Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Uusi kiinnostava käyntikohde Tallinnassa on taidetehdas ARS – Ainutlaatuinen luovien alojen keskus avaa nyt oviaan myös matkailijoille
ARS-taidetehdas Tallinnan Tondissa on yli 90 taiteilija, muotoilijan ja designyrityksen koti. Kristinen kaupunginosassa sijaitseva perinteikäs luovien alojen keskus on nyt avaamassa oviaan myös matkailijoille ja muotoutumassa uudeksi kiinnostavaksi käyntikohteeksi Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.12.2018


Matka: Tallinnan joulutori – tunnelmaa, lahjoja ja makuelämyksiä
Keskiaikaisen Raatihuoneentorin joulutoria valvoo komea joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1441.
Lue lisää: moottori.fi/matkailu 6.12.2018


Tallinnassako kalliit hinnat? Näiden ostosten takia kaupunkiin kannattaa yhä matkustaa
Apteekkituotteita, käsitöitä ja erikoisuuksia, joita ei Suomesta löydy. Muun muassa näiden tuotteiden perässä Tallinnaan kannattaa yhä matkustaa.
Lue lisää: is.fi/matkat 5.12.2018


Laita talteen: Tallinnan suurimpien ostoskeskusten aukioloajat joulunpyhinä
Virossa joulunpyhät ja uusivuosi eivät hiljennä kaupantekoa samaan tapaan kuin Suomessa. Tyypillistä on, että kauppakeskus voi olla kiinni, mutta sen sisällä oleva market on avoinna.
Lue lisää: balticguide.ee 4.12.2018


Oletko tulossa itsenäisyyspäivänä minilomalle Viroon? – Tässä vinkit maaseudun ravintolahelmistä!
Virossa kannattaa pistäytyä suomalaisille hyvin tuttujen Tallinnan, Tartton ja Pärnun ulkopuolelle myös talviaikaan. Pienen maan suurkaupunkikolmion väliin jää valtavasti nähtävää ja koettavaa, ja Viron keskieurooppalaishenkinen maaseutu poikkeaa oleellisesti suomalaisesta kansallismaisemasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.12.2018


Joulukuun Baltic Guide on ilmestynyt
Nyt on aika nauttia Viron joulusta! Etelänaapuri on täynnä viehättäviä joulumarkkinoita ja -toreja, konsertteja ja hauskoja koko perheen joulutapahtumia. Niistä kerromme joulukuun numerossa. Viron-matkalla kannattaa ostaa pukinkonttiin virolaisia ​​joululahjoja. Esittelyssä paljon kiinnostavia lahjaideoita moneen makuun. Tuttuun tapaan lehtiä roppakaupalla ravintolavinkkejä, ja suklaatakin testaillaan. Ja kun pyhät on otettu rennosti, voi lähteä ulkoilemaan Viron eri kuntoradoille, joista kerromme laajassa luontojutussa. Hyviä lukuhetkiä jouluisen Baltic Guiden parissa!
Lue lisää: Baltic Guide - Joulukuu 2018


Tallinnan-tunneli tuskin toteutuu tällä vuosisadalla
Riittääkö tunnelin rakentamiseksi taloudellista logiikkaa?
Lue lisää: kauppalehti.fi 4.12.2018


Näin digi-Viro pesee digi-Suomen – vertailimme sähköisiä palveluja
Viro on noussut digitalisaation mallimaaksi. Miksi, miten ja milloin digitaalisuudestaan tunnettu Suomi jäi etelänaapurille kakkoseksi?
Lue lisää: apu.fi 3.12.2018


Viron lähetystötalon varastetut vuodet 1940–1994
Kaivopuiston lähetystö on Viron itsenäisyyden jatkuvuuden tunnus. Johdonmukaisesti tätä korosti Suomen viranomaisille ulkoministeri, lähettiläs ja lopulta presidentti Lennart Meri. Lopulta he sen sitten ymmärsivät. Tämä on tarina siitä puolesta vuosisadasta, jona talo todisti yhtä aikaa Viron tasavallan itsenäisyyttä ja laitonta miehitystä siltä varastettuna omaisuutena Helsingissä.
Lue lisää: estofennia.eu 2.12.2018


Tältä näyttää Tallinnan uusin ostoskeskus T1 – Katso video!
Marraskuun alussa Tallinnassa avasi ovensa hulppea, yli 80 000 neliömetrin kokoinen T1 - The Mall of Tallinn.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.12.2018


Suomalaiset kävivät Tallinnan risteilyillä jo 1800-luvulla – tällaista matkanteko oli
Nykyään matkustajamäärät Helsinki–Tallinna-reitillä ovat miljoonaluokkaa, mutta höyrylaivojen aikaan matkustaminen ei ollut yhtä vilkasta.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 1.12.2018


Tallinnan sataman A-terminaalin edustan liikennejärjestelyt ovat muuttuneet – Alueelle on myös avattu uusi lyhytaikainen pysäköintialue
Tallinnan matkustajasataman A-terminaalin edustan liikennejärjestelyjä on muutettu ja selkeytetty jalankulkijoiden turvallisuuden lisäämiseksi. Lisäksi terminaalin edustalla on avattu uusi lyhytaikainen Kiss & Sail -pysäköintialue, jossa pysäköinti on sallittu 15 minuutin ajan.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.11.2018


JOULUOSTOKSILLE TALLINNAAN? SHISHI JA 2 MUUTA UUTUUSKOHDETTA SISUSTAJALLE
Jos kaipaa joulufiilistelyä, kannattaa katsoa merta edemmäksi. Tallinnassa pääsee nauttimaan eurooppalaisesta joulutunnelmasta ja laadukkaista putiikeista, joista löytää joulun ihanimmat lahjat.
Lue lisää: dekolehti.fi 30.11.2018


Esittelemme kolme kylpylää Itä-Virossa – Hemmotteluloma tarjoaa monipuolisesti ihonhoitoa, aromirituaaleja ja mutakylpyjä
Pietarin aristokraattien luoma kylpyläperinne kukoistaa itäisessä Virossa edelleen. Esittelemme kolme kokemisen arvoista kylpylää.
Lue lisää: seura.fi/matkailu 30.11.2018


Tanja ja Ville muuttivat 4 vuotta sitten Viroon, eivätkä enää halua palata Suomeen - nyt he kertovat, miksi elämä on siellä paremmin
Paloheimojen mielestä Viro on yrittäjälle ystävällinen valtio. Suomesta he eivät kaipaa kuin salmiakkia, sukulaisia ja raikasta vesijohtovettä.
Lue lisää: iltalehti.fi 29.11.2018


Otepäällä avataan hiihtokausi joulukuun alussa
Talven ensimmäisien pakkaspäivien myötä ovat lumitykit laulaneet Otepäällä täydellä teholla. Munamäen ja Kuutsemäen hiihtokeskuksissa lunta on tehtailtu yöt läpensä tarkoituksena avata ne lauantaina 1.12.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2018


Lennä saarien talvitunnelmaan
Viron suursaaret Saarenmaa ja Hiidenmaa ovat suosittuja kesänviettopaikkoja, mutta ei ole mitään syytä unohtaa niitä talvilomakohteina.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2018


Tallinnassa on joulumarkkinat joulukuussa joka viikonloppu!
Joulukuussa Tallinnassa järjestetään käytännössä joka viikonloppu vähintään yhdet tai useammatkin joulumarkkinat. Nämä design- ja käsityötapahtumat tarjoavat matkailijalle mitä mainioimman mahdollisuuden jouluostosten tekoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.11.2018


Prisma avaa ensimmäisen supermarketin Tallinnan vanhaan kaupunkiin
Viron yleisradion uutisen mukaan Prisma avaa ensimmäisen supermarketin Tallinnan vanhassa kaupungissa.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2018


Missä syödä Tallinnassa? Tässä ovat kaupungin parhaat ravintolat
Halpa hinta ja korkea taso ovat syitä, joiden vuoksi Tallinnan-matkalla kannattaa herkutella. Katso lista kaupungin parhaista ravintoloista!
Lue lisää: rantapallo.fi 27.11.2018


Suomalaisten lomailu Virossa hiipui toista kesää – alamäkeä yli 100 000 majoitusvuorokautta
Viron hotellit ja muut majoitusliikkeet menettivät merkittävästi suomalaisia asiakkaita jo toista kesää peräkkäin, osoittaa Viron tilastokeskuksen perjantaina päivittämä majoitustilasto.
Lue lisää: estofennia.eu 7.10.2018


Risteily on yhä suositumpi tapa viettää joulua
Viime vuosina jouluristeilyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Kysyntää on erityisesti juuri jouluaaton risteilylle, mutta entistä suositumpaa on lähteä matkaan myös hieman ennakkoon, aatonaattona.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2018


Kylätavernoista kartanoihin ja gourmet-maatiloihin – kokosimme 5+1 ympärivuotista ravintolahelmeä Virossa
Valitsimme Viron maistuvalta maaseudulta ruokapaikkoja, jotka kannattaa sisällyttää matkareitin varrelle.
Lue lisää: paivanlehti.fi 27.11.2018


Viinatehdas Liviko juhlii 120-vuotissyntymäpäiviään järjestämällä ainutlaatuisia tutustumiskierroksia tehtaallaan Tallinnassa
Tallinnan keskustassa, lyhyen matkan päässä Stockmannista, sijaitsee virolaisen Livikon viinatehdas. Yritys juhlii tänä vuonna 120-vuotisjuhlavuottaan järjestämällä ryhmille ensimmäistä kertaa koskaan tutustumiskierroksia tehtaaseensa.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.11.2018


Viro huolestui suomalaisturistien katoamisesta – IS:n lukijat haukkuvat ”ynseäksi”: ”Jopa suomalaiset ovat heidän rinnallaan kohteliaita”
VIROLAISET ja erityisesti tallinnalaiset yrittäjät kaipaavat taas suomalaisia ja niitäkin turisteja, joita takavuosina kutsuttiin alentuvasti ”poroiksi” heidän ei-niin-eurooppalaisten juomatapojensa vuoksi.
Lue lisää: is.fi/matkat 27.11.2018


Suomalaisten into matkustaa Viroon hiipuu – puoliksi Tallinnassa asuvalla Tapiolla on selvä näkemys, mistä se johtuu
Asiantuntijat kertovat, mikä on syynä Tallinnan matkailumäärien vähenemiseen.
Lue lisää: is.fi/matkat 26.11.2018


Ostoskeskus T1 on Tallinnan uusin ravintolakeskittymä
Marraskuun alussa Tallinnassa avautunut T1-ostoskeskus kätkee sisäänsä mahtavien ostosmahdollisuuksien lisäksi kiinnostavan Taste of Tallinn -ravintolamaailman.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.11.2018


Pää pyörälle vesiputkessa ja varpaat katossa
Majesteetillisen juhlavan Viron kansallismuseon rakennuksen vieressä on talo, jossa kaikki on nurin niskoin. Tagurpidi Maja on katollaan seisova talo.
Lue lisää: balticguide.ee 25.11.2018


Suomalais­turistien kaikkoaminen hämmentää Virossa, lehdistössä se saa enemmän huomiota kuin ilmaston­muutos – ”Tulkaa takaisin, ei haittaa jos on juovuksissa!”
Aasiasta ja Keski-Euroopasta tulee yhä enemmän matkailijoita, mutta Virossa ihmetellään, mihin suomalaiset katosivat.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 25.11.2018


Suomalaisturistien määrä Tallinnassa romahti - 9 euron tuopit ovat liikaa jopa apulaiskaupunginjohtajalle: ”Jos minä saisin päättää, laskisi Viro alkoholiveroa ja nopeasti”
Suomalainen matkailu Tallinnaan vähenee nopeasti, sillä Virosta on tullut liiankin tuttu ja turvallinen ja sen hintataso on noussut liian nopeasti. Tallinnan suomalaisen matkailuasiantuntijan mukaan suomalaismatkailijat eivät kelpaa Virolle entiseen tapaan, sillä he ovat virolaisille liian köyhiä.
Lue lisää: iltalehti.fi 24.11.2018


Porsaanpaistia ja hapankaalia
Keitettyä kieltä, maksakastiketta, hapankaalikeittoa, silliä perunoiden kera. Seinälle käsin kirjoitettu ruokalista tekee vaikutuksen: nyt ollaan virolaisen keittiön ytimessä.
Lue lisää: balticguide.ee 24.11.2018


Tallink on selättänyt Vikingin Itämerellä – Mitä virolaiset tekivät fiksummin kuin ahvenanmaalaiset?
Reilut 14 vuotta sitten ahvenanmaalaiset varustamoammattilaiset vilkuilivat vähintäänkin lievästi vahingoniloisina Viron rannoille. Tallink oli juuri ostanut Silja Linen silloiselta brittiomistajalta 470 miljoonan euron kaupalla.
Lue lisää: talouselama.fi 23.11.2018


Lue T24:n toimituksen vinkit Tallinnan joulutorille! - Näiden kojujen kohdalla kannattaa pysähtyä!
Tänä vuonna Tallinnan joulutorilla on monta kiinnostavaa ja pysähtymisen arvoista kojua. Tallinna24:n toimitus listasi tähän muutaman vinkin viikonloppua varten.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.11.2018


Tallinnan vanhakaupunki saa juhlavuoden kunniaksi uuden valaistuksen
Tallinnan kaupunginmuuri ja sen monet tornit saavat Viron 100-vuotisjuhlan merkeissä uuden ilmeen.
Lue lisää: balticguide.ee 21.11.2018


Jouluhullujen taivas on avautunut Noblessnerin satamassa – Mieletön valikoima joulukoristeita on tarjolla ympäri vuoden!
Virolainen, kansainvälistäkin mainetta nauttiva joulukoristeyritys Shishi on avannut Tallinnan Lentosataman naapurissa sijaitsevaan Noblessnerin satamaan uuden showroom-myymälän.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.11.2018


Virossa flunssakausi selätetään yrteillä ja pippurilaastarilla – luontaistuotteiden arvostus kumpuaa maan historiasta
Virolaislääkärit luottavat lääkeyrtteihin. Sen sijaan kasvisruokavalioon Virossa suhtaudutaan yhä epäillen.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 19.11.2018


Tallinnan satamassa vieraili tänä kesänä ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia ja matkustajia
Viime kesänä Tallinnaan saapui taas ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia. Yhteensä 635 000 matkustajaa 170 eri maasta vieraili risteilysesongin aikana Viron pääkaupungissa. Joka toinen risteilyvieras saapui Tallinnaan joko Saksasta tai Yhdysvalloista.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.11.2018


Virolaisten joulun suosikkiruuat valittu – lue lista parhaista tuotteista
Tallinnassa hiljattain pidetyillä FoodFest-ruokamessuilla järjestettiin 16. kerran äänestys vuoden parhaimmista jouluruokatuotteista.
Lue lisää: balticguide.ee 17.11.2018


Rocca al Maren kauppakeskuksen ympärille rakentuu uusi kaupunginosa– Katso, miltä kauppakeskuksen ympäristö näyttää tulevaisuudessa!
Suomalaisten hyvin tuntema ja Cityconin omistama kauppakeskus Rocca al Mare Tallinnassa on viettänyt tällä viikolla 20-vuotissyntymäpäiviään. Tulevaisuudessa kauppakeskuksen ympäristö kokee suuren muutoksen, kun sinne rakennetaan kokonaan uusi kaupunginosa.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.11.2018


Uusi kävelytie vie aallonmurtajalle Pärnussa
Lue lisää: balticguide.ee 15.11.2018


Tallinna on nykyään turvallinen kaupunki suomalaismatkailijalle – Viron villi pääkaupunki on enää muisto vaan
Nykypäivän Tallinnan katukuvasta ovat käytännössä kadonneet kaikki 1990-luvulla turvattomuutta aiheuttaneet elementit, kuten katuprostituutio, katulapset ja kerjäläiset. Julkisessa liikenteessäkin kohtaa laitapuolenkulkijoita harvemmin kuin Helsingissä.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.11.2018


Viro rakentaa museon Suomeen viinaa trokanneille
Viroon perustetaan EU-rahalla museo vaalimaan Suomeen pimeää viinaa myyneiden trokareiden perinnettä, kertoo virolainen Ärileht.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 11.11.2018


Suomalaisturistien määrä Virossa laskee – Ovatko suomalaiset ja virolaiset kyllästyneet toisiinsa kuin vanha aviopari?
Viro ei näytä panostavan suomalaisiin matkailijoihin: matkailun edistämiskeskus aikoo jättää Helsingin matkamessut taas väliin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.11.2018


Tallinnan uusi T1-kauppakeskus avaa ovensa suurelle yleisölle vasta perjantaina 9. marraskuuta
Kauppakeskus T1 pahoitteli eilen Facebook-sivullaan, että julkisuudessa liikkuneiden monenlaisten tietojen takia....
Lue lisää: tallinna24.ee 7.11.2018


Tallinnasta voi saada uuden kaksion 100 000 eurolla – nämä pitää tietää, jos mielit hankkia asunnon lahden takaa
Suomalaiset ostavat Virosta keskimäärin 300 asuntoa vuodessa. Tallinnassa kauppamäärät ovat sadan paikkeilla.
Lue lisää: is.fi 7.11.2018


Hyvästi kolikot – Nyt Tallinnan julkisessa liikenteessä voi maksaa lähimaksukortilla
Tallinnan julkisen liikenteen lipunmyyntijärjestelmän uudistus saatiin onnellisesti päätökseen viime viikolla. Niinpä kertalipun ostaminen on matkailijalle nyt huomattavasti aikaisempaa helpompaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.11.2018


Viron menetetty maine
Tänä vuonna suomalaiset tiedotusvälineet ovat uutisoineet Viron hintojen noususta. On laskettu, montako prosenttia kuluttajahinnat ovat nousseet vuosituhannen alusta ja kerrottu, kuinka kallista alkoholi on Virossa verrattuna Latvian hintoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 6.11.2018


Tiesitkö että Tallinnassa on koko marraskuun ajan suomalaista designia näytillä?
Tallinnan Telliskiven pop upissa on marraskuun ajan myynnissä suomalaisten muotoilijoiden tuotteita. Turun Uuden muotoilun yhdistyksen järjestämä New Design Market....
Lue lisää: Facebook-sivu 4.11.2018


Viron romanttisin kaupunki? Tältä näyttää kaunis Viljandi
Kaipaatko kohdetta kahdenkeskisen viikonlopun viettoon? Mitäpä jos lähtisit Viroon.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.11.2018


Marraskuussa on väriä ja valoa – uusi The Baltic Guide on ilmestynyt
Marraskuu on kaikkea muuta kuin synkkä. Martin markkinat Helsingissä 24.–25.11. tuovat Viron värejä myös pohjoisnaapuriin. Kerromme markkinoista ja Viron maakuntien talvisista matkailukohteista erikoissivuillamme.
Lue lisää: thebalticguide 2.11.2018


Matkustaliikenne rautateitse Tallinnasta Pärnuun päättyy 8. joulukuuta
Matkustaliikenne rautateitse Tallinnasta Pärnuun päättyy 8. joulukuuta. Seuraavan kerran Pärnuun pääsee junalla, kun suunniteltu Baltian pikarautatie avataan liikenteelle.
Lue lisää Viron kielellä: arileht.delfi.ee 31.10.2018


Viking Line panostaa joulupöydässä kasvisherkkuihin – Myös lapsille on tarjolla oma joulupöytä
Tänä vuonna Viking Linen punaisten laivojen joulupöytään katetaan perinteisten jouluruokien lisäksi runsaasti kasvisvaihtoehtoja. Joulupöydän on suunnitellut ja toteuttanut Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä Viking Linen keittiömestareiden kanssa.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.10.2018


Uuden ohitustien rakentaminen aiheuttaa muutoksia ajoreitteihin Tallinnan sataman D-terminaalin ympäristössä
Tallinnan matkustajasataman D-terminaalin kupeessa käynnissä olevat uuden Reidi-ohitustie rakennustyöt aiheuttavat muutoksia ajoreitteihin.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.10.2018


Tallinnan joulutori avautuu jo reilun kahden viikon päästä!
Perinteinen Tallinnan joulutori avautuu Raatihuoneentorilla perjantaina 16. marraskuuta ja on avoinna 7. tammikuuta 2019 saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.10.2018


Tallinn Card suosittelee: minne mennä ja mitä tehdä Tallinnassa
Tallinn Card on all-in-one -nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn Tallinnan 40 suosituimpaan museoon ja nähtävyyteen, matkustat ilmaiseksi Tallinnan julkisessa liikenteessä sekä nautit rahanarvoisista eduista opastetuilla kierroksilla, viihde- ja ajanvietekohteissa, kaupoissa ja ravintoloissa.
Lue lisää: visittallinn.ee 29.10.2018


Vieraita tuonpuoleisesta – tällainen on virolainen pyhäinpäivä
Vaikka halloween (ja etenkin sen kaupallinen puoli) Virossa tunnetaan, ei sitä maassa erityisesti juhlita. Ovelta ovelle kierretään hieman myöhemmin marraskuussa martin- ja katrinpäivinä, mutta perinteellä ei ole yhteyttä halloweeniin. Virossa ei näihin aikoihin myöskään kaiverreta kurpitsalyhtyjä tai katsella kauhuelokuvia, mutta hiuksia nostattavia perinteitä maasta silti löytyy.
Lue lisää: visittallinn.ee 29.10.2018


Kuin luotu Instaa varten - Viron valokuvauksellisimmat paikat
Viron luonto ja kaupungit tarjoavat matkaajalle roppakaupalla kiinnostavia valokuvauskohteita.
Lue lisää: iltalehti.fi 29.10.2018


Höyrylaivalla Tallinnaan: näin lahden yli matkattiin ennen pika-aluksia
Säännöllinen laivaliikenne Suomenlahden yli on tärkeä asia niin suomalaisille kuin virolaisillekin. Ja sen juuret ovat höyrylaivojen ajassa.
Lue lisää: iltalehti.fi 28.10.2018


19-vuotias Markus takoo nyt rahaa omalla yrityksellään – jo yli 15 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa
Virolainen kyydinvälityspalvelu Taxify käynnisti toimintansa Helsingissä viime viikolla
Lue lisää: iltamakasiini.fi 27.10.2018


Matkustaminen Tallinnassa helpottuu – bussilipun voi maksaa suoraan lähimaksulla
Lähimaksuominaisuudella varustetuilla maksukorteilla voi jatkossa maksaa julkisen liikenteen matkan helposti.
Lue lisää: rantapallo.fi 26.10.2018


Virolainen ja naapurit
Virolainen suhtautuu itse asiassa naapuriinsa kunnioittaen. Virolaiset onnistuivat suomalaisten ystävien avulla hankkimaan neuvostomiehityksen aikana muutaman ”aidon” tavaran, kun suomalaiset kaverit toivat vierailulle tullessaan mukanaan purukumia tai Coca-Colaa, farkkuja tai muita vapaan maailman ihmeitä, joista virolainen oli kuullut vain huhupuheita.
Lue lisää: visitestonia.com 25.10.2018


Vauhtia ja vipinää liikenteessä
Liikennekulttuuri on lahden takana vauhdikkaampaa kuin koto-Suomessa.
Parhaiten eron huomaa maantiellä ajellessa. Vauhdikkaat, viime tipan ohitukset ovat esimerkiksi Via Balticalla arkipäivää.
Lue lisää: balticguide.ee 24.10.2018


Virossa jopa 50 % halvempaa – suomalaiset autoilijat suuntaavat pian Tallinnaan?
Rengastöiden hintaero on Suomen ja Viron välillä huomattava.
Renkaiden vaihto maksaa Virossa noin 10–20 euroa. Renkaiden vaihto vanteille maksaa Virossa noin 20–30 euroa, kertoo T24-uutissivusto.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 24.10.2018


Suomalaisturistin käyttävät eniten rahaa per päivä Virossa – Kesällä 107 euroa ja talvella 152 euroa
Viron yleisradio uutisoi Viron matkailunedistämiskeskuksen ja Viron tilastokeskuksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaiset käyttävät ulkomaisista turisteista eniten rahaa per päivä Virossa käydessään.
Lue lisää: tallinna24.ee 24.10.2018


Tallinnan suomalaisten opiskelijoiden Top 3
TSOJ ry antaa joka kuukausi vinkkejä vapaa-ajan viettoon
Lue lisää: balticguide.ee 22.10.2018


Perjantaina alkaa Viron ravintoloiden viikko – Mukana on lähes 40 ravintolaa eri puolilta maata
Tänä vuonna Virossa järjestetään ensimmäisen kerran uusi ravintolatapahtuma, Viron ravintoloiden viikko, jossa on mukana lähes 40 ravintolaa eri puolilta Viroa.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.10.2018


Tallinnan kuumin uutuus: 21 saunaa samassa paikassa
Mielitkö löylyihin? Tallinnan uutuuskylpylässä se onnistuu hyvin monella eri tavalla.
Lue lisää: iltalehti.fi 20.10.2018


Pääkaupungin parhaat palat koko perheelle
TBG valitsi viisi kohdetta, joita ei kannata ohittaa perheen yhteisellä Tallinnan-matkalla.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2018


Suomalaiset toivat vuonna 2017 Viroon noin 800 miljoonaa euroa
Viron matkailunedistämiskeskuksen ja Viron tilastokeskuksen (Statistikaamet) julkistaman tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät Viron-matkallaan rahaa päivässä eniten verrattuna muista maista tuleviin matkailijoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2018


Baltian suurimmat kasvisruokamessut järjestetään Tallinnassa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna
Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut niin suureksi, että tänä vuonna se on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen. Tallinnan kasvisruokamessut järjestetään Kulttuurikattilassa 3.-4. marraskuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.10.2018


Viron kansallismuseon uusi näyttely muistelee suurten muutosten 1990-lukua
Viron kansallismuseossa, Tartossa avatui lokakuun alussa uusi näyttely Itse tehty Viro, joka kertoo Viron uudelleenitsenäistymisen ajasta 1990-luvun alussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.10.2018


Tammi-syyskuussa matkusti Helsingin ja Tallinnan välillä 6,8 miljoonaa laivamatkustajaa
Lue lisää: balticguide.ee 17.10.2018


Oluen ja siiderin tuonti romahti – matkailijat rahtaavat yhä vähemmän alkoholia Suomeen
Suomalaisten matkustajien tuoman oluen ja siiderin tuonti on vuoden sisällä pudonnut merkittävästi. Kun vielä syyskuusta 2016 elokuuhun 2017 maahan tuotiin lähes 35 miljoonaa litraa...
Lue lisää: tallinna24.ee 17.10.2018


Viron sosiaaliministeriö kannattaa Viron siirtymistä kesäaikaan ympäri vuoden
Viron sosiaaliministeriö kertoo tiedotteessaan tukevansa Euroopan komission ehdotusta, jonka mukaan EU-maissa luovuttaisi kellon kääntämisestä kesä- ja talviaikaan.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.10.2018


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!
Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.10.2018


Viimehetken vinkit syysloman viettoon Tallinnassa
Ensi viikolla Etelä-Suomen kouluissa vietetään syyslomaa ja suurin osa kouluista pitää ovensa kiinni koko viikon ajan. Jos syyslomasuunnitelmat ovat vielä auki, niin poimi tästä vinkit kivoista kohteista Tallinnassa!
Lue lisää: tallinna24.ee 14.10.2018


Lähteekö lemmikki mukaan syyslomamatkalle Tallinnaan – Tässä vinkit lemmikin kanssa matkustamiseen
Tallinnassa sijaitsevalla Viru-hotellilla on paljon kokemusta myös eläinvieraista. Vuosien saatossa hotellissa on koirien ja kissojen lisäksi yöpynyt papukaija, kilpikonna ja monenlaisia jyrsijöitä.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.10.2018


Suomalaiset yhä suurin matkailijaryhmä – ensimmäisellä vuosipuoliskolla suomalaiset viettivät lähes 2,5 miljoonaa päivää Virossa
Virolaisessa mediassa on viime aikoina käyty keskustelua suomalaismatkailijoiden vähenemisestä. Tarkat numerot ja faktat ovat keskustelussa usein kuitenkin unohtuneet. The Baltic Guide katsookin asiakseen tuoda esiin oikeat numerot.
Lue lisää: balticguide.ee 12.10.2018


Tunnelmallinen Viljandi hurmaa Virossa – onko tässä koko maan romanttisin kohde?
Kauniita puutaloja, vehreitä puistoja ja tunnelmallisia uimarantoja. Tätä kaikkea löydät tunnelmallisesta Viljandista
Lue lisää: rantapallo.fi 11.10.2018


Tallinnan laululava on kuin luuranko – katso kuvat erikoislaatuisesta näkymästä
Tallinnan laululavalla tehdään parhaillaan remonttia, jossa lavan katto kunnostetaan kokonaan.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2018


Tallinnan uusi T1-ostoskeskus avaa ovensa 8. marraskuuta
Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan uusin kauppakeskus T1 avaa ovensa vihdoin 8. marraskuuta. Alkuperäisen aikataulun mukaan ostoskeskuksen olisi pitänyt avautua jo lokakuun alussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.10.2018


Ensi viikonloppuna Balti Jaam -torilla on suuri kirpputoritapahtuma
Sunnuntaina 14. lokakuuta Balti Jaam -torin yläkerta muuttuu suureksi kirpputoriksi, jonne voi sekä tulla myymään aarteita kaappiensa kätköistä että tekemään edullisia ostoksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.10.2018


Pärnun lentoasema kunnostetaan – tulevaisuudessa myös Suomesta olisi mahdollista matkustaa lentäen Pärnuun
Pärnun lentoasema saa valtiolta 20 miljoonaa euroa uuden kiitoradan rakentamiseen ja lentoaseman kunnostustöihin.
Lue lisää: balticguide.ee 9.10.2018


Suomalaisten lomailu Virossa hiipui toista kesää – alamäkeä yli 100 000 majoitusvuorokautta
Viron hotellit ja muut majoitusliikkeet menettivät merkittävästi suomalaisia asiakkaita jo toista kesää peräkkäin, osoittaa Viron tilastokeskuksen perjantaina päivittämä majoitustilasto. Yöpymisten määrä laski kuluvan vuoden kolmena kesäkuukautena
Lue lisää: estofennia.eu 8.10.2018


Viron syys- ja talvialennusmyynnit
Virossa ei shoppailumahdollisuudet lopu kesken. Suurten kauppakeskusten lisäksi löytyy täältä myös laaja kattaus kirpputoreja, vintage-kauppoja ja markkinoita. Eli kierreltävää, katseltavaa ja ostettavaa löytyy jokaiselle!
Lue lisää: visitestonia.com 8.10.2018


Tallinnan ravintoloitsijat: Suomalaiset katosivat – ”Viina on Viron sisäänheittotuote ja nyt se on liian kallista”
Viron rajut viinaveronkorotukset ovat tehneet pahaa jälkeä Tallinnan ravintoloissa. Suomalaisten suosiman Steak-house Liivin omistaja Raul Renter kertoo, että monen suomalaisiin suuntautuneen tallinnalaisravintolan liikevaihto on romahtanut 40−45 prosenttia.
Lue lisää: iltalehti.fi 8.10.2018


Tietyöt alkoivat Haapsalun keskustassa – varaa aikaa Hiidenmaan-lautalle menoon
Lue lisää: balticguide.ee 7.10.2018


Kansallismaisema huokuu historiaa
Aurinko porottaa syyskuun taivaalta inkkarikesän malliin. Tällaisena päivänä Orun puisto näyttää parhaat puolensa. Perhoset lepattavat nurmen yllä ja puusto hehkuu vehmaana.
Lue lisää: balticguide.ee 6.10.2018


Viisi vinkkiä syysloman viettoon Tallinnassa!
Reilun viikon päästä alkaa Etelä-Suomen kouluissa syysloma. Tallinnasta löytyy monta kiinnostavaa kohdetta eri-ikäisille lapsille, joissa ehtii piipahtaa päiväristeilynkin aikana.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.10.2018


Maisema kuin menneiltä ajoilta - Viljandi on Etelä-Viron nostalginen helmi
Etelä-Virossa sijaitsevassa Viljandissa on helppo kuvitella itsensä menneeseen aikaan. Kaupunki kun henkii viime vuosisadan alun tunnelmaa.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.10.2018


EU:lta 21,4 miljoonaa euroa Helsingin ja Tallinnan välisten yhteyksien parantamiseen – luvassa parannuksia satama-alueille
Euroopan unioni on myöntänyt 21,4 miljoonan euron rahoituksen Helsingin ja Tallinnan satamien, Helsingin kaupungin sekä Tallinkin, Viking Linen ja Eckerö Linen yhteiselle Twin-Port 3 -hankkeelle.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2018


Tartossa alkoi ilmainen bussikuljetus keskustasta lentokentälle
Lokakuun alusta lähtien on Tarton keskustan ja lentoaseman välillä järjestetty ilmainen bussikuljetus.
Lue lisää: balticguide.ee 2.10.2018


T24 selvitti: Mitä maksaa sisäänpääsy Tallinnan suosituimpiin syyslomakohteisiin?
Parin viikon kuluttua Etelä-Suomessa vietetään koulujen syyslomaa, jonka aikana ehtii hyvin pyörähtää Tallinnassa joko päiväristeilyllä tai yön yli kestävällä hotellilomalla.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.10.2018


Helsinki–Tallinna-tunnelin rahoitusneuvottelut jo pitkällä – "Tunneli maksaa itsensä 17 vuodessa", sanoo liikemies
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on äskettäin sanonut, että hanke ei ole juuri nyt realistinen.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 2.10.2018


Lehti täynnä syyslomatunnelmaa – lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lokakuu on suomalaisten syyslomakuukausi, joten uusin The Baltic Guide antaa roppakaupalla vinkkejä siihen, miten viettää perheen kanssa Tallinnassa ja muualla Virossa syksyisiä lomapäiviä.
Lue lisää: thebalticguide 2.10.2018


Hemmottelua ja historiaa kartanoissa
Itä-Virossa on useita vanhoja, upeasti remontoituja kartanoja, jotka toimivat hotelleina tai museoina. Kylpylöiden spa-osastoilla voi rentoutua ja tilata hoitoja, museokartanot kertovat Viron historiasta ja elämisestä entisinä aikoina.
Lue lisää: idaviru.ee 2.10.2018Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia