Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty 16.9.2018

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat
Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- LOKAKUUSSA

- MARRASKUUSSA

- JOULUKUUSSA

- TAMMIKUUSSA

   Syyskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


21.7.–21.10.2018 Näyttely “Kadriorg 300”, Kadriorgin taidemuseo, Weizenbergi 37, 10127 Tallinna
Kadriorgin palatsi- ja puistokokonaisuus juhlistaa 300-vuotisjuhlaansa näyttelyllä, jonka keskiössä ovat ihmiset: hallitsijat, kesävieraat, sanataiteilijat, kuvataiteilijat, elämäntaiteilijat. Näyttelyesineet – historialliset puvut, taideteokset, asiakirjat ym. – ovat Eremitaašista, Aleksandr Vassiljevin säätiöstä sekä Viron ja Latvian museoista.
https://kadriorumuuseum.ekm.ee/fi/syndmus/kadriorg-300/
http://kadriorg300.ee/en/


24.09. - 28.09.2018 Tiedemiesten yö festivaali, Tartto
Tiedemiesten yön festivaali eli TÖF on monipuolisen ohjelman tarjoava koko perheen festivaali, joka raottaa ovea tieteismaailmaan ja korostaa tietämyksen merkitystä.
TÖF juhlii vuonna 2018 jo 13. vuosipäivää. Tämän johdosta puhutaan tänä vuonna modernin tieteen uusimmista saavutuksista, festivaalivieraat viedään tutustumaan salaisiin laboratorioihin, huippututkijat tutustuvat omiin töihinsä. Lisäksi voi osallistua lukuisiin maksuttomiin kursseihin työpajoissa, teatteriesityksiin, elokuvailtoihin ja kokeiluihin.
http://xn--teadlaste-87aa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/tiedemiesten-yo-festivaali-2018


25.09.2018 Paavi Franciscuksen Viron vierailu, Tallinnan Vapaudenaukio, Tallinna
Roomalaiskatolisen kirkon johtaja paavi Franciscus tulee Viroon yksipäiväiselle vierailulle 25.9. Vierailun huippuhetki on kello 16.30 alkava Pyhä Messu Tallinnan Vapaudenaukiolla, jonka Hänen pyhyytensä pyhittää.
Baltian vierailulla Pyhä Isä vierailee Vilnassa ja Kaunasissa Liettuassa 22-23.9, Riikassa ja Aglonassa Latviassa 24.9.
Saadaksesi henkilökohtaisen lippusi paavin Messuun tulee sinun rekisteröityä 15.9.2018 mennessä. Täytä lomake sivustolla www.paavsteestis.ee. Tietojen tarkistuksen jälkeen ilmainen lippu tulee lomakkeeseen merkittyyn s-postiosoitteeseen syyskuussa.
Messuun ovat odotettuja kaikki uskonnosta riippumatta.
https://www.visitestonia.com/fi/paavi-franciscuksen-viron-vierailu


28. - 30.09.2018 Kihnun viulufestivaali, Linaküla,Kihnu rahvamaja; Metsamaa pärimustalu, Kihnu
Kihnussa on asunut erittäin hyviä ja taitavia viuluniekkoja sekä viulunrakentajia. Onneksi meillä on aika paljon nauhoitteita, jotka antavat aavistaa menneiden aikojen viulunsoiton tasoa, tyyliä ja omaperäisyyttä. Viulufestivaali tarjoaa kihnulaisille mahdollisuuden tutustua uudelleen saarensa perinteeseen. Tapahtumassa voi kuulla Viron parhaita viulisteja Kihnun viulunsoittoperinnettä vaalimassa.
Festivaalipäivät ovat täynnä keskusteluja perinnemusiikin opetuksesta, soitosta ja konserteista. Jokaisella vierailijalla on oivallinen mahdollisuus tutustua Kihnun asukkaiden kulttuuriin ja saaren ihmeelliseen luontoon.
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-viulufestivaali


29.09.2018 Mikkelinpäivä Viron ulkoilmamuseossa, Haabersti linnaosa, Eesti Vabaõhumuuseum (Viron ulkoilmamuseo)
Mikkelinpäivä merkitsee kansankalenterissa kesäisten ulkotöiden loppua ja talvisten sisätöiden alkamista. Ulkoilmamuseossa voi 29. syyskuuta tutkia, mitä esivanhempamme vuoden pimeimpään aikaan tekivät ja millaiset työt tuli saada valmiiksi ennen kevättä.
https://evm.ee/eng/events/events.e/michaelmas-day/1148
https://www.visitestonia.com/fi/mikkelinpaiva-viron-ulkoilmamuseossa


29.09.2018 Mikkelinpäivä Narvan linnan Pohjoispihalla, Narva
Kutsumme kaikki Pohjoispihalle viettämään Mikkelinpäivää, joka perinteisesti tarkoitti laiduntamiskauden sekä paimenien ja keväällä Yrjönpäivänä kaupiteltujen palvelijoiden sopimusten loppua. Valmistamme ja tarjoamme Pohjoispihan vieraille perinteisiä Mikkelinpäivän ruokia.
Sisäänpääsy museolipulla.
http://narvamuuseum.ee/fin/pohjoispiha/palvetut/
https://www.visitestonia.com/fi/mikkelinpaiva-narvan-linnan-pohjoispihalla


Ylös!

   Lokakuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.10 - 31.10.2018 Käsityökuu Anglan tuulimyllymäellä, Angla küla, Saarenmaa
Leipäkuun avainsana on "100 vuotta leivän tekoa".
Kuulemme emännän kertomuksia tuulimyllymäen viljan jauhannan historiasta ja virolaisten leipäkulttuurista 1800-luvun loppupuolella (hollantilaisessa myllyssä), kokeilemme jauhantaa käsikivellä.
Leipäuunilla muotoilemme myllyssä jauhetusta jauhosta yhdessä leipiä, puhdistamme leipäuunin hiilistä ja laitamme leivät paistumaan.
Katamme yhdessä pienten emäntien kanssa perheen ruokapöytään erilaisia leipiä: akana-, ruis-, siemen- ja valkosipulileipää. Lisäämme myös itse valmistamaamme voita.
Anglan emännät tarjoavat herkullisia syysantimia ja Mõldrimamman omenapiirakkaa.
https://www.visitestonia.com/fi/leipakuu-anglan-tuulimyllymaella


03. - 09.10.2018 Setukaiskulttuurin Viikko, Meremäe vald, Setomaa eri paikoissa
Silloin jokaisessa Setumaan kunnassa on paljon setukaiskulttuuriin liittyviä tilaisuuksia ja toimintaa, joihin voivat osallistua kaikenikäiset lapset ja aikuiset. Luvassa on erilaisia työpajoja, kilpailuja, tietovisailua, tansseja, Pekon päivän viettoa, tieteellinen kokous jne.
https://www.facebook.com/VarskaKultuurimaja
https://www.visitestonia.com/fi/setukaiskulttuurin-viikko


05. - 07.10.2018 Lauluntekijöiden festivaali Putoavien lehtien musiikkia, Tartto
Kansainvälinen lauluntekijöiden festivaali on todellinen herkku lauluntekijöille ja kuulijoille. Festivaali on ansainnut lujan aseman koko maailman saman alan festivaalien joukossa. Lehesaju Muusika –festivaalilla esiintyvät tunnetut ja taitavat lauluntekijät, jotka ovat kirjoittaneet ja esittäneet kappaleita pitkään ja hyvällä menestyksellä. Festivaaleille saapuu osallistujia koko maailmasta ja hyvinkin eksoottisista maista.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-lauluntekijoiden-festivaali-putoavien-lehtien-musiikkia-2017


05. – 07.10.2018 Tallinn International Horse Show,
Saku Suurhall, Paldiski road 104B, Tallinna
Hevosurheilun suurtapahtuma, joka sisältää sekä huipputason kilparatsastusta että show-viihdettä. Elämyksiä kaikenikäisille hevosten ystäville.
http://www.tallinnhorseshow.ee/


05. – 07.10.2018 Tallinnan käsityömessut, Tallinna
Laulukentän tiloissa järjestettäville syksyisille käsityömessuille on vapaa pääsy.
Tallinnan käsityömessut tarkoittavat käsityötä, lahjoja, koruja, kodinsisustusta, työpajoja, viihdettä, ruokaa ja juomaa sekä paljon muuta.
Tallinnan käsityömessut ovat käsityön suurtapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä käsityön suosiota, tarjota hauskoja tarinoita designin, taiteen ja makuelämysten maailmasta.
Ostosten tekemisen lisäksi voit oppia jonkin hauskan niksin tai kuulla jonkin hyvän neuvon. Tallinnan käsityömessut ovat suuri käsityöjuhla, jossa on esillä käsitöiden koko runsas kirjo
. http://www.xn--tallinnaksitmess-3nb14aa.ee/fin


06.10.2018 Liivimaan Mikaelin markkinat, Valga
Liivimaan Mikaelin markkinoille odotamme sekä myyjiä että ostajia. Markkinapäivänä on tarjolla myös viihteellistä kulttuuriohjelmaa. Odotamme markkinoille puutarhatuotteiden myyjiä, kasvien ja eläinten kasvattajia, hunajanmyyjiä, käsityömestareita, puuhuonekalujen valmistajia, erilaisten elintarvikkeiden myyjiä, korujen valmistajia jne.
Myyntipaikka on ilmainen, mutta toivomme myyjiltä lahjoitusta suureen arvontaan. Arpojen myynnistä saatu tuotto käytetään jonkin Valgan kulttuurikohteen tukemiseen.
https://www.visitestonia.com/fi/liivimaan-mikaelin-markkinat


06.10.2018 Tarton kaupunkimaraton (42/21 km), Tartto
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä. Halukkaat voivat valita myös 21 km puolimaratonin tai 10 km pituisen matkan. 10 km matkan voi tehdä myös sauvakävellen. Nuorimmille juoksijoille on Tarton keskustassa lasten juoksut. Maratonohjelmaan kuuluu myös hauskatunnelmainen ja viihteellinen Friday Night Run.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kaupunkimaraton


06.10.2018 Türin omenafestivaali, Türi Kahteksan kerran järjestettävillä Türin omenafestivaaleilla voi ostaa ja maistaa omenoita ja kysyä vinkkejä omenanviljelijöiltä. Tarjolla on leivoksia, säilykkeitä, pikkupurtavia, juomia, taimia ja kaikkea muuta omenaan liittyvää. Festivaalivieras voi osallistua koulutuksiin ja omenatuotteiden kilpailuihin, katsella kulttuuriohjelmaa ja osallistua omenien grillauksen Viron mestaruuskilpailuihin.
https://www.visitestonia.com/fi/viii-turin-omenafestivaali


06.10.2018 Valon festivaali Luken kartanossa, Luke mõisapark, Luke (Tartton lähellä) Valon festivaali on valon ja valoperusteisen teknologian festivaali, joka antaa mahdollisuuden tulla yhteen ja jakaa tietoja ja taitoja valosta.
Tänä vuonna festivaalin pääteema on saanut inspiraatiota kansainvälisen avaruusviikon teemasta "Space Unites The World". Tieteen alalla valosta kuin ilmiöstä ja sen vaikutuksesta ihmisille ja ympäristölle voidaan saada enemmän tietoja. Esittävien taiteiden alalla voidaan kokea inspiroivia kohtauksia tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, valon ja musiikin symbioosista.
Tule Luken kartanon puistoon säätä vastaavasti pukeutuneena, voit ottaa mukaan kynttilöitä, taskulamppuja, lyhtyjä.
https://www.valgusefestival.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/valon-festivaali-luken-kartanossa#


06. - 14.10.2018 Pärnun kahvilaviikko, Pärnu
Kahvilaviikon puitteissa tarjotaan salaatista, jälkiruoasta ja teekupillisesta tai kahvista koostuvia aterioita hintaan 7 tai 9 euroa.
Kahvilaviikkoon osallistuu 17 Pärnussa toimivaa kahvilaa, joissa erityishuomiota kiinnitetään laatuun, jonka avulla esitellään Pärnun parasta kahvilakulttuuria.
Tule nauttimaan maukasta ruokaa, laadukkaita tee- ja kahvijuomia ja löytämään kesäpääkaupungin uudet kahvilat! Odotettuja ovat sekä pärnulaiset että kaupungin vieraat perheineen, ystävineen tai kollegoineen.
Huom.! Suosittelemme varaamaan vierailut ennakkoon.
http://kohvikutenadal.ee/parnu-cafe-week/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kahvilaviikko


07.10.2018 Viiking Window 36. Paiden ja Türin kansanjuoksu, Paide, Paide - Türi välinen maantie
Suosittu kansanurheilutapahtuma, joka järjestetään 37. kertaa. Voit osallistua eripituisiin matkoihin ja vaikeusasteiltaan erilaisiin kilpailuihin. Lempimatkastasi saat lisätietoja kilpailun verkkosivuilta.
https://www.visitestonia.com/fi/viiking-window-37-paiden-ja-turin-kansanjuoksu


09.10 - 14.10.2018 Viljandin kitarafestivaali, Viljandi
Kyseessä on kansainvälinen festivaali, jossa esiintyy sekä koti- että ulkomaisia artisteja. Festivaalikonsertit järjestetään Viljandissa Pärimusmuusika Aidas (perinnemusiikkiaitassa), nukketeatterissa, vanhassa vesitornissa, Johanneksen kirkossa, Jazzklubilla ja Õisun kartanossa. Festivaalien tavoitteena on edesauttaa improvisoitua ja tyylit ylittävää kitaransoittoa ja tarjota yleisölle mahdollisuus osallistua tunnelmallisiin konsertteihin. Tavoitteenamme on vuosittain tuoda ohjelmaan myös jotain täysin uutta ja ennen näkemätöntä. Festivaaleilla esiintyy 21 artistia kuudesta eri valtiosta.
https://viljandiguitar.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-kitarafestivaali


12. - 13.10.2018 Saarenmaan rallin startti Kuressaaren keskustassa, Kuressaare, Saarenmaa Ensimmäinen autoralli järjestettiin Saarenmaalla vuonna 1974. Vuodesta 1993 alkaen ralli on ollut kansainvälinen ja nimeltään ”Saarenmaa”. Siitä lähtien rallissa ovat olleet mukana myös suomalaiset kuljettajat. Saarenmaan teillä ovat kaahanneet Sebastian Lindholm-Pertti Lahtinen ja naisten maailmanmestari Eija Jurvanen. Yhtään rallia ei ole järjestetty ilman Kaugatuma-Toomalõuka erikoiskoetta, jota voidaan oikeutetusti pitää Saarenmaan rallien tavaramerkkinä. Viime vuosina mukana on ollut kaupunkierikoiskoe, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.
http://www.saaremaarally.eu/
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ralli


12. – 14.10.2018 Ilu sõnum -kauneusmessut, Eesti Näituste AS, Pirita tee 28, Tallinna
Tallinnan messukeskuksessa järjestettävät kauneusmessut esittelevät alan uusimpia tuulia sekä kuluttajille että kauneusalan ammattilaisille.
http://ilumess.ee/sugismess/


12. - 14.10.2018 Tarton kansainvälinen vanhan musiikin festivaali Orient et Occident, Tartto
Festivaalin keskiössä on itämainen kulttuuri yhdistettynä Euroopan varhaiseen, ennen kaikkea keskiaikaiseen, kulttuuriin. Tavoitteena on ollut luoda taiteellinen kokonaisuus, jossa eri aiheisiin syvennytään erilaisista näkökulmista. Festivaalia kuvaa parhaiten kaksoiskonserttiformaatti, jonka yhdessä puolessa esiintyy eurooppalainen ja toisessa aasialainen yhtye ja lopulta he improvisoivat yhdessä. Konsertteja järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kansainvalinen-vanhan-musiikin-festivaali-orient-et-occident


18. – 20.10.2018 Tallinn Fashion Week, Kultuurikatel, Põhja pst 27a, Tallinna
Muodin ystävien juhlaa Tallinnassa.
Seuraava Tallinnan muotiviikko järjestetään 17.-20. lokakuussa.
Tallinnan muotiviikko 2018 pidetään Kulttuurikirjastossa: Kultuurikatel, Põhja pst 27a, Tallinn 10415
http://www.estonianfashion.eu/


19. - 21.10.2018 Saaremaa Kolme Päeva Jooks (Saarenmaan kolmen päivän juoksu), Kuressaare, Saaremaa
Ensimmäinen Saarenmaan kolmen päivän juoksu järjestettiin vuonna 1974. Silloin naisten matkat olivat lyhempiä, mutta siitä eteenpäin ovat kaikki kilpailijat juosseet saman matkan. Nyt on lisääntynyt myös kilpailu nuorille juoksijoille. Tässä kansainvälisessä tapahtumassa on perusmatkoilla kilpailuun osallistunut yhteensä noin 2000 eri juoksijaa.
Kolmen päivän aikana kilpailijat juoksevat yhtensä maratonmatkan - 42,195 km. Ensimmäisen ja viimeisen päivän juoksut järjestetään Kuressaaressa, jossa juostaan sekä Roomassaaren katajien että keskustan historiallisten rakennusten välissä. Kaupunkijuoksuihin tuo vaihtelua toisena päivänä juostava Sõrven niemen juoksu
https://www.visitestonia.com/fi/saaremaa-kolme-paeva-jooks-saarenmaan-kolmen-paivan-juoksu


20. - 21.10.2018 Telliskivi Tantsupidu (Telliskivin tanssijuhla), Telliskivi, Tallinna
Telliskivin tanssijuhla on kansainvälinen festivaali ja ainut tanssitapahtuma Virossa, joka yhdistää saman katon alle erilaiset tanssiyhteisöt ja -tyylit. Festivaaleilla saat katsauksen latinalaisamerikkalaisista tansseista eksoottisten alueiden perinteisiin tansseihin, swingiin ja virolaiseen kansantanssiin. Osallistujat voivat valita melkein 30 työpajasta, tanssitunnista ja tanssitapahtumasta. Festivaaleihin osallistumiseen ja tanssiriemusta nauttimiseen ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.
https://telliskivi.cc/en/
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-festivaali-telliskivi-tantsupidu-telliskivin-tanssijuhla


20.10. - 20.11.2018 Tarton valofestivaali, Tartto
Tartu valofestivaali eli TAVA on kokonaisvaltainen, kansainvälinen, eri aloja liittävä valo- ja valotaidefestivaali. TAVA 2018 ohjelmaan sisältyvät kansainväliset opinverstaat, ulkoinstallaatiot, konferenssi, valomessu ja useat näyttelyt. TAVA 2018 pidetään Tarton vanhassakaupungissa, josta lokakuun viimeisellä viikolla tulee Valomaailma. Omaperäiset ja ainutlatuiset installaatiot vetävät yleisöä taidetta nauttimaan myös raikkaana syysiltanakin.
https://www.tartuvalgus.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-valofestivaali


21.10.2018, 12:00 - 16:00 Sadonkorjuujuhla Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


25. – 27.10.2018 Tallinn FoodFest, Tallinna
Tallinnan messukeskus täyttyy Viron ruokateollisuuden sekä hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisista, myyjistä ja välittäjistä. Vierailulle saapuu edustajia ja ruoka-ammattilaisia myös naapurimaista. Kahden ensimmäisen päivän ajan messut ovat avoinna vain ammattilaisille, kolmantena päivänä ovet aukeavat myös kuluttajille.
http://www.profexpo.ee/foodfest/?lang=en


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Marraskuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


20.10. - 20.11.2018 Tarton valofestivaali, Tartto
Tartu valofestivaali eli TAVA on kokonaisvaltainen, kansainvälinen, eri aloja liittävä valo- ja valotaidefestivaali. TAVA 2018 ohjelmaan sisältyvät kansainväliset opinverstaat, ulkoinstallaatiot, konferenssi, valomessu ja useat näyttelyt. TAVA 2018 pidetään Tarton vanhassakaupungissa, josta lokakuun viimeisellä viikolla tulee Valomaailma. Omaperäiset ja ainutlatuiset installaatiot vetävät yleisöä taidetta nauttimaan myös raikkaana syysiltanakin.
https://www.tartuvalgus.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-valofestivaali


01. – 07.11.2018 Tallinnan ravintolaviikko, Tallinna
Tallinnan ravintolaviikko tarjoaa edullisen mahdollisuuden nauttia kaupungin ruokakulttuurista ja tutustua alan uusimpiin trendeihin. Ravintolaviikkoon osallistuvat ravintolat laativat tapahtuma-ajalle maukkaat erityismenut à la carte -listojensa perusteella. Luvassa on lounas- ja illallisherkkuja, jotka
edustavat kunkin ravintolan tarjontaa parhaimmillaan.
https://www.tallinnrestaurantweek.ee/2018/


03.11.2018 Perhepäivä: Johdanto Martinpäivään, Ülenurme alevik, Viron maatalousmuseo, Tartto
Viron maatalousmuseon Martinpäivän ohjelmissa kerrotaan erilaisista eläin- ja linturooleista, jotka ovat liittyneet vanhoihin Martinpäivän tapoihin ja saadaan tietää, miten tällaisiksi eläimiksi tai linnuiksi ennen vanhaan naamioiduttiin.
Leikitään myös erilaisia teemaan liittyviä kansanleikkejä ja keskustellaan siitä, miten ja miksi ennen vanhaan käytiin Martinpäivänä keppostelemassa.
Päiväkotilaisille ja koululaisille tarkoitetut ohjelmat alkavat kello 10, 12, 14. Kesto 1,5 tuntia. Tarvitaan ennakkovaraus!
http://epm.kovtp.ee/web/eng/home
https://www.visitestonia.com/fi/martinpaiva-viron-maatalousmuseossa


03. – 04.11.2018 Taimetoidumess(Kasvisruokamessut), Kultuurikatel, Põhja pst 27a, Tallinna
Baltian maiden suurimmat vegaanimessut esittelevät kasvisruokaa ja siihen liittyvää elämäntapaa.
http://taimetoidumess.ee/


08.11.2018 Martinpäivän perinteiden esittely päiväkotilaisille ja koululaisille, Ülenurme alevik, Viron maatalousmuseo, Tartto
Viron maatalousmuseon Martinpäivän ohjelmissa kerrotaan erilaisista eläin- ja linturooleista, jotka ovat liittyneet vanhoihin Martinpäivän tapoihin ja saadaan tietää, miten tällaisiksi eläimiksi tai linnuiksi ennen vanhaan naamioiduttiin.
Leikitään myös erilaisia teemaan liittyviä kansanleikkejä ja keskustellaan siitä, miten ja miksi ennen vanhaan käytiin Martinpäivänä keppostelemassa.
Päiväkotilaisille ja koululaisille tarkoitetut ohjelmat alkavat kello 10, 12, 14. Kesto 1,5 tuntia. Tarvitaan ennakkovaraus!
http://epm.kovtp.ee/web/eng/home
https://www.visitestonia.com/fi/martinpaiva-viron-maatalousmuseossa


08.-10.11.2018 Mardilaat, Saku Suurhall, Paldiski road 104B, Tallinna
Saku Suurhallissa järjestettävillä Martin markkinoilla, ”virolaisen käsityön laulujuhlilla”, keskitytään tänä vuonna erityisesti Setumaan käsityökulttuuriin.
https://folkart.ee/sundmused/laadad/mardilaat/


09. - 10.11.2018 Festivaali Hullu Tartto, Tartto
Tartto on seonnut -festivaali on kansainvälinen monien alojen edustajia yhdistävä festivaali, jossa yleisölle ovat esiintymässä kirjailijat, runoilijat, muusikot ja taiteilijat Virosta ja muualta maailmasta. Festivaalin päämääränä on tarjota yleisölle mahdollisimman paljon sellaista, josta ei ole aikaisemmin missään muualla nähty, kuultu tai koettu. Tätä periaatetta noudatetaan myös esiintymispaikkojen valinnassa. Jokaisena vuotena järjestetään yllättävissä paikoissa myös jonkin taideteoksen ensiesittely.
https://tartu.kirjandus.ee/eng
https://www.visitestonia.com/fi/festivaali-hullu-tartto-2017


09.11 - 25.11.2018 Martin- ja katrinleikit Kukrusen polaarikartanossa, Kukruse küla, (Lähellä Toilaa)
Lapsiryhmiä odotetaan Kukrusen polaarikartanoon, jossa heille järjestetään hauska naamioiden askartelupaja ja naamiaiset, he saavat tietoja Martin- ja Katrin päivän tavoista ja osallistuvat näihin kansanperinteisiin leikkeihin.
http://kukrusemois.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/martin-ja-katrinleikit-kukrusen-polaarikartanossa#


10.11.2018 UMA MEKK -markkinat Võrun urheilukeskuksessa, Võru
UMA MEKK (murt. oma maitse) on tavaramerkki, joka kuvaa vanhassa Võrumaan mullassa kasvanutta ja paikallisten asukkaiden huolella kasvattamaa ja lämpimällä sydämellä tekemää ruokaa.
UMA MEKK -markkinoilla voit maistella ja ostaa paikallisten tuottajien elintarvikkeita ja ruokiin liittyviä käsitöitä. Vieraille järjestetään tietokilpailuja ja voit osallistua parhaiden tuotteiden arvosteluun. Perheen pienemmille on avoinna työpaja, jossa puuhaa riittää.
Markkinat avataan klo 10 ja suljetaan klo 16.
https://www.facebook.com/umamekk/
https://www.visitestonia.com/fi/uma-mekk-markkinat-vorun-urheilukeskuksessa


16.–24.11.2018 Curlingin EM-kilpailut, Tondiraba Ice Hall, Tallinna
Curlingin kansainvälisen lajiliiton suurimpaan jokavuotiseen kilpailuun odotetaan kilpailemaan 20 maan nais- ja 26 maan miesjoukkueita.
Tondiraba Ice Hall sijaitsee Lasnamäellä, Varraku 14, 13917 Tallinn
https://www.curling.ee/en/


16.11 - 02.12.2018 Elokuvafestivaali Tarton PÖFF, Tartto
A-luokkaan kuuluva Pimeiden öiden elokuvafestivaali houkuttelee Tallinnaan vuosittain yli 1200 elokuvan tekijää ja toimittajaa, sekä runsaasti elokuvien ystäviä sekä Virosta että ulkomailta. PÖFFIN ja sen kahden alafestivaalin, Just Filmin ja PÖFF Shortsin ohjelma koostuu yli 600 elokuvasta ja useista erikoistapahtumista, jotka muuttavat pimeät yöt loistavaksi elokuvajuhlaksi.
https://2018.poff.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/pimeiden-oiden-elokuvafestivaali-poff


18.11.2018, 12:00 - 16:00 Mattopäivä Joulupukin Korstnan Tilalla
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


23.11.2018 Katrinpäivän perinteiden esittely esikoululaisille ja koululaisille, Ülenurme alevik, Viron maatalousmuseo, Tartto Viron maatalousmuseon Katrinpäivän ohjelmissa kerrotaan erilaisista eläin- ja linturooleista, jotka ovat liittyneet virolaisten vanhoihin Katrinpäivän tapoihin ja opitaan, miten tällaisiksi eläimiksi tai linnuiksi ennen vanhaan naamioiduttiin.
Leikitään myös erilaisia teemaan liittyviä kansanleikkejä ja keskustellaan siitä, miten ja miksi ennen vanhaan käytiin Katrinpäivänä keppostelemassa.
1,5 tuntia kestävät päiväkotilaisille ja koululaisille tarkoitetut ohjelmat alkavat kello 10, 12, 14. Tarvitaan ennakkovaraus!
http://epm.kovtp.ee/web/eng/home
https://www.visitestonia.com/fi/katrinpaiva-viron-maatalousmuseossa


24.11.2018 Katutanssifestivaali Battle of EST, Tartto
Battle of EST (BOE) on vanhin ja näyttävimmällä kilpailijalistalla ylpeilevä katutanssin kilpailu Euroopan pohjoisosassa. Päätapahtumana on break-tanssin tiimikilpailut. Niiden lisäksi voi tulla seuraamaan hip-hop -, popping- ja solo bboying –tanssijoiden kilpailuja. Tänä vuonna 18. kerran järjestettävä kansainvälinen BOE-festivaali sanoo rohkean ein kaikelle epäaidolle kiillolle, tanssikilpailun taistelijoista tulee todellisia elämäntaiteilijoita. Se on itsensä uuvuksiin tanssivien ihmisten kapina, jotka elävät ja hengittävät tanssikulttuuria.
https://www.facebook.com/events/131894190811234/
https://www.visitestonia.com/fi/katutanssifestivaali-battle-of-est-2017


24.11.2018 – 05.01.2019 Joulutori, Raatihuoneentori, Tallinna
Raatihuoneentorin perinteinen joulutori tuo Tallinnaan oikean joulutunnelman.
Kävijät voivat kierrellä valtavan joulukuusen ympärille pystytetyillä myyntimökeillä tutustumassa laadukkaaseen käsityötarjontaan. Tuliaisiksi ja pukinkonttiin voi torilta hankkia perinteisiä ja omaperäisiä lahjoja: huovutettuja hattuja ja huopatossuja, tattarityynyjä, puisia astioita, koreja, taidokkaita tilkkutöitä, keramiikkaa ja lasiesineitä, käsintehtyjä kynttilöitä, kransseja ja muita koristeita. Ja kun ostosten teko alkaa uuvuttaa, on ihanaa rentoutua kuuman hehkuviinin, lämpimän keiton ja piparkakkujen äärellä. Myös virolaista jouluruokaa – porsaanpaistia, hapankaalia ja mustaamakkaraa – voi torilla maistella.


30.11. – 02.12.2018 Robotex, Tallinna
Planeetan suurin robotiikkatapahtuma järjestetään yhteistyössä Tallinnan teknillisen korkeakoulun ja Tarton yliopiston kanssa. Robotex on kolmipäiväinen koko perheen teknologiatapahtuma, jonka aikana järjestetään kansainvälinen robottikilpailu, teknologianäyttely, konferenssi sekä erilaisia työpajoja.


30.11 - 02.12.2018 Joulumarkkinat Tartu Näitusedin messukeskuksessa, Näituste Messikeskus, Tartto
Tartu Näitusedin messukeskuksessa järjestettävistä joulumarkkinoista on kasvanut Viron suurimmat. Joulumarkkinat juhlistavat tänä vuonna 21. juhlavuottaan.
https://www.facebook.com/tartujoululaat/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/joulumarkkinat-tartu-naitusedin-messukeskuksessa-2017


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Joulukuu 2018

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


16.11 - 02.12.2018 Elokuvafestivaali Tarton PÖFF, Tartto
A-luokkaan kuuluva Pimeiden öiden elokuvafestivaali houkuttelee Tallinnaan vuosittain yli 1200 elokuvan tekijää ja toimittajaa, sekä runsaasti elokuvien ystäviä sekä Virosta että ulkomailta. PÖFFIN ja sen kahden alafestivaalin, Just Filmin ja PÖFF Shortsin ohjelma koostuu yli 600 elokuvasta ja useista erikoistapahtumista, jotka muuttavat pimeät yöt loistavaksi elokuvajuhlaksi.
https://2018.poff.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/pimeiden-oiden-elokuvafestivaali-poff


30.11. – 02.12.2018 Robotex, Tallinna
Planeetan suurin robotiikkatapahtuma järjestetään yhteistyössä Tallinnan teknillisen korkeakoulun ja Tarton yliopiston kanssa. Robotex on kolmipäiväinen koko perheen teknologiatapahtuma, jonka aikana järjestetään kansainvälinen robottikilpailu, teknologianäyttely, konferenssi sekä erilaisia työpajoja.


30.11 - 02.12.2018 Joulumarkkinat Tartu Näitusedin messukeskuksessa, Näituste Messikeskus, Tartto
Tartu Näitusedin messukeskuksessa järjestettävistä joulumarkkinoista on kasvanut Viron suurimmat. Joulumarkkinat juhlistavat tänä vuonna 21. juhlavuottaan.
https://www.facebook.com/tartujoululaat/?fref=ts
https://www.visitestonia.com/fi/joulumarkkinat-tartu-naitusedin-messukeskuksessa-2017


24.11.2018 – 05.01.2019 Joulutori, Raatihuoneentori, Tallinna
Raatihuoneentorin perinteinen joulutori tuo Tallinnaan oikean joulutunnelman.
Kävijät voivat kierrellä valtavan joulukuusen ympärille pystytetyillä myyntimökeillä tutustumassa laadukkaaseen käsityötarjontaan. Tuliaisiksi ja pukinkonttiin voi torilta hankkia perinteisiä ja omaperäisiä lahjoja: huovutettuja hattuja ja huopatossuja, tattarityynyjä, puisia astioita, koreja, taidokkaita tilkkutöitä, keramiikkaa ja lasiesineitä, käsintehtyjä kynttilöitä, kransseja ja muita koristeita. Ja kun ostosten teko alkaa uuvuttaa, on ihanaa rentoutua kuuman hehkuviinin, lämpimän keiton ja piparkakkujen äärellä. Myös virolaista jouluruokaa – porsaanpaistia, hapankaalia ja mustaamakkaraa – voi torilla maistella.


02.12.2018 - 10.01.2019 Joulukaupunki Tartto, Raekoja plats, Tartto
Siihen sataako lunta vai ei, ei ole sanottavaa edes vanhoilla yliopistokaupungeilla. Yksi on varmaa - Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta!
Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Näitä iloisia raatihuoneentorin tapaamisia ja tietysti koko Tarton jouluaikaa tukevat puolestaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, juhlalliset kirkot, suuret joulumarkkinat ja välillä talvisessa keskustassa syntyvät tanssijuhlat.
http://joululinntartu.ee/et/joululinn-2/
https://www.visitestonia.com/fi/joulukaupunki-tartto-2018


05.12.2018 - 06.01.2019 Piparkoogimaania (Piparkakkumania), Tallinna
Perinteinen piparkakkunäyttely, jonka kaikki näyttelyesineet on valmistettu piparitaikinasta. Tallinnan makeimman näyttelyn tämänvuotisena teemana on 100-vuotisjuhlaansa viettävä Viro.
Näyttelyn lisäksi järjestetään päivittäisiä piparkakkutyöpajoja.
Avoinna joka päivä klo 11–18 (Huom! 24.12.2018 avoinna klo 11–15, 1.1.2019 suljettu).
http://piparkoogimaania.ee/


07.12.2018 Makupala-juhlat Kaubamajakassa, Pärnu
Joulukuulla tapahtuu paljon jännittävää Kaubamajakan ostoskeskuksessa!
Upeat joulukoristeet, joulupukki, makupala-juhlat sekä perinteiset joulumarkkinat.
Joulumarkkinoilla on
4.-10.12 paljon erilaisia elintarvikkeiden myyjiä
11.- 24.12 käsityöläiset tarjoavat heidän upeita käsitöitä.
Esiintyjät auttavat luomaan tunnelma.
https://www.visitestonia.com/fi/joulumarkkinat-parnun-kaubamajakan-ostokeskuksessa


08.12.2018 Tarton joulumarkkinat, Raekoja plats, Tartto
Perinteiset joulumarkkinat järjestetään Tarton Raatihuoneentorilla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vierailijat voivat ostaa Virossa valmistettuja käsityötuotteita, lämpimiä juomia, piirakoita ja muuta.
https://kultuuriaken.tartu.ee/en/event/christmas-fair
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-joulumarkkinat


10.12 - 16.12.2018 Perinteiset Kaubamajakan joulumarkkinat, Pärnu
Joulukuulla tapahtuu paljon jännittävää Kaubamajakan ostoskeskuksessa!
Upeat joulukoristeet, joulupukki, makupala-juhlat sekä perinteiset joulumarkkinat.
Joulumarkkinoilla on
4.-10.12 paljon erilaisia elintarvikkeiden myyjiä
11.- 24.12 käsityöläiset tarjoavat heidän upeita käsitöitä.
Esiintyjät auttavat luomaan tunnelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/joulumarkkinat-parnun-kaubamajakan-ostokeskuksessa


14.12 - 16.12.2018 Tallinnan suuret joulumarkkinat, Lauluväljak, Tallinna
Tallinnan suuret joulumarkkinat ovat koko perheen joulufestivaali, jotka tuovat hymyn kasvoille ja joulutunnelman sydämeen. Tallinnan laulukentällä voi kolmena päivänä nauttia tunnettujen virolaisartistien esittämistä perinteisistä joululauluista, ajaa joulujunalla, lausua Joulupukille runoja, leikkiä lasten alueella ja paljon muuta. Tietysti esillä on myös laaja valikoima joulu- ja lahjatuotteita noin 200 torimyyjältä. Joulu on myös auttamisen aikaa ja teemme valittujen myyjien avulla yhteistyötä hyväntekeväisyyssäätiöiden kanssa, jotka toimittavat lahjoitukset niitä tarvitseville.
http://joululaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-suuret-joulumarkkinat


15.12.2018 Narvan talvimarkkinat, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Narva koolimaja, Narva
Narvan talvimarkkinat odottaa kaikkia kylään! Markkinoilla tuotteitaan tarjoavat kauppiaat ja käsityöläiset sekä Virosta, Latviasta että Liettuasta.
Tarjoaa perinteisesti runsaasti erilaisia yllätyksiä, vierailijat voivat osallistua myös työpajoihin. Talvimarkkinat on narva laisille ja kaupungin vieraille hyvä mahdollisuus ostaa joululahjoja ja viettää perheen kanssa mukavasti aikaa..
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-talvimarkkinat-2016


Ylös!

   Tammikuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


05.12.2018 - 06.01.2019 Piparkoogimaania (Piparkakkumania), Tallinna
Perinteinen piparkakkunäyttely, jonka kaikki näyttelyesineet on valmistettu piparitaikinasta. Tallinnan makeimman näyttelyn tämänvuotisena teemana on 100-vuotisjuhlaansa viettävä Viro.
Näyttelyn lisäksi järjestetään päivittäisiä piparkakkutyöpajoja.
Avoinna joka päivä klo 11–18 (Huom! 24.12.2018 avoinna klo 11–15, 1.1.2019 suljettu).
http://piparkoogimaania.ee/


02.12.2018 - 10.01.2019 Joulukaupunki Tartto, Raekoja plats, Tartto
Siihen sataako lunta vai ei, ei ole sanottavaa edes vanhoilla yliopistokaupungeilla. Yksi on varmaa - Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta!
Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Näitä iloisia raatihuoneentorin tapaamisia ja tietysti koko Tarton jouluaikaa tukevat puolestaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, juhlalliset kirkot, suuret joulumarkkinat ja välillä talvisessa keskustassa syntyvät tanssijuhlat.
http://joululinntartu.ee/et/joululinn-2/
https://www.visitestonia.com/fi/joulukaupunki-tartto-2018


05.01.2019 Venäläinen joulu ja markkinat Haapsalun vanhassa kaupungissa, Haapsalu
Haapsalun vanhassa kaupungissa järjestetään loppiaisena jo perinteeksi muodostunut venäläinen kulttuurifestivaali. Kansansuussa sitä on alettu kutsua nimellä venäläiset markkinat. Tarjotaan perinteisiä venäläisiä ruokia ja slaavilaista viihdeohjelmaa, jotka houkuttelevat ihmisiä kaikkialta Virosta.
Tule tutustumaan naapureiden kulttuuriin ja ota osaa tunnelmallisesta ohjelmasta! Ota mukaan perheesi, ystäväsi, tuttavasi ja tietysti hyvä mieli!!
https://www.visitestonia.com/fi/venalaiset-markkinat-haapsalun-vanhassa-kaupungissa


06.01.2019 Kuninkaitten päivä Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html
https://www.visitestonia.com/fi/joulupukin-korstnan-tilan-perhepaivat


   Helmikuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


02.02.2019 - 03.02.2019 Simple Session, Saku Suurhall, Tallinna
Simple Session on yksi Viron kansainvälisimmistä huipputapahtumista ja vuoden odotetuin rullalautailu- ja pyöräjuhla! Tämä extreme-urheilumaailman kulttitapahtuma houkuttelee paikalle aina enemmän…
Lisätietoa tulossa..


   Maaliskuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


25.03.2019 - 31.03.2019 Tallinn Music Week, Tallinna klubid ja kontserdikohad
Tallinn Music Week (TMW) on Pohjoismaiden ja Baltian suurin sisämusiikkifestivaali, jossa esiintyy liki 200 artistia sekä Virosta että ulkomailta, jotka edustavat eri musiikkilajeja. Festivaaleihin…
Lisätietoa tulossa..


Ylös!

   Toukokuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.05.2019 Viljandijärven ympärijuoksu, Viljandi
Viljandin maakunnan urheiluelämän suurtapahtuma ja urheiluelämän jatkuvuuden symboli on vahvistanut paikkansa Viron urheilukalenterissa ja on hyvin suosittu juoksun harrastajien joukossa. Järven…
Lisätietoa tulossa..


02.05.2019 - 10.05.2019 Virolaisen musiikin päivät, Tallinna
Virolaisen musiikin päivät ovat olleet yli 30 vuotta Viron tärkeimpien säveltäjien uutuustuotantoon keskittyvä festivaali, jonka ohjelman enemmistö on maailman ensiesityksiä. Vuodesta 1979…
Lisätietoa tulossa..


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------

Yleiset juhlapyhät Virossa

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat. Lomaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon kansalliset juhlapyhät: juuri juhlapyhien aikaan eri puolilla Viroa järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia.


1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.

Koulujen loma-ajat Virossa 2018

21.4. - 1.5. Kevätloma
12.6. - 31.8. Kesäloma
21. - 29.10. Syysloma
23.12. - 7.1. Talviloma

--------------------------------
Ylös!