Tallinnan vanhakaupunki


Tallinna on yksi parhaimmista lähes kokonaisena säilyneistä keskiaikaisista eurooppalaisista kaupungeista. Sen mukulakivikadut ja rakennukset juontuvat 1000–1400-luvuilta. Tärkeimmät valtiolliset ja kirkolliset keskiaikaiset rakennukset on suojeltu alkuperäisessä asussaan, samoin kuin monet kaupunkilaisten ja kauppiaiden asuintalot sekä keskiaikaiset varastot ja makasiinit.
Tallinnan vanhakaupunki (viroksi Tallinna vanalinn) on Viron pääkaupungin Tallinnan vanhin osa, joka aikoinaan jakautui Toompean mäellä sijainneeseen linnaosaan eli yläkaupunkiin sekä myöhemmin linnan ympärille muodostuneeseen alakaupunkiin, jota hallitsi porvareiden, käsityöläisten ja kauppiaiden valitsema Tallinnan kaupunginraati. Vanhankaupungin osilla oli erilainen hallinto.
Tallinnan vanhakaupunki on vuodesta 1997 kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon. Tallinnan vanhakaupunki on arvokas etenkin siksi, että sen keskiaikainen miljöö ja rakenne ovat säilyneet meidän päiviimme saakka, kun ne muista Pohjois-Euroopan pääkaupungeista ovat jo kadonneet.

Katso sijainti kartasta!

Ylös!


Täsmäsää Tallinnassa