Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Ironman Tallinn on ensi lauantaina – Tallinnan keskustan liikennejärjestelyihin tulee muutoksia
Ironman Tallinn -kilpailu järjestetään lauantaina 6. elokuuta. Ironman eli teräsmieskilpailu eli triathlonkisa on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji.
Lue lisää: balticguide.ee 5.8.2022


T24: Tästä tallinnalaisapteekista on voinut ostaa lääkkeitä 600 vuoden ajan - nyt siellä toimivat myös suomalaisten digireseptit
Tallinnan Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevan Raadinapteekin tarkkaa perustamisajankohtaa ei tiedetä, mutta ensimmäinen merkintä siitä löytyy historiallisesta Tallinnan raadin pöytäkirjasta vuodelta 1422. Silloin apteekilla oli jo kolmas omistaja. Tänä vuonna koko ajan samalla paikalla ollut ja samoissa tiloissa toiminut apteekki täyttää 600 vuotta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.8.2022


T24: Suutarien hinnat ovat Suomenlahden toisella puolella jopa puolet halvemmat kuin Suomessa - Kengät kannattaa laitattaa kuntoon Tallinnassa
Virossa monet käsityötä vaativat palvelut, kuten vaikkapa suutarintyöt ovat monesti huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.8.2022


Tallinnan Kalarannan kävelykatu avattiin
Pohjois-Tallinnaan rannalle rakennettu Kalarannan kävelykatu ja siihen liittyvä puistoalue ovat olleet virallisesti avoinna vierailijoille viime viikonlopusta alkaen.
Kauan odotettu promenadi avattiin yleisölle vasta nyt, vaikka se oli valmis lähes vuoden.
Lue lisää: balticguide.ee 27.7.2022


T24: Matkailu Virossa kallistuu syksyllä - useat hotellit ja kylpylät suunnittelevat nostavansa hintoja
Nopeana laukkaava inflaatio sekä koko ajan kohoavat energian hinta ja palkkakustannukset ovat saaneet monet hotellit ja kylpylät eri puolilla Viroa nostamaan jo hintojaan. Syksyllä hinnankorotuksia on luvassa lisää.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.7.2022


T24: Raitiovaunuyhteydellä Tallinnan satamaan on muhkea hintalappu – uuden raitiolinja pitäisi valmistu kesäkuuhun 2024 mennessä
Rakennusyhtiöt Merko Ehitus ja KMG Inseneriehituse AS ovat voittaneet Tallinnan kaupungin järjestämän tarjouskilpailun uuden raitiolinjan rakentamisesta Tallinnan matkustajasatamaan. Raitiolinjan kustannusarvio arvolisäveroineen on noin 46 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.7.2022


Ensi viikonloppu on Muhun saarella tapahtumarikas – pääosassa on lammas
Kaikille ilmainen koko perheen lammasaiheinen tapahtuma ”Aita lammas aita” järjestetään Muhun saarella, Liivan kylässä 23.–24. heinäkuuta. Ohjelmaa on molempina päivinä kello 10–16.
Lue lisää: balticguide.ee 22.7.2022


T24: Tästä tallinalaisesta museokahvilasta avautuu kaupungin paras näköala – 1980-luvun legendaarinen kahvila avasi ovensa uudestaan
Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva, jo 1300-luvulla rakennettu Neitsyttorni on vuosisatojen aikana palvellut niin puolustustornina kuin 1980-luvulla suosittuna kahvilanakin. Nykyään tornissa sijaitsee museo ja myös kahvila on avattu tauon jälkeen uudestaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.7.2022


T24: Tallinnan kaupunki laskee nopeusrajoitusta 80 kadulla – tavoitteena liikenneturvallisuuden parantaminen
Tallinnan kaupunki on päättänyt puuttua sekä isojen että pienien katujen nopeusrajoituksiin parantaakseen liikenneturvallisuutta. Nopeusrajoituksia lasketaan yhteensä 80 kadulla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.7.2022


23.–24. heinäkuuta ovat maatilojen ovet avoinna vieraille
Kahdeksas koko Viron kattava ”Avoimien tilojen päivä” on tänä vuonna 23.–24. heinäkuuta. Yli 300 maatilaa ja maaseutuyritystä toivottaa vierailijat tervetulleiksi tutustumaan maaseudun elämään. Laajasta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotain, makujen maailmasta käsitöihin ja kotieläinten kasvatukseen.
Lue lisää: balticguide.ee 15.7.2022


Rammsteinin Tallinnan-konsertti on jo aivan nurkan takana – Tässä infoa käytännön järjestelyistä
aksalainen industrial metal -suuruus Rammstein konsertoi Tallinnan Laululavalla keskiviikkona 20. heinäkuuta. Konserttiin on matkaamassa yli 15 000 fania Suomesta, joten tässä muutamia käytännön järjestelyjä, jotka on hyvä tietää ennen matkalle lähtöä.
Lue lisää: soundi.fi 15.7.2022


T24: Tallinnan tunnetuimman museon pääsylippu maksaa arkiaamuina vähemmän kuin lauantaisin – joustavien hintojen ansiosta mahdollisimman monen toivotaan voivan vierailla museossa
Tallinnassa sijaitseva valokuvataiteenmuseo Fotografiska on ottanut käyttöön sisäänpääsylippujen joustavan hinnoittelun. Tämä tarkoittaa sitä, että lipun hinta riippuu vierailun ajankohdasta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.7.2022


> Viljandi Folk tarjoaa myös telttamajoitusta
Tänä vuonna Viljandin kansanmusiikkifestivaalin vierailijat pääsevät yöpymään teltassa, eikä omaa telttaa tarvitse ottaa mukaan. Leirintäaluemajoitus teltassa pitää varata viimeistään 20. heinäkuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2022


The Baltic Guide -paperilehti ilmestyi tänään 13. heinäkuuta
The Baltic Guiden tuore suomenkielinen paperilehti on nyt poimittavissa kymmenistä jakelupisteistä Suomessa ja Virossa. Lehti on ilmainen ja se löytyy tavallisesti jakelukorista.
Tärkeimpiä jakelupaikkoja ovat Helsingin ja Tallinnan matkustajasatamat sekä turisti-infopisteet ympäri Viroa. The Baltic Guiden jakelupisteet löytyvät täältä.
Uusi lehti tuo luettavaksi jälleen muhkean paketin uutisia, kiinnostavia ihmisiä, uutuuksia sekä hyödyllisiä vinkkejä. Paperiversion lisäksi lehti on myös pdf-muodossa The Baltic Guiden verkkosivulla.
Lue lisää: balticguide.ee 13.7.2022


T24: Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä jatkaa kasvuaan – ulkomaisten turistien määrä ei ole palautunut koronakriisiä edeltävälle tasolle, kotimaan matkailijoiden määrässä uusi ennätys
Toukokuussa 2022 Viron majoitusliikkeissä yöpyi 249 000 matkailijaa, mikä on 176 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2021. Tiedot selviävät Viron tilastokeskuksen tuoreista matkailijatilastoista.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.7.2022


T24: Tallinnan kupeessa sijaitseva neuvostoaikainen sukellusvenetukikohta on nyt viihtyisä vierasvenesatama – toivottaa suomalaisveneilijät tervetulleeksi
Lahemaan kansallispuiston naapurissa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Haran entinen sukellusvenetukikohta ja vierasvenesatama. Neuvostoarmeijan toiminta tässä vuonna 1953 rakennetussa tukikohdassa loppui vuonna 1994 ja satama palautettiin Viron valtiolle, joka myi sen yksityiselle omistajalle vuonna 1998.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.7.2022


Heinäkuu on Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa ranskalainen kuukausi
Tallinnan kasvitieteellinen puutarhan heinäkuu on omistettu Ranskalle. Puutarhassa järjestetään yhteistyössä Ranskan suurlähetystön kanssa kierroksia, luentoja, työpajoja, näyttelyitä sekä muuta ohjelmaa heinäkuun aikana.
Lue lisää: balticguide.ee 9.7.2022


Älä unohda Viron toiseksi suurinta kaupunkia! ”Tarton Telliskivi” ja muut kohteet, joissa haluat käydä
Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024, mutta hurmaavaan kaupunkiin voi tehdä kesäretken jo nyt.
Lue lisää: ilta-sanomat.fi 9.7.2022


Virolaiskartanon kellarissa piilee ylellinen kylpylä
Kuninkaallista tunnelmaa ja rentouttavan rauhallinen spa-elämys. Vain pienen matkan päässä Tallinnasta.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.7.2022


T24: Autolla Viroon kesälomamatkalle – tiedätkö, mitä asiakirjoja tarvitset mukaan?
Suomen ja Viron välillä kulkeva vapaa-ajanliikenne on jo palautunut lähes ennalleen, kun kaikki koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset matkustamiselta ovat poistuneet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.7.2022


Lasten kanssa Tallinnaan? Poimi tekemistä ja parhaat tärpit reissuun: Lasten oma hotellisviitti, kylpylävinkit, ravintolat...
Tallinna on yksi suomalaisten kesälomareissujen ykköskohteista. Mitä kaikkea Tallinnassa voi tehdä lasten kanssa, ja missä kannattaisi yöpyä tai syödä? Koostimme muutamia matkailuvinkkejä lapsiperheille.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 8.7.2022


Talsa: Nämä hinnat ovat nousseet eniten Tallinnassa
Suomalaisten turisten määrä on lisääntynyt viime aikoina huomattavasti Virossa. Taustalla on erityisesti matkustusrajoitusten ja koronapassin poistaminen.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 8.7.2022


The Rasmus esiintyy heinäkuussa Piritan luostarissa
Yli viisi miljoonaa albumia myynyt, ja tämän vuoden Euroviisuihin osallistunut suomalainen yhtye The Rasmus tekee konsertin heinäkuun 17. päivänä Piritan luostarissa, Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 6.7.2022


T24: Moni kauhistelee korkeita kuluttajahintoja Suomessa – katso, kuinka raivokkaasti inflaatio nosti hintoja Virossa
Euroopan unionin tilastonikkarin Eurostatin ennakkotietojen mukaan kuluttajahinnat nousivat Virossa kesäkuussa 22 prosenttia viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna. Kuluttajahintojen nousu onkin nyt Suomenlahden toisella puolella koko euroalueen nopeinta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.7.2022


Matkustatko Viroon? – Tämä kätevä jippo helpottaa kulkemista Tallinnassa
Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) matkakortin haltijat voivat nykyään ostaa kortilleen myös Tallinnan julkisen liikenteen lippuja. Valittavana on 1, 3 ja 5 päivän matkalippuja.
Lue lisää: lansivayla.fi 5.7.2022


700-vuotias Tallinnan raatihuone on tänä kesänä avoinna yleisölle
Tallinnan raatihuone täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Rakennus on ainutlaatuinen. Se parhaiten säilynyt raatihuone koko Pohjois-Euroopassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2022


Tänään alkavat miesten tanssijuhlat Rakveressa
Miesten tanssijuhlat ”4 Venda” järjestetään 2.–3. heinäkuussa 2022 Rakveren stadionilla. Ylivoimaisesti suurin osa tanssijoista on miehiä. Mukana on vain muutama nainen. Tanssiryhmät saapuvat tapahtumaan ympäri Viroa. Pääsyliput tapahtumaan ovat myynnissä sekä Piletilevissä että juhlien nettisivuilla.
Lue lisää: balticguide.ee 2.7.2022


T24: Tunnetko jo nämä matkakohteet Virossa? – kiinnostivat eniten suomalaismatkailijoita viime vuonna
Viron matkailunedistämiskeskus Visit Estonia on listannut verkkosivuillaan suomalaismatkailijoita viime vuonna eniten kiinnostaneet kohteet. Tilastojen mukaan näistä kohteista suomalaiset hakivat sivuilta eniten tietoa vuonna 2021.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.7.2022


On aika navigoida länteen
Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on tuoretta kalaa, erinomaisia ravintoloita ja uudistettuja vierasvenesatamia.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2022


Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.
Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1 Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden kilometrin päässä Tallinnan rajasta. Lähistöltä löytyvät kaikki palvelut, kuten esimerkiksi kaupat. Terveyskeskus sijaitsee vain alle kahden kilometrin päässä.
Lue lisää: balticguide.ee 29.6.2022


T24: Tallinnan suosituimmassa kaupunginosassa vierailtiin pelkästään alkuvuonna lähes 10 miljoonaa kertaa – anturit mittavat nykyään kävijämääriä
Tallinnan kaupunki ryhtyi alkuvuodesta 2022 mittaamaan vanhassakaupungissa liikkuvien ihmisten määrää Virun porteille asennettujen mittausanturien avulla.
Mittausten avulla tiedetään, että pelkästään kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana vanhassakaupungissa vierailtiin lähes 10 miljoonaa kertaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2022


Tallinnan ihanimmat terassit – 12 vaihtoehtoa
Suomalaisturisti suuntaa Tallinnan-matkallaan helposti aina samaan osoitteeseen: Vanhaankaupunkiin. Varsinkin kesäaikaan tie vie usein Raatihuoneentorille ja jollekin sen terasseista.
Lue lisää: iltalehti.fi 28.6.2022


Matkusta kätevästi Itä-Viroon
Itä-Viroon pääsee kätevästi Tallinnasta junalla, bussilla tai omalla autolla. Lähde seikkailemaan Itä-Viron seikkailumaahan.
Helppo liikkua omalla autolla
Omalla autolla matka Itä-Viroon taittuu nopeasti moottoritietä pitkin. Matkan varrella on useita pysähdyspaikkoja ja huoltoasemia, esimerkiksi Haljalassa. Reitti ohittaa myös Rakveren kaupungin, jos sinne haluaa pysähtyä. Tiet ovat hyvässä kunnossa. Sivuteillä voi törmätä tietöihin (E 20). Voit myös vuokrata auton Tallinnasta.
Lue lisää: idaviru.ee/fi 28.6.2022


T24: Suomalaisten suosikkijuoma on edelleen Virossa reilusti halvempaa - hintojen noususta huolimatta
Inflaatio on nostanut hintoja Suomenlahden molemmin puolin ja moni suomalainen miettiikin, onko juomaostoksille tuleminen Tallinnaan vielä kannattavaa. Tämän johdosta Tallinna24 lähti selvittämään, mikä on suomalaisten suosikkijuoma lonkeron hintaero Suomen ja Viron välillä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.6.2022


Viihtyisä päivä tieteen kiehtovassa maailmassa
Tiedekeskus AHHAA:ssa on kaksi perusnäyttelyä, joiden teemoina ovat teknologia ja luonto. Perusnäyttelyiden lisäksi keskuksessa on myös kaksi kertaa vuodessa vaihtuvat näyttelyt.
Lue lisää: balticguide.ee 28.6.2022


Paikkoja Pärnussa, joissa on mukavan kesäinen tunnelma
Pärnu muuttuu joka kesä aidoksi merenrantakaupungiksi, jossa viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta on aina paljon väkeä ja melua. Aurinkoinen ranta, lämmin merivesi, runsaasti tapahtumia sekä viihtyisät ravintolat, kahvilat ja baarit houkuttelevat tänne tuhansia ihmisiä
Lue lisää: visitparnu.com 27.6.2022


Lennä suoraan Pärnuun
Pärnun lentoasemalle saapuvat sekä kansainväliset että kotimaiset lennot. Lentoyhteyksien kautta olemme lähempänä maailmaa ja yhteydessä eri suurkaupunkeihin.
Lue lisää: visitparnu.com 27.6.2022


T24: Tallinnassa avattiin lähes 40 julkista vesihanaa – ilmaista vettä on tarjolla syyskuun loppuun saakka
Viroa piinaava helleaalto on saanut Tallinnan vesilaitoksen (AS Tallinna Vesi) asentamaan maan pääkaupunkiin lähes 40 julkista vesipistettä, jotka tarjoavat ihmisille ilmaista juomavettä syyskuun loppuun saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.6.2022


Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen”
Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästä kesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.6.2022


Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa on nyt nähtävillä satoja erilaisia ​​kukkivia pioneja
20.6.–3.7. Tallinnan kasvitieteellinen puutarha kutsuu kaikki vierailijat tutustumaan pionien kiehtovaan maailmaan. Puutarhassa voi nähdä yli 300 erilaista kukkivaa pionia, ja uusia lajikkeita kukkii joka päivä.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2022


T24: Tallinna saa uuden superterminaalin, kun Rail Baltica -asema avautuu 2026 – Sen kautta kulkevat junat, bussit ja raitiovaunut
Tämänhetkisten tietojen mukaan vuoteen 2030 mennessä Viroon rakennetaan Rail Baltica -hankkeen puitteissa lähes 213 kilometriä pitkä huippunopea rautatie, jota pitkin suurnopeusjunat kulkevat jopa 240 kilometriä tunnissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.6.2022


T24: Tallinnan keskustassa tehdään arkeologisia kaivauksia – yleisö voi seurata kaivausten etenemistä aidan takaa
Tallinnan keskustassa, Kaubamaja-tavaratalon vieressä sijaitsevalla tontilla tehdään parhaillaan arkeologisia kaivauksia. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.6.2022


Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä
Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta. Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. Sitä on perinteisesti vietetty kevään kyntötöiden ja heinänteon päätteeksi.
Lue lisää: balticguide.ee 20.6.2022


Tallinnan ”piraattiparatiisista” tuodaan Suomeen joka päivä tuhansia tuoteväärennöksiä – tästä syystä tuontia ei saada loppumaan
Tallinnan sataman SadaMarketista on tuotu Suomeen 20 vuoden aikana miljoonia tuoteväärennöksiä, ja niiden lisäksi myös ainakin teleskooppipamppuja ja nyrkkirautoja.
Lue lisää: iltalehti.fi 19.6.2022


Suomesta lomarynnistys Viroon – "Autopaikat myydään useilla lähdöillä loppuun", varoittaa Viking Line
Viron-matkailu on vilkastunut huomattavasti kevään aikana ja reittiliikenne on kasvussa sekä Helsingin että Tallinnan suunnasta. Viking Line vastaa kasvavaan kysyntään tuomalla Helsinki–Tallinna-reitille kesän ajaksi lisää lähtöjä.
Lue lisää: lansivayla.fi 18.6.2022


T24: Tulossa on vilkas risteilykesä – Viking Line vastaa Tallinnan reitin kasvavaan kysyntään lisälähdöillä
Viron-matkailu on vilkastunut huomattavasti kevään aikana ja reittiliikenne on kasvussa sekä Helsingin että Tallinnan suunnasta. Viking Line vastaa kasvavaan kysyntään tuomalla Helsinki-Tallinna-reitille kesän ajaksi lisää lähtöjä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.6.2022


T24: Lähdössä kesälomamatkalle Viroon? – lue Tullin hyödylliset vinkit kotiinpalaajalle
Ensimmäinen korona-ajan jälkeinen ulkomaanmatka Viroon tiedossa, ja mielessä pyörii matkakohteen sää ja mitä pakata mukaan. Harva miettii tässä kohtaa paluumatkaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.6.2022


T24: Järkyttävän historian omaava Patarein vankila Tallinnassa on taas avoinna yleisölle
Tallinnassa, Suomenlahden rannalla sijaitseva ja historialtaan synkkä Patarein vankila on jälleen avannut ovensa yleisölle. Kesän ajan vankilan tiloissa on esillä kommunismin ideologiaa sekä sen nimissä eri maissa tehtyjä rikoksia esitelevä Kommunismi on vankila -näyttely.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.6.2022


Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna
Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa koko kompleksin vuoteen 2025 mennessä.
Lue lisää: balticguide.ee 13.6.2022


Monipuolinen Pärnu kutsuu golfareita
Pärnussa pääsee maistamaan links-golfia. Halutessaan voi yhdistää golfin ja nautinnollisen kylpylä- ja rantaloman. Kenttä on hienossa kunnossa kauden molemmissa päissä.
Lue lisää: golfpiste.com 10.6.2022


T24: Tallinnassa sähköpotkulautojen määrä kasvaa samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien kanssa – poliisi suunnittelee kesäksi tarkastusratsioita
Suuren kysynnän vuoksi Tallinnan katukuvaan ilmestyy tänä kesänä lisää sekä sähköpotkulautoja että sähköpyöriä, vaikka samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien määrä on lisääntynyt. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.6.2022


T24: Virossa on hurja inflaatiovauhti – hintojen nousu on koko euroalueen nopeinta
Toukokuussa kuluttajahinnat nousivat Virossa peräti 20,1 prosenttia, mikä tekee maan inflaatiovauhdista Eurostatin tilastojen mukaan koko euroalueen nopeimman. Tällaista inflaatiota ei ole Virossakaan nähty sitten 1990-luvun.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.6.2022


Tallinnan Piritan ja Pikakarin uimarannat muuttuivat pyörätuolilla liikkuville esteettömiksi
Pyörätuolilla liikkumisen esteettömyys on Piritan ja Pikakarin uimarannoilla parantunut merkittävästi, kun rannoilla otettiin käyttöön kelluvat rantapyörätuolit, patio, puinen ramppi merelle ja tilavat pukuhuoneet.
Lue lisää: balticguide.ee 9.6.2022


Ota suunnaksi Virumaa – ihastu seutuun, josta Viro on saanut nimensä
Tallinnan ohella Viron pohjoisrannikolla sijaitseva historiallinen Virumaan maakunta - on ollut suomalaisten tavaranvaihto- eli seprakauppiaiden sekä kartanoelämästä, hyvästä ruoasta ja luonnosta nauttivien matkailijoiden tietoisuudessa jo yli 700 vuoden ajan.
Lue lisää: toptaste.fi 6.6.2022


Ensimmäinen Tarton Pride järjestetään ensi lauantaina
Lauantaina 11. kesäkuuta Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto isännöi ensimmäistä Pride-tapahtumaansa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.6.2022


T24: Tallinnassa avattiin Viron ensimmäinen rullaluistelupuisto
Tallinnassa Lasnamäen kaupunginosassa avautui kesäkuun alussa Viron ensimmäinen rullaluistelupuisto.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.6.2022


Heinäkuun lopussa järjestettävä Viljandi Folk -kansanmusiikkifestivaali julkisti esiintyjänsä
Viljandin kansanmusiikkifestivaali, Viljandi Folk, järjestetään tänä vuonna 28.–31. heinäkuuta. Nyt Viljandi Folk on julkistanut tämän kesän ohjelmansa ja esiintyjänsä. Mukana on virolaisten taiteilijoiden lisäksi mielenkiintoisia ulkomaisia ​​esiintyjiä eri puolilta maailmaa.
Lue lisää: balticguide.ee 5.6.2022


Ympäri Viroa avautui tällä viikolla viron kielen harjoituskahviloita
Viron integraatiosäätiö kertoi, että tällä viikolla avataan ​​kieliharjoittelukahviloita eri puolilla Viroa. Kahviloissa opiskellaan ja harjoitellaan viron kieltä. Opiskelu niissä on ilmaista. Kahviloita tulee olemaan Tallinnassa, Maardussa, Narvassa, Sillamäellä, Kohtla-Järvellä, Jõhvissa, Narva-Jõesuussa, Tartossa, Pärnussa ja Valgassa.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2022


Välivuoden jälkeen risteilymatkustajat saapuivat Saarenmaalle
Koronarajoitusten vuoksi ei Saarenmaalla vierailut vuonna 2021 yhtään risteilyalusta. Tämän vuoden risteilykausi avautui 1. kesäkuuta, kun matkustajalaiva Deutschland toi 263 matkustajaa Saarenmaan satamaan.
Lue lisää: balticguide.ee 3.6.2022


T24: Taidemuseo avasi veistosvarastonsa ovet yleisölle Tallinnassa
Tallinnassa sijaitseva Kadriorgin taidemuseo on avannut aiemmin suljetun veistosvarastonsa ovet yleisölle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.6.2022


Viikonloppuna Tallinna juhlii – Vanhankaupungin päivät elävät tätä aikaa
3.–5. kesäkuuta järjestettävät Tallinnan vanhankaupungin päivät nostavat esille Vanhankaupungin lukemattomia kiinnostavia kohteita ja tapahtumia, jotka elävät nykypäivässä, vaikka tapahtumapaikka onkin keskiaikainen.
Tallinnan vanhankaupungin päivät on suurin Vanhankaupungin kulttuuriperinnölle omistettu festivaali.
Lue lisää: balticguide.ee 31.5.2022


Viikonloppuna on Tallinnan laululavalla ruokafestivaali Suur Tallinna Toidutänav
Ruokafestivaali Suur Tallinna Toidutänav eli suomeksi, suuri Tallinnan ruokakatu, järjestetään 4.–5. kesäkuuta Tallinnan laululavalla toista kertaa.
500 metrin pituisella ruokakadulla pääsee maistelemaan sekä klassista katuruokaa että uusimpia ruokatrendejä. Ruokakatu on Baltian suurin gastronominen festivaali.
Lue lisää: balticguide.ee 1.6.2022Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia