Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Georg Ots, rakastan sinua -näyttely kertoo Otsin huikean tarinan musiikkimaailman huipulle
Viron historiallisessa museossa avataan tänään Georg Ots, rakastan sinua -näyttely, joka kertoo laulaja Georg Otsin (1920–1975) elämästä.
Lue lisää: balticguide.ee 18.10.2019


Tallinnan parhaat kuvauspaikat - Oletko jo tutustunut näihin Instagramin arvoisiin kohteisiin?
Suomalaisille Tallinna on tuttu matkakohde. Se on myös monipuolinen kohde valokuvauksen ystäville, sillä jo pelkästään vanhankaupungin alue on tunnelmaltaan rikas ja houkuttelee napsimaan kuvia joka suunnasta.
Lue lisää: napsu.fi 17.10.2019


Jalalla koreasti Tallinnassa – löydä parhaat paikat paritanssin harrastajalle
Karaokepaikkana tunnetussa Original Sokos Hotel Virun Valuutabaarissa on tanssilattia ja sellainen on myös Vanhassakaupungissa olevassa Lokaal Helsingissäkin. Ja onpa legendaarisessa Valli-baarissakin nähty tanssivia pareja, vaikka tilaa ei oikein siihen löydykään
Lue lisää: balticguide.ee 13.10.2019


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!
Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.10.2019


Dokfotokeskus: lämmin suositus
Juhan Kuus Dokfotokeskus Telliskivessä on yksi suosikkigallerioitani Tallinnassa. Se on pieni tila, jolla on suuri visio: järjestää laadukkaita dokumenttivalokuvanäyttelyitä edesmenneen virolaisen dokumenttikuvaaja Juhan Kuusin hengessä. Kaikkien näkemieni näyttelyiden perusteella sanoisin, että he ovat onnistuneet loistavasti!
Lue lisää: https://sooloiluja.com 11.10.2019


Tallinnasta, rakkaudella – Viro vei vauhdilla airbnb-emäntä Henna Mikkilän koko käden
Henna Mikkilästä tuli vauhdilla Tallinnan matkailulähettiläs. Hän ei käsitä väitettä, että Virossa saisi huonoa palvelua.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2019


Ensi viikolla Tallinna on täynnä huippumuotia, kun kaupungissa järjestetään Tallinn Fashion Week
Tapahtumapaikkana on tälläkin kertaa Kulttuurikattila, joka tarjoaa upeat puitteet 16. lokakuuta käynnistyvälle virolaisen muodin huipputapahtumalle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10-10-2019


Syysloma Tallinnassa
Nytkö se jo on – syyloma! Kylläpä aika on mennyt nopeasti koulujen alkamisesta siihen, kun pitäisi keksiä jotain kivaa tekemistä perheen juniorien kanssa. Omat junnuni ovat jo nuoria aikuisia ja omillaan, mutta syyslomatekemisen pohdinta on monessa perheessa juuri nyt kuumimmillaan. Syysloma Tallinnassa ei ole ollenkaan hassumpi ajatus, sillä siellä riittää kyllä näkemistä moneen makuun
Lue lisää: sooloiluja.com 10.10.2019


Pakohuoneita, lasersotaa ja herkuttelua - lähde syyslomalla Viroon
Viro on helppo syyslomakohde. Maa on lähellä, ja sieltä myös löytyy monenlaista tekemistä lomalaisille.
Lue lisää: iltalehti.fi/viro 10.10.2019


Ulkoilmanäyttely Tallinnan Kalamajan alueen historiasta
Tallinnan Kalamajan kaupunginosan Kalamajan museo on avannut "Mihin ei auringonvalo paista" -nimisen ulkoilmanäyttelyn Pohjois-Tallinnan kaduilla.
Lue lisää: balticguide.ee 10.10.2019


Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä kasvoi elokuussa – Myös suomalaismatkailijoiden määrä lisääntyi
Viron tilastokeskuksen tuoreimman matkailukatsauksen mukaan Virossa yöpyi elokuussa 488 000 turistia, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2018. Myös majoitusliikkeissä vietettyjen öiden määrä kasvoi 7 prosenttia.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.10.2019


Tallinnan D-terminaali avattiin uudistettuna matkustajille – katso kuvat!
Tallinnan sataman D-terminaalin ensimmäinen vaihe avattiin tänään matkustajille, kertoi Tallinnan satama tiedotteessaan.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Mustin kanssa matkalle – lue tuhti tietopaketti matkustamisesta Viroon koiran kanssa
Virossa koiriin suhtaudutaan Suomea rennommin. Hännänheiluttaja on tervetullut ravintolaankin.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Proto keksintötehdas lennättää Jules Vernen aikaan
Voi että, nyt on kyllä jänniä juttuja tiedossa! Tallinna yllättää taas. Noblessnerin valimoon aukeaa lokakuun 19. päivä koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen keskus, jossa Jules Vernen aikaiset keksinnöt heräävät henkiin.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.10.2019


Lokakuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee lauantaisin seuraamaan eläinten ruokintaa
Tallinnan eläintarhassa on lokakuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan Kihnun maalaislampaiden ja kaksikyttyräisten kamelien ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Kohtla-Järvellä sijaitseva palavankiven museo kertoo Viron tärkeimmästä energianlähteestä
Tänä kesänä Kohtla-Järven kaupunkiin muuttanut palavankiven museo on perustettu jo vuonna 1966. Historiansa aikana tämä maailman ainoa palavankiven museo on ehtinyt muuttaa jo neljä kertaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Hiidenmaan tuottajat esittäytyvät lokakuussa Tallinnan Telliskivessä
Hiidenmaan tuottajilla on 2.10. alkaen koko lokakuun ajan avoinna yhteinen pop-up -myymälä Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak). Tämä on ensimmäinen kerta, kun hiidenmaalaisia tuotteita esitellään näin laajasti yhdessä tapahtumassa Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2019


Tallinnan sai uuden konserttisalin, kun Viron musiikki- ja teatteriakatemian odotettu konserttitalo avautui
Lauantaina 28. syyskuuta päättyi Viron musiikki- ja teatteriakatemian 20 vuotta kestänyt odotus kunnon esiintymistiloista opiskelijoilleen, kun korkeakoulun uusi konserttisali avautui.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.10.2019


Kirjakauppa Puänt ilahduttaa aina
Tallinna on täynnä ihania kauppoja, ravintoloita ja baareja – niin klassikoita kuin uusia tulokkaita. Mutta jotkut ovat aivan erityisiä. Sellaisia, joissa yritän ehtiä piipahtamaan jokaisella reissullani. Kirjakauppa Puänt Telliskivessä on juuri sellainen.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.10.2019


Ethän tee syksyistä mokaa Virossa? Saatat saada jopa sakot
Heijastimen käyttö pimeällä on Virossa pakollista.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 2.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lokakuuko synkkä? Ei ollenkaan! Värikäs kuukausi on suomalaisten syyslomakuukausi, jolloin Viro tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävä.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Lokakuun pääkirjoitus: Viro vetää taas suomalaisia – ilmastonmuutos tuo lähimatkailuun uuden kasvun alustan
Kesän jälkeen saatiin hyviä matkailu-uutisia: suomalaisten matkailu Viroon kääntyi kasvuun. Heinäkuussa virolaisissa majoitusyrityksissä oli kolme prosenttia enemmän suomalaisia kuin viime vuonna samaan aikaan. Yöpymisten määrä kasvoi Viron tilastokeskuksen mukaan peräti kahdeksan prosenttia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Uusi sisustuskauppa Kalamajassa: Takara Nord
Kalamajan reunamilla puhaltelee uusia sisustustuulia – nimestä päätellen pohjoisesta. Niine-kadulle on nimittäin auennut uusi sisustuskauppa nimeltä Takara Nord.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.9.2019


Estoniasta on otettu opiksi – Laivojen on pysyttävä pystyssä, vaikka autokannelle vuotaisi vettä
Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut M/S Estonia törmäsi 25 vuotta sitten 28. syyskuuta yöllä syysmyrskyssä suureen aaltoon.
Lue lisää: Turun Sanomat 28.9.2019


Estonian uppoamisesta tulee tänään kuluneeksi 25 vuotta – laivaonnettomuuden uhreja muistetaan eri puolilla Viroa
Tänään tulee kuluneeksi 25 vuotta matkustajalautta M/S Estonian uppoamisesta. Estonia oli 28. syyskuuta 1994 matkalla Tallinnasta Tukholmaan, kun se upposi Utön kaakkoispuolella. Yhteensä onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä. Laivasta pelastui 137 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 28.9.2019


Sukellus hiililuukusta kellariin: Furry Owl baari
Hauska ilmiö Tallinnassa ovat sellaisissa tiloissa olevat baarit ja ravintolat, jotka Suomessa eivät saisi edes lupaa startata toimintaa. Vene-kadulla piilotteleva minipieni Furry Owl on malliesimerkki tällaisesta....
Lue lisää: sooloiluja.com 22.9.2019


Kiskurihintaiset huijaritaksit vaanivat suomalaisia Tallinnan satamassa
Lain mukaan matkustajan ei tarvitse maksaa matkaa, jos taksikuski ei ole käyttänyt mittaria, matkasta ei saa kuittia tai kuitti on vaillinainen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 22.9.2019


Lataa tästä itsellesi uusi suomenkielinen Kalamajan kartta
Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn on julkaissut uuden ja päivitetyn kartan suositusta Kalamajan alueesta Pohjois-Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.9.2019


Upea valofestivaali valaisee Kadriorgin puiston ja Tallinnan Vanhankaupungin keskiviikosta alkaen
Tallinnassa vietetään18. syyskuuta jo 14. kerran peräkkäin ainutlaatuista Valo kulkee Kadriorgissa -festivaalia, jonka aikana toinen toistaan upeamman valoinstallaatiot valaisevat sekä Kadriorgin puiston että Tallinnan Vanhankaupungin.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.9.2019


Glehnin linna oli uusi tuttavuus
Tallinnan seutu jaksaa yllättää. Taas löytyi paikka, josta en ollut kuullut juttuakaan: Glehnin linna ja puisto Nõmmen kaupunginosassa. Olimme rakkaan ystävän kanssa muutaman päivän Tallinnan reissulla, ja tarkoitus oli suunnata tutumpien alueiden lisäksi myös Nõmmelle. Kyselin vinkkejä Tallinnatärpit Facebook-ryhmästä, ja useampikin Nõmmen tuntija suositteli Glehnin linnaa. Pitihän se siis nähdä!
Lue lisää: sooloiluja.com 16.9.2019


Mitä on musta ruoka? – Se selviää Tallinnan Black Food Festivalilla marraskuussa
Marraskuun 23. päivä Tallinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa mustille ruoille ja juomille omistettu tapahtuma Black Food Festival.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.9.2019


Ilmainen joukkoliikenne on kasvattanut bussiliikenteen matkustajamääriä Tarton maakunnassa
Viron yleisradion uutisen mukaan heinäkuussa 2018 aloitettu ilmainen alueellinen bussiliikenne Tarton maakunnan alueella, on kasvattanut merkittävästi bussiliikenteen matkustajamääriä.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.9.2019


Kadriorg on Tallinnan vihreä helmi
Olen aiemmin koonnut yhteen Pelgulinnan ja Karjamaan kaupunginosien näkemisen arvoisia kohteita – nyt on vuorossa kaunis Kadriorg. Alue on saanut nimen Pietari Suuren perustamasta palatsista ja puistosta, mutta Kadriorg on paljon muutakin kuin puisto.
Lue lisää: sooloiluja.com 14.9.2019


Sukupolvi vaihtui Tallinnan-laivoilla, mutta viinaralli vain kasvoi – "Nyt matkustavat eri ihmiset kuin kymmenen vuotta sitten"
Matkustaminen Helsingin ja Tallinnan välillä on lisääntynyt 42 prosenttia kymmenessä vuodessa. Määrä on noussut reilusta kuudesta miljoonasta noin yhdeksään miljoonaan matkustajaan.
Lue lisää: lansivayla.fi 14.9.2019


Ravintola Clos ja sen lumoava puutarha
Kävelin päätä pahkaa ohi etsiessäni ensimmäistä kertaa Clos-nimistä uutta ravintolaa. Se on nimittäin niin huomaamattomassa pienessä talossa vilkkaan Telliskivi-kadun varressa, että täytyy vähän keskittyä huomatakseen sen.
Lue lisää: sooloiluja.com 10.9.2019


Jalkapatikalla Tallinnasta Liettuaan – uusi rannikon vaellusreitti tarjoaa 1 200 kilometriä patikoitavaa Viron ja Latvian rannoilla
Syyskuussa avataan Viron ja Latvian rantoja pitkin kulkeva 1 200 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka tarjoaa 60 erilaista päiväetappia.
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2019


Heinäkuussa turistit viettivät Virossa yli miljoona yötä – Suomalaismatkailijoiden yöpymisten määrä kääntyi vihdoin nousuun
Viron tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan maan majoitusliikkeissä yöpyi heinäkuussa 2019 yhteensä 524 000 matkailijaa, mikä on 4 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2018.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.9.2019


KGBn tutkintavankila ja pala synkintä historiaa
Puristaa rinnasta ajatellessani, millaisia ihmisoikeusrikoksia Tallinnassa on tehty vain 30 vuotta sitten. Yksi tällaisten hirmutekojen näyttämö löytyy vanhankaupungin sydämestä, Pikk ja Pagari-katujen kulmatalosta. Vain muutama askelma katutason alapuolelle kätkeytyy entinen KGBn tutkintavankila, jonka seinät ovat todistaneet yli ymmärryksen meneviä kauhuja.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.9.2019


Vana-Võromaa on maukas pala etelävirolaista makujen maaseutua
Eteläinen Vana-Võromaa on nimetty tämän vuoden ruoka-alueeksi Virossa. Toimittaja Mikko Savikko ja kuvaaja Andres Teiss tekivät kierroksen perinnemaisemassa, jossa vanhat viljelytavat ovat yhä kunniassa. Alueella valmistetaan aitoa paikallista omenasiideriä ja kutunjuustoa sekä harjoitetaan viininviljelyä.
Lue lisää: viisitahtea.com 7.9.2019


Syyskuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan eläinten ruokintaa
Tallinnan eläintarhassa on syyskuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan aavikkoilvesten ja vesikkojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee/ 6.9.2019


Oletko huomannut Tallinnan yllättävimmän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää
Tallinnassa toimii ennätysvanha apteekki.
Lue lisää: rantapallo.fi 6.9.2019


Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkipaikkaani
Jotta raaskii käydä useammin reissussa, pitää yrittää pitää matkabudjetti kurissa. Koska leijonanosa omasta matkakassastani hupenee ulkona syömiseen, on tärkeää löytää mahdollisimman edullisia lounaita ja illallisia.
Lue lisää: sooloiluja.com 5.9.2019


Maailmanlaajuinen viron kielen viikko
Viron kieli maan virallisena kielenä täyttää 100 vuotta. Eesti Instituut kutsuu kaikki opiskelemaan ja opettamaan viron kieltä 23.–29. syyskuuta 2019.
Lue lisää: viro-instituutti.fi 5.9.2019


Tallinnan maraton on viikonloppuna – kaupungissa kannattaa varautua ruuhkiin
Viron suurin urheilutapahtuma, Tallinnan maraton, viettää 30-vuotisjuhlaansa sunnuntaina 8.9.2019. Tapahtuma aiheuttaa liikenteeseen ruuhkia ja poikkeusjärjestelyjä käytännössä koko päivän.
Lue lisää: balticguide.ee 5.9.2019


10 asiaa mitä Virossa voi tehdä sadepäivänä
Mitä tehdä kun kauan odotettu matka alkaa rankkasateella ja suunnitellut kiertokäynnit kaupungilla huuhtoutuvat veden mukana katukaivoon? Hätä ei tämän näköinen, koska ainutlaatuiset kokemukset eivät säätä pelkää. Tässä kymmenen esimerkkiä siitä, mitä voi tehdä jos sadetutkan ennusteet hirvittävät.
Lue lisää: visitestonia.com 5.9.2019 (16.05.2018)


Tallinnan matkustajasataman uudistunut D-terminaali avautuu osittain marraskuussa
Tallinnan sataman tiedotteen mukaan uudistetun D-terminaalin ensimmäinen vaihe avautuu matkustajille kahden kuukauden kuluessa eli näillä näkymin marraskuussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.9.2019


Hyvän virolaisen ruuan äärellä – ruokatoimittaja Ragne Värk vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan kannattaa Virossa maistaa
Viron tunnetuimpiin ruokavaikuttajiin kuuluva Ragne Värk vannoo yksinkertaisuuden nimiin ja paljastaa The Baltic Guiden lukijoille syksyn suosikkireseptinsä.
Lue lisää: balticguide.ee 4.9.2019


Syyskuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Syyskuu on virolaisen ruuan teemakuukausi ja se näkyy vahvasti myös uuden The Baltic Guiden sisällössä. Ruokakirjailija ja -toimittaja Ragne Värk kertoo virolaisen ruokamaailman trendeistä ja vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan ainakin kannattaa Virossa maistaa
Lue lisää: balticguide.ee 2.9.2019


Kun Tallinna alkaa jo olla tuttu, kannattaa suunnata etelämmäs, rentoon ja kiireettömään Tarttoon.
Tässä sieltä viisi varmaa valintaa.
Lue lisää: apu.fi 2.9.2019


Kalaranta on merellinen kaupunkikeidas
Kalamaja taitaa olla kaikille tuttu. Myös Kalasatamasta ja siellä olevasta Umami-ravintolasta ovat varmasti monet kuulleet, mutta tiesitkö että samalla suunnalla on myös pieni kaupunki-beach nimeltä Kalaranta? Tämän jutun luettuasi tiedät Kalaranta – siis missä? Kalaranta (tai viroksi Kalarand) on niin lähellä kaikkea, että ei tahdo todeksi uskoa.
Lue lisää: sooloiluja.com 31.8.2019


Onko Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa jo nähty? Turistirysiä välttävän Viron-matkaajan kannattaa suunnata Peipsijärven Sipulitielle Itä-Viroon
Peipsin herkullinen sipuli on noussut kylpyläturismin haastajaksi Itä-Virossa. Pikkukyliä yhdistävä Sipulitie onkin muuttunut kiinnostavaksi matkailureitiksi.
Lue lisää: kotiliesi.fi 30.8.2019


Kokenut matkaopas Tapio antaa vinkin Tallinnassa sijaitsevaan legendaariseen baariin – on vain yksi tapa saada sieltä palvelua
Pitkän uran matkaoppaana tehnyt ja lukemattomia matkakirjoja kirjoittanut Tapio Mäkeläinen kertoo uudessa kirjassaan Tallinnan Vanhankaupungin kiehtovasta historiasta.
Lue lisää: is.fi/ruokala 29.8.2019


Viikonloppuna Viro tarjoilee monipuolisen kattauksen ruokatapahtumia
Elokuun viimeinen viikonloppu on suosittu ajankohta ruokatapahtumien järjestämiseen Virossa. Mahdollisuuksia herkutteluun on muun muassa Tallinnassa, Tartossa, Kohtla-Järvellä kuin Neemen satamassakin.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.8.2019


Automaattibussilla museoon – bussi ilman kuljettajaa vie nyt Tallinnan taidemuseo Kumuun
Keskiviikkona 28.8. kello 12 käynnistyi Tallinnassa ilman kuljettajaa liikkuva automaattibussiyhteys, jolla voi matkustaa Kadriorgin raitiovaunupysäkiltä taidemuseo Kumuun.
Lue lisää: balticguide.ee 28.8.2019


Narva jäi kakkoseksi – Euroopan kulttuuripääkaupungiksi valittiin turvallisesti Tartto
Venäjän rajalla sijaitsevassa Narvassa ei ollut valintatoimikunnan mielestä tarpeeksi majoituspalveluja ja muuta infrastruktuuria.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 28.8.2019


Tallinnassa on jälleen Viron suurin kirppari
Viron kenties suurin kirpputoritapahtuma, Tallinnan Telliskiven kirpputorimarkkinat (Telliskivi Kirbulaat) järjestetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina.
Lue lisää: balticguide.ee 27.8.2019


Veski Kõrts – kieli poskessa, mutta vesi kielellä
Veski Kõrts -nimeen ei liity mitään vessahuumoria, tehdään se asia selväksi heti kättelyssä. Veski on nimittäin viroksi mylly, ja se kertookin tämän paikan tunnelmasta paljon enemmän.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.8.2019


Muinaistulien yö on tulossa – kokot valaisevat Itämeren rannat
Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan muinaistulien yötä ja kesän päättymistä.
Lue lisää: balticguide.ee 26.8.2019


Ensimmäinen Prisma-supermarket avasi ovensa Tallinnan vanhassa kaupungissa
Osoitteessa Aia 3 toimiva myymälä on kooltaan noin 800 neliömetriä ja se on avoinna ympäri vuorokauden. Myymälän tuotevalikoima on painottunut elintarvikkeisiin, valmisruokiin ja nopeisiin mukaan napattaviin syötäviin. Lisäksi sen tiloissa toimii kahvipiste ja mehubaari.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.8.2019


Uudistunut Tallinnan Ülemiste-keskus on elämyskeskus koko perheelle
Tallinnan Ülemiste-keskus on Baltian suurin ostoskeskus, jonka uusin laajennus avattiin kesäkuussa. Silloin käynnistyivät muun muassa ajanviettokeskus O´Learys erilaisine peleineen, trampoliinikeskus Trampolino ja Apollo-elokuvateatteri. Kokoa on keskuksella nyt kaikkiaan 125 000 neliömetriä.
Lue lisää: balticguide.ee 22.8.2019


Saarenmaalaisia tuotteita uudesta kaupasta
Saarenmaalla matkustava voi nyt ostaa helposti paikallisia tuotteita aivan saaren pääkaupungin Kuressaaren kupeeseen avatusta Ehtne Saaremaa -kaupasta.
Lue lisää: balticguide.ee 21.8.2019


Muurit pelastivat piiritetyn kaupungin
Tallinnan muurit ovat nähneet paljon sankaruutta. Kaksi kertaa ne pelastivat kaupungin myös 1500-luvulla, jolloin Tallinna joutui taistelemaan olemassaolostaan
Lue lisää: balticguide.ee 20.8.2019


Vakoilumuseon yhteyteen tuli terassibaari
Original Sokos Hotel Virun ylimmässä, 23. kerroksessa avattu KGB-terassi pitää pelkistetyn linjan. Oluthanoja ei ole, vaan olutvalikoima kattaa vain virolaisen Sakun ja meksikolaisen Coronan, molemmat pulloissa.
Lue lisää: balticguide.ee 19.8.2019


Päivä Rakveressä – Länsi-Virumaan pääkaupunki on sopiva päiväretkikohde
Kun Tallinna on jo niin nähty, ja haluaisi helposti tavoitettavan päiväretkikohteen, Länsi-Virumaan maakunnassa sijaitseva Rakvere on hyvä vaihtoehto.
Lue lisää: balticguide.ee 18.8.2019


Kyyti Tallinnan riksatakseilla voi käydä kalliiksi kukkarolle – Ole tarkkana ja sovi hinta aina etukäteen!
Viime vuosina Tallinnan satamassa ja vanhassa kaupungissa pyörineet riksataksit eli polkupyörätaksit olivat varsinainen murheenkryyni ja moni matkailija maksoi usein kalliisti muutaman kilometrin matkasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.8.2019


Itä-Virossa ihastuttivat luonto ja perinteet
Suomalaiset matkailijat ovat löytäneet sankoin joukoin Tallinnaan, Saarenmaalle ja Pärnuun. Myös Tartto on monen matkaohjelmassa. Itä-Viro on kuitenkin aluetta, johon harva varta vasten suunnittelee lomamatkaa, vaikka alueella olisi paljon potentiaalia suureenkin suosioon.
Lue lisää: rantapallo.fi 15.8.2019 (16.6.2019)


Suunnitteletko jo pikkujouluja? - Tallinnan joulutori avautuu tänä vuonna jo marraskuun puolivälissä!
Tallinnan matkailutoimiston Visit Tallinnan tiedotteen mukaan Tallinnan tunnelmallinen joulutori avautuu tänä vuonna jo marraskuun puolivälissä eli tarkemmin sanottuna 15. marraskuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.8.2019


Viron Kultaranta – Idyllisen Toilan upeilla rannoilla voi kulkea ilman turistilaumoja
Oru-puiston jykevältä portilta alkaa lehmuskuja, jota ovat tallanneet niin tsaarin aikainen Pietarin yläluokka kuin monet presidentitkin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.8.2019


Tallinnan uudet ravintolat 2019
Tallinnaan avataan uusia ravintoloita sellaisella tahdilla, että mahtavatko paikallisetkaan pysyä vauhdissa mukana? Viimeisen vuoden aikana kaupungin ravintolatarjonta on lisääntynyt vegaani-, sekaani-, panimo- ja ties minkälaisilla ravintoloilla.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.8.2019


Maisema kuin kirjava tilkkutäkki – Viljandimaan luonto hurmaa monipuolisuudellaan
Kesäretki Viljandimaalle vei viljaville vainioille ja kukkuloille sekä kansanperinteen vaalijan kotiin.
Lue lisää: balticguide.ee 11.8.2019


Elokuun ravintolauutisia – Tallinna sai massiivisen ravintolalaivan
Merirosvolaiva Pirate Ship Victoria on ankkuroituneena Piritajoen rantaan. Ruokana on brasilialaiseen Rodizio-tyyliin tarjottavia vartaita....
Lue lisää: balticguide.ee 10.8.2019


Viikonlopun menovinkit Tallinnaan – festareita, virallisia jatkoja ja ilmaisia leffoja
Perjantaina Laululavalla järjestetään Wagwan-festivaalit, joiden viralliset jatkot ovat Klubi Laevassa, joka on yksi tämän viikonlopun puhutuimmista yöelämän kohteista....
Lue lisää: balticguide.ee 9.8.2019


Koe Viro julkisilla! – Viron julkinen liikenne toimii hyvin ja on erittäin edullista
Viron julkinen liikenne toimii hyvin ja matkustaminen on erittäin edullista. The Baltic Guide kertoo, miten päästä julkisilla Viron eri kaupunkeihin.
Lue lisää: balticguide.ee 9.8.2019


Näe Viron pääministerin ja hallituksen työtilat – Tallinnan Stenbockin talossa on perjantaina avoimet ovet
Perjantaina 9. elokuuta on mahdollista päästä tutustumaan Viron pääministerin Jüri Rataksen ja hallituksen työtiloihin, kun Toompean mäellä sijaitsevassa Stenbockin talossa (osoite Rahukohtu 3) järjestetään avoimet ovet.
Lue lisää: balticguide.ee 8.8.2019


Tallinnan Fotografiska ja ravintolalöytö Tai Boh
Tallinnan löydöt: Fotografiska ja ihana ravintola!
Lue lisää: walleni.us 8.8.2019


Kihnun kansallispuvut kertovat saaristolaisnaisten elämästä – Värikkäät puvut kuuluvat arkeen ja juhlaan
Sellaisetkin virolaiset, jotka eivät ole koskaan käyneet Kihnussa, tietävät saaren naisten värikkäät, raidalliset hameet. UNESCOnkin listaamaa kulttuuriperintöä ovat Kihnussa ylläpitäneet naiset, jotka ovat pysyneet kotona miesten ollessa merillä. Edelleen saaren naiset pukeutuvat päivittäin värikkäisiin kansallispukuihin niin arjessa kuin juhlassakin
Lue lisää: tallinna24.ee 8.8.2019


Näistä puhutaan – viime aikojen puheenaiheita Viron ja matkailun maailmasta
-Viljandissa juhlittiin kansanmusiikin tahtiin
-Sähköpotkulaudoista tuli suosittuja
-Suomalaisradio sai toimiluvan Virossa
Lue lisää: balticguide.ee 7.8.2019


Viron ulkoilmamuseoon rakennetaan neuvostoaikaista kolhoosirakennusta – Valmista on ensi vuonna
Viron yleisradion uutisen mukaan Viron ulkoilmamuseoon ollaan parhaillaan rakentamassa neuvostoaikaista kolhoosirakennusta. Rakennuksen harjannostajaisia juhlittiin jo kesäkuussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.8.2019


Kävin paratiisilomalla Pärnussa – parhaat lomavinkit ihanaan lähilomaan
Pärnu – upea lomaparatiisi. Matkalle lähtö on aina ihanaa. Se tunne, kun luvassa on seikkailu, jonka kulusta ei hyvistä suunnitelmista huolimatta voi koskaan olla ihan varma.
Lue lisää: blogit.apu.fi/hannasumari 5.8.2019 (21.7.2019)


Sesonkihuippu onnistui Tallinkin ja Silja Linen laivoilla – Ennätyksiä lyötiin heinäkuussa
Tallink-konserni kuljetti heinäkuussa enemmän matkustajia kuin koskaan aiemmin historiansa aikana yhden kuukauden aikana, yhtiö kertoo.
Lue lisää: talouselama.fi 5.8.2019


Elokuussa Piritan luostarin raunioilla vietetään taas Birgitta-festivaalia
Tallinnassa sijaitsevan Piritan luostarin rauniot antavat ainutlaatuiset puitteet kansainväliselle musiikkiteatterifestivaalille, joka järjestetään nyt jo 15. kerran.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.8.2019


Kaksi kaunotarta Kadriorgissa
Kadriorg on puuhuviloiden kaupunginosa. Suurin osa on yksityiskäytössä, mutta kaksi upeaa villaa on auki myös yleisölle. Kummassakin niistä on asunut merkittävä virolainen kirjailija: toisessa A. H. Tammsaare, ja toisessa Eduard Vilde.
Lue lisää: sooloiluja.com 4.8.2019


Maidonvalmistaja Tere toi ensimmäisenä Virossa markkinoille laktoosittoman maidon ja kefiirin
Uutissivusto Delfi Kasulikin mukaan maidontuottaja Tere on tuonut ensimmäisenä Virossa markkinoille laktoosittoman maidon ja kefiirin. Aikaisemmin Virosta on saanut vain iskukuumennettua laktoositonta maitoa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.8.2019


Elokuun The Baltic Guide on ilmestynyt!
Vaikka pidemmät kesälomat olisivat jo ohi, elokuussa ehtii vielä hyvin vaikkapa päiväretkelle Viroon. Käväise täysin uudistuneessa Haapsalun piispanlinnassa, tutustu viehättävään Rakvereen tai käy nauttimassa Viljandin maakunnan maisemista.
Lue lisää: balticguide.ee 2.8.2019


Vielä ehdit nähdä Patarein vankilan kommunismin rikoksista kertovan näyttelyn – Paikka sulkeutuu syyskuun lopulla
Suomenlahden rannalla Tallinnassa sijaitsee synkän historian omaava Patarein historiallinen merilinnoitus, jonka moni tuntee paremmin entisenä vankilana.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.8.2019


Keskiaikaista tekemistä Tallinnassa
Tallinna tunnetaan keskiaikaisesta vanhastakaupungistaan. Vuodesta 1997 lähtien Tallinnan vanhakaupunki on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin. Kokosimme listan vanhoista, historiallisista ja ennen kaikkea keskiaikaisista asioista, joita Tallinnassa voi nähdä, tehdä ja kokea. Kuinka monta niistä on sinulle jo tuttuja ja mitä haluaisit tehdä seuraavalla matkallasi?
Lue lisää: visittallinn.ee 1.8.2019


Tallinn Card suosittelee: minne mennä ja mitä tehdä Tallinnassa
Tallinn Card on all-in-one -nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn Tallinnan 40 suosituimpaan museoon ja nähtävyyteen, matkustat ilmaiseksi Tallinnan julkisessa liikenteessä sekä nautit rahanarvoisista eduista opastetuilla kierroksilla, viihde- ja ajanvietekohteissa, kaupoissa ja ravintoloissa.
Lue lisää: visittallinn.ee 1.8.2019


Kolme kohdetta Narvassa, joita et matkaoppaista löydä!
Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva tarjoaa paljon kiinnostavaa koettavaa, kunhan maltat kurkistaa kaupunkiin pintaa syvemmälle.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.7.2019


Tartto kiinnostaa turisteja koko ajan enemmän
Kansallismuseo vie vierailijan syvälle historiaan, ja Ylösalainen talo kääntää huonekalut nurin
Lue lisää: tallinna24.ee 30.7.2019


Kaipaatko uutta näkökulmaa Tallinnaan? – Tässä ovat kaupungin suosituimmat näköalapaikat
Tallinnassa on monia näköalapaikkoja, jonne pääsee ilman pääsymaksua ja joista aukeaa aivan uudenlainen näkökulma kaupunkiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.7.2019


Viljandista on kehittynyt Viron oma Kaustinen, jonka leppoisilla kansanmusiikkifestivaaleilla presidenttikin äityy leikkimään kuurupiiloa
Viljandin kansanmusiikkifestivaali sai alkunsa vuonna 1993 vain parin sadan hengen gaalakonsertista. Nyt se on Viron suurin kansanmusiikkitapahtuma ja sen artistit ovat yhtä ihailtuja kuin poptähdet.
Lue lisää: hs.fi 29.7.2019


Tallinnan Bastion-tunneleihin voi nyt tutustua audio-oppaan avulla
Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa on otettu käyttöön audio-opas, jonka avulla voi tutustua sekä Bastion-tunneleihin että kivimuseoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.7.2019


Hotellivinkit Pärnuun – 6 hotellia erilaisille matkailijoille
Viron kesäpääkaupunki Pärnun hotellitarjonta on hyvin monipuolinen. Katso, mikä majapaikka on eniten juuri sinun makuusi!
Lue lisää: rantapallo.fi 25.7.2019


Sunnuntaina vietetään Piritan luostaripäiviä
Piritan luostarissa vietetään sunnuntaina 28. heinäkuuta luostaripäiviä jo 19. kerran peräkkäin.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.7.2019


Mitä Virosta kannattaa ostaa? Näitä parin euron tuliaisia et todellakaan olisi keksinyt itse
Mitä tuliaisia Virosta kannattaa ostaa? Toimittajamme kävi matkalla Virossa ja mukaan tarttui yllättäviä tuliaisia.
Lue lisää: kotiliesi.fi 24.7.2019


Ratin takana ja kaivurin puikoissa
Silmää hivelevän kauniin Postitien varrella, Varbusen hevospostiasemalla toimiva Viron maantiemuseo on ällistyttävä kokemus. Miten ihmeessä maantie ja liikenne -teemasta onkaan saatu nivottua niin mehukas kokonaisuus?
Lue lisää: balticguide.ee 21.7.2019


Matkaoppaaksi Hennan Tallinna -kartat
Kuten me Tallinnan ystävät tiedämme, kaupunki on niin täynnä kiinnostavia paikkoja, että kaikki eivät pysy millään muistissa ja mielessä. Kun koko ajan tulee vielä uusiakin tulokkaita, käymisen arvoisten kohteiden muistaminen on lähes mahdoton tehtävä.
Lue lisää: sooloiluja.com 19.7.2019


Viikonloppuna vietetään Kadriorgin puiston syntymäpäiväfestivaalia
Kadriorgin puisto juhlii 301. syntymäpäiväänsä 22. heinäkuuta. Sen kunniaksi Kadriorgin puisto, Kadriorgin taidemuseo ja Tallinnan kaupunginmuseo järjestävät 20.-22. heinäkuuta syntymäpäiväfestivaalit.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.7.2019


Muutakuin kuin Dublinin tummaa nektaria – Tallinnassa on useampi hyvätunnelmainen irkkubaari
Irlantilaisbaarit ovat joka puolelle maailmaa pesiytynyt ilmiö. Lähes samankaltaisia juottoloita pubiruokineen löytyy Euroopasta Aasiaan ja Yhdysvalloista Afrikan sarveen. Ei siis ole ihme, että irkkupubeja on myös Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 19.7.2019


So Brooklyn on vaaleanpunainen yllättäjä
So Brooklyn on Balti Jaamin torilla paikassa, jossa se voi jäädä monelta kokonaan huomaamatta. Harmi ja sääli, sillä tässä vaaleanpunaisessa dinerissa on erinomainen keittiö ja veikeä sisustus. Tämä paikka kannattaa ottaa ohjelmaan erityisesti, jos pidät amerikkalaisesta aamiaisesta kuten minä: hullun lailla.
Lue lisää: sooloiluja.com 18.7.2019


Mitä ruoka maksaa Tallinnassa? – Lue tuore ostoskorivertailu
Virolainen uutissivusto Delfi Kasulik julkaisee joka kuukausi ostoskorivertailun Tallinnan ruokakaupoista. Tuorein vertailu on toukokuulta.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.7.2019


Tallinna jää taakse – Harjun maakunta on muutakin kuin pääkaupunki
Tallinnasta länteen suuntautuva rantatie kulkee Tabasalun taajaman läpi. Se on Harkun kunnan kaupallinen keskus. Siitä kymmenkunta kilometriä eteenpäin on Suurupi, jossa on kaksi majakkaa, ylempi ja alempi.
Lue lisää: balticguide.ee 17.7.2019


Tallinnan kerrostaloihin ei rakenneta pyörä- eikä vaunuvarastoja - luvassa on riitoja ja turvallisuusongelmia
Virossa asunnonostaja saa todellakin vain seinät.
Lue lisää: kauppalehti.fi 16.7.2019


Uusia kokemuksia Noblessnerista majakoihin – Viroon on syntynyt kiinnostavia uusia matkailukohteita
Viro tarjoaa kesäturisteille paljon uutta koettavaa. Uudet kaupunkialueet, uudistuneet museot ja kylpylät sekä yleisölle avautuneet majakat vetävät puoleensa matkailijoita, joille vanhat turistitäkyt eivät enää riitä.
Lue lisää: balticguide.ee 16.7.2019


Mitä Virossa juodaan? 5 perinteistä suosikkia – joukossa kaikkien tuntema tuliainen Tallinnasta
Kuinka monta tyypillistä virolaista juomaa olet maistanut?
Lue lisää: rantapallo.fi 15.7.2019


Seikkailu viikinkisaarella – Länsi-Viron Vormsin saari tarjoaa paljon yllätyksiä
Retkellämme Viron neljänneksi suurimmalla saarella eteemme tupsahti kyy, sarvipää ja presidentin rouva. Vormsi tarjosi myös muita yllätyksiä.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2019


Virossa ruokakorin hinta on kalliimpi kuin koskaan ennen
Postimees-lehden uutisen mukaan Virossa ruokakorin hinta on nyt korkeampi kuin koskaan ennen
Lue lisää: tallinna24.ee 14.7.2019


Lasten kanssa Viroon? Tällainen on Muumimaailmastakin innoitusta saanut Lottemaa
Lottemaa on Viron suosituin lasten matkakohde. Koiratyttö Lotte, kissanpentu Bruno ja jäniksenpoika Albert järjestävät lapsille puuhaa.
Lue lisää: hs.fi/matka 13.7.2019


Tallinnan Fotografiska haluaa kohahduttaa, mutta aloitus on maltillinen: uusi museo houkuttelee nyt suomalaisia
Telliskiven alueen uusi tulokas on silotellumpi kuin monet naapurinsa. Museon avausnäyttelyt muodostavat huolitellun kokonaisuuden.
Lue lisää: hs.fi/kulttuuri 11.7.2019


Sukellus Pärnun kesäterasseihin – The Baltic Guide listasi kesäpääkaupungin vehreät, merelliset ja lapsiystävälliset terassit
Kirjoilla vuoratut seinät ovat kirjakahvilan ydintä. Kahvilan helmi on kuitenkin terassi, jossa voi nautiskella iltapäivän ja illan auringosta merenlahdelle katsellen. Terassin lasiseinät suojaavat suuremmilta tuulilta.
Lue lisää: balticguide.ee 11.7.2019


Tässä ovat Tallinnan uusimmat kattoterassit!
Tallinnaan on avautunut tänä kesänä useampikin viihtyisä kattoterassi uusien ravintoloiden yhteyteen. Verkkolehti Tallinna24 listasi kiinnostavimmat paikat.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.7.2019


Pikkukaupunkien rauhaa Keski-Virossa
Paiden kaupunkia Järvamaan maakunnassa Keski-Virossa sanotaan Viron sydämeksi. Siitä kertoo myös kyltti kaupungin rajalla, joka julistaa “Paide – Eesti Süda”.
Lue lisää: balticguide.ee 10.7.2019


Katse kohti itää
Vuosaaren satama saattaisi olla avain Länsisataman ruuhkien helpottamiseen. Yksi alus ei siihen kuitenkaan riitä, eikä liikenteen kasvattaminen Vuosaaressakaan ole helppoa.
Lue lisää: hs.fi 10.7.2019


Sipulitie itkettää vain ilosta
Viron Peipsijärven länsilaidalla olevaa aluetta kutsutaan Sipulitieksi (Sibulatee), joka pitää sisällään kolme kulttuuria, kaksi kieltä ja lukemattomia viehättäviä matkailukohteita.
Lue lisää: balticguide.ee 8.7.2019


Kohti Saarenmaan nurmien kesäistä yötä – Viron suurimmalle saarelle on helppo matkustaa
Tallinnan lentokentän lähtöportilla numero yksi on Estonia-flyygeli. Matkan Saarenmaalle voi aloittaa vaikka valssia soitellen ennen kuin lentokenttäbussi vie liettualaisen Transaviabaltikan lennolle Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen.
Lue lisää: balticguide.ee 8.7.2019


Henna omistaa kakkosasunnon Tallinnassa – tässä ovat hänen parhaat vinkkinsä kaupunkiin, etkä varmasti ole kuullut kaikkia
Tallinnassako kallista ja huonoa palvelua? Tallinna-aiheista sivustoa julkaiseva Henna Mikkilä tyrmää väitteet. Nyt hän kertoo, mitä matkailijoiden kannattaa kaupungissa kokea.
Lue lisää: is.fi 8.7.2019


Halpaa ja hyvää Telliskivessä: Vurle Café
Olen kuullut, että jos haluaa halpaa ja hyvää, niin pitää ostaa kaksi: yksi halpa ja yksi hyvä. Vurle Café Telliskivessä osoitti väitteen vääräksi tarjoillessaan maukkaan lounaan todella edullisesti.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.7.2019


”Tallinna on kuin Berliini” – Katso tästä lähes sata vinkkiä erilaiseen Tallinnan-matkaan
Bloggaaja Henna Mikkilää sapettaa, kun Tallinnaa haukutaan. Tässä jutussa hän perustelee, miksi Tallinna on paras. Jutun lopussa on lähes sata matkavinkkiä Tallinnaan.
Lue lisää: hs.fi/matka 6.7.2019


Tallinnassa on sunnuntaina sisustusteemainen kirpputori
Järven kaupunginosassa Tallinnassa sijaitseva sisutusliike Kukupesä järjestää sunnuntaina 7. heinäkuuta sisustusteemaisen kirpputorin
Lue lisää: tallinna24.ee 6.7.2019


Viiden tähden kartanoelämys Muhun saarella
Pieni, noin 2 000 asukkaan Muhun saari on Viron kolmanneksi suurin saari Saarenmaan ja Hiidenmaan jälkeen.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.7.2019


Fotografiska tuli Tallinnaan
Kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska, jonka juuret ovat Tukholmassa, avattiin Tallinnassa. Tallinnan Fotografiska on taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka Telliskiven luovan keskuksen sydämessä
Lue lisää: balticguide.ee 5.7.2019


Pärnun ilmaisia ulkohuveja
Kesäpääkaupungin leikkipuistot ja skeittiparkit tarjoavat vauhtia ja haastetta koko perheelle.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2019


Majakan juurella – Hiidenmaalla riittää luontoa ja hienoja rakennuksia
Kõpun majakka, Suuremõisan kartano ja Sääretirpin niemi ovat Hiidenmaan pakollisia turistikohteita.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.7.2019


Kolme erilaista Tallinnaa kolmessa vuorokaudessa
Kesäinen Tallinna on upea, moni-ilmeinen matkakohde, jossa voi parissa päivässä tutustua hyvin erilaisiin alueisiin. 72 tunnin Tallinn Card on erinomainen valinta silloin, kun haluaa käyttää rauhassa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. Kortilla pääsee 40 museoon ja muuhun kohteeseen.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Heinäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Kokkisota-ohjelman juontaja, kokki ja kirjailija Sikke Sumari emännöi Muhun saarella tunnelmallista Nami Namasten tilaa. Sumari kertoo heinäkuun lehdessä kuulumisiaan ja jakaa matkailuvinkkejä Muhuun.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Tallinnan-risteilyjen lounget testissä – mikä vaihtoehdoista sopii sinulle?
Lue, mikä Tallinnan-risteilyalusten loungeista sopii parhaiten sinulle ja matkusta lomalle mukavasti.
Lue lisää: rantapallo.fi 27.6.2019


Mammutteja ja maaseudun rauhaa
No mitä ihmettä – mammutti! Karvainen jättiläinen seisoo Jääaikakeskuksessa Äksin kunnassa, parinkymmenen minuutin ajon päässä Tartosta. Näyttävä ja monipuolisesti Viron historiaa esittelevä koko perheen elämyskeskus on kaiken lisäksi aivan kauniin Saadjärven rannassa.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Kuusi yleistä myyttiä Tallinnasta – sinäkin olet kuullut nämä, mutta mikä on totta ja mikä tarua?
Monet yleiset käsitykset Tallinnasta osoittautuvat paikan päällä pelkiksi myyteiksi.
Lue lisää: rantapallo.fi 1.7.2019


Laivoilta saa ensi viikolla halvempaa alkoholia – näin paljon laivayhtiöt aikovat laskea hintoja
Hinnat putoavat keskimäärin noin kolme euroa. Viinien hinnat pysyvät ennallaan.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 30.6.2019


Haapsalun piispanlinna avataan tänään yleisölle – hieno matkailukohde on nyt entistä monipuolisempi
Yksi Viron suosituimmista nähtävyyksistä, Länsi-Viron Haapsalun piispanlinna, avataan 28.6. yleisölle. Linna on ollut noin kaksi vuotta remontissa.
Lue lisää: balticguide.ee 28.6.2019


Tallinnan kesä on nyt parhaimmillaan!
Viron pääkaupunki näyttää näin kesäaikaan parhaat puolensa matkailijalle. Nauti Tallinnan kesäfiiliksestä T24-Tv:n videolla!
Lue lisää: tallinna24.ee 28.6.2019


Tällaisia ovat virolaiset juhannustaiat - Virossa juhannuksena pitää hakeutua kokon ääreen, muuten on luvassa huonoa onnea
Juhannus eli viroksi Jaanipäev on yksi Viron vanhimpia ja suositumpia kansanjuhlia, jota vietetään vuoden valoisimpana päivänä. Juhannusta vietettiin jo kauan ennen kuin kristinusko saapui Viroon ja edelleenkin juhannusperinteiden taustalla on monia pakanallisia uskomuksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.6.2019


Tänään Virossa laitetaan liput salkoon sekä voitonpäivän että juhannuksen kunniaksi!
Sunnuntaina 23.6. Virossa juhlitaan sekä juhannusaattoa että sotilaallista voitonpäivää.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.6.2019


Kumpuilevat maastot ja kartanot hurmaavat Viljandin maakunnassa
Viljandin maakunnan lisäksi virolaiset puhuvat usein Mulgimaa-nimisestä alueesta, joka ei ole hallinnollisesti maakunta. Mulgimaahan kuuluu viisi entistä eteläistä muinaispitäjää (kihelkond): Tarvastu, Paistu, Halliste, Karksi ja Helme.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Viimsin ulkoilmamuseossa juhlitaan juhannusta sunnuntaina
Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä juhannusta juhlitaan sunnuntaina 23. kesäkuuta ulkoilmamuseossa meren rannalla.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.6.2019


Tallinna on vanha kaupunki
Toiset kaupungit perustetaan, toiset vain syntyvät. Tallinna on niitä kaupunkeja, jotka ovat ”aina olleet siellä”. Tallinnan oikeaa ikää ei oikein ole olemassakaan.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Tuore tutkimus: Tallinna selvästi edullisempi kuin Helsinki
Tallinna on yhä selvästi edullisempi hintatasoltaan kuin Helsinki, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka Eesti Konjunktuuriinstituut teki kesäkuussa.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Tallinnassa on monta tapaa viettää juhannusta!
Virossakin moni kaupunkilainen suuntaa juhannuksen viettoon luonnon helmaan, mutta Tallinna tarjoaa myös monta tapaa viettää juhannusta.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Katso tästä juhannuksen sää Tallinnassa – Luvassa hellelukemia ja auringonpaistetta sekä ukkosta
Tänä vuonna sää suosii juhannuksena myös Tallinnassa. Sekä suomalaista että virolaista juhannusta saa viettää tulevana viikonloppuna aurinkoisessa säässä.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Oletko tulossa juhannuksena Tallinnaan? – Muistitko tehdä matkustusilmoituksen?
Juhannuksena moni aloittaa kesälomansa ja suuntaa heti risteilylle Tallinnaan. Matkailijoilla on yleensä mukanaan virallinen matkustusasiakirja ja matkavakuutus, mutta entäpä matkustusilmoitus, tuliko se tehtyä?
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Pärnu saa perjantaina kesäpääkaupunki-tittelin – ilmaisessa juhlassa ohjelmaa koko perheelle
Kesä alkaa Virossa virallisesti 21. kesäkuuta, minkä johdosta Tallinna luovuttaa pääkaupunki-tittelin Pärnulle kesän ajaksi.
Lue lisää: balticguide.ee 19.6.2019


Torstaina avaa ovensa uusi Tallinnan Fotografiska-museo
Kuluvan viikon torstai 20. kesäkuuta on paljon odotettu päivä Tallinnassa. Silloin Telliskiviessä avaa ovensa uusi Fotografiska-museo.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.6.2019


Viime hetken ostokset satamasta
Tallinnan sataman D-terminaalin uudistustyöt ovat muuttaneet jonkin verran alueen liikennejärjestelyitä. Autojen check-in tapahtuu eri paikassa kuin ennen, mutta palveluita satama-alueella silti on.
Lue lisää: balticguide.ee 18.6.2019


Tuplajuhannus Virossa – juhannusta vietetään etelänaapurissa vasta 23. kesäkuuta
Suomalainen voi tänä vuonna juhlia jussia pariin otteeseen tulemalla Viroon. Juhannusaatto on Virossa nimittäin vasta sunnuntaina 23.6. ja juhannuspäivä 24.6.
Lue lisää: balticguide.ee 17.6.2019


Tallinnan terassit kutsuvat turisteja huilaamaan
Turistien suosimalla Tallinnan Raatihuoneentorilla on terasseja joka laidalla. Ruokavalikoima on pääasiassa perinteistä pubiruokaa tai paikallistyylisiä perusannoksia. Suomalaiseen makuun löytyy helposti muun muassa hampurilaisia ja erilaisia liharuokia.
Lue lisää: balticguide.ee 16.6.2019


Tallinnan klassikkoravintola Olde Hansa on suomalainen
Suomalaiset omistavat Tallinnassa puolenkymmentä ravintolaa. Niistä kahta, Olde Hansaa ja Kolmas Draakonia, isännöi jo Neuvostoliiton aikaan Virossa liiketoiminnan aloittanut Auri Hakomaa.
Lue lisää: talouselama.fi 16.6.2019


Viikonlopun menovinkit Tallinnaan – tulossa konsertteja ja kansanjuhlia
Tallinnan viikonloppu käynnistyy perjantaina 14.6. vakavahenkisissä tunnelmissa, kun kaupungissa vietetään vuoden 1941 kesäkuun kyydittämisten muistopäivää. Toisen maailmansodan virolaisten pakkosiirtojen uhreja muistetaan puhein ja konsertein Vapaudenaukiolla kello 10:stä lähtien aina kello 20 saakka, jolloin kommunismien uhrien muistomerkillä alkaa muistokonsertti.
Lue lisää: balticguide.ee 14.6.2019


Tallinnan eläintarha, ulkomuseo ja Rocca al Mare -keskus ovat kätevä kolmikko perhematkakohteeksi
Tallinnan länsiosassa sijaitsevassa Haaberstin kaupunginosassa on kolme koko perheen kohdetta, joissa jokaisessa voi viettää vaikka koko päivän.
Lue lisää: balticguide.ee 13.6.2019


Hyviä uutisia suomalaismatkailijoille: Pysäköinti onnistuu nyt Tallinnassa pankkikorttisovelluksen avulla!
Pysäköinti Tallinnassa on tuottanut suomalaismatkailijoille päänvaivaa, sillä kolikoilla toimivia automaatteja on harvassa, eikä pysäköinnin mobiilimaksaminen onnistu kaikissa paikoissa suomalaisella puhelinliittymällä.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.6.2019


Kadriorgin puiston kesäsesonki alkaa torstaina ilmaiskonsertilla
Tänään torstaina avataan Kadriorgin puiston kesäkausi ilmaiskonsertilla klo 18.00 alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.6.2019


Visit Estonian karttasovellus auttaa suunnittelemaan reitin
Tiesitkö, että Visitestonia.com-sivuilta löytyy hyödyllinen karttasovellus, joka auttaa löytämään kaikki sivustolla esiteltävät matkailukohteet helposti kartalta (karttatasot), laskemaan välimatkat ja ajoajat sekä suunnittelemaan yksilöllisen matkareitin („ohjeet“ valikoima).
Lue lisää: visitestonia.com 13.6.2019


Viron parlamentti laskee alkoholiveroa 25 prosentilla
Tarkoituksena on hillitä virolaisten viinarallia Latviaan. Päätös saattaa lisätä suomalaisten viinarallia Viroon.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.6.2019


Värikäs Tarton tapahtumakesä
Tunnelmallinen Tartto ja koko Tarton maakunta antaa hienot puitteet erilaisille kesätapahtumille. Opiskelijakaupungin tapahtumakirjossa on persoonallista väriä ja henkeä, jota muualta Virosta ei löydä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Virossa on kesällä 12 yleisölle avointa majakkaa – uusin vierailukohde on Naissaaren valonnäyttäjä
Tänä kesänä pääsee vierailemaan 12 majakassa eri puolilla Viroa. Viimeisimpänä avasi yleisölle ovensa Naissaaren majakka Tallinnan lähellä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Koe Viron saarten kesätapahtumat
The Baltic Guide listasi Viron suurimpien saarten kesäiset tapahtumat.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Tallinnan laulukentän portit ovat nyt jatkuvasti auki – alueelle voi mennä vaikka piknikille
Tallinnan laulukentän alueelle, jossa myös sijaitsee virolaisille tärkeä laululava, pääsee nyt milloin vain viettämään aikaa. Laulukentän portit ovat viime viikosta alkaen olleet ympärivuorokautisesti auki.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2019


Minkälaista on koirakulttuuri Virossa? – Näillä vinkeillä loma nelijalkaisen ystävän kanssa sujuu vaivattomasti
Kannattaa muistaa, että moni virolainen pelkää edelleen koiria johtuen luultavasti maan vahtikoiraperinteestä. Siksipä ihmisten asenteet voivat vaihdella ja koiriin ei suhtauduta niin avoimen ihastuneesti kuin Suomessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.6.2019


Joko tunnet Tallinnan ”kolme sisarta”? Sinäkin voit yöpyä paikassa, joka on kuin suoraan postikortista
Millaisia tarinoita on Tallinnan kauneimpien rakennusten takana?
Lue lisää: rantapallo.fi 10.6.2019


Kolme kohdetta Narvassa, joita et matkaoppaista löydä!
Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva tarjoaa paljon kiinnostavaa koettavaa, kunhan maltat kurkistaa kaupunkiin pintaa syvemmälle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.6.2019


Pyörällä Tallinnan näkee toisin kuin kävellessä
Kokenut pyöräilijä Pekko Hokkanen rohkaisee ihmisiä tutustumaan Tallinnaan fillarin selässä. Hokkanen vinkkaa TBG:n lukijoille parhaat pyöräilyreitit.
Lue lisää: balticguide.ee 9.6.2019


Kannattaako loungesta maksaa laivaristeilyllä? Tällainen on Eckerö Linen lounge
Jäikö halvalle Tallinnan-risteilylle varaa matkabudjettiin? Tällöin voi satsata risteilyaluksen loungeen, jossa matka taittuu mukavasti ja väljästi.
Lue lisää: rantapallo.fi 8.6.2019


Mitä tehdä ja nähdä Saarenmaalla?
Huomio kaikki Viroon tänä kesänä matkustavat! Tässä omat suosikkini Saarenmaalle.
Lue lisää: walleni.us 8.6.2019


Viron ulkoilmamuseossa vietetään sunnuntaina kyläjuhlia
Sunnuntaina 9.kesäkuuta Rocca al Maressa sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossa järjestetään perinteiset kyläjuhlat.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.6.2019


Tallink testaa automatkustajien automaattiportteja Tallinnan satamassa
Laivayhtiö Tallink on testannut huhtikuusta alkaen Tallinnan satamassa Helsingin reitillä henkilöautojen automaattista laivaan ohjausta.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.6.2019


Keikkamatkalle Tallinnaan – koe unohtumaton musiikkielämys helposti
Viron pääkaupungin kulttuuritarjonta houkuttaa suomalaisia, sillä keikkamatka lahden yli onnistuu helposti, ja liput ovat usein Suomen konsertteja edullisemmat.
Lue lisää: rantapallo.fi 6.6.2019


Fiksuin tapa tilata taksi Tallinnassa
Advertoriaali
Valopilkku-sovellus takaa taatusti turvallisen taksin‭.
‬ Nyt voit lopettaa miettimisen, miten tilaat kätevimmin turvallisen taksin Tallinnassa. Ratkaisu on suomalainen Valopilkku-mobiilisovellus.
Lue lisää: balticguide.ee 6.6.2019


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä
Itä-Viron kesä on täynnä tapahtumia - tutustu Narvan linnaan, vietä juhannus Avinurmella, herkuttele Peipsin ruokakadulla, käy kylämarkkinoilla Iisakussa
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com 5.6.2019


Noblessnerin satama-alueelle rakennetaan vielä 330 asuntoa ja yli 4 000 neliömetriä liiketilaa
Tallinnan uusimman asuinalueen ja matkailukohteen Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan kehittäminen jatkuu ja seuraavan rakennusvaiheen ensimmäiset kohteet valmistuvat jo vuonna 2021.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.6.2019


Nyt se on varmaa: Eckerö Linen uusi alus suuntaa Vuosaaresta Muugaan – luvassa nopea siirtymä automatkailijalle
Eckerö Line vahvisti Tallinnan Muugan uuden Finbo Cargo -rahtialuksen satamaksi. Rahdin lisäksi luvassa on sujuvaa kyytiä automatkustajille.
Lue lisää: moottori.fi 5.6.2019


Näyttelyalue historiallisessa Patarein linnoituksessa ei jätä ketään kylmäksi
Advertoriaali
Tallinnan keskustassa sijaitseva Patarein linnoitus on Viron ja lähialueen parhaiten säilyneitä klassista arkkitehtuuria edustavia rakennuskokonaisuuksia. Rakennuksella on traaginen historia, joka puhuttelee ihmisiä riippumatta asuinpaikasta tai kansalaisuudesta.
Lue lisää: balticguide.ee 5.6.2019


Tietyö hankaloittaa automatkustajien pääsyä Tallinnan D-terminaaliin – varaa aikaa oikean reitin löytämiseen
Kesä-, heinä- ja elokuussa kannattaa varata aikaa Tallinnan D-terminaalin suuntaan liikkumiseen. Tietyöt ja tiesulut sataman nurkilla hidastavat pääsyä D-terminaalin alueelle.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2019


Automatkalle Viroon? Nappaa mukaan nämä vinkit!
Haaveiletko kesäisestä road tripistä Virossa? Näillä eväillä vietät täydellisen loman.
Lue lisää: walleni.us 20.5.2019


Kurvaa kesäksi etelään ja länteen!
Advertoriaali
Etelänloma Virossa on elämys! Tartossa ja vielä kauempana Etelä-Virossa lämpötila nousee jo alkukesästä eteläisten lomakeskusten lukemiin. Idyllisissä pikkujärvissä voi uida jo toukokuussa. Myös Viron länsirannikolla merivesi lämpenee nopeasti. Pitkien kylpyläperinteiden Pärnun ja Haapsalun rannat sopivat loistavasti lapsiperheille.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2019


Tallink avaa Vuosaari-Muuga-laivareitin myös automatkustajille
12. kesäkuuta alkaen Tallink alkaa kuljettaa myös automatkustajia Vuosaari-Muuga -reitillä Sea Wind -rahtilaivallaan. Aikaisemmin laiva kuljetti reitillä vain rahtia.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.6.2019


Kesäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Hehkuvaan kesäkuuhun tuo valoa upea pärnulaislähtöinen joogaopettaja Kylli Kukk, jolla on jo vuosikausia ollut Helsingissä oma joogakoulu. Kukk kertoo lapsuudestaan neuvosto-Eestissä ja seikkailuistaan Suomessa. Tunnettu joogaopettaja myös vinkkaa parhaita tapoja viettää rento kesä, oli sitten Pärnussa tai muualla.
Lue lisää: balticguide.ee 3.6.2019


10 yllättävää faktaa matkavakuutuksesta – tiesitkö nämä?
Maksaako valtio, jos tarvitset ambulanssilennon maailmalta kotiin? Korvaako vakuutus jatkolennolta myöhästymisen? Ennen matkalle lähtöä tarkasta nämä tärkeät pointit matkavakuutuksesta.
Lue lisää: rantapallo.fi 2.6.2019


Sunnuntaina Balti Jaam -torilla on muotikirppis
Virolainen verkkokauppa Basaar järjestää taas sunnuntaina 2. kesäkuuta Balti Jaam -torilla suuren kirpputoritapahtuman.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.6.2019Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia