Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Virolainen design on kaunista ja laadukasta – Katso lista parhaista myymälöistä
Mitä Tallinnasta kannattaa viedä mukanaan Suomeen? No ainakin virolaista designia, joka on edullista, hyvin usein ekologiset arvot huomioon ottavaa, laadukasta ja skandinaaviseen makuun sopivaa. Virolaisessa designissa yhdistyvät kekseliäisyys ja käytännöllisyys. Designkauppoja löytyykin Tallinnasta useita keskeisiltä paikoilta mm. Rotermannista, Solaris -ostoskeskuksesta ja Telliskivestä.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 17.1.2020


Tästä syystä suomalaisten into matkustaa Viroon hiipui – syynä ei olekaan hintataso tai palvelu
Suomalaisten Viron-matkailu koki notkahduksen. Suomalaismatkailijoita eivät kuitenkaan karkottaneet noussut hintataso eikä palvelu, vaan se, että ”Viro on jo nähty”.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 15.1.2020


Viro houkuttelee jälleen – nyt suunnataan Tallinnaa kauemmas
Tuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet Viroon aikovista suomalaismatkailijoista suuntaa myös Tallinnan ulkopuolelle.
Lue lisää: moottori.fi 15.1.2020


Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa
Juomaraha-asiat saattavat mietityttää matkailijaa Virossa.
Lue lisää: rantapallo.fi 13.1.2020


Sota, merten roskaantuminen ja julkkikset ovat aiheena Tallinnan Fotografiskan talvinäyttelyssä
Tallinnan valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa on parhaillaan esillä kolme hyvin erilaista valokuvanäyttelyä.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.1.2020


Tallinn Cardin uudet edut 2020
Tiesitkö, että Tallinn Card sisältää yli 80 erilaista alennusta ja ilmaista sisäänpääsyä, kuten ilmaisliput Tallinnan parhaisiin museoihin, muihin nähtävyyksiin ja joukkoliikenteeseen? Etuluettelomme täydentyy jatkuvasti uusilla kohteilla. Lue tästä, mitä mielenkiintoista Tallinn Card tarjoaa sinulle vuonna 2020!
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Huipputapahtumia Tallinnassa 2020
Tallinnan kulttuurikalenteri on ympäri vuoden täynnä monipuolisia tapahtumia, joiden joukosta löytyy sekä klassisen musiikin konsertteja, monenlaisia festivaaleja että ennenkokemattomia, erikoisiakin esityksiä.
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Näin ostat matkalipun Tallinnan julkisiin – lipunhinnat nousivat vuoden 2020 alussa
Tallinnan julkinen liikenne koostuu busseista (buss), raitiovaunuista (tramm) ja johdinbusseista (troll). Kaikissa näissä käy sama matkalippu. Matkalipun ostamiseen on useita eri tapoja.
Lue lisää: balticguide.ee 8.1.2020


Tältä Patarein vankila näyttää tulevaisuudessa – Katso kuvat!
Viron yleisradion uutisen mukaan Viron valtion kiinteistöyhtiö solmi viime vuoden puolella aiesopimuksen Patarein merilinnoituksen myynnistä Nikolai Esimene OÜ:n kanssa. Lopullisten kauppojen on tarkoitus toteutua tammikuussa 2020.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.1.2020


Pieni Telliskivi-opas
Telliskivi on trendikkäämpi kuin koskaan – ehkä ennen kaikkea Fotografiskan auettua alueelle. Yksi jos toinenkin media ja blogi on kirjoittanut Telliskivestä, ja sen vuoksi yhä useammat kävijät löytäneet sinne. Itse ihastuin alueen tunnelmaan jo 10 vuotta sitten käytyäni ensimmäistä kertaa ravintola F-hooneessa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.1.2020


Tammikuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Tammikuun The Baltic Guide on Helsingin Matkamessujen myötä todellinen Viron-matkailun superpaketti. Paikalliset ihmiset ovat aina parhaita matkaoppaita. Niinpä haastattelussa on paljon ihmisiä Hiidenmaalta Rakvereen ja Haapsalusta Võruun. Lisäksi esittelemme Viron kesän 2020 tärkeimmät tapahtumat ja kerromme perusteellisesti, miten Virossa kannattaa käyttää julkista liikennettä sekä Tallinnassa että muualla maassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.1.2020


Tallinnan kasvitieteellinen puutarha tarjoaa viherterapiaa pimeyden keskelle
Mikäli pimeys ja kylmyys alkavat painaa, tarjoaa Tallinnan kasvitieteellinen puutarha edullisen matkan tropiikkiin ihanaa viherterapiaa. Piritassa sijaitseva puutarha pitää sisällään valtavan kokoisen ulkoalueen sekä tietysti trooppisempia kasveja esittelevät kasvihuoneet.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 3.1.2020


Tässä ovat Tallinnan uusimman nähtävyydet!
Kuluneena kesänä ja syksynä Tallinnan rakennus- ja remonttityömailla on ollut vilkas sesonki, jonka seurauksena kaupunkiin on avautunut viisi kiinnostavaa, uutta nähtävyyttä.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.12.2019


Kun merellä ja vatsassa velloo – lue vinkit, miten taistella matkapahoinvointia vastaan
Lääkärikirja Duodecimin mukaan noin kolmannes ihmisistä saa herkästi matkapahoinvoinnin oireita. Pahoinvointi johtuu siitä, kun heiluva liike ärsyttää ihmisen tasapainoa aistivaa sisäkorvaa. Jos vielä matkustaa keinuvan kulkuvälineen sisällä niin, että ei näe ulos, olo voi olla entistä kurjempi.
Lue lisää: balticguide.ee 14.12.2019


Luistele Nigulisten kirkon viereisellä luisteluradalla
Luistelu Nigulisten kirkon viereen jäädytetyllä luisteluradalla on koko perheelle sopiva aktiviteetti. Pieni reippailu sopii hyvin joulukinkun sulatteluun tai ruokahalun herättämiseen.
Luistelurata löytyy osoitteesta Harju 32. Lisätietoja lippujen hinnoista sekä aukioloajoista löydät luisteluradan nettisivuilta: https://uisupark.ee/vanalinna-uisupark/
Lähde: parastatallinnassa.com 12.12.2019


Ovatko joululahjat ostamatta? - Tallinnassa on tulevana viikonloppuna useammatkin joulumarkkinat
Tulevana viikonloppuna Tallinnassa on luvassa monenlaisia joulutapahtumia ja -markkinoita. Omat joulumarkkinansa järjestävät muun muassa Põhjala tehas, Balti Jaam -tori ja Viron ulkoilmamuseo.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.12.2019


Virossa joulupöydät notkuvat verimakkaraa ja porsaanpaistia, mutta Tallinnaan aukeaa yhä uusia vegaaniravintoloita – mistä etelänaapurin kasvisruokabuumi johtuu?
Arkea maailmalta: Tallinnalaiset hurahtivat vegaaniruokaan, vaikka terveysviranomaiset varoittelevat kasvissyönnistä, kirjoittaa Ylen Tallinnan-toimittaja Silja Massa.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.12.2019


Tallinnan kiehtovassa uutuudessa näkyy suomalainen osaaminen
Merenkulun historiaan pääsee hienosti sisälle Tallinnassa Merimuseon uusituissa tiloissa.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.12.2019


Talvinen kaupunkiloma Pärnussa
Miltä tuntuisi viettää hauska, mutta rentouttava viikonloppu Pärnussa? Täältä löytyy monia kiehtovia elämyksiä myös talvikaudella. Kaikenlaista tekemistä on tarjolla perheille ja aikuisten seurueille. Vietä kokonainen päivä askarrellen tai rentoutuen tai osallistu joululta tuoksuvien markkinoiden menoon. Monipuolinen tarjonta on valittavana myös vuodenvaihteen tienoille!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


Viro täynnä joulumieltä – joulunajan tapahtumia Pärnussa, Tartossa ja Narvassa
Pärnu saa pitkästi aikaa ihka oikean joulukylän, kun kaupungin keskustaan pystytetään sellainen 21.–22. joulukuuta. Joulukylän sydämenä sykkii joulutori, jossa on myös teemaan sopiva kahvila. Myös joulupukki saapuu Napapiiriltä Viron kesäpääkaupunkiin tapaamaan pieniä ja suuria kilttejä ihmisiä.
Lue lisää: balticguide.ee 3.12.2019


Viron tuoreimmat vetonaulat
Viro kehittyy maana aivan huimaa tahtia ja sen huomaa satunnaisvierailijakin. Tänä vuonna monta huomattavaa uutta vetonaulaa on avattu sekä Tallinnan lähistöllä että muilla kulmilla. Mielekästä ohjelmaa ja näkemistä löytyy sekä perheille, ystäväporukoille että rauhaa kaipaaville matkaajille. Hyppää kyytiin ja tutustu vuoden 2019 parhaisiin vetonauloihin!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


SOK kiihdyttää Virossa - Tavoitteena kymmenen uutta ruokakauppaa lähivuosina
Prisma Peremarket tähtää kymmenen prosentin markkinaosuuteen Viron ruokakaupassa. Tallinnan Rocca al Maren uudistettu Prisma on Viron suurin hypermarket.
Lue lisää: kauppalehti.fi 30.11.2019


Brunssi Tallinnassa – 12 herkullista vaihtoehtoa
Hyviä aamiaispaikkoja on kaupunki pullollaan, mutta brunssi Tallinnassa onkin haasteellisempi juttu! Tuntuu siltä kuin se olisi pieni harvinaisuus, sillä tein melkoisen salapoliisityön löytääkseni nämä 12. Kerro ihmeessä, jos joku puuttuu joukosta. Liitän sen mielelläni mukaan!
Lue lisää: sooloiluja.com 30.11.2019


Joulukuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Viron joulukuu on tunnetta täynnä! Euroopan parhaaksi valittu Tallinnan joulutori ja lukematon määrä muita joulumarkkinoita ja -tapahtumia ympäri Viroa takaavat, että joulumatka etelänaapuriin on elämys.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Lue Suomen Tallinnan suurlähetystön vinkit onnistuneeseen pikkujoulumatkaan
Joulukuussa käynnistyy vilkas pikkujoulusesonki myös Tallinnassa, jonne monet suomalaisetkin suuntaavaan juhlimaan. Tallinnassa sijaitseva Suomen Viron suurlähetystö antaa hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla pikkujoulumatka onnistuu ongelmitta.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.11.2019


Uusi tieyhteys Tallinnan satamasta avataan 29.11. – katso muhkea kuvagalleria rantapromenadilta
Tallinnan sataman D-terminaalista itään Narvaan ja Piritan kaupunginosaan suuntautuva uusi tieyhteys Reidi tee avataan liikenteelle perjantaina iltapäivällä 29.11
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Tässä on koko Viron suurin hypermarket – Rocca al Maren Prismassa on 12 700 neliötä ja lähes 70 000 tuotetta
Torstaina 28. marraskuuta Tallinnan Rocca al Maren ostoskeskuksessa avautui uudistunut Prisma-hypermarket, joka tituleeraa itseään Viron ja koko Baltian suurimmaksi hypermarketiksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnassa avautuu ensi vuonna ainutlaatuinen konttihotelli
Helmikuussa 2020 Tallinnan hotellitarjonta täydentyy Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuisella konttihotellilla. Uusi hotelli avataan Balti Jaam -torin ja Telliskiven luovan keskuksen naapuriin.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnan kaupunginmuseo ja joulutori järjestävät sunnuntaisin joulukuussa opastettuja kävelykierroksia
Joulukuussa Tallinnassa on joka sunnuntai mahdollista osallistua Tallinnan kaupunginmuseon ja joulutorin yhteistyössä järjestämille opastetuille kävelykierroksille Tallinnan 800-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.11.2019


Virolaisen joulun perinteiset ruuat – nämä herkut löytyvät etelänaapurin joulupöydästä
Jos joku suomalainen haluaa joulun aikaan syödä virolaisittain, hänen ei tarvitse paljoa muuttaa omia tapojaan. Porsas, rosolli ja puuro ovat molemmissa kulttuureissa jouluruokien ytimenä.
Lue lisää: balticguide.ee 26.11.2019


Noblessner on Tallinnan trendikkäin alue – katso kohdevinkit ja löydä jotain uutta tutusta kaupungista
Noblessnerin alue houkuttelee vierailijoita uusilla nähtävyyksillä ja herkullisilla ravintoloilla. Katso vinkit Tallinnan kiinnostavimmalle uutuusalueelle ja koe seuraavalla reissulla jotain uutta!
Lue lisää: rantapallo.fi 17.11.2019


Arkkitehtuurimuseo on sekä vakava että vallaton
Arkkitehtuurimuseo näyttää vähän eksyneeltä. Jyhkeä kalkkikivinen makasiini on kuin se kuuluisa paise puujalan kyljessä: historiallinen rakennus nököttää kahden vilkkaasti liikennöidyn autoväylän välikaistaleella kuin anteeksi pyydellen.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.11.2019


Paksun Margareetan tykkitorni avautuu perjantaina – Museon avajaisia vietetään 32 tuntia putkeen
Perjantaina 29. marraskuuta klo 10.00 Tallinnan uusin nähtävyys, Paksun Margareetan tykkitornissa sijaitseva, Viron merimuseon uusi näyttely aukeaa vihdoin kahden vuoden remontin jälkeen.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.11.2019


Patikoi, skuuttaa ja hassuttele – Pärnumaa piristaa talvellakin
Pärnumaan kaksi kansallispuistoa, Matsalu ja Soomaa, ovat molemmat oivallisia talviretkikohteita. Soomaan saloilla järjestetään talviaikaan lumikenkäretkiä ja erityisen mieleenpainuvia potkukelkkasafareita pitkin jäätyneitä jokia.
Lue lisää: balticguide.ee 25.11.2019


Tarton tunnelma valloittaa myös joulun aikaan
Jouluiset glögit voi nauttia Tarton aina viehättävällä Raatihuoneentorilla, joka muuttuu ensimmäisenä adventtina 1.12. joulukaupungiksi. Ensimmäisenä adventtina kello 17 sytytetään torin kuusen ensimmäinen kynttilä, mistä käynnistyy koko joulun ajan kestävä juhlinta.
Lue lisää: balticguide.ee 22.11.2019


Tallinnan joulumarkkinasesonki pyörähtää käyntiin viikonloppuna
Marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Tallinnassa pyörähtää jo käyntiin vilkas joulumarkkinasesonki, joka jatkuu joulukuun puoliväliin saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.11.2019


Lähde viikonloppuna Tallinnan ihanille joulumarkkinoille – halvimmat risteilyt alle kympillä
Tunnelmallisilla joulumarkkinoilla voi herkutella tai tehdä jo löytöjä pukinkonttiin. Katso tästä halvimmat risteilyhinnat viikonlopulle ja lähde reissuun!
Lue lisää: rantapallo.fi 19.11.2019


Balti Jaam -torilla on ensi lauantaina käsityömarkkinat
Lauantaina 24. marraskuuta Balti Jaam -torilla järjestetään mahtavat käsityömarkkinat yhteistyössä Viron kansantaide- ja käsityöliiton kanssa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.11.2019


Uudistustyöt Tallinnan eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa jatkuvat ensi vuonna
Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan kaupunki on budjetoinut ensi vuodelle huomattavat summat eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan uudistus- ja muutostöille.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.11.2019


Pikkujouluihin tulossa? – lue tästä vinkkejä menopaikan valintaan Tallinnassa
Pikkujouluporukoiden illanvietto alkaa usein jo laivamatkalla, mutta jos Tallinnan kaduille astuessa ollaan vielä alkudrinkkiä vailla ennen siirtymistä ruokailun pariin, löytyy viihtyisiä etkopaikkoja runsaasti niin Vanhastakaupungista kuin myös esimerkiksi Kalamajan ja Telliskiven alueilta.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskusten aukioloajat joulun ja uudenvuoden aikaan
Virossa joulunpyhät ja vuodenvaihde eivät juuri hiljennä kaupantekoa. Tyypillistä on, että kauppakeskus voi juhlapyhän aikaan olla kiinni, mutta sen sisällä oleva market tai tavaratalo on avoinna.
The Baltic Guide kokosi muutamien suurimpien Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskuksen aukioloaikoja vuodenvaihteessa 2019–2020.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Kivijalkakauppa kuin silloin ennen
Kivijalkakauppa tarkoittaa nykykielessä verkkokaupan vastakohtaa eli fyysistä myymälää. Tällainen 60-luvulla syntynyt muistaa kuitenkin sanan alkuperäisen tarkoituksen: kauppa, joka oikeasti on talon kivijalassa.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.11.2019


Viro vertasi: Tämä kaikki Suomessa kalleinta
Oluesta maksetaan Helsingissä lähes 100 prosenttia enemmän kuin Tallinnassa.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 13.11.2019


Vielä marraskuun ajan Miehitysten ja vapauden museo Vabamu esittää ilmaiselokuvia
Tallinnassa sijaitseva miehitysten ja vapauden museo Vabamu aloitti lokakuussa Vallankumoukset, jotka johtivat vapauteen -elokuvasarjan. Sen näytökset ovat ilmaisia kaikille ja niitä järjestetään joka keskiviikkoilta marraskuun loppuun saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.11.2019


10 asiaa, joista joulu Tallinnassa on rakennettu
Rakastan joulunaikaa Tallinnassa! Eikä vain Raatihuoneentoria, vaan koko vanhaakaupunkia. Sen kaduille ja kujille ilmestyvät hillityn kauniisti valaistut joulukuuset, ja mukulakivet kiiltelevät kauniisti katuvalojen luodessa niihin lämpimän sävyistä valoaan.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.11.2019


Viron arkkitehtuurimuseo on Tallinnan museoaarre sataman kupeessa
Viron arkkitehtuurimuseo lienee lähimpänä Tallinnan satamaterminaaleja sijaitseva museo. Muhkea Rotermannin vanha suolavarasto on näyttävä rakennus, joka voi silti jäädä huomaamatta liikenteen hälyssä.
Lue lisää: balticguide.ee 10.11.2019


Tallinnassa rakennetaan parhaillaan maailman suurinta olkihimmeliä – Tavoitteena on päästä Guinnessin ennätystenkirjaan
Tallinnan Saku Suurhallissa on parhaillaan käynnissä virolaisia käsitöitä ja perinnekulttuuria esittelevät Martin markkinat.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.11.2019


Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun voi nyt ostaa satamassa – lippuautomaatit tulivat A- ja D-terminaaleihin
Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun ostamiseen heti Tallinnan satamassa on tullut nyt lisähelpotusta. Sekä A-terminaalissa (Viking Line ja Eckerö Line) että D-terminaalissa (Tallink) on nyt lipunostoautomaatti aivan ulko-oven kupeessa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.11.2019


Tallinnan laululavalla on viikonloppuna mahtava kissanäyttely – Mukana on yli 100 kissaa
Tallinnan laululavalla on tulevana viikonloppuna 2.-3. marraskuuta kansainvälinen kissanäyttely, jossa on esillä yli 100 erilaista kissaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.10.2019


Paksu Margareetta vilautti
Tallinnassa tapahtuu normaaliakin enemmän! Ensin avautui uusi KAI taidekeskus ja sen jälkeen keksintötehdas Proto. Marraskuun lopulla katseet kääntyy vanhassakaupunkiin, kun siellä oleva tykkitorni Paksu Margareetta eli Viron merimuseo avaa täysin uudistettuna ovensa
Lue lisää: sooloiluja.com 30.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lokakuuko synkkä? Ei ylekaan! Värikäs kuukausi suomalaisten syyslomakuukausi, valitse Viro paljon paremmin ja parhaiten. Omia värikkäitä vinkkejään antaa kokenut Tallinnan-kävijä, muodostaa ja tyylin asiantuntija Sami Sykkö. Hän kehuu muuntaa Tallinnan kahviloita, mikä on esittelemme erikseen laajassa jutussa.
Lue lisää: thebalticguide 30.10.2019


Raumalla rakennettava Tallinkin uusi laiva sai nimen: MySTAR
Helsinki-Tallinna reitille rakennettava uuden laivan nimi valittiin yli 3 000 ehdotuksen joukosta.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 28.10.2019


Designmuseo ja syksyn suurin yllätys
Designmuseo järjesti syksyn suurimman yllätyksen! Usko tai älä, mutta sen tämän syksyn näyttely onnistui hurmaamaan minut jopa enemmän kuin Fotografiska. Se on paljon sanottu tällaiselta Fotografiskan superfanilta. Visiitti Lai-kadun designmuseoon oli niin vaikuttava, että teki tiukkaa olla huokailematta ihastuksesta ääneen.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.10.2019


Viikonlopun menovinkkejä Tallinnaan – outlet-shoppailua ja kurpitsajuhlaa
Perjantaista sunnuntaihin 25.–27.10. Saku Suurhallissa järjestetään vuoden suurin outlet-myyntitapahtuma. Kolmen päivän tapahtumassa myynnissä on paljon erilaisia tuotteita hiustenlaittotarvikkeista kengännauhoihin. Myynnissä on muun muassa Tommy Hilfigerin, Vansin, Guessin ja Lumenen tuotteita. Sisäänpääsy on ilmainen.
Lue lisää: balticguide.ee 25.10.2019


Keskturg on tuulahdus menneestä
Tallinnan yhdellä laidalla avataan koko Euroopan mittapuulla ainutlaatuinen elämyskeskus Proto samaan aikaan kaupungin toisella laidalla Keskustorilla huivipäinen venäläismamma myy lähimetsästä poimimiaan metsämansikoita pikkuriikkisissä muovimukeissa.
Lue lisää: sooloiluja.com 20.10.2019


Georg Ots, rakastan sinua -näyttely kertoo Otsin huikean tarinan musiikkimaailman huipulle
Viron historiallisessa museossa avataan tänään Georg Ots, rakastan sinua -näyttely, joka kertoo laulaja Georg Otsin (1920–1975) elämästä.
Lue lisää: balticguide.ee 18.10.2019


Tallinnan parhaat kuvauspaikat - Oletko jo tutustunut näihin Instagramin arvoisiin kohteisiin?
Suomalaisille Tallinna on tuttu matkakohde. Se on myös monipuolinen kohde valokuvauksen ystäville, sillä jo pelkästään vanhankaupungin alue on tunnelmaltaan rikas ja houkuttelee napsimaan kuvia joka suunnasta.
Lue lisää: napsu.fi 17.10.2019


Jalalla koreasti Tallinnassa – löydä parhaat paikat paritanssin harrastajalle
Karaokepaikkana tunnetussa Original Sokos Hotel Virun Valuutabaarissa on tanssilattia ja sellainen on myös Vanhassakaupungissa olevassa Lokaal Helsingissäkin. Ja onpa legendaarisessa Valli-baarissakin nähty tanssivia pareja, vaikka tilaa ei oikein siihen löydykään
Lue lisää: balticguide.ee 13.10.2019


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!
Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.10.2019


Dokfotokeskus: lämmin suositus
Juhan Kuus Dokfotokeskus Telliskivessä on yksi suosikkigallerioitani Tallinnassa. Se on pieni tila, jolla on suuri visio: järjestää laadukkaita dokumenttivalokuvanäyttelyitä edesmenneen virolaisen dokumenttikuvaaja Juhan Kuusin hengessä. Kaikkien näkemieni näyttelyiden perusteella sanoisin, että he ovat onnistuneet loistavasti!
Lue lisää: https://sooloiluja.com 11.10.2019


Tallinnasta, rakkaudella – Viro vei vauhdilla airbnb-emäntä Henna Mikkilän koko käden
Henna Mikkilästä tuli vauhdilla Tallinnan matkailulähettiläs. Hän ei käsitä väitettä, että Virossa saisi huonoa palvelua.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2019


Ensi viikolla Tallinna on täynnä huippumuotia, kun kaupungissa järjestetään Tallinn Fashion Week
Tapahtumapaikkana on tälläkin kertaa Kulttuurikattila, joka tarjoaa upeat puitteet 16. lokakuuta käynnistyvälle virolaisen muodin huipputapahtumalle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10-10-2019


Syysloma Tallinnassa
Nytkö se jo on – syyloma! Kylläpä aika on mennyt nopeasti koulujen alkamisesta siihen, kun pitäisi keksiä jotain kivaa tekemistä perheen juniorien kanssa. Omat junnuni ovat jo nuoria aikuisia ja omillaan, mutta syyslomatekemisen pohdinta on monessa perheessa juuri nyt kuumimmillaan. Syysloma Tallinnassa ei ole ollenkaan hassumpi ajatus, sillä siellä riittää kyllä näkemistä moneen makuun
Lue lisää: sooloiluja.com 10.10.2019


Pakohuoneita, lasersotaa ja herkuttelua - lähde syyslomalla Viroon
Viro on helppo syyslomakohde. Maa on lähellä, ja sieltä myös löytyy monenlaista tekemistä lomalaisille.
Lue lisää: iltalehti.fi/viro 10.10.2019


Ulkoilmanäyttely Tallinnan Kalamajan alueen historiasta
Tallinnan Kalamajan kaupunginosan Kalamajan museo on avannut "Mihin ei auringonvalo paista" -nimisen ulkoilmanäyttelyn Pohjois-Tallinnan kaduilla.
Lue lisää: balticguide.ee 10.10.2019


Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä kasvoi elokuussa – Myös suomalaismatkailijoiden määrä lisääntyi
Viron tilastokeskuksen tuoreimman matkailukatsauksen mukaan Virossa yöpyi elokuussa 488 000 turistia, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2018. Myös majoitusliikkeissä vietettyjen öiden määrä kasvoi 7 prosenttia.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.10.2019


Tallinnan D-terminaali avattiin uudistettuna matkustajille – katso kuvat!
Tallinnan sataman D-terminaalin ensimmäinen vaihe avattiin tänään matkustajille, kertoi Tallinnan satama tiedotteessaan.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Mustin kanssa matkalle – lue tuhti tietopaketti matkustamisesta Viroon koiran kanssa
Virossa koiriin suhtaudutaan Suomea rennommin. Hännänheiluttaja on tervetullut ravintolaankin.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Proto keksintötehdas lennättää Jules Vernen aikaan
Voi että, nyt on kyllä jänniä juttuja tiedossa! Tallinna yllättää taas. Noblessnerin valimoon aukeaa lokakuun 19. päivä koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen keskus, jossa Jules Vernen aikaiset keksinnöt heräävät henkiin.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.10.2019


Lokakuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee lauantaisin seuraamaan eläinten ruokintaa
Tallinnan eläintarhassa on lokakuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan Kihnun maalaislampaiden ja kaksikyttyräisten kamelien ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Kohtla-Järvellä sijaitseva palavankiven museo kertoo Viron tärkeimmästä energianlähteestä
Tänä kesänä Kohtla-Järven kaupunkiin muuttanut palavankiven museo on perustettu jo vuonna 1966. Historiansa aikana tämä maailman ainoa palavankiven museo on ehtinyt muuttaa jo neljä kertaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Hiidenmaan tuottajat esittäytyvät lokakuussa Tallinnan Telliskivessä
Hiidenmaan tuottajilla on 2.10. alkaen koko lokakuun ajan avoinna yhteinen pop-up -myymälä Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak). Tämä on ensimmäinen kerta, kun hiidenmaalaisia tuotteita esitellään näin laajasti yhdessä tapahtumassa Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2019


Tallinnan sai uuden konserttisalin, kun Viron musiikki- ja teatteriakatemian odotettu konserttitalo avautui
Lauantaina 28. syyskuuta päättyi Viron musiikki- ja teatteriakatemian 20 vuotta kestänyt odotus kunnon esiintymistiloista opiskelijoilleen, kun korkeakoulun uusi konserttisali avautui.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.10.2019


Kirjakauppa Puänt ilahduttaa aina
Tallinna on täynnä ihania kauppoja, ravintoloita ja baareja – niin klassikoita kuin uusia tulokkaita. Mutta jotkut ovat aivan erityisiä. Sellaisia, joissa yritän ehtiä piipahtamaan jokaisella reissullani. Kirjakauppa Puänt Telliskivessä on juuri sellainen.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.10.2019


Ethän tee syksyistä mokaa Virossa? Saatat saada jopa sakot
Heijastimen käyttö pimeällä on Virossa pakollista.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 2.10.2019Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia