Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

T24: Tässä ovat Tallinnan halpiskaupat – Näissä teet edullisia ostoksia
Tallinnasta löytyy vielä useampikin edullisia ostosmahdollisuuksia tarjoava kauppa tai jopa myymäläketju, joita ei Suomesta löydy. Tässä listaus Tallinnan kiinnostavista halpiskaupoista ja outlet-myymälöistä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.12.2021


Tästä päivästä alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä maahantuloilmoitus
Koronaviruksen omikronmutaation aiheuttaman uhkan vuoksi 1. joulukuuta alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä ennen maahan tuloa maahantuloilmoitus. Määräys on voimassa 16. joulukuuta asti.
Lue lisää: balticguide.ee 1.12.2021


T24: Viro lisäsi Suomen punaiselle listalle – Rokottamattomat suomalaiset eivät pääse maahan ilman karanteenia ja kahta koronatestiä
Viron ulkoministeriö on ilmoittanut, että maanantaista 29. marraskuuta alkaen Suomi on lisätty Ranskan, Monacon ja Portugalin kanssa niin sanotulle punaiselle koronalistalle.
Suomi joutui listalle, koska koronaviruksen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana ylitti 200 tapauksen rajan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.11.2021


Viron koronatilanne 26.11.2021: 313 sairaalapotilasta, tartuntojen määrä laskee
Virossa koronatartuntojen määrä on laskussa ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat kääntäneet Viron ennätyksellisen huonon koronatilanteen parempaan suuntaan.
Lue lisää: balticguide.ee 26.11.2021


T24: Tutkimus: Suurin osa virolaisista noudattaa kuuliaisesti hallituksen maskiohjeistusta
Virossa marraskuun puolivälissä tehdyn tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia ihmisistä noudattaa hallituksen ohjeistusta käyttää maskia julkisilla paikoilla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.11.2021


White Guide 2022 – Tallinnan ravintoloiden 32 aatelista!
iron White Guide 2022 -opas ilmestyi tällä viikolla, joten päätin koota yhteen kaikki siihen kelpuutetut tallinnalaiset ravintolat. White Guidehan on hyvän ruuan ystävien arvostama tiekartta parhaiden ravintoloiden löytämiseen. Myönnän itsekin kiinnittäväni huomiota White Guide -tarraan ravintolan ovessa – kaipa se on jonkinmoinen takuu laadusta. Paju Villa on oppaassa mukana – hyvästä syystä!
Lue lisää: sooloiluja.com 19.11.2021


T24: Joulukuusi on jo saapunut Tallinnan Raatihuoneentorille – Ensimmäinen adventti käynnistää kaupungin joulusesongin
Tallinnan Raatihuoneentorille torstaina 18. marraskuuta saapunut joulukuusi käynnisti virallisesti adventtiajan odottamisen Viron pääkaupungissa. Ensimmäinen kynttilä kuuseen sytytetään ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.11.2021


Pahin on ohi? Sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä laskussa
Virossa koronatartuntojen määrä on laskussa ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat kääntäneet Viron ennätyksellisen huonon koronatilanteen parempaan suuntaan.
Lue lisää: balticguide.ee 19.11.2021


T24: Uudenvuodenjuhlat päättyvät Virossa tänä vuonna tunnin normaalia aikaisemmin – Syynä koronarajoitukset, jotka sulkevat ravintolat klo 23
Tänä vuonna Virossa uudenvuoden vaihtumisen juhlinta päättyy näillä näkymin jo tuntia ennen varsinaista vuoden vaihtumista. Syynä ovat koronarajoitukset, jotka sulkevat ravintolat ja viihdekeskukset jo klo 23.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.11.2021


T24: Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on lähtenyt laskuun Pohjois-Virossa – Koronarajoitusten nopea vaikutus yllätti lääkärit
Viron terveysviraston mukaan keskiviikkoaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa koronan takia 489 potilasta. Vielä viikko sitten määrä oli 617 potilasta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.11.2021


Koronatilanne kääntyi paremmaksi – Viron hallitus: ”Lisärajoituksia ei tule”
Viron hallitus päätti keskiviikkona 10. marraskuuta, että aiemmin koronaepidemian takia suunniteltuja lisärajoituksia ei tarvita, koska maan koronatilanne on kääntynyt parempaan suuntaan. Tartuntojen määrä on laskussa ja kansalaisten rokotusaktiivisuus kasvussa.
Lue lisää: balticguide.ee 12.11.2021


Viron sairaalat täyttyivät taas
Viron rokotuskattavuus on alle 60 prosenttia, ja maan sairaanhoito on kuormittunut.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 11.11.2021


Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma Mardilaat eli Martin markkinat on tänä vuonna vain verkossa
Koronapandemian ja Viron huonon koronatilanteen takia on Mardilaat myös tänä vuonna vain virtuaalisena internetissä. Myös viime vuonna tapahtuma järjestettiin verkossa. 11.–13. marraskuuta Viron parhaimmat ja tunnetuimmat käsityömestarit esittelevät tuotteitaan Mardilaatin Facebook-sivulla sekä osoitteessa www.mardilaat.ee.
Lue lisää: balticguide.ee 10.11.2021


Haluatko pullantuoksuiselle aikamatkalle? Ota suunnaksi Kohvik Narva!
Tallinnaan aukeaa tasaiseen tahtiin trendikkäitä kahviloita. Karjase Sain herkkuja jopa jonotetaan Põhjalan tehtaan rouhean ”hipsterisessä” ympäristössä, tai Kioskikahvila No 1:n ikkunan ääressä istutaan siemailemassa kauramaitolattea.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.10.2021


T24: Viron koronatilanne: 2 025 uutta tartuntaa, 525 sairaalahoidossa ja 6 uutta kuolemantapausta
Keskiviikkoaamuna Virossa oli maan terveysviraston mukaan sairaalahoidossa 525 koronaviruspotilasta, joista 256 eli 70 prosenttia oli rokottamattomia. Sairaalahoidossa olevista koronaviruspotilasta 45 on tehohoidossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.10.2021


T24: Sillamäe – Kaupunki, jota ei ollut kartoissa
Itä-Virumaalla kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja puolen tunnin ajomatkan päässä Narvasta sijaitsee pieni Sillamäen kaupunki, jolla on kokoaan suurempi historia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 27.10.2021


Virossa ei maanantaista alkaen pääse ilman korona­passia juuri mihinkään
Sairaalat täyttyvät koronapotilaista, vapaaehtoiset keräävät ruokaa hoitohenkilökunnalle.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 24.10.2021


Miten löytää Tallinnan sisustuskaupat? Tämän oppaan avulla!
Omaan makuuni (ja ennen kaikkea budjettiini) sopivien sisustuskauppojen löytäminen Tallinnassa ei ollutkaan ihan helppo temppu. Sain huomata tämän hakiessani huonekaluja, valaisimia, tekstiilejä ja pienempää sisustustavaraa uuden Airbnb-asunnon sisustusprojektiini.
Lue lisää: sooloiluja.com 23.10.2021


Tallinnassa uutta sekä nostalgiaa – Kokosimme tuoreet tärpit pikavisiitille!
Eri aikakaudet kohtaavat ikiaikaisessa Tallinnassa. Historiasta kiinnostunut matkailija näkee Viron pääkaupungissa eri vuosikymmenten jäljet, ja pilkahduksia tulevaisuudestakin.
Lue lisää: seura.fi/matkailu 20.10.2021


Viron koronatilanne 19.10.2021: 412 ihmistä on sairaalahoidossa – ilmaantuvuusluku on 1 102,7
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 102 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 7 577, joista 14,5 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 174 436 koronavirustartuntaa. Yhden rokotteen on saanut 772 500 ihmistä eli 58,1 prosenttia väestöstä. Viimeisen vuorokauden aikana tehtiin 1 824 koronarokotusta.
Lue lisää: balticguide.ee 19.10.2021


Koronan vastaisia toimia kiristetään Virossa tuntuvasti
Koronatoimia kiristetään Virossa maanantaista 25. lokakuuta alkaen monella tavalla lähes kolmen kuukauden ajaksi tammikuun 10. päivään saakka.
Koronatodistukseksi kelpaa vain joko tieto rokotuksista tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta taudista. Pelkkä testitulos ei enää kelpaa.
Lue lisää: balticguide.ee 20.10.2021


Tallinnan matkailuala toivoo paljon suomalaisten syyslomilta – "Korona-aika on ollut kerrassaan karmeaa"
Viron matkailu on kärsinyt koronasta arviolta parin miljardin euron menetykset. Suomalaiset ovat tärkein matkailijaryhmä ja tänä syksynä he ovat alkaneet hiljalleen palata.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.10.2021


T24: Jätevesitutkimukset osoittavat, että koronaviruksen määrä kasvaa kaikkialla Virossa
Tarton yliopiston tällä viikolla suorittamat jätevesitutkimuksen kertovat karua kieltä Viron koronatilanteesta. Tutkimusten mukaa koronaviruksen määrä jatkaa kasvuaan kaikkialla Virossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.10.2021


T24: Syksyn myötä Tallinnassa on taas avautunut uusia ravintoloita
Vaikeasta korona-ajasta huolimatta Tallinnaan on kesän ja syksyn aikana avautunut myös uusia ravintoloita. Uutta on myös ravintoloiden sijainti vanhan kaupungin sijasta Tallinnan satamassa ja Maakrin bisneskortteleissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.10.2021


Baltian koronatilanne paheni jälleen nopeasti – nämä asiat matkaa suunnittelevan on syytä ottaa huomioon
Baltian koronatilanne on heikentynyt uudelleen nopeasti. Terveydenhuollon ylikuormittuessa myös matkailijan voi olla vaikea saada terveysapua sitä tarvitessaan.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 14.10.2021


T24: Virossa on taas yksi Euroopan pahimmista koronatilanteista – Vain reilut puolet koko väestöstä on saanut molemmat rokotteet
Virossa koronatilanne on huonontunut uudestaan nopeasti ja tällä hetkellä maassa on yksi koko Euroopan korkeimmista koronaviruksen ilmaantuvuusluvuista eli 859,31 tapausta 100 000 asukasta kohden.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.10.2021


T24: Tallinnan museoissa on paljon kiinnostavaa nähtävää syyslomalaisille
Tallinna24 listasi Tallinnan museoiden kiinnostavimmat näyttelyt, jotka tarjoavat paljon kiinnostavaa nähtävää kaupungissa syyslomaa viettäville.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.10.2021


T24: Koronatartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nousuun – Myös kuolemantapausten määrä on kasvussa
Virossa koronatilanne on huonontunut, kun uusien koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt uuteen nousuun samaan aikaan kun rokotettujen määrän kasvu on pysähtynyt.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.10.2021


T24: Tässä ovat Tallinnan kiinnostavimmat syyslomakohteet
Tallinna24 listasi Tallinnan ja lähiympäristön kiinnostavimmat osoitteet syyslomalle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.10.2021


T24: Tallinnan joulutori aukeaa 26. marraskuuta
Nyt se on virallista! Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn ilmoitti viime viikolla, että Tallinnan joulutori avautuu tänä vuonna 26. marraskuuta ja on avoinna 2. tammikuuta 2022 saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.10.2021


Mitä syyslomalaisen pitää ottaa huomioon, kun matkustaa Tukholmaan ja Tallinnaan? – Sari ja Siru kertovat parhaat vinkit
IS kokosi Tukholmaan tai Tallinnaan syyslomalla matkaa suunnittelevan muistilistan. Suomalaiset Sari Salmela ja Siru Valleala kertovat, mikä on tunnelma kaupungeissa koronan helpottaessa, ja mitä kannattaa juuri nyt kokea ja nähdä.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 25.9.2021


Koronapassi jumiutui Suomessa – näin sitä tarvitaan Virossa
Etelänaapurissa passi on mahdollistanut yhteiskunnan avaamisen.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 25.9.2021


Maanantaina alkaa Tallinnan 16. kitarafestivaali ja keskiviikkona Tallinn Music Week
Tallinnassa on kulttuurin ystäville ensi viikolla tarjolla paljon nähtävää ja kuultavaa. Maanantaina alkaa klassiseen kitaransoittoon keskittyvä Tallinnan 16. kitarafestivaali (Tallinn XVI Kitarrifestival). Kitarafestivaalilla esiintyy niin kansainvälisesti tunnettuja kuin virolaisiakin kitaristeja.
Lue lisää: balticguide.ee 25.9.2021


T24: Patarein vanha vankila Tallinnassa kokee mittavat uudistuksen – Tiloihin on tulossa design-hotelli ja naapuriin hulppea vierasvenesatama
Tallinnassa sijaitseva Patarein historiallinen merilinnoitus, joka on toiminut myös vankilana, kokee tulevina vuosina mittavan uudistuksen. Huonoon kuntoon päässyt rakennus remontoidaan ja uudistetaan osittain täysin uuteen käyttöön. Lisäksi sen kupeeseen rakennetaan muutama nykyaikainen toimisto- ja asuinrakennus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2021


T24: Vieläkö kannattaa lähteä juomaostoksille Tallinnaan? - T24 vertaili hintoja Suomessa, Virossa, Latviassa sekä laivoilla
Koronavuoden aikana on törmännyt uutisointiin, jossa kerrotaan alkoholin hintojen ja myös monien suomalaisten suosikkijuomien hintojen nousseen Virossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2021


T24: Tallinnan kaupunki jatkaa koronatukitoimia vuoden loppuun saakka
Tallinnan kaupunginhallitus on hyväksynyt tukipaketin, jonka avulla jo käynnissä olevia koronatukitoimia jatketaan syyskuun alusta vuoden loppuun saakka. Tukipaketti sisältää sekä kriisiapua kaupungin asukkaille että yrityksille.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.9.2021


Suomessa 61,68 ja Virossa 20,90 euroa – tämä hinnaltaan alati kallistuva suomalaisten suosikkijuoma on edelleen selvästi halvempaa naapurissa
Koronavuoden aikana on törmännyt uutisointiin, jossa kerrotaan alkoholin hintojen ja myös monien suomalaisten suosikkijuomien hintojen nousseen Virossa.
Lue lisää: lansivayla.fi 16.9.2021


T24: Viron koronatilanne: 525 uutta tartuntaa, 165 sairaalahoidossa ja kaksi uutta kuolemantapausta
Viime päivinä koronavirustartuntojen määrä on Virossa kääntynyt taas nousuun. Viron terveysviraston keskiviikkona 15. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on diagnosoitu 525 uutta koronavirustartuntaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.9.2021


T24: Koronakuolemien määrä on Virossa nyt viisi kertaa suurempi kuin vuonna 2020
Viron kansallisen terveyden kehittämisen instituutin (TAI) alustavat tilastot osoittavat, että vuoden 2021 aikana Virossa on kuollut koronavirukseen jo yli 1 000 ihmistä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.9.2021


T24: Syksyinen Hiidenmaa tarjoaa paljon nähtävää – Tässä viisi vinkkiä
Kesä on Viron saarilla, kuten Hiidenmaalla vilkasta matkailusesonkia. Syksyn tullen tunnelma saarilla rauhoittuu ja ruuhkat häviävät, mutta paljon tekemistä ja näkemistä saarilla on myös syksyllä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.9.2021


Viron koronatilanne 7.9.2021: 391 uutta tartuntaa – Sairaalahoidossa on 144 ihmistä
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 391 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 194, joista 8,1 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 7.9.2021


T24: Keskipalkka nousi Virossa alkuvuonna 7,3 prosenttia – Palkkojen nousu on saavuttanut jo koronakriisiä edeltäneen tason
Viron tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen bruttopalkka oli Virossa vuoden 2021 toisella neljänneksellä 1 538 euroa, mikä on 7,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.9.2021


Viron koronatilanne 31.8.2021: 358 uutta tartuntaa – Yli kymmenen prosenttia virolaisista on sairastanut koronan
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 358 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 6 361, joista 6,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 31.8.2021


Viro juhlii itsenäisyyden palauttamista – erosi Neuvostoliitosta tasan 30 vuotta sitten
Virossa juhlistetaan tänään 30 vuotta sitten tapahtunutta itsenäistymistä Neuvostoliitosta.
Viron korkein neuvosto hyväksyi päätöksen 20. elokuuta vuonna 1991 samaan aikaan, kun Moskovassa oli käynnissä vanhoillisten kommunistien vallankaappausyritys.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 20.8.2021


T24: Tallinnassa ravintolat suhtautuvat uusiin koronarajoituksiin hyvin eri tavalla – Osa kysyy koronatodistusta, osa rajoittaa kävijämäärää
Tallinnassa ravintolat ja muut viihdekeskukset suhtautuvat eri tavalla kohta kaksi viikkoa voimassa olleisiin uusiin koronarajoituksiin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.8.2021


Viron koronatilanne 13.8.2021: 282 uutta tartuntaa – Aikuisväestöstä yli 60 prosenttia on saanut ainakin yhden rokoteannoksen
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 282 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 7 888, joista 3,6 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 13.08.2021


T24: Tallinnan vanhankaupungin päivät alkavat tänään torstaina – Korona siirsi tapahtuman kesäkuusta elokuulle
Tallinnan vanhankaupungin päivät ovat toimineen kesän alkamisen merkkinä Tallinnassa jo vuodesta 1982 lähtien. Viime vuonna koronavirus perui tapahtuman kokonaan ja tänä vuonna tapahtuman järjestäminen siirtyi kesäkuulta elokuulle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.08.2021


T24: Oletko jo nähnyt kaikki Tallinnan 10 tärkeintä nähtävyyttä?
Tallinnan on tuttu kaupunki monille suomalaismatkailijoille, joista useat ovat käyneet kaupungissa jopa kymmeniä kertoja.
Usein askeleet kulkevat tutussa kaupungissa omiin lempipaikkoihin ja pitkin tuttuja reittejä. Mutta ehkäpä tällä kertaa kaupungista löytyisi myös jotain uutta ja ennen kokematonta?
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.8.2021


Viron koronatilanne 5.8.2021: 258 uutta tartuntaa – Koronatartuntojen määrä kasvaa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 258 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 462, joista 7,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 5.8.2021


Joko tunnet nämä Itä-Viron ja Peipsijärven aarteet?
Kun Tallinna ja Pärnu on nähty, kannattaa suunnata Peipsijärvelle. Itä-Viro sopii lomailijalle, joka arvostaa luonnon rauhaa ja historian havinaa. Näitä kohteita ei kannata ohittaa.
Lue lisää: walleni.us 30.7.2021


Viron koronatilanne 30.7.2021: 197 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku jatkaa kasvua
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 197 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 8 016, joista 2,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.7.2021


T24: Entisöity Padisen luostari on mainio päiväretkikohde – Sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta
Läntisellä Harjumalla, vajaan tunnin automatkan päässä Tallinnasta, sijaitsee 1300-luvulla perustettu Padisen luostari. Tämä Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen luostari sai uuden elämän, kun se entisöitin täysin EU:n aluekehitysrahaston tuella. Remontoitu luostari ja uusi vierailukeskus avautuivat keväällä 2020.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 30.7.2021


T24: Unohdetut kartanot -tapahtuma esittelee Viron vähemmän tunnettuja kartanoita ja niiden tarinoita
Tänä kesänä Virossa järjestetään jo 17. kerran Unohdetut kartanot -tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma oli jaettu kolmelle viikonlopulle. Heinäkuussa kartanoihin pääsi tutustumaan 3.–4. ja 17.–18. päivä ja elokuussa tapahtuma järjestetään vielä kerran lauantaina 7.8.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.7.2021


T24: Nyt voit vierailla Viron keskiaikaisissa linnoissa entistä edullisemmin – Linnamuseoilla on yhteinen museokortti
Seitsemän Virossa sijaitsevaa linnamuseota on julkaissut yhdessä Linnus+ -museokortin, jonka omistaja pääsee vierailemaan museoissa tavallista edullisemmin. Museokortin saa käyttöönsä linnamuseoiden lippukassoilta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.7.2021


Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti
Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai karanteenia. Tällainen maa on Viron ulkoministeriön internetsivulla merkitty vihreäksi.
Lue lisää: balticguide.ee 26.7.2021


Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista 3,0 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 23.7.2021


T24: Kadriorgin puisto Tallinnassa viettää tänään 303. syntymäpäiväänsä – Ohjelmassa on kiertokävelyitä ja konsertti
Torstaina heinäkuun 22. päivä Kadriorgin puisto Tallinnassa juhlii 303. syntymäpäiväänsä. Syntymäpäivää vietetään tällä päivämäärällä sen takia, että samana päivänä vuonna 1718 Venäjän tsaari Pietari Suuri ja italialainen arkkitehti Nicola Michetti saapuivat Kadriorgiin ja määrittelivät tulevan palatsin ja puiston sijainnin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.7.2021


Olde Hansa: turistihumpuukia vai todellinen helmi?
Tällä terassilla ei näy muovituoleja tai panimon päivänvarjoja. Puiset kalusteet ja kangasmarkiisit näyttävät kuin ne olisi käsin valmistettu paikan keskiaikaiseen teemaan sopiviksi. Yrtit tuoksuvat kukkalaatikoissa, joiden kylkeen on maalattu niiden latinankieliset nimet. Kahden musikantin soittimista kantautuu suloisia sävelmiä, ja henkilökunta huutelee kutsujaan ohikulkijoille. Istun Olde Hansa -ravintolan terassilla ja nautin ruuasta, juomasta ja tunnelmasta.
Lue lisää: sooloiluja.com 21.7.2021


T24: 3 näyttelyvinkkiä Pärnuun
Viron virallinen kesäpääkaupunki Pärnu tarjoaa monipuoliset puitteet myös kulttuuriloman viettoon. Kaupungissa on useita kiinnostavia museoita sekä gallerioita, jotka esittelevät virolaista taidetta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.7.2021


T24: Virossa hotelli- ja ravintola-ala kärsii mittavasta työvoimapulasta
Vaikea koronavuosi sai Virossa monet hotelli- ja ravintola-alan työntekijät vaihtamaan alaa, kun matkailun loputtua myös työt loppuivat.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.7.2021


Hennan kaupunginosaopas: Uus Maailm
Isot tiet ovat etäällä, joten liikenteen kohinaa ei juurikaan kuulu. Linnut visertävät puutarhojen puissa, ja Koidukadulla hurahtelee autoja vain harvakseltaan. Hevoskastanjat ovat kasvattaneet toukokuun muutamana helteisenä päivänä valtavan kokoiset lehdet, ja vaahteroiden hennon vaaleanvihreät kukinnot ovat satamassa alas tehden tilaa lehvästölle. Olen ihastuttavan vihreässä kaupunginosassa nimeltä Uus Maailm.
Lue lisää: sooloiluja.com 16.7.2021


T24: Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa
Kesä on Virossa erilaisten ruokatapahtumien ja kahvilapäivien huippusesonkia. Yleensä kesä-, heinä- ja elokuussa lähes joka viikonloppu on jonkinlainen ruokatapahtuma jossain päin Viroa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.7.2021


Viron koronatilanne 16.7.2021: 62 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä nousussa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 62 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 665, joista 1,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 16.7.2021


T24: Lauantaina Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietetään kotikahviloiden päivää – Mukana on yli 40 kahvilaa
Viimsissä vietetään jo perinteeksi muodostunutta kotikahviloiden päivää tulevana lauantaina 17. heinäkuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.7.2021


Slaavilainen kansanmusiikki soi Käsmussa 6.–8. elokuuta
Käsmun kapteenien kylässä voi taas kolmen päivän aikana voi nauttia kymmenistä folkmusiikkiesityksistä 6.–8. elokuuta.
Perhefestivaali Viru Folk on tarjonnut folkmusiikkielämyksiä jo yli kymmenen vuoden ajan. Festivaali on esitellyt vierailleen joka vuosi uuden maan, alueen tai kansan folkmusiikkia ja kulttuuria.
Lue lisää: balticguide.ee 15.7.2021


T24: Tunnetko jo Peipsijärven ainutlaatuisen kulttuuriperinnön ja moninaisen luonnon – Tässä kolme matkailuvinkkiä alueelle
Viron ja Venäjän rajajärvi Peipsijärvi on Euroopan neljänneksi suurin järvi, jonka rannoilta löytyy niin ainutlaatuista kulttuuriperintöä, upeita luontokohteita kuin monenlaista historiaakin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.7.2021


Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy
Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset nauttivat kauniista ja lämpimästä kesäsäästä.
Eri kielet sekoittuvat yhdeksi puheensorinaksi. Suomea vain kuulee yllättävän vähän.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2021


T24: Pärnun rannalla on tänä kesänä välimerellinen tunnelmaa – Rennot ravintolat ja baarit täplittävät uudistettua rantapromenadia
Poikkeuksellinen helleaalto on hellinyt Viroa jo muutaman viikon ajan. Erityisen lämpimän sään ansioista Pärnun pitkällä hiekkarannalla on tänä kesänä entistä helpompi kuvitella olevansa jossakin Välimeren rantakohteessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.7.2021


Viron koronatilanne 13.7.2021: 54 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on yli 40
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 54 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 500, joista 1,5 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 131 562 koronavirustartuntaa. Rokotteen on saanut 585 402 ihmistä eli 44,1 prosenttia väestöstä. Aikuisväestöstä 53,2 prosenttia on saanut rokotteen. Viimeisen vuorokauden aikana tehtiin 4 466 koronarokotusta.
Lue lisää: balticguide.ee 13.7.2021


Suomalainen maksaa Virossa yhä enemmän – ”Porolisästä” luovuttiin, mutta sen tilalle tulivat kanta-asiakkuudet
Kesäisen mukava illanvietto on päättymässä tutussa Rae-ravintolassa Tallinnan Raatihuoneentorilla, ja on aika maksaa lasku.
Viereisen, virolaisen pöytäseurueen lasku on melkein 20 euroa edullisempi kuin oman pöytäsi, vaikka olette nauttineet käytännöllisesti katsoen samoja juomia ja ruokia, ja yhtä paljon.
Lue lisää: talouselama.fi 12.7.2021


T24: Virossa on jo parempi koronatilanne kuin Suomessa
Vielä maaliskuussa Viro sai roppakaupalla negatiivista julkisuutta, kun maa nousi koronaviruksen ilmaantuvuusluvulla mitattuna koko Euroopan pahimmaksi korona-alueeksi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.7.2021


Viron koronatilanne 9.7.2021: 39 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on nousussa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 39 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 369, joista 1,2 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 131 396 koronavirustartuntaa. Rokotteen on saanut 577 556 ihmistä eli 43,5 prosenttia väestöstä. Aikuisväestöstä 52,6 prosenttia on saanut rokotteen. Viimeisen vuorokauden aikana tehtiin 8 116 koronarokotusta.
Lue lisää: balticguide.ee 9.7.2021


T24: Torstaina käynnistyvät Tallinnan keskiaikapäivät
Tänään torstaina käynnistyvät Tallinnassa perinteiset keskiaikapäivät, joita vietetään neljän päivän ajan 8.–11. heinäkuuta.
Koronarajoitusten vihdoin hellitettyä Tallinnan Raatihuoneentorille ja Nigulisten kirkon ympäristöön rakentuu keskiaikainen Hansakaupunki torikauppiaineen, käsityöläisineen, trubaduureineen ja akrobaatteineen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.7.2021


Virossa hätätila loppuu tänään
Viron terveysviraston johtajan Üllar Lannon määräyksestä loppuu koronaepidemian aiheutama hätätila Virossa tänään 1. heinäkuuta. Hätätilan tilalle tulee ”hätätilan vaara” -tilanne. Syynä muutokseen on Viron parantunut koronatilanne sekä ripeästi edennyt rokotusohjelma.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2021


T24: Viron kansallismuseon pysyväisnäyttelyssä voi vierailla koko loppuvuoden ajan ilmaiseksi
Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo ERM muutti helmikuussa pysyväisnäyttelynsä maksuttomaksi yleisölle. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella maksuttomuutta jatketaan vuoden 2021 loppuun saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 30.6.2021


Viron koronatilanne 29.6.2021: 47 uutta tartuntaa – Yli puolet aikuisväestöstä on rokotettu
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 47 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 778, joista 1,2 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 29.6.2021


T24: Hiiu Folk järjestetään heinäkuussa Hiidenmaalla jo 16. kerran
Hiidenmaan saarella Virossa järjestetään 15.–18. heinäkuuta Hiidenmaan kansanmusiikkifestivaalit eli Hiiu Folk jo 16. kerran. Paikalle odotetaan myös suomalaismatkailijoita nyt, kun matkustusrajoitukset Suomen ja Viron välillä ovat helpottuneet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.6.2021


T24: Tallinn Music Week tuo syksyllä Tallinnaan 155 artistia 16 eri maasta
Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi kaupunkifestivaali Tallinn Music Week järjestetään tänä vuonna vasta syys-lokakuun vaihteessa 30.9.–2.10.2021.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.6.2021


Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 584, joista 1,0 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2021


Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista
Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 21.6.2021


Arkea maailmalta: Matkustuskiista antaa Suomen virolaisista yksipuolisen kuvan – suurinta osaa tänään päättyneet rajoitukset eivät edes koskeneet
Media vahvistaa Suomenlahden kummankin puolin kuvaa perheistään erossa olevista rakennusmiehistä. Virolaisuus Suomessa on kuitenkin paljon monitahoisempi ilmiö, kirjoittaa Ylen Viron-toimittaja Rain Kooli.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 21.6.2021


Tallinnan kolme lähisaarta – Aegna, Naissaar ja Prangli
Merikaupunki Tallinnaan kuuluu kolme isompaa saarta – Aegna, Naissaar ja Prangli. Laivamatka jokaiseen niistä kestää noin tunnin. Saarille on helppo matkustaa: reittialukset liikennöivät Tallinnasta Aegnaan ja Naissaareen kesäkaudella, Viimsin niemellä sijaitsevasta Leppneemen satamasta pääsee puolestaan Prangliin ympäri vuoden.
Lue lisää: visittallinn.ee/fin 20.6.2021


Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 832, joista 1,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee/ 18.6.2021


T24: Suomi höllentää maahantulorajoituksia 21.6 alkaen – Työmatkustus Suomen ja Viron välillä on taas mahdollista
Suomen hallitus päätti vihdoin tällä viikolla höllentää tiukkoja maahantulorajoituksia maa- ja merirajoilla. Päätöksen myötä työmatkaliikenne Virosta avautuu maanantaista 21. kesäkuuta alkaen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.6.2021


Rajojen avautuminen on matkailualalle valtava helpotus sekä hienoinen pettymys – työmatkaliikenne on pelastus varustamoille jättitappioiden jälkeen
Suomalaisilla matkailuyrityksillä voi olla aluksi vaikeuksia löytää työntekijöitä, koska yritysten kassat ovat lopussa. Monet matkailualan työntekijät ovat olleet lomautettuna jopa 15 kuukautta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 17.6.2021


T24: Kopli – Historiaa henkivä ja teollisuudestaan tunnettu asuinalue on kehittymässä Tallinnan kiinnostavimmaksi kaupunginosaksi
Jos Tallinnan Vanhakaupunki on jo liiankin tuttu käyntikohde, kannattaa seuraavalla reissulla tutustua Viron pääkaupungin muihin osiin, kuten viime aikoina paljon huomiota saaneeseen teollisuusperinnöstään tunnettuun Koplin asuinalueeseen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2021


Työmatkaliikenne Virosta avautuu – hallitus päättää torstaina rajoitusten keventämisestä Suomen maa- ja merirajoilla
STT:n tietojen mukaan hallitus linjaa torstaina myös, että maahantuloa ei enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta. Helsingin kaupunki valmistelee uusia ohjeita satamiin, vaikka pakollisten terveystarkastusten osalta tilanne on vielä epäselvä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 11.6.2021


Hiiu Folk haluaa jakaa kulttuuriperintöä tuleville sukupolville – Esiintyjinä huippuartisteja niin Virosta kuin muualtakin Euroopasta
Hiidenmaan XVI kansanmusiikkifestivaali (XVI Hiiumaa Pärimusmuusikafestival) eli Hiiu Folk järjestetään 15.–18. heinäkuuta Hiidenmaan saarella. Festivaali kestää neljä päivää. Tämän vuoden teemana on ”Ajan tarina”. Teema pitää sisällään tarinoita Hiidenmaalta sekä muualta Virosta. Festivaali haluaa kunniottaa myös sitä, että vuosi 2020 oli Viron kansanperinnevuosi.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2021


T24: Pysähtymisen arvoiset paikat matkalla Pärnuun, Tarttoon ja Narvaan
Jos kesälomamatkasi kulkee tänä vuonna Tallinnan kautta autolla Pärnuun, Tarttoon tai Narvaan, niin tässä tuore listaus hyvistä taukopaikoista matkan varrella!
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.6.2021


Viron koronatilanne 8.6.2021: 86 uutta tartuntaa – Yli puoli miljoonaa virolaista on saanut rokotteen
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 86 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 085, joista 2,1 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 8.6.2021


T24: Laivamatkustaminen Virosta Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen
Suomen ja Viron välillä liikennöivät laivayhtiöt Tallink Silja, Eckerö Line ja Viking Line ovat kuluvan vuoden helmikuusta lähtien edellyttäneet THL:n antaman suosituksen mukaisesti kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.6.2021


T24: Korona perui Tall Ships Races -purjehdustapahtuman – Tallinnassa järjestetään sen sijaan merelliset satamafestivaalit
Heinäkuuksi suunniteltu kansainvälinen suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtuma on peruttu koronatilanteen takia. Asiasta ilmoitti tapahtuman omistaja Sail Training International, jonka mukaan tapahtuma voidaan seuraavan kerran järjestää Itämerellä vuonna 2024.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.6.2021


T24: Viking Line muuttaa Tallinnan-reitin aikataulua kesäsesongin ajaksi
Karanteenivapaat päiväristeilyt ilman maihinnousua Tallinnaan ovat kasvattaneet suosiotaan, kun normaali risteilymatkustus Suomen ja Viron välillä on koronarajoitusten vuoksi vielä hankalaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 2.6.2021


T24: Virossa luovuttiin sisätilojen maskipakosta
Viron hallituksen tiistaina tekemän päätöksen mukaan Virossa ei enää keskiviikosta 2. kesäkuuta alkaen tarvitse käyttää maskia sisätiloissa
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.6.2021


Viron koronatilanne 1.6.2021: 131 uutta tartuntaa – Uusien tartuntojen määrä laskee
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 131 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 386, joista 3,0 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 129 675 koronavirustartuntaa. Rokotteen on saanut 473 003 ihmistä eli 35,6 prosenttia väestöstä. Tehokkaan rokotusohjelman ansiosta koronavirustartuntojen määrä on saatu laskuun. Nyt rajoituksia puretaan asteittain.
Lue lisää: balticguide.ee 1.6.2021


T24: Viro höllentää koronarajoituksia – Ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit avasivat ovensa maanantaina
Viron hallituksen päätöksellä koronarajoituksia lievennetään taas maanantaista 24. toukokuuta alkaen Pääministeri Kaja Kallaksen mukaan rajoituksien lieventämisessä on otettu huomioon koronaviruksen tämänhetkinen infektioriski.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.5.2021


Viron koronatilanne 25.5.2021: 160 uutta tartuntaa – Positiivisia koronatestituloksia vain 3,3 prosenttia
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 160 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 907, joista 3,3 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 25.5.2021


Viron ulkoilmamuseoon pystytettiin neuvostoaikaisen kolhoosin asuinrakennus
Tallinnan Rocca al Maren -kaupunginosassa sijaisevassa Viron ulkoilmamuseossa (Eesti vabaõhumuuseum) avattiin yleisölle neuvostoaikainen kolhoosin asuinrakennus.
Lue lisää: balticguide.ee 24.5.2021


T24: Virossa koronan ilmaantuvuusluku on vihdoin tippunut alle 300:aan – Uusia tartuntoja diagnosoitiin 328 kappaletta
Viron terveysviraston torstaina 20. toukokuuta julkaisemien tietojen mukaan maan ilmaantuvuusluku on vihdoinkin laskenut reilusti alle 300:aan. Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 288,6 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.5.2021


Maailman vaikeimmassa koronatilanteessa rypenyt Viro avaa rokotukset kaikille ja purkaa rajoituksia – liian varhain, sanoo asiantuntija.
Koronailmaantuvuus nousee yhä Virossa joillakin alueilla ja joissakin ikäryhmissä.
Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa kaikille yli 16-vuotiaille Virossa maanantaina. Kaikki koululaiset palasivat samalla lähiopetukseen.
Viron tautitilanne on parantunut huomattavasti kahden kuukauden takaisesta, mutta yhä moninkertaisesti esimerkiksi Suomea huonompi.
Asiantuntijan mukaan Viron hallitus hätiköi rajoitusten purun kanssa.
Lue lisää: iltalehti.fi/ulkomaat 17.5.2021


Viron koronatilanne 14.5.2021: 279 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä on taas laskussa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 279 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 089, joista 5,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 14.5.2021


Ensitunnelmia Tallinnasta koronatalven jälkeen
Pitkä ja raskaskin koronatalvi on jäämässä taakse. Virus iski Viroon kovaa, joten kaupungissa asuvasta pojastani ja siellä olevasta asunnosta huolimatta talvella ei tullut mieleenkään lähteä Suomenlahden etelärannalle.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.5.2021


Tallinnan terassit aukeavat huomenna, mutta uskaltaako suomalainen jo lähteä koronan riepottelemaan kaupunkiin?
Tallinnan ja etenkin sen vanhan kaupungin terassikesä alkaa toden teolla vasta sitten, kun turistit ja etenkin suomalaiset palaavat Viroon.
Lue lisää: talouselama.fi 2.5.2021


Viro alkaa avautua rankan kevään jäljiltä – nämä suomalaisten suosikkipalvelut selvisivät koronasta Tallinnassa ja Pärnussa
Viro alkaa avautua vapun jälkeisenä maanantaina, kun ravintoloiden terassit, ostoskeskukset ja muun muassa museot avataan.
Suurin osa Tallinnan ja Pärnun palveluista on selvinnyt koronaepidemiasta ja jatkaa toimintaansa, mutta koronan uusi aalto voi muuttaa tilanteen hetkessä.
Virossa jännitetään, uskaltavatko suomalaiset palata Viroon jo tänä kesänä, ja jos uskaltavat, niin kuinka sankoin joukoin
Lue lisää: iltalehti.fi 2.5.2021


Viron koronatilanne 30.4.2021: 362 uutta tartuntaa – Ensi viikolla rokotetaan jo 50-vuotiaita
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 362 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 702, joista 7,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.4.2021


T24: Koronatartuntojen määrä Virossa laskee – Sairaalahoidossa on kuitenkin vielä yli 400 potilasta
Viron terveysviraston maanantaina 26. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on diagnosoitu viimeisen vuorokauden aikana 163 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi koronasta johtuvaa kuolemantapausta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.4.2021


Viron koronatilanne 23.4.2021: 392 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku alle 500
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 392 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 037, joista 7,8 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2021


Viro alkaa purkaa koronarajoituksia vapun jälkeen – ensimmäiseksi päästetään alaluokat kouluun, avataan museot ja terassit
Teatterit, kylpylät ja ravintoloiden sisätilat pysyvät edelleen kiinni. Myös maskipakko ja 2+2 kokoontumissääntö säilyvät.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 20.4.2021


Koronatilanne helpottaa Virossa – uusien tartuntojen määrä on painunut neljäsosaan kuukauden takaisesta
Myös sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on lähtenyt laskuun, vaikka on edelleen suomalaiseen tilanteeseen verrattuna korkealla.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.4.2021


Sooloiluja-opas: ravintolat Vanhassakaupungissa
Vanhakaupunki on turistinen ja kallis, ravintoloissa huonoa palvelua.. höpö höpö, sanon minä! Totta kai Tallinnan historiallisimmassa osassa viihtyvät myös turistit, ja siksi osa sen ravintoloista saattaa täyttää turistirysän tunnusmerkit. Mutta koko totuus se ei ole.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.4.2021


T24: Matkustuskupla Viron ja Suomen välillä on ohi – Nyt Suomesta Viroon saapuvien pitää jäädä 10 päivän karanteeniin
Viron hallitus tiedotti ennen pääsiäistä, että Suomea, Latviaa ja Liettuaa koskenut matkustuskupla loppuu 5. huhtikuuta.
Tämä tarkoittaa sitä, että eilisestä lähtien näistä maista Viroon saapuvia matkailijoita koskevat samat säädökset kuin muitakin EU-maiden kansalaisia ja heidän pitää Virossa jäädä 10 päivän omaehtoiseen karanteeniin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 6.4.2021


Viron koronatilanne 23.3.2021: 1 064 uutta tartuntaa – Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on suurempi kuin väkiluvultaan neljä kertaa suuremmassa Suomessa
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 064 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 169 435 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 23.3.2021


T24: Ulkoterasseista toivotaan koronan kurittamien Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden pelastusta
Viron hotelli- ja ravintolayhdistyksen toimitusjohtajan Ain Käppin mukaan kahviloiden ja ravintoloiden ulkoterassien pitäisi saada avautua ensimmäisinä kevään koittaessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.3.2021


Pärnun ranta uudistuu ensi kesäksi
Pärnun rantapromenadi uudistetaan. Rakennustöiden pitäisi olla valmiina toukokuun lopussa. Rakentajana on Nordecon AS. Peruskorjauksen hinta on vähän yli puoli miljoonaa euroa, josta 350 000 euroa on valtion Covid-19 -investointitukea, loput maksaa Pärnun kaupunki.
Lue lisää: balticguide.ee 21.3.2021


Kyseenalainen ykkönen
Tallinnalaisten ystävysten mukaan koronatilanne on ollut Virossa huono jo niin pitkään, ettei uutinen maan siirtymisestä maailman koronapesäkkeeksi enää juuri hetkauta.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2021


Kohtalon kuukausi
Viron sairaaloissa lähestytään ylintä kriisitasoa. Rajoitusten ja rokotusten uskotaan tuovan tilanteeseen helpotusta kuukauden sisällä. Usko on kuitenkin koetuksella.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.3.2021


Viron koronatilanne 19.3.2021: 1 751 uutta tartuntaa, ilmaantuvuusluku 1 553 – Virossa on maailman pahin koronatilanne suhteutettuna väkilukuun
Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 751 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 157 489 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2021


Virossa asuva Jari matkustaa työnsä vuoksi Suomen ja Viron väliä jatkuvasti: Tällainen hintaero testeissä on maiden välillä: "En voi uskoa korviani"
MTV Uutisiin yhteyttä ottanut yrittäjä, Jari, kertoo koronatestaamisen tulevan kalliiksi Suomen ja Viron välillä matkustavien osalta. Suomen ja Viron testihinnoittelussa on myös räikeä ero.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 19.3.2021


Viron upeat saaret lentäen – kannattaa kokeilla
Viron saaret – Saarenmaa, Hiidenmaa, Vormsija Ruhnu – ovat kaikki ainutlaatuisia omalla tavallaan. On kuitenkin harvojen kiireisten matkailijoiden tiedossa, että muutamalle saarelle pääsee myös lentokoneella. Lauttamatkan sijasta pääset Saarenmaalle, Hiidenmaalle tai Ruhnuun lentäen.
Lue lisää: laju.fi/ 18.3.2021


Uuden tiukemman rajoitukset astuvat voimaan tänään – Ravintolat ja kaupat sulkeutuvat
Viron hallitus päätti maanantaina tiukemmista koronarajoituksista, jotka tulevat voimaan tänään torstaina 11. maaliskuuta. Uudet rajoitukset ovat voimassa vähintään kuukauden ajan.
Lue lisää: balticguide.ee 11.3.2021


T24: Viro tukee matkailusektoria uudella 8,5 miljoonan euron tukipaketilla
Edelleen jatkuvat ja maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset kurittavat matkailualaa kaikkialla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.3.2021


Virossa raportoitu lähes 2 000 tartuntaa – kyseessä päiväkohtainen ennätys
Lue lisää: www.mtvuutiset.fi 11.3.2021


T24: Sairaalapaikat uhkaavat loppuvat Virossa – Loppuviikosta sairaalahoidossa arvioidaan olevan jo 1 000 koronapotilasta
Nopeasti levinneet koronavirusmuunnokset ovat täyttäneet sairaalat Virossa. Arvioiden mukaan kuluvan viikon lopussa sairaalahoidossa on jo 1 000 koronapotilasta, mikä johtaa myös vakavaan henkilöstöpulaan. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.3.2021


24: Keskipalkka nousi Virossa vuonna 2020 koronakriisistä huolimatta – Palkkojen nousu on jatkunut jo 10 vuotta peräkkäin
Keskimääräinen kuukausipalkka kasvoi Virossa vuonna 2020 vaikeasta koronakriisistä huolimatta. Palkkojen nousu oli kuitenkin paljon hitaampaa kuin ennen kriisiä. Asiasta kertoi Viron tilastokeskus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.3.2021


Hara: retki hylättyyn sukellusvenesatamaan
On taas aika lähteä päiväretkelle Tallinnan ulkopuolelle. Tällä kerralla tiedossa ei ole menneiden aikojen loistoa henkiviä kartanoita tai idyllisiä rannikon kyliä vaan jotain aivan muuta: tämän retken kohde on hylätty neuvostoaikaisen sukellusvenesatama Hara!
Lue lisää: sooloiluja.com 2.3.2021


T24: Tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan Virossa maaliskuussa - Hallitus reagoi nopeasti kasvaviin tartuntamääriin
Viime päivinä koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nopeaan kasvuun ja jo muutamana päivänä peräkkäin on uusien tartuntojen määrässä tehty uusia ennätyksiä
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.2.2021


T24: Tänään vietetään Viron itsenäisyyspäivää
103 vuotta sitten, vuonna 1918, Viro julistautui itsenäiseksi valtioksi helmikuun 24. päivä. Siitä lähtien tätä päivää on juhlittu Viron itsenäisyyspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.2.2021


Mallioppilas Virosta tuli Euroopan toiseksi pahin koronapesäke – nyt rajoituksia kiristetään
KORONAVIRUSTILANNE Virossa on huomattavasti heikompi kuin Suomessa. – Koronavirus leviää Virossa nyt erittäin voimakkaasti, huomautti Viron terveysvirasto lauantaina.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.2.2021


T24: Laivayhtiöt aloittavat negatiivisten koronatestien tarkistamisen Tallinna-Helsinki-reitillä ensi viikolla
Tiistaina 23. helmikuuta alkavien tarkistusten syynä ovat THL:n päivittämät uudet matkustusohjeet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.2.2021


Kuusi kartanoa ja kupsahdus
Virolainen kartanokärpänen on viheliäinen ötökkä. Kerron kohta sen pureman oireista, mutta kysyn ensin, että onko se jo päässyt puraisemaan sinua? Minua on!
Viro on kartanoiden maa. Sen alunperin lähes 2000 kartanosta on edelleen jäljellä satoja. Niitä kierrellessä kannattaa varoa kartanokärpäsen puremaa. Muutamia nähtyäsi sinulle voi nimittäin käydä kuten minulle: haluat bongailla niitä yhä lisää! Kartanoita on paikoittain lähes vieri vierekkäin, jolloin lyhyelläkin päiväretkellä ehtii näkemään monta.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.2.2021


T24: Tallinnan Olümpia-hotellin naapuriin rakennetaan uusi bisnes- ja asuinkortteli – 100 miljoonan euron arvoisen rakennushankkeen pitäisi valmistua vuonna 2024
Kiinteistökehittäjä AS Kapitel ja rakennusyhtiö Merko Ehitus Eesti ovat tehneet sopimuksen rakennustöistä, jotka liittyvät uuteen Liivalaian bisnes- ja asuinkortteliin. Kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen, joista yksi on Viron korkein toimistorakennus, muodostaman korttelin pitäisi valmistua vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Asiasta uutisoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.02.2021


T24: Koronavirus koetteli Viron matkailualaa viime vuonna - Maa menetti miljardi euroa matkailutuloja
Viron keskuspankin tuoreet tilastot kertovat siitä, kuinka rajusti koronaviruksen romahdus koetteli maan matkailualaa vuonna 2020.
Erilaiset matkustusrajoitukset estivät matkailijoiden pääsyn Viroon, jonka seurauksena ulkomaiset turistit käyttivät maassa viime vuonna miljardi euroa vähemmän rahaa kuin vuonna 2019.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.2.2021


Müürivahe päästä päähän: lähde mukaan kävelylle!
Müürivahe on yksi suosikkikatujani Vanhassakaupungissa. Miltä kuulostaisi pieni virtuaalinen kävely kadun päästä päähän? Aloitetaan Vapaudenaukion seuduilta Harjukadun risteyksestä, ja jatketaan koko kauniisti kaartuva matka päätepysäkkinämme Munkadetagune torni. Esittelen sinulle matkan varrella mukavia kahviloita ja baareja, kiinnostavia nähtävyyksiä, sekä muutaman ravintolan ja kaupan. Lähdetään!
Lue lisää: sooloiluja.com 5.2.2021Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia