Uutislinkkejä kokoaa:
kuviavirosta.net

Viro on vastuullinen matkakohde, jossa panostetaan ympäristötietoisuuteen, paikallisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tutustu maan moniin vihreisiin yrityksiin ja vietä ekoloma etelässä!
Virossa on paljon majoitus-, seminaari- ja tapahtumapalveluja tarjoavia yrityksiä, jotka noudattavat toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita.
Lue lisää: visitestonia.com/fi/nae-ja-koe/matkan-tyyppi/ekolomat? 28.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu: keskiviikko ja kohtaamisia Koplissa
Keskiviikon kalenterissa oli monta tapaamista Koplissa, joten heti aamulla otin suunnan kohti pohjoista. Ilman aamukahvia ei toki sovi lähteä höntyilemään, joten pieni pit stop Telliskivessä antoi hyvän startin päivään.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.5.2020


Viro päästää suomalaiset vapaasti maahan
Viro sallii kesäkuun alusta lähtien 16 Schengen-maan kansalaisten pääsevän maahan, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina Viron yleisradiolle ERR:lle.
Suomi on yksi näistä maista. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan tultuaan kahden viikon karanteeniin.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 28.5.2020


Tallinnan kaupunginmuseon yksiköt avasivat ovensa – tutustu seitsemän museon valikoimaan
Tallinnan kaupunginmuseon seitsemän eri museoyksikköä avasi ovensa Viron muiden museoiden tapaan viime viikolla. Museot olivat kaksi kuukautta suljettuina koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 27.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu Kaliforniassa… ei vaan Piritassa!
Pakollisen Tallinna-tauon aikana tajusin, että yhtä asiaa minulla on ikävä enemmän kuin ehkä mitään muuta: merenrantaa! Kotiseudullani Turussa meri on kyllä lähellä, mutta sittenkin matkan päässä. Rakastan sitä, miten läsnä meri Tallinnassa on. Lokit kirkuvat kaupungin kaduilla, eikä keskustasta tarvitse montaa askelta ottaa ollakseen veden äärellä.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.5.2020


Matkapäiväkirja: erilainen kevätreissu Tallinnaan
Edellisestä Tallinnan matkastani on nyt vajaat kaksitoista viikkoa, mikä tuntuu pieneltä ikuisuudelta. Viimeisimmän reissuni jälkeen rajat menivät kiinni kumpaankin suuntaan, ei kukaan tiennyt milloin pääsisimme taas matkustamaan. Kuukauden, kahden, kolmen päästä…? Kesällä, syksyllä… vai eikö ollenkaan enää tänä vuonna? Ainoa varma asia oli epävarmuus.
Lue lisää: sooloiluja.com 24.5.2020


Pärnun uimaranta valmistautuu kesäkauteen
Pärnun uimarantaa on kunnostettu koko kevät tulevaa kesäkautta varten. Rantapromenadi on puhdistettu hiekasta ja uimaranta roskista sekä meren tuomista ruokokasoista.
Lue lisää: balticguide.ee 23.5.2020


Tallinnan Patarein vankila avataan taas yleisölle
Tallinnan kenties yksi synkimmistä ja samalla kiinnostavimmista nähtävyyksistä, museona toimiva Patarein vankila, avataan yleisölle 22. toukokuuta 2020. Vankila on muiden matkailukohteiden tapaan ollut suljettuna koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Viljandi Folk jää tänä kesänä väliin – korona kurittaa Viron kesätapahtumia
Viljandin perinnemusiikkifestivaalia eli Viljandi Folkia ei järjestetä tänä kesänä koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Oletko käynyt? Adamson-Ericin museo
Tunnelmallisen pienen Lühike jalg -kadun varrella oleva Adamson-Ericin museo keikkui ”vielä käymättä” -listallani pitkään, kunnes vihdoin tänä kevättalvella kävelin sinne sisään. Museo oli jäänyt käymättömien listalle, koska Herra Adamson-Eric oli ollut minulle tuntematon suuruus. Vaan museokäyntipä avasi silmäni tämän taitavan ja arvostetun virolaistaiteilijan elämäntyölle! Jos sinäkään et ole tutustunut häneen, niin lue ihmeessä eteenpäin: tämä herra oli todellinen taiteen ja muotoilun moniottelija!
Lue lisää: sooloiluja.com 22.5.2020


Kun matkailutoimittaja laivalle lähti – ensimmäinen matka Virosta Suomeen tauon jälkeen
Ensimmäinen laivamatka Virosta Suomeen pitkän tauon jälkeen sai The Baltic Guiden toimittajan miettimään pallomeren kohtaloa ja kiittämään Schengen-aluetta.
Lue lisää: balticguide.ee 18.5.2020


Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna jo yhdeksättä vuotta peräkkäin
Tämän verran esimerkiksi Tallinnassa tienaa nyt kuukaudessa
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.5.2020


Alkuvuoden Viron-matkailu rikkoi ennätyksiä
Ennen koronavirusta suomalaisten Viron-matkailu ehti kivuta kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Viime vuoteen verrattuna yöpymisten määrä nousi tammikuussa 28 % ja helmikuussa 20 %. Voidaankin hyvillä mielin todeta, että huhut suomalaisten Viron-matkailun kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.
Lue lisää: visitestonia.com 14.5.2020


Pääseekö kesälomalla Viroon? "Baltian kupla” avataan perjantaina, ja Suomen liittymistä siihen on jo väläytetty
Rajat alkavat hiljalleen avautua Euroopassa, mutta ulkomaanlomaa ei vielä voi varata mihinkään. Massaturismi ei palaudu entiselleen ainakaan vuosiin.
Lue lisää: aamulehti.fi 14.5.2020


Koronakriisi uhkaa Viron 200-vuotista kylpyläperinnettä
Viron kylpyläliiton johtaja Aire Toffer on huolissaan Viron kylpylöiden tulevaisuudesta. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vesipuistot ja saunakeskukset voidaan avata aikaisintaan heinäkuun lopussa.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Suurkillan talo ja 11000 vuotta Viron historiaa
Jos 600 vuotta vanha talo esittelee yli kymmenentuhatta vuotta Viron historiaa, niin onhan se nyt vähän noloa myöntää, että itse kävin kunnolla tutustumassa siihen vasta tänä vuonna. Tarkoitan Vanhassakaupungissa olevaa Suurkillan taloa, jossa majailee Viron historiallinen museo.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.5.2020


Drive in -tapahtumat alkavat Virossa – tiedossa useita autoelokuvia ja -konsertteja
The Baltic Guide uutisoi hiljattain, että Virossa on 15. toukokuuta alkaen sallittua järjestää drive in -elokuvia ja muita tapahtumia, joihin katsojat saapuvat autollaan ja joissa istutaan esityksen ajan autossa. Yleisötapahtumien järjestäminen perinteiseen tapaan ei ole sallittua koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Lomamatkailu Viroon saattaa käynnistyä kesällä – suomalaisten työmatkat Viroon alkavat toukokuussa
Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina 7. toukokuuta hallituksen tiedotustilaisuudessa, että suomalaiset työntekijät saavat matkustaa Viroon 14. toukokuuta lähtien.
Lue lisää: balticguide.ee 8.5.2020


Kapselihotelli ja Japanitunnelmia Tallinnassa
1970-luvun Japanissa Kisho Kurokawa avasi ensimmäisen kapselihotellin. Sittemmin tämä majoituskonsepti on adoptoitu ympäri maailmaa. Nyt kapseleiden ilosanomaa Tallinnaan tuo Capsule Hostel Tallinn.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.5.2020


Eckerö Line vahvistaa aloittaneensa Viron ja Suomen välisten työmatkojen lipunmyynnin
Laivavarustamo Eckerö Line tiedottaa aloittaneensa työmatkaliikenteen lipunmyynnin. Samasta aiheesta tiedotti aiemmin tällä viikolla ensimmäisenä Tallink.
Lue lisää: balticguide.ee 7.5.2020


Viron kylpylähotellit ovat ongelmissa – Kylpylät saavat pahimmassa tapauksessa avata ovensa vasta elokuussa
Viron kylpyläpääkaupunkina tunnetussa Pärnussa on ollut hiljaista viime kuukaudet. Koronan aiheuttama poikkeustila sulki kylpylät, eivätkä hallituksen käskystä kotona pysyttelevät virolaiset tuoneet ravintoloille tarpeeksi asiakasvirtaa. Niinpä suurin osa kylpylähotelleista sulki ovensa jo maaliskuussa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.5.2020


Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"
Ilkka Porkka ja Raija Merilä saivat Virosta kodin, jossa he voivat elää ja harrastaa juuri niin kuin itse haluavat.
Lue lisää: etlehti.fi 7.5.2020


Viro avaa ravintolat ja kauppakeskukset maanantaina – Tallink odottaa lisäohjeita Suomen hallitukselta
Tallink aloittaa lippujen myynnin ainakin työmatkalaisille tiistaina.
Lue lisää: iltalehti.fi 5.5.2020


Näin korona muuttaa suomalaisten Tallinnan-matkailua – hintataso laskee, yöelämä rauhoittuu, alkoholin merkitys korostuu...
Viron-matkailussa muuttuu moni asia. Muutokset saattavat olla myös myönteisiä.
Lue lisää: iltalehti.fi 2.5.2020


Visit Tallinnan Mall Oja: ”Ilman suomalaisia Tallinnassa ei ole oikeanlaista tunnelmaa”
Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja toivoo kriisin jo hellittävän. Hän uskoo, että keskikesällä Tallinnan kaduilla näkee jo paljon suomalaisia.
Lue lisää: balticguide.ee 1.5.2020


Kellarikierros ja 100 Õllekoht
Vasta illalla tajusin, että olimme tehneet sinä päivänä todellisen kellarien kierroksen! Mikäs sen parempaa ohjelmaa, sillä kyseinen lauantai oli niin tuulinen ja sateinen, että Vanhankaupungin kellarit olivat täydellisiä paikkoja sen viettämiseen. Kun päivän saldona oli vielä muutaman itselleni uuden paikan löytäminen, niin sade ei lopulta haitannut ollenkaan! Suorastaan päin vastoin: se oli hyvä tekosyy siirtyä yhdestä kellarista toiseen.
Lue lisää: sooloiluja.com 1.5.2020


Viron tartuntahuipun uskotaan olevan takanapäin, ja nyt kuumimpia kysymyksiä on Suomen ja Viron rajan avautuminen
Virossa tartuntaluvut ovat olleet laskussa jo pari viikkoa. Suomen hallitus keskustelee sunnuntaina rajojen avaamisesta ja Virossa toivotaan, että ylirajaisten työntekijöiden matkustaminen sallittaisiin mahdollisimman pian.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 1.5.2020


Suomi pohtii rajojen avaamista – Viron ja Suomen välinen raja avataan todennäköisesti ensimmäisenä
Suomen hallitus alkaa sunnuntaina käsitellä Suomen ja Viron välisen rajan avaamista, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR keskiviikkona 29. huhtikuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 29.4.2020


Kesän tapahtumia perutaan Virossa koronaepidemian takia
Koronaepidemian takia Virossakin on jouduttu perumaan liuta suosittuja kesätapahtumia. Tallinnan kaupunki ilmoitti hiljattain, että se peruu kaikki suuremmat kesätapahtumat heinäkuun loppuun asti.
Lue lisää: balticguide.ee 28.4.2020


Toivottu Kalamaja-opas on täällä!
Kalamaja-nimi on varmaankin tuttu Tallinnan kävijöille. Kalamajan kaupunginosaa kuvaillaan sanoilla trendikäs ja hipsteri, mutta myös idyllinen ja historiallinen. Se on varmasti kaikkea niitä – ja paljon muuta.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.4.2020


Poikkeustila Virossa jatkuu 17. toukokuuta saakka
Viron hallitus ilmoitti perjantaina 24. huhtikuuta, että maaliskuussa julistettua poikkeustilaa jatketaan 17. toukokuuta saakka. Aiemmin poikkeustilan oli ilmoitettu jatkuvan 1. toukokuuta asti.
Lue lisää: balticguide.ee 25.4.2020


Tallinnan kaupungin suurtapahtumat peruttu heinäkuun loppuun asti
Tallinnan kaupunki päätti perua kaikki omat suurtapahtumansa heinäkuun loppuun asti. Tavoitteena on suojella kaupunkilaisten terveyttä ja välttää uuden korona-aallon tuleminen.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2020


Laita kalenteriin – Tallinnaan on tulossa näitä tapahtumia, kun poikkeustila päättyy
Myös Virossa kaikki odottavat kuumeisesti poikkeustilan päättymistä ja elämän asettumista lähemmäs normaalia. Viron kesän tapahtumista on vielä vaikea sanoa mitään täysin varmaa, mutta esimerkiksi Tallinnassa on matkailukalenteriin laitettu jo tapahtumia, joiden järjestäminen toivottavasti onnistuu. Moni suurtapahtumista on siirretty keväältä syksyn puolelle
Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


Tällainen on Tallinnan keskustaan tuleva Georg Otsin muistomerkki – katso kuvat!
Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


T24: Georg Ots -juhlanäyttely Tallinnassa sai lisäaikaa – On avoinna ensi syksyyn saakka
Viron historiallisen museon tiloissa Tallinnan Vanhassakaupungissa esillä olevan Georg Ots, rakastan sinua -näyttelyn aukioloaikaa on jatkettu ensi syksyyn.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.4.2020


T24: Tallink avasi Virossa kulutustavaroiden verkkokaupan
Kivijalkakauppa avautuu poikkeustilan jälkeen Balti Jaam -aseman vanhaan odotushalliin
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.4.2020


Tallinna pienellä budjetilla
Tallinna on siitä mukava matkakohde, että sinne pääsee suhteellisen pienellä rahalla – ainakin Etelä-Suomesta. Pohjoisempana asuville suurimmat matkakustannukset taitavatkin tulla lauttarantaan pääsemisestä: mitä etäämmältä Suomea lähdet liikenteeseen, sitä enemmän ropoja matkakassaan pitää varata. Mutta kunhan pääset terminaaliin, itse laivamatka ei ainakaan lentomatkailuun verrattuna maksa maltaita. Mutta entäpä siitä eteenpäin: millainen olisi Tallinna pienellä budjetilla?
Lue lisää: sooloiluja.com 21.4.2020


Helpota Viro-ikävää – seuraa Viron kaupunkien, luonnon ja sataman elämää internetin livekameroista
Viroon pääseminen on nyt matkailijalle lähes mahdotonta, mutta ikävää tuttuihin paikkoihin Virossa voi lievittää internetin live-kameroiden avulla.
Lue lisää: balticguide.ee 19.4.2020


Laulavaa vallankumousta Vapaudenaukion laidalla
Tallinna onnistuu yllättämään kerta toisensa jälkeen. Miten on mahdollista, että Vapaudenaukion laidalla piilottelee museo, joka oli jäänyt minulta huomaamatta?
Lue lisää: sooloiluja.com 17.4.2020


Tallinnan sataman uuden jalankulkijoiden sillan rakentaminen alkaa – avattava silta valmistuu 2021
Tallinnan sataman A- ja D-terminaaleja yhdistävän jalankulkijoiden sillan rakennustyöt aloitetaan. Tallinnan satama sekä rakennustyöt käytännössä tekevä rakennusliike KMG Inseneriehitus allekirjoittivat 6. huhtikuuta sopimuksen sillan rakentamisesta.
Lue lisää: balticguide.ee 16.4.2020


Saarenmaasta tuli Viron pahin koronapesäke – "Emme selviäisi ilman vapaaehtoisia", sanoo vanhainkodin työntekijä
Koronavirus levisi saarelle maaliskuun alussa italialaisen lentopallojoukkueen mukana.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.4.2020


Viron suurin puutarhatapahtuma jää koronan takia väliin
Türin kukkamarkkinoita ei järjestetä koronavirusepidemian takia tänä vuonna. Tapahtuma oli määrä järjestää 15.–17. toukokuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 15.4.2020


Bastionin tunnelit: sukellus maan alle ja historiaan
Onko sinulla sellaisia nähtävyyksiä, josta olet kyllä kuullut lukuisia kertoja, mutta syystä tai toisesta et ole itse innostunut käymään? Minulle Bastionin tunnelit olivat tällainen. Olin nähnyt niistä kuvia ja kuulut kehuja, mutta jostain syystä silti suhtautunut skeptisesti. Kun vihdoin eräänä sateisena alkukevään päivänä laskeuduin näihin historiallisiin käytäviin, tajusin miten väärä ennakkoluulo voikaan olla: Bastionin tunnelithan ovat huikean kiinnostavat ja näkemisen arvoiset!
Lue lisää: sooloiluja.com 11.4.2020


Lauantaisin voit nauttia Viron kansallisoopperan tallennetuista esityksistä kotisohvalta käsin
Koronaviruksen myötä monet taide- ja kulttuurilaitokset ovat ryhtyneet jakamaan tallennettuja esityksiään yleisölle verkossa. Niin myös Viron kansallisooppera, Rahvusooper Estonia.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.4.2020


”Matkailusesonki alkaa juhannuksesta” – Timo Raussi Viron matkailun edistämiskeskuksesta arvioi matkailun toipuvan nopeasti
Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi on iloinen. Syynä hyvään tunnelmaan ovat aiemmin tällä viikolla Viron tilastokeskuksesta (Statistikaamet) saadut tiedot, joiden mukaan alkuvuosi oli suomalaisten Viron-matkailussa ennätyksellinen.
Lue lisää: balticguide.ee 10.4.2020


Tere päevast! – Opi viroa verkossa
Nyt on juuri oikea aika opiskella viroa. Kun rajat taas avautuvat, on mukava matkustaa Viroon, kun naapurimaan kieli on hallussa
Lue lisää: balticguide.ee 9.4.2020


Virolaisten liikkumista seurataan nyt älylaitteiden paikannuksella – tilastokeskuksen johtaja: "Kadut näyttävät tyhjiltä, mutta tarvitsemme dataa"
Hallituksen tilaama tutkimus selvittää, noudattavatko virolaiset koronan vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 28.3.2020


Pärnun uuden sillan suunnittelukilpailu on ratkennut
Viron yleisradion uutisen mukaan Pärnun kaupunginhallitus on valinnut voittajan kaupungin uuden auto- ja jalankulkijasillan suunnittelukilpailussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.4.2020


Elokuun Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat nyt myynnissä
Elokuun 26.-30. päivä järjestettäväksi siirretyn Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat tulleet nyt myyntiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.4.2020


Luulitko jo tietäväsi kaiken Virosta? Lue 9 yllättävää faktaa
1. Skypen kotimaa
Viro on lukuisten menestyneiden start up -yritysten kotimaa, ja myös tunnettu verkkopuheluja tarjoava Skype-palvelu on saanut alkunsa Virossa. Ensimmäisen version.. ..
Lue lisää: rantapallo.fi 31.3.2020


Saarenmaan matkailutoimijat eivät lannistu – ”Saaren hyvää huumoria ei vie yksikään virus”
Viron Saarenmaan saarella on tällä hetkellä eniten vahvistettuja koronavirustartuntoja Virossa. Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna saarelle asetettiin yhä tiukempia rajoituksia liikkumiseen liittyen.
Lue lisää: balticguide.ee 31.3.2020


Tallink-konserni leikkaa henkilöstön palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten vaikutusten takia
Viron yleisradion uutisen mukaan laivayhtiö Tallink leikkaa henkilöstönsä palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja muiden vaikutusten seurauksena.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.3.2020


Väärä Pärnu – miten Pärnusta kehittyi nykyinen tuttu kylpyläkaupunki
Pärnu kylpylöineen, hiekkarantoineen ja kahviloineen on suomalaisille tuttu paikka. Viron kesäpääkaupunki on silti siitä erikoinen, että historiallisesti se on ”väärä” Pärnu.
Lue lisää: balticguide.ee 22.3.2020


Raja sulkeutuu myös Viron työmatkaliikenteeltä – huolestunut RT rakennusmiehille: ”Kannattaa pysyä Suomessa”
Rakennusteollisuuden toimitusjohtajan Aleksi Randellin mukaan rajojen sulkemisella on valtava taloudellinen vaikutus.
Lue lisää: iltalehti.fi 20.3.2020


Suomi kieltää virolaisten työntekijöiden pendelöinnin – Betonimies Janar Liivak joutuu valitsemaan työn tai perheen
Kymmenettuhannet virolaiset kulkevat yli Suomenlahden töiden ja kodin välissä. Koronaviruksen takia suljetut rajat asettavat nämä ylirajaiset työntekijät vaikeaan tilanteeseen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2020


Viron ja Suomen välillä saa edelleen matkustaa töihin – elintärkeää niin Viron kuin Suomenkin kansantalouksille
EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: tekniikkatalous.fi 19.3.2020


Tänään Virossa – aiheita, joissa poikkeustila juuri nyt näkyy
Pandemian aiheuttama poikkeustila Virossa ja Suomessa vaikuttaa 19.3. esimerkiksi seuraaviin asioihin: Suomi sulki rajansa ulkomaan kansalaisilta ja otti käyttöön rajatarkastustuksen keskiyöstä 19.3. alkaen. Se vaikuttaa esimerkiksi säännölliseen työmatkaliikenteeseen Suomen ja Viron välillä. Viron pääministeri ja poikkeustilakomitean johtaja Jüri Ratas päätti keskiviikkoiltana, että...
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Viron-matkailijan tietopaketti poikkeustilan aikana: viranomaistiedot, linkit, lähteet ja uutiset
Tällä sivulla on erityisesti Viroon ja Viron-matkailuun liittyviä tietolähteitä koronavirus-epidemian aiheuttaman Viron poikkeustilan aikana. Sivu päivittyy.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Työperäinen matkustaminen Viron ja Suomen välillä saakin jatkua ilman karanteenia – koskee kymmeniä tuhansia virolaisia
EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: kauppalehti.fi 19.3.2020


Rajaliikennettä aletaan rajoittaa puoliltaöin – ulkomaisia turisteja ei päästetä Suomeen
Suomi palauttaa rajatarkastukset kaikille rajoilleen ja alkaa rajoittaa henkilöliikennettä tänään puoliltaöin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämä tarkoittaa, että rajanylittäjät otetaan tarkastukseen ja henkilöpaperit on näytettävä kaikilla rajoilla.
Lue lisää: sss.fi 18.3.2020


Miniristeilyt Tallinnaan loppuvat torstaina – Kotimaahan palaavat suomalaiset pääsevät vielä laivojen kyydissä Helsinkiin
Torstaina 19. maaliskuuta Suomi sulkee rajansa ja maahan pääsevät enää omat kansalaiset ja Suomessa asuvat henkilöt. Suomessa olevat matkailijat voivat vapaasti poistua maasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Tallinkin Star-alus jää tänään satamaan – Helsinki-Tallinna-reitin lähtöjen määrä vähenee edelleen
Tallink tekee muutoksia Helsinki-Tallinna-reitin aikatauluihin keskiviikosta 18. maaliskuuta lähtien.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Miniristeilylle Tallinnaan pääsee vielä toistaiseksi, mutta maihin ei ole menemistä
Tiistain jälkeen Viro sallii maahantulon vain Viron kansalaisille, Viron määrä- tai pitkäaikaisen oleskeluluvan ja asumisoikeuden omaaville ulkomaalaisille sekä määräaikaisen tai pysyvän oleskeluoikeiden omaaville EU:n ETA-alueiden ja Sveitsin kansalaisille, samoin heidän lähisukulaisilleen tai puolisoilleen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.3.2020


Viro sulki rajansa, vaikka turismi on maalle elinehto – Monika Jakobson pelkää työntekijöidensä jäävän jumiin: "Rakennusalalla etätyö ei ole mahdollista"
Laivayhtiöt vähentävät tästä päivästä alkaen liikennöintiään Helsingin ja Tallinnan välillä. Kahden maan välillä elävät ihmiset ovat huolissaan tilanteesta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 17.3.2020


Mitä Tallinnan matkailijan pitää tietää Viron koronavirustilanteesta?
Verkkolehti Tallinna24 kokosi yhteen tällä hetkellä ajankohtaiset tiedot Viron koronavirustilanteesta, sen vaikutuksesta matkailuun ja Virossa voimassa olevasta poikkeustilasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.3.2020


Suomi sulkee rajansa niin pian kuin mahdollista – Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset pääsevät maahan
Rajojen sulkeminen on Suomessa käyttöön otettavan valmiuslain keskeisiä vaikutuksia. Suomi sulkee rajansa pikaisella aikataululla: matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen ja Suomesta päättyy niin pian kuin mahdollista.
Lue lisää: Keskisuomalainen 17.3.2020


Viking XPRS:n aikataulu muuttuu 17.3.2020 alkaen
Koronoviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia Viking Line muuttaa Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n aikatauluja 17.3.2020 alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.3.2020


Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin Helsingistä Tallinnaan
Tallinkin kaksi muuta laivaa jatkaa liikennöintiä tiistain jälkeenkin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.3.2020


Viro ilmoitti sulkevansa rajansa – näin Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyt jatkuvat
Tallink Silja on perunut lähtöjä Ruotsin päästä. Viking Line peruu maanantaista alkaen risteilyt Cinderella-aluksellaan.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 15.3.2020


15.3. klo 3.15: Viro sulkee rajansa tiistaina kahdeksi viikoksi
Viron hallituksen antaman lausunnon mukaan ulkomaalaisia matkustajia ei päästetä enää viroon tiistaista 17. maaliskuuta eteenpäin, kertoo uutistoimisto Reuters. Rajat suljetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Virolaiset ja ulkomaalaiset, joiden perhettä asuu Virossa saavat edelleen matkustaa maahan ja maasta saa poistua myös 17. päivän jälkeen. Hallituksen mukaan kahden viikon matkustuskielto ei koske kaupallisia kuljetuksia. Lisäksi ulkomaalaisten kauttakulku on sallittua, mikäli heillä ei ole oireita. Virossa on todettu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: https://yle.fi/uutiset/ 15.3.2020


14.3. klo 20.55: Viro sulkee länsirannikon saaret
Poikkeustilassa oleva Viro on tiukentanut koronaviruksesta johtuvia liikkumisrajoituksia entisestään, kertoo Ylen Viron-toimittaja Silja Massa.
Viron pääministeri Jüri Ratas määräsi lauantaina, että Viron länsirannikon saaret eli Saarenmaa, Hiidenmaa, Kihnu, Ruhnu ja Vormsi suljetaan.
Saarilta ei pääse enää matkustamaan lainkaan mantereelle. Mantereelta saarille saavat matkustaa ainoastaan saarten vakituiset asukkaat.
Rajoitus astuu voimaan heti ja on voimassa vähintään kaksi viikkoa. Rahtia tai elintärkeitä palveluja rajoitus ei koske.
Virossa määrättiin lauantaina myös, että kuntosalit, uimahallit, vesipuistot, kylpylät, hiihtokeskukset ja muut vapaa-ajanviettopaikat suljetaan koko maassa välittömästi.
– Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa virus leviää erittäin nopeasti. Ihmisten terveyden suojelemiseksi suljemme paikat, joihin liittyy paljon ihmiskontakteja ja infektioriski on korkea, pääministeri Ratas sanoi lauantaina.
Virossa oli lauantai-iltana diagnosoitu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 14.3.2020


Koronavirus teki Tallinnasta aavekaupungin – Virolaisministeri: ”Laivaliikenne Helsingistä Tallinnaan voidaan katkaista”
Suomalaiset ovat nyt vähissä Tallinnassa, jossa koronavirustilanne pahenee päivä päivältä.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.3.2020


Miten Viron poikkeustila vaikuttaa suomalaisiin matkailijoihin? Maihinnousu on hitaampaa, busseissa ei käytetä etuovia ja oopperasta saa rahat takaisin
Virossa maan hallitus otti käyttöön niin sanotun valmiuslain koronaviruksen vuoksi.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 13.2.2020


Koronavirus: Tallinnan matkailijan infopaketti
Koronavirus huolestuttaa koko maailmaa, ja tietysti myös matkailijoita, joilla suuntana Viro ja Tallinna. Siksi haluankin kerätä tähän linkit kaikkiin sivustoihin, joilta Viron suuntaan suuntaavan matkustajan olisi helppoa hakea ajantasaista ja oikeaa tietoa.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.3.2020


Tallinnan risteilyt jatkuvat toistaiseksi normaalisti – Koronavirus ei ole vaikuttanut merkittävästi alkuvuoden matkustajamääriin
Suomen hallituksen tänään torstaina pitämän tiedotustilaisuuden mukaan Suomessa suositellaan perumaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet toukokuun loppuun saakka. Sen lisäksi työpaikoilla kannustetaan suosimaan etätyötä ja ihmisiä suositellaan perumaan lomamatkansa. Risteilyalukset jatkavat kuitenkin normaalia kulkuaan Helsingin ja Tallinnan välillä. Niihin liittyen hallitus ei antanut mitään suosituksia tai rajoituksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Näin Tallinnan laivalla toimittaisiin, jos matkustajalla epäillään koronavirustartuntaa
Tallinnan matkustajasatamassa on jo viime viikosta lähtien seurattu lämpökameroiden avulla kaupunkiin saapuvien laivamatkustajien kehon lämpötilaa. Tallinnan laivoilla miehistö seuraa tilannetta silmämääräisesti.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Asuntosijoittaminen Virossa kannattaa – kasvava Tallinna kuhisee asuntotarjontaa
Asuntokauppa on edelleen etenkin Tallinnassa ja sen lähialueilla aktiivista. “Kauppa käy hyvin. Viime vuosi oli hyvin aktiivinen, samoin alkuvuosi 2020”, kertoo kiinteistövälitysfirma Ober Hausin kiinteistövälittäjä Oliver Kulla.
Lue lisää: balticguide.ee 12.3.2020


Virossa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä jatkoi kasvua tammikuussa – Suomalaisten määrä kasvoi 25 % viime vuoteen verrattuna
Viron tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden tilastojen mukaan tammikuussa 2020 Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 223 000 matkailijaa ja he viettivät maassa yhteensä 411 000 yötä.
Lue lisää: tallinna24.ee 9.3.2020


Linnahall: kaunotar ja hirviö samassa paketissa
Linnahall on se valtava betonihökötys Tallinnan satamassa lähellä A-terminaalia. Möhkäle vaipui ruususen uneen 10 vuotta sitten, jolloin siellä järjestettiin viimeinen yleisötapahtuma. Sen jälkeen siitä on tullut betoninen muistomerkki ajasta, jota harvalla on ikävä. Linnahallin muureilla pääsee kyllä kävelemään, mutta sisään ei ole ollut enää asiaa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.3.2020


Tutustu 2000-luvun Tallinnaan valokuvien kautta – kaupunkia esittelevä valokuvanäyttely avattiin Telliskivessä
Valokuvaaja Andres Teissin Tallinna-aiheisista valokuvista koostuva näyttely Tallinn, mu Tallinn on avattu Telliskiven luovien alojen keskuksen aukion ulkogalleriassa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.3.2020


Lauantaiset eläinten ruokintahetket jatkuvat maaliskuussa Tallinnan eläintarhassa
Maaliskuussa joka lauantai-iltapäivä Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan harmaahylkeiden eli hallien ja sarvikuonojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.3.2020


Löytöretki Tallinnan teattereihin on elämys kielestä riippumatta
Käytkö matkalla ollessasi konserteissa, taidenäyttelyissä, museoissa ja elokuvissa, mutta teatterin edessä tuntuu kohoavan kielimuuri? Tallinnan teattereissa suomalaismatkailijaa odottavat uniikki arkkitehtuuri, kiinnostavat kiertokäynnit sekä lukuisat sanattomat esitykset. Tervetuloa kierrokselle Tallinnan suosituimpiin teattereihin!
Lue lisää: visittallinn.ee 5.3.2020


Hüttünen maaliskuussa – lähimatkailun suosio kasvaa, ja Viro on lähellä
Lähimatkailu on trendikästä, koska huoli ilmaston lämpenemisestä on muuttanut ihmisten asenteita lentomatkustamista kohtaan. Kaikki eivät halua aiheuttaa suurta hiilijalanjälkeä lentämällä toiselle puolelle maailmaa.
Lue lisää: balticguide.ee 4.3.2020


Maaliskuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Maaliskuun The Baltic Guidessa tavataan yrityksensä Viroon tuonut ralliautoilun maailmanmestari Tommi Mäkinen. Hän ja puolisonsa Mia Miettinen kertovat, miksi firman pyörittäminen etelänaapurissa on hyvä vaihtoehto.
Lue lisää: balticguide.ee 2.3.2020


Kadriorgissa sijaitseva historiallinen puuhuvila entisöidään yksityiskodiksi
Viron yleisradion uutisen mukaan Kadriorgin puiston kulmauksessa vuosikausia tyhjänä seissyt ja ränsistymään päässyt 1880-luvun puuhuvila on vihdoin saanut uuden omistajan, joka aikoo remontoida talosta yksityiskodin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.3.2020


Arvostettu palkinto Vihulan kartanolle
Historiallinen neljän tähden Superior Vihula -kartano noin tunnin matkan päässä Tallinnasta itään sai arvostetun European Hotel Awards -palkinnon sarjassa Parhaat historialliset hotellit Euroopassa 2020
Lue lisää: balticguide.ee 27.2.2020


Ooppera: paikka, jossa Figaro viettää häitään ja joutsenet tanssii
iltä kuulostaisi muutaman tunnin pako arjesta ja kadun vilinästä kristallikruunujen säihkeeseen ja juhlaviin tunnelmiin ilman, että kukkaro kevenee kohtuuttomasti? Minulla on ehdotus: ooppera! Nousiko niskavillat pystyyn ooppera-sanasta? Älä poista varmistinta tai häivy saman tien sivulta, vaan jatka lukemista ainakin hetki.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.2.2020


Linnahallin kehityshanke nytkähti vihdoin eteenpäin – Tallink, Tallinnan kaupunki ja Infortar ryhtyvät kehittämään kiinteistöä yhteistyössä
Tallinnan matkustajasatama kupeessa lähes autiona vuodesta 2010 lähtien seissyt neuvostoaikainen kulttuuri- ja urheilukeskus Linnahall kunnostetaan kansainväliseksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tunnetko jo Viron kaikki pääkaupungit?
Viron virallinen pääkaupunki Tallinnan on tuttu suurimmalle osalle suomalaisista, mutta tiesitkö, että Virolla on myös monta muuta pääkaupunkia?
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tallink aikoo rakentaa uuden sataman ja konserttikeskuksen Tallinnan Linnahalliin, kaupankäynti osakkeella keskeytettiin
Hanke tulee Tallinnan Linnahallin yhteyteen. Linnahall on vuonna 1980 valmistunut suuri kulttuuri- ja urheilukeskus Tallinnan sataman läheisyydessä, joka on kuitenkin seissyt jo pitkään käyttämättömänä
Lue lisää: hs.fi/talous/ 26.2.2020


Yhdeksän vinkkiä Telliskiveen – kaikki irti Tallinnan suosikkialueesta
Monipuolinen Telliskivi takaa unohtumattoman Tallinnan-loman. Katso, mitä kaikkea trendikäs kaupunginosa tarjoaa.
Lue lisää: rantapallo.fi 26.2.2020


Pärnussa vietetään maaliskuussa kylpyläviikkoa
Maaliskuussa Viron kesäpääkaupunkinakin tunnetussa Pärnussa järjestetään kylpyläviikko jo viidennen kerran peräkkäin.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.2.2020


Bussikilpailu Virossa kiihtyy – FlixBus aloittaa liikennöinnin Tallinnasta Keski-Euroopan suurkaupunkeihin
Jo kuluvan kevään aikana Tallinnasta voi päästä FlixBus-yhtiön bussilla Berliiniin, Varsovaan tai Prahaan, jos eurooppalaisen liikennöintijätin suunnitelmat toteutuvat.
Lue lisää: balticguide.ee 21.2.2020


Tallinnan eläintarhassa voi ensi kesänä hypätä robottibussin kyytiin
Tallinnan eläintarhassa on testattu vuoden 2019 joulukuusta lähtien ilman kuljettajaa ajavaa robottibussia, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ensi kesänä.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Yhä useampi ulkomainen turisti jää Tallinnaan useammaksi päiväksi
Viron keskuspankin käyttämän matkapuhelinpaikannukseen perustuvan datan mukaan ulkolaiset turistit tekivät vuonna 2019 Tallinnaan 4,5 miljoonaa matkaa. Se on 74 prosenttia kaikista ulkomaisten matkailijoiden Viroon tekemistä matkoista.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Oletko jo testannut Tallinnan julkista liikennettä? – Muutamalla eurolla kierrät kaupunkia ristiin rastiin
Tallinnassa on helppokäyttöinen ja sujuva julkinen liikenne, joka ei ole hinnalla pilattu. Vaikka matkalippujen hinnat nousivatkin vuoden vaihteessa, niin edelleen matkustat kaupunkia ristiin rastiin koko päivän vain muutamalla eurolla.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.2.2020


Suomalaisasiakkaat ovat palaamassa Tallinnaan – Alkoholikauppias: "Ei maksa vaivaa ajaa Latvian puolelle"
Tallinnan satamassa Virossa monet suomalaiset ostavat auton kyytiin alkoholijuomia ennen nousua laivaan. Ostopaikkaan ei vaikuta se, että Latvia on korottamassa alkoholiveroa maaliskuun alussa.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 17.2.2020


Françoisen kellarileipomo: hurmaavia tuoksuja Pelgulinnasta
Tämä on tosi tarina paikasta, jollaiset tekevät Tallinnasta niin rakkaan. Se on kaupunki, joka yllättää yhä uudestaan törmätessäni mitä ihmeellisimpiin ja kiinnostavampiin ihmisiin, tarinoihin ja ilmiöihin. Pelgulinnasta löytämässäni pikkuriikkisessä leipomossa yhdistyi nämä kaikki: hurmaava belgialainen mies leipoo talon kellarissa ranskalaisia maalaisleipiä, jota maistettuaan luulee tulleensa leipätaivaaseen. Kertomuksen nimi on Kellarileipomo. Kellarileipomo: minun tarinani En edes muista mistä kuulin tästä leipomosta…
Lue lisää: sooloiluja.com 17.2.2020


Tallinnan laululava hehkuu uusissa valoissa
Yksi Tallinnan ja koko Viron tärkeimmistä symboleista, Laulukentän laululava, sai tammikuussa uuden pysyvän valaistuksen. Laululava hohtaa nyt eri aikoina eri värisissä valoissa. Erilaisia tilaisuuksia varten valaistusta voidaan säätää paremmin tapahtuman luonteen mukaan.
Lue lisää: balticguide.ee 17.2.2020


Kuusi vinkkiä hiihtoloman viettoon Tallinnassa!
Verkkolehti Tallinna24:n toimitus keräsi kuusi kiinnostavaa menovinkkiä hiihtolomaviikoksi Tallinnaan. Kaupunki tarjoaa monenlaista tekemistä sekä sisällä että ulkona, huonosta säästä ei tarvitse välittää. Jo päiväristeilynkin aikana ehtii piipahtaa useammassa kohteessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.2.2020


Viimsi on muutakin kuin kylpylä – Tallinnan naapurikunnassa voi piipahtaa kivoissa museoissa
Tallinnan itäpuolella oleva naapurikunta Viimsi on suomalaisille tuttu erityisesti kylpylänsä ja vesipuistonsa puolesta, mutta ei kannata unohtaa kasvavan kunnan muita kohteita.
Lue lisää: balticguide.ee 15.2.2020


Tässä ovat Tallinna tämän hetken kiinnostavimmat kahvilat
Virolainen sisustuslehti Divaani listasi uusimmassa, helmikuun numerossaan Tallinnan kiinnostavimmat kahvilat.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.2.2020


Helmikuun yllättäjä: Nukketeatterimuseo!
Nukketeatterimuseo. Heti ei tule mieleen, että aikuisen kannattaisi kävellä sinne ilman lapsia sisään, mutta osoitin viikko sitten nämä ennakkoasenteet täysin vääriksi. Viihdyimme erinomaisesti – ja innostunpa suosittelemaan sitä muillekin!
Lue lisää: sooloiluja.com 14.2.2020


Tallinna yhden yön taktiikalla – Fotografiska, 3 ravintolaa + 1 kahvila
Tallinnasta on tullut yksi lempikaupungeistani, jossa vierailenkin 4-6 kertaa vuodessa. 2010-luvulla Tallinnan ravintolat ovat kivunneet sellaiselle kansainväliselle gastronomiselle tasolle, että syöminen kaupungin ravintoloissa on pääsääntöisesti aina elämys. Myös hinta-laatusuhde on suomalaiselle kukkarolle yhä edelleen enemmän kuin kohdallaan.
Lue lisää: kotiliesi.fi 7.2.2020


Patarein vankila Tallinnassa avautuu taas toukokuussa 2020
Viron historiallisen muistin instituutti avaa taas toukokuussa Patarein vankilan tiloissa Kommunismi on vankila -nimisen näyttelyn, joka esittelee kommunismin ideologiaa, sen nimissä eri maissa laajalti tehtyjä rikoksia, kommunismin ja natsismin uhrien tarinoita sekä Patarein merilinnoituksen historiaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.2.2020


Tallinnan bordellielämän pitkä ja värikäs historia vuodesta 1284 alkaen: ”Ilotalossa asioiminen oli miehille usein ainoa tapa päästä purkamaan nuoruuden intoa”
Viron pääkaupunki Tallinna on ollut Helsinkiin verrattuna edelläkävijänä monessa. Tuo eteläinen hansakeskus sai osakseen nekin historian ilot ja kiroukset, joista Suomen puolella voitiin korkeintaan uneksia.
Lue lisää: seura.fi 31.1.2020


Tallinnassa avautui Baltian maiden ensimmäinen kapselihostelli
Perjantaina 31. tammikuuta 2020 Tallinnassa avasi ovensa Baltian maiden ja todennäköisesti myös koko Skandinavian ensimmäinen kapselihostelli.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.1.2020


Helmikuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Viron kylpylät ovat upeita! Pienessä maassa on lähes neljäkymmentä kylpylää, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto, etsii sitten wellness-lomaa, terveyspalveluja tai koko perheen vesipuistoelämystä. Esittelemme laajassa kokonaisuudessa Viron kylpylävalikoimaa ja kylpylöiden uusimpia trendejä.
Helmikuussa suomalaiset suuntaavat talvilomalle. Annamme runsaasti vinkkejä, mitä tehdä perheen kanssa lomalla Tallinnassa ja muualla Virossa.
Lue lisää: http://balticguide.ee/helmikuu-2020/


Lääkkeitä automaatista – apteekkiketju Benu toi käsikauppalääkeautomaatit Tallinnaan ja Tarttoon
Apteekkiketju Benu toi tammikuussa ensimmäisenä virolaisena apteekkiketjuna katukuvaan myyntiautomaatit, joista voi ostaa käsikauppalääkkeitä. Automaatteja on tällä hetkellä viisi: kolme Tallinnassa ja kaksi Tartossa.
Lue lisää: balticguide.ee 29.1.2020


Näin koet Tallinnan halvalla – 7 säästövinkkiä lähilomalle
Tallinna on suomalaiselle edullinen lomakohde, mutta hinnat nousevat siinä missä muuallakin. Näin lomailet kaupungissa pikkurahalla.
Lue lisää: rantapallo.fi 21.1.2020


Virolainen design on kaunista ja laadukasta – Katso lista parhaista myymälöistä
Mitä Tallinnasta kannattaa viedä mukanaan Suomeen? No ainakin virolaista designia, joka on edullista, hyvin usein ekologiset arvot huomioon ottavaa, laadukasta ja skandinaaviseen makuun sopivaa. Virolaisessa designissa yhdistyvät kekseliäisyys ja käytännöllisyys. Designkauppoja löytyykin Tallinnasta useita keskeisiltä paikoilta mm. Rotermannista, Solaris -ostoskeskuksesta ja Telliskivestä.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 17.1.2020


Tästä syystä suomalaisten into matkustaa Viroon hiipui – syynä ei olekaan hintataso tai palvelu
Suomalaisten Viron-matkailu koki notkahduksen. Suomalaismatkailijoita eivät kuitenkaan karkottaneet noussut hintataso eikä palvelu, vaan se, että ”Viro on jo nähty”.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 15.1.2020


Viro houkuttelee jälleen – nyt suunnataan Tallinnaa kauemmas
Tuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet Viroon aikovista suomalaismatkailijoista suuntaa myös Tallinnan ulkopuolelle.
Lue lisää: moottori.fi 15.1.2020


Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa
Juomaraha-asiat saattavat mietityttää matkailijaa Virossa.
Lue lisää: rantapallo.fi 13.1.2020


Sota, merten roskaantuminen ja julkkikset ovat aiheena Tallinnan Fotografiskan talvinäyttelyssä
Tallinnan valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa on parhaillaan esillä kolme hyvin erilaista valokuvanäyttelyä.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.1.2020


Tallinn Cardin uudet edut 2020
Tiesitkö, että Tallinn Card sisältää yli 80 erilaista alennusta ja ilmaista sisäänpääsyä, kuten ilmaisliput Tallinnan parhaisiin museoihin, muihin nähtävyyksiin ja joukkoliikenteeseen? Etuluettelomme täydentyy jatkuvasti uusilla kohteilla. Lue tästä, mitä mielenkiintoista Tallinn Card tarjoaa sinulle vuonna 2020!
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Huipputapahtumia Tallinnassa 2020
Tallinnan kulttuurikalenteri on ympäri vuoden täynnä monipuolisia tapahtumia, joiden joukosta löytyy sekä klassisen musiikin konsertteja, monenlaisia festivaaleja että ennenkokemattomia, erikoisiakin esityksiä.
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Näin ostat matkalipun Tallinnan julkisiin – lipunhinnat nousivat vuoden 2020 alussa
Tallinnan julkinen liikenne koostuu busseista (buss), raitiovaunuista (tramm) ja johdinbusseista (troll). Kaikissa näissä käy sama matkalippu. Matkalipun ostamiseen on useita eri tapoja.
Lue lisää: balticguide.ee 8.1.2020


Tältä Patarein vankila näyttää tulevaisuudessa – Katso kuvat!
Viron yleisradion uutisen mukaan Viron valtion kiinteistöyhtiö solmi viime vuoden puolella aiesopimuksen Patarein merilinnoituksen myynnistä Nikolai Esimene OÜ:n kanssa. Lopullisten kauppojen on tarkoitus toteutua tammikuussa 2020.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.1.2020


Pieni Telliskivi-opas
Telliskivi on trendikkäämpi kuin koskaan – ehkä ennen kaikkea Fotografiskan auettua alueelle. Yksi jos toinenkin media ja blogi on kirjoittanut Telliskivestä, ja sen vuoksi yhä useammat kävijät löytäneet sinne. Itse ihastuin alueen tunnelmaan jo 10 vuotta sitten käytyäni ensimmäistä kertaa ravintola F-hooneessa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.1.2020


Tammikuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Tammikuun The Baltic Guide on Helsingin Matkamessujen myötä todellinen Viron-matkailun superpaketti. Paikalliset ihmiset ovat aina parhaita matkaoppaita. Niinpä haastattelussa on paljon ihmisiä Hiidenmaalta Rakvereen ja Haapsalusta Võruun. Lisäksi esittelemme Viron kesän 2020 tärkeimmät tapahtumat ja kerromme perusteellisesti, miten Virossa kannattaa käyttää julkista liikennettä sekä Tallinnassa että muualla maassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.1.2020


Tallinnan kasvitieteellinen puutarha tarjoaa viherterapiaa pimeyden keskelle
Mikäli pimeys ja kylmyys alkavat painaa, tarjoaa Tallinnan kasvitieteellinen puutarha edullisen matkan tropiikkiin ihanaa viherterapiaa. Piritassa sijaitseva puutarha pitää sisällään valtavan kokoisen ulkoalueen sekä tietysti trooppisempia kasveja esittelevät kasvihuoneet.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 3.1.2020


Tässä ovat Tallinnan uusimman nähtävyydet!
Kuluneena kesänä ja syksynä Tallinnan rakennus- ja remonttityömailla on ollut vilkas sesonki, jonka seurauksena kaupunkiin on avautunut viisi kiinnostavaa, uutta nähtävyyttä.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.12.2019


Kun merellä ja vatsassa velloo – lue vinkit, miten taistella matkapahoinvointia vastaan
Lääkärikirja Duodecimin mukaan noin kolmannes ihmisistä saa herkästi matkapahoinvoinnin oireita. Pahoinvointi johtuu siitä, kun heiluva liike ärsyttää ihmisen tasapainoa aistivaa sisäkorvaa. Jos vielä matkustaa keinuvan kulkuvälineen sisällä niin, että ei näe ulos, olo voi olla entistä kurjempi.
Lue lisää: balticguide.ee 14.12.2019


Luistele Nigulisten kirkon viereisellä luisteluradalla
Luistelu Nigulisten kirkon viereen jäädytetyllä luisteluradalla on koko perheelle sopiva aktiviteetti. Pieni reippailu sopii hyvin joulukinkun sulatteluun tai ruokahalun herättämiseen.
Luistelurata löytyy osoitteesta Harju 32. Lisätietoja lippujen hinnoista sekä aukioloajoista löydät luisteluradan nettisivuilta: https://uisupark.ee/vanalinna-uisupark/
Lähde: parastatallinnassa.com 12.12.2019


Ovatko joululahjat ostamatta? - Tallinnassa on tulevana viikonloppuna useammatkin joulumarkkinat
Tulevana viikonloppuna Tallinnassa on luvassa monenlaisia joulutapahtumia ja -markkinoita. Omat joulumarkkinansa järjestävät muun muassa Põhjala tehas, Balti Jaam -tori ja Viron ulkoilmamuseo.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.12.2019


Virossa joulupöydät notkuvat verimakkaraa ja porsaanpaistia, mutta Tallinnaan aukeaa yhä uusia vegaaniravintoloita – mistä etelänaapurin kasvisruokabuumi johtuu?
Arkea maailmalta: Tallinnalaiset hurahtivat vegaaniruokaan, vaikka terveysviranomaiset varoittelevat kasvissyönnistä, kirjoittaa Ylen Tallinnan-toimittaja Silja Massa.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.12.2019


Tallinnan kiehtovassa uutuudessa näkyy suomalainen osaaminen
Merenkulun historiaan pääsee hienosti sisälle Tallinnassa Merimuseon uusituissa tiloissa.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.12.2019


Talvinen kaupunkiloma Pärnussa
Miltä tuntuisi viettää hauska, mutta rentouttava viikonloppu Pärnussa? Täältä löytyy monia kiehtovia elämyksiä myös talvikaudella. Kaikenlaista tekemistä on tarjolla perheille ja aikuisten seurueille. Vietä kokonainen päivä askarrellen tai rentoutuen tai osallistu joululta tuoksuvien markkinoiden menoon. Monipuolinen tarjonta on valittavana myös vuodenvaihteen tienoille!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


Viro täynnä joulumieltä – joulunajan tapahtumia Pärnussa, Tartossa ja Narvassa
Pärnu saa pitkästi aikaa ihka oikean joulukylän, kun kaupungin keskustaan pystytetään sellainen 21.–22. joulukuuta. Joulukylän sydämenä sykkii joulutori, jossa on myös teemaan sopiva kahvila. Myös joulupukki saapuu Napapiiriltä Viron kesäpääkaupunkiin tapaamaan pieniä ja suuria kilttejä ihmisiä.
Lue lisää: balticguide.ee 3.12.2019


Viron tuoreimmat vetonaulat
Viro kehittyy maana aivan huimaa tahtia ja sen huomaa satunnaisvierailijakin. Tänä vuonna monta huomattavaa uutta vetonaulaa on avattu sekä Tallinnan lähistöllä että muilla kulmilla. Mielekästä ohjelmaa ja näkemistä löytyy sekä perheille, ystäväporukoille että rauhaa kaipaaville matkaajille. Hyppää kyytiin ja tutustu vuoden 2019 parhaisiin vetonauloihin!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019Lisää uutisia!
Lue lisää vanhempia uutisia, klikkaa linkkiä alla..
Lue lisää: Uutisia