Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty 1.3.2019

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriatUutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA

- HUHTIKUU -19

- TOUKOKUU -19

- KESÄKUU -19- HEINÄKUU -19

- ELOKUU -19

   Maaliskuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


17.03 - 24.03.2019 Pärnun kylpyläviikko, Pärnu
Pärnun kaupungin vahvuutena ovat useat, hyvätasoiset kylpylät ja vesipuistot. Nyt pärnulaisille ja Pärnun vieraille avautuu mahdollisuus tutustua niihin edullisesti lähemmin ja ottaa osaa jatkuvasti kehittyvästä kylpyläkulttuurista. Kylpyläviikko on looginen jatkumo ravintola- ja kahvilaviikoille.
Tapahtuma saa erillisen sivustonsa, josta voi ostaa eri kylpylöiden jännittäviä tarjouksia - tarkoitus on tehdä tarjousten valinta hyvin helpoksi. Kylpyläviikkoon liittyvät myös muut yritykset: kahvilat, ravintolat jne.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kylpylaviikko
https://visitparnu.com/


18.03.2019 - 23.03.2019 Visuaalisen kulttuurin festivaali Maailman elokuva, Eesti Rahva Muuseum, Tartto
Tarton visuaalisen kulttuurin Maailmafilm–festivaalilla esitellään antropologiasta ja etnografiasta kertovia dokumenttielokuvia. Yleisö saa mahdollisuuden matkata viikon sisällä elokuvien avulla läpi kaikkien mannerten, jossa keskitytään vieraisiin ihmiseen, jotka tulevat elokuvan myötä paljon tutummaksi. Festivaalin aikana järjestetään aihetta käsitteleviä näyttelyitä, työpajoja ja tapaamisia elokuvantekijöiden kanssa.
http://www.worldfilm.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/visuaalisen-kulttuurin-festivaali-maailman-elokuva-2018

21.03 - 23.03.2019 Tallinn Fashion Week, Tallinna
Tallinn Fashion Week on Viron muotisuunnitteluliiton vuodesta 2007 järjestämä tapahtuma. TFW kutsuu dialogiin muodin kuluttajan kanssa, kehittää yhteiskunnan designtietoisuutta ja designin arvostusta sekä edesauttaa erilaisten designalojen välistä yhteistyötä.
TFW:ssä järjestetään useita muotiaiheisia hankkeita, mukaan luettuna suunnittelijoitten show’t, muotipiirustusten näyttely, seminaarit ja esitykset. Ja tietysti muotiviikko tuo yleisölle ja alan ammattilaisille viimeiset trendit Viron muotivaateteollisuudesta.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-fashion-week-tfw
http://www.estonianfashion.eu/


25.03.2019 - 31.03.2019 Tallinn Music Week, Tallinna klubid ja kontserdikohad
Tallinn Music Week (TMW) on Pohjoismaiden ja Baltian suurin sisämusiikkifestivaali, jossa esiintyy liki 200 artistia sekä Virosta että ulkomailta, jotka edustavat eri musiikkilajeja. Festivaaleihin osallistuu noin 25000 henkeä Virosta ja ulkomailta. Kaupungin tärkeimmillä klubeilla ja konserttisaleissa järjestettävän festivaalin pääohjelman lisäksi voi Tallinn Music Weekillä tutustua myös kaupungin vähemmän tunnettuun puoleen. Kaikkialla Tallinnassa järjestetään kaupunkilavakonsertteja, keskustelusarja "TMW:n tarinat", ravintolafestivaali "TMW:n maut" ja nykytaideohjelma "TMW:n taide".
https://tmw.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-music-week-2017


Ylös!

   Huhtikuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


06.04.2019 - 14.04.2019 Pärnun Ravintolaviikko, Pärnu, Pärnun ravintolat
Ravintolaviikolla on pitkä historia, joka sai alkunsa Yhdysvalloissa jo noin 20 vuotta sitten. Viroon ensimmäinen ravintolaviikko rantautui vuonna 2011.
Pärnun ravintolaviikolla voi tutustua hyvin erityylisiin ravintoloihin ja niissä työskenteleviin hyviin kokkeihin. Toivomme, että ravintolaviikon ansiosta monet Pärnun ravintoloista tulisivat tutummiksi!
Ravintolaviikolla tarjotaan erikoishintaisia lounaita ja illallisia: 2 ruokalajin lounaita ja 3 ruokalajin illallisia. Tarjottavat ruoat on poimittu a´la carte -ruokalistoilta. Juomat eivät sisälly hintaan.
http://parnurestaurantweek.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-ravintolaviikko


12.04 - 14.04.2019 klo 10-18 Tallinnan käsityömessut, Laulukenttä, Tallinna
Tallinnan käsityömessut tarkoittavat käsityötä, lahjoja, koruja, kodinsisustusta, työpajoja, viihdettä, ruokaa ja juomaa sekä paljon muuta.
Tallinnan käsityömessut ovat käsityön suurtapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä käsityön suosiota, tarjota hauskoja tarinoita designin, taiteen ja makuelämysten maailmasta.
Ostosten tekemisen lisäksi voit oppia jonkin hauskan niksin tai kuulla jonkin hyvän neuvon. Tallinnan käsityömessut ovat suuri käsityöjuhla, jossa on esillä käsitöiden koko runsas kirjo.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-kasityomessut-1
http://www.xn--tallinnaksitmess-3nb14aa.ee/fin


19.04.2019 - 28.04.2019 Jazzkaar festivali, Tallinn Vaba Lava, Punane Maja ja Alexela kontserdimaja, Tallinna
Tallinnan kansainvälinen Jazzkaar-festivaali on Baltian maiden suurin jazz-festivaali, jota on järjestetty jo vuodesta 1990 lähtien.
Mielenkiintoisen ja omaperäisen ohjelman sekä rohkeiden ratkaisujen avulla järjestää Jazzkaar pienimmällä budjetilla Pohjoismaiden parasta jazz-festivaalia. Se tuo Viroon maailman jazzmusiikin suurimmat ja jännittävimmät löydöt täyttäen koko Tallinnan ja Viron jazzilla. Kymmenenpäiväinen Jazzkaar-festivaali on konserttien määrältään Viron suurin festivaali, jonka puitteissa on esiintynyt yli 3000 ulkomaan artistia 60 maasta.
http://www.jazzkaar.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/jazzkaar-1


20.04.2019 Mulgikross, Lolu küla, Holstre-Nõmme Motokeskus
Mulgikross järjestetään vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina, ja se toimii myös Viron tasavallan motocross-kauden avajaisina.
https://www.facebook.com/Mulgikross-MMM-1682876878405661/
https://www.visitestonia.com/fi/mulgikross


21.04.2019 Pupujen pyhä Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html
https://www.visitestonia.com/fi/joulupukin-korstnan-tilan-perhepaivat


26.04.2019 - 28.04.2019 Tarton Supilinnan päivät, Tartto
Supilinnan päivät ovat Tarton Supilinnassa keväisin järjestettävä tapahtumasarja, jota järjestää Supilinna Selts. Sinua odottavat mukavat Supilinnan asukkaat, kevät, keitto, kirpputori, työpajat, teatteri, konsertit ja juhla Emajoen rannalla olevalla keinukentällä nuotion ja juhlahumun kera.
Festivaali on ilmainen ja kutsuu kaupunkilaisia ja kauempia vieraita nauttimaan Supilinnan kauniista puutaloista ja omalla tavallaan viihtyisästä ja kodikkaasta tunnelmasta.
https://www.facebook.com/supilinn/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-supilinnan-paivat


26.04.2019 - 27.04.2019 Tallinn Coffee Festival, Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinna Kultuurikatel, Tallinna
Festivaalin tavoitteena on kahvikulttuurin kehittäminen, kahvimaailman esittely sekä alansa ammattilaisille että kahvin ystäville.
Tutustu useisiin kahvilajeihin, kahvin valmistustapoihin ja -laitteisiin, nauti musiikista ja tunnelmallisesta ohjelmasta.
Alan ammattilaisille tarjotaan kilpailuja ja alan huippujen esiintymisiä seminaareissa, lauantaina on jännittävää toimintaa lapsille.
Kahvin lisäksi tarjotaan myös teetä, chaita, kaakaota jne. Edustettuina ovat sekä maailmankuulut tuotemerkit että paikalliset paahtimot, avoinna on pop-up -kahviloita. Yhdessä pannussa sekoittuvat paikalliset paahtajat, kahvilat, maahantuojat, kahvin ystävät.
http://tallinncoffeefestival.ee/?lang=en
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-coffee-festival


26.04.2019 - 28.04.2019 Haapsalun kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaali (HÕFF), Haapsalu Kultuurikeskus, Haapsalu
HÕFF esittelee virolaiselle ja lähivaltioiden elokuvayleisölle kauhu-, fantasia- ja kulttielokuvia mahdollisimman laajan ja modernin elokuvavalikoiman kautta. Vaikka Viron naapurivaltioissa on useita kauhu- ja fantasiaelokuvia näyttäviä festivaaleja, on HÕFF siltikin ainutlaatuinen festivaali.
HÕFF painottaa laadukasta ohjelmaa – se näyttää maailman tunnetuimpien lajifestivaalien parhaimmistoa ja palkittuja elokuvia, joita ei Viron elokuvateattereissa ole näytetty ja todennäköisesti ne eivät myöskään tule levitykseen.
https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-kauhu-ja-fantasiaelokuvafestivaali-hoff


27.04.2019 - 04.05.2019 Tarton opiskelijapäivät: kevät, Tartto
Oletko kuullut legendaarisia tarinoita siitä, miten 300 osallistujaa pelaa Tartossa muistipeliä? Tai opiskelijoista, jotka hyppäävät ainutlaatuisilla ja jännittävillä lentokoneilla kylmään Emajokeen? Nämä jännittävät tarinat ovat tietenkin Tarton opiskelijapäiviltä!
Tarton opiskelijapäivät on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä opiskelijafestivaali, jonka ohjelmaan kuuluu sekä keväällä että syksyllä noin 150 erilaista tapahtumaa Tartossa.
Ohjelmassa on runsaasti urheilu-, viihde- ja musiikkitapahtumia sekä ainutlaatuisia kilpailuja, jotka testaavat sekä osallistujan älykkyyttä että nopeutta. Ota ystävät mukaan ja tule rentoutumaan!
http://www.studentdays.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-opiskelijapaivat


27.04.2019 Varnjan kalamarkkinat, Varnja
Perinteiksi muuttuneet jokakeväiset Varnjan kalamarkkinat ovat Peipsiäären kauden avajaistapahtuma. Markkinoilla on paikalla tuoreen kalan ja kalatuotteiden myyjät, kalastusvälineiden myyjät, sekä ruoan myyjät ja taimien, käsityön ja muun markkinatavaran tarjoajat. Markkinoilla on viihdettä sekä suurille että pienille.
https://www.facebook.com/sibulatee
https://www.visitestonia.com/fi/varnjan-kalamarkkinat-2018


27.04.2019 Sipulitien kalabuffet-päivä, Peipsiääre vald, Sibulatee
Kun syksyn buffet-päivänä on kunniapakalla paikallinen Peipsin sipuli, niin keväällä kalastus on täydessä vauhdissa. Sen vuoksi olemmekin päättäneet järjestää, syksyä hieman pienemmässä mittakaavassa, mutta siltikin tärkeän kalabuffet-päivän.
Paikalliset asukkaat avaavat kodeissaan buffetit, joissa vähintään yksi oleellinen ruoka on valmistettu Peipsin kalasta.
https://www.facebook.com/sibulatee
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-kalabuffet-paiva


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Toukokuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.05.2019 Viljandijärven ympärijuoksu, Viljandi
Viljandin maakunnan urheiluelämän suurtapahtuma ja urheiluelämän jatkuvuuden symboli on vahvistanut paikkansa Viron urheilukalenterissa ja on hyvin suosittu juoksun harrastajien joukossa. Järven ympärijuoksu tarjoaa vaihtelua ja emootioita. Kautta vuosien on tapahtumaan osallistunut koko Viron juoksueliitti. Kilpailijoiden on kierrettävä reitti järven ympäri valitsemalla itse sopiva tie. Tämä urheilutapahtuma liittyy keväiseen luontoon ja on kilpailu, joka on aina yhtä odotettu.


02.05.2019 - 10.05.2019 Virolaisen musiikin päivät & ISCM World New Music Days, Tallinna
Festivaali World Music Days on omistettu modernin klassisen musiikin esittelyyn ja edistämiseen koko maailmassa. Vuonna 2019 festivaali järjestetään ensimmäisen kerran myös Virossa. Festivaaleilla on edustettuna säveltäjiä koko maailmasta, mutta samaan aikaan on enemmän huomiota kiinnitetty juuri isäntämaan musiikkiin. Se tarjoaa mahdollisuuden kaikkialta maailmasta saapuville säveltäjille ja musiikkitapahtumien järjestäjille tutustua isäntämaan musiikkielämään. Samaan aikaan paikallinen yleisö voi tutustua maailmassa valloillaan oleviin uusiin musiikkisuuntauksiin ja ymmärtää oman musiikin roolia ja erityisyyttä maailman musiikissa.
https://www.worldmusicdays2019.ee/#cfw
https://www.visitestonia.com/fi/virolaisen-musiikin-paivat-iscm-world-new-music-days


04.05.2019 Tarton kevätmarkkinat, Tartto
Viron parhaat käsityömestarit suurine tuotevalikoimineen aina huonekaluista ja keramiikasta leluihin ovat paikalla Tarton perinteisillä kevätmarkkinoilla.
Kevätmarkkinoihin sopivasti myynnissä on myös laaja valikoima taimia, kasveja ja keväisiä pihatarvikkeita.
Suurelle markkinatunnelmalle antaa vauhtia virolaisten elintarvikkeiden valikoima ja herkullinen ruoan tuoksu kutsuu maistelemaan myös silloin, kun ei ole nälkä.
Jokainen uusi kevät tuo markkinoiden tuotevalikoimaan yllätyksiä ja ostosten lisäksi markkinoilla on vauhdikasta koko perheen viihdeohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kevatmarkkinat


08. - 11.05.2019 Lauluntekijöiden festivaali Toukokuun laulu, Tartto
Tarttoon kerääntyvät joka kevät monta kymmentä laulajaa-lauluntekijää Virosta, jotta kolmen festivaalipäivän aikana voisi esitellä yleisölle musiikin kautta ilmaistuja tunteita ja ajatuksia. Mailaul on festivaali kuulijalle, joka haluaa eläytyä lauluntekijän maailmaan.
http://www.mailaul.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/lauluntekijoiden-festivaali-toukokuun-laulu-2018


10. - 11.05.2019 Pärnun kasvimarkkinat, Vallikääru aas, Pärnu
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella
Markkinoilla myydään puutarhaan ja kasveihin liittyviä aiheita: siemenet, taimet, puutarhatuotteet, hunaja, puutarhatyökalut, puutarhatekniikka, puutarhakalusteet, puutarhakoristeet jne.
Kuten tavallista, voi syysmarkkinoilta ostaa mukaan tuoreita Virossa kasvatettuja hedelmiä – omenien ja vadelmien lisäksi viinimarjoja, vesimeloneita, meloneita yms.
http://www.taimelaat.ee/fi/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kasvimarkkinat


10.05.2019 Tarton maastomaratonin Heateo-juoksu (4,5 km), Tartu Tähtvere Spordipark, Tartto
Pitkäperinteinen Tarton juoksumaraton järjestetään toisen kerran uudella nimellä - äitienpäivänä jo 37. kertaa järjestettävä juoksutapahtuma kantaa vuodesta 2018 nimeä Tarton maastomaraton.
Maraton houkuttelee vuosittain yli 4000 liikkujaa, jotka nauttivat keväisestä juoksun ilosta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Maratonilla voi valita 42, 24, 10 tai 5 km reitin. 42 ja 24 km matkat alkavat Otepäältä ja päättyvät Elvaan. 10 ja 5 km matkat alkavat ja päättyvät Elvassa. 24, 10 ja 5 km matkoille ovat odotettuja myös sauvakävelijät.
Lasten ja nuorten tapahtumat järjestetään Tarton Tähtveren urheilupuistossa.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-maastomaraton


12.05.2019 Tarton maastomaraton (42/24 km), Otepää Tehvandi Spordikeskuse staadion , Otepää
Pitkäperinteinen Tarton juoksumaraton järjestetään toisen kerran uudella nimellä - äitienpäivänä jo 37. kertaa järjestettävä juoksutapahtuma kantaa vuodesta 2018 nimeä Tarton maastomaraton.
Maraton houkuttelee vuosittain yli 4000 liikkujaa, jotka nauttivat keväisestä juoksun ilosta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Maratonilla voi valita 42, 24, 10 tai 5 km reitin. 42 ja 24 km matkat alkavat Otepäältä ja päättyvät Elvaan. 10 ja 5 km matkat alkavat ja päättyvät Elvassa. 24, 10 ja 5 km matkoille ovat odotettuja myös sauvakävelijät.
Lasten ja nuorten tapahtumat järjestetään Tarton Tähtveren urheilupuistossa.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-maastomaraton


12.05.2019 Tarton maastomaraton (10/5 km), Uderna küla, Tartumaa Tervisespordikeskus
Pitkäperinteinen Tarton juoksumaraton järjestetään toisen kerran uudella nimellä - äitienpäivänä jo 37. kertaa järjestettävä juoksutapahtuma kantaa vuodesta 2018 nimeä Tarton maastomaraton.
Maraton houkuttelee vuosittain yli 4000 liikkujaa, jotka nauttivat keväisestä juoksun ilosta Otepään ja Elvan välisellä reitillä.
Maratonilla voi valita 42, 24, 10 tai 5 km reitin. 42 ja 24 km matkat alkavat Otepäältä ja päättyvät Elvaan. 10 ja 5 km matkat alkavat ja päättyvät Elvassa. 24, 10 ja 5 km matkoille ovat odotettuja myös sauvakävelijät.
Lasten ja nuorten tapahtumat järjestetään Tarton Tähtveren urheilupuistossa.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-maastomaraton


13. - 19.05.2019 Karlovan päivät, Tartto
Karlovan päivät ovat perinteinen tapahtuma, jonka tavoitteena on esitellä tarttolaisille ja kaikille muille Karlovan päivien vierailijoille Tarton Karlovan kaupunginosaa - suurta puista kaupunkia.
Festivaalien aikaan voi osallistua useisiin kierroksiin, retkiin ja tapaamisiltoihin.
On myös urheilullista tekemistä ja musiikkiesityksiä. Karlovalaiset myös avaavat kiinnostuneille kotinsa ovet ja vieraat voivat kurkistella takapihoille, joissa kotikahvilapäivänä tarjotaan itse tehtyjä ruokia ja elokuvapäivänä näytetään puutarhaelokuvia.
Odotamme sinua perheinesi Karlovaan!
https://www.facebook.com/KarlovaSelts/
https://www.visitestonia.com/fi/karlovan-paivat


18.05.2019 Tallink Maijooks, Tallinna Lauluväljak, Tallinna
Tallink Maijooks on suurin naisille suunnattu liikuntatapahtuma Virossa ja koko Itä-Euroopassa. Seitsemän kilometrin pituiselle radalle ovat odotettuja juoksijat, kävelijät ja sauvakävelijät. Maijooksiin voi osallistua koko perheen kanssa, koska tekemistä riittää sekä lapsille että miehille. Kisakeskuksessa Tallinnan laululavalla on avoinna terveysmessut, joilla voi tutustua Maijooksin lukuisten yhteistyökumppaneiden esittelyihin, saada asiantuntevia neuvoja alansa ammattilaisilta tai ostaa erilaisia terveys- ja urheilutuotteita. Mukavan liikunnallisen päivän päättää kevätkonsertti, jossa esiintyvät tunnetut virolaisartistit.
http://www.jooks.ee/et/maijooks/
https://www.visitestonia.com/fi/tallink-maijooks


19.05.2019 Rubla-ponin syntymäpäivä Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://www.visitestonia.com/fi/joulupukin-korstnan-tilan-perhepaivat
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


23. - 26.05.2019 Kansainvälinen visuaalisen teatterin festivaali NuQ Tref, Nukuteater, Tallinna
Tallinn Treff Festival on kansainvälinen visuaalisen teatterin festivaali, jonka lähtöpisteenä on nykyaikaisen nukketaiteen esittely ja popularisointi, perinteiden ylläpito ja jatkaminen sekä yllättäminen sellaisilla teatterimuodoilla, joiden olemassaolosta ei vielä edes tiedetty.
Nähdä voi tuoretta ja ainutlaatuista visuaalista teatteria, jossa kieli ei ole este, nähtävää on sekä lapsille, nuorille että aikuisille!
http://www.nuku.ee/en/festival
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-visuaalisen-teatterin-festivaali-nuq-tref-2017


24. - 25.05.2019 Pyöräkilpailu "Tour of Estonia", Tallinna
Tour of Estonia eli Viron pyöräkilpailu on kansainvälinen huippupyöräilijöiden kilpailu, joka esittelee Viron kaupunkeja ja kyliä, kaunista luontoa ja kauniita paikkoja ammattilaiskisan kautta. Tour of Estonia kuuluu kansainvälisen pyöräilyliito UCI:n kisakalenteriin.
Kisa alkaa Tallinnasta ja päättyy Tarttoon. Pyöräkilpailua seuraa päivä ammattilaiskisan jälkeen järjestettävä harrastusurheilijoille tarkoitettu Tartu Rattaralli.
https://www.visitestonia.com/fi/pyorakilpailu-tour-of-estonia-2018


24. - 25.05.2019 Kuressaaren puutarha- ja kukkapäivät, Kuressaare, Saarenmaa
Perinteiset keväiset kasvi- ja käsityömarkkinat, joilla on tarjolla saarenmaalaista ruokaa ja kansallista ohjelmaa. Markkinat ovat tulleet tunnetuksi ja suosituksi myös saarenmaalaisten luomuviljelytuotteidensa suuren valikoiman vuoksi.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-puutarha-ja-kukkapaivat


25.05.2019 Tartu Rattaralli -pyöräilykilpailun lasten tapahtumat, Tartto
Tartu Rattaralli on Itä-Euroopan suurin maantiepyöräkilpailu. Sen ohjelmaan kuuluu myös lasten kisa, joka on maailman suurin lapsille tarkoitettu pyöräilytapahtuma. Kisaan osallistuu noin 7500 pyöräilijää, joista lapsia on yli 3000. Tartu Rattarallin päämatkat ovat 135 ja 56 km. Rallin aloitus on Tartossa ja perusmatka kulkee Otepään, Käärikun ja Elvan halki ja palaa lopuksi takaisin Tarttoon. Lyhyt matka alkaa myös Tartosta, mutta kääntyy Pangodista Elvaan ja tulee sieltä pienemmällä kaarella takaisin Tarttoon.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tartu-rattaralli-pyorailykilpailu


26.05.2019 Tartu Rattaralli -pyöräilykilpailu, Tartto
Tartu Rattaralli on Itä-Euroopan suurin maantiepyöräkilpailu. Sen ohjelmaan kuuluu myös lasten kisa, joka on maailman suurin lapsille tarkoitettu pyöräilytapahtuma. Kisaan osallistuu noin 7500 pyöräilijää, joista lapsia on yli 3000. Tartu Rattarallin päämatkat ovat 135 ja 56 km. Rallin aloitus on Tartossa ja perusmatka kulkee Otepään, Käärikun ja Elvan halki ja palaa lopuksi takaisin Tarttoon. Lyhyt matka alkaa myös Tartosta, mutta kääntyy Pangodista Elvaan ja tulee sieltä pienemmällä kaarella takaisin Tarttoon.
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tartu-rattaralli-pyorailykilpailu


30.05.2019 - 02.06.2019 Narvan päivät, Narva Peetri plats, Narva
Kesäkuun loistavin ja mielenkiintoisin tapahtuma. Juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyjä, messuja, käsityöläisten markkinat ja runsaasti viihdettä.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-paivat-1


31.05.2019 - 01.06.2019 Italian viinijuhlat, Haapsalu
Viinijuhlat saivat alkunsa ideasta esitellä Haapsalun ystävyyskaupunkia Greveä, joka sijaitsee Italiassa Chiantin alueella. Viinijuhlissa viinejä tarjoavat Viron suurimmat viinien maahantuojat sekä myös heidän italialaiset yhteistyökumppaninsa. Viinijuhlat alkavat perjantaina italialaisten viinien maistajaisilla Haapsalun kahviloissa. Lauantaina Haapsalun vanhassa kaupungissa järjestetään suuri viinikilpailu, jossa selvitetään Haapsalun yleisön suosikki italialaisista puna- ja valkoviineistä sekä Prosecco.
https://www.facebook.com/VeinipiduHaapsalus/
https://www.visitestonia.com/fi/italian-viinijuhlat


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Kesäkuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.06.2019 - 02.06.2019 "Kihnu Keretäüs" - kahvilapäivät, Lemsi, Kihnun saari
Odotamme kaikkia Kihnuun nauttimaan hyvästä ruoasta ja kihnulaisesta kulttuurista!
Kihnun saaresta tulee kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kahvilasaari, jossa kahviloita löytyy useilta maatilojen pihoilta ja muista mielenkiintoisista paikoista. Kiinnostuneet avaavat noina päivinä kotipihoillaan tai muissa jännittävissä paikoissa väliaikaisia kahviloita päiväksi tai kahdeksi.
Tavoite on arvostaa paikallista ruokaa, tarjota hyviä makuelämyksiä ja paikallista tuotantoa, sekä myös ainutlaatuinen kulttuuriohjelma.
Lauantai-illan lopettavat tanssit, jotka järjestää SA Kihnu Kultuuriruum.
https://www.visitestonia.com/fi/kihnu-keretaus-kahvilapaivat


07.06.2019 - 08.06.2019 Grillfest, Pärnu, Vallikääru
Grillfest järjestetään joka kesäkuu Pärnussa, luonnonkauniin Vallikäärin niityllä. Kahden päivän aikana tarjoaa 300 edustajaa Virosta ja ulkomailta kaikkea hyvää ja parasta. Avoinna on ulkoravintoloita ja kahviloita ja jopa lemmikkieläinravintola. Järjestetään hyvän ruoan markkinat, kansallinen kalastus- ja ruoanvalmistuskilpailu ja lasten riemuna on suuri ja sisällöllinen puuhamaa.
Eri lavoilla esiintyy hyviä artisteja ja musiikkia on jokaiseen makuun. Molemmat festivaalipäivät päättyvät suuren ilotulitukseen. Festivaaliklubeilla järjestetään After Grill -juhlia. Grillfestille ovat odotettuja kaikki, sisäänpääsy on ilmainen!
https://www.visitestonia.com/fi/hyvan-ruoan-festivaali-grillfest


28.06.2019 - 30.06.2019 Pärnun Hansapäivät, Pärnu
Pärnun vuosittaisten hansapäivien aikana on vierailijoilla mahdollisuus kokea elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen, käsityötaitojen, henkisen kulttuuriperimän, kaupankäynnin, ruoan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamina. Ohjelmaa on runsaasti jokaiseen makuun.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-hansapaivat-30


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Heinäkuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


18. - 21.07.2019 XXV Võru Pärimustantsu Festival, Võru
www.vorufolkloor.ee


23.07.2019 SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT - Pjotr Tšaikovskin Patarouva, Kuressaaren piispanlinna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla, jonne nimenomaan sitä varten pystytetään 2000-paikkainen oopperatalo.
Saarenmaan oopperapäivillä on vuosien kuluessa esiintynyt tunnettuja ja tunnustettuja teattereita, kuten Moskovan Helikon Opera, Black American Opera Broadwaylta, Unkarin kansallisooppera, Shanghain oopperateatteri Kiinasta sekä monet muut. Sijaintinsa ja erinomaisen ohjelmansa ansiosta ovat Saarenmaan oopperapäivät eksoottinen festivaali ja pääsystä oopperaan on tullut jopa suuri etuoikeus.

Pjotr Tšaikovskin Patarouva
23.07.2019, 20:00 - 23:00

Konserttiesitys Mr. Georg Ots
24.07.2019, 20:00 - 23:00

Francis Poulencin Karmeliittien dialogit
26.07.2019, 20:00 - 23:00

Koko perheen esitys Oopperasatu
27.07.2019, 15:00 - 16:00

Saarenmaan oopperapäivät - Oopperagala
27.07.2019, 20:00 - 23:00

https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-oopperapaivat-2018
https://www.saaremaaopera.com/
Kopioi tästä linkki lippujen ostamiseksi:
https://www.piletimaailm.com/performances/search?performance%5Bfull_name_et%5D=saaremaa+ooperip%C3%A4evad&commit=Otsi&venue%5Bname%5D=&from=&to=


24.07.2019 Konserttiesitys Mr. Georg Ots, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


25.07.2019 - 28.07.2019 Viljandin Kansanmusiikkifestivaalit, Viljandi
Vuosittain heinäkuussa Viljandin linnanmäillä ja keskustassa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali on yhden erityisen, 1990-luvun alussa leviämään alkaneen ajatusmaailman vahvin ilmaisu. Tämä ajatusmaailma arvostaa tapoja, perinteitä ja alueellista identiteettiä yrittäen mukauttaa vuosisatojen ja -tuhansien aikana kerääntyneitä henkisiä arvoja nykyaikaiseen elämään - sitä varten, että perineet eläisivät ja vahvistaisivat näin kansallisia erityispiirteitämme.
Viljandin kansanmusiikkifestivaaleista on vuosien saatossa muodostunut omanlaistensa joukossa yksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista.
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-kansanmusiikkifestivaalit


26.07.2019 Francis Poulencin Karmeliittien dialogit, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


27.07.2019 Koko perheen esitys Oopperasatu, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


27.07.2019 Saarenmaan oopperapäivät - Oopperagala, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Elokuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


02.08.2019 - 03.08.2019 Leigon järvimusiikki-konserttipäivät, Lutike küla, Leigo talu
Monien mielestä Leigon ulkoilmakonsertit ovat Euroopan mittakaavassa harvinaisen elämyksellisiä. Ne tapahtuvat Otepään lähellä, Leigon turismitilan mailla olevassa pienessä järvessä olevalle saarelle rakennetulla lavalla. Sitä ympäröivillä rannoilla jopa tuhannet seuraavat esityksiä, joissa harmoonisesti yhdistyy musiikki, taianomainen maisema, tuli-installaatiot ja vesi.
https://www.visitestonia.com/fi/leigon-jarvimusiikki-konserttipaivat
http://www.leigo.ee/festival/en


08.08.2019 - 17.08.2019 Birgitta-festivaali, Pirita, Tallinna
Birgitta-festivaali on pitkän historiansa myötä noussut kulttuurikesän huipputapahtumaksi.
Oopperat ja balettiesitykset, oratoriot ja gaalat, Tosca ja La Traviata, Bolero ja Joutsenlampi, tunnustetut huippuesiintyjät ja hulluja kokeiluja, niin omia kuin vierailevia esityksiä, klassista ja nykyaikaista – Birgitta-festivaali pystyy yhdistämään ne kaikki. Tämä vuodesta 2005. lähtien järjestettävä korkeatasoinen musiikkitapahtuma on samalla tärkein musiikkiteatterifestivaali Pohjoismaissa ja Baltiassa. Birgitta-festivaali yhdistää keskiaikaisen luostarin hämärän lumon ja nykyajan musiikkiteatterin viimeisimmän sanan.
https://www.visitestonia.com/fi/birgitta-festivaali


14.08.2019 - 17.08.2019 Kaupunkifestivaali UIT, Tarto
Kaupunkifestivaali UIT on Tartossa järjestettävä kansainvälinen monitieteinen festivaali, jonka tarkoituksena on asukkaiden ja elinympäristön välisen keskustelun herättäminen, vaihtoehtoisten tilanäkymien tarjoaminen ja paikkaan liittyvän taiteen luominen. Edustettuina on sekä virolaisten että ulkomaisten taiteilijoiden paikkaan liittyviä teoksia: esityksiä, installaatioita, konsertteja, kaupunkikierroksia ja -pelejä sekä myös tapahtumia lapsille.
Tapahtumien tulisi puhuttaa sekä nuoria että vanhempia tarttolaisia, sekä kulttuurin ystäviä että kulttuuria vieroksuvia. Erittäin kiinnostuneille suunnattuja tapahtumia järjestetään yhdessä suurien, julkisessa tilassa järjestettävien tapahtumien kanssa.


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card: edut 2019

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2019 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------

Yleiset juhlapyhät Virossa

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat. Lomaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon kansalliset juhlapyhät: juuri juhlapyhien aikaan eri puolilla Viroa järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia.


1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.
--------------------------------
Ylös!