Viron tapahtumakalenteri
Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriat


 


COVID-19
ja Viron-matkailu

Lue lisää,
klikkaa tästä!

 
Uutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA


- SYYSKUUSSA

- LOKAKUUSSA

- MARRASKUUSSA

Muutokset mahdollisia...
ja / tai todennäköisiä


   Elokuu 2020

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


Näyttely: Linnasta kaupungiksi. Tallinnan synty 800 vuotta sitten. (Näyttely 15.5.2021 saakka) Tallinnan Kaupunginmuseo, Vene tn 17, Tallinna, Vanhakaupunki
Kuinka vanhaa on Tallinnan asutus? Milloin Tallinnasta tuli kaupunki? Millaista oli elämä Tanskan vallan alkuaikoina? Näyttely tarkastelee Tallinnan syntytarinaa kolmessa eri vaiheessa: Tallinna ennen kaupunkia, Tallinna kuningas Valdemar II:n saapuessa ja kaupungin perustaminen. Näyttelyssä on esillä arkeologisia löytöjä Tallinnan kaupunginmuseon ja Tallinnan yliopiston arkeologisista kokoelmista, vertailukohteina on esineitä Tartosta, Riiasta ja Lundista. Lisäksi nähtävillä on taiteilija Jaana Ratasin animoitu kaupunkimalli Tanskan-aikaisen kaupungin muodostumisesta.
https://tallinn800.ee/en/


Näyttely: Georg Ots, rakastan sinua! (Näyttely 11.10.2020 saakka) Viron Historiallinen Museo - Suurkillan talo, Pikk tn 17, Tallinna Vanhakaupunki
Laulaja ja näyttelijä Georg Ots (1920–1975) kosketti lahjoillaan ja charmillaan miljoonia ihmisiä vähintään kuudesosassa maapalloa. Virossa häntä arvostettiin suuresti, Venäjällä ja Suomessa suorastaan jumaloitiin.
Näyttely kertoo ihailijoiden silmin Georg Otsin merkityksestä ja herättää ajattelemaan hänen paikkaansa virolaisessa kulttuurissa. 17.07 kello 17.00 näyttelyn erikoiskierros suomeksi!
https://www.ajaloomuuseum.ee/exhibitions/contemporary-exhibitions/i-love-you-georg-ots


14.08. - 29.11.2020 Mökki! Loma ja arkkitehtuuri 1900-luvun Virossa -näyttely, Viron Arkkitehtuurimuseo Ahtri tn 2, Tallinna
Kesämökki tarjosi neuvostovuosinakin mahdollisuuden omaan tilaan ja yksityisyyteen. Modernien kesäpaikkojen lisäksi näyttelyssä tutustutaan siirtolapuutarhoihin, työpaikkojen lomakoteihin ja lasten leiritoimintaan.
https://www.arhitektuurimuuseum.ee/en/


15.08.2020, 12:00 - 23:59, Katuruokafestivaali Haapsalun Maitsete Promenaad (Makujen katu), Haapsalu
Yksi Viron maukkaimmista ja jännittävimmistä katuruokafestivaaleista - Haapsalun Makujen katu tulee taas!
Festivaali järjestetään kuten aina vanhassa kaupungissa ja tuoksi päiväksi koko Karja-katu muuttuu makujen kaduksi.
Vieraille tarjoillaan aina tuoreesta ja laadukkaasta raaka-aineesta valmistettuja jännittäviä ruokia. Festivaali on löytänyt paikkansa Haapsalun pikkukaupungissa ja tullut jäädäkseen ja edistääkseen paikallista katuruokakulttuuria.
https://www.visitestonia.com/fi/katuruokafestivaali-maitsete-promenaad-makujen-katu


15.08.2020 Võrtsjärven laivakahviloiden päivä Etelä-Virossa


15.08.2020, 10:00 - 18:00, Historiafestivaali Narvan taistelu, Narva, Narvan linna
Narvan kesän huipputapahtumaksi kasvanut kansainvälinen festivaali keskittää linnan pihalle sotahistoriakerhoja kaikkialta Pohjois-Euroopasta. Kolmeksi päiväksi linnan pihalle pystytettyyn telttaleiriin kerääntyvät Pietari I:n ja Kaarle XII:n ajan univormuihin pukeutuneet sotilaat. He käyvät uudelleen historiallisen Suuren Pohjan sodan taistelun Venäjän ja Ruotsin välillä. Sotilasleirin vieressä elää maan alkuperäiskansan kylä, Pohjoispihalla pidetään vanhan ajan markkinat.
Alokkaita värvätään ja koulutetaan samalla tavalla kuin 300 vuotta sitten.
https://www.visitestonia.com/fi/historiafestivaali-narvan-taistelu-1


15.-16.08.2020 Tallinnan keskiaikapäivät, eri paikat Tallinnassa
Jännittävä aikamatka menneisyyteen, 500 vuoden takaiseen Revalin kaupunkiin! Keskiaikapäivien sydämenä sykkii Raatihuoneentori, joka oli markkinapaikka jo Hansaliiton kultakaudella. Nytkin tori täytyy kauppiaista ja käsityöläisistä. Mestarit, kisällit ja oppipojat esittelevät taitojaan Nigulisten kirkon luona. Lapset voivat osallistua ritarikouluun ja jousiammuntakilpailuun. Vaeltelevat näyttelijät ja trubaduurit viihdyttävät yleisöä ja oppineet miehet jakavat tietojaan. Jokavuotista keskiaikaista karnevaalia vietetään Tallinnan Raatihuoneentorilla.
www.medievaldays.ee


15.-16.08.2020 Setukaisten kahvilapäivä


16.08.2020 Kastren kunnan herkullisen ruoan tie -tapahtuma


16.08.2020 Kohilan kunnan kotikahviloiden päivä


19.08.2020, 10:00 - 18:00 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla, Obinitsa küla, Obinitsa, Võrumaa
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille.
Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle.
19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
https://www.facebook.com/Obinitsamuuseum/
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


20.08.2020 Ülenurmen puutarhakahviloiden päivä


20.08.2020 Küüslaugu Festival (Valkosipulifestivaali), Kuremaa
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille!
https://www.visitestonia.com/fi/kuuslaugu-festival-valkosipulifestivaali


22.08.2020, 08:00-00:30, Kansainvälinen Valgan sotahistorian festivaali, valga
Yksi ainutlaatuisimmista kansainvälisistä sotahistorian festivaaleista on vuosittainen suurtapahtuma, jonne kokoontuvat sotahistoriakerhojen jäsenet eri valtioista.
Siellä järjestetään mallitaisteluja, sotilaiden marssi kaupungin halki, jossa voi nähdä sotilaita erilaissa uniformuissa ja tekniikkaa. Järjestetään antiikki- ja käsityömarkkinat. Tekemistä ja osallistumisen riemua riittää kaikille.
Tule itse, ota perhe ja ystävät mukaan!
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-valgan-sotahistorian-festivaali
https://www.facebook.com/events/701135640738947/


22.08.2020, 11:00 - 16:00 Chilin ystävien tapaaminen, Kärsu küla, Metste talu (Pärnun ja Viljandin välillä)
Odotamme tapaamiseen kaikkia chilin ystäviä, sekä kasvattajia, tuotteiden valmistajia, tulisista ruoista pitäviä että muita kiinnostuneita.
Jaamme kokemuksia, maistelemme ja luomme pienen vain chilille omistetun markkinanurkkauksen.
https://www.visitestonia.com/fi/chilin-ystavien-tapaaminen
https://www.facebook.com/events/2550447575191090/


22.-23.8.2020 Peipsin ruokakatu


22.-29.08.2020 Tallinn Cocktail Week


23.08.2020 Tarton rullaluistelumaraton (42, 21 ja 10 km), Tartu
Skandinavian ja Baltian suurimmassa rullaluistelutapahtumassa urheilun ystäviä odottavat maraton- ja puolimaratonradat. Ohjelmassa on myös sekä perheen pienemmille tarkoitetut lasten kisat.
Tartu-klubimaratonin pitkäaikainen unelma Tartu-rullaluistelumaratonia toteutettiin 26. elokuuta 2007 - ensimmäinen Tarton rullaluistelumaraton pidettiin Tartossa ja Tarton maakunnassa 36 km: n ja 15 km: n matkoilla.
Ennen ensimmäistä Tarton rullaluistelumaratonia monet asiantuntijat suhtautuivat pessimistisesti tämän urheilun suosioon. Ensimmäinen tapahtuma kokosi kuitenkin melkein tuhat luistelijaa ja monet SEB Tarton kvadriennaalin osallistujat löysivät uuden urheilulajin - rullaluistelun.
https://www.tartumaraton.ee/


26.-30.08.2020 Tallinn Music Week, Tallinna Tallinn Music Week on Baltian ja Pohjoismaiden suurin sisäfestivaali ja musiikkiteollistapahtuma, joka houkuttelee vuosittain Tallinnaan lähes 20 000 innokasta musiikin ystävää niin Virosta kuin ulkomailtakin.
Festivaalilla osallistuu noin 800 musiikkialan yrittäjää ja yli 200 paikallista ja kansainvälistä artistia, jotka edustavat genrejä lähes laidasta laitaan – popista jazziin ja raskaasta rockista elektroniseen musiikkiin.
TMW:n kaupunkilavan ohjelma tarjoaa päivittäin ilmaisia konsertteja eri puolilla Tallinnaa, yllätyksellisissä ja jännittävissä paikoissa.


28.08.2020 Tallinn Food Truck Festival, Tallinna


29.08.2020, 16:00 - 23:30, Merta, musiikkia ja muinaistulia, Toila
Virumaan loppukesän suurin tapahtuma Merta, musiikkia ja muinaistulia (Meri, muusika ja muinastuled) Toilan rannalla järjestettävä tilaisuus on tarkoitettu koko perheelle. Luvassa on toimintaa maalla ja merellä. Tiimit rakentavat tuliveistoksia, jotka sytytetään kello 21.00
Esivanhempamme ovat asuneet Itämeren rannikolla jo tuhansia vuosia. He sytyttivät usein nuotioita merkinantoina naapureille ja merenkulkijoille.
Nykyisin sytytetään elokuun lopussa Itämeren rannoilla nuotioita osoittaakseen merellisten kansojen yhteenkuuluvuutta ja palauttaakseen mieleen historiaamme ja kulttuuriperintöä.
https://www.visitestonia.com/fi/merta-musiikkia-ja-muinaistulia
https://www.facebook.com/events/3223879757634365/


29.08.2020, 18:00 - 23:00, Museoyö, Tallinna ja muu Viro
Kerran vuodessa, toukokuisena lauantai-iltana, museot ja muut jännittävät paikat avaavat ovena tavallista myöhemmin ja ilmaiseksi juhlistaakseen vuoden suurinta virolaisia museoita yhdistävää tapahtumaa - museoyötä.
Tänä iltana on sisäänpääsy kaikille ilmaista!
Tämän vuoden museoyön teema - kuviot - kutsuu vierailijoita löytämään kuvioita elämästä ympärillämme: kulttuurista, yhteiskunnasta, luonnosta ja kysymään, millaisten kuvioiden osia me itse olemme.
https://www.muuseumioo.ee/en
https://www.facebook.com/Muuseumioo/?fref=ts


29.8.2020 Kulttuuriyön festivaali, Tallinna
Kulttuuriyö kutsuu elokuun viimeisenä lauantaina konsertteihin, esityksiin, museoihin, gallerioihin, opastetuille kierroksille ja työpajoihin.
Tapahtumia järjestetään iltapäivästä keskiyöhön. Tapahtumista löytävät omansa kaiken ikäiset kulttuurin ystävät.
https://www.tallinn.ee/est/kultuurioo/Kultuurioo-programm-2020


29.08.2020 Kallasten kala- ja sipulimarkkinat, Kallaste
Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna matkustaa Kallasteelle ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät ovat tuoneet markkinoille erilaisia tuotteita, joista kuuluisin on kuitenkin Peipsin sipuli.
Markkinoilla on myynnin lisäksi myös monipuolinen kulttuuriohjelma. On mahdollista osallistua käsityötupiin, tarjolla on todellista ja aitoa kalasoppaa, järjestetään veneajeluja Peipsillä ja lasten esityksiä.
https://www.visitestonia.com/fi/kallasten-kala-ja-sipulimarkkinat


29.08.2020 Muinaistulien yö, eri paikat Virossa
Tämä ikivanha lämmin perinne on herätty uudelleen henkiin. Vanhan tavan mukaisesti auringonlaskun aikaan merenrantaan sytytetään kokkoja opastamaan kaukana seilaavia merimiehiä takaisin kotiin. Tänä päivänä monet nähtävyydet ja museot pitävät perinnettä yllä ja tarjoavat lisäksi musiikkiakin. Lentosatama, Viron ulkomuseo ja Viimsin ulkomuseo ovat mukana Muinaistulien yössä.
http://www.muinastuled.ee/


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa....
Ylös!

   Syyskuu 2020

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


02. - 11.09.2020 Nargenfestival: Arvo Pärt -päivät 2.9. ja 4.9.
Virolaissäveltäjä Arvo Pärtin päivillä kuullaan muiden säveltäjien tulkintoja sekä Pärtin musiikista että omista teoksistaan. Tallinnassa konsertit järjestetään Johanneksenkirkossa (Jaani kirik), lisäksi konserttiohjelmaa on Laulasmaalla Arvo Pärtin keskuksessa.
http://www.nargenfestival.ee/index.php?id=38&keel=1&year=2020&month=9


03. - 13.09.2020, 09:00 - 20:00 Saarenmaan ruokafestivaali
Syyskuussa keskikesä on ohi, mutta Saarenmaa hymyilee kaikille edelleen kauniisti ja kutsuvasti. Saarenmaan ruokafestivaali tarjoaa 11 vuorokautta kestävän jännittävän ohjelman, josta voi sanoa vain seuraavaa: myös ruoalla on hyvästä syöjästä hyvä mieli.
Ohjelmassa on kaikille jotain: Saarenmaan ravintolaviikko, Kakkukonsertti, Suuri markkinapäivä, seurantalot kutsuvat Kylään kylään, erikoisillalliset Sika säkissä ja Ankeriaskeittoillallinen, Kuressaaren katupiknik, lasten ravintola ja paljon muuta.
Tule saarille!
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ruokafestivaali
https://www.facebook.com/saaremaatoidufestival


04.-13.09.2020 Narvan oopperapäivät, Narva
Narvan neljäs oopperafestivaali Kreenholmin tehdasalueella ja Narvan linnassa
Kreenholmin 161 vuotta sitten perustetulla tekstiiliteollisuusyrityksellä oli kuoro, jota johti aikoinaan Viron rakastetuimpien laulajiin kuuluneen Georg Otsin isoisä. Oopperafestivaalin aikana voitte nauttia nykyoopperasta ja baletista Virosta ja sen naapurimaista tässä kiinnostavassa historiallisessa ympäristössä.
Hylätyn teollisuuskaupungin yllä puhaltavat maailman musiikkiteatterin tuoreimmat tuulet. Kreenholmissa voit kokea tsaarin aikaa, entisen Neuvostoliiton tunnelmia ja nykyajan kansainvälisyyttä. Täällä yhdistyvät avantgardismi ja oopperan parhaat perinteet.
Oopperajuhlien tapahtumia järjestetään myös Narvan linnassa ja hiljattain avatulla Vaba Lavalla, jonka ohjelmassa on muun muassa kamarimusiikkia. Narvan oopperajuhlien ohjelmassa on ensi-iltoja, perhetapahtumia, tanssiteatteria ja eri taidemuotoja yhdistäviä kokonaisuuksia.
Festivaalin perustaja, pääjärjestäjä ja taiteellinen johtaja on Julia Savitskaja, joka on palkittu Itä-Virumaa kulttuurirahaston Pearl –palkinnolla viime vuonna.
https://narvaopera.ee/paasivu/


05.09.2020, 09:00 - 15:00 Alatskivin antiikkimarkkinat, Alatskivi
Perinteiset Alatskivin antiikkimarkkinat ovat varmasti vierailunarvoiset. Markkinoilla esiintyy kansanmuusikoita, järjestetään vanhan moottoritekniikan näyttely ja myynnissä on paljonkin mielenkiintoista. Vieraat ovat odotettuja myös Liivin museoon, Alatskivin linnaan ja Alatskivin luontokeskukseen. Kiinnostuneet voivat vierailla Alatskivin linnassa sijaitsevassa Eduard Tubinin museossa, ruokailla Alatskivin linnan ravintolassa tai kävellä linnan puistossa. Tule koko perheen kanssa ja koe Sipulitien kulttuuri ja mukava markkinatunnelma samalla kertaa!
https://www.sibulatee.ee/en/events/alatskivi-vintage-fair-2020/
https://www.visitestonia.com/fi/alatskivin-antiikkimarkkinat


05.09.2020, 07:00 - 23:00, Ironman Tallinn -triathlon, Tallinna
IRONMAN Tallinn -triathlon ja festivaali tarjoaa liikuntamahdollisuuksia tuhansille ihmisille ympäri maailmaa. Triathlonin täysmatkan lisäksi ohjelmassa on Pom'bel IRONKIDS -lasten kisat, Seve Ehitusin hyväntekeväisyysjuoksu, triathlonin lyhyt matka sekä kulttuuriohjelma, kisakeskus ja suuret urheilumarkkinat Vabaduse-aukiolla.
Kilpailu on osallistujille maksullinen, katselijoille ilmainen.
https://www.ironman.com/im-tallinn?_ga=2.143002613.178293106.1574687884-2052222529.1574687884
https://www.visitestonia.com/fi/ironman-tallinn-triathlon


05.09.2020 Kadriorgin kirjallisuusfestivaali, Vilden Museo, Roheline aas 3, Kadriorg, Tallinna
Melkein kaikki Viron kirjallisuusjärjestöt kokoontuvat yhdeksi syyspäiväksi Kadriorgissa sijaitsevalle, runoilija Lydia Koidulan mukaan nimetylle Koidula-kadulle. Kulturellissa ohjelmassa on keskustelutilaisuuksia, ohjattuja kävelykierroksia, musiikkia ja teatteria, minkä lisäksi festivaalivieraita odottavat popup-kahvilat ja katuruokakojut. Erinomainen tilaisuus nauttia Kadriorgin omaleimaisesta, boheemista tunnelmasta!
https://kirjanduskeskus.ee/?lang=en


05.09.2020 Kirjallisuuskatu-festivaali, Koidula-katu, Tallinna
Tutustu Viron kirjallisuuteen! Kadriorgin kaupunginosassa, kirjallisista perinteistään tunnetulla Koidula-kadulla järjestettävällä festivaalilla voi kirjallisuusaiheisen ohjelman ohella nauttia myös paikallisten pihakahviloiden maistuvista tarjoiluista.
"Kirjallisuuden katujuhlat järjestetään Kadriorussa Koidula-kadulla, joka on erityinen kirjallisuuteen liittyvä katu. Toisessa päässä on Tammsaaren museo, toisessa päässä Vilde-museo ja keskellä virolaisille kirjailijoille rakennettu kerrostalo, jossa monet rakastetut kirjailijat asuvat edelleen." Lue lisää:
https://www.facebook.com/events/719994995231319/
https://kirjanduskeskus.ee/kirjandustanavafestival/


05.09.2020, 18:00 - 22:00 Kuressaaren katupiknik, Kuressaare
Tule nauttimaan Kuressaaren katupiknikistä!
Kuressaaren Lossi-katu peittyy piknikpöytiin vain kerran vuodessa. Ihmiset nauttivat mukaan ottamiaan ruokia ja juomia ja tanssivat tanssimusiikin tahtiin. Jos Sinulla ei ole piknikvarusteita, niin kadun varrella olevat kahvilat ovat valmiina palvelemaan piknikillä olevia.
Olemme kuin yksi perhe - piknik yhdistää kaikki saarenmaalaiset, muhulaiset ja vieraamme!
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katupiknik


05.09.2020, 07:00 - 23:59, Võhandu Maraton - 100 km kaunista jokea, Võru, Võhandu
Yhdellä Etelä-Viron kauneimmista ja vaativimmista joista, Võhandulla, järjestetään huhtikuussa kansainvälinen melontamaraton, joka alkaa aikaisin aamulla Võrun kaupungista Tamulan järveltä ja päättyy Võõpsuun Põlvamaalla.
Yhdessä päivässä kuljetaan 100 kilometriä äärimmäisen tiukkoja olosuhteita tarjoavalla Võhandun joella. Joella meloessa näkee ihmeellisiä maisemia aarniometsiin, niityille ja hiekkakivikallioille.
Aikojen kuluessa on joelle rakennettu seitsemän vesimyllyä, joista osa on jo raunioitunut, mutta juuri näiden vanhojen myllypatojen läpäiseminen lisää maratoniin sopivasti adrenaliinia.
https://www.vohandumaraton.ee/?fbclid=IwAR3YY2l47diVXfaFh1erGo1m2ExB9jBTd-hsMq6iSgo5vnMvCBDcuahLHxM
https://www.facebook.com/VohanduMaraton/
https://www.visitestonia.com/fi/vohandu-maraton-100-km-kaunista-jokea#map_view


05.09.2020, 09:00, Kihnun silakkaretki, Lemsi kylä
Kihnun silakkaretkellä voi maistaa kihnulaisia silakkaruokia, on avoinna Kihnun tilat ja liikkeet, järjestetään kihnulaisen käsityön ja ruoan markkinat sekä työpajat.
Silakkaretkeen osallistuva voi vierailla useilla kihnulaisilla tiloilla, joissa tarjotaan maistettavaksi savusilakkaa, silakkarullia, kihnulaista leipää ja tilan valmistavaa virkistävää juomaa. Kaikkien retkelle osallistuvien kesken arvotaan palkintoja!
Päivän päättää upeat juhlat kansantalolla yhtyeen seurassa. Teille esiintyvät Marko Matvere ja Väikese lõõtspillide ühing.
https://www.facebook.com/events/1453925254772346/
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-silakkaretki


05.09.2020, 12:00 - 23:00, Setomaan kuningaskunnan päivät, Kolossova kylä
Setomaan kuningaskunnan päivä on vuosittainen setukaisten juhlapäivä, jolloin Setomaa julistautuu omaksi kuningaskunnakseen ja sen asukkaat valitsevat itselleen setukaisten kuninkaan eli Pekon sijaisen - ülemsootskan - hallitsemaan asioita maan päällä. Normaalisti kuningaskunnan päivää vietetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, juhlajärjestelyjen keskuksen vaihtaessa vuosittain sijaintiaan. Tämä siitä syystä, että kuningas Pekon tiedetään halunneen, että kuningaskunta ei olisi vain yksi "nulga“ tai kylä, vaan että perinne olisi kaikkien setukaisten yhteinen asia.
https://visitsetomaa.ee/en/events/seto-kingdom-day/1298
https://www.facebook.com/visitsetomaa/?hc_ref=ARSu1z18ScDTGZjmxmwatfkZ1t2Qk8iBtx0t40Wqt7duSL_1aZQfOYdkbewqNUlwso4&fref=nf
https://www.visitestonia.com/fi/setomaan-kuningaskunnan-paiva


05.-06.09.2020 11:00 - 18:00, Tallinn Coffee Festival, Kultuurikatel (Kulttuurikattila), Põhja pst 27a, Tallinna Kalamaja
Kahvin ystävät pääsevät maistelemaan erilaisia huippuksimpiin välineisiin. Kahvintuoksu valtaa koko festivaalialueen, tunnelmaa lisäävät hyvää musiikki ja monipuolinen ohjelma. Kahvifanien lisäksi maisteluelämyksiä löytävät myös tee- ja kaakaoystävät.
Tarjolla on paikallista katuruokaa, leivonnaisia ja muita herkkuja. Kahvimaailman ammattilaisille - baristoille, ravitsemus- ja myyntialan edustajille - on tarjolla mielenkiintoisia kilpailuja ja infotilaisuuksia.
https://www.facebook.com/events/584051469015293/


10.09.2020, klo 10-15, Narvan yritysjuoksu, Narva, Joaoru rannahoone
Narvan juoksusarjaan voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta ja liikuntaharrastuksesta. Juoksusarjan etapit järjestetään Narvassa ja Narva-Jõesuussa. Kisoja järjestetään sekä viikonloppuisin että arkipäivinä, riippuen etapista. Osallistua voi sekä juosten (myös ilman ajanottoa), sauvakävellen tai kävellen. Jokaisella etapilla on lasten juoksut 300-1000m matkoilla, joissa jokainen osallistuja saa maalissa makean palkinnon.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-juoksusarja


11.09 - 13.09.2020 SEB Tallinnan maraton 17:00 - 16:00, Tallinna
Vaikka Tallinna onkin maailman suurkaupunkien joukossa pieni, kuuluu se kaupunkimaratoninsa ansiosta varmasti niiden joukkoon. Tallinnan maratonilla esittelemme kaunista pääkaupunkiamme vieraillemme, koska kaunis kilparata kiertää monen erilaisen alueen halki.
Kaikkiin juoksumatkoihin yhteensä osallistuu noin parikymmentätuhatta juoksijaa yli 50 valtiosta. Kisakeskus sijaitsee Vabaduse-aukiolla.
Kolmipäiväisillä liikuntafestivaaleilla voi juosta maratonin, puolimaratonin, 10 km tai 5 km. Pienemmille on lasten juoksut.
http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/
https://www.visitestonia.com/fi/seb-tallinnan-maraton


12.09.2020, 10:00 - 17:00 Tarton Maarjalaat (Marian markkinat), Tartto
Marian markkinoilla on myynnissä suuri valikoima virolaisia ruoka- ja tilatuotteita, runsas valikoima virolaisten käsityömestarien ja pientuottajien tuotteita. Myydään myös taimia ja puutarhatuotteita. Marian markkinoilla on koko perheen viihdeohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-maarjalaat-marian-markkinat


12.09.2020, 11:00 - 18:00 Sipulitien buffetpäivä, Alatskivi
Kotikahviloiden perinteestä on viime vuosina tullut Virossa hyvin arvostettu. Myöskään Peipsi ja Sipulitie eivät jää tästä ilman. Paikallisten upeat kodit avaavat syyskuun keskellä porttinsa ja ovensa ja kahviloissa pääsee maistelemaan parhaita polvesta polveen annettuja reseptejä.
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-buffetpaiva


12.09.2020 Syksyn messut Jänedalla
Syksymessut ovat ilahtaneet Jänedan vieraita laajalla valikoimalla kaikkea tuoretta ja värikkättä, joita syksyinen puutarha tarjoaa meille.
Peipsi-järven "jack" - sipulit ja aidosti valkosipulilla tehdyt punokset ovat vain joitain suosituimmista ja halutuimmista esineistä.
Savustettu liha useilla eri tavoilla, viiriäisten ja kalan lisäksi, on pakollinen osa koria, joka sinun täytyy päästä kotiin, kun menet autoosi.
XIV-syksymessut järjestetään 12. syyskuuta 2020.
http://www.janedaturism.ee/laadad/sl


12.09.2020, 12:00 - 17:00, MTBest-sarja Alutagusen pyörämaraton, Alutaguse Puhke- ja Spordikeskus, Vasavere
MTBest-sarjan Alutagusen pyörämaratonin tapahtumapaikka on Alutagusen loma- ja urheilukeskus Pannjärvellä. Reitti noudattaa valtaosin Alutagusen hiihtomaratonin reittiä. Kurtnan kauniin maisemansuojelualueen ohella pyöräilijä saa kokea myös toisenlaista maastoa – yhä kaivettavia ja osin luontoon ennallistettuja palavankiven louhoksia sekä turvekenttiä.
https://www.facebook.com/events/729854427787072/
https://www.visitestonia.com/fi/mtbest-sarja-alutagusen-pyoramaraton


13.09.2020, 10:00 - 20:00 Suure-Jaanin syysmarkkinat, Suure-Jaani (Viljandista pohjoiseen)
Syysmarkkinat järjestetään perinteisesti vuosittain syyskuussa Suure-Jaanin laulukentällä.
Tasatunnein esiintyvät kunnan harrastusryhmät ja vieraat.
Markkinalipun ostaneiden välillä arvotaan paljon erilaisia palkintoja.
https://www.visitestonia.com/fi/suure-jaanin-syysmarkkinat


13.09.2020, 14:00 - 15:30 Gaala Georg Ots 100 / Narvan oopperapäivät ContempArt, Narva
Narvan oopperapäivät järjestetään vuonna 2020 viidennen kertaa. Se on festivaali, jossa voi tutustua moderniin klassiseen musiikkiin, katsella ja kuunnella maailman ensiesityksiä ja nuorten luojien töitä, jotka esittelevät yhteistyössä alansa ammattilaisten kanssa jo tunnettuja klassikkoja.
Narvan oopperapäivien tapahtumia järjestetään historiallisessa Narvan Kreenholmin alueella, näissä paikoissa voi kokea kamarimaisempia esityksiä. Narvan oopperapäivien ohjelmaan kuuluu suurteosten maailman ensiesityksiä, koko perheen tapahtumia, tanssiteatteria, eri taidelajien yhdistämisellä syntynyttä teatteria.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart


13.09.2020 Tarton Tähtveren kaupunginosan omenapäivä


13.09.2020 Kuressaaren omenakahviloiden päivä


13. - 20.9.2020 Tarton pyörämaraton, Tartto
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisriemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratonista ottaa osaa noin 8000 pyöräilijää. Päämatkat pituuksiltaan 89 ja 40 km vievät kilpailijat kaupungin melusta kauemmaksi, Etelä-Viron vaihteleviin maastoihin. Viikkoa ennen päätapahtumaa järjestetään joukkueiden Tarton viestipyörämaraton. Perheen pienimpiä odottavat lasten pyöräilyt.

13.09.2020, 11:00 - 17:00 Tarton viestipyörämaraton, Otepää, Tehvandi Spordikeskus

19.09.2020, 11:00 - 12:50Tarton pyörämaratonin lasten tapahtumat - TILLUsõit ja MINImaraton, Tartu, Tähtvere Spordipark

20.09.2020, 10:00 - 18:30Tarton pyörämaraton (89/40 km), Otepää, Tehvandi Spordikeskuse Staadion

20.09.2020, 12:30 - 18:30Tarton pyörämaraton - loppu ja palkinnonjako, Uderna kylä, Tartumaa Tervisespordikeskus

https://www.visitestonia.com/fi/tarton-pyoramaraton
https://www.tartumaraton.ee/
https://www.facebook.com/tartumaraton/


14. - 20.09.2020, 19:00 - 20:00 Virolaisen teatterin festivaali Draama, Tartto
Virolaisen teatterin festivaali Draama on kuraattorifestivaali, jonka pääohjelmistossa on virolaisen teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää toukokuussa, lisäksi tarjolla on myös jännittävä sivuohjelma, musiikkitapahtumia ja mukavia keskusteluiltoja ja ajanviettoa festivaalikerhossa.
Virolaisen teatterin festivaali Draama järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa, saat tarkempia tietoja festivaalin kotisivuilta.
http://www.draama.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/virolaisen-teatterin-festivaali-draama


16.-19.09.2020 Valo kulkee, Kadriorgin puisto, Tallinna
Valo kulkee on puistoihin ja kaupunkimaisemaan keskittyvä festivaali, joka juhlistaa syksyn tuloa. Virolaisten ja vierailevien taiteilijoiden upeat valotaideteokset kutsuvat tutustumaan aiemmin huomaamatta jääneisiin kohteisiin ja upeasti valaistuun kaupunkiympäristöön. Kulje valon mukana!
Festivaali alkaa Kadriorgin puistossa 16.–17.9. ja jatkuu konsertteineen ja valoinstallaatioineen vanhaankaupunkiin 18.–20.9.
http://www.kadriorupark.ee/sundmused/valgus-konnib


16.09 - 20.09.2020, 10:00 - 20:00 Matsalun luontoelokuvafestivaalit, Lihula Kultuurikeskus, Lihula
Festivaalien tavoite on esitellä yleisölle uusia luontoelokuvia ja tunnustaa niiden tekijöitä. Lisäksi luontovalokuvanäyttelyt ja –työpajat muodostavat oman perinteisen osansa festivaalia.
Festivaali on saanut nimensä sen toisen pitopaikan Lihulan ympäristössä sijaitsevan Matsalun kansallispuiston mukaan. Alue on tiettävästi yksi Euroopan suurimmista lintujensuojelualueista.
https://www.visitestonia.com/fi/matsalun-luontoelokuvafestivaalit
https://www.facebook.com/matsalufilm/?fref=ts


17.09.2020 Virolaisen leivän päivä ja syysmarkkinat, Viron ulkomuseo, Vabaõhumuuseumi tee 12, Rocca al Mare, Tallinna
Viron ulkomuseo kutsuu kylään kaikki perinteisen virolaisen ruoan ystävät. Sadonkorjuuajan päivänsankarina on virolainen ruisleipä, paikallisen ruokapöydän itseoikeutettu kuningas.
Päivän aikana esitellään ruisleivän syntyä viljan puinnista ja jauhojen jauhamisesta uunituoreen leivän maisteluun. Huomiotta eivät jää myöskään muut virolaiset ruoat. Maistuvaa ruokaa ja aitoa virolaista käsityötä voi ostaa kotiinviemisiksi suurilta syysmarkkinoilta.
https://evm.ee/eng/events/events


18.09.2020, 19:00 - 21:00, Bob Geldof ja The Boomtown Rats -konsertti, Alexela Kontserdimaja, Tallinna
Legendaarinen Bob Geldof yhdessä bändinsä The Boomtown Rats kanssa esiintyy syyskuussa Virossa!
Kuusi Dublinin laitakaupungin poikaa päätti nostaa meteliä ja taistella ja näin syntyi The Boomtown Rats. Bändi erosi kaikista muista, he uskoivat, että rock'n'roll on musikaalista aktivismia ja että he voivat musiikillaan muuttaa koko valtion. Juuri sitä he tekivätkin. Heidän tarinansa vaikuttivat yksinkertaisilta, mutta ne esitettiin niin vahvasti ja laulettiin sellaisella intohimolla, että se vei heidät listojen huipulle monissa valtioissa. Näin The Boomtown Ratsista tuli esimerkiksi ensimmäinen irlantilaisbändi, joka nousi Englannin listojen kärkeen sinkullaan "Rat Trap" ja laulu "I Don't Like Mondays" vei kärkeen jopa 32 eri valtiossa.
The Boomtown Rats esiintyy Tallinnassa 18. syyskuuta kokoonpanolla Bob Geldof, Garry Roberts, Pete Briquette ja Simon Crowe.
https://www.visitestonia.com/fi/bob-geldof-ja-the-boomtown-rats-konsertti


19.09.2020, 10:00 - 18:00 Suuri Paunveren näyttely ja markkinat, Palamuse
Perinteiset Paunveren markkinat tarjoavat kaikkea aina ruoasta ja kasveista käsitöihin ja vaatteisiin. Usealla lavalla on kulttuuriohjelmaa, grillauskilpailu, eläinnäyttelyjä ja lapsille erilaista toimintaa.
Näyttelyssä valitaan ainutlaatuisimmat/suurimmat puutarhatuotteet ja kaikkien naamioituneiden vierailijoiden kesken arvotaan palkintoja.
Kiinnostuneet voivat nauttia Palamusen ja Vooremaan näkymistä helikopterin ikkunasta.
* Avoinna Palamusen O. Lutsin pitäjänkoulun museo, Palamusen kirkko, Palamusen apteekki, Palamusen vesimylly ja Jõgevamaan matkailuneuvonta.
https://www.facebook.com/Suur-Paunvere-V%C3%A4ljan%C3%A4itus-ja-laat-126694560866503/
https://www.visitestonia.com/fi/suuri-paunveren-nayttely-ja-markkinat


19.09.2020, klo 10-15, Kreenholmin juoksu, Narva, Kreenholm
Narvan juoksusarjaan voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta ja liikuntaharrastuksesta. Juoksusarjan etapit järjestetään Narvassa ja Narva-Jõesuussa. Kisoja järjestetään sekä viikonloppuisin että arkipäivinä, riippuen etapista. Osallistua voi sekä juosten (myös ilman ajanottoa), sauvakävellen tai kävellen. Jokaisella etapilla on lasten juoksut 300-1000m matkoilla, joissa jokainen osallistuja saa maalissa makean palkinnon.
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-juoksusarja


19.09.2020, 12:00 - 18:00 Olustveren ruokamarkkinat ja säilykemessut, Olustvere (Viljandista pohjoiseen)
Jo perinteiset Olustveren ruokamarkkinat ja säilykemessut järjestetään kuten yleensä koululaisten kansainvälisen kyntökilpailun kanssa. Toimintaa on koko päiväksi koko perheelle, kaikki kartanon tilat on avoinna tutkittavaksi ja toimintaan paikan päällä.
https://www.visitestonia.com/fi/olustveren-ruokamarkkinat-ja-sailykemessut


19.09.2020, 10:30 - 17:00, Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa
Kesäiset Setukaismaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsilla on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana.
https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat


21.09 - 27.09.2020, 08:00 Tarton opiskelijapäivät: syksy, Tartto
Oletko kuullut legendaarisia tarinoita siitä, miten 300 osallistujaa pelaa Tartossa muistipeliä? Tai opiskelijoista, jotka hyppäävät ainutlaatuisilla ja jännittävillä lentokoneilla kylmään Emajokeen? Nämä jännittävät tarinat ovat tietenkin Tarton opiskelijapäiviltä!
Tarton opiskelijapäivät on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä opiskelijafestivaali, jonka ohjelmaan kuuluu sekä keväällä että syksyllä noin 150 erilaista tapahtumaa Tartossa. Ohjelmassa on runsaasti urheilu-, viihde- ja musiikkitapahtumia sekä ainutlaatuisia kilpailuja, jotka testaavat sekä osallistujan älykkyyttä että nopeutta. Ota ystävät mukaan ja tule rentoutumaan!
https://studentdays.ee/en/
https://www.facebook.com/Studentdays/


24.09.2020, 19:00 - 21:30 Igor Moisejevin niminen Valtiollinen Akateeminen Kansantanssiyhtye, Alexela Kontserdimaja, Tallinna
Vuonna 2020 täyttää Igor Moisejevin niminen Valtiollinen Akateeminen Kansantanssiyhtye 83 vuotta. XX vuosisadan suurimman koreografin ja ainutlaatuisen kansantanssiantologian tekijän perustaman tanssiyhtyeen historiassa toistuu aina kultaisilla kirjaimilla kirjoitettu sana „ensimmäinen”.
● Maailman ensimmäinen ammattilainen kansantanssiyhtye.
● Maailman ensimmäinen kansantanssiteatteri.
● Maailman ensimmäinen taidekollektiivi, joka on kehittänyt diplomaattista toimintaa kulttuuriyhteyksien kehittämiseksi kaikilla mantereilla.
Igor Moisejevin taiteellisen persoonallisuuden tärkeimpänä ominaisuutena oli jatkuva pyrkimys uuteen, kun hän aloitti Bolshoi-teatterin baletin solistina ja sen jälkeen ohjaajana ja koreografina.
Moisejev kunnioitti kansallisperinteitä, jotka täydensivät hänen osaamista tanssijana ja ohjaajana. Hän yritti jo heti taiteilijauransa alussa kulkea käymättömiä polkuja, tavoittaa uusia horisontteja. Hänellä olivat apunaan halu kehittyä, absoluuttinen sävelkorva, synnynnäinen liikkumistaito ja jatkuva pyrkimys uuteen. Hän piti ihmisen elämää luonnonlahjana.
https://www.visitestonia.com/fi/igor-moisejevin-niminen-valtiollinen-akateeminen-kansantanssiyhtye
https://www.facebook.com/events/2191921557769499


25.09 - 27.09.2020, 11:00 - 16:00 Motoshow, AS Tartu Näituste messikeskus, Tartto
Motoshow on ainut Virossa järjestettävä autotapahtuma, joka yhdistää sekä uusien henkilöautojen, hyötyajoneuvojen ja lisävarustuksen ja varaosien messut että näyttelyn tuoden yleisön eteen harrasteautoja ja moottoriurheilutekniikkaa.
Nähdään Motoshow'ssa!
https://motoshow.ee/


26.09.2020, 09:00 - 15:00, Haanja100 MTB, Haanjamaa
Haanja100 on pyöräilytapahtuma, jonka tavoitteena on popularisoida Haanjamaan luontoa ja Võrumaata kuin täydellistä paikkaa urheilulliseen ajanviettoon pyörän satulassa ja tarjota osallistujille mahdollisuus laittaa kykynsä testiin ylipitkällä matkalla.
Haanja100 MTB on omanlaisensa ilmiö tuoden vuosittain syyskuussa (tänä vuonna 26.9.2020) aloitusviivalle yli viisisataa 100km pituisen raskaan matkan uhmaajaa, joista suurin osa on kilpailemassa itseään ja rataa vastaan. Tänä vuonna ohjelmassa on 3 vuoden jälkeen myös 100 mailin (160,9km) matka kokeneille.
https://www.visitestonia.com/fi/haanja100-mtb


26.09.2020, 10:00 - 17:00, Nahkiaisfestivaali Narva-Jõesuussa, Narva-Jõesuun kaupunki, Narva-Jõesuun satama
Nahkiaiset ovat hyvin harvinainen kalalaji, mutta Narva-Jõesuussa niitä on pyydetty jo muinaisista ajoista. Perinteisen nahkiaisfestivaalin aikaan on kalastajille ja asianharrastajille avattu kaupungin laiturissa kalamarkkinat, josta voi ostaa niin tuoretta kuin eri tavoin valmistettuja kalatuotteita. Voi maistaa erilaisia nahkiaisista tehtyjä ruokia. Kiinnostuneet voivat mennä kalastajien kanssa joelle ja nähdä omin silmin miten nahkiaisia pyydetään.
Nahkiaisella on käärmeen tapainen ruumis ja ensisilmäyksellä se muistuttaa ankeriasta.
https://www.visitestonia.com/fi/nahkiaisfestivaali-narva-joesuussa


26.09.2020, 12:00 - 15:00, Maastojuoksu Tahkunassa, Hiidenmaa
Tule ja vietä urheilullinen päivä luonnossa! Kaikki kunnosta tai iästä riippumatta ovat odotettuja juoksemaan, sauvakävelemään tai kävelemään.
Aikataulu:
11.30 rekisteröinti ja kilpailunumeroiden jako
12.15 lasten juoksut, matka enintään 300m
13.00 9km, 5km yhteislähtö, juoksijoiden jälkeen lähtevät sauvakävelijät ja vaeltajat
14.15 palkintojenjako
15.00 maalin sulkeminen
Rekisteröinti paikan päällä tai ennakkorekisteröinnillä.
https://www.facebook.com/events/3158361297539235/
https://maraton.hiiumaa.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/maastojuoksu-tahkunassa


26.09.2020, 15:00 - 23:59, Tallinn Whisky Show, Hilton Tallinn Park Hotel, Tallinna
Tallinn Whisky Show järjestetään Hilton Tallinn Park hotellissa.
Neljännen kerran järjestettävä TWS on Viron suurin viskitapahtuma, johon kerääntyvät viskistä kiinnostuneet ja juomien maailman ammattilaiset kaikkialta maailmasta ja joka tarjoaa mahdollisuuden erilaisten viskilaatujen, viskicocktailien ja muiden juomien kokeilemiseen, erilaisiin koulutustapahtumiin osallistumiseen ja mikä tärkeintä, ystävien seurasta nauttimiseen. Kaikki aiheesta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi – viskimaailmaan vasta tutustumassa olevat ja tämän jalon juoman salaisuuksiin perehtyneet ammattilaiset, sillä tapahtuma on samalla täydellinen tilaisuus uusien suosikkilaatujen löytämiseen ja brändien edustajien kanssa ajatusten vaihtamiseen. Päivää säestää elävä musiikki, tarjotaan maukasta katuruokaa Tallinnan eri ravintoloiden valmistamana. tapahtuman jatkotilaisuus järjestetään Hilton-hotellissa sijaitsevassa edustuskasinossa Olympic Park Lounge.
Eri viskilaatujen maistajaiset kuuluvat hintaan. Maistelimme viime vuonna toisen kerran järjestetyssä Tallinn Whisky Show -tapahtumassa melkein 130 eri viskilaatu ja runsaat 20 viskicocktailia – tämän vuoden valikoima on vähintäänkin yhtä laaja. Edustettuina ovat maailman merkittävimmät ja tunnetuimmat viskibrändit ja myös kiinnostavat pienyrittäjät. Jos haluat osallistua tapahtumaan, vaikka väkevät juomat eivät olisikaan varsinainen kiinnostuksen kohde, voit hankkia seuralaisen lipun, joka antaa lisäksi mahdollisuuden maistella erilaisia viskicocktaileja, viinejä ja kuohuviinejä.
Whisky Show’n NORMAALIHINTAINEN LIPPU (36 EUR) sisältää viskien ja viskicocktailien maistajaiset, Whisky Show’n SEURALAISEN LIPPU (30 EUR) sisältää viskicocktailien, viinien ja kuohuviinien maistajaiset. Molemmilla lipuilla pääsee vapaasti klo 15:00-20:30 maistajaisten alueelle.
Lisätietoja saa Tallinn Whisky Show’n kotisivulta osoitteessa whiskyshow.ee ja Facebookissa Tallinn Whisky Show’n sivulta.
https://www.visitestonia.com/fi/tallinn-whisky-show


26.09.2020, 18:00 - 19:00, Mõmmin lasten juoksut / Yöjuoksu, Rakvere
26.09.2020, 21:30, Viron yöjuoksu, Rakvere
Viron yöjuoksu on erityisin juoksutapahtuma Baltiassa. Juoksujuhla, jossa ensimmäisellä sijalla on aina elämys juoksusta ja liikkumisesta, ei tulos.
Sarjan tavoitteena on edistää Virumaan alueella säännöllistä liikkumista ja tarjota siihen motivoivia mahdollisuuksia.
Jokaiseen tapahtumaan voi rekisteröityä sekä erikseen että sarjan osana.
https://xn--jooks-iuaa.ee/en
https://www.facebook.com/nightrunestonia/
https://www.visitestonia.com/fi/viking-linen-viron-yojuoksu


27.09.2020, 12:00 - 15:00, Perhepäivä "Joulupukin luo kylään!", Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita.
Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon. https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


27.09.2020, 10:00 - 15:00 Paiden ja Türin kansanjuoksu, Paide, Paide - Türi välinen maantie
Suosittu kansanurheilutapahtuma, joka järjestetään 39. kertaa. Voit osallistua eripituisiin matkoihin ja vaikeusasteiltaan erilaisiin kilpailuihin. Lempimatkastasi saat lisätietoja kilpailun verkkosivuilta. https://www.rahvajooks.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/paiden-ja-turin-kansanjuoksu


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
   Lokakuu 2020

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


02.- 03.10.2020 Friday Night Run / Tarton kaupunkimaraton, Tartto
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä. Halukkaat voivat valita myös 21 km puolimaratonin tai 10 km pituisen matkan. 10 km matkan voi tehdä myös sauvakävellen. Nuorimmille juoksijoille on Tarton keskustassa lasten juoksut. Maratonohjelmaan kuuluu myös hauskatunnelmainen ja viihteellinen Friday Night Run.
https://www.tartumaraton.ee/


03.10.2020 Moosten Oktoberfest, Mooste alevik, Moosten kartano
Moosten kartanon Folgikodassa järjestetään syksyn värikkäin juhla OKTOBERFEST! Olutfestivaaleille sopivan tunnelman luo Orchester aus Põlva! Järjestetään myös yhteislaulanta ja olutpelejä!


09.-14.10.2020 Jazzkaar, Tallinna
Jazzkaar on Baltian suurin jazztapahtuma. Sen tarjonta on sekä mielenkiintoinen että ainutlaatuinen, ja järjestäjätiimi tekee vuosi toisensa jälkeen rohkeita vetoja tuodessaan merkittäviä jazzartisteja Tallinnaan.
https://www.jazzkaar.ee/en/


09.-18.10.2020 Ruoan ystävien ravintolaviikko Tallinnassa


10.10.2020 Narvan energiajuoksu, Narva
Narvan energiajuoksun ohjelmassa on 7km juoksu, sauvakävely ja kävely sekä 21,2 km juoksu. Narvan energiajuoksun rata kulkee Narvan kaupungin kaduilla ohittaen historialliset bastionit, linnoituksen…


15.-16.10.2020 Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu , Tallinna Bocuse d'Or on maailmankuulu kokkikilpailu, jonka Euroopan karsinnat järjestetään tänä vuonna Tallinnassa. Tule seuraamaan, kuinka Euroopan parhaat kokit loihtivat keittotaidon huipputeoksia!
Kokkien olympialaisiksikin kutsuttu kilpailu sai alkunsa vuonna 1987, ja se järjestetään kahden vuoden välein Ranskan Lyonissa. Finaaliin pääsee vain 24 maailman parasta nuorta kokkia, joiden tulee valmistaa alle kuudessa tunnissa kaksi korkeatasoista ruokaa. Voittajan valitsee kansainvälisistä huippukokeista koostuva tuomaristo.


21.10.2020 Tallinn Fashion Week: syksy/talvi, Kultuurikatel (Kulttuurikattila), Põhja pst 27a, Tallinna
Tallinn Fashion Weekin muotiviikko esittelee Viron muotimaailman viimeisimmät trendit sekä kuluttajille että muotialan ammattilaisille.
Festivaalin avajaispäivänä pidetään muotialan palkintogaala, jossa jaetaan alan vuosipalkinnot.
http://www.estonianfashion.eu/


28.10.2020 Lindoran markkinat, Lindora kylä
Lindoran kylä on ollut tunnettu markkinoistaan alueella jo pitkään, koska ensimmäiset markkinat järjestettiin jo 1920-luvun alussa. Markkinoita alettiin järjestää vuosittain 28. lokakuuta...


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....
Ylös!

   Marraskuu 2020

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.-07.11.2020 Tallinn Restaurant Week: syksy, monet ravintolat Tallinnassa
Tallinnan ravintolaviikko tarjoaa upean tilaisuuden nauttia paikallisesta ruokakulttuurista ja tutustua alan tuoreisiin trendeihin. Mukana olevat ravintolat laativat viikolle herkulliset erityismenut.


05.-08.11.2020 Mardilaat, Martin markkinat, Saku suurhall, Rocca al Mare, Paldiski mnt 104b, Tallinna
Mardilaat, Martin markkinat, on Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja askartelua sekä muuta puuhaa lapsille. Mardilaat pidetään Martin päivää lähinnä olevana viikonloppuna torstaista sunnuntaihin.
https://folkart.ee/en/events/st-martins-fair/


12.-22.11.2020 Läänemaan ruokaviikko


13.-29.11.2020 Pimeiden öiden elokuvafestivaali (PÖFF), eri paikat Tallinnassa
Pimeiden öiden elokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista elokuvatapahtumista, joka täyttää Tallinnan marraskuiset illat maailman parhailla tarinoilla. Festivaali koostuu perusohjelmasta, alafestivaaleista, teematapahtumista sekä yhteistuotantomarkkinoista PÖFF kuuluu kansainvälisen elokuvatuottajien keskusliiton (FIAPF) tunnustamiin A-luokan elokuvafestivaaleihin. Saman tunnustuksen ovat saaneet esimerkiksi Cannesin, Berliinin, Venetsian ja Karlovy Varyn elokuvafestivaalit.
https://poff.ee/en/


21.11.2020 Black Food Festival Tallinna


Ylös!

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...

Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee visitestonia.com ja
helsinginuutiset.fi
Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card: edut 2019

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2019 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------


Yleiset juhlapyhät Virossa

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat. Lomaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon kansalliset juhlapyhät: juuri juhlapyhien aikaan eri puolilla Viroa järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia.


1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112

Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

--------------------------------
Ylös!