Viron tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin tietoja päivitetään pikkuhiljaa
ja niitä on viimeksi päivitetty 17.7.2019

Huomaa tämä: Useiden tapahtumatietojen kohdalla on linkki http://www.visitestonia..jne, sieltä löydät useassa tapauksessa mm. kartan ja ajo-ohjeen tapahtumapaikalle, jopa koordinaatin..Laivoja Helsinki-Tallinna -välillä:
  Eckerö Line     Tallink Silja      Viking Line  teatterijamusiikkimuseotjagalleriatUutisia Virosta

Vanhempia uutisia TÄÄLTÄ!KATSO TAPAHTUMIA

- ELOKUU -19

- SYYSKUU -19- LOKAKUU -19

- MARRASKUU -19

- JOULUKUU -19

Ylös!

   Heinäkuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


10.06. - 01.09.2019 Kansainvälinen aktinäyttely "Mies ja nainen", Pärnu
"Mies ja nainen" - alastontaidenäyttely kesäisessä Pärnussa (Uue Kunsti Muuseum).
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-aktinayttely-mies-ja-nainen
http://mona.ee/english/index.htm


29.06. - 03.08.2019 Kablin auringonlaskun festivaali, Kabli küla, Rannakülad Lõuna-Pärnumaal
Perinteinen kulttuurifestivaali pienessä Kablin rantakylässä kokoaa kuukauden ajan yhteen Viron parhaat muusikot ja jännittävimmät henkilöt. Festivaalia kaunistavat konsertit klassisesta jatsiin, salonki-illat, kirjallisuus- ja elokuvatapahtumat, legendaariset Jüri Aarman keskusteluillat jännittävien virolaisten kanssa sekä pikkutunneille kestävät rantajuhlat.
Festivaalin tapahtumat järjestetään kauniilla paikoilla Kablin rantakylässä ja lähiympäristössä. Kulttuurielämysten lisäksi todellista nautintoa tarjoavat auringonlaskut Kablin rannalla.
https://www.visitestonia.com/fi/kablin-auringonlaskun-festivaali
https://www.kablifest.com/eng.html


15. - 21.07.2019 Pärnun musiikkifestivaali. Järvi Academy, Pärnu
Pärnun musiikkifestivaali ja Järvi Akadeemia jatkavat vuosikymmenten mittaista Pärnun hyvien musiikkifestivaalien perinnettä.
Pärnun musiikkifestivaali on ennen kaikkea orkesterifestivaali ja tärkeimpiä kulmakiviä on fantastinen festivaaliorkesteri, johon tullaan soittamaan ympäri maailmaa. Orkesterin lisäksi on mahdollista kuunnella hienoja solisteja, jotka esiintyvät sekä orkesterin edessä että kamarimuusikkoina.
Festivaalin taiteellisena neuvonantajana on Paavo Järvi.
http://www.parnumusicfestival.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-musiikkifestivaali


18. - 21.07.2019 XXV Võru Pärimustantsu Festival, Võru
Vuodesta 1995 on heinäkuussa Võrumaalle kokoontuneet sadat tanssijat, soittajat ja laulajat sekä Virosta että muualta ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea eri maiden kansantaiteesta.
Festivaali on: värikkäitä konsertteja ja tansseja, soittokilpailu Teppo-tyyppisillä hanureilla, työpajoja, suuret katutanssit, iltalaulut Tamulan rannalla, nuorten kansanmuusikoiden konsertteja, yöelokuvateatteria, taide- ja käsityömarkkinat.
Festivaalin tavoitteena on edistää kansantanssia ja sen alan festivaalikulttuuria Virossa ja pitää tämä kulttuurin suurimpana omanlaisena festivaalinaan Virossa.
www.vorufolkloor.ee
https://www.visitestonia.com/fi/vorun-perinnetanssifestivaali


18. - 21.07.2019 Hiiu Folk, Kassari (Hiidenmaalla)
Hiiu Folk -festivaali on perheystävällinen kansanmusiikkifestivaali, johon kuuluu konsertteja ja työpajoja ja festivaalitoimintaan liittyvät kaikki Hiidenmaan alueet - Käina, Kõrgesaare, Pühalepa, Emmaste ja Kärdla.
Festivaalin perussuuntaus on virolaisessa kansanmusiikissa, lisäksi Hiiu Folkissa voi nähdä esiintyjiä Viron ulkopuolelta.
Festivaalia on järjestetty vuodesta 2005 ja se on nyt levinnyt kaikkialle Hiidenmaalle.
Festivaaleilla voi kuulla kansanperinteistä, oppia vanhoja virolaisia tansseja, soittaa instrumentteja, laulaa ja osallistua Hiidenmaata esitteleviin luontoretkiin.
https://www.visitestonia.com/fi/hiiu-folk


19.07.2019 Omenatarhakonsertit, Urvaste küla, Pokumaa, Võrumaa
Ainutlaatuiset omenatarhakonsertit kutsuvat jo kolmantena vuotena erään etelävirolaisen sukutilan puiden alle tarinoiden ja aitojen sävelten maailmaan.

Puuluup
19.07.2019, 21:00 - 23:59

Marek Sadam ja Tõnu Laikre
02.08.2019, 20:00 - 23:59

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/eesti-muusika/ounaaiakontserdid-2019-64378/?&utm_campaign=ve&utm_source=portal&utm_media=web&design=ve
https://www.visitestonia.com/fi/ounaaiakontserdid-2019


19. - 20.07.2019 Rock in Haapsalu, Haapsalu
Festivaali luo ainutlaatuisia tunteita maailman suurimpien esiintyjien avulla yhdessä Viron legendaarisimmista kaupungeista ja ehkäpä myös Viron kaikkien aikojen legendaarisimpien muurien välissä, Haapsalussa!
Yksi kesän suurtapahtumista monipuolistaa pikkukaupungin kulttuurielämään ja motivoi löytämään Itämeren ja Haapsalun kaupungin.
Joka vuosi Rock in Haapsalu yllättää vieraat eri esiintyjillä - tarkemmat tiedot kotisivuilta.
Olet lämpimästi tervetullut!
https://rockinhaapsalu.ee/


19. - 20.07.2019 Ostrovan festivaali, Ostrova küla (Võrun lähellä)
Setukaismaa on yksi Viron omaperäisimmistä alueista, joka on onnistunut säilyttämään nykyaikaisessa yhteiskunnassa oman identiteetin, kielen, tavat ja kulttuurin. Ostrovan festivaalilla esiintyy kahden päivän aikana erilaisia setukaiskuoroja, perinnemusiikkia esittäviä kansanorkestereita, tunnettuja kansanmusiikkiyhtyeitä ja useita rockyhtyeitä.
Musiikkielämysten lisäksi osanottajat voivat seurata teatteriesityksiä ja perehtyä paikalliseen käsityöhön. Erityistä huomiota on kiinnitetty lasten toimintaan. Festivaali päättyy suureen tanssijuhlaan.
https://www.visitestonia.com/fi/ostrovan-festivaali


19. - 21.07.2019 Mustjalan musiikkifestivaali, Mustjala küla (Saarenmaalla)
Mustjalan musiikkifestivaali, jolla on pitkä historia, kutsuu musiikin ystäviä Saarenmaalle - paikkaan, jossa on todella kaunis koskematon luonto ja joka on kuin luotu lomailuun ja taiteen nauttimiseen. Vuodesta 1995 järjestetyllä festivaalilla kuullaan klassista musiikkia. Esiintyjinä ovat tunnustetut virolaistaiteilijat ja loistavat ulkomaiset vieraat. Konsertteja pidetään kirkoissa, maalauksellisessa Tagarannan kalastajakylässä, Loonan ja Pidulan kartanoissa, Ninasen lomakylässä ja aika-ajoin myös aivan odottamattomissa paikoissa: vuonna 1939 neuvostosotilaiden rakentamassa rannikkotykistön poterossa Ninasen niemimaalla jne. Festivaalinen taiteellinen johtaja on Aare Tammesalu.
https://www.visitestonia.com/fi/mustjalan-musiikkifestivaali


20.07.2019 Tallinna Truk Show 2019, Tallinna laululava, Tallinna
Tallinn Truck Show -tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa. 5-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään Tallinnan Laululavalla 20. heinäkuuta 2019!
Tallinn Truck Show on Baltian suurin taidemaalattujen ja tuunattujen raskaiden ajoneuvojen näyttely. Paitsi että tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näkemään maailmanluokan kuorma-autoja, on ohjelmassa paljon muutakin mukavaa – extreme-esityksiä moottoripyörillä, driftingiä, makuelämyksiä ruokakojuista ja fantastinen lasten alue. Tallinn Truck Show'n juhlavuoden kunniaksi paikalle on tänä vuonna kutsuttu ennätysmäärä näyttelyautoja. Lisäksi tapahtumavierailla on odotettavissa paljon yllätyksiä!
Tänä vuonna tapahtumassa on nähtävä ainakin Albert Einsteinille pyhitetty ”Monichina”, joka on todella kaunis ja omaperäinen airbrush-maalauksen taidonnäyte suoraan maaiman huipulta. Esillä on muitakin Virossa ennenäkemättömiä maailmanluokan autoja muistakin Euroopan maista.
Tallinn Truck Show’n 2019 pääesiintyjäksi on kiinnitetty Suomen kovimpiin lukeutuva power metal -bändi Stratovarius. Kyse on yhdestä maailmanlaajuisesti tunnetuimmista yhtyeistä Suomessa: Stratovarius kuuluu samaan sarjaan sellaisten saksalaisten huippuyhtyeiden kanssa kuin Helloween, Blind Guardian ja Gamma Ray, jotka ovat power metallin suuria vaikuttajia. Bändin jäsenet ovat innoissaan, että saavat taas pitkästä aikaa tulla Viroon ja tarjota oikean suurkonsertin. Monien faniensa iloksi he ovat luvanneet soittaa tapahtumassa parhaita hittejään, joiden joukossa ovat esimerkiksi Black Diamond, Hunting High and Low ja Eagleheart.
Lisäksi esiintyvät: Shanon, Metsatöll, Up the Sky
Tallinn Truck Show’n pääjärjestäjä on puunkuljetuksen välineisiin erikoistunut yritys Forest Steel OÜ. Tapahtuma on tehnyt tunnetuksi raskaan kuljetuksen elinkeinoa koko Baltiassa ja edesauttanut näin sen kasvua. Mukana onkin paljon kuljetusalan yrityksiä tai raskaaseen kalustoon liittyviä yrityksiä, ja tapahtumavieraat pääsevät tutustumaan monen markkinajohtajan tuotevalikoimaan ja palveluihin.
Liput: https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/rock-ja-pop/tallinn-truck-show-2019-283334/?&utm_campaign=ve&utm_source=portal&utm_media=web&design=ve
www.truckshow.ee


20.07.2019 Kansainvälinen Valgan sotahistorian festivaali, Valga
Yksi ainutlaatuisimmista kansainvälisistä sotahistorian festivaaleista on vuosittainen suurtapahtuma, jonne kokoontuvat sotahistoriakerhojen jäsenet eri valtioista.
Siellä järjestetään mallitaisteluja, sotilaiden marssi kaupungin halki, jossa voi nähdä sotilaita erilaissa uniformuissa ja tekniikkaa. Järjestetään antiikki- ja käsityömarkkinat. Tekemistä ja osallistumisen riemua riittää kaikille.
Tähdet sotataivaalla -konsertissa esiintyvät tänä vuonna Smilers ja Karl-Erik Taukar.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-valgan-sotahistorian-festivaali


20.07.2019 Vormsin avointen pihojen päivä, Vormsin saari


20.07.2019 Mäetagusen kartanopäivä, Mäetaguse alevik, Mäetaguse mõisa park (Jõhvin lähellä)
Mäetagusen kartanopäivä on koko perheen tapahtuma, johon sisältyy niin urheilua kuin kulttuuria, konsertteja, näytelmiä sekä kylätanssit illalla. Käsityöläisten ja luomutuottajien telttoja, lapsille kilpailuja ja toimintaa.
https://www.visitestonia.com/fi/maetagusen-kartanopaiva

20.07.2019 Rõõmsate Laste Festival (Iloisten lasten festivaali) - koko perheen festivaali, Pärnu
Iloisten lasten festivaali on ainut lapsille ja perheille omistettu tapahtuma, joka järjestetään keskikesäisessä Pärnun rantapuistossa. Festivaali tarjoaa löytämistä ja kesänlämpöisiä tunteita sekä lapsille että heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. Tapahtumassa voi oppia innokkaasti, kuunnella musiikkia ja laulaa, syödä hyvin ja terveellisesti, kokea uutta, tehdä jotain omin käsin tai vain nauttia vapaasta ja lapsiystävällisestä festivaalitunnelmasta.
Iloisten lasten festivaali on kesän odotetuin tapahtuma kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille - pakollinen paikallisille tai hyvä syy tulla Pärnuun!
https://www.visitestonia.com/fi/roomsate-laste-festival-iloisten-lasten-festivaali
https://www.facebook.com/roomsatelastefestival/


20.07.2019 Harmonikkajuhla Harmoonika, Põlva Intsikurmu laululava, Põlva
Harmonikkajuhla Harmoonika on perustettu August Tepon aikaisten harmonikkamestarien ja -soittajien perinteen elvyttämistä ja elävöittämistä varten. Harmoonikan pääkonsertissa esiintyvät Viron parhaat harmonikansoittajat ja harmonikan säestyksellä esiintyy aina myös joku tunnettu pop-artisti. Iltaa rikastuttavat muiden maiden harmonikansoittajat omilla kansallisilla soittimillaan.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-harmonikkajuhla-harmoonika


20.07.2019 7 kaupungin musiikkifestivaali. Edith Piaf ja toinen maailmansota, Mäetaguse alevik, Mäetaguse mõis
"7 kaupungin musiikkifestivaali" on perinteinen tapahtuma, jossa voi hämärtyvässä kesässä nauttia eri musiikkityyleistä ainutlaatuisissa konserttipaikoissa kaikkialla Ida-Virumaalla. Viikon aikana kaunista musiikkia esittävät useat eri artistit.
Joka kesä musiikki yhdistää Ida-Virumaan eri alueet yhtenäiseksi kulttuuriseksi kokonaisuudeksi.
https://concert.ee/en/kontserdi-kategooria/the-music-of-seven-cities-en/


20.–21.07.2019 Võrun kotikahviloiden päivä, Võru


20. - 21.07.2019 Tarton hansapäivät, Tartu
Tarton suurimman kansanjuhlan aikana Tarton kaupunki on täynnä mitä erilaisempia tuoksuja – eri aikakausien tuoksuja, ruokien ja leipien, teiden ja makeisten, yrttien ja eläinten tuoksuja.
Odotamme kaikkia kaupunkilaisia ja vieraita Hansamarkkinoille.
http://www.hansapaevad.ee/en/


21.07.2019 Motofestivaali Motonostalgia, Hingu küla, LaitseRallyPark
MotoNostalgia on vuoden suurtapahtuma/motofestivaalit niille, jotka kunnioittavat vanhoja moottoripyöriä ja osaavat arvostaa niiden historiaa.
Vuoden 2019 MotoNostalgia järjestetään jälleen Virossa, LaitseRallyParkissa 21. heinäkuuta. Kansainväliseen koko perheen tapahtumaan kuuluu vanhojen moottoripyörien tapaaminen näyttelyalueella, spektaakkelimaiset jokamiesluokan kilpa-ajot 2300 metrin pituisella Laitsen ralliradalla, vanhan tekniikan ja -tavaran markkinat, moottoripyöriin liittyvien yritysten näyttelyn ja jännittäviä esittelyajoja sekä erilaisia ohjelmanumeroita.
Vierailijat saavat lisäksi nauttia vanhojen autojen näyttelystä, ajaa karting-radalla ja maastoradalla, tehdä huviajelua vanhoilla autoilla ja nauttia hyvää katuruokaa. Lapsille on avattuna LaitseRallyParkin liikennepuisto ja pelitalo!
Kaikki osallistujat, jotka tulevat paikalle yli 35-vuotiaalla moottoripyörällä tai Venäjällä tai Ukrainassa valmistetulla uudemmalla pyörällä, pääsevät LaitseRallyParkin näyttelyalueelle.
Vanhojen moottoripyörien kilpassa päästämme radalle enintään 100 vanhaa moottoripyörää kahdeksassa eri koneluokassa. Parhaille kilpailuun osallistuneille on varattu tasokkaat palkinnot.
East Highwayn LaitseRallyParkissa vuonna 2018 järjestämään kolmanneen MotoNostalgiaan osallistui yli 3.500 vierailijaa. Paikalla oli yli 300 vanhaa moottoripyörää ja kilparadalle ja kilpailuihin niistä osallistui 105 pyörää.
Vierailijat, joita kiinnostavat vain markkinat, pääsevät markkina-alueelle maksutta.
8. heinäkuuta alkaen lipun hinta nousee 10 euroon.
Lippu vierailijoille ja moottoripyörineen näyttelyalueella osallistujille paikan päällä – 10 EUR.
Enintään 10-vuotiaille (ml.) sisäänpääsy on maksuton.
MotoNostalgiasta löydät tarkempaa tietoa:
www.motonostalgia.eu
www.facebook.com/motonostalgic
Hingu, Ääsmäe-Haapsalun maantien varressa, 40km Tallinnasta.
https://www.visitestonia.com/fi/motofestivaali-motonostalgia


21.07.2019 7 kaupungin musiikkifestivaali, Toilan satama, Rock ja jazz Toilan satamassa, Toila
"7 kaupungin musiikkifestivaali" on perinteinen tapahtuma, jossa voi hämärtyvässä kesässä nauttia eri musiikkityyleistä ainutlaatuisissa konserttipaikoissa kaikkialla Ida-Virumaalla. Viikon aikana kaunista musiikkia esittävät useat eri artistit.
Joka kesä musiikki yhdistää Ida-Virumaan eri alueet yhtenäiseksi kulttuuriseksi kokonaisuudeksi.
https://concert.ee/en/kontserdi-kategooria/the-music-of-seven-cities-en/


21.07.2019 7 kaupunkimusiikkifestivaalin loppukonsertti, "Summer Swing", Jõhvi linn, Jõhvi kontserdimaja
"7 kaupungin musiikkifestivaali" on perinteinen tapahtuma, jossa voi hämärtyvässä kesässä nauttia eri musiikkityyleistä ainutlaatuisissa konserttipaikoissa kaikkialla Ida-Virumaalla. Viikon aikana kaunista musiikkia esittävät useat eri artistit.
Joka kesä musiikki yhdistää Ida-Virumaan eri alueet yhtenäiseksi kulttuuriseksi kokonaisuudeksi.
https://concert.ee/en/kontserdi-kategooria/the-music-of-seven-cities-en/


23. - 27.07.2019 Pärnun Bluespäivät, Pärnu
Kansainvälinen bluesmusiikin festivaalitapahtuma, joka käsittää eri puolilla kaupunkia järjestettäviä konsertteja sekä nuorille musiikintaitajille suunnattuja työtupia.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-bluespaivat


23.07.2019 SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT - Pjotr Tšaikovskin Patarouva, Kuressaaren piispanlinna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla, jonne nimenomaan sitä varten pystytetään 2000-paikkainen oopperatalo.
Saarenmaan oopperapäivillä on vuosien kuluessa esiintynyt tunnettuja ja tunnustettuja teattereita, kuten Moskovan Helikon Opera, Black American Opera Broadwaylta, Unkarin kansallisooppera, Shanghain oopperateatteri Kiinasta sekä monet muut. Sijaintinsa ja erinomaisen ohjelmansa ansiosta ovat Saarenmaan oopperapäivät eksoottinen festivaali ja pääsystä oopperaan on tullut jopa suuri etuoikeus.

Pjotr Tšaikovskin Patarouva
23.07.2019, 20:00 - 23:00

Konserttiesitys Mr. Georg Ots
24.07.2019, 20:00 - 23:00

Francis Poulencin Karmeliittien dialogit
26.07.2019, 20:00 - 23:00

Koko perheen esitys Oopperasatu
27.07.2019, 15:00 - 16:00

Saarenmaan oopperapäivät - Oopperagala
27.07.2019, 20:00 - 23:00

https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-oopperapaivat-2018
https://www.saaremaaopera.com/
Kopioi tästä linkki lippujen ostamiseksi:
https://www.piletimaailm.com/performances/search?performance%5Bfull_name_et%5D=saaremaa+ooperip%C3%A4evad&commit=Otsi&venue%5Bname%5D=&from=&to=


24.07.2019 Konserttiesitys Mr. Georg Ots, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


25.07.2019 Torstainen Labajalg Kuressaaressa, Kuressaare, Saaremaa
Torstainen Labajalg on Kuressaaren Raatihuoneen edessä järjestettävä ilmaisten kansantanssikonserttien sarja.
Esiintyvät Kuressaaren perinnemusiikin tanssiryhmät ja erilaiset vieraat kaikkialta Saarenmaalta ja kauempaakin. Näinä iltoina kaupunkikuvassa näkyy kansallispukuja ja kuulee kansanmusiikkia. Tutustutaan alueen perinnekulttuuriin, opetetaan tansseja ja kerrotaan tarinoita.
Sateisella säällä tapahtuma järjestetään Kuressaaren kulttuurikeskuksessa.
https://www.visitestonia.com/fi/torstainen-labajalg-kuressaaressa


25.–27.07.2019 XIV Hiidenmaan kotiinpaluun musiikkifestivaali Hiiumaa Homecoming Festival, Hiidenmaa 


25. - 28.07.2019 Viljandin Kansanmusiikkifestivaalit, Viljandi
Vuosittain heinäkuussa Viljandin linnanmäillä ja keskustassa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali on yhden erityisen, 1990-luvun alussa leviämään alkaneen ajatusmaailman vahvin ilmaisu. Tämä ajatusmaailma arvostaa tapoja, perinteitä ja alueellista identiteettiä yrittäen mukauttaa vuosisatojen ja -tuhansien aikana kerääntyneitä henkisiä arvoja nykyaikaiseen elämään - sitä varten, että perineet eläisivät ja vahvistaisivat näin kansallisia erityispiirteitämme.
Viljandin kansanmusiikkifestivaaleista on vuosien saatossa muodostunut omanlaistensa joukossa yksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista.
https://www.viljandifolk.ee/en
https://www.visitestonia.com/fi/viljandin-kansanmusiikkifestivaalit


25. - 28.07.2019 Jõgevatreff, Kuremaa
Tuhannet moottoripyöräilijät ovat vuodesta 1992 lähtien kokoontuneet kesäisin Kuremaalle. Tapahtumapäivien aikana kuullaan joka ilta elävää musiikkia. Torstai- ja perjantaipäivien ohjelman lomassa osallistujat voivat tehdä päiväretkiä erilaisiin mielenkiintoisiin nähtävyyskohteisiin Virossa (järjestäjät jakavat ajo-ohjeita). Lisäksi päivien sisältöön kuuluu kilpailuja, retkiä, saunomista sekä erilaisten ruokien ja oluiden maistelua.
https://www.visitestonia.com/fi/jogevatreff-11


25. - 28.07.2019 Haapsalun vanhan musiikin festivaali, Haapsalu
Yhdessä Länsi-Viron kauneimmista lomakaupungeista vuonna 1994 syntynyttä Haapsalun vanhan musiikin festivaalia pidetään yhtenä oman tyylisuuntansa tunnustetuimmista Virossa ja se on herättänyt useiden tunnettujen muusikkojen huomion Euroopassa. Festivaaliprojektit tuovat yhteen virolaismuusikkojen parhaimmiston ja alansa suurimmat mestarit kaikkialta Euroopasta - heidän yhteistyössään halutaan elvyttää vuosisatojen musiikki ja tarjota yleisölle unohtumattomia elämyksiä. Haapsalun 1200-luvulta oleva tuomiokirkko on tähän verraton paikka, konsertteja järjestetään myös Haapsalun Johanneksen kirkossa, kuursaalissa ja muualla.
https://www.studiovocale.ee/en/


26.07.2019 Francis Poulencin Karmeliittien dialogit, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


27.07.2019 Koko perheen esitys Oopperasatu, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


27.07.2019 Saarenmaan oopperapäivät - Oopperagala, Kuressaaren linna, Kuressaare
Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali, joka järjestetään keskikesällä Kuressaaren keskiaikaisen piispanlinnan pihalla
Lisätiedot ylempänä 23.7.2018 -kohdassa!


27.07.2019 Saarenmaan haitaripäivät, Pärsama küla, Saarenmaa
Kaikki tasavallan haitarin soittajat ja haitarin soitosta kiinnostuneet ovat odotettuja Saarenmaalle osallistumaan kivaan haitarijuhlaan. Lavalla esiintyy koko päivän haitarimiehiä Viron eri paikoista ja konsertin päättää tanssit, joille ei ole loppua.
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-haitaripaivat


27.07.2019 Nautintofestivaali Tunne, Pärnu
Kyseessä on päivä, jolloin lavalle astuvat vielä tuntemattomat ja tunnetut muusikot ja tanssijat. Nähdä voi katutaitelijoita, taidetta, maistella hyvää ruokaa ja kuunnella mielenkiintoisia luentoja ja osallistua työpajoihin.
Kyseessä on päivä, jolloin suosittelemme ottamaan piknikviltin ja ystävät ja suuntaamaan Rantapuistoon, jossa voimme kaikki yhdessä nauttia eri taidelajeista. Nähdä voi tanssia, kuunnella musiikkia ja runoutta, joogata ja täyttää vatsan kaikella parhaalla. Alueemme muodostavat lepoalue, ruokamaailma, lasten nurkkaus ja lava.
https://www.visitestonia.com/fi/nautintofestivaali-tunne27.07.2019 Uulu Lamba Vest, Uulu küla (Pärnun lähellä)
Uulu Lamba Vest järjestetään vuosittain heinäkuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on koko perheen festivaali, jossa on paikallisen käsityön ja ruoan markkinat ja Viron grilliliiton johtamat Viron mestaruuskisat lampaan grillaamisessa.
Koko päivän aikana järjestetään erilaisia urheilukisoja, lampaan karsinnan ja villan käsittelyn työpajoja, voi tutustua erilaisiin kotieläimiin, nauttia tunnelmallisesta kulttuuriohjelmasta ja tietysti syödä kaikkea hyvää, joka on ennen kaikkea valmistettu lampaasta. Päivä päättyy tunnelmalliseen konserttiin!
https://www.visitestonia.com/fi/uulu-lamba-vest


27. - 28.07.2019 Võrun lastenfestivaali "Rõkkab rõõmust maakera" ("Maapallo kaikuu riemusta"), Võru
Võrussa järjestetään myös tänä kesänä suuri lastenfestivaali, jonka aikana koko kaupunki muuttuu lasten leikkimaailmaksi. Toimintaa on kaikenikäisille vieraille: urheilemme yhdessä, soitamme musiikkia, järjestämme teatteriesityksiä, konsertteja ja työpajoja; tapaamme kuuluisia ihmisiä; jännitystä tarjoavat taikurin esitykset, tiede- ja seikkailupuisto. Lisäksi sinua odottavat hiekkalinnojen rakennuskilpailu, mukava elokuvaohjelma ja paljon muuta.
https://www.visitestonia.com/fi/vorun-lastenfestivaali-rokkab-roomust-maakera-maapallo-kaikuu-riemusta


27.-28.07.2019 Viron maatilapäivät (Eesti talupäevad), Jäneda
Heinäkuun viimeisen viikonlopun ovat useat maataloudessa toimivat ihmiset varanneet Maatilapäiviä varten. Tänä vuonna pidetään Maatilapäiviä jopa 22. kertaa. Jäneda Maatilapäivät ovat hyvin pitkäaikaisella perinteella yhtäjaksoisesti järjestetyt suurtapahtumat Virossa. Aikojen kuluessa olemme tehneet erilaisia ​​muutoksia ohjelmaan, järjestäneet erilaisia ​​kilpailuja, mutta pysyvä on kuitenkin se miellyttävä perinne ja ystävien tapaamisen ilo.
http://www.janedaturism.ee/fi


27.-28.07.2019 Joogafestivaali, Haapsalu
Haapsalun kahdeksannen kerran järjestetty kansainvälinen joogafestivaali tuo viihtyisän ja maagisen ilmapiirin Haapsalun linnoitukselle ja miellyttäville teltoille. Baari tarjoaa laajan valikoiman terveitä vahvistimia ja jännittäviä kasvisruokia. Tärkein puhuja on Joogaopettaja ja muusikko Justin Michael Williams Yhdysvalloista.
www.joogafestival.ee


28.07.2019 Vanemuisen sinfoniaorkesterin kesäkonsertti, Tartu
Kaupunkilaisten iloksi on herätetty eloon 1900-luvun alkupuolella suosittu tapa järjestää maksuttomia kesäkonsertteja, jonka ohjelmassa on kunniapaikan saanut klassinen musiikki. Tämän vuoden ulkoilmakonsertin kapellimestarina on Vanemuine-teatterin musiikillinen johtaja ja pääkapellimestari Paul Mägi. Konsertti järjestetään kaupungin historiallisessa ytimessä sijaitsevassa luonnonmukaisessa amfiteatterissa – Toomemägi-kukkulan Kassitoome–laaksossa.
https://www.vanemuine.ee/?lang=en


29.07. - 04.08.2019 Hiidenmaan tanssitapahtuma 2019 Hiidenmaa
Festivaali järjestetään Hiinassa Käinassa 29. heinäkuuta - 4. elokuuta. Ohjelmaan sisältyy nuorten työpajojen ja esitysten ohjelma sekä festivaalin lopussa esiteltävä ja esitettävä lavastusprosessien ohjelma. Nuorten tanssinharrastajien lisäksi ammattitaitoiset esiintyjät ja tanssitaiteilijat Virosta ja ulkomailta ovat myös kanssamme joka vuosi.


Ylös!

   Elokuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


29.07. - 04.08.2019 Hiidenmaan tanssitapahtuma 2019 Hiidenmaa
Festivaali järjestetään Hiinassa Käinassa 29. heinäkuuta - 4. elokuuta. Ohjelmaan sisältyy nuorten työpajojen ja esitysten ohjelma sekä festivaalin lopussa esiteltävä ja esitettävä lavastusprosessien ohjelma. Nuorten tanssinharrastajien lisäksi ammattitaitoiset esiintyjät ja tanssitaiteilijat Virosta ja ulkomailta ovat myös kanssamme joka vuosi.


10.06 - 01.09.2019 Kansainvälinen aktinäyttely "Mies ja nainen", Pärnu
"Mies ja nainen" - alastontaidenäyttely kesäisessä Pärnussa (Uue Kunsti Muuseum).
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-aktinayttely-mies-ja-nainen
http://mona.ee/english/index.htm


01.08.2019 Torstainen Labajalg Kuressaaressa, Kuressaare, Saaremaa
Torstainen Labajalg on Kuressaaren Raatihuoneen edessä järjestettävä ilmaisten kansantanssikonserttien sarja.
Esiintyvät Kuressaaren perinnemusiikin tanssiryhmät ja erilaiset vieraat kaikkialta Saarenmaalta ja kauempaakin. Näinä iltoina kaupunkikuvassa näkyy kansallispukuja ja kuulee kansanmusiikkia. Tutustutaan alueen perinnekulttuuriin, opetetaan tansseja ja kerrotaan tarinoita.
Sateisella säällä tapahtuma järjestetään Kuressaaren kulttuurikeskuksessa.
https://www.visitestonia.com/fi/torstainen-labajalg-kuressaaressa


01. - 04.08.2019 Hiiumaa kahvilapäivä, Hiidenmaa
Kärdlan kahvilapäivä on Itämeren rannoilla ennen näkemätön tapahtuma, jonka aikana viisitoista kahvilaa avaa ovensa ja porttinsa yksityisillä pihoilla, kaupungin aukioilla ja ihmisiltä tähän asti piilossa olleissa paikoissa. Kärdla on kahvin ja pullan tuoksua tulvillaan.
https://www.visitestonia.com/fi/hiiumaa-kahvilapaiva


01. - 04.08.2019 Ironman Tallinn -triathlon, Kesklinna linnaosa, Tallinna, Lennusadam, Vabaduse väljak
IRONMAN Tallinn -triathlon ja festivaali tarjoaa liikuntamahdollisuuksia tuhansille ihmisille ympäri maailmaa. Triathlonin täysmatkan lisäksi ohjelmassa on Pom'bel IRONKIDS -lasten kisat, Seve Ehitusin hyväntekeväisyysjuoksu, triathlonin lyhyt matka sekä kulttuuriohjelma, kisakeskus ja suuret urheilumarkkinat Vabaduse-aukiolla.
Kilpailu on osallistujille maksullinen, katselijoille ilmainen.
https://www.visitestonia.com/fi/ironman-tallinn-triathlon
http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman/tallinn.aspx#axzz5twqhmGYp


02.08.2019 Omenatarhakonsertit, Urvaste küla, Pokumaa, Võrumaa
Ainutlaatuiset omenatarhakonsertit kutsuvat jo kolmantena vuotena erään etelävirolaisen sukutilan puiden alle tarinoiden ja aitojen sävelten maailmaan.

Marek Sadam ja Tõnu Laikre
02.08.2019, 20:00 - 23:59

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/eesti-muusika/ounaaiakontserdid-2019-64378/?&utm_campaign=ve&utm_source=portal&utm_media=web&design=ve
https://www.visitestonia.com/fi/ounaaiakontserdid-2019


02.–03.08.2019 Intsikurmun festivaali (Põlvamaalla)
Intsikurmun musiikkifestivaali syntyi Uuden Ajan Festivaalista, joka järjestettiin vuosina 2010-2012 Põlvassa. Uuden Ajan Festivaalilla kävi kolmen vuoden aikana 6000 ihmistä ja festivaalilla esiintyi yli 60 artistia. Tapahtuma oli Etelä-Viron suurin musiikkifestivaali, jonka pohja oli sopiva Intsikurmun musiikkifestivaalin luomiseen.
https://www.visitestonia.com/fi/intsikurmun-musiikkifestivaali
www.intsikurmu.com


02. - 03.08.2019 Leigon järvimusiikki-konserttipäivät, Lutike küla, Leigo talu
Monien mielestä Leigon ulkoilmakonsertit ovat Euroopan mittakaavassa harvinaisen elämyksellisiä. Ne tapahtuvat Otepään lähellä, Leigon turismitilan mailla olevassa pienessä järvessä olevalle saarelle rakennetulla lavalla. Sitä ympäröivillä rannoilla jopa tuhannet seuraavat esityksiä, joissa harmoonisesti yhdistyy musiikki, taianomainen maisema, tuli-installaatiot ja vesi.
https://www.visitestonia.com/fi/leigon-jarvimusiikki-konserttipaivat
http://www.leigo.ee/festival/en


02. - 03.08.2019 Kukemurun Ambient-festivaali, Laupa küla, Laupan kartano (Türin lähellä) "Enemmän ääntä, vähemmän musiikkia" - Kukemurun Ambient-festivaalin perusideana on ambient-kulttuurin (musiikki, visuaalinen taide) luonnollinen esittely luonnollisessa ympäristössä ja näin orgaanisen yhtenäisyyden synnyttäminen modernin kulttuurin ja luonnon välille.
Festivaaleilla on viiden vuoden aikana esitelty erilaisia lähestymisiä ambient-musiikkiin kaikkialta maailmasta - Kukemurussa ovat esiintyneet muiden muassa kansainvälisesti tunnetut artistit kuten Biosphere Norjasta ja Cabaret Voltairen perustajajäsen ja maailmanlaajuisesti tunnettu ympäristöäänien nauhoittaja Chris Watson.
https://www.visitestonia.com/fi/kukemurun-ambient-festivaali
https://kukemuru.ee/en/


02. - 04.08.2019 Tarton ruoka- ja viinifestivaali, Tartu
Tarton ruoka- ja viinifestivaali tarjoaa aitoja virolaisia makuja Etelä-Viron pientuottajilta ja pop-up -ravintoloilta sekä runsaan viinivalikoiman.
Kaikilla voivat ottaa osaa avoimiin maistajaisiin ja saada neuvoja Viron parhailta sommeliereilta.
Koko perheen viihdeohjelma, kaupunginosien kotikahvilat, yöpromenadi Emajoen rannalla, lasten alue ja paljon muuta jännittävää lisäävät ruoka- ja viininautintoihin makua.
http://www.maitsevtartu.ee/en/


02.–04.08.2019 Suidsusannasümfoonia (Savusaunasinfonia). (Põlvamaalla)
Maailman luomisen myytit ja savusaunaperinne yhdistyvät musiikin täyttämässä esityksessä, jossa mukana on myös Viron ?lharmoninen kamarikuoro. Teoksen säveltäjä on Märt-Matis Lill.
www.savvusann.ee


02. - 04.08.2019 Blues-festivaali “Augustibluus”, Haapsalu
Blues-festivaali muuttaa Haapsalun intiimin musiikin mekaksi. Päivisin järjestetään rautatieasemalla akustisia konsertteja ja eri puolilla kaupunkia työpajoja. Iltaisin linnoituksen päälavalla esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa Blues-henkinen yöklubi pitää festivaalivieraat juhlatunnelmassa varhaisille aamutunneille asti.
http://www.augustibluus.ee/


02. - 04.08.2019 Pühalepan musiikkifestivaali, Pühalepa (Hiidenmaalla)
Hiidenmaalla järjestettävän Pühalepan musiikkifestivaalin keskiössä on sekä vanha musiikki että modernien säveltäjien musiikkiteokset. Festivaali tarjoaa kolmen päivän aikana monipuolisia ja korkeatasoisia konsertteja ja myös Hiidenmaalta kotoisin olevilla muusikoilla on oma varma paikkansa festivaaliohjelmassa.
http://www.keremakultuurikoda.ee/eng/


03.08.2019 Setunmaan kuningaskunnan päivät, Küllätüvä küla
Setunmaan kuningaskunnan päivät ovat vuosittainen setulaisten juhlapäivä, jolloin Setunmaa julistautuu omaksi kuningaskunnakseen ja valitaan setulaisten kuninkaan Pekon sijainen maanpäällä eli Setunmaan Ülemsootska. Kuningaskunnan päivät avataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja kuningaskunnan pääkaupunki vaihtuu vuosittain, sillä kuningas Pekon tiedetään halunneen, että kuningaskunta ei olisi vain yksi "nulga“ tai kunta vaan olisi kaikkien setulaisten yhteinen asia.
https://visitsetomaa.ee/en


03.08.2019 Sangasten Ruispäivä (Sangaste Rukki Päev), Lossiküla, Sangaste, Sangasten linna
Ruis on kautta aikain ollut virolaisten tärkein elintarvike. Leipä tuli pöytään työllä ja vaivalla. Sangasten linnan kartanonherran Fr. G. M. Bergin kehittämä talvenkestävä ja runsassatoinen Sangasten ruis on vanhin edelleen kasvatettava ja ensimmäinen tietoisesti kehitetty ruislaji maailmassa.
Rukiin kunnioittamiseksi Sangasten ruiskylässä juhlitaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruispäivää. Ruispäivänä Sangasten linnan pihalla järjestetään perinteisesti markkinat, erilaisia työpajoja, tunnelmallinen viikateralli, useita kisoja. Tietysti vuosittainen Rukkihundi Rahvajooks -juoksu.
Tanssia ja tunnelmaa luovat alueen esiintyjät.
https://www.visitestonia.com/fi/sangasten-ruispaiva-sangaste-rukki-paev
http://www.sangasterukkikyla.eu/fi (Hyvät suomenkieliset ajo-ohjeet Sangasteen)


04.08.2019 Alatskivin linnapäivä, Alatskivi
Satumaisen Alatskivin linnan kesäinen linnapäivä on perinteikäs tapahtuma. Päivä on täynnä hauskaa toimintaa, mielenkiintoisia vieraita, konsertteja ja opastettuja kierroksia, joiden valmisteluun ja toteutukseen on aina otettu mukaan myös aktiivinen paikallisyhteisö.
http://www.alatskiviloss.ee/en


08. - 10.08.2019 Kuressaaren meripäivät, Kuressaare (Saarenmaalla)
Virolaiset tietävät, että Viron meren sydän lyö Saarenmaalla. Kuressaaren meripäivät, jotka järjestetään Kuressaaren rannassa, on Saarenmaan meripäivien päätöstapahtuma. Meripäivillä järjestetään useiden konserttien lisäksi myös käsityötori, urheilukilpailuja, työtupia ym.
Kuressaaren uimaranta ja puisto ovat lapsille mieluisia leikkipaikkoja. Meripäivien ohjelmaan kuuluu Torin lahden lähellä järjestettävät käsityö- ja aarremarkkinat.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-meripaivat
https://www.merepaevad.ee/


09. - 11.08.2019 Musiikkifestivaali Viru Folk, Käsmu
Koko perheen festivaali Viru Folk esittelee tällä kertaa irlantilaista kulttuuria. Irlantilainen musiikki on Itse asiassa tunnettua ja rakastettua kaikkialla maailmassa, koska monet irlantilaiset ovat lähteneet saareltaan maailmalle ja levittäneet kulttuuriaan kaikkialle. Irlantilaisia pubeja voi löytää monista maista ja niissä voi usein myös nauttia live-musiikista. Musiikin ystävät maapallon joka kolkassa tuntevat hyvin sellaiset laulut kuten "Molly Malone", "Drunken Sailor", "The Wild Rover (No Nay Never)", "Whiskey in the Jar" jne. Irlannissa näitä lauluja voi kuulla päivittäin, koska irlantilaiset todella rakastavat musiikkia.
Tällä kertaa Viru Folkin järjestäjät yrittävät luoda Irlantiin verrattavan tunnelman myös Käsmuun, jossa kolmen festivaalipäivän aikana voi kuulla runsaasti perinteistä irlantilaista musiikkia, ihailla kuuluisaa irlantilaista tanssia ja juoda kuuluisaa irlantilaista kahvia, irlantilaista olutta ja irlantilaista viskiä.
https://www.visitestonia.com/fi/musiikkifestivaali-viru-folk


09. - 11.08.2019 Kansainvälinen puhallinfestivaali ”Mürtsub pill", Tartto
Teitä odottaa kesäinen Tartto – keskustan mukavat kesäkahvilat, Toomemäki ja Emajoki. Festivaali järjestetään Tarton keskustassa, päälava sijaitsee Tarton raatihuoneentorilla. Festivaali esittelee orkesterimusiikkia, puhallinorkestereja, puhallinyhtyeitä, solisteja, yhtyeitä meiltä ja muualta.
http://www.murtsubpill.com/en


09. - 18.08.2019 Birgitta-festivaali, Pirita, Tallinna
Birgitta-festivaali on pitkän historiansa myötä noussut kulttuurikesän huipputapahtumaksi.
Oopperat ja balettiesitykset, oratoriot ja gaalat, Tosca ja La Traviata, Bolero ja Joutsenlampi, tunnustetut huippuesiintyjät ja hulluja kokeiluja, niin omia kuin vierailevia esityksiä, klassista ja nykyaikaista – Birgitta-festivaali pystyy yhdistämään ne kaikki. Tämä vuodesta 2005. lähtien järjestettävä korkeatasoinen musiikkitapahtuma on samalla tärkein musiikkiteatterifestivaali Pohjoismaissa ja Baltiassa. Birgitta-festivaali yhdistää keskiaikaisen luostarin hämärän lumon ja nykyajan musiikkiteatterin viimeisimmän sanan.
https://www.visitestonia.com/fi/birgitta-festivaali


10.08.2019 Monikulttuurinen Pärnu - Vähemmistökansojen kesäfestivaali, Pärnu
Monikulttuurinen Pärnu on perinteisesti elokuussa Pärnun kaupungissa järjestettävä tapahtuma, jossa Pärnun ja muiden kaupunkien vähemmistökansojen kulttuuriseurat järjestävät konsertin Itsenäisuuden aukiolla (ent. Rüütlin aukiolla), jossa on myös käsityönäyttely.
https://www.visitestonia.com/fi/monikulttuurinen-parnu-vahemmistokansojen-kesafestivaali


10.08.2019 BEACH BEACH 2019 JA BEACH FRONT PROMENADE, Haapsalu
Kahdeksas Rannalõõtsan kesäkonsertti järjestetään Haapsalun rantakadulla rantakauppiaiden kanssa.


10. - 11.08. Haukan markkinat, Antsla (Antsla on pieni kaupunki Võrun ja Valgan välissä)
Elokuun alussa pienen Antslan kaupungin kaduilla järjestettävät Haukan markkinat ovat suurimmat markkinat Virossa. Kaksipäiväiset markkinat tarjoavat laajan valikoima käsitöitä, pienten ja suurten virolaisyritysten tuotantoa ja tuotteita myös rajan takaa.
Markkinahumuun kuuluu arvontoja, maistiaisia, trampoliineja, karuselli, ratsastusta ja lentoja Võrumaan yllä. Antslan laulukentällä järjestetään markkinailtana vauhdikas autojen romutuskisa - Romuralli ja rallia seuraa juhla Viron suosituimpien yhtyeiden avustuksella.
https://www.visitestonia.com/fi/haukan-markkinat-ja-romuralli


10. - 11.08.2019 Pärnun Kiltapäivät, Pärnu
Kiltapäivät korostavat käsityötaitojen elinvoimaisuutta. Aidolla ja rehdillä käsityöllä tehdään kauppaa Pärnun keskustassa, taitojaan ja tuotoksiaan esittelevät käsityömestarit paikallisista ja kansainvälisistä killoista.
Samaan aikaan järjestetään Tilatori, jossa tilalliset ja pientuottajat tarjoavat kauden elintarvikkeita. Tunnelmaa kohottavat katumuusikot. Järjestetään erilaisia työpajoja niin lapsille kuin aikuisille.
http://maarjamagdaleenagild.ee/en/


12. - 17.08.2019 Tarton rakkauselokuvien festivaali "tARTuFF", Tartto
tARTuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali, joka järjestetään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa - Tartossa. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia.
Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. tARTuFF on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-rakkauselokuvien-festivaali-tartuff


16. - 17.08.2019 Historiafestivaali Narvan taistelu, Narva
Narvan kesän huipputapahtumaksi kasvanut kansainvälinen festivaali keskittää linnan pihalle sotahistoriakerhoja kaikkialta Pohjois-Euroopasta.
Kolmeksi päiväksi linnan pihalle pystytettyyn telttaleiriin kerääntyvät Pietari I:n ja Kaarle XII:n ajan univormuihin pukeutuneet sotilaat. He käyvät uudelleen historiallisen Suuren Pohjan sodan taistelun Venäjän ja Ruotsin välillä. Sotilasleirin vieressä elää maan alkuperäiskansan kylä, Pohjoispihalla pidetään vanhan ajan markkinat.
Alokkaita värvätään ja koulutetaan samalla tavalla kuin 300 vuotta sitten.
https://www.narvamuuseum.ee/mis-toimub/
https://www.visitestonia.com/fi/historiafestivaali-narvan-taistelu-43


16. - 18.08.2019 Valkoisen Daamin Aika, Haapsalu
Valkoisen Daamin Aika on jo kolme vuosikymmentä ollut yksi Haapsalun kesän tärkeimmistä tapahtumista. Haapsalun vanha kaupunki muuttuu elokuista täyskuuta lähimpänä olevana viikonloppuna markkina-alueeksi, värikäs kulttuuriohjelma kestää aamusta iltaan ja pimeyden laskeuduttua piispanlinnassa esitetään Valkoisen Daamin ulkoilmaesityksiä.
Kesäesitys "100 Valkoista Daamia" on omistettu Viron tasavallan 100-vuotispäivälle. Useiden aina vuodesta 1979 esitettyjen aiempien Valkoisen Daamin lavastuksien tapaan on myös tämän tarinan päähenkilönä nuori virolaistyttö Maila, joka kohtaa tuomioherran. Maila uskoo sen lisäksi, että rakastaa voi säätyyn katsomatta sitä, jota sydän haluaa, vapauteen - kyläläisten varoituksista huolimatta hän astuu taistelijan luonteellaan hiippakuntaa vastaan yrittäen tuoda tuon aikaiseen yhteiskuntaan positiivista muutosta. Näytelmän kirjoittaja Piret Jaaks, ohjaaja Siim Tõniste, musiikki Peeter Rebane.
http://www.valgedaam.ee/pages/eng/legend.php?lang=EN


16.–18.08.2019 Võrun kaupungin päivät ja kaupungin 235-vuotisjuhlat, Võru
Võrun kaupunki juhlii neljän päivän aikana 230. syntymäpäiväänsä.
Kaupungissa pidetään monenlaisia tapahtumia kaikenikäisille: kaupungin päivien markkinat, vaskipuhallinpäivät, urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, näyttelyjä gallerioissa, teatteriesityksiä, tanssi-iltoja jne.
Juhlat päättyvät järvikonserttiin.


17.08.2019 Kalevipojan kala- ja vesifestivaali, Raja küla, Kasepää (Peipsimaalla, lähellä Mustveetä)
Markkinoilla myydään parhaimpia paikallisia maatalous- ja puutarhatuotteita. Peipsin sipulia, kurkkua ja kalaa riittää kaikille. Paikalla kuuluisammat käsityöläiset ja parhaimmat viihdetaiteilijat
https://www.visitestonia.com/fi/kalevipojan-kala-ja-vesifestivaali


17.08.2019 Küüslaugu Festival (Valkosipulifestivaali), Kuremaa
10. valkosipulifestivaali järjestetään tänä vuonna Kuremaalla, Jõgevan maakunnassa.
Markkinoilla myydään virolaista käsityötä ja ruokaa. Tietysti olemassa on myös erilaisia valkosipuliaiheisia tuotteita. Päivän ohjelmaan kuuluvat myös laaja kulttuuriohjelma ja työpajat.
Tekemistä pitäisi riittää sekä pienille että suurille, sekä äideille että isille, sekä isoäideille että isoisille!.
https://www.visitestonia.com/fi/kuuslaugu-festival-valkosipulifestivaali


17.08.2019 Viron yöjuoksu, Rakvere
Viron yöjuoksu on erityisin juoksutapahtuma Baltiassa. Juoksujuhla, jossa ensimmäisellä sijalla on aina elämys juoksusta ja liikkumisesta, ei tulos.
Sarjan tavoitteena on edistää Virumaan alueella säännöllistä liikkumista ja tarjota siihen motivoivia mahdollisuuksia.
Jokaiseen tapahtumaan voi rekisteröityä sekä erikseen että sarjan osana.
https://www.xn--jooks-iuaa.ee/en


17. - 18.08-2019 Kostipäiv, Setomaa
Odotamme vierailijoita Kostipäivänä tilojen pihoille maistelemaan paikallisia ruokia paikallisesta raaka-aineesta.
Sõir, suulliim, kikkaseenepiirak ja muut tällaiset tuotteet ovat kahviloissa kunniassa. Seto Külavüün päiväkahviloissa voi varmasti maistella monia muitakin mielenkiintoisia paikallisia ruokia. Jokaisessa kahvilassa on myös oma myyntitiski. Kun vatsa enää ei vedä, voi ostaa mukaan.
Sunnuntaina kahviloissa on peräpütüpäiv, eli tarjotaan kaikkea sitä, mitä on vielä jäljellä.
https://visitsetomaa.ee/en


18.08.2019 Ekofestivaali Vihreämpi elämä, Põlvan ulkoilmamuseo, Kanepi, Võrumaa


19.08.2019 Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä ja Obinitsan kirkkojuhla Obinitsa küla, Obinitsa, Meremäe vald, Võrumaa
Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä eli kirkastussunnuntai on vuoden tärkein päivä Mokornulgan eli Obinitsan alueen setukaisille.
Kirkastussunnuntain juhlinta alkaa jo päivää aiemmin iltajumalanpalveluksella sekä ristikulkueella Obinitsan järvelle.
19. elokuuta eli Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen juhlapäivä alkaa aamujumalanpalveluksella Obinitsan kirkossa, mitä seuraa ruokailu menehtyneiden omaisten kanssa heidän haudoillaan.
Iltapäivällä Obinitsan ystävät ovat odotettuja nauttimaan setukaisten tanssista ja leelosta. Myöhemmin kyläkeskuksessa järjestetään kyläjuhla.
Pyydämme vieraita tulemaan pieninä ryhminä ja kunnioittamaan paikallisia tapoja.
Lisätietoja: www.visitsetomaa.ee
https://www.visitestonia.com/fi/herramme-jeesuksen-kristuksen-kirkastumisen-juhlapaiva-obinitsassa


20.08.2019 Kansallispukujen tuuletus Tartossa, Tartto
Laulajat, muusikot ja tanssijat kansallispuvuissa pitävät arvokkaasti tallessa vuosisatojen takaisten käsityömestareiden luomia arvoja, peilaavat kansan kauneuden tuntoa ja käsityömestareiden taitoja. Yleensä kansallispuvut ovat yhteisöjen esiintymisasuja, mutta kansallispuvut ovat myös henkilökohtaisia pukuja. Niitä on säilytetty huolella ja annettu eteenpäin sukupolvelta toiselle.
Odotamme Viron itsenäisyyden palauttamisen juhlapäivän piknikille henkilökohtaisten kansallispukujen omistajia, jotta voisimme esitellä niitä kansallispukukoulussa valmistuneiden upouusien pukujen kanssa. Kansallispukujen asiantuntijan puheen lisäksi soitamme, tanssimme, teemme vähän käsitöitä.
https://www.visitestonia.com/fi/kansallispukujen-tuuletus-tartossa


20.08.2019 Tahkurannan kurkkufestivaali, Tahkuranna küla (Pärnusta etelään)
Kurkku, kala ja käsityö ovat olleet rannikkolaisten seuralaisina jo vuosisatoja… Jotta nuo kolme toisiinsa liittyvää sanaa ja niihin liittyvät toimet eivät koskaan lakkaisi, Tahku rannnarahvas-yhdistys järjestää Hapankurkkufestivaalin.
Juhlapäivänä jaetaan mielenkiintoisia reseptejä ja silloin voi maistaa sekä kurkkua että kalaa. Avoinna on useita työpajoja.
https://www.visitestonia.com/fi/tahkurannan-kurkkufestivaali


20.08.2019 Varnja saunafEST, Varnja
Peipsin rannalla sijaitsevan Varnjan kylän saunat odottavat saunafESTIN puitteissa paikallisten lisäksi myös vieraita! Tule ja kokeile erilaisia saunatyyppejä ja kutsuvaa Peipsiä.
Jokaiseen saunafESTIN liittyvät Mesi taren kotitalon saunat ja jotkin paikallisten asukkaiden saunat kyläkadun varrella. Kutsumme myös liikkuvien saunojen omistajia osallistumaan ja esittelemään saunojaan suuremmalle yleisölle.
https://www.visitestonia.com/fi/varnja-saunafest


20.08.2019 Andrea Bocellin konsertti, Laululava, Tallinna
Maailman kuulu tenori Andrea Bocelli saapuu konsertoimaan Tallinnan laululavalle elokuussa. Konsertti on osa Bocellin maailmankiertuetta ja sen ohjelmisto koostuu sekä klassisen musiikin helmistä että Bocellin suosituimmista kappaleista.
https://lauluvaljak.ee/et/sundmused/andrea-bocelli


20. - 22.08.2019 Burning Island - Tulisaari, Võiküla (Saari salmessa Virtsun ja Kuivastun välillä)
Sijainti: pieni saari keskellä suurta salmea.
Musiikki: muinainen beat Viron eri tiskijukilta.
Aktiviteetit: erilaiset työpajat, aivoriihet, tuleen liittyvät toiminnat, lomailu. Iltarituaalit, tulitanssijat, tulilava ja valoinstallaatiot. Kuljetus: saapuminen saarelle veneellä ja lautalla. Erityisesti tulisaarta varten rakennettu lautta säkkituolien ja musiikin kera. Majoitus: majoitus Viirelaidilla joko vanhassa majakanvartijan talossa, pihatalossa, glamping-teltoissa tai omassa teltassa leirintäalueella.
Huom.! Ennakkomyynnissä lippuja vain 100 kpl. Liput: https://www.ticketer.ee/burning-island-2019/
https://viirelaid.ee/


21. - 24.08.2019 Kaupunkifestivaali UIT, Tartto
Kaupunkifestivaali UIT on Tartossa järjestettävä kansainvälinen monitieteinen festivaali, jonka tarkoituksena on asukkaiden ja elinympäristön välisen keskustelun herättäminen, vaihtoehtoisten tilanäkymien tarjoaminen ja paikkaan liittyvän taiteen luominen. Edustettuina on sekä virolaisten että ulkomaisten taiteilijoiden paikkaan liittyviä teoksia: esityksiä, installaatioita, konsertteja, kaupunkikierroksia ja -pelejä sekä myös tapahtumia lapsille.
Tapahtumien tulisi puhuttaa sekä nuoria että vanhempia tarttolaisia, sekä kulttuurin ystäviä että kulttuuria vieroksuvia. Erittäin kiinnostuneille suunnattuja tapahtumia järjestetään yhdessä suurien, julkisessa tilassa järjestettävien tapahtumien kanssa.
https://www.visitestonia.com/fi/kaupunkifestivaali-uit


23.08 - 25.08 RuhnuRahu, Ruhnu (Ruhnun saarella)
RuhnuRahu on Viron pienin kulttuurifestivaali, joka yhdistää musiikin, taiteen, elokuvan, teatterin, luonnon ja hyvän seuran kesän päätökseksi.
Festivaaliohjelmaan kuuluu elokuvia, hienoja muusikkoja ja levynsoittajia, paikallista ruokaa ja kaukaista kahvia, talkoot saaren hyväksi, ajeluja vanhalla "Runbjarn"-laivalla, luonto- ja kulttuurikävelyjä, lasten työpajoja, keskusteluja ja muuta inspiroivaa, jota ei löydy muualta.
https://www.visitestonia.com/fi/ruhnurahu


24.08.2019 Chilin ystävien tapaaminen, Kärsu küla, Metste talupin (Pärnumaalla)
Odotamme tapaamiseen kaikkia chilin ystäviä, sekä kasvattajia, tuotteiden valmistajia, tulisista ruoista pitäviä että muita kiinnostuneita.
Jaamme kokemuksia, maistelemme ja luomme pienen vain chilille omistetun markkinanurkkauksen.
https://www.facebook.com/events/874089209646878/
https://www.visitestonia.com/fi/chilin-ystavien-tapaaminen


24. - 25.08.2019 Lüübnitsan sipuli- ja kalamarkkinat, Lüübnitsa küla
Kesäiset Setukaismaan sadot – kala ja vihannekset – ovat valmiita myyntiin. Kunnia-asemassa ovat sipuli- ja valkosipuliletit. Vierailijat voivat ostaa mukaan käsitöitä ja osallistua ruoka- ja valokuvauskursseille. Lapsilla on jännittävää seurata, kuinka miehet vuolevat puuta ja olla vaikka sepän oppipoikana.
https://www.visitestonia.com/fi/luubnitsan-sipuli-ja-kalamarkkinat

24. - 25.08.2019 Peipsin ruokakatu 175 km, Mustvee
"Peipsin ruokakatu 175 km" järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Vasknarvasta Saaboldaan ja sen puitteissa on 175 km matkalla avoinna pop-up -ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia ja juomia vain Peipsimaan puhtaista raaka-aineista. On sekä paikallisten yhteisöjen ravintoloita että vierasravintoloita kaikkialta Virosta, jotka panevat ideansa paikallisesta raaka-aineesta pöytään. Kustumme sinut osallistumaan ja nauttimaan arvokasta ruokaa ja varastoimaan sitä!
https://www.visitestonia.com/fi/peipsin-ruokakatu-175-km


25.08.2019 Tarton rullaluistelumaraton (42, 21 ja 10 km)
Skandinavian ja Baltian suurimmassa rullaluistelutapahtumassa urheilun ystäviä odottavat maraton- ja puolimaratonradat. Päivä ennen päämatkoja on ohjelmassa myös vauhdikas sprinttikisa sekä perheen pienemmille tarkoitetut lasten kisat.
https://www.tartumaraton.ee/


29.08.2019 Ooppera "Dust" / Narvan oopperapäivät ContempArt, Narva, Vaba Lava Narva teatrikeskus
Narvan oopperapäivät järjestetään vuonna 2019 neljättä kertaa. Se on festivaali, jossa voi tutustua moderniin klassiseen musiikkiin, katsella ja kuunnella maailman ensiesityksiä ja nuorten luojien töitä, jotka esittelevät yhteistyössä alansa ammattilaisten kanssa jo tunnettuja klassikkoja.
Narvan oopperapäivien tapahtumia järjestetään historiallisessa Narvan linnassa, Kreenholmin alueella ja hiljattain avatulla Vapaalla Lavalla, näissä paikoissa voi kokea kamarimaisempia esityksiä. Narvan oopperapäivien ohjelmaan kuuluu suurteosten maailman ensiesityksiä, koko perheen tapahtumia, tanssiteatteria, eri taidelajien yhdistämisellä syntynyttä teatteria.
http://narvaopera.ee/?lang=fi
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart


30. - 31.08.2019 Aparaaditehasin festivaali, Tartto
Aparaaditehasin festivaali Tartossa yhdistää kulttuuritehtaan parhaat palat. Avointen ovien päivä tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa talon kulissien taakse, kahtena iltana voi osallistua konsertti- ja yökerho-ohjelmaan, paikalle tulevat katuruokaravintolat, keskustellaan Kastani-Vaksalin kehittyvän alueen tulevaisuudesta, järjestetään Müürilillen kirpputori ja paljon muuta jännittävää.
https://www.aparaaditehas.ee/en


31.08.2019 Kallasten kala- ja sipulimarkkinat, Kallaste
Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna matkustaa Kallasteelle ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät ovat tuoneet markkinoille erilaisia tuotteita, joista kuuluisin on kuitenkin Peipsin sipuli.
Markkinoilla on myynnin lisäksi myös monipuolinen kulttuuriohjelma. On mahdollista osallistua käsityötupiin, tarjolla on todellista ja aitoa kalasoppaa, järjestetään veneajeluja Peipsillä ja lasten esityksiä.
https://www.visitestonia.com/fi/kallasten-kala-ja-sipulimarkkinat


31.08.2019 Muinaistulien yö, ympäri Viroa
Elokuun viimeisenä viikonloppuna Virossa vietetään muinaistulien yötä. Silloin vaalitaan vanhaa tapaa, jonka mukaan merenrantaan sytytettiin auringonlaskun aikaan tulia, jotta merimiehet löytäisivät takaisin kotiin. Tallinnassa muinaistulien yön kokkoja voi nähdä ainakin Lentosataman merimuseossa ja Viimsin ulkoilmamuseossa.
http://www.ancientlights.eu/fi


31.08. - 01.09.2019 Kesä purkkiin, Narva
Kesäkauden lopputapahtumassa kilpaillaan lauantaina suolaisten ja sunnuntaina makeiden säilykkeiden valmistuksessa. Kaikki on tuoretta sekä kypsyy samassa nuotioilla porisevissa kattiloissa, vieraiden ei jää tehdä muuta kuin maistaa ja arvioida kilpailevia säilykkeitä. Kilpailun grand prix on damaskolaisesta teräksestä valmistettu veitsi.
http://narvamuuseum.ee/fin/pohjoispiha/palvetut/


31.08 - 01.09.2019 Jüri Jaansonin Kahden Sillan Juoksu, Pärnu, Jaansoni rada
Soutulegendan Jüri Jaansonin mukaan nimetty Kahden Sillan juoksu on todennäköisesti Pärnun tunnetuimpia urheilutapahtumia. Vuodesta 2001 lähtien urheilun ystävät kokoontuvat syyskuun alussa Pärnuun. Pärnun jokirantoja pitkin kulkevan, Jaansonin mukaan nimetyn noin 10 km radan voi sekä kävellä että juosta.
Tapahtumia riittää koko perheelle. Ohjelmassa on juoksu, kävely ja sauvakävely, lasten matkat ja urheilutori.
https://www.2silda.ee/en/two-bridges-race/


Ylös!

   Syyskuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


10.06 - 01.09.2019 Kansainvälinen aktinäyttely "Mies ja nainen", Pärnu
"Mies ja nainen" - alastontaidenäyttely kesäisessä Pärnussa (Uue Kunsti Muuseum).
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-aktinayttely-mies-ja-nainen
http://mona.ee/english/index.htm


02. - 08.09.2019 Virolaisen teatterin festivaali Draama, Tartu
Virolaisen teatterin festivaali Draama on kuraattorifestivaali, jonka pääohjelmistossa on virolaisen teatterin parhaat ja kiinnostavimmat esitykset. Festivaalien pääohjelman, jonka aihe selviää toukokuussa, lisäksi tarjolla on myös jännittävä sivuohjelma, musiikkitapahtumia ja mukavia keskusteluiltoja ja ajanviettoa festivaalikerhossa.
http://draama.ee/for-english-speaking-audience


05. - 15.09.2019 Saarenmaan ruokafestivaali, Kuressaare
Saarenmaan ruokafestivaali tarjoaa koko viikon kestävän jännittävän ohjelman, josta voi sanoa vain seuraavaa: myös ruoalla on hyvästä syöjästä hyvä mieli.
Festivaaleilla järjestettävä ravintolaviikko tarjoaa saarenmaalaisia makuelämyksiä hyvään hintaan. Lisäksi Saarenmaan pientuottajien tuotteiden maistiaiset ja esittelyt. Ota lauantaina mukaan piknikkori ja osallistu katupiknikiin Kuressaaren keskustassa. Kaikki ovat tapahtuman viimeisenä päivänä odotettuja omenakahviloiden päivään.
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ruokafestivaali

06. - 07.09.2019 Karksin hunajafestivaali, Karksi-Nuia
Koko perheen tapahtuma mehiläishoitajille ja hunajan ystäville. Festivaalin avaa perjantainen konserttiohjelma Karksin Pietarin kirkossa, ja sitä seuraa päivä täynnä tapahtumia. Lauantaina voi kuunnella luentoja mehiläishoidosta, maistaa ja ostaa hunajaa ja hunajatuotteita, osallistua erilaisiin työpajoihin, tutustua näyttelyihin. Illan päättää tunnelmallinen konsertti.
https://www.visitestonia.com/fi/karksi-nuian-hunajafestivaali


06. - 08.09.2019 XV Nostalgiapäivät, Haapsalu
Days Paraati vanhoista ajoneuvoista, kilpa ja näyttely. Nostalgia-päivien aikana järjestetään erilaisia ​​esityksiä, konsertteja, teemapäiviä, elokuvaohjelmia ja paljon muuta kaikkialla kaupungissa.
FB: https://www.facebook.com/nostalgiapaevad/


06. - 08.09.2019 Tallinnan maraton, Tallinna
Vaikka Tallinna onkin maailman suurkaupunkien joukossa pieni, kuuluu se kaupunkimaratoninsa ansiosta varmasti niiden joukkoon. Tallinnan maratonilla esittelemme kaunista pääkaupunkiamme vieraillemme, koska kaunis kilparata kiertää monen erilaisen alueen halki.
Kaikkiin juoksumatkoihin yhteensä osallistuu noin parikymmentätuhatta juoksijaa yli 50 valtiosta. Kisakeskus sijaitsee Vabaduse-aukiolla. Kolmipäiväisillä liikuntafestivaaleilla voi juosta maratonin, puolimaratonin, 10 km tai 5 km. Pienemmille on lasten juoksut.
https://www.visitestonia.com/fi/seb-tallinnan-maraton
http://www.jooks.ee/en/tallinn-marathon/


06.09.2019 Balettigaala / Narvan oopperapäivät ContempArt, Narva
Narvan oopperapäivät järjestetään vuonna 2019 neljättä kertaa. Se on festivaali, jossa voi tutustua moderniin klassiseen musiikkiin, katsella ja kuunnella maailman ensiesityksiä
https://www.visitestonia.com/fi/narvan-oopperapaivat-contempart


07.09.2019 XXVIII Türin syysmarkkinat, Türi
Vaikkei Türin lukuisissa puistoissa olekaan vielä syksyn ruskaa, keskikaupungin puistoteillä pidetään Türin syysmarkkinat. Tervetulleita ovat kaikki, jotka tarjoavat puutarhansa tai peltonsa antimia tai haluavat hankkia niitä talven varaksi. On myös otollinen aika hankkia kotipihalle uusia taimia ja monivuotisia kasveja. Markkinoiden aikana järjestetään käsityö- ja puutarhanäyttelyjä.
https://www.visitestonia.com/fi/xxviii-turin-syysmarkkinat
http://www.tyrilillelaat.ee/


07.09.2019 Tarton Maarjalaat (Marian markkinat), Tartto
Marian markkinoilla on myynnissä suuri valikoima virolaisia ruoka- ja tilatuotteita, runsas valikoima virolaisten käsityömestarien ja pientuottajien tuotteita. Myydään myös taimia ja puutarhatuotteita. Marian markkinoilla on koko perheen viihdeohjelmaa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-maarjalaat-marian-markkinat


07.09.2019 Kuressaaren katupiknik, Kuressaare, Saarenmaa
Tule nauttimaan Kuressaaren katupiknikistä!
Kuressaaren Lossi-katu peittyy piknikpöytiin vain kerran vuodessa. Ihmiset nauttivat mukaan ottamiaan ruokia ja juomia ja tanssivat tanssimusiikin tahtiin. Jos Sinulla ei ole piknikvarusteita, niin kadun varrella olevat kahvilat ovat valmiina palvelemaan piknikillä olevia.
https://www.visitestonia.com/fi/kuressaaren-katupiknik


07.09.2019 Jänedan syysmarkkinat, Jäneda
SyysmarkkinatovatJänedanvieraitailoinneetjatkuvasti kaikella tuoreella javärillisellä , jotasyksyinenpuutarhameilletarjoaa.Peipsi rannan"tunkki" -sipulinjavalkosipulintuoksuvatpalmikoton vain yksiosasuosituistajakysytyistätavaroista.Savulihamonin tavoin, lisäksiviiriäisetjakalaonpakollinen osakoreissa, kunpalaataan autonluokseparkkipaikalle.Peruna- ja omenanäyttely tarjoaa jo vuosia mahdollisuutta tutustua uusiin makuelämyksiin. Samoin tänä vuonna.
http://www.janedaturism.ee/fi


11.09. - 03.11.2019 Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB), Tallinna
Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB) on alueen suurin kansainvälinen arkkitehtuurifestivaali, jonka teemana on "Kauneudella on väliä; Kauneuden nousu unholasta" ja pääkuraattoriksi on tri. Yael Reisner. TABIN avajaisviikko on 11–15.9, näyttelyt ja installaatiot ovat avoinna yleisölle 3.11 asti.
TABIN ohjelmaan kuuluvat symposium, kuraattorinäyttely ja visiokisa. Lisäksi ohjelmassa on installaatio-ohjelma ja kansainvälinen arkkitehtuurikoulujen näyttely. TABISSA on myös monipuolinen satelliittiohjelma, johon kuuluu näyttelyitä, luentoja, installaatioita ja arkkitehtuurin elokuvaohjelma kaikkialla Tallinnassa.
https://tab.ee/


13. - 14.09.2019 Pärnun kasvimarkkinat, Pärnu, Vallikääru
Pärnun kasvimarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Markkina-alue sijaitsee Pärnun keskustassa Vallikraavin (vallihaudan) varrella


14.09.2019 Sipulitien buffetpäivä, Alatskivi
Kotikahviloiden perinteestä on viime vuosina tullut Virossa hyvin arvostettu. Myöskään Peipsi ja Sipulitie eivät jää tästä ilman. Paikallisten upeat kodit avaavat syyskuun keskellä porttinsa
https://www.visitestonia.com/fi/sipulitien-buffetpaiva


14.09.2019 Ultima Thule Maraton Kuressaaressa, Kuressaare, Saarenmaa
Ultima Thulen maratonin keksi Rasmus Kagge, joka toi idean esille joulukuussa 2015 Saaren maakunnan kehityskonferenssissa "Ultima Thule - maailman laidalla kaikki on mahdollista." Kuressaaren kaupunginjohtaja Madis Kallas innostui ideasta ja nyt Saarenmaa on saanut oman maratoninsa.
Urheilun ystäville tarjotaan kaksi matkaa: maraton (42,195 km) ja puolimaraton (21,1 km). 21,1 km matkalle ovat juoksijoiden lisäksi odotettuja myös kävelijät ja sauvakävelijät.
https://www.visitestonia.com/fi/ultima-thule-maraton-kuressaaressa


15.09.2019 Tarton pyörämaraton (89/40 km), Otepää linn, Tehvandi Spordikeskuse Staadion
Maailmassa kolmanneksi suurin maastopyörämaraton tarjoaa osallistumisriemua useille ikäryhmille ja eritasoisille pyöräilijöille - yhteensä maratonista ottaa osaa noin 8000 pyöräilijää.
http://www.tartumaraton.ee/


16. - 22.09.2019 Tarton opiskelijapäivät: syksy, Tartto
Oletko kuullut legendaarisia tarinoita siitä, miten 300 osallistujaa pelaa Tartossa muistipeliä? Tai opiskelijoista, jotka hyppäävät ainutlaatuisilla ja jännittävillä lentokoneilla kylmään Emajokeen? Nämä jännittävät tarinat ovat tietenkin Tarton opiskelijapäiviltä!
Tarton opiskelijapäivät on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä opiskelijafestivaali, jonka ohjelmaan kuuluu sekä keväällä että syksyllä noin 150 erilaista tapahtumaa Tartossa. Ohjelmassa on runsaasti urheilu-, viihde- ja musiikkitapahtumia sekä ainutlaatuisia kilpailuja, jotka testaavat sekä osallistujan älykkyyttä että nopeutta. Ota ystävät mukaan ja tule rentoutumaan!
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-opiskelijapaivat
https://studentdays.ee/en/


16. - 22.09.2019 Tallinnan Design-yö -festivaali, Tallinna
Festivaali esittelee Viron ja muiden maiden suunnittelijoiden saavutuksia ja käynnistää keskusteluja designin roolista nyky-yhteiskunnassa. Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat usein unohdetut mielenkiintoiset arkkitehtuurin helmet. Festivaaliohjelmassa on opettavaisia designviisauksia jakavia formaatteja, kulttuuri- ja laatuviihdetapahtumia sekä designkaupan aloitteita.
Festivaalivierailija uudistaa designtietojaan ja kokee monin aistein, että design on holistinen ala, joka on estetiikkansa, ihmiskeskeisten toimintaprosessiensa ja ratkaisuidensa avulla integroitunut arkielämäämme.
http://www.tallinndesignfestival.com/information
https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-design-yo-festivaali


18. - 22.09.2019 Matsalun luontoelokuvafestivaalit, Lihula
Festivaalien tavoite on esitellä yleisölle uusia luontoelokuvia ja tunnustaa niiden tekijöitä. Lisäksi luontovalokuvanäyttelyt ja –työpajat muodostavat oman perinteisen osansa festivaalia.
Festivaali on saanut nimensä sen toisen pitopaikan Lihulan ympäristössä sijaitsevan Matsalun kansallispuiston mukaan. Alue on tiettävästi yksi Euroopan suurimmista lintujensuojelualueista.
https://www.visitestonia.com/fi/matsalun-luontoelokuvafestivaalit


21.09.2019 Suuri Paunveren näyttely ja markkinat, Palamuse (Tarton pohjoispuolella)
Perinteiset Paunveren markkinat tarjoavat kaikkea aina ruoasta ja kasveista käsitöihin ja vaatteisiin. Usealla lavalla on kulttuuriohjelmaa, grillauskilpailu, eläinnäyttelyjä ja lapsille erilaista toimintaa.
Näyttelyssä valitaan ainutlaatuisimmat/suurimmat puutarhatuotteet ja kaikkien naamioituneiden vierailijoiden kesken arvotaan palkintoja.
Kiinnostuneet voivat nauttia Palamusen ja Vooremaan näkymistä helikopterin ikkunasta.
* Avoinna Palamusen O. Lutsin pitäjänkoulun museo, Palamusen kirkko, Palamusen apteekki, Palamusen vesimylly ja Jõgevamaan matkailuneuvonta.
https://www.visitestonia.com/fi/suuri-paunveren-nayttely-ja-markkinat

26. - 28.09.2019 Tiedemiesten yö festivaali, Tartto
Tiedemiesten yön festivaali eli TÖF on monipuolisen ohjelman tarjoava koko perheen festivaali, joka raottaa ovea tieteismaailmaan ja korostaa tietämyksen merkitystä.
http://xn--teadlaste-87aa.ee/en

28.09.2019 Nahkiaisfestivaali Narva-Jõesuussa, Narva-Jõesuu
Nahkiaiset ovat hyvin harvinainen kalalaji, mutta Narva-Jõesuussa niitä on pyydetty jo muinaisista ajoista. Perinteisen nahkiaisfestivaalin aikaan on kalastajille ja asianharrastajille avattu kaupungin laiturissa kalamarkkinat, josta voi ostaa niin tuoretta kuin eri tavoin valmistettuja kalatuotteita. Voi maistaa erilaisia nahkiaisista tehtyjä ruokia. Kiinnostuneet voivat mennä kalastajien kanssa joelle ja nähdä omin silmin miten nahkiaisia pyydetään.
Nahkiaisella on käärmeen tapainen ruumis ja ensisilmäyksellä se muistuttaa ankeriasta.
https://www.visitestonia.com/fi/nahkiaisfestivaali-narva-joesuussa


29.09.2019 Tonttukoulu Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.
https://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Ylös!

   Lokakuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


04. - 06.10.2019 Tallinn International Horse Show, Haabersti linnaosa, Saku Suurhall
Tallinn Horseshow on ainutlaatuinen tapahtuma koko Baltiassa, jolla on pitkäaikaiset perinteet ja joka yhdistää huipputason ratsastusurheilun, elävän musiikin ja hevosmaailman aidot elämykset.
Festivaali tuo vuosittain yhteen tuhansia katselijoita ja Tallinnaan saapuu kilpailemaan lähimaiden huippuratsastajat ja -hevoset, jotka tarjoavat kilpailua Viron vahvoille ratsastusurheilijoille. Tapahtuman aikana järjestetään myös kaksi maailman cupin kisaa - esteratsastuksessa ja kouluratsastuksessa.
Yleisölle tarjotaan unohtumaton show-ohjelma. Hevosshow on koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa elämyksiä sekä pienemmille että suuremmille.
http://www.tallinnhorseshow.ee/main-page-2/


04. - 06.10.2019 Lauluntekijöiden festivaali Putoavien lehtien musiikkia, Tartto
Kansainvälinen lauluntekijöiden festivaali on todellinen herkku lauluntekijöille ja kuulijoille. Festivaali on ansainnut lujan aseman koko maailman saman alan festivaalien joukossa. Lehesaju Muusika –festivaalilla esiintyvät tunnetut ja taitavat lauluntekijät, jotka ovat kirjoittaneet ja esittäneet kappaleita pitkään ja hyvällä menestyksellä. Festivaaleille saapuu osallistujia koko maailmasta ja hyvinkin eksoottisista maista.
https://www.visitestonia.com/fi/kansainvalinen-lauluntekijoiden-festivaali-putoavien-lehtien-musiikkia


04. - 06.10.2019 Kihnun viulufestivaali, Linaküla, Kihnu rahvamaja; Metsamaa pärimustalu
Kihnussa on asunut erittäin hyviä ja taitavia viuluniekkoja sekä viulunrakentajia. Onneksi meillä on aika paljon nauhoitteita, jotka antavat aavistaa menneiden aikojen viulunsoiton tasoa, tyyliä ja omaperäisyyttä. Viulufestivaali tarjoaa kihnulaisille mahdollisuuden tutustua uudelleen saarensa perinteeseen. Tapahtumassa voi kuulla Viron parhaita viulisteja Kihnun viulunsoittoperinnettä vaalimassa.
Festivaalipäivät ovat täynnä keskusteluja perinnemusiikin opetuksesta, soitosta ja konserteista. Jokaisella vierailijalla on oivallinen mahdollisuus tutustua Kihnun asukkaiden kulttuuriin ja saaren ihmeelliseen luontoon.
http://www.kultuuriruum.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/kihnun-viulufestivaali


04.10.2019 Friday Night Run / Tarton kaupunkimaraton, Tartto
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä…


05.10.2019 Tarton kaupunkimaraton (42/21 km), Tartto
Tarton kaupunkimaraton on Virossa ainutlaatuinen, koska koko 42 km matka juostaan yhtenä kierroksena. Se tarkoittaa, että jokainen reittikilometri on ainutlaatuinen ja tarjoaa uusia elämyksiä
https://www.tartumaraton.ee/


05. - 13.10.2019 Pärnun kahvilaviikko, Pärnu
Kahvilaviikon puitteissa tarjotaan salaatista, jälkiruoasta ja teekupillisesta tai kahvista koostuvia aterioita erihinnalla. Kahvilaviikkoon osallistuuvat Pärnumaan kahvilaat, joissa erityishuomiota kiinnitetään laatuun, jonka avulla esitellään Pärnun parasta kahvilakulttuuria.
Tule nauttimaan maukasta ruokaa, laadukkaita tee- ja kahvijuomia ja löytämään kesäpääkaupungin uudet kahvilat! Odotettuja ovat sekä pärnulaiset että kaupungin vieraat perheineen, ystävineen tai kollegoineen.
https://www.visitestonia.com/fi/parnun-kahvilaviikko


06.10.2019 Viiking Window 37. Paiden ja Türin kansanjuoksu, Türi
Suosittu kansanurheilutapahtuma, joka järjestetään 37. kertaa. Voit osallistua eripituisiin matkoihin ja vaikeusasteiltaan erilaisiin kilpailuihin. Lempimatkastasi saat lisätietoja kilpailun verkkosivuilta.
https://rahvajooks.ee/en/


07. - 27.10.2019 Käsityökuu Anglan tuulimyllymäellä, Angla küla
Leipäkuun avainsana on "100 vuotta leivän tekoa".
Kuulemme emännän kertomuksia tuulimyllymäen viljan jauhannan historiasta ja virolaisten leipäkulttuurista 1800-luvun loppupuolella (hollantilaisessa myllyssä), kokeilemme jauhantaa käsikivellä.
Leipäuunilla muotoilemme myllyssä jauhetusta jauhosta yhdessä leipiä, puhdistamme leipäuunin hiilistä ja laitamme leivät paistumaan.
Katamme yhdessä pienten emäntien kanssa perheen ruokapöytään erilaisia leipiä: akana-, ruis-, siemen- ja valkosipulileipää. Lisäämme myös itse valmistamaamme voita.
Anglan emännät tarjoavat herkullisia syysantimia ja Mõldrimamman omenapiirakkaa.
https://www.visitestonia.com/fi/leipakuu-anglan-tuulimyllymaella


09. - 13.10.2019 Viljandin kitarafestivaali, Viljandi
Kyseessä on kansainvälinen festivaali, jossa esiintyy sekä koti- että ulkomaisia artisteja. Festivaalikonsertit järjestetään Viljandissa Pärimusmuusika Aidas (perinnemusiikkiaitassa), nukketeatterissa, vanhassa vesitornissa, Johanneksen kirkossa, Jazzklubilla ja Õisun kartanossa. Festivaalien tavoitteena on edesauttaa improvisoitua ja tyylit ylittävää kitaransoittoa ja tarjota yleisölle mahdollisuus osallistua tunnelmallisiin konsertteihin. Tavoitteenamme on vuosittain tuoda ohjelmaan myös jotain täysin uutta ja ennen näkemätöntä. Festivaaleilla esiintyy 21 artistia kuudesta eri valtiosta.
https://viljandiguitar.ee/en/


10.10 - 13.10.2019 Tarton kansainvälinen vanhan musiikin festivaali Orient et Occident, Tartto
Festivaalin keskiössä on itämainen kulttuuri yhdistettynä Euroopan varhaiseen, ennen kaikkea keskiaikaiseen, kulttuuriin. Tavoitteena on ollut luoda taiteellinen kokonaisuus, jossa eri aiheisiin syvennytään erilaisista näkökulmista. Festivaalia kuvaa parhaiten kaksoiskonserttiformaatti, jonka yhdessä puolessa esiintyy eurooppalainen ja toisessa aasialainen yhtye ja lopulta he improvisoivat yhdessä. Konsertteja järjestetään eri paikoissa Tarton kaupungissa.
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kansainvalinen-vanhan-musiikin-festivaali-orient-et-occident


11.10 - 12.10.2019 Saarenmaan rallin startti Kuressaaren keskustassa, Kudjape alevik, Saarenmaa
Ensimmäinen autoralli järjestettiin Saarenmaalla vuonna 1974. Vuodesta 1993 alkaen ralli on ollut kansainvälinen ja nimeltään ”Saarenmaa”. Siitä lähtien rallissa ovat olleet mukana myös suomalaiset kuljettajat. Saarenmaan teillä ovat kaahanneet Sebastian Lindholm-Pertti Lahtinen ja naisten maailmanmestari Eija Jurvanen. Yhtään rallia ei ole järjestetty ilman Kaugatuma-Toomalõuka erikoiskoetta, jota voidaan oikeutetusti pitää Saarenmaan rallien tavaramerkkinä. Viime vuosina mukana on ollut kaupunkierikoiskoe, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.
https://saaremaarally.eu/
https://www.visitestonia.com/fi/saarenmaan-ralli


11. - 13.10.2019 Kauneusmessut syksy 2019, Tallinna
Syksyn messut on suunnattu ammatillisiin kauneudenhoitotuotteisiin ja -palveluihin.
Miten tulla?
Viron näyttelykeskus (Pirita tee 28) sijaitsee vain 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta, ja on kätevää päästä sinne linja-autojen numeroilla 1, 1A, 5, 8, 34 ja 38 - Song Festival Grounds.


12.10.2019 Sadonkorjuujuhla ja syysmarkkinat Viron maatalousmuseossa, Ülenurme alevik, Eesti Põllumajandusmuuseum, Tartto
Sadonkorjuujuhlaa vietetään perinteisesti suurempien peltotöiden lopettamisen ja sadon varastoinnin jälkeen.
Juhlistamme 12. lokakuuta Viron maatalousmuseossa sadonkorjuujuhlaa, jossa tehdään yhteenveto maanviljelijän vuodesta, virolaisen ruoan kuukaudesta ja leipäviikosta, voi tutkailla ja osallistua pelto- ja puutarhatöihin, löytää ja maistella erilaisia satoja, osallistua työpajoihin. Syysmarkkinoilla voi kaupitella kaikkea hyvää, viihteestä huolehtii "Sada ja seened".
https://epm.kovtp.ee/web/eng/home
https://www.visitestonia.com/fi/sadonkorjuujuhla-ja-syysmarkkinat-viron-maatalousmuseossa


14.–20.10.2019 Kahviloiden ja ravintoloiden viikko Võrumaalla


18. - 20.10.2019 Saaremaa Kolme Päeva Jooks (Saarenmaan kolmen päivän juoksu), Kuressaare
Ensimmäinen Saarenmaan kolmen päivän juoksu järjestettiin vuonna 1974. Silloin naisten matkat olivat lyhempiä, mutta siitä eteenpäin ovat kaikki kilpailijat juosseet saman matkan.
http://www.saaremaajooks.ee/#/fin/


20.10.2019 Hillo päivä Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä…
http://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


23. - 25.10.2019 Tallinn FoodFest - Ruokamessut, Tallinna
Viron elintarviketeollisuuden, elintarvikealan, hotellien myyjien ja välittäjien edustajat täyttävät Eesti Näitusedin messukeskuksen - yhteensä yli 7000+ elintarvikealan johtajaa, päättäjää tai alan pioneeria. Paikalla on ammattilaisia lähinaapureista. Messut ovat avoinna vain alan ammattilaisvieraille. Yhteistyössä useiden kumppanien kanssa valmistuva alan kisaohjelma kokeille, tarjoilijoille, baarimestareille, leipureille ja kondiittoreille tarjoaa vierailijoille jännittävää tunnelmaa. Elintarviketeollisuuden, elintarvikealan sekä pakkausalan asiantuntijat jakavat infopäivillä uusia alan tietoja ja kokemuksia.
Miten tulla?
Viron näyttelykeskus (Pirita tee 28) sijaitsee vain 10 minuutin päässä kaupungin keskustasta, ja on kätevää päästä sinne linja-autojen numeroilla 1, 1A, 5, 8, 34 ja 38 - Song Festival Grounds.
http://www.profexpo.ee/foodfest/?lang=en


27.10.2019 Pärnun Rantajuoksu, Pärnu, Pärnu Rannastaadion
Pärnu kutsuu myös syksyllä! Pärnun Kahden Sillan Klubin kauden loppua juhlistava syksyinen urheilujuhla Pärnun Rantanjuoksu kutsuu urheilun harrastajia syksyn juoksulle.
https://www.2silda.ee/en/parnu-beach-race/


28.10.2019 Lindoran markkinat, Lindora küla (Võrusta itään)
Lindoran kylä on ollut tunnettu markkinoistaan alueella jo pitkään, koska ensimmäiset markkinat järjestettiin jo 1920-luvun alussa. Markkinoita alettiin järjestää vuosittain 28. lokakuuta. Alun perin kaupiteltiin vain kotieläimiä. Myöhemmin alettiin kaupata myös teollisuustuotteita, itse valmistettuja esineitä, käsityötä ja puutarhatuotteita. Myynnissä oli myös kotikaljaa. Kaupittelu tapahtui aamuvalkeasta myöhäisiltaan.
Perinteeksi on muodostunut myös ainutlaatuinen kulttuuriohjelma, jota tarjoavat Meremäen, Oravan ja Vastseliinan esiintyjät.
Se, joka on jo kerran käynyt täällä, tulee myös seuraavana vuonna!
https://vastseliinalinnus.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/lindoran-markkinat-2


ja lisää tapahtumatietoja on tulossa tähän....

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


Ylös!

   Marraskuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.11 - 07.11.2019 Tallinnan ravintolaviikko, Tallinna
Tallinnan ravintolaviikko tarjoaa upean tilaisuuden nauttia paikallisesta ruokakulttuurista ja tutustua alan tuoreisiin trendeihin. Viikkoa, joka on täynnä löytöjä, mukavia elämyksiä ja upean hinnan vuoksi mahdollisuutta vierailla useissa eri ravintoloissa ja vertailla niitä.
Tallinnan ravintolaviikko toivoo, että niin paikalliset asukkaat kuin myös Tallinnassa vierailevat turistit tuntisivat, että heidät on henkilökohtaisesti kutsuttu nauttimaan Tallinnan ravintoloiden hyvästä tasosta ja vieraanvaraisuudesta.


02.11 - 03.11.2019 Hiihtohullujen 4. yöjuoksumaraton, Kääriku küla, Kääriku Spordikeskus
Jo 4. kertaa järjestettävä yöjuoksumaraton on ehdottomasti tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin. Se järjestetään pilkkopimeässä kynttilän valossa tunnetulla Kekkosen kierroksella Käärikulla. Osallistujat voivat valita yhden, kahden tai kolmen kierroksen juoksemisen eli 14, 28 tai 42 km. Radan voi kulkea juosten, kävellen, lastenvaunuja työntäen tai jos sää sallii niin myös hiihtäen. Jokaiselle osallistujalle ainutlaatuinen mitali, maittava ateria ja virkistävä sauna.


05. - 25.11.2019 Martin- ja katrinleikit Kukrusen polaarikartanossa, Kukruse küla, Kukruse Polaarmõis (lähellä Jõhviä)
Lapsiryhmiä odotetaan Kukrusen polaarikartanoon, jossa heille järjestetään hauska naamioiden askartelupaja ja naamiaiset, he saavat tietoja Martin- ja Katrin päivän tavoista ja osallistuvat näihin kansanperinteisiin leikkeihin.
http://kukrusemois.ee/en/
https://www.visitestonia.com/fi/martin-ja-katrinleikit-kukrusen-polaarikartanossa


07. - 10.11.2019 Martin markkinat Tallinnassa, Saku Suurhall, Tallinna
Martin markkinat ovat Viron käsitöiden laulujuhlat.
Martin markkinoilla esitellään ja myydään Viron parasta käsityötä, järjestetään alansa asiantuntijoiden järjestämiä työpajoja käsitöistä pitäville ja harrastajille sekä lapsille. Lisäksi markkinoilla on käsityötuotanto- ja uusien kirjojen esittelyjä. Tarjotaan virolaista ruokaa ja kuunnellaan kansanmusiikkia. Osallistuvat käsitöitä opettavat koulut, museot ja muut alaan liittyvät tahot.
http://folkart.ee/en/events/st-martins-fair/
https://www.visitestonia.com/fi/martin-markkinat-tallinnassa


07. - 09.11.2019 Tarton jazz– ja rytmimusiikin festivaali IDeeJazz, Tartto
Tarton jazz- ja rytmimusiikin festivaali IDeeJazz kerää Tarttoon luovuuttaan pursuavan virolaisen musiikin johtohahmot. Virolaisen jazzmuusikoiden kerman parhaita ajatuksia ja nuorien muusikoiden sukupolvien rohkeita ja myönteisen energian täyttämiä hankkeita yhdistäviä piirteitä ovat kauniit soinnut, improvisaatio ja idea. Tässä esitetään hyvin monenlaista musiikkia valtavirtasävellyksistä ja kamarijazzista etniseen ja maailmanmusiikkiin, groove- ja fusion-musiikkiin.
https://ideejazz.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/tarton-jazz-ja-rytmimusiikin-festivaali-ideejazz


08. - 09.11.2019 Festivaali Hullu Tartto, Tartu
Tartto on seonnut -festivaali on kansainvälinen monien alojen edustajia yhdistävä festivaali, jossa yleisölle ovat esiintymässä kirjailijat, runoilijat, muusikot ja taiteilijat Virosta ja muualta maailmasta. Festivaalin päämääränä on tarjota yleisölle mahdollisimman paljon sellaista, josta ei ole aikaisemmin missään muualla nähty, kuultu tai koettu. Tätä periaatetta noudatetaan myös esiintymispaikkojen valinnassa. Jokaisena vuotena järjestetään yllättävissä paikoissa myös jonkin taideteoksen ensiesittely.
https://tartu.kirjandus.ee/eng


09.11.2019 UMA MEKK -markkinat Võrun urheilukeskuksessa, Võru, Võru Spordikeskus
UMA MEKK (oma aito maku) on tavaramerkki, joka kuvaa vanhassa Võrumaan mullassa kasvanutta ja paikallisten asukkaiden huolella kasvattamaa ja lämpimällä sydämellä tekemää ruokaa.
UMA MEKK -markkinoilla voit maistella ja ostaa paikallisten tuottajien elintarvikkeita ja ruokiin liittyviä käsitöitä. Vieraille järjestetään tietokilpailuja ja voit osallistua parhaiden tuotteiden arvosteluun. Perheen pienemmille on avoinna työpaja, jossa puuhaa riittää.
Markkinat avataan klo 10 ja suljetaan klo 14.
https://www.visitestonia.com/fi/uma-mekk-markkinat-vorun-urheilukeskuksessa


09.11.2019 Katutanssifestivaali Battle of EST, Tartto, Vanemuise kontserdimaja
Battle of EST (BOE) on vanhin ja näyttävimmällä kilpailijalistalla ylpeilevä katutanssin kilpailu Euroopan pohjoisosassa. Päätapahtumana on break-tanssin tiimikilpailut. Niiden lisäksi voi tulla seuraamaan hip-hop -, popping- ja solo bboying –tanssijoiden kilpailuja. Tänä vuonna 18. kerran järjestettävä kansainvälinen BOE-festivaali sanoo rohkean ein kaikelle epäaidolle kiillolle, tanssikilpailun taistelijoista tulee todellisia elämäntaiteilijoita. Se on itsensä uuvuksiin tanssivien ihmisten kapina, jotka elävät ja hengittävät tanssikulttuuria.
https://boe.ee/
https://www.visitestonia.com/fi/katutanssifestivaali-battle-of-est


09.11.2019 Gaalailta Ballet Royal Gala, Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Estonian Ballet Agency esittelee: Ballet Royal GalaIltaa juontaa Andris LiepaAndrey Batalov Special: neljännesvuosisata näyttämölläViime vuonna 50-vuotispäiväänsä viettänyt kansainvälinen…
https://www.visitestonia.com/fi/gaalailta-ballet-royal-gala
https://www.piletilevi.ee/fin/liput/teater/ballett/ballet-royal-gala-279101/?&utm_campaign=ve&utm_source=portal&utm_media=web&design=ve


10.11.2019 Martin päivä Joulupukin Korstnan Tilalla, Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä…
http://maria.ee/fi/palvelut/joulupukin-korstnan-tila.html


15.11 - 01.12.2019 Pimeiden öiden elokuvafestivaali (PÖFF), Tallinnassa Coca-Cola Plaza, Kosmos IMAX, Apollo Solaris, Artis, Sõprus. Tarttossa Cinamon, Athena keskus
A-luokkaan kuuluva Pimeiden öiden elokuvafestivaali houkuttelee Tallinnaan vuosittain yli 1200 elokuvan tekijää ja toimittajaa, sekä runsaasti elokuvien ystäviä sekä Virosta että ulkomailta. PÖFFIN ja sen kahden alafestivaalin, Just Filmin ja PÖFF Shortsin ohjelma koostuu yli 600 elokuvasta ja useista erikoistapahtumista, jotka muuttavat pimeät yöt loistavaksi elokuvajuhlaksi.
https://2019.poff.ee/


Ylös!

   Joulukuu 2019

Tarkista tietojen, esim. ajankohdan paikkaansapitävyys. Olemme koonneet tietoja eri lähteistä ja tapahtumien ennakkotiedoista, jotka ovat myöhemmin saattaneet muuttua...


01.12.2019 - 10.01.2020 Joulukaupunki Tartto
Siihen sataako lunta vai ei, ei ole sanottavaa edes vanhoilla yliopistokaupungeilla. Yksi on varmaa - Tartosta tulee joulukaupunki joka vuosi ja säästä riippumatta!
Se tapahtuu aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina, kun raatihuoneentorilla sytytettävästä kynttilästä syttyvät kaikki keskustan jouluvalot. Samassa paikassa tavataan myös kaikkina tulevina sunnuntaina ja jouluaattona. Näitä iloisia raatihuoneentorin tapaamisia ja tietysti koko Tarton jouluaikaa tukevat puolestaan kaupungin viihtyisät konserttisalit, museoiden työpajat, juhlalliset kirkot, suuret joulumarkkinat ja välillä talvisessa keskustassa syntyvät tanssijuhlat


07.12.2019 Alatskivin linnan joulumarkkinat, Alatskivi
Piparkakun- ja kuusentuoksuinen toiminta linnassa on hyvä johdatus joulunajan töihin.
Linnan ensimmäisen kerroksen salit muuttuvat taas käsityön ja jouluruokien myyntipaikaksi. Toisessa kerroksessa Tubinin museon salissa järjestetään erilaisia konsertteja. Kellarissa on kahvila, käsityöpajat ja ensimmäistä kertaa lasten leikkinurkkaus. Järjestetään arvonta. Olet tervetullut sekä ostamaan että myymään!


14.12.2019 Tarton joulumarkkinat 2019, Tartu
Perinteiset joulumarkkinat järjestetään Tarton Raatihuoneentorilla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vierailijat voivat ostaa Virossa valmistettuja käsityötuotteita, lämpimiä juomia, piirakoita ja muuta.


Tallinnan joulutori

VIROLAINEN JOULU

Virolaisen ja suomalaisen joulunvieton suurimmat erot löytyvät ruokapöydästä

Porsaanpaistia ja hapankaalia

Suomen laatikoiden ja kinkun sijaan etelänaapurissa herkutellaan verimakkaralla, hapankaalilla ja lämpimällä porsaanpaistilla. Monessa perheessä pöytää koristaa myös jouluhanhi.
Joulu on monelle virolaiselle vuoden tärkein juhla, mutta esimerkiksi vironvenäläiset, joita maan asukkaista on yli neljännes, eivät vietä joulua, vaan säästävät juhlamielensä uuteenvuoteen ja Pakkasukon saapumiseen.

Tunnelma löytyy joulutorilta

Ennen joulua jokaiselta suuremmalta paikkakunnalta löytyy jonkinlainen joulutori. Siellä myydään glögiä ja maustettuja manteleita, näytille on tuotu kotieläimiä ja silloin tällöin paikalliset lapset esittävät tonttutansseja.
Jouluaattona tunnelman kruunaavat käynti kirkossa ja hautausmaalla. Illan pimentyessä hautausmaan valaisee tunnelmallinen kynttilämeri. Toisin kuin Suomessa Viro ei kuitenkaan tyystin hiljene jouluksi, vaan esimerkiksi osa kaupoista pysyy auki koko juhlan ajan.

Jouluherkkuja keskellä yötä

Kuten muuallakin, myös virolaista joulua leimaa kaupallistuminen. Joulutarvikkeet ilmestyvät kauppoihin yhä aikaisemmin, ja ovelimmat lapset keksivät kinuta lahjoja sekä virolaisten että venäläisten juhlapyhinä. Kirkossa käynti on perinteisesti kuulunut virolaiseen jouluun, mutta viime vuosina se on selvästi vähentynyt. Aikoinaan uhkarohkeasta teosta on tullut monille vain tyhjä tapa.
Toki perinteitäkin löytyy edelleen. Virolaiset ovat taikauskoista kansaa, mikä näkyy myös joulunvietossa. Haltijoille, tai suomalaisittain tontuille, jätetään yöksi herkkuja pöytään, jotta tulevana vuonna ei kärsittäisi puutteesta. Ruoka ei tosin ole varattu vain jouluyön vieraille, vaan myös kotiväki voi käydä napsimassa jouluruokia vaikka keskellä yötä.
Kaikkiaan virolainen perhepiirissä vietettävä joulu muistuttaa hyvin paljon suomalaista. Jõuluvana eli Jouluvanhus jakaa lahjat jouluaattoiltana, mitä ennen on käyty kirkossa, viety kynttilät hautausmaalle ja saunottu vanhat liat pois. Koristeltu joulukuusi kaunistaa olohuonetta, jossa tuoksuvat piparkakut ja mausteinen glögi. Joululaulutkin kuulostavat tutuilta: Oh kuusepuu, oh kuusepuu, kui haljad on su oksad!

Teksti: Laura Uotila, http://www.rantapallo.fi/kulttuuri-nahtavyydet/salainen-joulu-virossa/25.12.2019 Jouluretki Haanjamaalla - tule ja valloitamme Viron 20 korkeinta huippua!, Haanja
Haanjamaalla järjestetään 25.12 perinteinen jouluretki, jossa valloitetaan Viron 20 korkeinta huippua. Retki kestää 7-10 tuntia, yhteensä kuljetaan noin 25 km.
Ensimmäinen retki, jonka järjestivät Tarton opiskelijoiden luonnonsuojeluseuran opiskelijat, tehtiin vuonna 1998. Tuolloin retki tehtiin kyllä suksilla, mutta elämys oli upea ja antoi sysäyksen uusien retkien järjestämiseen.
Kokoontuminen Haanjan Suusabaasissa kello 9.00 ja lähtö kello 10.00. Ota mukaan otsalamppu ja jalkaan suosittelemme mukavia, vedenkestäviä vaelluskenkiä.


26.12.2019 Korstnan Tilan perhepäivä "Joulupukin luo kylään!", Kõpu küla, Jõuluvana Korstna talu
Joulupukin Korstnan maatila sijaitsee Pärnumaalla kauniin mäntymetsän äärellä. Täällä voitte koko perheen voimin osallistua erilaisiin askareisiin tilan riihessä ja tuvissa, tornissa ja vintissä, aitassa ja tallissa.
Voitte myös ajaa reellä ja ponilla, korjailla traktoria ja tutustua tilan eläimiin, joille voi viedä tuomisiksi leipäkorppuja ja porkkanoita. Voitte puuhailla joulumuorin kanssa, maistella pannukakkua hillon kera ja lukea Joulupukille kodassa tulen ääressä runon.


28.12.2019 Talvierikoisuus / Viron yöjuoksu, Rakvere
Viron yöjuoksu on erityisin juoksutapahtuma Baltiassa. Juoksujuhla, jossa ensimmäisellä sijalla on aina elämys juoksusta ja liikkumisesta, ei tulos.
Sarjan tavoitteena on edistää Virumaan alueella säännöllistä liikkumista ja tarjota siihen motivoivia mahdollisuuksia.
Jokaiseen tapahtumaan voi rekisteröityä sekä erikseen että sarjan osana.


30.12.2019 Uudenvuoden tanssiaiset Vanemuine-teatterissa 2019, Tartu, Vanemuise suur maja ja kontserdimaja
Yliopistonkaupunkin Tarton uudenvuodenjuhlat järjestetään Vanemuine-teatterin päärakennuksessa ja konserttisalissa. Illan ohjelma sisältää jännittäviä ooppera-, balletti- ja draamaesityksiä ja…


Ylös!
Lisää tapahtumatietoja mm. sivuilta: tourism.tallinn.ee , balticguide.ee   ja visitestonia.com

Ilmoita mahdollisista asiavirheistä sivun ylläpitäjälle: pauli.lahtinen@gmail.com

--------------------------------MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA:

Tallinn Card: edut 2019

Tallinna ja sen nähtävyydet kehittyvät koko ajan. Niinpä saat Tallinn Cardilla myös vuonna 2019 lukuisia uusia etuja ja alennuksia.
https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard


HUOM!

Lippuja Viron tapahtumiin myyvällä Piletilevillä on Suomessa kaksi myyntipistettä:
LippuRex Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24 sekä Kampin keskus, Narinkka 3, Helsinki.
http://www.piletilevi.ee/fin/
--------------------------------


Yleiset juhlapyhät Virossa

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat. Lomaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon kansalliset juhlapyhät: juuri juhlapyhien aikaan eri puolilla Viroa järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia.


1. tammikuuta uuden vuoden päivä. Hiljaiseloa juhlien jälkeen.

24. helmikuuta itsenäisyyspäivä. Juhlistetaan armeijan paraatilla aamupäivällä ja juhlaillallisilla perheissä

Pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai, viroksi lihavõtted ja munadepühad. juhlitaan keväällä. Silloin tarjotaan maitotuotteista valmistettuja herkkuja ja munia. Kansanjuhlia.

1. toukokuuta. Vapunpäivä. Edellinen yö vietetään juhlien ja taikoja tehden.

23. kesäkuuta. Voitonpäivä. Juhlitaan vapaussodan 1919 ratkaisevaa taistelua.

24. kesäkuuta. Juhannuspäivä, viroksi Jaanipäev. Eri puolilla Viroa järjestetään tapahtumia ja festivaaleja sekä ilotulituksia. Yksi tärkeimpiä Viron juhlapäiviä.

20. elokuuta. Uudelleenitsenäistymisenpäivä. Järjestetään paikallisia juhlia ja festivaaleja ja perhekokoontumisilla.

24. – 26. joulukuuta joulu.

Turvallisuus

Hätänumero: 112 Heijastimet ovat pakollisia Virossa.

Huolehdithan, että sinulla on riittävästi heijastimia vaatteisssa, laukussa, repussa ja pyöränpolkimissa

Terveystieto

Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen. Kannattaa myös hakea Kelasta maksuton Eu:n eurooppalainen sairasvakuutuskortti (EHIC). Se ei korvaa matkavakuutusta mutta se mahdollistaa matkan aikana tarvitsemallesi hoidolle Kelan suorakorvauksen. Matkustajana saat saman hoidon kuin Viron kansalaiset

Esteetömyys

Virossa on laki, joka säätelee esteetöntä liikkumista. Kaikkiin liikkeisiin ja palveluyrityksiin tulee päästä esteettömästi. Mikäli tämä ei ole mahdollista, esimerkiksi suojelukohteeksi määritellyssä Tallinnan vanhassa kaupungissa, henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä Julkisten liikennevälineiden esteettömyys vaihtelee kaupungeittain. Tallinnassa on useita bussi- ja raitiovaunulinjoja myos matalalla lattialla varustetuin liikennevälinein. Aikataulut ja reitit löydät http://soiduplaan.tallinn.ee/.

Viimeksi päivitetty 25.11.2016
(Lähde: http://www.visitestonia.com/fi/miksi-juuri-viro/matkailutietoa-virosta)

Muista:

Julkinen liikenne noudattaa kansallisina juhlapyhinä ja merkkipäivinä tavallisesti sunnuntain aikatauluja. Ota se huomioon matkareittiä suunnitellessasi. Matkustusaikoihin saattavat vaikuttaa myös ruuhkat, esimerkiksi juhannuksen aikaan suuremmista kaupungeista ulos ajettaessa.

Suurin osa virastoista – pankit, konttorit ja kaupat mukaan lukien – ovat kansallisina juhlapyhinä kiinni tai niiden aukioloajat ovat tavanomaisesta poikkeavat.
(Lähde: www.visitestonia.com)

Oletko menossa autolla Viroon? – Tiedätkö, mitä asiakirjoja pitää olla mukana?

Suunnitteletko lomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti.
Lue täältä lisää: www.tallinna24.ee
Huomaa, että artikkelin tiedot ovat kesäkuulta 2017 ja ovat saattaneet muuttua.

Toinen hyvä linkki: www.rantapallo.fi

Myös www.autoliitto.fi -sivustolla on myös paljon lisätietoa asiasta.
--------------------------------
Ylös!