Uutisia


Koronatilanne helpottaa Virossa – uusien tartuntojen määrä on painunut neljäsosaan kuukauden takaisesta


Myös sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on lähtenyt laskuun, vaikka on edelleen suomalaiseen tilanteeseen verrattuna korkealla.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.4.2021


Sooloiluja-opas: ravintolat Vanhassakaupungissa


Vanhakaupunki on turistinen ja kallis, ravintoloissa huonoa palvelua.. höpö höpö, sanon minä! Totta kai Tallinnan historiallisimmassa osassa viihtyvät myös turistit, ja siksi osa sen ravintoloista saattaa täyttää turistirysän tunnusmerkit. Mutta koko totuus se ei ole.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.4.2021


T24: Matkustuskupla Viron ja Suomen välillä on ohi – Nyt Suomesta Viroon saapuvien pitää jäädä 10 päivän karanteeniin


Viron hallitus tiedotti ennen pääsiäistä, että Suomea, Latviaa ja Liettuaa koskenut matkustuskupla loppuu 5. huhtikuuta.
Tämä tarkoittaa sitä, että eilisestä lähtien näistä maista Viroon saapuvia matkailijoita koskevat samat säädökset kuin muitakin EU-maiden kansalaisia ja heidän pitää Virossa jäädä 10 päivän omaehtoiseen karanteeniin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 6.4.2021


Viron koronatilanne 23.3.2021: 1 064 uutta tartuntaa – Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on suurempi kuin väkiluvultaan neljä kertaa suuremmassa Suomessa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 064 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 169 435 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 23.3.2021


T24: Ulkoterasseista toivotaan koronan kurittamien Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden pelastusta


Viron hotelli- ja ravintolayhdistyksen toimitusjohtajan Ain Käppin mukaan kahviloiden ja ravintoloiden ulkoterassien pitäisi saada avautua ensimmäisinä kevään koittaessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.3.2021


Pärnun ranta uudistuu ensi kesäksi


Pärnun rantapromenadi uudistetaan. Rakennustöiden pitäisi olla valmiina toukokuun lopussa. Rakentajana on Nordecon AS. Peruskorjauksen hinta on vähän yli puoli miljoonaa euroa, josta 350 000 euroa on valtion Covid-19 -investointitukea, loput maksaa Pärnun kaupunki.
Lue lisää: balticguide.ee 21.3.2021


Kyseenalainen ykkönen


Tallinnalaisten ystävysten mukaan koronatilanne on ollut Virossa huono jo niin pitkään, ettei uutinen maan siirtymisestä maailman koronapesäkkeeksi enää juuri hetkauta.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2021


Kohtalon kuukausi


Viron sairaaloissa lähestytään ylintä kriisitasoa. Rajoitusten ja rokotusten uskotaan tuovan tilanteeseen helpotusta kuukauden sisällä. Usko on kuitenkin koetuksella.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.3.2021


Viron koronatilanne 19.3.2021: 1 751 uutta tartuntaa, ilmaantuvuusluku 1 553 – Virossa on maailman pahin koronatilanne suhteutettuna väkilukuun


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 751 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 157 489 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2021


Virossa asuva Jari matkustaa työnsä vuoksi Suomen ja Viron väliä jatkuvasti: Tällainen hintaero testeissä on maiden välillä: "En voi uskoa korviani"


MTV Uutisiin yhteyttä ottanut yrittäjä, Jari, kertoo koronatestaamisen tulevan kalliiksi Suomen ja Viron välillä matkustavien osalta. Suomen ja Viron testihinnoittelussa on myös räikeä ero.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 19.3.2021


Viron upeat saaret lentäen – kannattaa kokeilla


Viron saaret – Saarenmaa, Hiidenmaa, Vormsija Ruhnu – ovat kaikki ainutlaatuisia omalla tavallaan. On kuitenkin harvojen kiireisten matkailijoiden tiedossa, että muutamalle saarelle pääsee myös lentokoneella. Lauttamatkan sijasta pääset Saarenmaalle, Hiidenmaalle tai Ruhnuun lentäen.
Lue lisää: laju.fi/ 18.3.2021


Uuden tiukemman rajoitukset astuvat voimaan tänään – Ravintolat ja kaupat sulkeutuvat


Viron hallitus päätti maanantaina tiukemmista koronarajoituksista, jotka tulevat voimaan tänään torstaina 11. maaliskuuta. Uudet rajoitukset ovat voimassa vähintään kuukauden ajan.
Lue lisää: balticguide.ee 11.3.2021


T24: Viro tukee matkailusektoria uudella 8,5 miljoonan euron tukipaketilla


Edelleen jatkuvat ja maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset kurittavat matkailualaa kaikkialla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.3.2021


Virossa raportoitu lähes 2 000 tartuntaa – kyseessä päiväkohtainen ennätys


Lue lisää: www.mtvuutiset.fi 11.3.2021


T24: Sairaalapaikat uhkaavat loppuvat Virossa – Loppuviikosta sairaalahoidossa arvioidaan olevan jo 1 000 koronapotilasta


Nopeasti levinneet koronavirusmuunnokset ovat täyttäneet sairaalat Virossa. Arvioiden mukaan kuluvan viikon lopussa sairaalahoidossa on jo 1 000 koronapotilasta, mikä johtaa myös vakavaan henkilöstöpulaan. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.3.2021


24: Keskipalkka nousi Virossa vuonna 2020 koronakriisistä huolimatta – Palkkojen nousu on jatkunut jo 10 vuotta peräkkäin


Keskimääräinen kuukausipalkka kasvoi Virossa vuonna 2020 vaikeasta koronakriisistä huolimatta. Palkkojen nousu oli kuitenkin paljon hitaampaa kuin ennen kriisiä. Asiasta kertoi Viron tilastokeskus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.3.2021


Hara: retki hylättyyn sukellusvenesatamaan


On taas aika lähteä päiväretkelle Tallinnan ulkopuolelle. Tällä kerralla tiedossa ei ole menneiden aikojen loistoa henkiviä kartanoita tai idyllisiä rannikon kyliä vaan jotain aivan muuta: tämän retken kohde on hylätty neuvostoaikaisen sukellusvenesatama Hara!
Lue lisää: sooloiluja.com 2.3.2021


T24: Tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan Virossa maaliskuussa - Hallitus reagoi nopeasti kasvaviin tartuntamääriin


Viime päivinä koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nopeaan kasvuun ja jo muutamana päivänä peräkkäin on uusien tartuntojen määrässä tehty uusia ennätyksiä
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.2.2021


T24: Tänään vietetään Viron itsenäisyyspäivää


103 vuotta sitten, vuonna 1918, Viro julistautui itsenäiseksi valtioksi helmikuun 24. päivä. Siitä lähtien tätä päivää on juhlittu Viron itsenäisyyspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.2.2021


Mallioppilas Virosta tuli Euroopan toiseksi pahin koronapesäke – nyt rajoituksia kiristetään


KORONAVIRUSTILANNE Virossa on huomattavasti heikompi kuin Suomessa. – Koronavirus leviää Virossa nyt erittäin voimakkaasti, huomautti Viron terveysvirasto lauantaina.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.2.2021


T24: Laivayhtiöt aloittavat negatiivisten koronatestien tarkistamisen Tallinna-Helsinki-reitillä ensi viikolla


Tiistaina 23. helmikuuta alkavien tarkistusten syynä ovat THL:n päivittämät uudet matkustusohjeet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.2.2021


Kuusi kartanoa ja kupsahdus


Virolainen kartanokärpänen on viheliäinen ötökkä. Kerron kohta sen pureman oireista, mutta kysyn ensin, että onko se jo päässyt puraisemaan sinua? Minua on!
Viro on kartanoiden maa. Sen alunperin lähes 2000 kartanosta on edelleen jäljellä satoja. Niitä kierrellessä kannattaa varoa kartanokärpäsen puremaa. Muutamia nähtyäsi sinulle voi nimittäin käydä kuten minulle: haluat bongailla niitä yhä lisää! Kartanoita on paikoittain lähes vieri vierekkäin, jolloin lyhyelläkin päiväretkellä ehtii näkemään monta.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.2.2021


T24: Tallinnan Olümpia-hotellin naapuriin rakennetaan uusi bisnes- ja asuinkortteli – 100 miljoonan euron arvoisen rakennushankkeen pitäisi valmistua vuonna 2024


Kiinteistökehittäjä AS Kapitel ja rakennusyhtiö Merko Ehitus Eesti ovat tehneet sopimuksen rakennustöistä, jotka liittyvät uuteen Liivalaian bisnes- ja asuinkortteliin. Kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen, joista yksi on Viron korkein toimistorakennus, muodostaman korttelin pitäisi valmistua vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Asiasta uutisoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.02.2021


T24: Koronavirus koetteli Viron matkailualaa viime vuonna - Maa menetti miljardi euroa matkailutuloja


Viron keskuspankin tuoreet tilastot kertovat siitä, kuinka rajusti koronaviruksen romahdus koetteli maan matkailualaa vuonna 2020.
Erilaiset matkustusrajoitukset estivät matkailijoiden pääsyn Viroon, jonka seurauksena ulkomaiset turistit käyttivät maassa viime vuonna miljardi euroa vähemmän rahaa kuin vuonna 2019.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.2.2021


Müürivahe päästä päähän: lähde mukaan kävelylle!


Müürivahe on yksi suosikkikatujani Vanhassakaupungissa. Miltä kuulostaisi pieni virtuaalinen kävely kadun päästä päähän? Aloitetaan Vapaudenaukion seuduilta Harjukadun risteyksestä, ja jatketaan koko kauniisti kaartuva matka päätepysäkkinämme Munkadetagune torni. Esittelen sinulle matkan varrella mukavia kahviloita ja baareja, kiinnostavia nähtävyyksiä, sekä muutaman ravintolan ja kaupan. Lähdetään!
Lue lisää: sooloiluja.com 5.2.2021


Aarteita vanhan tavaran ystävälle: Aruvalla ja pari muuta


Mies soittaa haitaria ja laulaa, toinen polttelee kessua merkillisen vanhan puilla lämpiävän jättiläiskaminan yrittäessä epätoivoisesti lämmittää valtavan kokoista hallia. Olen keskellä peltoa olevassa eriskummallisessa, lattiasta kattoon vanhaa tavaraa täynnä olevassa ladossa. Tämä Tallinnan ulkopuolella Aruvallan kylässä oleva vanhan tavaran tori on yksi kolmesta vanhan tavaran ystävän pyhiinvaelluskohteesta, jotka haluan nyt esitellä sinulle.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.1.2021


T24: Asuntojen hinnat nousivat Virossa viime vuonna koronasta huolimatta – Tallinnassa keskineliöhinta nousi joulukuussa jopa kaikkien aikojen ennätyslukemiin


Joulukuussa 2020 Tallinnassa asuntojen keskineliöhinta nousi 2 264 euroon, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Marraskuuhun verrattuna hinnat nousivat seitsemän prosenttia ja vuositasolla viisi prosenttia, kertoo Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.1.2021


Viron ulkoministeri: Viro ja Suomi hakevat keinoja matkustusrajoitusten lieventämiseksi


Viro esittää rokotettujen päästämistä rajan yli ja digitaalisten terveystietojen hyödyntämistä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 29.1.2021


Suomen tiukemmat maahantulorajoitukset astuivat voimaan...


Suomen tiukemmat maahantulorajoitukset astuivat voimaan tänään – vain välttämätön työmatkaliikenne sallitaan. Uusien rajoitusten tavoitteena on hillitä koronaepidemiaa ja tarttuvamman virusmuunnoksen leviämistä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.1.2021


Kaikki suomalaiset pääsevät nyt Viroon ilman karanteenia ja koronatestiä


”Pitää kuitenkin muistaa ohjeet ja määräykset, joita Suomen viranomaiset ovat antaneet koskien ulkomailta palaamisen jälkeistä omaehtoista karanteenia”, sanoo Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi.
Lue lisää: balticguide.ee 18.1.2021


T24: Tallinna sijaitsevan Nigulisten museokirkon torniin rakennetaan näköalatasanne – Perille vie ehkä jo ensi vuonna uusi hissi


Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevassa Nigulisten museokirkossa käynnistyy tänä vuonna kehitysprojekti, jonka myötä kirkon torniin rakennetaan näköalatasanne sekä hissi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.1.2021


T24: Monet koronarajoitukset jatkuvat Virossa helmikuun alkuun saakka – Museot, ravintolat ja kuntosalit saivat kuitenkin avata ovensa


Maanantaina 18. tammikuuta museot, näyttelytilat, ravintolat ja kuntosalit saivat taas avata ovensa Tallinnan, Harjumaan ja Itä-Virumaan maakuntien alueella. Muut joulukuussa näille alueille asetetut koronarajoitukset jatkuvat vielä kahden viikon ajan, 1. helmikuuta saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.1.2021


Tarton ruokakaapit vähentävät hävikkiä ja tarjoavat ilmaista vatsantäytettä kaupunkilaisille


Tartossa on jo kolme ruokakaappia, joihin jokainen voi viedä ruokaa jaettavaksi.
Lue lisää: balticguide.ee 31.12.2020


Pieni jouluinen iltapäiväkävely


Haluatko lähteä kävelylle Toompean mäelle ja Vanhaankaupunkiin minun ja perheeni kanssa? Näytän samalla muutaman kiinnostavan uuden paikan ja esittelen ainakin yhden mielenkiintoisen tyypin.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.12.2020


Tallinnan Maarjamäen keskus on ehdolla Euroopan vuoden museoksi


Viron historiallisen museon Maarjamäen keskus on ehdolla Euroopan vuoden museoksi. Tittelistä kilpailee kaiken kaikkiaan 27 museota eri puolilta Eurooppaa. Voittaja selviää toukokuussa 2021. Palkinnon jakaa vuosittain European Museum Forum.
Lue lisää: balticguide.ee 29.12.2020


Haluatko kierrokselle Patarein suljettuihin osiin? Tule mukaan!


Nyt vien sinut kierrokselle Patarein entisen vankilan niihin osiin, jotka eivät viime vuosina ole olleet auki yleisölle. Onnistuin järjestämään itselleni yksityisopastuksen tuon jyhkeän rakennuksen suljettuihin tiloihin. Kierroksella kuulin myös tulevista suunnitelmista, mutta lähdetään ensin katsomaan miltä siellä tällä hetkellä näyttää.
Lue lisää: sooloiluja.com 14.12.2020


Neljä nettireittiä Tallinnaan


Matkusta Tallinnaan netissä! Näillä neljällä suomenkielisellä sivustolla asiantuntevat tekijät jakavat tietojaan ja kokemuksiaan Tallinnan parhaista kohteista.
Lue lisää: visittallinn.ee 11.12.2020


Viron koronatilanne – 358 uutta tartuntaa, sairaalassa 271 ihmistä


Virossa on todettu 358 uutta koronavirustartuntaa. Testejä tehtiin viimeisen vuorokauden aikana 3 537, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet tänään.
Lue lisää: balticguide.ee 11.12.2020


Viro sulkee koulut ensi viikon alussa – uusia koronatartuntoja tulee enemmän kuin Suomessa


Narvan seudulla pannaan kiinni melkein kaikki mitä voidaan.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.12.2020


T24: Asiakaskato rusikoi Tallinnan suosituinta ravintola-aluetta - Moni suomalaisille tuttu ravintola on jo sulkenut ovensa Vanhassakaupungissa


Virolainen talouslehti Ärileht ennusti jo marraskuussa, että monet Tallinnan Vanhankaupungin tunnetut ravintolat joutuvat sammuttamaan valonsa ja sulkemaan ovensa tänä talvena.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.12.2020


Elokuvamuseo, Maarjamäen linna ja takapihallinen diktaattoreita


Kolme kohdetta kerralla, kaikki on Saimaan rannalla… Muistatko missä? Sehän oli Visulahdessa. Mutta Tallinna ei jää jälkeen tästä kolme kohdetta yhden hinnalla -tarjouksesta, vaan pistää jopa paremmaksi. Maarjamäen linnan alueella on nimittäin historiallinen museo, elokuvamuseo, neuvostoaikaisten patsaiden ulkonäyttely ja onpa vielä neljäskin, joihin kaikkiin pääsee yhdellä lipulla.
Lue lisää: sooloiluja.com 5.12.2020


T24: Viro kiristää koronarajoituksia - Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina


Viron hallitus päätti uusista tiukemmista rajoituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi kokouksessaan torstaina 3. joulukuuta. Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 5. joulukuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.12.2020


Virossa joka kymmenes koronatesti positiivinen


Ilmaantuvuusluku on yli kolminkertainen Suomeen verrattuna.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 4.12.2020


Marraskuinen Haapsalu elää hiljaiseloa – katso kuvat kauniista merenrantakaupungista!


Marraskuisessa Haapsalussa on rauhallista. Rantapromenadilla vastaan tulee vain yksi koiraa taluttava pariskunta.
Merenlahdella näkyy sukeltelevia telkkiä ja ohi lipuvia kyhmyjoutsenia. Kauempaa lahden selältä kuuluu joutsenten töräyttelyä.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2020


T24: Virossa astui tiistaina voimaan maskipakko – Jos uusia koronarajoituksia ei noudata, voi saada jopa 9 600 euron sakot


Viron hallitus päätti maanantaina 23. marraskuuta uusista koronarajoituksista.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.11.2020


T24: Virolaiset ovat Euroopan eniten museoissa käyvä kansa – Tässä kolme käymisen arvoista museota Virossa


Virolaiset ovat varsinaista museokansaa. Viime vuonna virolaiset kävivät museoissa yli 3,5 miljoonaa kertaa, mikä on väkilukuun suhteutettuna eniten koko Euroopassa. Se on lisäksi 100 000 käyntiä enemmän kuin vuonna 2018.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.11.2020


Tallinna panostaa jouluvaloihin – kaupunkiin valmistuu yli 300 valorakennelmaa


Koska Tallinnan perinteinen Raatihuoneentorin joulutori on tänä vuonna aiempaa pienempi, Tallinnan kaupunki pyrkii torin lisäksi luomaan joulutunnelmaa monin muin tavoin.
Lue lisää: balticguide.ee 21.11.2020


Traficom asettaa Helsinki–Tallinna-välille liikennöintivelvoitteen turvaamaan huoltovarmuutta ja työmatkaliikennettä


Tuetusta reitistä järjestettiin kilpailutus, jonka voittivat Tallink Grupp ja Viking Line.
Lue lisää: maaseuduntulevaisuus.fi 21.11.2020


T24: Tallinnassa on sittenkin joulutori tänä vuonna – Liisa-myrskyn takia joulukuusen tuomista Raatihuoneentorille jouduttiin siirtämään


Tänä syksynä Tallinnan perinteinen joulutori on ollut uutisaiheena ehkä useammin kuin koskaan ennen. Epävarmuus joulutorin järjestämisestä on vaivannut niin paikallisia asukkaita kuin matkanjärjestäjiäkin koko syksyn ajan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.11.2020


T24: Viron poliisi muistuttaa heijastimen käytöstä vuoden pimeimpään aikaan – Tiesitkö, että heijastimen käyttö on pakollista Virossa?


Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.11.2020


T24: Korona rokottaa Viron matkailutuloja – Vuoden kolmannen neljänneksen tulot olivat 330 miljoonaa euroa pienemmät kuin viime vuonna


Viron keskuspankin tuoreiden tilastojen mukaan koronavirus ja sen aiheuttamat matkustusrajoitukset rokottivat maan matkailutuloja myös vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.11.2020


COVID-19 ja Viron-matkailu


Ilman 10 pv "kotoilua" eli karanteenimaisiin oloihin vetäytymistä voi Viroon saapua maista, joissa COVID-epidemian ilmaantuvuus kahden viimeksi kuluneen viikon aikana:
- ei ylitä arvoa 50 tapausta 100 000 asukasta kohden (Suomi pe-aamu 13.11. = 53,8); eikä
- arvojen 25 ja 50 välillä ylitä +10%:lla Viron omaa ilmaantuvuuslukua (pe-aamu 13.11. = 144,8)
Lue lisää: visitestonia.com 13.11.2020


Matkustusrajoitukset astuivat taas voimaan – Viroon voi matkustaa 9.11. alkaen ilman karanteenia, jos hallussa on negatiivinen koronatestitulos


Viron hallituksen linjauksen mukaan Viroon voi matkustaa ilman rajoituksia niistä maista, joiden ilmaantuvuusluku on alle 50. Ilmaantuvuusluku näyttää, kuinka paljon maassa on ollut tartuntoja viimeisen 14 päivän jaksolla 100 000 asukasta kohden.
Lue lisää: balticguide.ee 9.11.2020


Laivojen matkustajamäärät ovat romahtaneet murto-osaan – merille pääsee nyt jopa ilmaiseksi


Pelkkä rahtiliikenne ei riitä pitämään risteily-yhtiöitä pinnalla. Tallink Silja pyrkii helpottamaan ahdinkoaan houkuttelemalla matkustajia ilmaisristeilyillä ostosrahojen toivossa.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 3.11.2020


Nyt se on virallista, Suomesta voi ainakin ensi viikon ja viikonlopun ajan (ma 2.11.- su 8.11.) matkustaa Viroon taas myös vapaa-ajanvieton merkeissä.


Tämänaamuinen koronan ilmaantuvuusluku Suomessa Euroopan tartuntatautikeskuksen ECDC:n mukaan oli 48,5 (ja Virossa 53,4), mikä poistaa viikon ajaksi suomalaisia koskevat rajanylitys-, ennakkotestaus- ja Virossa vietettävän omaehtoisen karanteenin määräykset ja suositukset.
On hyvä muistaa, että tämä harmillinen "soutaa ja huopaa"-tilanne EI MUUTA sitä, mitä on matkalta Suomeen palaamisen jälkeistä aikaa koskien viranomaissuosituksin ohjeistettu. Viro on yleisesti turvalilnen lähimatkailukohde, ja laivayhtiöt, hotellit ja ravintolat tekevät vastuullista työtä tauotta, jotta matkustuskokemus olisi mahdollisimman huoleton. #matkustavastuullisesti Eckerö Line, Tallink Suomi, Viking Line Suomi
Mitä Tallinnassa ja Virossa voi ensi viikolla tehdä? Esim.:
- Tallinnan 61 ravintolan kampanjaviikko Tallinn Restaurant Week
- KUMU:n uusi suurnäyttely "Egyptin loisto. Niilinlaakson taide."
- Lennusadamassa uudet suurnäyttelyt "Unseen Oceans" ja "Itämeri maailmanmeressä".
- Etelä-Viron makuviikko Tartossa ja kuudessa sitä ympäröivässä maakunnassa to 5.11. alkaen
- Pärnu Restoranide Nädal eli Pärnun ravintolaviikko la 7.11. alkaen
- Fotografiska Tallinnan uudet näyttelyt: Erik Johansson (SWE) Places Beyond, Alex Prager (USA) Welcome home, Anders Petersen (SWE) Color Lehmitz
Lähde: facebook.com/visitestonia.fi 30.10.2020


T24: Tsooru Potitehas ylläpitää setokaisten vanhoja keramiikkaperinteitä Virossa – Savikulhot valmistetaan perinteisten mallien mukaan


Virolaisen maaseudun hyviin puoliin kuuluu se, että siellä liikkuessaan voi törmätä mitä eriskummallisimpiin yrityksiin
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.10.2020


Martin- ja katrinpäivät eli halloween virolaisittain


Marraskuun pimeät yöt houkuttelevat henget maan päälle. Loka-marraskuun vaihteessa Suomessa vietetään pyhäinpäivää, Virossa henkienpäivää (viroksi hingedepäev). Amerikan-tuliainen, halloween, asettuu samaan aikaan, mutta Virossa karkit ja kepposet korvataan myöhemmin marraskuussa martin- ja katrinpäivien vietolla.
Lue lisää: visitestonia.com 27.10.2020


Tältä näyttää Tallinnan Patarein vankila muutaman vuoden päästä – katso upeat kuvat!


Synkästä historiastaan tunnettu Patarein vankila uudistuu lähivuosien aikana täysin.
Lue lisää: balticguide.ee 23.10.2020


T24: Tallinnan joulu on pelastettu – Kaupunki järjestää koko Vanhankaupungin kattavan joulutapahtuman 29. marraskuuta alkaen


Tallinna saa sittenkin joulutapahtuman, vaikka Raatihuoneentorin perinteisistä joulumarkkinoista vastannut virolaisyritys 5+ Capital Oü pitääkin tapahtuman järjestämisessä välivuoden koronapandemian takia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.10.2020


KORONAKESÄN EKSOOTTISIN MATKA TALLINNAAN


Viime kesänä en maannut paratiisirannnalla palmun alla, en bongaillut viidakossa eksoottisia eläimiä tai sykkinyt suurkaupunkien vilinässä. Kesän eksoottisin lomamatka suuntautui Viroon – mutta jestas että se tuntui kivalta! Siinä on vaan joku juttu, miten ympäristönvaihdos tutusta edes vähän tuntemattomampaan piristää tavalla, jota kotimaassa matkailu ei vaan saa aikaan – niin kivaa kuin sekin on.
Lue lisää: rantapallo.fi/mutkiamatkassa/ 22.10.2020


Laivayhtiöiden tilanne on raporttien mukaan synkkä – yhtiöt sinnittelevät pinnalla valtion tukien, rahtiliikenteen ja rahoittajien armon varassa


Viking Linen kassassa oli syyskuussa alle 30 miljoonaa euroa, mutta valtion lainatakaus ja maksuhelpotukset pelastivat yhtiön tilanteen toistaiseksi.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 21.10.2020


Tallinnan kaupunki järjestää joulutapahtumia vanhassakaupungissa


Tallinnan perinteisen joulutorin tilalla järjestetään monipuolista ohjelmaa vanhankaupungin alueella ja eri puolella kaupunkia.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2020


T24: Viron koronatilanne: 44 uutta tartuntaa, 29 ihmistä sairaalassa ja 71 kuolemantapausta


Viron terveysviraston tuoreiden, keskiviikkona 21. lokakuuta julkaisemien tilastojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 44 uutta koronavirustartuntaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.10.2020


Maanantaista alkaen Suomesta Viroon tulijan on jäätävä 14 pv karanteeniin, koska perjantaina Suomen ilmaantuvuusluku (49,1) ylitti Viron omaa yli +10% "puskurin" verran.


Vaatimus ei koske työmatkaliikkujia, täkäläisen opiskelupaikan omaajia ja ns. välttämättömin perhesyin matkaajia. Karanteenin voi välttää myös alle 48 tuntia aiemmin saadun negatiivisen koronatestituloksen rajavartijoille esittämällä. Katso lisätietoja matkustusrajoitteista:
Lue lisää: visitestonia.com 16.10.2020


Joulu Tallinnassa on tänä vuonna vähän erilainen


Rakastan joulunaikaa Tallinnassa! Eikä vain Raatihuoneentoria, vaan koko vanhaakaupunkia. Sen kaduille ja kujille ilmestyvät hillityn kauniisti valaistut joulukuuset, ja mukulakivet kiiltelevät kauniisti katuvalojen luodessa niihin lämpimän sävyistä valoaan. Jos tupruttaa lunta, näkymät muuttuvat satukirjamaisemaksi. Syksyn harmaus kääntyy juhlavaan joulusesonkiin. Joulu Tallinnassa: mahtavaa, että tunnelma alkaa hiipiä kaupunkiin jo marraskuun puolella.
Lue lisää: sooloiluja.com 15.10.2020


Tallinnan kirpputorit – haluatko kuulla suosikkini?


Tein viime kesänä niin kivoja kirpputorilöytöjä Tallinnassa, että on aika paljastaa kirppissuosikkini. Tässä siis Sooloiluja-sivuston Tallinnan kirpputorit -lista. Laita talteen tulevia ostosreissuja varten!
Lue lisää: sooloiluja.com 15.10.2020


T24: Koronavirus peruutti suositut Martin markkinat Suomessa ja Virossa


Vuosittain marraskuussa sekä Suomessa että Virossa järjestetyt suositut Martin markkinat on tänä vuonna peruttu koronaviruksen takia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.10.2020


´

Koronatilanne Virossa: 18 uutta tartuntaa, Viron ja Suomen ilmaantuvuusluvut jo lähellä toisiaan


Virossa todettiin 18 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana, kertoi Viron terveysvirasto tänään. Koronatestejä tehtiin viimeisen vuorokauden aikana yhteensä 882.
Lue lisää: balticguide.ee 12.10.2020


T24: Virossa kotimaan matkailun suosio jatkui elokuussa – Suomalaisten matkailijoiden määrä puolittui viime vuoteen verrattuna


Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset kasvattivat edelleen kotimaan matkailun suosiota Virossa elokuussa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.10.2020


Egyptin loisto valaisee Tallinnan


Egyptin loisto -näyttelystä on kohistu jo ennen sen aukeamista sekä Suomen että Viron mediassa – eikä syyttä! Sain mahdollisuuden kurkata näitä uskomattomia aarteita ennen näyttelyn aukeamista, ja nyt vien sinut sinne pienelle kuvakierrokselle.
Lue lisää: sooloiluja.com 9.10.2020


T24: Tallinnan keskustahotelleissa voi nyt asua kuukauden samaan hintaan kuin vuokra-asunnossa Mustamäellä


Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyhjentäneet Tallinnan keskusta-alueen hotellit kansainvälisistä matkailijoista. Niinpä hotellit ovat ryhtyneet markkinoimaan majoituspalveluitaan kuukausihintaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.10.2020


Seitsemän virolaista kohdetta valittiin kestävän matkailun top 100 -listalle


Virosta valittiin peräti seitsemän kohdetta maailmanlaajuiselle sadan kestävyyteen tähtäävän matkailukohteen listalle. Mukana listalla ovat Pärnu, Tartto, Rakvere, Saarenmaa, Hiidenmaa, Lahemaa ja Järvamaa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.10.2020


T24: Virossa koronan ilmaantuvuusluku on noussut jo yli 50 tapaukseen 100 000 asukasta kohden


Viron terveysviraston perjantaina 2. lokakuuta julkaisemien tietojen mukaan maan koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 52,22 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.10.2020


T24: Matkustusrajoitukset ovat ajaneet matkustajalauttaliikenteen pahaan kriisiin – Suomen ja Viron välisen lauttaliikenteen tilanne on loppuvuoden osalta epävarma


Kuluvan viikon maanantaina 28. syyskuuta voimaan tulleet hallituksen asettamat uudet matkustusrajoitukset ovat vain pahentaneet matkustajalauttaliikenteen jo entisestää syvää kriisiä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.10.2020


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Loka- ja marraskuussa on tarjolla lukuisia herkullisia ravintolatapahtumia eri puolilla Viroa. Myös lokakuun ravintolauutisista huomaa, että virus ei ole pysäyttänyt uusien ravintoloiden vauhdikasta perustamistahtia.
Viroon on muuttanut vuosien varrella lukuisia suomalaisia huippu-urheilijoita. Viimeksi kotinsa toi Tallinnaan rallin MM-sarjassa ajava Teemu Suninen. Nuori kuljettaja kertoo elämästään etelänaapurissa.
Lue lisää: balticguide.ee 2.10.2020


Kolgan kartano on kuin päiväretki Downton Abbeyyn!


Osaatko kuvitella ylionnellisen pikkulapsen jouluaattona: hän on tuhannen tohkeissaan jo pukin tullessa sisään lahjapussi selässään, kunnes näkee pukin takana toisen, paljon suuremman säkin? Saman tyyppisen yllätyksen minulle järjesti Kolgan kartano. Pääsin nimittäin näkemään tämän jyhkeän kaunottaren ulkopuolen lisäksi… no, kun luet eteenpäin, niin tiedät mitä tapahtui!
Lue lisää: sooloiluja.com 1.10.2020


T24: Alkoholijuomien matkustajatuonti väheni historiallisen paljon – Syynä koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan alkoholin matkustajatuonnin litramäärä väheni 19,3 prosenttia elokuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana edelliseen 12 kuukauden ajanjaksoon verrattuna.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.10.2020


T24: Suomen ja Latvian asettamat matkustusrajoitukset vähentävät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitillä ja liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä loppuu kokonaan ainakin kuukaudeksi


Suomen ja Latvian hallitusten viime viikolla asettamat uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat heti laivayhtiö Tallinkin liikennöintiin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.9.2020


Keskiaikakierros Viron linnoissa


Viron keskiaika alkoi 1200-luvun alussa ristiretkien myötä ja kesti 1500-luvun lopulla käytyyn Liivinmaan sotaan. Keskiajan tunnelmaan voi virittäytyä yhä lukuisissa linnoissa ympäri Viron. Tässä jutussa esittelemme niistä seitsemän.
Lue lisää: visitestonia.com 28.9.2020


T24: Matkustusrajoituksen Suomen ja Viron välillä kiristyvät maanantaina 28.9. – Työmatkustus ilman karanteenia on sallittu 1.10. alkaen


Viron terveysviraston torstaina24. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli Virossa 35,82 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2020


T24: Koronakriisistä huolimatta Tallinnaan on avattu useita uusia hotelleja


Koronakriisin aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat hiljentäneet Tallinnan hotellit tänä kesänä. Matkailijamäärät ovat romahtaneet niin paljon, että useampikin keskusta-alueen hotelli on päättänyt sulkea ovensa remontin vuoksi ja avata ne uudelleen vasta ensi vuoden puolella. Josko tilanne olisi sitten parempi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.9.2020


Löysin tämän ihan vahingossa: Eurooppa elämyskeskus on Tallinnan uusin nähtävyys


Raahustan Rävalan puistotietä niska kyyryssä sadetta ja tuulta vasten. Tähystän kulkureittiä, jolla tossuni säilyisivät edes jotenkuten kuivina. Sateenvarjon reunan alta kurkkiessani silmiini osuu suuri teksti kiiltävän lasitalon kyljessä: Euroopa Elamuskeskus. Askeleeni pysähtyvät ja tuijotan hämmentyneenä tekstiä. Siis mitä ihmettä… nähtävyys, josta en ole kuullut juttuakaan?
Lue lisää: sooloiluja.com 18.9.2020


Viro kieltää alkoholin yömyynnin koronatartuntojen vuoksi


Kielto on voimassa keskiyöstä aamukymmeneen ja koskee kaikkia paikkoja, joissa alkoholia myydään, kuten yökerhoja, baareja ja hotelleja.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 18.9.2020


T24: Viron Rakveressa avautui upea ulkoilma-viihdekeskus – Istumaan mahtuu 4 000 katsojaa


Elokuun ensimmäinen päivä Rakveren Vallimäellä (Vallimägi), Rakveren historiallisen linnan naapurissa avautui valtava, lähes seitsemän hehtaarin kokoinen ulkoilma-viihdekeskus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.9.2020


Tätä on odotettu: syksyn 2020 uutuuksia Tallinnassa!


Kesä oli ja meni, ja minulla Airbnb-emäntänä se tarkoitti töitä – en siis juurikaan ehtinyt reissailla. Syksyn lähestyminen tyhjensi varauskalenterin, joten oli aika lähteä rakkaaseen Tallinnaan nuuhkimaan sekä uusia että ihastuttavia keskiaikaisia tuulia. Nyt on aika kertoa tuoreimmat uutiset myös sinulle!
Lue lisää: sooloiluja.com 12.9.2020


Nyt syödään hyvin! Syyskuu on virolaisen ruuan kuukausi, jolloin kannattaa nauttia satokauden parhaista herkuista ja Viron huiman ravintolavalikoiman tarjonnasta.


Syyskuun lehdessä esittelemme virolaista luomuruokatuotantoa ja kuulemme ravitsemusneuvojan vinkit virolaisten superfoodien arkiseen käyttämiseen.
Lue lisää: balticguide.ee 12.9.2020


Dominikaaniluostari on Tallinnan vanhimpia rakennuksia


Tallinnan keskiaikainen Vanhakaupunki tarjoaa siellä kulkijalle valtavan määrän historian havinaa täynnä olevia rakennuksia, kujia, salaisia käytäviä ja ihastuttavia sisäpihoja. Tavalliselta näyttävä porttikongi voi johdattaa pienelle kujalle, josta pääsee oikaisemaan seuraavalle kadulle tai sisäpihalle. Tuon tuosta päätyyy paikkoihin, jotka näyttävät suoraan satukirjan sivulta napatulta.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 9.9.2020


T24: Viron ulkoilmamuseo esittelee maaseutuarkkitehtuuria ja perinteitä eri vuosikymmeniltä – Viikonloppuna siellä vietetään virolaisen leivän päivää


Tallinnan Rocca al Maressa sijaitsee Viron ulkoilmamuseo. Ainutlaatuisen, 72 hehtaarin kokoisen ulkoilmamuseon alueella on 74 erilaista taloa ja rakennusta, jotka esittelevät virolaista maaseutuarkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.9.2020


Tallinnan joukkoliikenteessä ei myydä paperisia lippuja – kulkuneuvoihin ei myöskään pääse etuovesta


Miten ostaa matkalippu Tallinnassa?
Lue lisää: balticguide.ee 10.9.2020


T24: Tallinnan outlet-myymälöissä voi tehdä edullisia ostoksia ja hyviä löytöjä


Tallinnassa on nykyään monipuolinen valikoima outlet-myymälöitä, jotka myyvät muun muassa urheilubrändien ja muotibrändien edellisen sesongin tuotteita ja jäännöskappaleita.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.9.2020


T24: Heinäkuussa Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä laski kolmanneksen viime vuoteen verrattuna


Viron tilastokeskuksen syyskuun alussa julkaisemien matkailutilastojen mukaan Virossa yöpyi heinäkuussa 346 000 matkailijaa. Heinäkuuhun 2019 verrattuna matkailijoiden määrä laski kolmanneksella, mutta oli kuitenkin suurempi kuin viime kuukausina.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.9.2020


Tallinnan sataman terminaalit yhdistävä jalankulkijoiden silta sai peruskiven – silta voi valmistua suunniteltua aiemmin


Tallinnan satamaan A- ja D-terminaalien välille rakennettavan jalankulkijoiden sillan peruskivi muurattiin paikoilleen elokuun lopulla
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2020


Ravintolapäällikkö Viron Tartossa: ”Kun rajoitukset päättyivät, ensimmäisenä tänne tulleet turistit olivat suomalaisia”


Suomalaiset rallifanit eivät ole olleet mitenkään yleinen näky Tartossa, mutta paikallisten mukaan heitäkin löytyy. Lippujen ostaminen oli haastava urakka, mikä saattoi osaltaan vähentää suomalaisten lähtöhalukkuutta.
Lue lisää: aamulehti.fi 5.9.2020


Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin - tilalle pienempi alus


Tallink-konserni tiedottaa keskeyttävänsä Silja Europan liikennöinnin 21.9. alkaen toistaiseksi.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.9.2020


T24: Tallinkin syyskuu alkaa mittavilla sopeuttamistoimilla – Luvassa irtisanomisia ja lomautuksia


Tallink-konserni ilmoitti aloittavansa syyskuun ensimmäisellä viikolla neuvottelut irtisanomisista Virossa ja Latviassa. Lisäksi Suomen tytäryhtiössä on käynnissä mittavat maa- ja merihenkilöstön lomautukset.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.9.2020


Tallinkin matkustajamäärä laski yli puolella elokuussa


Varustamoyhtiö Tallinkin matkustajamäärä jäi elokuussa alle puoleen edellisvuoden luvuista.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 3.9.2020


Viro on vielä vihreä – Suomen THL julkisti liikennevalomallin matkailun riskien arviointiin


Suomen Terveyden ja ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut 26. elokuuta niin sanotun liikennevalomallin, joka auttaa arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.8.2020


Katajainen tuulahdus Virosta


Rakkaalla puulla on monta nimeä kuten kadakas, kadagas, kadajas ja kaddak. Erityisesti Viron Saarenmaalla katajakankaat ovat olennainen osa luontoa ja katajasta valmistettuja tuotteita on tarjolla monessa muodossa avaimenperistä lähtien.
Lue lisää: viroskooppi.fi 26.8.2020


T24: Viro-konkari Tapio Mäkeläinen vinkkaa: Nyt kannattaa mennä Pohjois-Tallinnaan


Matkaoppaana, Tuglas-seuran kulttuurisihteerinä, tietokirjailijana ja erityisesti Viro-aiheisten matkaoppaiden kirjoittajana tunnettu Tapio Mäkeläinen on onnellinen mies.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.8.2020


Virossa vietetään 20.8. uudelleenitsenäistymisen päivää


Oletko lähdössä 20.8. Viroon? Huomioithan, että torstai on Virossa kansallinen pyhäpäivä, jolloin juhlistetaan maan 29 vuotta sitten tapahtunutta uudelleenitsenäistymistä.
Lue lisää: viroskooppi.fi 19.8.2020


Viroon voi yhä matkustaa vapaasti – uudet rajoitukset eivät koske Viroa


Suomen hallitus tiedotti tänään uusista rajaliikennepäätöksistä. Viroa uudet matkustusrajoitukset eivät koske.
Lue lisää: balticguide.ee 19.8.2020


Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan


Viron pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu matkakohde, mutta monet tyytyvät vierailemaan vain kaupungin keskustan ja vanhankaupungin alueella. Jos Tallinnassa aikoo viettää useamman päivän, kannattaa uskaltautua tutustumaan myös kaupungin muihin osiin.
Lue lisää: rantapallo.fi 14.8.2020


T24: Entisöity Padisen luostari on jälleen avoinna yleisölle – Luostari on mainio päiväretkikohde omalla autolla liikkuville


Läntisellä Harjumalla, vajaan tunnin automatkan päässä Tallinnasta, sijaitsee 1300-luvulla perustettu Padisen luostari. Tämä Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen luostari sai uuden elämän, kun se entisöitin täysin EU:n aluekehitysrahaston tuella. Remontoitu luostari ja uusi vierailukeskus avautuivat keväällä 2020
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.8.2020


Näin kaunis on Viron kesäsuosikki Pärnu - katso ihanat kuvat!


Kuuluisassa kylpyläkaupungissa voi toki lomailla ympäri vuoden, mutta sen upeat rannat ovat ihanimmillaan kesäaikaan. Pärnua kutsutaankin Viron kesäpääkaupungiksi.
Lue lisää: iltalehti.fi 8.8.2020


Elokuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Elokuvakuvaukset ovat vieneet näyttelijä Krista Kososen monta kertaa Viroon. Hän kehuu virolaisten asennetta ja hyvää tekemisen meininkiä. Lomalla hän lähtee hemmottelumatkalle Tallinnaan.
Elo- ja syyskuussa Virossa on luvassa kaksi suurtapahtumaa: Tallinn Music Week ja Viron historian ensimmäinen MM-ralli. Kerromme laajasti kummastakin.
Uusia ravintoloita on putkahdellut Tallinnaan huimaa tahtia. Esittelemme kiinnostavia ruokapaikkoja myös Pärnusta, Muhusta ja Narvasta.
Yöpymispaikkaa etsivälle Tallinna tarjoaa todella mielenkiintoisia uusia majoitusvaihtoehtoja. Miten mahtaisi nukuttaa kapselissa?
Lue lisää: balticguide.ee 7.8.2020


T24: Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä


Viime viikolla Saarenmaan satamassa elettiin historiallisia hetkiä, kun Tallinkin Victoria I -alus saapui sinne. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen matkustajia mukanaan kuljettavan risteilyaluksen vierailu Virossa vuonna 2020.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 6.8.2020


T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta


Lauantaina 1. elokuuta Tallinnan matkustajasataman kupeessa, Porto Franco -korttelissa avaa ovensa norjalaisen Citybox-hotelliketjun uusi hotelli.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 31.7.2020


T24: Tallinnan julkinen liikenne – Helppo ja edullinen tapa tutustua kaupunkiin


Tallinnassa on sujuva ja hyvin toimiva julkinen liikenne, jonka ansiosta kaupunkiin ja sen eri osiin on helppo tutustua. Julkinen liikenne eli bussit, raitiovaunut ja johdinautot kulkevat Tallinnassa päivittäin klo 6.00-23.00.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.7.2020


IL Pärnussa: Viron halpa kesäpääkaupunki houkuttelee nyt aiempaa nuorempia – ”Moni pelkäsi, etteivät suomalaiset tule tänä kesänä lainkaan”


Monen virolaisen lomakaupungin kohtalo oli tänä kesänä Suomen hallituksen käsissä. Esimerkiksi Pärnu on täysin riippuvainen suomalaisista.
Lue lisää: iltalehti.fi 21.7.2020


T24: Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa - Katso lista kiinnostavista tapahtumista


Viime viikonloppuna Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietettiin kotikahviloiden päivää. Tänä vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa oli mukana yli 60 kahvilaa, joista osa sijaitsi venematkan päässä Pranglin saarella.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.7.2020


T24: Suosittu Turku-Tallinna-laivareitti saa jatkoa – Tallink jatkaa liikennöintiä reitillä maaliskuuhun 2021 saakka


Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia Tallinkin Baltic Queen -laiva on liikennöinyt kesän ajan Turku-Tallinna-reitillä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.7.2020


Tältä näyttää päiväreissu Tallinnassa – suomalaiset palaavat Viroon


Viro on toiminut koronakriisin hoidossa eri tavoin kuin Suomi. Esimerkiksi alkoholin ulosmyynti on ollut sallittua koko ajan. Konkursseilta ei ole silti vältytty.
Lue lisää: kauppalehti.fi 18.7.2020


Ulkoilmamuseo ja retki maaseudun rauhaan


Havumetsän huminaa, merituulta, eläimiä laitumella, kedon kukkien väriloistoa, kiireetöntä istumista laiturilla heinänkorsi suussa, pyöräilyä hiekkatiellä – kaikkea sitä tarjosi pienellä päiväretkelläni Viron Ulkoilmamuseo.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.7.2020


Uusia matkakohteita ja nähtävyyksiä kesään 2020


Kesä 2020 tarjoaa tutut, mutta monelle myös yllättävän monipuoliset puitteet irtautua arkirutiineista.
Lue lisää: viroskooppi.fi 9.7.2020


T24: Kartanoelämää Tallinnan naapurissa - Kernun kartano on mainio päiväretkikohde


Viron on tunnettu linnoistaan ja kartanoistaan, jotka olivat aikanaan rikkaiden venäläisten ja saksalaisten aatelisten omistuksessa. Maassa on yli 1 000 linnaa ja kartanoa, joista vanhimpien historia ulottuu 1200-luvulle saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.7.2020


Tiesitkö jo tästä? Tallinnan lähellä sijaitsee upea vesiputous – katso kuvat


Viron pääkaupunki Tallinna on täynnä yllätyksiä, sillä perinteisen kaupunkiloman lisäksi Tallinnan-matkan voi viettää myös esimerkiksi sukeltamalla vanhassa vankilassa tai viettämällä rantalomaa Piritassa. Luontomatkailijoiden kannattaa nähdä vaivaa ja matkustaa kaupungin ulkopuolelle, missä voi nähdä näyttävän vesiputouksen.
Lue lisää: rantapallo.fi 4.7.2020


Heinäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Muutaman kuukauden tauon jälkeen painettu The Baltic Guide -lehti on jälleen ilmestynyt.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2020


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Kerroksittaista jälkiruokaa on vaikuttavinta tarjota lasiastiasta – silloin kaikki kerrokset näkyvät hyvin. Valasten putoukselle ja törmälle avautuu portaikon ja retkipolun ansiosta hieno näkymä. Satojen miljoonien vuosien kuluessa muodostuneita kerroksia voi tarkkailla ylhäältä, alhaalta ja sivulta päin.
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com 29.6.2020


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Viron itäisimmässä maakunnassa on seikkailumaan tuntua ja paljon jännittäviä nähtävyyksiä
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com/ 23.6.2020


T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan


Viimeisen kahden viikon aikana (17.-30.6.2020) Virossa on diagnosoitu 15 uutta koronavirustartuntaa. Näiden tilastojen varjolla voidaankin sanoa, että koronaviruksen leviämisvauhti Virossa jatkaa hidastumistaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.7.2020


Tallinnan kiinnostavimmat kaupunginosat – löydä naapurin uudet houkutukset


Tallinnassa on kaksi nousevaa kaupunginosaa, jotka on syytä tietää: idyllinen ja historiallinen Nõmme sekä sukellusvenetelakasta urbaaniksi kulttuurikohteeksi kasvanut Noblessner. Lähdimme kierrokselle niihin.
Lue lisää: apu.fi 1.7.2020


T24: Kiinnostaako lähimatkailu? – Viron uudet nähtävyydet ovat mainio kesälomakohde


Koronakriisin myötä yhä useampi miettii tänä kesänä, mihin uskaltaa matkustaa. Kotimaa tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää, mutta silti monen mieli halajaa myös ulkomaille.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2020


T24: Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja mukaan Tallinnan matkalle, muuten voit saada mojovat sakot


Viro on monelle suomalaiselle kuin toinen kotimaa, jossa on helpompi pistäytyä päiväristeilyllä kuin hypätä Tampereen junaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2020


Tallinnan Little Italy


Tunnetko käsitteen Little Italy? Se tarkoittaa italialaisen väestön asuttamaa kaupunginosaa jossain muualla kuin Italiassa. Little Italy -termiä käytettiin ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla New Yorkissa, josta se on levinnyt vähitellen muuallekin.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.6.2020


Lasten kanssa Pärnuun


Pärnu tunnetaan upeasta hiekkarannastaan, mutta kaupunki lähiympäristöineen tarjoaa lapsiperheille paljon muutakin mielenkiintoista. Perhebloggaaja Kristan kokemusten ja uusitun vinkkilistamme avulla suunnittelet helposti seuraavan perheloman Pärnuun!
Lue lisää: visitestonia.com 25.6.2020


Seikkailu Kiviõlissa


Seikkailupuistoissa riittää valikoimaa Viron puolella ja mikäpä ettei, kiipeily ja hauskuuttelu vehreän vihreässä ympäristössä tuntuu oikein tervehenkiseltä!
Lue lisää: viroskooppi.fi 23.6.2020


T24: Patarein vankilan piha-alue avautuu yleisölle jo heinäkuussa


Virolainen liikemies Urmas Sõõrumaa osti Tallinnassa sijaitsevan Patarein vankilakompleksin viime vuoden lopulla Viron valtion kiinteistöyhtiöltä 4,6 miljoonalla eurolla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.6.2020


Boheemi kesäkeidas Pootsmani suvekohvik


California dreamin’ laulaa The Mamas & The Papas, ja Kaliforniassa joskus asuneena samaa harrastan myös minä. Siis en niinkään laulamista, vaan Kaliforniasta unelmointia. Tallinnan seudulla se toisinaan onnistuu, koska silloin tällöin törmään samanlaiseen rentoon beach-meininkiin kuin Los Angelesissa.
Lue lisää: sooloiluja.com 25.6.2020


Historiallinen Hirvepark on keidas Vanhankaupungin reunalla


Vanhankaupungin ympärillä on paljon vehreitä puistoalueita, joissa on mukava käydä piknikillä tai muuten vaan virkistäytyä päivän kaupunkikierroksen välillä. Puistoista pidetään hyvää huolta ja runsaat kukkaistutukset sekä korkealle kurottelevat vanhat puut tarjoavat silmänruokaa ja viilentävää varjoa.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 16.6.2020


Viron juhannus on 23.–24.6. – ohjelmaa on, vaikka suuria juhannusjuhlia ei olekaan


Virossa juhannusta juhlitaan aina perinteisellä paikallaan, eli juhannuspäivä on keskiviikkona 24.6.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2020


T24: Viron taidemuseo avasi uuden suomenkielisen kotisivun – Viiden museon näyttelytarjontaan tutustuminen on nyt helppoa


Suomalaisten taiteenystävien iloksi Viron taidemuseo on avannut uuden suomenkielisen kotisivun, jossa pystyy tutustumaan kaikkien viiden Tallinnassa sijaitsevan taidemuseon menneisiin, avoinna oleviin ja tuleviin näyttelyihin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.6.2020


Lasten kanssa Viroon?


Lapsiperheiden täydellisessä lähilomakohteessa löytyy tekemistä maalta, kaupungista, museoista ja seikkailupuistoista sekä perheen pienimmille että teini-ikäisille – isejä, äitejä ja isovanhempiakaan unohtamatta. Aloita matkasi uusitulta teemasivultamme, jolle kokosimme kaikki Viron lapsiperhekohteet alasvetovalikoin helposti lajiteltavaksi kokonaisuudeksi.
Lue lisää: visitestonia.com 21.6.2020


T24: Oletko tulossa kesällä autolla Viroon


Tiedätkö, mitä asiakirjoja tarvitset mukaan?
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2020


Onko Viro jo nähty? Ei todellakaan! Listasimme maan tuoreimmat nähtävyydet, jotka ovat joko täysin uusia tai merkittävästi uudistuneita.


Joko olet ehtinyt käydä jossakin näistä? Mitä pidit? Entä mikä on seuraavana listalla?
Lue lisää: visitestonia.com 17.6.2020


T24: Suunnitteletko matkaa Tallinnaan


Tässä ovat kaupungin erikoisimmat hotellit
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2020


Tallinnan risteilyillä on vielä väljää, vaikka karanteeni poistettiin – Tallink Silja: "pallomeri on suljettu, mutta kaljahana auki"


Viroon matkustetaan nyt työasiossa tai sukuloimaan. Länsisatamassa ei maanantaina nähty ruuhkia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.6.2020


Turusta laivaristeilyjä Tallinnaan heinäkuussa


Tallink Siljan mukaan suoria risteilyjä etelänaapuriin on kaivattu. Viron matkailun rajoitukset lievenivät maanantaina.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.6.2020


T24: Muista nämä koronarajoitukset, kun matkustat Viroon!


Tallinna24 listasi Virossa edelleen voimassa olevat koronarajoitukset, joita myös matkailijoiden pitää noudattaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.6.2020


T24: Tallinnassa avautuu kaksi uutta Prismaa vuonna 2021


Prisma Peremarket on tiedottanut avaavansa uuden Prisman Tallinnan suurimpaan kaupunginosaan Lasnamäelle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.6.2020


Pärnusta Viron kesäpääkaupunki jo 25. kerran!


Pärnulla on pitkät perinteet Viron suosituimpana kesäkohteena. Tänä vuonna Pärnu vastaanottaa kesäpääkaupunki-tittelin jo 25. kerran.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2020


Keski-Viron helmi, Raplan maakunta lumoaa vehreydellä ja vanhoilla kartanoilla


Tallinnan lähellä sijaitseva Rapla sopii mainiosti päiväretkikohteeksi.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2020


Mallen mansikkapaikat Virossa


Viro on pieni maa – aivan maailman paras paikka. Hetkellä, jolloin kotipihan nurmikon leikkuu tai kukkapenkin kitkeminen alkavat kyllästyttää voin hypätä autoon ja ajaa vain parissa tunnissa vaikka maan toiseen ääripäähän.
Lue lisää: ikkunapaikka.fi 8.6.2020


Terasseja ja taas terasseja: sunnuntain matkapäiväkirja


Mahtaakohan kukaan uskoa jos kerron, että terassien sijaan minun oli oikeasti tarkoitus käydä museoissa? Itse laatimassani ohjelmassa olisi ollut Arkkitehtuurimuseon Komendant-näyttely, mutta enpä ollut suunnitelmia tehdessäni tajunnut että olikin pyhäpäivä ja museot kiinni. Vaan eipä siinä mitään, onneksi olen hyvä keksimään muutakin ohjelmaa.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.6.2020


T24: Nyt se on vihdoin mahdollista - Viron ja Suomen välillä voi matkustaa vapaasti 15.6. alkaen


Suomen hallitus purkaa odotetusti lähimatkailun rajoituksia ja sallii tämän päiväisen ilmoituksensa mukaan matkustamisen kuuteen maahan ilman rajoituksia 15.6. alkaen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.6.2020


Hallitus lieventää rajoituksia: yli 500 hengen ulkotilaisuudet sallitaan heinäkuussa, matkailu Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vapautuu maanantaina


Muun muassa Baltian maihin ja Pohjoismaihin matkustaminen helpottuu maanantaista alkaen. Sisärajavalvonnasta luovutaan Suomen ja Viron, Latvian, Liettuan, Tanskan, Norjan ja Islannin välisessä liikenteessä. Näihin maihin voi myös matkustaa ilman karanteenia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 11.6.2020


T24: Pikksilm-promenadi on Tallinnan uusi rantakatu


Tallinnan matkustajasataman kupeeseen on avautunut 100 metriä täysin uutta rantakatua.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.6.2020


Suomi mukaan Baltian kuplaan jo ensi viikolla? Ulkoministeri toiveikas: Edellytyksiä matkustusrajoitusten kevennykselle


Hallitus linjaa torstaina, miten ulkomaiden vapaa-ajan matkustusrajoitusten suhteen toimitaan.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.6.2020


Saunakylä luonnon syleilyssä ihastuttaa!
Aika ihana vai mitä?


Jos suunnittelet kesäistä roadtrippiä Viroon ja kaipaat vinkkejä reitin varrelle, niin Lammasmäen Lomakeskus Kunda-joen varrella on huikea vierailukohde. Keskukseen suhauttaa suht’nopeasti Tallinnasta, sillä matkaa on vain noin sata kilometriä idän suuntaan.
Lue lisää: viroskooppi.fi 7.6.2020


Portugali? Kuuba? Kreikka?


Portugali? Kuuba? Kreikka? Ei, vaan Suurupi Tallinnan länsipuolisessa osassa Harjumaan maakuntaa! Pohjois-Viron rannikko klinttitörmineen ja esim. 7,5 km pitkine rantahietikoineen (Narva-Jõesuu, Itä-Virumaa) tarjoaa upeita yllätyksiä niille, jotka uskaltautuvat matkaamaan tutuista Tallinnasta ja Pärnusta "vain piirun verran sivuun"
Lue lisää: visitestonia.com 6.6.2020


T24: Tänä kesänä Tallinnan julkisessa liikenteessä ei voi ostaa matkalippuja kuljettajalta


Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana Tallinnan joukkoliikenteessä poistettiin mahdollisuus ostaa matkalippu suoraan kuljettajalta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.6.2020


Mennään maalle!


Koronaepidemian jälkimainingeissa suomalainen haluaa tutkitusti matkustaa lähelle ja ennen kaikkea rentoutua lomallaan. Viro on tuttu ja turvallinen lähilomakohde, jonne suomalaismatkailijat ovat tervetulleita tänäkin kesänä.
Lue lisää: visitestonia.com 5.6.2020


T24: Korona romahdutti Virossa yöpyneiden turistien määrän huhtikuussa – Laskua oli 95 prosenttia


Viron tilastokeskuksen tuoreen tiedotteen mukaan koronakriisin takia Virossa huhtikuussa yöpyneiden turistien määrä laski huikeat 95 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.6.2020


Tallink lisää lähtöjä Helsingin ja Tallinnan välille torstaista alkaen


Matkarajoitusten helpottuessa Tallink lisää lähtöjä reitin toiselle pikalaivalle Starille.
Lue lisää: iltalehti.fi 3.6.2020


Elämystorni Tuuletorn (Tuulitorni) avattiin tänään!


Hiidenmaa on tunnettu luonnostaan ja majakoistaan. Tänään avattiin saaren etelärannikolla, Kassarin lähellä Käinassa koko perheen elämyskeskus Tuulitorni ja sen osana suomalaisen alan yrittäjän neuvoin rakennettu Baltian korkein (20m) sisäkiipeilyseinä. Uskaltaisitko itse nousta majakankorkuiseen rakennukseen ilman hissiä tai portaita, sen kylkeä pitkin? Katso kuvagalleria Viron yleisradioyhtiön uutisjutusta.
Lähde: facebook.com/visitestonia.fi 2.6.2020


Sympaattinen Tartto yllättää Viron-matkailijan – Tästä löytyvät parhaat matkavinkit Tarttoon


Tallinnasta kannattaa välillä jatkaa matkaa Viron vanhimpaan kaupunkiin, Tarttoon. Se vetoaa sympaattisuudellaan ja yllättää monipuolisuudellaan.
Lue lisää: seura.fi 2.6.2020


Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.


Koronavirus pisti Tallink Silja kesän risteilykauden suunnitelmat uusiksi. Laivayhtiö on ilmoittanut tekevänsä kaikki kesäsesongin suunnitelmat eri maiden hallitusten linjausten ja päätösten pohjalta, jotta matkustajien turvallisuus voidaan taata.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.6.2020


Lauantai: auto alle ja päiväretkelle


Lauantaiksi oli luvassa kesäisen lämmin ja pilvetön päivä, joten oli aika toteuttaa pitkään haaveissa ollut päiväretki Tallinnan ulkopuolelle. Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta on paljon kiinnostavia retkikohteita, joita olen kerännyt ”nähtävää Tallinnan ulkopuolella” -listalleni. Päätän tällä kerralla suunnistaa länteen ja käydä katsastamassa Keilajoen vesiputouksen ja -kartanon, sekä niiden lähellä olevan Arvo Pärt keskuksen. Auto alle ja menoksi siis!
Lue lisää: sooloiluja.com 2.6.2020


Perjantai: uusia tuulia Telliskivessä ja paljon muuta!


Matkapäiväkirja jatkuu taas! Eilinen oli huoltopäivä: sovittuja palavereja ja taloyhdistyksen kokousta. Ei siis mitään sellaista, josta kannattaisi kirjoittaa muille. Mutta tänään on sitten taas senkin edestä. Ensinnäkin saan paljastaa teille ihka ensimmäistä kertaa Telliskiveen tulevan uuden paikan! Se on päivän isoin juttu.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.5.2020


Suomesta saa jälleen maanantaina matkustaa Viroon, ja tänä kesänä suomalaisturistit ovat maalle erityisen tärkeitä


Virossa tautitilanne on Suomea parempi.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 30.05.2020


Tallinnan keskustasta pääsee kesällä vesitaksilla Piritan kaupunginosaan


Tallinnan keskustasta voi kesällä ajaa vesitaksilla Tallinnanlahden toiselle puolelle Piritan kaupunginosaan. Vesitaksi Gundel aloittaa liikennöinnin 6. kesäkuuta.
Lue lisää: balticguide.ee/ 29.5.2020


Tallinnan sataman lähelle uusia opastetauluja matkailijoille – merenrannassa on paljon nähtävyyksiä


Tallinnan sataman luota alkunsa saavan Kulttuurikilometri-ulkoilureitin varrelle on toukokuussa pystytetty neljä uutta opastetaulua. Opasteet ovat viroksi ja englanniksi.
Lue lisää: balticguide.ee 28.5.2020


Viro on vastuullinen matkakohde, jossa panostetaan ympäristötietoisuuteen, paikallisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tutustu maan moniin vihreisiin yrityksiin ja vietä ekoloma etelässä!


Virossa on paljon majoitus-, seminaari- ja tapahtumapalveluja tarjoavia yrityksiä, jotka noudattavat toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita.
Lue lisää: visitestonia.com/fi/nae-ja-koe/matkan-tyyppi/ekolomat? 28.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu: keskiviikko ja kohtaamisia Koplissa


Keskiviikon kalenterissa oli monta tapaamista Koplissa, joten heti aamulla otin suunnan kohti pohjoista. Ilman aamukahvia ei toki sovi lähteä höntyilemään, joten pieni pit stop Telliskivessä antoi hyvän startin päivään.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.5.2020


Viro päästää suomalaiset vapaasti maahan


Viro sallii kesäkuun alusta lähtien 16 Schengen-maan kansalaisten pääsevän maahan, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina Viron yleisradiolle ERR:lle.
Suomi on yksi näistä maista. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan tultuaan kahden viikon karanteeniin.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 28.5.2020


Tallinnan kaupunginmuseon yksiköt avasivat ovensa – tutustu seitsemän museon valikoimaan


Tallinnan kaupunginmuseon seitsemän eri museoyksikköä avasi ovensa Viron muiden museoiden tapaan viime viikolla. Museot olivat kaksi kuukautta suljettuina koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 27.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu Kaliforniassa… ei vaan Piritassa!


Pakollisen Tallinna-tauon aikana tajusin, että yhtä asiaa minulla on ikävä enemmän kuin ehkä mitään muuta: merenrantaa! Kotiseudullani Turussa meri on kyllä lähellä, mutta sittenkin matkan päässä. Rakastan sitä, miten läsnä meri Tallinnassa on. Lokit kirkuvat kaupungin kaduilla, eikä keskustasta tarvitse montaa askelta ottaa ollakseen veden äärellä.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.5.2020


Matkapäiväkirja: erilainen kevätreissu Tallinnaan


Edellisestä Tallinnan matkastani on nyt vajaat kaksitoista viikkoa, mikä tuntuu pieneltä ikuisuudelta. Viimeisimmän reissuni jälkeen rajat menivät kiinni kumpaankin suuntaan, ei kukaan tiennyt milloin pääsisimme taas matkustamaan. Kuukauden, kahden, kolmen päästä…? Kesällä, syksyllä… vai eikö ollenkaan enää tänä vuonna? Ainoa varma asia oli epävarmuus.
Lue lisää: sooloiluja.com 24.5.2020


Pärnun uimaranta valmistautuu kesäkauteen


Pärnun uimarantaa on kunnostettu koko kevät tulevaa kesäkautta varten. Rantapromenadi on puhdistettu hiekasta ja uimaranta roskista sekä meren tuomista ruokokasoista.
Lue lisää: balticguide.ee 23.5.2020


Tallinnan Patarein vankila avataan taas yleisölle


Tallinnan kenties yksi synkimmistä ja samalla kiinnostavimmista nähtävyyksistä, museona toimiva Patarein vankila, avataan yleisölle 22. toukokuuta 2020. Vankila on muiden matkailukohteiden tapaan ollut suljettuna koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Viljandi Folk jää tänä kesänä väliin – korona kurittaa Viron kesätapahtumia


Viljandin perinnemusiikkifestivaalia eli Viljandi Folkia ei järjestetä tänä kesänä koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Oletko käynyt? Adamson-Ericin museo


Tunnelmallisen pienen Lühike jalg -kadun varrella oleva Adamson-Ericin museo keikkui ”vielä käymättä” -listallani pitkään, kunnes vihdoin tänä kevättalvella kävelin sinne sisään. Museo oli jäänyt käymättömien listalle, koska Herra Adamson-Eric oli ollut minulle tuntematon suuruus. Vaan museokäyntipä avasi silmäni tämän taitavan ja arvostetun virolaistaiteilijan elämäntyölle! Jos sinäkään et ole tutustunut häneen, niin lue ihmeessä eteenpäin: tämä herra oli todellinen taiteen ja muotoilun moniottelija!
Lue lisää: sooloiluja.com 22.5.2020


Kun matkailutoimittaja laivalle lähti – ensimmäinen matka Virosta Suomeen tauon jälkeen


Ensimmäinen laivamatka Virosta Suomeen pitkän tauon jälkeen sai The Baltic Guiden toimittajan miettimään pallomeren kohtaloa ja kiittämään Schengen-aluetta.
Lue lisää: balticguide.ee 18.5.2020


Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna jo yhdeksättä vuotta peräkkäin


Tämän verran esimerkiksi Tallinnassa tienaa nyt kuukaudessa
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.5.2020


Alkuvuoden Viron-matkailu rikkoi ennätyksiä


Ennen koronavirusta suomalaisten Viron-matkailu ehti kivuta kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Viime vuoteen verrattuna yöpymisten määrä nousi tammikuussa 28 % ja helmikuussa 20 %. Voidaankin hyvillä mielin todeta, että huhut suomalaisten Viron-matkailun kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.
Lue lisää: visitestonia.com 14.5.2020


Pääseekö kesälomalla Viroon? "Baltian kupla” avataan perjantaina, ja Suomen liittymistä siihen on jo väläytetty


Rajat alkavat hiljalleen avautua Euroopassa, mutta ulkomaanlomaa ei vielä voi varata mihinkään. Massaturismi ei palaudu entiselleen ainakaan vuosiin.
Lue lisää: aamulehti.fi 14.5.2020


Koronakriisi uhkaa Viron 200-vuotista kylpyläperinnettä


Viron kylpyläliiton johtaja Aire Toffer on huolissaan Viron kylpylöiden tulevaisuudesta. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vesipuistot ja saunakeskukset voidaan avata aikaisintaan heinäkuun lopussa.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Suurkillan talo ja 11000 vuotta Viron historiaa


Jos 600 vuotta vanha talo esittelee yli kymmenentuhatta vuotta Viron historiaa, niin onhan se nyt vähän noloa myöntää, että itse kävin kunnolla tutustumassa siihen vasta tänä vuonna. Tarkoitan Vanhassakaupungissa olevaa Suurkillan taloa, jossa majailee Viron historiallinen museo.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.5.2020


Drive in -tapahtumat alkavat Virossa – tiedossa useita autoelokuvia ja -konsertteja


The Baltic Guide uutisoi hiljattain, että Virossa on 15. toukokuuta alkaen sallittua järjestää drive in -elokuvia ja muita tapahtumia, joihin katsojat saapuvat autollaan ja joissa istutaan esityksen ajan autossa. Yleisötapahtumien järjestäminen perinteiseen tapaan ei ole sallittua koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Lomamatkailu Viroon saattaa käynnistyä kesällä – suomalaisten työmatkat Viroon alkavat toukokuussa


Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina 7. toukokuuta hallituksen tiedotustilaisuudessa, että suomalaiset työntekijät saavat matkustaa Viroon 14. toukokuuta lähtien.
Lue lisää: balticguide.ee 8.5.2020


Kapselihotelli ja Japanitunnelmia Tallinnassa


1970-luvun Japanissa Kisho Kurokawa avasi ensimmäisen kapselihotellin. Sittemmin tämä majoituskonsepti on adoptoitu ympäri maailmaa. Nyt kapseleiden ilosanomaa Tallinnaan tuo Capsule Hostel Tallinn.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.5.2020


Eckerö Line vahvistaa aloittaneensa Viron ja Suomen välisten työmatkojen lipunmyynnin


Laivavarustamo Eckerö Line tiedottaa aloittaneensa työmatkaliikenteen lipunmyynnin. Samasta aiheesta tiedotti aiemmin tällä viikolla ensimmäisenä Tallink.
Lue lisää: balticguide.ee 7.5.2020


Viron kylpylähotellit ovat ongelmissa – Kylpylät saavat pahimmassa tapauksessa avata ovensa vasta elokuussa


Viron kylpyläpääkaupunkina tunnetussa Pärnussa on ollut hiljaista viime kuukaudet. Koronan aiheuttama poikkeustila sulki kylpylät, eivätkä hallituksen käskystä kotona pysyttelevät virolaiset tuoneet ravintoloille tarpeeksi asiakasvirtaa. Niinpä suurin osa kylpylähotelleista sulki ovensa jo maaliskuussa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.5.2020


Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"


Ilkka Porkka ja Raija Merilä saivat Virosta kodin, jossa he voivat elää ja harrastaa juuri niin kuin itse haluavat.
Lue lisää: etlehti.fi 7.5.2020


Viro avaa ravintolat ja kauppakeskukset maanantaina – Tallink odottaa lisäohjeita Suomen hallitukselta


Tallink aloittaa lippujen myynnin ainakin työmatkalaisille tiistaina.
Lue lisää: iltalehti.fi 5.5.2020


Näin korona muuttaa suomalaisten Tallinnan-matkailua – hintataso laskee, yöelämä rauhoittuu, alkoholin merkitys korostuu...


Viron-matkailussa muuttuu moni asia. Muutokset saattavat olla myös myönteisiä.
Lue lisää: iltalehti.fi 2.5.2020


Visit Tallinnan Mall Oja: ”Ilman suomalaisia Tallinnassa ei ole oikeanlaista tunnelmaa”


Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja toivoo kriisin jo hellittävän. Hän uskoo, että keskikesällä Tallinnan kaduilla näkee jo paljon suomalaisia.
Lue lisää: balticguide.ee 1.5.2020


Kellarikierros ja 100 Õllekoht


Vasta illalla tajusin, että olimme tehneet sinä päivänä todellisen kellarien kierroksen! Mikäs sen parempaa ohjelmaa, sillä kyseinen lauantai oli niin tuulinen ja sateinen, että Vanhankaupungin kellarit olivat täydellisiä paikkoja sen viettämiseen. Kun päivän saldona oli vielä muutaman itselleni uuden paikan löytäminen, niin sade ei lopulta haitannut ollenkaan! Suorastaan päin vastoin: se oli hyvä tekosyy siirtyä yhdestä kellarista toiseen.
Lue lisää: sooloiluja.com 1.5.2020


Viron tartuntahuipun uskotaan olevan takanapäin, ja nyt kuumimpia kysymyksiä on Suomen ja Viron rajan avautuminen


Virossa tartuntaluvut ovat olleet laskussa jo pari viikkoa. Suomen hallitus keskustelee sunnuntaina rajojen avaamisesta ja Virossa toivotaan, että ylirajaisten työntekijöiden matkustaminen sallittaisiin mahdollisimman pian.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 1.5.2020


Suomi pohtii rajojen avaamista – Viron ja Suomen välinen raja avataan todennäköisesti ensimmäisenä


Suomen hallitus alkaa sunnuntaina käsitellä Suomen ja Viron välisen rajan avaamista, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR keskiviikkona 29. huhtikuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 29.4.2020


Kesän tapahtumia perutaan Virossa koronaepidemian takia


Koronaepidemian takia Virossakin on jouduttu perumaan liuta suosittuja kesätapahtumia. Tallinnan kaupunki ilmoitti hiljattain, että se peruu kaikki suuremmat kesätapahtumat heinäkuun loppuun asti.
Lue lisää: balticguide.ee 28.4.2020


Toivottu Kalamaja-opas on täällä!


Kalamaja-nimi on varmaankin tuttu Tallinnan kävijöille. Kalamajan kaupunginosaa kuvaillaan sanoilla trendikäs ja hipsteri, mutta myös idyllinen ja historiallinen. Se on varmasti kaikkea niitä – ja paljon muuta.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.4.2020


Poikkeustila Virossa jatkuu 17. toukokuuta saakka


Viron hallitus ilmoitti perjantaina 24. huhtikuuta, että maaliskuussa julistettua poikkeustilaa jatketaan 17. toukokuuta saakka. Aiemmin poikkeustilan oli ilmoitettu jatkuvan 1. toukokuuta asti.
Lue lisää: balticguide.ee 25.4.2020


Tallinnan kaupungin suurtapahtumat peruttu heinäkuun loppuun asti


Tallinnan kaupunki päätti perua kaikki omat suurtapahtumansa heinäkuun loppuun asti. Tavoitteena on suojella kaupunkilaisten terveyttä ja välttää uuden korona-aallon tuleminen.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2020


Laita kalenteriin – Tallinnaan on tulossa näitä tapahtumia, kun poikkeustila päättyy


Myös Virossa kaikki odottavat kuumeisesti poikkeustilan päättymistä ja elämän asettumista lähemmäs normaalia. Viron kesän tapahtumista on vielä vaikea sanoa mitään täysin varmaa, mutta esimerkiksi Tallinnassa on matkailukalenteriin laitettu jo tapahtumia, joiden järjestäminen toivottavasti onnistuu. Moni suurtapahtumista on siirretty keväältä syksyn puolelle
Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


Tällainen on Tallinnan keskustaan tuleva Georg Otsin muistomerkki – katso kuvat!


Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


T24: Georg Ots -juhlanäyttely Tallinnassa sai lisäaikaa – On avoinna ensi syksyyn saakka


Viron historiallisen museon tiloissa Tallinnan Vanhassakaupungissa esillä olevan Georg Ots, rakastan sinua -näyttelyn aukioloaikaa on jatkettu ensi syksyyn.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.4.2020


T24: Tallink avasi Virossa kulutustavaroiden verkkokaupan


Kivijalkakauppa avautuu poikkeustilan jälkeen Balti Jaam -aseman vanhaan odotushalliin
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.4.2020


Tallinna pienellä budjetilla


Tallinna on siitä mukava matkakohde, että sinne pääsee suhteellisen pienellä rahalla – ainakin Etelä-Suomesta. Pohjoisempana asuville suurimmat matkakustannukset taitavatkin tulla lauttarantaan pääsemisestä: mitä etäämmältä Suomea lähdet liikenteeseen, sitä enemmän ropoja matkakassaan pitää varata. Mutta kunhan pääset terminaaliin, itse laivamatka ei ainakaan lentomatkailuun verrattuna maksa maltaita. Mutta entäpä siitä eteenpäin: millainen olisi Tallinna pienellä budjetilla?
Lue lisää: sooloiluja.com 21.4.2020


Helpota Viro-ikävää – seuraa Viron kaupunkien, luonnon ja sataman elämää internetin livekameroista


Viroon pääseminen on nyt matkailijalle lähes mahdotonta, mutta ikävää tuttuihin paikkoihin Virossa voi lievittää internetin live-kameroiden avulla.
Lue lisää: balticguide.ee 19.4.2020


Laulavaa vallankumousta Vapaudenaukion laidalla


Tallinna onnistuu yllättämään kerta toisensa jälkeen. Miten on mahdollista, että Vapaudenaukion laidalla piilottelee museo, joka oli jäänyt minulta huomaamatta?
Lue lisää: sooloiluja.com 17.4.2020


Tallinnan sataman uuden jalankulkijoiden sillan rakentaminen alkaa – avattava silta valmistuu 2021


Tallinnan sataman A- ja D-terminaaleja yhdistävän jalankulkijoiden sillan rakennustyöt aloitetaan. Tallinnan satama sekä rakennustyöt käytännössä tekevä rakennusliike KMG Inseneriehitus allekirjoittivat 6. huhtikuuta sopimuksen sillan rakentamisesta.
Lue lisää: balticguide.ee 16.4.2020


Saarenmaasta tuli Viron pahin koronapesäke – "Emme selviäisi ilman vapaaehtoisia", sanoo vanhainkodin työntekijä


Koronavirus levisi saarelle maaliskuun alussa italialaisen lentopallojoukkueen mukana.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.4.2020


Viron suurin puutarhatapahtuma jää koronan takia väliin


Türin kukkamarkkinoita ei järjestetä koronavirusepidemian takia tänä vuonna. Tapahtuma oli määrä järjestää 15.–17. toukokuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 15.4.2020


Bastionin tunnelit: sukellus maan alle ja historiaan


Onko sinulla sellaisia nähtävyyksiä, josta olet kyllä kuullut lukuisia kertoja, mutta syystä tai toisesta et ole itse innostunut käymään? Minulle Bastionin tunnelit olivat tällainen. Olin nähnyt niistä kuvia ja kuulut kehuja, mutta jostain syystä silti suhtautunut skeptisesti. Kun vihdoin eräänä sateisena alkukevään päivänä laskeuduin näihin historiallisiin käytäviin, tajusin miten väärä ennakkoluulo voikaan olla: Bastionin tunnelithan ovat huikean kiinnostavat ja näkemisen arvoiset!
Lue lisää: sooloiluja.com 11.4.2020


Lauantaisin voit nauttia Viron kansallisoopperan tallennetuista esityksistä kotisohvalta käsin


Koronaviruksen myötä monet taide- ja kulttuurilaitokset ovat ryhtyneet jakamaan tallennettuja esityksiään yleisölle verkossa. Niin myös Viron kansallisooppera, Rahvusooper Estonia.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.4.2020


”Matkailusesonki alkaa juhannuksesta” – Timo Raussi Viron matkailun edistämiskeskuksesta arvioi matkailun toipuvan nopeasti


Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi on iloinen. Syynä hyvään tunnelmaan ovat aiemmin tällä viikolla Viron tilastokeskuksesta (Statistikaamet) saadut tiedot, joiden mukaan alkuvuosi oli suomalaisten Viron-matkailussa ennätyksellinen.
Lue lisää: balticguide.ee 10.4.2020


Tere päevast! – Opi viroa verkossa


Nyt on juuri oikea aika opiskella viroa. Kun rajat taas avautuvat, on mukava matkustaa Viroon, kun naapurimaan kieli on hallussa
Lue lisää: balticguide.ee 9.4.2020


Virolaisten liikkumista seurataan nyt älylaitteiden paikannuksella – tilastokeskuksen johtaja: "Kadut näyttävät tyhjiltä, mutta tarvitsemme dataa"


Hallituksen tilaama tutkimus selvittää, noudattavatko virolaiset koronan vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 28.3.2020


Pärnun uuden sillan suunnittelukilpailu on ratkennut


Viron yleisradion uutisen mukaan Pärnun kaupunginhallitus on valinnut voittajan kaupungin uuden auto- ja jalankulkijasillan suunnittelukilpailussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.4.2020


Elokuun Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat nyt myynnissä


Elokuun 26.-30. päivä järjestettäväksi siirretyn Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat tulleet nyt myyntiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.4.2020


Luulitko jo tietäväsi kaiken Virosta? Lue 9 yllättävää faktaa


1. Skypen kotimaa
Viro on lukuisten menestyneiden start up -yritysten kotimaa, ja myös tunnettu verkkopuheluja tarjoava Skype-palvelu on saanut alkunsa Virossa. Ensimmäisen version.. ..
Lue lisää: rantapallo.fi 31.3.2020


Saarenmaan matkailutoimijat eivät lannistu – ”Saaren hyvää huumoria ei vie yksikään virus”


Viron Saarenmaan saarella on tällä hetkellä eniten vahvistettuja koronavirustartuntoja Virossa. Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna saarelle asetettiin yhä tiukempia rajoituksia liikkumiseen liittyen.
Lue lisää: balticguide.ee 31.3.2020


Tallink-konserni leikkaa henkilöstön palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten vaikutusten takia


Viron yleisradion uutisen mukaan laivayhtiö Tallink leikkaa henkilöstönsä palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja muiden vaikutusten seurauksena.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.3.2020


Väärä Pärnu – miten Pärnusta kehittyi nykyinen tuttu kylpyläkaupunki


Pärnu kylpylöineen, hiekkarantoineen ja kahviloineen on suomalaisille tuttu paikka. Viron kesäpääkaupunki on silti siitä erikoinen, että historiallisesti se on ”väärä” Pärnu.
Lue lisää: balticguide.ee 22.3.2020


Raja sulkeutuu myös Viron työmatkaliikenteeltä – huolestunut RT rakennusmiehille: ”Kannattaa pysyä Suomessa”


Rakennusteollisuuden toimitusjohtajan Aleksi Randellin mukaan rajojen sulkemisella on valtava taloudellinen vaikutus.
Lue lisää: iltalehti.fi 20.3.2020


Suomi kieltää virolaisten työntekijöiden pendelöinnin – Betonimies Janar Liivak joutuu valitsemaan työn tai perheen


Kymmenettuhannet virolaiset kulkevat yli Suomenlahden töiden ja kodin välissä. Koronaviruksen takia suljetut rajat asettavat nämä ylirajaiset työntekijät vaikeaan tilanteeseen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2020


Viron ja Suomen välillä saa edelleen matkustaa töihin – elintärkeää niin Viron kuin Suomenkin kansantalouksille


EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: tekniikkatalous.fi 19.3.2020


Tänään Virossa – aiheita, joissa poikkeustila juuri nyt näkyy


Pandemian aiheuttama poikkeustila Virossa ja Suomessa vaikuttaa 19.3. esimerkiksi seuraaviin asioihin: Suomi sulki rajansa ulkomaan kansalaisilta ja otti käyttöön rajatarkastustuksen keskiyöstä 19.3. alkaen. Se vaikuttaa esimerkiksi säännölliseen työmatkaliikenteeseen Suomen ja Viron välillä. Viron pääministeri ja poikkeustilakomitean johtaja Jüri Ratas päätti keskiviikkoiltana, että...
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Viron-matkailijan tietopaketti poikkeustilan aikana: viranomaistiedot, linkit, lähteet ja uutiset


Tällä sivulla on erityisesti Viroon ja Viron-matkailuun liittyviä tietolähteitä koronavirus-epidemian aiheuttaman Viron poikkeustilan aikana. Sivu päivittyy.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Työperäinen matkustaminen Viron ja Suomen välillä saakin jatkua ilman karanteenia – koskee kymmeniä tuhansia virolaisia


EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: kauppalehti.fi 19.3.2020


Rajaliikennettä aletaan rajoittaa puoliltaöin – ulkomaisia turisteja ei päästetä Suomeen


Suomi palauttaa rajatarkastukset kaikille rajoilleen ja alkaa rajoittaa henkilöliikennettä tänään puoliltaöin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämä tarkoittaa, että rajanylittäjät otetaan tarkastukseen ja henkilöpaperit on näytettävä kaikilla rajoilla.
Lue lisää: sss.fi 18.3.2020


Miniristeilyt Tallinnaan loppuvat torstaina – Kotimaahan palaavat suomalaiset pääsevät vielä laivojen kyydissä Helsinkiin


Torstaina 19. maaliskuuta Suomi sulkee rajansa ja maahan pääsevät enää omat kansalaiset ja Suomessa asuvat henkilöt. Suomessa olevat matkailijat voivat vapaasti poistua maasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Tallinkin Star-alus jää tänään satamaan – Helsinki-Tallinna-reitin lähtöjen määrä vähenee edelleen


Tallink tekee muutoksia Helsinki-Tallinna-reitin aikatauluihin keskiviikosta 18. maaliskuuta lähtien.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Miniristeilylle Tallinnaan pääsee vielä toistaiseksi, mutta maihin ei ole menemistä


Tiistain jälkeen Viro sallii maahantulon vain Viron kansalaisille, Viron määrä- tai pitkäaikaisen oleskeluluvan ja asumisoikeuden omaaville ulkomaalaisille sekä määräaikaisen tai pysyvän oleskeluoikeiden omaaville EU:n ETA-alueiden ja Sveitsin kansalaisille, samoin heidän lähisukulaisilleen tai puolisoilleen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.3.2020


Viro sulki rajansa, vaikka turismi on maalle elinehto – Monika Jakobson pelkää työntekijöidensä jäävän jumiin: "Rakennusalalla etätyö ei ole mahdollista"


Laivayhtiöt vähentävät tästä päivästä alkaen liikennöintiään Helsingin ja Tallinnan välillä. Kahden maan välillä elävät ihmiset ovat huolissaan tilanteesta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 17.3.2020


Mitä Tallinnan matkailijan pitää tietää Viron koronavirustilanteesta?


Verkkolehti Tallinna24 kokosi yhteen tällä hetkellä ajankohtaiset tiedot Viron koronavirustilanteesta, sen vaikutuksesta matkailuun ja Virossa voimassa olevasta poikkeustilasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.3.2020


Suomi sulkee rajansa niin pian kuin mahdollista – Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset pääsevät maahan


Rajojen sulkeminen on Suomessa käyttöön otettavan valmiuslain keskeisiä vaikutuksia. Suomi sulkee rajansa pikaisella aikataululla: matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen ja Suomesta päättyy niin pian kuin mahdollista.
Lue lisää: Keskisuomalainen 17.3.2020


Viking XPRS:n aikataulu muuttuu 17.3.2020 alkaen


Koronoviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia Viking Line muuttaa Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n aikatauluja 17.3.2020 alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.3.2020


Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin Helsingistä Tallinnaan


Tallinkin kaksi muuta laivaa jatkaa liikennöintiä tiistain jälkeenkin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.3.2020


Viro ilmoitti sulkevansa rajansa – näin Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyt jatkuvat


Tallink Silja on perunut lähtöjä Ruotsin päästä. Viking Line peruu maanantaista alkaen risteilyt Cinderella-aluksellaan.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 15.3.2020


15.3. klo 3.15: Viro sulkee rajansa tiistaina kahdeksi viikoksi


Viron hallituksen antaman lausunnon mukaan ulkomaalaisia matkustajia ei päästetä enää viroon tiistaista 17. maaliskuuta eteenpäin, kertoo uutistoimisto Reuters. Rajat suljetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Virolaiset ja ulkomaalaiset, joiden perhettä asuu Virossa saavat edelleen matkustaa maahan ja maasta saa poistua myös 17. päivän jälkeen. Hallituksen mukaan kahden viikon matkustuskielto ei koske kaupallisia kuljetuksia. Lisäksi ulkomaalaisten kauttakulku on sallittua, mikäli heillä ei ole oireita. Virossa on todettu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: https://yle.fi/uutiset/3-11212596 15.3.2020


14.3. klo 20.55: Viro sulkee länsirannikon saaret


Poikkeustilassa oleva Viro on tiukentanut koronaviruksesta johtuvia liikkumisrajoituksia entisestään, kertoo Ylen Viron-toimittaja Silja Massa.
Viron pääministeri Jüri Ratas määräsi lauantaina, että Viron länsirannikon saaret eli Saarenmaa, Hiidenmaa, Kihnu, Ruhnu ja Vormsi suljetaan.
Saarilta ei pääse enää matkustamaan lainkaan mantereelle. Mantereelta saarille saavat matkustaa ainoastaan saarten vakituiset asukkaat.
Rajoitus astuu voimaan heti ja on voimassa vähintään kaksi viikkoa. Rahtia tai elintärkeitä palveluja rajoitus ei koske.
Virossa määrättiin lauantaina myös, että kuntosalit, uimahallit, vesipuistot, kylpylät, hiihtokeskukset ja muut vapaa-ajanviettopaikat suljetaan koko maassa välittömästi.
– Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa virus leviää erittäin nopeasti. Ihmisten terveyden suojelemiseksi suljemme paikat, joihin liittyy paljon ihmiskontakteja ja infektioriski on korkea, pääministeri Ratas sanoi lauantaina.
Virossa oli lauantai-iltana diagnosoitu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 14.3.2020


Koronavirus teki Tallinnasta aavekaupungin – Virolaisministeri: ”Laivaliikenne Helsingistä Tallinnaan voidaan katkaista”


Suomalaiset ovat nyt vähissä Tallinnassa, jossa koronavirustilanne pahenee päivä päivältä.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.3.2020


Miten Viron poikkeustila vaikuttaa suomalaisiin matkailijoihin? Maihinnousu on hitaampaa, busseissa ei käytetä etuovia ja oopperasta saa rahat takaisin


Virossa maan hallitus otti käyttöön niin sanotun valmiuslain koronaviruksen vuoksi.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 13.2.2020


Koronavirus: Tallinnan matkailijan infopaketti


Koronavirus huolestuttaa koko maailmaa, ja tietysti myös matkailijoita, joilla suuntana Viro ja Tallinna. Siksi haluankin kerätä tähän linkit kaikkiin sivustoihin, joilta Viron suuntaan suuntaavan matkustajan olisi helppoa hakea ajantasaista ja oikeaa tietoa.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.3.2020


Tallinnan risteilyt jatkuvat toistaiseksi normaalisti – Koronavirus ei ole vaikuttanut merkittävästi alkuvuoden matkustajamääriin


Suomen hallituksen tänään torstaina pitämän tiedotustilaisuuden mukaan Suomessa suositellaan perumaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet toukokuun loppuun saakka. Sen lisäksi työpaikoilla kannustetaan suosimaan etätyötä ja ihmisiä suositellaan perumaan lomamatkansa. Risteilyalukset jatkavat kuitenkin normaalia kulkuaan Helsingin ja Tallinnan välillä. Niihin liittyen hallitus ei antanut mitään suosituksia tai rajoituksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Näin Tallinnan laivalla toimittaisiin, jos matkustajalla epäillään koronavirustartuntaa


Tallinnan matkustajasatamassa on jo viime viikosta lähtien seurattu lämpökameroiden avulla kaupunkiin saapuvien laivamatkustajien kehon lämpötilaa. Tallinnan laivoilla miehistö seuraa tilannetta silmämääräisesti.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Asuntosijoittaminen Virossa kannattaa – kasvava Tallinna kuhisee asuntotarjontaa


Asuntokauppa on edelleen etenkin Tallinnassa ja sen lähialueilla aktiivista. “Kauppa käy hyvin. Viime vuosi oli hyvin aktiivinen, samoin alkuvuosi 2020”, kertoo kiinteistövälitysfirma Ober Hausin kiinteistövälittäjä Oliver Kulla.
Lue lisää: balticguide.ee 12.3.2020


Virossa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä jatkoi kasvua tammikuussa – Suomalaisten määrä kasvoi 25 % viime vuoteen verrattuna


Viron tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden tilastojen mukaan tammikuussa 2020 Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 223 000 matkailijaa ja he viettivät maassa yhteensä 411 000 yötä.
Lue lisää: tallinna24.ee 9.3.2020


Linnahall: kaunotar ja hirviö samassa paketissa


Linnahall on se valtava betonihökötys Tallinnan satamassa lähellä A-terminaalia. Möhkäle vaipui ruususen uneen 10 vuotta sitten, jolloin siellä järjestettiin viimeinen yleisötapahtuma. Sen jälkeen siitä on tullut betoninen muistomerkki ajasta, jota harvalla on ikävä. Linnahallin muureilla pääsee kyllä kävelemään, mutta sisään ei ole ollut enää asiaa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.3.2020


Tutustu 2000-luvun Tallinnaan valokuvien kautta – kaupunkia esittelevä valokuvanäyttely avattiin Telliskivessä


Valokuvaaja Andres Teissin Tallinna-aiheisista valokuvista koostuva näyttely Tallinn, mu Tallinn on avattu Telliskiven luovien alojen keskuksen aukion ulkogalleriassa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.3.2020


Lauantaiset eläinten ruokintahetket jatkuvat maaliskuussa Tallinnan eläintarhassa


Maaliskuussa joka lauantai-iltapäivä Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan harmaahylkeiden eli hallien ja sarvikuonojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.3.2020


Löytöretki Tallinnan teattereihin on elämys kielestä riippumatta


Käytkö matkalla ollessasi konserteissa, taidenäyttelyissä, museoissa ja elokuvissa, mutta teatterin edessä tuntuu kohoavan kielimuuri? Tallinnan teattereissa suomalaismatkailijaa odottavat uniikki arkkitehtuuri, kiinnostavat kiertokäynnit sekä lukuisat sanattomat esitykset. Tervetuloa kierrokselle Tallinnan suosituimpiin teattereihin!
Lue lisää: visittallinn.ee 5.3.2020


Hüttünen maaliskuussa – lähimatkailun suosio kasvaa, ja Viro on lähellä


Lähimatkailu on trendikästä, koska huoli ilmaston lämpenemisestä on muuttanut ihmisten asenteita lentomatkustamista kohtaan. Kaikki eivät halua aiheuttaa suurta hiilijalanjälkeä lentämällä toiselle puolelle maailmaa.
Lue lisää: balticguide.ee 4.3.2020


Maaliskuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Maaliskuun The Baltic Guidessa tavataan yrityksensä Viroon tuonut ralliautoilun maailmanmestari Tommi Mäkinen. Hän ja puolisonsa Mia Miettinen kertovat, miksi firman pyörittäminen etelänaapurissa on hyvä vaihtoehto.
Lue lisää: balticguide.ee 2.3.2020


Kadriorgissa sijaitseva historiallinen puuhuvila entisöidään yksityiskodiksi


Viron yleisradion uutisen mukaan Kadriorgin puiston kulmauksessa vuosikausia tyhjänä seissyt ja ränsistymään päässyt 1880-luvun puuhuvila on vihdoin saanut uuden omistajan, joka aikoo remontoida talosta yksityiskodin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.3.2020


Arvostettu palkinto Vihulan kartanolle


Historiallinen neljän tähden Superior Vihula -kartano noin tunnin matkan päässä Tallinnasta itään sai arvostetun European Hotel Awards -palkinnon sarjassa Parhaat historialliset hotellit Euroopassa 2020
Lue lisää: balticguide.ee 27.2.2020


Ooppera: paikka, jossa Figaro viettää häitään ja joutsenet tanssii


iltä kuulostaisi muutaman tunnin pako arjesta ja kadun vilinästä kristallikruunujen säihkeeseen ja juhlaviin tunnelmiin ilman, että kukkaro kevenee kohtuuttomasti? Minulla on ehdotus: ooppera! Nousiko niskavillat pystyyn ooppera-sanasta? Älä poista varmistinta tai häivy saman tien sivulta, vaan jatka lukemista ainakin hetki.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.2.2020


Linnahallin kehityshanke nytkähti vihdoin eteenpäin – Tallink, Tallinnan kaupunki ja Infortar ryhtyvät kehittämään kiinteistöä yhteistyössä


Tallinnan matkustajasatama kupeessa lähes autiona vuodesta 2010 lähtien seissyt neuvostoaikainen kulttuuri- ja urheilukeskus Linnahall kunnostetaan kansainväliseksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tunnetko jo Viron kaikki pääkaupungit?


Viron virallinen pääkaupunki Tallinnan on tuttu suurimmalle osalle suomalaisista, mutta tiesitkö, että Virolla on myös monta muuta pääkaupunkia?
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tallink aikoo rakentaa uuden sataman ja konserttikeskuksen Tallinnan Linnahalliin, kaupankäynti osakkeella keskeytettiin


Hanke tulee Tallinnan Linnahallin yhteyteen. Linnahall on vuonna 1980 valmistunut suuri kulttuuri- ja urheilukeskus Tallinnan sataman läheisyydessä, joka on kuitenkin seissyt jo pitkään käyttämättömänä
Lue lisää: hs.fi/talous/ 26.2.2020


Yhdeksän vinkkiä Telliskiveen – kaikki irti Tallinnan suosikkialueesta


Monipuolinen Telliskivi takaa unohtumattoman Tallinnan-loman. Katso, mitä kaikkea trendikäs kaupunginosa tarjoaa.
Lue lisää: rantapallo.fi 26.2.2020


Pärnussa vietetään maaliskuussa kylpyläviikkoa


Maaliskuussa Viron kesäpääkaupunkinakin tunnetussa Pärnussa järjestetään kylpyläviikko jo viidennen kerran peräkkäin.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.2.2020


Bussikilpailu Virossa kiihtyy – FlixBus aloittaa liikennöinnin Tallinnasta Keski-Euroopan suurkaupunkeihin


Jo kuluvan kevään aikana Tallinnasta voi päästä FlixBus-yhtiön bussilla Berliiniin, Varsovaan tai Prahaan, jos eurooppalaisen liikennöintijätin suunnitelmat toteutuvat.
Lue lisää: balticguide.ee 21.2.2020


Tallinnan eläintarhassa voi ensi kesänä hypätä robottibussin kyytiin


Tallinnan eläintarhassa on testattu vuoden 2019 joulukuusta lähtien ilman kuljettajaa ajavaa robottibussia, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ensi kesänä.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Yhä useampi ulkomainen turisti jää Tallinnaan useammaksi päiväksi


Viron keskuspankin käyttämän matkapuhelinpaikannukseen perustuvan datan mukaan ulkolaiset turistit tekivät vuonna 2019 Tallinnaan 4,5 miljoonaa matkaa. Se on 74 prosenttia kaikista ulkomaisten matkailijoiden Viroon tekemistä matkoista.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Oletko jo testannut Tallinnan julkista liikennettä? – Muutamalla eurolla kierrät kaupunkia ristiin rastiin


Tallinnassa on helppokäyttöinen ja sujuva julkinen liikenne, joka ei ole hinnalla pilattu. Vaikka matkalippujen hinnat nousivatkin vuoden vaihteessa, niin edelleen matkustat kaupunkia ristiin rastiin koko päivän vain muutamalla eurolla.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.2.2020


Suomalaisasiakkaat ovat palaamassa Tallinnaan – Alkoholikauppias: "Ei maksa vaivaa ajaa Latvian puolelle"


Tallinnan satamassa Virossa monet suomalaiset ostavat auton kyytiin alkoholijuomia ennen nousua laivaan. Ostopaikkaan ei vaikuta se, että Latvia on korottamassa alkoholiveroa maaliskuun alussa.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 17.2.2020


Françoisen kellarileipomo: hurmaavia tuoksuja Pelgulinnasta


Tämä on tosi tarina paikasta, jollaiset tekevät Tallinnasta niin rakkaan. Se on kaupunki, joka yllättää yhä uudestaan törmätessäni mitä ihmeellisimpiin ja kiinnostavampiin ihmisiin, tarinoihin ja ilmiöihin. Pelgulinnasta löytämässäni pikkuriikkisessä leipomossa yhdistyi nämä kaikki: hurmaava belgialainen mies leipoo talon kellarissa ranskalaisia maalaisleipiä, jota maistettuaan luulee tulleensa leipätaivaaseen. Kertomuksen nimi on Kellarileipomo. Kellarileipomo: minun tarinani En edes muista mistä kuulin tästä leipomosta…
Lue lisää: sooloiluja.com 17.2.2020


Tallinnan laululava hehkuu uusissa valoissa


Yksi Tallinnan ja koko Viron tärkeimmistä symboleista, Laulukentän laululava, sai tammikuussa uuden pysyvän valaistuksen. Laululava hohtaa nyt eri aikoina eri värisissä valoissa. Erilaisia tilaisuuksia varten valaistusta voidaan säätää paremmin tapahtuman luonteen mukaan.
Lue lisää: balticguide.ee 17.2.2020


Kuusi vinkkiä hiihtoloman viettoon Tallinnassa!


Verkkolehti Tallinna24:n toimitus keräsi kuusi kiinnostavaa menovinkkiä hiihtolomaviikoksi Tallinnaan. Kaupunki tarjoaa monenlaista tekemistä sekä sisällä että ulkona, huonosta säästä ei tarvitse välittää. Jo päiväristeilynkin aikana ehtii piipahtaa useammassa kohteessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.2.2020


Viimsi on muutakin kuin kylpylä – Tallinnan naapurikunnassa voi piipahtaa kivoissa museoissa


Tallinnan itäpuolella oleva naapurikunta Viimsi on suomalaisille tuttu erityisesti kylpylänsä ja vesipuistonsa puolesta, mutta ei kannata unohtaa kasvavan kunnan muita kohteita.
Lue lisää: balticguide.ee 15.2.2020


Tässä ovat Tallinna tämän hetken kiinnostavimmat kahvilat


Virolainen sisustuslehti Divaani listasi uusimmassa, helmikuun numerossaan Tallinnan kiinnostavimmat kahvilat.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.2.2020


Helmikuun yllättäjä: Nukketeatterimuseo!


Nukketeatterimuseo. Heti ei tule mieleen, että aikuisen kannattaisi kävellä sinne ilman lapsia sisään, mutta osoitin viikko sitten nämä ennakkoasenteet täysin vääriksi. Viihdyimme erinomaisesti – ja innostunpa suosittelemaan sitä muillekin!
Lue lisää: sooloiluja.com 14.2.2020


Tallinna yhden yön taktiikalla – Fotografiska, 3 ravintolaa + 1 kahvila


Tallinnasta on tullut yksi lempikaupungeistani, jossa vierailenkin 4-6 kertaa vuodessa. 2010-luvulla Tallinnan ravintolat ovat kivunneet sellaiselle kansainväliselle gastronomiselle tasolle, että syöminen kaupungin ravintoloissa on pääsääntöisesti aina elämys. Myös hinta-laatusuhde on suomalaiselle kukkarolle yhä edelleen enemmän kuin kohdallaan.
Lue lisää: kotiliesi.fi 7.2.2020


Patarein vankila Tallinnassa avautuu taas toukokuussa 2020


Viron historiallisen muistin instituutti avaa taas toukokuussa Patarein vankilan tiloissa Kommunismi on vankila -nimisen näyttelyn, joka esittelee kommunismin ideologiaa, sen nimissä eri maissa laajalti tehtyjä rikoksia, kommunismin ja natsismin uhrien tarinoita sekä Patarein merilinnoituksen historiaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.2.2020


Tallinnan bordellielämän pitkä ja värikäs historia vuodesta 1284 alkaen: ”Ilotalossa asioiminen oli miehille usein ainoa tapa päästä purkamaan nuoruuden intoa”


Viron pääkaupunki Tallinna on ollut Helsinkiin verrattuna edelläkävijänä monessa. Tuo eteläinen hansakeskus sai osakseen nekin historian ilot ja kiroukset, joista Suomen puolella voitiin korkeintaan uneksia.
Lue lisää: seura.fi 31.1.2020


Tallinnassa avautui Baltian maiden ensimmäinen kapselihostelli


Perjantaina 31. tammikuuta 2020 Tallinnassa avasi ovensa Baltian maiden ja todennäköisesti myös koko Skandinavian ensimmäinen kapselihostelli.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.1.2020


Helmikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Viron kylpylät ovat upeita! Pienessä maassa on lähes neljäkymmentä kylpylää, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto, etsii sitten wellness-lomaa, terveyspalveluja tai koko perheen vesipuistoelämystä. Esittelemme laajassa kokonaisuudessa Viron kylpylävalikoimaa ja kylpylöiden uusimpia trendejä.
Helmikuussa suomalaiset suuntaavat talvilomalle. Annamme runsaasti vinkkejä, mitä tehdä perheen kanssa lomalla Tallinnassa ja muualla Virossa.
Lue lisää: http://balticguide.ee/helmikuu-2020/


Lääkkeitä automaatista – apteekkiketju Benu toi käsikauppalääkeautomaatit Tallinnaan ja Tarttoon


Apteekkiketju Benu toi tammikuussa ensimmäisenä virolaisena apteekkiketjuna katukuvaan myyntiautomaatit, joista voi ostaa käsikauppalääkkeitä. Automaatteja on tällä hetkellä viisi: kolme Tallinnassa ja kaksi Tartossa.
Lue lisää: balticguide.ee 29.1.2020


Näin koet Tallinnan halvalla – 7 säästövinkkiä lähilomalle


Tallinna on suomalaiselle edullinen lomakohde, mutta hinnat nousevat siinä missä muuallakin. Näin lomailet kaupungissa pikkurahalla.
Lue lisää: rantapallo.fi 21.1.2020


Virolainen design on kaunista ja laadukasta – Katso lista parhaista myymälöistä


Mitä Tallinnasta kannattaa viedä mukanaan Suomeen? No ainakin virolaista designia, joka on edullista, hyvin usein ekologiset arvot huomioon ottavaa, laadukasta ja skandinaaviseen makuun sopivaa. Virolaisessa designissa yhdistyvät kekseliäisyys ja käytännöllisyys. Designkauppoja löytyykin Tallinnasta useita keskeisiltä paikoilta mm. Rotermannista, Solaris -ostoskeskuksesta ja Telliskivestä.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 17.1.2020


Tästä syystä suomalaisten into matkustaa Viroon hiipui – syynä ei olekaan hintataso tai palvelu


Suomalaisten Viron-matkailu koki notkahduksen. Suomalaismatkailijoita eivät kuitenkaan karkottaneet noussut hintataso eikä palvelu, vaan se, että ”Viro on jo nähty”.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 15.1.2020


Viro houkuttelee jälleen – nyt suunnataan Tallinnaa kauemmas


Tuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet Viroon aikovista suomalaismatkailijoista suuntaa myös Tallinnan ulkopuolelle.
Lue lisää: moottori.fi 15.1.2020


Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa


Juomaraha-asiat saattavat mietityttää matkailijaa Virossa.
Lue lisää: rantapallo.fi 13.1.2020


Sota, merten roskaantuminen ja julkkikset ovat aiheena Tallinnan Fotografiskan talvinäyttelyssä


Tallinnan valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa on parhaillaan esillä kolme hyvin erilaista valokuvanäyttelyä.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.1.2020


Tallinn Cardin uudet edut 2020


Tiesitkö, että Tallinn Card sisältää yli 80 erilaista alennusta ja ilmaista sisäänpääsyä, kuten ilmaisliput Tallinnan parhaisiin museoihin, muihin nähtävyyksiin ja joukkoliikenteeseen? Etuluettelomme täydentyy jatkuvasti uusilla kohteilla. Lue tästä, mitä mielenkiintoista Tallinn Card tarjoaa sinulle vuonna 2020!
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Huipputapahtumia Tallinnassa 2020


Tallinnan kulttuurikalenteri on ympäri vuoden täynnä monipuolisia tapahtumia, joiden joukosta löytyy sekä klassisen musiikin konsertteja, monenlaisia festivaaleja että ennenkokemattomia, erikoisiakin esityksiä.
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Näin ostat matkalipun Tallinnan julkisiin – lipunhinnat nousivat vuoden 2020 alussa


Tallinnan julkinen liikenne koostuu busseista (buss), raitiovaunuista (tramm) ja johdinbusseista (troll). Kaikissa näissä käy sama matkalippu. Matkalipun ostamiseen on useita eri tapoja.
Lue lisää: balticguide.ee 8.1.2020


Tältä Patarein vankila näyttää tulevaisuudessa – Katso kuvat!


Viron yleisradion uutisen mukaan Viron valtion kiinteistöyhtiö solmi viime vuoden puolella aiesopimuksen Patarein merilinnoituksen myynnistä Nikolai Esimene OÜ:n kanssa. Lopullisten kauppojen on tarkoitus toteutua tammikuussa 2020.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.1.2020


Pieni Telliskivi-opas


Telliskivi on trendikkäämpi kuin koskaan – ehkä ennen kaikkea Fotografiskan auettua alueelle. Yksi jos toinenkin media ja blogi on kirjoittanut Telliskivestä, ja sen vuoksi yhä useammat kävijät löytäneet sinne. Itse ihastuin alueen tunnelmaan jo 10 vuotta sitten käytyäni ensimmäistä kertaa ravintola F-hooneessa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.1.2020


Tammikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Tammikuun The Baltic Guide on Helsingin Matkamessujen myötä todellinen Viron-matkailun superpaketti. Paikalliset ihmiset ovat aina parhaita matkaoppaita. Niinpä haastattelussa on paljon ihmisiä Hiidenmaalta Rakvereen ja Haapsalusta Võruun. Lisäksi esittelemme Viron kesän 2020 tärkeimmät tapahtumat ja kerromme perusteellisesti, miten Virossa kannattaa käyttää julkista liikennettä sekä Tallinnassa että muualla maassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.1.2020


Tallinnan kasvitieteellinen puutarha tarjoaa viherterapiaa pimeyden keskelle


Mikäli pimeys ja kylmyys alkavat painaa, tarjoaa Tallinnan kasvitieteellinen puutarha edullisen matkan tropiikkiin ihanaa viherterapiaa. Piritassa sijaitseva puutarha pitää sisällään valtavan kokoisen ulkoalueen sekä tietysti trooppisempia kasveja esittelevät kasvihuoneet.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 3.1.2020


Tässä ovat Tallinnan uusimman nähtävyydet!


Kuluneena kesänä ja syksynä Tallinnan rakennus- ja remonttityömailla on ollut vilkas sesonki, jonka seurauksena kaupunkiin on avautunut viisi kiinnostavaa, uutta nähtävyyttä.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.12.2019


Kun merellä ja vatsassa velloo – lue vinkit, miten taistella matkapahoinvointia vastaan


Lääkärikirja Duodecimin mukaan noin kolmannes ihmisistä saa herkästi matkapahoinvoinnin oireita. Pahoinvointi johtuu siitä, kun heiluva liike ärsyttää ihmisen tasapainoa aistivaa sisäkorvaa. Jos vielä matkustaa keinuvan kulkuvälineen sisällä niin, että ei näe ulos, olo voi olla entistä kurjempi.
Lue lisää: balticguide.ee 14.12.2019


Luistele Nigulisten kirkon viereisellä luisteluradalla


Luistelu Nigulisten kirkon viereen jäädytetyllä luisteluradalla on koko perheelle sopiva aktiviteetti. Pieni reippailu sopii hyvin joulukinkun sulatteluun tai ruokahalun herättämiseen.
Luistelurata löytyy osoitteesta Harju 32. Lisätietoja lippujen hinnoista sekä aukioloajoista löydät luisteluradan nettisivuilta: https://uisupark.ee/vanalinna-uisupark/
Lähde: parastatallinnassa.com 12.12.2019


Ovatko joululahjat ostamatta? - Tallinnassa on tulevana viikonloppuna useammatkin joulumarkkinat


Tulevana viikonloppuna Tallinnassa on luvassa monenlaisia joulutapahtumia ja -markkinoita. Omat joulumarkkinansa järjestävät muun muassa Põhjala tehas, Balti Jaam -tori ja Viron ulkoilmamuseo.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.12.2019


Virossa joulupöydät notkuvat verimakkaraa ja porsaanpaistia, mutta Tallinnaan aukeaa yhä uusia vegaaniravintoloita – mistä etelänaapurin kasvisruokabuumi johtuu?


Arkea maailmalta: Tallinnalaiset hurahtivat vegaaniruokaan, vaikka terveysviranomaiset varoittelevat kasvissyönnistä, kirjoittaa Ylen Tallinnan-toimittaja Silja Massa.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.12.2019


Tallinnan kiehtovassa uutuudessa näkyy suomalainen osaaminen


Merenkulun historiaan pääsee hienosti sisälle Tallinnassa Merimuseon uusituissa tiloissa.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.12.2019


Talvinen kaupunkiloma Pärnussa


Miltä tuntuisi viettää hauska, mutta rentouttava viikonloppu Pärnussa? Täältä löytyy monia kiehtovia elämyksiä myös talvikaudella. Kaikenlaista tekemistä on tarjolla perheille ja aikuisten seurueille. Vietä kokonainen päivä askarrellen tai rentoutuen tai osallistu joululta tuoksuvien markkinoiden menoon. Monipuolinen tarjonta on valittavana myös vuodenvaihteen tienoille!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


Viro täynnä joulumieltä – joulunajan tapahtumia Pärnussa, Tartossa ja Narvassa


Pärnu saa pitkästi aikaa ihka oikean joulukylän, kun kaupungin keskustaan pystytetään sellainen 21.–22. joulukuuta. Joulukylän sydämenä sykkii joulutori, jossa on myös teemaan sopiva kahvila. Myös joulupukki saapuu Napapiiriltä Viron kesäpääkaupunkiin tapaamaan pieniä ja suuria kilttejä ihmisiä.
Lue lisää: balticguide.ee 3.12.2019


Viron tuoreimmat vetonaulat


Viro kehittyy maana aivan huimaa tahtia ja sen huomaa satunnaisvierailijakin. Tänä vuonna monta huomattavaa uutta vetonaulaa on avattu sekä Tallinnan lähistöllä että muilla kulmilla. Mielekästä ohjelmaa ja näkemistä löytyy sekä perheille, ystäväporukoille että rauhaa kaipaaville matkaajille. Hyppää kyytiin ja tutustu vuoden 2019 parhaisiin vetonauloihin!
Lue lisää: visitestonia.com 3.12.2019


SOK kiihdyttää Virossa - Tavoitteena kymmenen uutta ruokakauppaa lähivuosina


Prisma Peremarket tähtää kymmenen prosentin markkinaosuuteen Viron ruokakaupassa. Tallinnan Rocca al Maren uudistettu Prisma on Viron suurin hypermarket.
Lue lisää: kauppalehti.fi 30.11.2019


Brunssi Tallinnassa – 12 herkullista vaihtoehtoa


Hyviä aamiaispaikkoja on kaupunki pullollaan, mutta brunssi Tallinnassa onkin haasteellisempi juttu! Tuntuu siltä kuin se olisi pieni harvinaisuus, sillä tein melkoisen salapoliisityön löytääkseni nämä 12. Kerro ihmeessä, jos joku puuttuu joukosta. Liitän sen mielelläni mukaan!
Lue lisää: sooloiluja.com 30.11.2019


Joulukuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Viron joulukuu on tunnetta täynnä! Euroopan parhaaksi valittu Tallinnan joulutori ja lukematon määrä muita joulumarkkinoita ja -tapahtumia ympäri Viroa takaavat, että joulumatka etelänaapuriin on elämys.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Lue Suomen Tallinnan suurlähetystön vinkit onnistuneeseen pikkujoulumatkaan


Joulukuussa käynnistyy vilkas pikkujoulusesonki myös Tallinnassa, jonne monet suomalaisetkin suuntaavaan juhlimaan. Tallinnassa sijaitseva Suomen Viron suurlähetystö antaa hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla pikkujoulumatka onnistuu ongelmitta.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.11.2019


Uusi tieyhteys Tallinnan satamasta avataan 29.11. – katso muhkea kuvagalleria rantapromenadilta


Tallinnan sataman D-terminaalista itään Narvaan ja Piritan kaupunginosaan suuntautuva uusi tieyhteys Reidi tee avataan liikenteelle perjantaina iltapäivällä 29.11
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2019


Tässä on koko Viron suurin hypermarket – Rocca al Maren Prismassa on 12 700 neliötä ja lähes 70 000 tuotetta


Torstaina 28. marraskuuta Tallinnan Rocca al Maren ostoskeskuksessa avautui uudistunut Prisma-hypermarket, joka tituleeraa itseään Viron ja koko Baltian suurimmaksi hypermarketiksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnassa avautuu ensi vuonna ainutlaatuinen konttihotelli


Helmikuussa 2020 Tallinnan hotellitarjonta täydentyy Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuisella konttihotellilla. Uusi hotelli avataan Balti Jaam -torin ja Telliskiven luovan keskuksen naapuriin.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2019


Tallinnan kaupunginmuseo ja joulutori järjestävät sunnuntaisin joulukuussa opastettuja kävelykierroksia


Joulukuussa Tallinnassa on joka sunnuntai mahdollista osallistua Tallinnan kaupunginmuseon ja joulutorin yhteistyössä järjestämille opastetuille kävelykierroksille Tallinnan 800-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.11.2019


Virolaisen joulun perinteiset ruuat – nämä herkut löytyvät etelänaapurin joulupöydästä


Jos joku suomalainen haluaa joulun aikaan syödä virolaisittain, hänen ei tarvitse paljoa muuttaa omia tapojaan. Porsas, rosolli ja puuro ovat molemmissa kulttuureissa jouluruokien ytimenä.
Lue lisää: balticguide.ee 26.11.2019


Noblessner on Tallinnan trendikkäin alue – katso kohdevinkit ja löydä jotain uutta tutusta kaupungista


Noblessnerin alue houkuttelee vierailijoita uusilla nähtävyyksillä ja herkullisilla ravintoloilla. Katso vinkit Tallinnan kiinnostavimmalle uutuusalueelle ja koe seuraavalla reissulla jotain uutta!
Lue lisää: rantapallo.fi 17.11.2019


Arkkitehtuurimuseo on sekä vakava että vallaton


Arkkitehtuurimuseo näyttää vähän eksyneeltä. Jyhkeä kalkkikivinen makasiini on kuin se kuuluisa paise puujalan kyljessä: historiallinen rakennus nököttää kahden vilkkaasti liikennöidyn autoväylän välikaistaleella kuin anteeksi pyydellen.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.11.2019


Paksun Margareetan tykkitorni avautuu perjantaina – Museon avajaisia vietetään 32 tuntia putkeen


Perjantaina 29. marraskuuta klo 10.00 Tallinnan uusin nähtävyys, Paksun Margareetan tykkitornissa sijaitseva, Viron merimuseon uusi näyttely aukeaa vihdoin kahden vuoden remontin jälkeen.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.11.2019


Patikoi, skuuttaa ja hassuttele – Pärnumaa piristaa talvellakin


Pärnumaan kaksi kansallispuistoa, Matsalu ja Soomaa, ovat molemmat oivallisia talviretkikohteita. Soomaan saloilla järjestetään talviaikaan lumikenkäretkiä ja erityisen mieleenpainuvia potkukelkkasafareita pitkin jäätyneitä jokia.
Lue lisää: balticguide.ee 25.11.2019


Tarton tunnelma valloittaa myös joulun aikaan


Jouluiset glögit voi nauttia Tarton aina viehättävällä Raatihuoneentorilla, joka muuttuu ensimmäisenä adventtina 1.12. joulukaupungiksi. Ensimmäisenä adventtina kello 17 sytytetään torin kuusen ensimmäinen kynttilä, mistä käynnistyy koko joulun ajan kestävä juhlinta.
Lue lisää: balticguide.ee 22.11.2019


Tallinnan joulumarkkinasesonki pyörähtää käyntiin viikonloppuna


Marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Tallinnassa pyörähtää jo käyntiin vilkas joulumarkkinasesonki, joka jatkuu joulukuun puoliväliin saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.11.2019


Lähde viikonloppuna Tallinnan ihanille joulumarkkinoille – halvimmat risteilyt alle kympillä


Tunnelmallisilla joulumarkkinoilla voi herkutella tai tehdä jo löytöjä pukinkonttiin. Katso tästä halvimmat risteilyhinnat viikonlopulle ja lähde reissuun!
Lue lisää: rantapallo.fi 19.11.2019


Balti Jaam -torilla on ensi lauantaina käsityömarkkinat


Lauantaina 24. marraskuuta Balti Jaam -torilla järjestetään mahtavat käsityömarkkinat yhteistyössä Viron kansantaide- ja käsityöliiton kanssa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.11.2019


Uudistustyöt Tallinnan eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa jatkuvat ensi vuonna


Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan kaupunki on budjetoinut ensi vuodelle huomattavat summat eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan uudistus- ja muutostöille.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.11.2019


Pikkujouluihin tulossa? – lue tästä vinkkejä menopaikan valintaan Tallinnassa


Pikkujouluporukoiden illanvietto alkaa usein jo laivamatkalla, mutta jos Tallinnan kaduille astuessa ollaan vielä alkudrinkkiä vailla ennen siirtymistä ruokailun pariin, löytyy viihtyisiä etkopaikkoja runsaasti niin Vanhastakaupungista kuin myös esimerkiksi Kalamajan ja Telliskiven alueilta.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskusten aukioloajat joulun ja uudenvuoden aikaan


Virossa joulunpyhät ja vuodenvaihde eivät juuri hiljennä kaupantekoa. Tyypillistä on, että kauppakeskus voi juhlapyhän aikaan olla kiinni, mutta sen sisällä oleva market tai tavaratalo on avoinna.
The Baltic Guide kokosi muutamien suurimpien Tallinnan, Pärnun ja Tarton ostoskeskuksen aukioloaikoja vuodenvaihteessa 2019–2020.
Lue lisää: balticguide.ee 14.11.2019


Kivijalkakauppa kuin silloin ennen


Kivijalkakauppa tarkoittaa nykykielessä verkkokaupan vastakohtaa eli fyysistä myymälää. Tällainen 60-luvulla syntynyt muistaa kuitenkin sanan alkuperäisen tarkoituksen: kauppa, joka oikeasti on talon kivijalassa.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.11.2019


Viro vertasi: Tämä kaikki Suomessa kalleinta


Oluesta maksetaan Helsingissä lähes 100 prosenttia enemmän kuin Tallinnassa.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 13.11.2019


Vielä marraskuun ajan Miehitysten ja vapauden museo Vabamu esittää ilmaiselokuvia


Tallinnassa sijaitseva miehitysten ja vapauden museo Vabamu aloitti lokakuussa Vallankumoukset, jotka johtivat vapauteen -elokuvasarjan. Sen näytökset ovat ilmaisia kaikille ja niitä järjestetään joka keskiviikkoilta marraskuun loppuun saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.11.2019


10 asiaa, joista joulu Tallinnassa on rakennettu


Rakastan joulunaikaa Tallinnassa! Eikä vain Raatihuoneentoria, vaan koko vanhaakaupunkia. Sen kaduille ja kujille ilmestyvät hillityn kauniisti valaistut joulukuuset, ja mukulakivet kiiltelevät kauniisti katuvalojen luodessa niihin lämpimän sävyistä valoaan.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.11.2019


Viron arkkitehtuurimuseo on Tallinnan museoaarre sataman kupeessa


Viron arkkitehtuurimuseo lienee lähimpänä Tallinnan satamaterminaaleja sijaitseva museo. Muhkea Rotermannin vanha suolavarasto on näyttävä rakennus, joka voi silti jäädä huomaamatta liikenteen hälyssä.
Lue lisää: balticguide.ee 10.11.2019


Tallinnassa rakennetaan parhaillaan maailman suurinta olkihimmeliä – Tavoitteena on päästä Guinnessin ennätystenkirjaan


Tallinnan Saku Suurhallissa on parhaillaan käynnissä virolaisia käsitöitä ja perinnekulttuuria esittelevät Martin markkinat.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.11.2019


Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun voi nyt ostaa satamassa – lippuautomaatit tulivat A- ja D-terminaaleihin


Tallinnan julkisen liikenteen matkalipun ostamiseen heti Tallinnan satamassa on tullut nyt lisähelpotusta. Sekä A-terminaalissa (Viking Line ja Eckerö Line) että D-terminaalissa (Tallink) on nyt lipunostoautomaatti aivan ulko-oven kupeessa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.11.2019


Tallinnan laululavalla on viikonloppuna mahtava kissanäyttely – Mukana on yli 100 kissaa


Tallinnan laululavalla on tulevana viikonloppuna 2.-3. marraskuuta kansainvälinen kissanäyttely, jossa on esillä yli 100 erilaista kissaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.10.2019


Paksu Margareetta vilautti


Tallinnassa tapahtuu normaaliakin enemmän! Ensin avautui uusi KAI taidekeskus ja sen jälkeen keksintötehdas Proto. Marraskuun lopulla katseet kääntyy vanhassakaupunkiin, kun siellä oleva tykkitorni Paksu Margareetta eli Viron merimuseo avaa täysin uudistettuna ovensa
Lue lisää: sooloiluja.com 30.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Lokakuuko synkkä? Ei ylekaan! Värikäs kuukausi suomalaisten syyslomakuukausi, valitse Viro paljon paremmin ja parhaiten. Omia värikkäitä vinkkejään antaa kokenut Tallinnan-kävijä, muodostaa ja tyylin asiantuntija Sami Sykkö. Hän kehuu muuntaa Tallinnan kahviloita, mikä on esittelemme erikseen laajassa jutussa.
Lue lisää: thebalticguide 30.10.2019


Raumalla rakennettava Tallinkin uusi laiva sai nimen: MySTAR


Helsinki-Tallinna reitille rakennettava uuden laivan nimi valittiin yli 3 000 ehdotuksen joukosta.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 28.10.2019


Designmuseo ja syksyn suurin yllätys


Designmuseo järjesti syksyn suurimman yllätyksen! Usko tai älä, mutta sen tämän syksyn näyttely onnistui hurmaamaan minut jopa enemmän kuin Fotografiska. Se on paljon sanottu tällaiselta Fotografiskan superfanilta. Visiitti Lai-kadun designmuseoon oli niin vaikuttava, että teki tiukkaa olla huokailematta ihastuksesta ääneen.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.10.2019


Viikonlopun menovinkkejä Tallinnaan – outlet-shoppailua ja kurpitsajuhlaa


Perjantaista sunnuntaihin 25.–27.10. Saku Suurhallissa järjestetään vuoden suurin outlet-myyntitapahtuma. Kolmen päivän tapahtumassa myynnissä on paljon erilaisia tuotteita hiustenlaittotarvikkeista kengännauhoihin. Myynnissä on muun muassa Tommy Hilfigerin, Vansin, Guessin ja Lumenen tuotteita. Sisäänpääsy on ilmainen.
Lue lisää: balticguide.ee 25.10.2019


Keskturg on tuulahdus menneestä


Tallinnan yhdellä laidalla avataan koko Euroopan mittapuulla ainutlaatuinen elämyskeskus Proto samaan aikaan kaupungin toisella laidalla Keskustorilla huivipäinen venäläismamma myy lähimetsästä poimimiaan metsämansikoita pikkuriikkisissä muovimukeissa.
Lue lisää: sooloiluja.com 20.10.2019


Georg Ots, rakastan sinua -näyttely kertoo Otsin huikean tarinan musiikkimaailman huipulle


Viron historiallisessa museossa avataan tänään Georg Ots, rakastan sinua -näyttely, joka kertoo laulaja Georg Otsin (1920–1975) elämästä.
Lue lisää: balticguide.ee 18.10.2019


Tallinnan parhaat kuvauspaikat - Oletko jo tutustunut näihin Instagramin arvoisiin kohteisiin?


Suomalaisille Tallinna on tuttu matkakohde. Se on myös monipuolinen kohde valokuvauksen ystäville, sillä jo pelkästään vanhankaupungin alue on tunnelmaltaan rikas ja houkuttelee napsimaan kuvia joka suunnasta.
Lue lisää: napsu.fi 17.10.2019


Jalalla koreasti Tallinnassa – löydä parhaat paikat paritanssin harrastajalle


Karaokepaikkana tunnetussa Original Sokos Hotel Virun Valuutabaarissa on tanssilattia ja sellainen on myös Vanhassakaupungissa olevassa Lokaal Helsingissäkin. Ja onpa legendaarisessa Valli-baarissakin nähty tanssivia pareja, vaikka tilaa ei oikein siihen löydykään
Lue lisää: balticguide.ee 13.10.2019


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!


Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.10.2019


Dokfotokeskus: lämmin suositus


Juhan Kuus Dokfotokeskus Telliskivessä on yksi suosikkigallerioitani Tallinnassa. Se on pieni tila, jolla on suuri visio: järjestää laadukkaita dokumenttivalokuvanäyttelyitä edesmenneen virolaisen dokumenttikuvaaja Juhan Kuusin hengessä. Kaikkien näkemieni näyttelyiden perusteella sanoisin, että he ovat onnistuneet loistavasti!
Lue lisää: https://sooloiluja.com 11.10.2019


Tallinnasta, rakkaudella – Viro vei vauhdilla airbnb-emäntä Henna Mikkilän koko käden


Henna Mikkilästä tuli vauhdilla Tallinnan matkailulähettiläs. Hän ei käsitä väitettä, että Virossa saisi huonoa palvelua.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2019


Ensi viikolla Tallinna on täynnä huippumuotia, kun kaupungissa järjestetään Tallinn Fashion Week


Tapahtumapaikkana on tälläkin kertaa Kulttuurikattila, joka tarjoaa upeat puitteet 16. lokakuuta käynnistyvälle virolaisen muodin huipputapahtumalle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10-10-2019


Syysloma Tallinnassa


Nytkö se jo on – syyloma! Kylläpä aika on mennyt nopeasti koulujen alkamisesta siihen, kun pitäisi keksiä jotain kivaa tekemistä perheen juniorien kanssa. Omat junnuni ovat jo nuoria aikuisia ja omillaan, mutta syyslomatekemisen pohdinta on monessa perheessa juuri nyt kuumimmillaan. Syysloma Tallinnassa ei ole ollenkaan hassumpi ajatus, sillä siellä riittää kyllä näkemistä moneen makuun
Lue lisää: sooloiluja.com 10.10.2019


Pakohuoneita, lasersotaa ja herkuttelua - lähde syyslomalla Viroon


Viro on helppo syyslomakohde. Maa on lähellä, ja sieltä myös löytyy monenlaista tekemistä lomalaisille.
Lue lisää: iltalehti.fi/viro 10.10.2019


Ulkoilmanäyttely Tallinnan Kalamajan alueen historiasta


Tallinnan Kalamajan kaupunginosan Kalamajan museo on avannut "Mihin ei auringonvalo paista" -nimisen ulkoilmanäyttelyn Pohjois-Tallinnan kaduilla.
Lue lisää: balticguide.ee 10.10.2019


Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä kasvoi elokuussa – Myös suomalaismatkailijoiden määrä lisääntyi


Viron tilastokeskuksen tuoreimman matkailukatsauksen mukaan Virossa yöpyi elokuussa 488 000 turistia, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2018. Myös majoitusliikkeissä vietettyjen öiden määrä kasvoi 7 prosenttia.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.10.2019


Tallinnan D-terminaali avattiin uudistettuna matkustajille – katso kuvat!


Tallinnan sataman D-terminaalin ensimmäinen vaihe avattiin tänään matkustajille, kertoi Tallinnan satama tiedotteessaan.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Mustin kanssa matkalle – lue tuhti tietopaketti matkustamisesta Viroon koiran kanssa


Virossa koiriin suhtaudutaan Suomea rennommin. Hännänheiluttaja on tervetullut ravintolaankin.
Lue lisää: balticguide.ee 8.10.2019


Proto keksintötehdas lennättää Jules Vernen aikaan


Voi että, nyt on kyllä jänniä juttuja tiedossa! Tallinna yllättää taas. Noblessnerin valimoon aukeaa lokakuun 19. päivä koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen keskus, jossa Jules Vernen aikaiset keksinnöt heräävät henkiin.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.10.2019


Lokakuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee lauantaisin seuraamaan eläinten ruokintaa


Tallinnan eläintarhassa on lokakuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan Kihnun maalaislampaiden ja kaksikyttyräisten kamelien ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Kohtla-Järvellä sijaitseva palavankiven museo kertoo Viron tärkeimmästä energianlähteestä


Tänä kesänä Kohtla-Järven kaupunkiin muuttanut palavankiven museo on perustettu jo vuonna 1966. Historiansa aikana tämä maailman ainoa palavankiven museo on ehtinyt muuttaa jo neljä kertaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.10.2019


Hiidenmaan tuottajat esittäytyvät lokakuussa Tallinnan Telliskivessä


Hiidenmaan tuottajilla on 2.10. alkaen koko lokakuun ajan avoinna yhteinen pop-up -myymälä Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak). Tämä on ensimmäinen kerta, kun hiidenmaalaisia tuotteita esitellään näin laajasti yhdessä tapahtumassa Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2019


Tallinnan sai uuden konserttisalin, kun Viron musiikki- ja teatteriakatemian odotettu konserttitalo avautui


Lauantaina 28. syyskuuta päättyi Viron musiikki- ja teatteriakatemian 20 vuotta kestänyt odotus kunnon esiintymistiloista opiskelijoilleen, kun korkeakoulun uusi konserttisali avautui.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.10.2019


Kirjakauppa Puänt ilahduttaa aina


Tallinna on täynnä ihania kauppoja, ravintoloita ja baareja – niin klassikoita kuin uusia tulokkaita. Mutta jotkut ovat aivan erityisiä. Sellaisia, joissa yritän ehtiä piipahtamaan jokaisella reissullani. Kirjakauppa Puänt Telliskivessä on juuri sellainen.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.10.2019


Ethän tee syksyistä mokaa Virossa? Saatat saada jopa sakot


Heijastimen käyttö pimeällä on Virossa pakollista.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 2.10.2019


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Lokakuuko synkkä? Ei ollenkaan! Värikäs kuukausi on suomalaisten syyslomakuukausi, jolloin Viro tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävä.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Lokakuun pääkirjoitus: Viro vetää taas suomalaisia – ilmastonmuutos tuo lähimatkailuun uuden kasvun alustan


Kesän jälkeen saatiin hyviä matkailu-uutisia: suomalaisten matkailu Viroon kääntyi kasvuun. Heinäkuussa virolaisissa majoitusyrityksissä oli kolme prosenttia enemmän suomalaisia kuin viime vuonna samaan aikaan. Yöpymisten määrä kasvoi Viron tilastokeskuksen mukaan peräti kahdeksan prosenttia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.9.2019


Uusi sisustuskauppa Kalamajassa: Takara Nord


Kalamajan reunamilla puhaltelee uusia sisustustuulia – nimestä päätellen pohjoisesta. Niine-kadulle on nimittäin auennut uusi sisustuskauppa nimeltä Takara Nord.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.9.2019


Estoniasta on otettu opiksi – Laivojen on pysyttävä pystyssä, vaikka autokannelle vuotaisi vettä


Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut M/S Estonia törmäsi 25 vuotta sitten 28. syyskuuta yöllä syysmyrskyssä suureen aaltoon.
Lue lisää: Turun Sanomat 28.9.2019


Estonian uppoamisesta tulee tänään kuluneeksi 25 vuotta – laivaonnettomuuden uhreja muistetaan eri puolilla Viroa


Tänään tulee kuluneeksi 25 vuotta matkustajalautta M/S Estonian uppoamisesta. Estonia oli 28. syyskuuta 1994 matkalla Tallinnasta Tukholmaan, kun se upposi Utön kaakkoispuolella. Yhteensä onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä. Laivasta pelastui 137 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 28.9.2019


Sukellus hiililuukusta kellariin: Furry Owl baari


Hauska ilmiö Tallinnassa ovat sellaisissa tiloissa olevat baarit ja ravintolat, jotka Suomessa eivät saisi edes lupaa startata toimintaa. Vene-kadulla piilotteleva minipieni Furry Owl on malliesimerkki tällaisesta....
Lue lisää: sooloiluja.com 22.9.2019


Kiskurihintaiset huijaritaksit vaanivat suomalaisia Tallinnan satamassa


Lain mukaan matkustajan ei tarvitse maksaa matkaa, jos taksikuski ei ole käyttänyt mittaria, matkasta ei saa kuittia tai kuitti on vaillinainen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 22.9.2019


Lataa tästä itsellesi uusi suomenkielinen Kalamajan kartta


Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn on julkaissut uuden ja päivitetyn kartan suositusta Kalamajan alueesta Pohjois-Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.9.2019


Upea valofestivaali valaisee Kadriorgin puiston ja Tallinnan Vanhankaupungin keskiviikosta alkaen


Tallinnassa vietetään 18. syyskuuta jo 14. kerran peräkkäin ainutlaatuista Valo kulkee Kadriorgissa -festivaalia, jonka aikana toinen toistaan upeamman valoinstallaatiot valaisevat sekä Kadriorgin puiston että Tallinnan Vanhankaupungin.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.9.2019


Glehnin linna oli uusi tuttavuus


Tallinnan seutu jaksaa yllättää. Taas löytyi paikka, josta en ollut kuullut juttuakaan: Glehnin linna ja puisto Nõmmen kaupunginosassa. Olimme rakkaan ystävän kanssa muutaman päivän Tallinnan reissulla, ja tarkoitus oli suunnata tutumpien alueiden lisäksi myös Nõmmelle. Kyselin vinkkejä Tallinnatärpit Facebook-ryhmästä, ja useampikin Nõmmen tuntija suositteli Glehnin linnaa. Pitihän se siis nähdä!
Lue lisää: sooloiluja.com 16.9.2019


Mitä on musta ruoka? – Se selviää Tallinnan Black Food Festivalilla marraskuussa


Marraskuun 23. päivä Tallinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa mustille ruoille ja juomille omistettu tapahtuma Black Food Festival.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.9.2019


Ilmainen joukkoliikenne on kasvattanut bussiliikenteen matkustajamääriä Tarton maakunnassa


Viron yleisradion uutisen mukaan heinäkuussa 2018 aloitettu ilmainen alueellinen bussiliikenne Tarton maakunnan alueella, on kasvattanut merkittävästi bussiliikenteen matkustajamääriä.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.9.2019


Kadriorg on Tallinnan vihreä helmi


Olen aiemmin koonnut yhteen Pelgulinnan ja Karjamaan kaupunginosien näkemisen arvoisia kohteita – nyt on vuorossa kaunis Kadriorg. Alue on saanut nimen Pietari Suuren perustamasta palatsista ja puistosta, mutta Kadriorg on paljon muutakin kuin puisto.
Lue lisää: sooloiluja.com 14.9.2019


Sukupolvi vaihtui Tallinnan-laivoilla, mutta viinaralli vain kasvoi – "Nyt matkustavat eri ihmiset kuin kymmenen vuotta sitten"


Matkustaminen Helsingin ja Tallinnan välillä on lisääntynyt 42 prosenttia kymmenessä vuodessa. Määrä on noussut reilusta kuudesta miljoonasta noin yhdeksään miljoonaan matkustajaan.
Lue lisää: lansivayla.fi 14.9.2019


Ravintola Clos ja sen lumoava puutarha


Kävelin päätä pahkaa ohi etsiessäni ensimmäistä kertaa Clos-nimistä uutta ravintolaa. Se on nimittäin niin huomaamattomassa pienessä talossa vilkkaan Telliskivi-kadun varressa, että täytyy vähän keskittyä huomatakseen sen.
Lue lisää: sooloiluja.com 10.9.2019


Jalkapatikalla Tallinnasta Liettuaan – uusi rannikon vaellusreitti tarjoaa 1 200 kilometriä patikoitavaa Viron ja Latvian rannoilla


Syyskuussa avataan Viron ja Latvian rantoja pitkin kulkeva 1 200 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka tarjoaa 60 erilaista päiväetappia.
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2019


Heinäkuussa turistit viettivät Virossa yli miljoona yötä – Suomalaismatkailijoiden yöpymisten määrä kääntyi vihdoin nousuun


Viron tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan maan majoitusliikkeissä yöpyi heinäkuussa 2019 yhteensä 524 000 matkailijaa, mikä on 4 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2018.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.9.2019


KGBn tutkintavankila ja pala synkintä historiaa


Puristaa rinnasta ajatellessani, millaisia ihmisoikeusrikoksia Tallinnassa on tehty vain 30 vuotta sitten. Yksi tällaisten hirmutekojen näyttämö löytyy vanhankaupungin sydämestä, Pikk ja Pagari-katujen kulmatalosta. Vain muutama askelma katutason alapuolelle kätkeytyy entinen KGBn tutkintavankila, jonka seinät ovat todistaneet yli ymmärryksen meneviä kauhuja.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.9.2019


Vana-Võromaa on maukas pala etelävirolaista makujen maaseutua


Eteläinen Vana-Võromaa on nimetty tämän vuoden ruoka-alueeksi Virossa. Toimittaja Mikko Savikko ja kuvaaja Andres Teiss tekivät kierroksen perinnemaisemassa, jossa vanhat viljelytavat ovat yhä kunniassa. Alueella valmistetaan aitoa paikallista omenasiideriä ja kutunjuustoa sekä harjoitetaan viininviljelyä.
Lue lisää: viisitahtea.com 7.9.2019


Syyskuussa Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan eläinten ruokintaa


Tallinnan eläintarhassa on syyskuussa joka lauantai mahdollisuus päästä seuraamaan aavikkoilvesten ja vesikkojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee/ 6.9.2019


Oletko huomannut Tallinnan yllättävimmän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää


Tallinnassa toimii ennätysvanha apteekki.
Lue lisää: rantapallo.fi 6.9.2019


Edullista ruokaa vanhassakaupungissa: 7 suosikkipaikkaani


Jotta raaskii käydä useammin reissussa, pitää yrittää pitää matkabudjetti kurissa. Koska leijonanosa omasta matkakassastani hupenee ulkona syömiseen, on tärkeää löytää mahdollisimman edullisia lounaita ja illallisia.
Lue lisää: sooloiluja.com 5.9.2019


Maailmanlaajuinen viron kielen viikko


Viron kieli maan virallisena kielenä täyttää 100 vuotta. Eesti Instituut kutsuu kaikki opiskelemaan ja opettamaan viron kieltä 23.–29. syyskuuta 2019.
Lue lisää: viro-instituutti.fi 5.9.2019


Tallinnan maraton on viikonloppuna – kaupungissa kannattaa varautua ruuhkiin


Viron suurin urheilutapahtuma, Tallinnan maraton, viettää 30-vuotisjuhlaansa sunnuntaina 8.9.2019. Tapahtuma aiheuttaa liikenteeseen ruuhkia ja poikkeusjärjestelyjä käytännössä koko päivän.
Lue lisää: balticguide.ee 5.9.2019


10 asiaa mitä Virossa voi tehdä sadepäivänä


Mitä tehdä kun kauan odotettu matka alkaa rankkasateella ja suunnitellut kiertokäynnit kaupungilla huuhtoutuvat veden mukana katukaivoon? Hätä ei tämän näköinen, koska ainutlaatuiset kokemukset eivät säätä pelkää. Tässä kymmenen esimerkkiä siitä, mitä voi tehdä jos sadetutkan ennusteet hirvittävät.
Lue lisää: visitestonia.com 5.9.2019 (16.05.2018)


Tallinnan matkustajasataman uudistunut D-terminaali avautuu osittain marraskuussa


Tallinnan sataman tiedotteen mukaan uudistetun D-terminaalin ensimmäinen vaihe avautuu matkustajille kahden kuukauden kuluessa eli näillä näkymin marraskuussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.9.2019


Hyvän virolaisen ruuan äärellä – ruokatoimittaja Ragne Värk vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan kannattaa Virossa maistaa


Viron tunnetuimpiin ruokavaikuttajiin kuuluva Ragne Värk vannoo yksinkertaisuuden nimiin ja paljastaa The Baltic Guiden lukijoille syksyn suosikkireseptinsä.
Lue lisää: balticguide.ee 4.9.2019


Syyskuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Syyskuu on virolaisen ruuan teemakuukausi ja se näkyy vahvasti myös uuden The Baltic Guiden sisällössä. Ruokakirjailija ja -toimittaja Ragne Värk kertoo virolaisen ruokamaailman trendeistä ja vinkkaa, mitä suomalaisen matkailijan ainakin kannattaa Virossa maistaa
Lue lisää: balticguide.ee 2.9.2019


Kun Tallinna alkaa jo olla tuttu, kannattaa suunnata etelämmäs, rentoon ja kiireettömään Tarttoon.


Tässä sieltä viisi varmaa valintaa.
Lue lisää: apu.fi 2.9.2019


Kalaranta on merellinen kaupunkikeidas


Kalamaja taitaa olla kaikille tuttu. Myös Kalasatamasta ja siellä olevasta Umami-ravintolasta ovat varmasti monet kuulleet, mutta tiesitkö että samalla suunnalla on myös pieni kaupunki-beach nimeltä Kalaranta? Tämän jutun luettuasi tiedät Kalaranta – siis missä? Kalaranta (tai viroksi Kalarand) on niin lähellä kaikkea, että ei tahdo todeksi uskoa.
Lue lisää: sooloiluja.com 31.8.2019


Onko Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa jo nähty? Turistirysiä välttävän Viron-matkaajan kannattaa suunnata Peipsijärven Sipulitielle Itä-Viroon


Peipsin herkullinen sipuli on noussut kylpyläturismin haastajaksi Itä-Virossa. Pikkukyliä yhdistävä Sipulitie onkin muuttunut kiinnostavaksi matkailureitiksi.
Lue lisää: kotiliesi.fi 30.8.2019


Kokenut matkaopas Tapio antaa vinkin Tallinnassa sijaitsevaan legendaariseen baariin – on vain yksi tapa saada sieltä palvelua


Pitkän uran matkaoppaana tehnyt ja lukemattomia matkakirjoja kirjoittanut Tapio Mäkeläinen kertoo uudessa kirjassaan Tallinnan Vanhankaupungin kiehtovasta historiasta.
Lue lisää: is.fi/ruokala 29.8.2019


Viikonloppuna Viro tarjoilee monipuolisen kattauksen ruokatapahtumia


Elokuun viimeinen viikonloppu on suosittu ajankohta ruokatapahtumien järjestämiseen Virossa. Mahdollisuuksia herkutteluun on muun muassa Tallinnassa, Tartossa, Kohtla-Järvellä kuin Neemen satamassakin.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.8.2019


Automaattibussilla museoon – bussi ilman kuljettajaa vie nyt Tallinnan taidemuseo Kumuun


Keskiviikkona 28.8. kello 12 käynnistyi Tallinnassa ilman kuljettajaa liikkuva automaattibussiyhteys, jolla voi matkustaa Kadriorgin raitiovaunupysäkiltä taidemuseo Kumuun.
Lue lisää: balticguide.ee 28.8.2019


Narva jäi kakkoseksi – Euroopan kulttuuripääkaupungiksi valittiin turvallisesti Tartto


Venäjän rajalla sijaitsevassa Narvassa ei ollut valintatoimikunnan mielestä tarpeeksi majoituspalveluja ja muuta infrastruktuuria.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 28.8.2019


Tallinnassa on jälleen Viron suurin kirppari


Viron kenties suurin kirpputoritapahtuma, Tallinnan Telliskiven kirpputorimarkkinat (Telliskivi Kirbulaat) järjestetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina.
Lue lisää: balticguide.ee 27.8.2019


Veski Kõrts – kieli poskessa, mutta vesi kielellä


Veski Kõrts -nimeen ei liity mitään vessahuumoria, tehdään se asia selväksi heti kättelyssä. Veski on nimittäin viroksi mylly, ja se kertookin tämän paikan tunnelmasta paljon enemmän.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.8.2019


Muinaistulien yö on tulossa – kokot valaisevat Itämeren rannat


Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan muinaistulien yötä ja kesän päättymistä.
Lue lisää: balticguide.ee 26.8.2019


Ensimmäinen Prisma-supermarket avasi ovensa Tallinnan vanhassa kaupungissa


Osoitteessa Aia 3 toimiva myymälä on kooltaan noin 800 neliömetriä ja se on avoinna ympäri vuorokauden. Myymälän tuotevalikoima on painottunut elintarvikkeisiin, valmisruokiin ja nopeisiin mukaan napattaviin syötäviin. Lisäksi sen tiloissa toimii kahvipiste ja mehubaari.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.8.2019


Uudistunut Tallinnan Ülemiste-keskus on elämyskeskus koko perheelle


Tallinnan Ülemiste-keskus on Baltian suurin ostoskeskus, jonka uusin laajennus avattiin kesäkuussa. Silloin käynnistyivät muun muassa ajanviettokeskus O´Learys erilaisine peleineen, trampoliinikeskus Trampolino ja Apollo-elokuvateatteri. Kokoa on keskuksella nyt kaikkiaan 125 000 neliömetriä.
Lue lisää: balticguide.ee 22.8.2019


Saarenmaalaisia tuotteita uudesta kaupasta


Saarenmaalla matkustava voi nyt ostaa helposti paikallisia tuotteita aivan saaren pääkaupungin Kuressaaren kupeeseen avatusta Ehtne Saaremaa -kaupasta.
Lue lisää: balticguide.ee 21.8.2019


Muurit pelastivat piiritetyn kaupungin


Tallinnan muurit ovat nähneet paljon sankaruutta. Kaksi kertaa ne pelastivat kaupungin myös 1500-luvulla, jolloin Tallinna joutui taistelemaan olemassaolostaan
Lue lisää: balticguide.ee 20.8.2019


Vakoilumuseon yhteyteen tuli terassibaari


Original Sokos Hotel Virun ylimmässä, 23. kerroksessa avattu KGB-terassi pitää pelkistetyn linjan. Oluthanoja ei ole, vaan olutvalikoima kattaa vain virolaisen Sakun ja meksikolaisen Coronan, molemmat pulloissa.
Lue lisää: balticguide.ee 19.8.2019


Päivä Rakveressä – Länsi-Virumaan pääkaupunki on sopiva päiväretkikohde


Kun Tallinna on jo niin nähty, ja haluaisi helposti tavoitettavan päiväretkikohteen, Länsi-Virumaan maakunnassa sijaitseva Rakvere on hyvä vaihtoehto.
Lue lisää: balticguide.ee 18.8.2019


Kyyti Tallinnan riksatakseilla voi käydä kalliiksi kukkarolle – Ole tarkkana ja sovi hinta aina etukäteen!


Viime vuosina Tallinnan satamassa ja vanhassa kaupungissa pyörineet riksataksit eli polkupyörätaksit olivat varsinainen murheenkryyni ja moni matkailija maksoi usein kalliisti muutaman kilometrin matkasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.8.2019


Itä-Virossa ihastuttivat luonto ja perinteet


Suomalaiset matkailijat ovat löytäneet sankoin joukoin Tallinnaan, Saarenmaalle ja Pärnuun. Myös Tartto on monen matkaohjelmassa. Itä-Viro on kuitenkin aluetta, johon harva varta vasten suunnittelee lomamatkaa, vaikka alueella olisi paljon potentiaalia suureenkin suosioon.
Lue lisää: rantapallo.fi 15.8.2019 (16.6.2019)


Suunnitteletko jo pikkujouluja? - Tallinnan joulutori avautuu tänä vuonna jo marraskuun puolivälissä!


Tallinnan matkailutoimiston Visit Tallinnan tiedotteen mukaan Tallinnan tunnelmallinen joulutori avautuu tänä vuonna jo marraskuun puolivälissä eli tarkemmin sanottuna 15. marraskuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.8.2019


Viron Kultaranta – Idyllisen Toilan upeilla rannoilla voi kulkea ilman turistilaumoja


Oru-puiston jykevältä portilta alkaa lehmuskuja, jota ovat tallanneet niin tsaarin aikainen Pietarin yläluokka kuin monet presidentitkin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.8.2019


Tallinnan uudet ravintolat 2019


Tallinnaan avataan uusia ravintoloita sellaisella tahdilla, että mahtavatko paikallisetkaan pysyä vauhdissa mukana? Viimeisen vuoden aikana kaupungin ravintolatarjonta on lisääntynyt vegaani-, sekaani-, panimo- ja ties minkälaisilla ravintoloilla.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.8.2019


Maisema kuin kirjava tilkkutäkki – Viljandimaan luonto hurmaa monipuolisuudellaan


Kesäretki Viljandimaalle vei viljaville vainioille ja kukkuloille sekä kansanperinteen vaalijan kotiin.
Lue lisää: balticguide.ee 11.8.2019


Elokuun ravintolauutisia – Tallinna sai massiivisen ravintolalaivan


Merirosvolaiva Pirate Ship Victoria on ankkuroituneena Piritajoen rantaan. Ruokana on brasilialaiseen Rodizio-tyyliin tarjottavia vartaita....
Lue lisää: balticguide.ee 10.8.2019


Viikonlopun menovinkit Tallinnaan – festareita, virallisia jatkoja ja ilmaisia leffoja


Perjantaina Laululavalla järjestetään Wagwan-festivaalit, joiden viralliset jatkot ovat Klubi Laevassa, joka on yksi tämän viikonlopun puhutuimmista yöelämän kohteista....
Lue lisää: balticguide.ee 9.8.2019


Koe Viro julkisilla! – Viron julkinen liikenne toimii hyvin ja on erittäin edullista


Viron julkinen liikenne toimii hyvin ja matkustaminen on erittäin edullista. The Baltic Guide kertoo, miten päästä julkisilla Viron eri kaupunkeihin.
Lue lisää: balticguide.ee 9.8.2019


Näe Viron pääministerin ja hallituksen työtilat – Tallinnan Stenbockin talossa on perjantaina avoimet ovet


Perjantaina 9. elokuuta on mahdollista päästä tutustumaan Viron pääministerin Jüri Rataksen ja hallituksen työtiloihin, kun Toompean mäellä sijaitsevassa Stenbockin talossa (osoite Rahukohtu 3) järjestetään avoimet ovet.
Lue lisää: balticguide.ee 8.8.2019


Tallinnan Fotografiska ja ravintolalöytö Tai Boh


Tallinnan löydöt: Fotografiska ja ihana ravintola!
Lue lisää: walleni.us 8.8.2019


Kihnun kansallispuvut kertovat saaristolaisnaisten elämästä – Värikkäät puvut kuuluvat arkeen ja juhlaan


Sellaisetkin virolaiset, jotka eivät ole koskaan käyneet Kihnussa, tietävät saaren naisten värikkäät, raidalliset hameet. UNESCOnkin listaamaa kulttuuriperintöä ovat Kihnussa ylläpitäneet naiset, jotka ovat pysyneet kotona miesten ollessa merillä. Edelleen saaren naiset pukeutuvat päivittäin värikkäisiin kansallispukuihin niin arjessa kuin juhlassakin
Lue lisää: tallinna24.ee 8.8.2019


Näistä puhutaan – viime aikojen puheenaiheita Viron ja matkailun maailmasta


-Viljandissa juhlittiin kansanmusiikin tahtiin
-Sähköpotkulaudoista tuli suosittuja
-Suomalaisradio sai toimiluvan Virossa
Lue lisää: balticguide.ee 7.8.2019


Viron ulkoilmamuseoon rakennetaan neuvostoaikaista kolhoosirakennusta – Valmista on ensi vuonna


Viron yleisradion uutisen mukaan Viron ulkoilmamuseoon ollaan parhaillaan rakentamassa neuvostoaikaista kolhoosirakennusta. Rakennuksen harjannostajaisia juhlittiin jo kesäkuussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.8.2019


Kävin paratiisilomalla Pärnussa – parhaat lomavinkit ihanaan lähilomaan


Pärnu – upea lomaparatiisi. Matkalle lähtö on aina ihanaa. Se tunne, kun luvassa on seikkailu, jonka kulusta ei hyvistä suunnitelmista huolimatta voi koskaan olla ihan varma.
Lue lisää: blogit.apu.fi/hannasumari 5.8.2019 (21.7.2019)


Sesonkihuippu onnistui Tallinkin ja Silja Linen laivoilla – Ennätyksiä lyötiin heinäkuussa


Tallink-konserni kuljetti heinäkuussa enemmän matkustajia kuin koskaan aiemmin historiansa aikana yhden kuukauden aikana, yhtiö kertoo.
Lue lisää: talouselama.fi 5.8.2019


Elokuussa Piritan luostarin raunioilla vietetään taas Birgitta-festivaalia


Tallinnassa sijaitsevan Piritan luostarin rauniot antavat ainutlaatuiset puitteet kansainväliselle musiikkiteatterifestivaalille, joka järjestetään nyt jo 15. kerran.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.8.2019


Kaksi kaunotarta Kadriorgissa


Kadriorg on puuhuviloiden kaupunginosa. Suurin osa on yksityiskäytössä, mutta kaksi upeaa villaa on auki myös yleisölle. Kummassakin niistä on asunut merkittävä virolainen kirjailija: toisessa A. H. Tammsaare, ja toisessa Eduard Vilde.
Lue lisää: sooloiluja.com 4.8.2019


Maidonvalmistaja Tere toi ensimmäisenä Virossa markkinoille laktoosittoman maidon ja kefiirin


Uutissivusto Delfi Kasulikin mukaan maidontuottaja Tere on tuonut ensimmäisenä Virossa markkinoille laktoosittoman maidon ja kefiirin. Aikaisemmin Virosta on saanut vain iskukuumennettua laktoositonta maitoa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.8.2019


Elokuun The Baltic Guide on ilmestynyt!


Vaikka pidemmät kesälomat olisivat jo ohi, elokuussa ehtii vielä hyvin vaikkapa päiväretkelle Viroon. Käväise täysin uudistuneessa Haapsalun piispanlinnassa, tutustu viehättävään Rakvereen tai käy nauttimassa Viljandin maakunnan maisemista.
Lue lisää: balticguide.ee 2.8.2019


Vielä ehdit nähdä Patarein vankilan kommunismin rikoksista kertovan näyttelyn – Paikka sulkeutuu syyskuun lopulla


Suomenlahden rannalla Tallinnassa sijaitsee synkän historian omaava Patarein historiallinen merilinnoitus, jonka moni tuntee paremmin entisenä vankilana.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.8.2019


Keskiaikaista tekemistä Tallinnassa


Tallinna tunnetaan keskiaikaisesta vanhastakaupungistaan. Vuodesta 1997 lähtien Tallinnan vanhakaupunki on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin. Kokosimme listan vanhoista, historiallisista ja ennen kaikkea keskiaikaisista asioista, joita Tallinnassa voi nähdä, tehdä ja kokea. Kuinka monta niistä on sinulle jo tuttuja ja mitä haluaisit tehdä seuraavalla matkallasi?
Lue lisää: visittallinn.ee 1.8.2019


Tallinn Card suosittelee: minne mennä ja mitä tehdä Tallinnassa


Tallinn Card on all-in-one -nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn Tallinnan 40 suosituimpaan museoon ja nähtävyyteen, matkustat ilmaiseksi Tallinnan julkisessa liikenteessä sekä nautit rahanarvoisista eduista opastetuilla kierroksilla, viihde- ja ajanvietekohteissa, kaupoissa ja ravintoloissa.
Lue lisää: visittallinn.ee 1.8.2019


Kolme kohdetta Narvassa, joita et matkaoppaista löydä!


Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva tarjoaa paljon kiinnostavaa koettavaa, kunhan maltat kurkistaa kaupunkiin pintaa syvemmälle.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.7.2019


Tartto kiinnostaa turisteja koko ajan enemmän


Kansallismuseo vie vierailijan syvälle historiaan, ja Ylösalainen talo kääntää huonekalut nurin
Lue lisää: tallinna24.ee 30.7.2019


Kaipaatko uutta näkökulmaa Tallinnaan? – Tässä ovat kaupungin suosituimmat näköalapaikat


Tallinnassa on monia näköalapaikkoja, jonne pääsee ilman pääsymaksua ja joista aukeaa aivan uudenlainen näkökulma kaupunkiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.7.2019


Viljandista on kehittynyt Viron oma Kaustinen, jonka leppoisilla kansanmusiikkifestivaaleilla presidenttikin äityy leikkimään kuurupiiloa


Viljandin kansanmusiikkifestivaali sai alkunsa vuonna 1993 vain parin sadan hengen gaalakonsertista. Nyt se on Viron suurin kansanmusiikkitapahtuma ja sen artistit ovat yhtä ihailtuja kuin poptähdet.
Lue lisää: hs.fi 29.7.2019


Tallinnan Bastion-tunneleihin voi nyt tutustua audio-oppaan avulla


Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa on otettu käyttöön audio-opas, jonka avulla voi tutustua sekä Bastion-tunneleihin että kivimuseoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.7.2019


Hotellivinkit Pärnuun – 6 hotellia erilaisille matkailijoille


Viron kesäpääkaupunki Pärnun hotellitarjonta on hyvin monipuolinen. Katso, mikä majapaikka on eniten juuri sinun makuusi!
Lue lisää: rantapallo.fi 25.7.2019


Sunnuntaina vietetään Piritan luostaripäiviä


Piritan luostarissa vietetään sunnuntaina 28. heinäkuuta luostaripäiviä jo 19. kerran peräkkäin.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.7.2019


Mitä Virosta kannattaa ostaa? Näitä parin euron tuliaisia et todellakaan olisi keksinyt itse


Mitä tuliaisia Virosta kannattaa ostaa? Toimittajamme kävi matkalla Virossa ja mukaan tarttui yllättäviä tuliaisia.
Lue lisää: kotiliesi.fi 24.7.2019


Ratin takana ja kaivurin puikoissa


Silmää hivelevän kauniin Postitien varrella, Varbusen hevospostiasemalla toimiva Viron maantiemuseo on ällistyttävä kokemus. Miten ihmeessä maantie ja liikenne -teemasta onkaan saatu nivottua niin mehukas kokonaisuus?
Lue lisää: balticguide.ee 21.7.2019


Matkaoppaaksi Hennan Tallinna -kartat


Kuten me Tallinnan ystävät tiedämme, kaupunki on niin täynnä kiinnostavia paikkoja, että kaikki eivät pysy millään muistissa ja mielessä. Kun koko ajan tulee vielä uusiakin tulokkaita, käymisen arvoisten kohteiden muistaminen on lähes mahdoton tehtävä.
Lue lisää: sooloiluja.com 19.7.2019


Viikonloppuna vietetään Kadriorgin puiston syntymäpäiväfestivaalia


Kadriorgin puisto juhlii 301. syntymäpäiväänsä 22. heinäkuuta. Sen kunniaksi Kadriorgin puisto, Kadriorgin taidemuseo ja Tallinnan kaupunginmuseo järjestävät 20.-22. heinäkuuta syntymäpäiväfestivaalit.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.7.2019


Muutakuin kuin Dublinin tummaa nektaria – Tallinnassa on useampi hyvätunnelmainen irkkubaari


Irlantilaisbaarit ovat joka puolelle maailmaa pesiytynyt ilmiö. Lähes samankaltaisia juottoloita pubiruokineen löytyy Euroopasta Aasiaan ja Yhdysvalloista Afrikan sarveen. Ei siis ole ihme, että irkkupubeja on myös Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 19.7.2019


So Brooklyn on vaaleanpunainen yllättäjä


So Brooklyn on Balti Jaamin torilla paikassa, jossa se voi jäädä monelta kokonaan huomaamatta. Harmi ja sääli, sillä tässä vaaleanpunaisessa dinerissa on erinomainen keittiö ja veikeä sisustus. Tämä paikka kannattaa ottaa ohjelmaan erityisesti, jos pidät amerikkalaisesta aamiaisesta kuten minä: hullun lailla.
Lue lisää: sooloiluja.com 18.7.2019


Mitä ruoka maksaa Tallinnassa? – Lue tuore ostoskorivertailu


Virolainen uutissivusto Delfi Kasulik julkaisee joka kuukausi ostoskorivertailun Tallinnan ruokakaupoista. Tuorein vertailu on toukokuulta.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.7.2019


Tallinna jää taakse – Harjun maakunta on muutakin kuin pääkaupunki


Tallinnasta länteen suuntautuva rantatie kulkee Tabasalun taajaman läpi. Se on Harkun kunnan kaupallinen keskus. Siitä kymmenkunta kilometriä eteenpäin on Suurupi, jossa on kaksi majakkaa, ylempi ja alempi.
Lue lisää: balticguide.ee 17.7.2019


Tallinnan kerrostaloihin ei rakenneta pyörä- eikä vaunuvarastoja - luvassa on riitoja ja turvallisuusongelmia


Virossa asunnonostaja saa todellakin vain seinät.
Lue lisää: kauppalehti.fi 16.7.2019


Uusia kokemuksia Noblessnerista majakoihin – Viroon on syntynyt kiinnostavia uusia matkailukohteita


Viro tarjoaa kesäturisteille paljon uutta koettavaa. Uudet kaupunkialueet, uudistuneet museot ja kylpylät sekä yleisölle avautuneet majakat vetävät puoleensa matkailijoita, joille vanhat turistitäkyt eivät enää riitä.
Lue lisää: balticguide.ee 16.7.2019


Mitä Virossa juodaan? 5 perinteistä suosikkia – joukossa kaikkien tuntema tuliainen Tallinnasta


Kuinka monta tyypillistä virolaista juomaa olet maistanut?
Lue lisää: rantapallo.fi 15.7.2019


Seikkailu viikinkisaarella – Länsi-Viron Vormsin saari tarjoaa paljon yllätyksiä


Retkellämme Viron neljänneksi suurimmalla saarella eteemme tupsahti kyy, sarvipää ja presidentin rouva. Vormsi tarjosi myös muita yllätyksiä.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2019


Virossa ruokakorin hinta on kalliimpi kuin koskaan ennen


Postimees-lehden uutisen mukaan Virossa ruokakorin hinta on nyt korkeampi kuin koskaan ennen
Lue lisää: tallinna24.ee 14.7.2019


Virossa ruokakorin hinta on kalliimpi kuin koskaan ennen


Postimees-lehden uutisen mukaan Virossa ruokakorin hinta on nyt korkeampi kuin koskaan ennen
Lue lisää: tallinna24.ee 14.7.2019


Lasten kanssa Viroon? Tällainen on Muumimaailmastakin innoitusta saanut Lottemaa


Lottemaa on Viron suosituin lasten matkakohde. Koiratyttö Lotte, kissanpentu Bruno ja jäniksenpoika Albert järjestävät lapsille puuhaa.
Lue lisää: hs.fi/matka 13.7.2019


Tallinnan Fotografiska haluaa kohahduttaa, mutta aloitus on maltillinen: uusi museo houkuttelee nyt suomalaisia


Telliskiven alueen uusi tulokas on silotellumpi kuin monet naapurinsa. Museon avausnäyttelyt muodostavat huolitellun kokonaisuuden.
Lue lisää: hs.fi/kulttuuri 11.7.2019


Sukellus Pärnun kesäterasseihin – The Baltic Guide listasi kesäpääkaupungin vehreät, merelliset ja lapsiystävälliset terassit


Kirjoilla vuoratut seinät ovat kirjakahvilan ydintä. Kahvilan helmi on kuitenkin terassi, jossa voi nautiskella iltapäivän ja illan auringosta merenlahdelle katsellen. Terassin lasiseinät suojaavat suuremmilta tuulilta.
Lue lisää: balticguide.ee 11.7.2019


Tässä ovat Tallinnan uusimmat kattoterassit!


Tallinnaan on avautunut tänä kesänä useampikin viihtyisä kattoterassi uusien ravintoloiden yhteyteen. Verkkolehti Tallinna24 listasi kiinnostavimmat paikat.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.7.2019


Pikkukaupunkien rauhaa Keski-Virossa


Paiden kaupunkia Järvamaan maakunnassa Keski-Virossa sanotaan Viron sydämeksi. Siitä kertoo myös kyltti kaupungin rajalla, joka julistaa “Paide – Eesti Süda”.
Lue lisää: balticguide.ee 10.7.2019


Katse kohti itää


Vuosaaren satama saattaisi olla avain Länsisataman ruuhkien helpottamiseen. Yksi alus ei siihen kuitenkaan riitä, eikä liikenteen kasvattaminen Vuosaaressakaan ole helppoa.
Lue lisää: hs.fi 10.7.2019


Sipulitie itkettää vain ilosta


Viron Peipsijärven länsilaidalla olevaa aluetta kutsutaan Sipulitieksi (Sibulatee), joka pitää sisällään kolme kulttuuria, kaksi kieltä ja lukemattomia viehättäviä matkailukohteita.
Lue lisää: balticguide.ee 8.7.2019


Kohti Saarenmaan nurmien kesäistä yötä – Viron suurimmalle saarelle on helppo matkustaa


Tallinnan lentokentän lähtöportilla numero yksi on Estonia-flyygeli. Matkan Saarenmaalle voi aloittaa vaikka valssia soitellen ennen kuin lentokenttäbussi vie liettualaisen Transaviabaltikan lennolle Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen.
Lue lisää: balticguide.ee 8.7.2019


Henna omistaa kakkosasunnon Tallinnassa – tässä ovat hänen parhaat vinkkinsä kaupunkiin, etkä varmasti ole kuullut kaikkia


Tallinnassako kallista ja huonoa palvelua? Tallinna-aiheista sivustoa julkaiseva Henna Mikkilä tyrmää väitteet. Nyt hän kertoo, mitä matkailijoiden kannattaa kaupungissa kokea.
Lue lisää: is.fi 8.7.2019


Halpaa ja hyvää Telliskivessä: Vurle Café


Olen kuullut, että jos haluaa halpaa ja hyvää, niin pitää ostaa kaksi: yksi halpa ja yksi hyvä. Vurle Café Telliskivessä osoitti väitteen vääräksi tarjoillessaan maukkaan lounaan todella edullisesti.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.7.2019


”Tallinna on kuin Berliini” – Katso tästä lähes sata vinkkiä erilaiseen Tallinnan-matkaan


Bloggaaja Henna Mikkilää sapettaa, kun Tallinnaa haukutaan. Tässä jutussa hän perustelee, miksi Tallinna on paras. Jutun lopussa on lähes sata matkavinkkiä Tallinnaan.
Lue lisää: hs.fi/matka 6.7.2019


Tallinnassa on sunnuntaina sisustusteemainen kirpputori


Järven kaupunginosassa Tallinnassa sijaitseva sisutusliike Kukupesä järjestää sunnuntaina 7. heinäkuuta sisustusteemaisen kirpputorin
Lue lisää: tallinna24.ee 6.7.2019


Viiden tähden kartanoelämys Muhun saarella


Pieni, noin 2 000 asukkaan Muhun saari on Viron kolmanneksi suurin saari Saarenmaan ja Hiidenmaan jälkeen.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.7.2019


Fotografiska tuli Tallinnaan


Kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska, jonka juuret ovat Tukholmassa, avattiin Tallinnassa. Tallinnan Fotografiska on taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka Telliskiven luovan keskuksen sydämessä
Lue lisää: balticguide.ee 5.7.2019


Pärnun ilmaisia ulkohuveja


Kesäpääkaupungin leikkipuistot ja skeittiparkit tarjoavat vauhtia ja haastetta koko perheelle.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2019


Majakan juurella – Hiidenmaalla riittää luontoa ja hienoja rakennuksia


Kõpun majakka, Suuremõisan kartano ja Sääretirpin niemi ovat Hiidenmaan pakollisia turistikohteita.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.7.2019


Kolme erilaista Tallinnaa kolmessa vuorokaudessa


Kesäinen Tallinna on upea, moni-ilmeinen matkakohde, jossa voi parissa päivässä tutustua hyvin erilaisiin alueisiin. 72 tunnin Tallinn Card on erinomainen valinta silloin, kun haluaa käyttää rauhassa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. Kortilla pääsee 40 museoon ja muuhun kohteeseen.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Heinäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Kokkisota-ohjelman juontaja, kokki ja kirjailija Sikke Sumari emännöi Muhun saarella tunnelmallista Nami Namasten tilaa. Sumari kertoo heinäkuun lehdessä kuulumisiaan ja jakaa matkailuvinkkejä Muhuun.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Tallinnan-risteilyjen lounget testissä – mikä vaihtoehdoista sopii sinulle?


Lue, mikä Tallinnan-risteilyalusten loungeista sopii parhaiten sinulle ja matkusta lomalle mukavasti.
Lue lisää: rantapallo.fi 27.6.2019


Mammutteja ja maaseudun rauhaa


No mitä ihmettä – mammutti! Karvainen jättiläinen seisoo Jääaikakeskuksessa Äksin kunnassa, parinkymmenen minuutin ajon päässä Tartosta. Näyttävä ja monipuolisesti Viron historiaa esittelevä koko perheen elämyskeskus on kaiken lisäksi aivan kauniin Saadjärven rannassa.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2019


Kuusi yleistä myyttiä Tallinnasta – sinäkin olet kuullut nämä, mutta mikä on totta ja mikä tarua?


Monet yleiset käsitykset Tallinnasta osoittautuvat paikan päällä pelkiksi myyteiksi.
Lue lisää: rantapallo.fi 1.7.2019


Laivoilta saa ensi viikolla halvempaa alkoholia – näin paljon laivayhtiöt aikovat laskea hintoja


Hinnat putoavat keskimäärin noin kolme euroa. Viinien hinnat pysyvät ennallaan.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 30.6.2019


Haapsalun piispanlinna avataan tänään yleisölle – hieno matkailukohde on nyt entistä monipuolisempi


Yksi Viron suosituimmista nähtävyyksistä, Länsi-Viron Haapsalun piispanlinna, avataan 28.6. yleisölle. Linna on ollut noin kaksi vuotta remontissa.
Lue lisää: balticguide.ee 28.6.2019


Tallinnan kesä on nyt parhaimmillaan!


Viron pääkaupunki näyttää näin kesäaikaan parhaat puolensa matkailijalle. Nauti Tallinnan kesäfiiliksestä T24-Tv:n videolla!
Lue lisää: tallinna24.ee 28.6.2019


Tällaisia ovat virolaiset juhannustaiat - Virossa juhannuksena pitää hakeutua kokon ääreen, muuten on luvassa huonoa onnea


Juhannus eli viroksi Jaanipäev on yksi Viron vanhimpia ja suositumpia kansanjuhlia, jota vietetään vuoden valoisimpana päivänä. Juhannusta vietettiin jo kauan ennen kuin kristinusko saapui Viroon ja edelleenkin juhannusperinteiden taustalla on monia pakanallisia uskomuksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.6.2019


Tänään Virossa laitetaan liput salkoon sekä voitonpäivän että juhannuksen kunniaksi!


Sunnuntaina 23.6. Virossa juhlitaan sekä juhannusaattoa että sotilaallista voitonpäivää.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.6.2019


Kumpuilevat maastot ja kartanot hurmaavat Viljandin maakunnassa


Viljandin maakunnan lisäksi virolaiset puhuvat usein Mulgimaa-nimisestä alueesta, joka ei ole hallinnollisesti maakunta. Mulgimaahan kuuluu viisi entistä eteläistä muinaispitäjää (kihelkond): Tarvastu, Paistu, Halliste, Karksi ja Helme.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Viimsin ulkoilmamuseossa juhlitaan juhannusta sunnuntaina


Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä juhannusta juhlitaan sunnuntaina 23. kesäkuuta ulkoilmamuseossa meren rannalla.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.6.2019


Tallinna on vanha kaupunki


Toiset kaupungit perustetaan, toiset vain syntyvät. Tallinna on niitä kaupunkeja, jotka ovat ”aina olleet siellä”. Tallinnan oikeaa ikää ei oikein ole olemassakaan.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Tuore tutkimus: Tallinna selvästi edullisempi kuin Helsinki


Tallinna on yhä selvästi edullisempi hintatasoltaan kuin Helsinki, selviää tuoreesta tutkimuksesta, jonka Eesti Konjunktuuriinstituut teki kesäkuussa.
Lue lisää: balticguide.ee 21.6.2019


Tallinnassa on monta tapaa viettää juhannusta!


Virossakin moni kaupunkilainen suuntaa juhannuksen viettoon luonnon helmaan, mutta Tallinna tarjoaa myös monta tapaa viettää juhannusta.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Katso tästä juhannuksen sää Tallinnassa – Luvassa hellelukemia ja auringonpaistetta sekä ukkosta


Tänä vuonna sää suosii juhannuksena myös Tallinnassa. Sekä suomalaista että virolaista juhannusta saa viettää tulevana viikonloppuna aurinkoisessa säässä.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Oletko tulossa juhannuksena Tallinnaan? – Muistitko tehdä matkustusilmoituksen?


Juhannuksena moni aloittaa kesälomansa ja suuntaa heti risteilylle Tallinnaan. Matkailijoilla on yleensä mukanaan virallinen matkustusasiakirja ja matkavakuutus, mutta entäpä matkustusilmoitus, tuliko se tehtyä?
Lue lisää: tallinna24.ee 20.6.2019


Pärnu saa perjantaina kesäpääkaupunki-tittelin – ilmaisessa juhlassa ohjelmaa koko perheelle


Kesä alkaa Virossa virallisesti 21. kesäkuuta, minkä johdosta Tallinna luovuttaa pääkaupunki-tittelin Pärnulle kesän ajaksi.
Lue lisää: balticguide.ee 19.6.2019


Torstaina avaa ovensa uusi Tallinnan Fotografiska-museo


Kuluvan viikon torstai 20. kesäkuuta on paljon odotettu päivä Tallinnassa. Silloin Telliskiviessä avaa ovensa uusi Fotografiska-museo.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.6.2019


Viime hetken ostokset satamasta


Tallinnan sataman D-terminaalin uudistustyöt ovat muuttaneet jonkin verran alueen liikennejärjestelyitä. Autojen check-in tapahtuu eri paikassa kuin ennen, mutta palveluita satama-alueella silti on.
Lue lisää: balticguide.ee 18.6.2019


Tuplajuhannus Virossa – juhannusta vietetään etelänaapurissa vasta 23. kesäkuuta


Suomalainen voi tänä vuonna juhlia jussia pariin otteeseen tulemalla Viroon. Juhannusaatto on Virossa nimittäin vasta sunnuntaina 23.6. ja juhannuspäivä 24.6.
Lue lisää: balticguide.ee 17.6.2019


Tallinnan terassit kutsuvat turisteja huilaamaan


Turistien suosimalla Tallinnan Raatihuoneentorilla on terasseja joka laidalla. Ruokavalikoima on pääasiassa perinteistä pubiruokaa tai paikallistyylisiä perusannoksia. Suomalaiseen makuun löytyy helposti muun muassa hampurilaisia ja erilaisia liharuokia.
Lue lisää: balticguide.ee 16.6.2019


Tallinnan klassikkoravintola Olde Hansa on suomalainen


Suomalaiset omistavat Tallinnassa puolenkymmentä ravintolaa. Niistä kahta, Olde Hansaa ja Kolmas Draakonia, isännöi jo Neuvostoliiton aikaan Virossa liiketoiminnan aloittanut Auri Hakomaa.
Lue lisää: talouselama.fi 16.6.2019


Viikonlopun menovinkit Tallinnaan – tulossa konsertteja ja kansanjuhlia


Tallinnan viikonloppu käynnistyy perjantaina 14.6. vakavahenkisissä tunnelmissa, kun kaupungissa vietetään vuoden 1941 kesäkuun kyydittämisten muistopäivää. Toisen maailmansodan virolaisten pakkosiirtojen uhreja muistetaan puhein ja konsertein Vapaudenaukiolla kello 10:stä lähtien aina kello 20 saakka, jolloin kommunismien uhrien muistomerkillä alkaa muistokonsertti.
Lue lisää: balticguide.ee 14.6.2019


Tallinnan eläintarha, ulkomuseo ja Rocca al Mare -keskus ovat kätevä kolmikko perhematkakohteeksi


Tallinnan länsiosassa sijaitsevassa Haaberstin kaupunginosassa on kolme koko perheen kohdetta, joissa jokaisessa voi viettää vaikka koko päivän.
Lue lisää: balticguide.ee 13.6.2019


Hyviä uutisia suomalaismatkailijoille: Pysäköinti onnistuu nyt Tallinnassa pankkikorttisovelluksen avulla!


Pysäköinti Tallinnassa on tuottanut suomalaismatkailijoille päänvaivaa, sillä kolikoilla toimivia automaatteja on harvassa, eikä pysäköinnin mobiilimaksaminen onnistu kaikissa paikoissa suomalaisella puhelinliittymällä.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.6.2019


Kadriorgin puiston kesäsesonki alkaa torstaina ilmaiskonsertilla


Tänään torstaina avataan Kadriorgin puiston kesäkausi ilmaiskonsertilla klo 18.00 alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.6.2019


Visit Estonian karttasovellus auttaa suunnittelemaan reitin


Tiesitkö, että Visitestonia.com-sivuilta löytyy hyödyllinen karttasovellus, joka auttaa löytämään kaikki sivustolla esiteltävät matkailukohteet helposti kartalta (karttatasot), laskemaan välimatkat ja ajoajat sekä suunnittelemaan yksilöllisen matkareitin („ohjeet“ valikoima).
Lue lisää: visitestonia.com 13.6.2019


Viron parlamentti laskee alkoholiveroa 25 prosentilla


Tarkoituksena on hillitä virolaisten viinarallia Latviaan. Päätös saattaa lisätä suomalaisten viinarallia Viroon.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.6.2019


Värikäs Tarton tapahtumakesä


Tunnelmallinen Tartto ja koko Tarton maakunta antaa hienot puitteet erilaisille kesätapahtumille. Opiskelijakaupungin tapahtumakirjossa on persoonallista väriä ja henkeä, jota muualta Virosta ei löydä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Virossa on kesällä 12 yleisölle avointa majakkaa – uusin vierailukohde on Naissaaren valonnäyttäjä


Tänä kesänä pääsee vierailemaan 12 majakassa eri puolilla Viroa. Viimeisimpänä avasi yleisölle ovensa Naissaaren majakka Tallinnan lähellä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Koe Viron saarten kesätapahtumat


The Baltic Guide listasi Viron suurimpien saarten kesäiset tapahtumat.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2019


Tallinnan laulukentän portit ovat nyt jatkuvasti auki – alueelle voi mennä vaikka piknikille


Tallinnan laulukentän alueelle, jossa myös sijaitsee virolaisille tärkeä laululava, pääsee nyt milloin vain viettämään aikaa. Laulukentän portit ovat viime viikosta alkaen olleet ympärivuorokautisesti auki.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2019


Minkälaista on koirakulttuuri Virossa? – Näillä vinkeillä loma nelijalkaisen ystävän kanssa sujuu vaivattomasti


Kannattaa muistaa, että moni virolainen pelkää edelleen koiria johtuen luultavasti maan vahtikoiraperinteestä. Siksipä ihmisten asenteet voivat vaihdella ja koiriin ei suhtauduta niin avoimen ihastuneesti kuin Suomessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.6.2019


Joko tunnet Tallinnan ”kolme sisarta”? Sinäkin voit yöpyä paikassa, joka on kuin suoraan postikortista


Millaisia tarinoita on Tallinnan kauneimpien rakennusten takana?
Lue lisää: rantapallo.fi 10.6.2019


Kolme kohdetta Narvassa, joita et matkaoppaista löydä!


Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva tarjoaa paljon kiinnostavaa koettavaa, kunhan maltat kurkistaa kaupunkiin pintaa syvemmälle.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.6.2019


Pyörällä Tallinnan näkee toisin kuin kävellessä


Kokenut pyöräilijä Pekko Hokkanen rohkaisee ihmisiä tutustumaan Tallinnaan fillarin selässä. Hokkanen vinkkaa TBG:n lukijoille parhaat pyöräilyreitit.
Lue lisää: balticguide.ee 9.6.2019


Mitä tehdä ja nähdä Saarenmaalla?


Huomio kaikki Viroon tänä kesänä matkustavat! Tässä omat suosikkini Saarenmaalle.
Lue lisää: walleni.us 8.6.2019


Viron ulkoilmamuseossa vietetään sunnuntaina kyläjuhlia


Sunnuntaina 9.kesäkuuta Rocca al Maressa sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossa järjestetään perinteiset kyläjuhlat.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.6.2019


Tallink testaa automatkustajien automaattiportteja Tallinnan satamassa


Laivayhtiö Tallink on testannut huhtikuusta alkaen Tallinnan satamassa Helsingin reitillä henkilöautojen automaattista laivaan ohjausta.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.6.2019


Keikkamatkalle Tallinnaan – koe unohtumaton musiikkielämys helposti


Viron pääkaupungin kulttuuritarjonta houkuttaa suomalaisia, sillä keikkamatka lahden yli onnistuu helposti, ja liput ovat usein Suomen konsertteja edullisemmat.
Lue lisää: rantapallo.fi 6.6.2019


Fiksuin tapa tilata taksi Tallinnassa


Advertoriaali
Valopilkku-sovellus takaa taatusti turvallisen taksin‭.
‬ Nyt voit lopettaa miettimisen, miten tilaat kätevimmin turvallisen taksin Tallinnassa. Ratkaisu on suomalainen Valopilkku-mobiilisovellus.
Lue lisää: balticguide.ee 6.6.2019


Kannattaako loungesta maksaa laivaristeilyllä? Tällainen on Eckerö Linen lounge


Jäikö halvalle Tallinnan-risteilylle varaa matkabudjettiin? Tällöin voi satsata risteilyaluksen loungeen, jossa matka taittuu mukavasti ja väljästi.
Lue lisää: rantapallo.fi 5.6.2019


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Itä-Viron kesä on täynnä tapahtumia - tutustu Narvan linnaan, vietä juhannus Avinurmella, herkuttele Peipsin ruokakadulla, käy kylämarkkinoilla Iisakussa
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com 5.6.2019


Noblessnerin satama-alueelle rakennetaan vielä 330 asuntoa ja yli 4 000 neliömetriä liiketilaa


Tallinnan uusimman asuinalueen ja matkailukohteen Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan kehittäminen jatkuu ja seuraavan rakennusvaiheen ensimmäiset kohteet valmistuvat jo vuonna 2021.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.6.2019


Nyt se on varmaa: Eckerö Linen uusi alus suuntaa Vuosaaresta Muugaan – luvassa nopea siirtymä automatkailijalle


Eckerö Line vahvisti Tallinnan Muugan uuden Finbo Cargo -rahtialuksen satamaksi. Rahdin lisäksi luvassa on sujuvaa kyytiä automatkustajille.
Lue lisää: moottori.fi 5.6.2019


Näyttelyalue historiallisessa Patarein linnoituksessa ei jätä ketään kylmäksi


Advertoriaali
Tallinnan keskustassa sijaitseva Patarein linnoitus on Viron ja lähialueen parhaiten säilyneitä klassista arkkitehtuuria edustavia rakennuskokonaisuuksia. Rakennuksella on traaginen historia, joka puhuttelee ihmisiä riippumatta asuinpaikasta tai kansalaisuudesta.
Lue lisää: balticguide.ee 5.6.2019


Tietyö hankaloittaa automatkustajien pääsyä Tallinnan D-terminaaliin – varaa aikaa oikean reitin löytämiseen


Kesä-, heinä- ja elokuussa kannattaa varata aikaa Tallinnan D-terminaalin suuntaan liikkumiseen. Tietyöt ja tiesulut sataman nurkilla hidastavat pääsyä D-terminaalin alueelle.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2019


Automatkalle Viroon? Nappaa mukaan nämä vinkit!


Haaveiletko kesäisestä road tripistä Virossa? Näillä eväillä vietät täydellisen loman.
Lue lisää: walleni.us 20.5.2019


Kurvaa kesäksi etelään ja länteen!


Advertoriaali
Etelänloma Virossa on elämys! Tartossa ja vielä kauempana Etelä-Virossa lämpötila nousee jo alkukesästä eteläisten lomakeskusten lukemiin. Idyllisissä pikkujärvissä voi uida jo toukokuussa. Myös Viron länsirannikolla merivesi lämpenee nopeasti. Pitkien kylpyläperinteiden Pärnun ja Haapsalun rannat sopivat loistavasti lapsiperheille.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2019


Tallink avaa Vuosaari-Muuga-laivareitin myös automatkustajille


12. kesäkuuta alkaen Tallink alkaa kuljettaa myös automatkustajia Vuosaari-Muuga -reitillä Sea Wind -rahtilaivallaan. Aikaisemmin laiva kuljetti reitillä vain rahtia.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.6.2019


Kesäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Hehkuvaan kesäkuuhun tuo valoa upea pärnulaislähtöinen joogaopettaja Kylli Kukk, jolla on jo vuosikausia ollut Helsingissä oma joogakoulu. Kukk kertoo lapsuudestaan neuvosto-Eestissä ja seikkailuistaan Suomessa. Tunnettu joogaopettaja myös vinkkaa parhaita tapoja viettää rento kesä, oli sitten Pärnussa tai muualla.
Lue lisää: balticguide.ee 3.6.2019


10 yllättävää faktaa matkavakuutuksesta – tiesitkö nämä?


Maksaako valtio, jos tarvitset ambulanssilennon maailmalta kotiin? Korvaako vakuutus jatkolennolta myöhästymisen? Ennen matkalle lähtöä tarkasta nämä tärkeät pointit matkavakuutuksesta.
Lue lisää: rantapallo.fi 2.6.2019


Sunnuntaina Balti Jaam -torilla on muotikirppis


Virolainen verkkokauppa Basaar järjestää taas sunnuntaina 2. kesäkuuta Balti Jaam -torilla suuren kirpputoritapahtuman.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.6.2019


Tallinn Cardin voi ostaa nyt Tallinkin laivoilta


Tallinnassa ilmaisen sisäänpääsyn yli 40 huippukohteeseen tarjoavat Tallinn Cardin voi nykyään ostaa kätevästi myös Tallinkin laivoilta.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.5.2019


Tallinna tuohtui Eckerö Linen aikeista tuoda uusi laiva kaupungin keskustaan: ”Matkustaja-alukset ovat tervetulleita, rekkavirtaa emme tahdo”


Myös Tallink uhkaa tuoda omat rekkalaivansa takaisin keskustaan. Kaupunki väläyttää mahdollisuutta määrätä painorajoitukset kaduilleen
Lue lisää: hs.fi 31.5.2019


Pärnussa avataan kesäkuussa uusi kylpylähotelli Wasa Resort


Advertoriaali
Kesäkuussa avataan Pärnun rannan tuntumaan uusi hotellikompleksi Wasa Resort. Entisen Wasan tilalle tulee kaksi hotellia: Wasa kuntoutuskeskus & hotelli ja uusi neljän tähden kylpylähotelli Wasa Resort.
Lue lisää: balticguide.ee 31.5.2019


Lue vinkit onnistuneeseen laivamatkaan lemmikin kanssa


Helsinki-Tallinna-reittiä kulkevien laivayhtiöiden suhtautumisessa koiriin ja muihin lemmikkeihin on suuria eroja. Niinpä kannattaa selvittää etukäteen, millaisin ehdoin laivat sallivat lemmikkieläimen mukaan ottamisen ja kuinka matkan varaustilanteessa tulee toimia.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.5.2019


Onko tässä Tarton hauskin museo?


Advertoriaali
Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun joku sanoo sanan “museo”? Tärkeitä esineitä lasivitriinissä? Pitkiä tekstejä ja tylsistyneen näköinen museo­työntekijä hengittämässä niskaan?
Lue lisää: balticguide.ee 30.5.2019


Viron uudet vetonaulat – linnakylpylä, uusi ostoskeskus ja huikeat maisemat tarjoava maailmanpyörä


Lähde lähimatkalle Viroon. Maasta löytyy nyt paljon uutta nähtävää.
Lue lisää: is.fi 30.5.2019


Katso hotellivinkit seuraavalle Tallinnan-lomallesi – seitsemän hotellia erilaisiin matkoihin


Tallinna on suosittu ja helppo kaupunkilomakohde lyhyen matkan päässä. Näiden seitsemän hotellivinkin avulla takaat onnistuneen loman kaupungissa.
Lue lisää: rantapallo.fi 28.5.2019


Kun Viron-matkailu laskee, kuka sen oikein laskee?


”Viro ei enää kiinnosta suomalaisia”, kaikuu Suomenlahden molemmilla rannoilla. Matkailun tuloslukuja julkaistaan tiiviisti ja niiden suunta on ollut toistuvasti alaspäin. Kokonaisvolyymi ei silti kiinnostuksen puutetta osoita. Mitä asioita erilaiset tilastot tosiasiassa mittaavat Viron-matkojen suosiosta?
Lue lisää: estofennia.eu 28.5.2019


Autolla Tallinnaan ja muualle Viroon? Katso vinkit sujuvaan automatkaan!


Moni suomalainen suuntaa etenkin kesäisin autolla Viroon Tallinnan kautta. Virossa autoilussa on kuitenkin hyvä tietää muutamat eroavaisuudet verrattuna Suomeen.
Lue lisää: napsu.fi 29.5.2019


Tallinnan hipsterimekasta kasvoi koko kansan turistikohde – Telliskiven uusin vetonaula on kesällä avautuva Fotografiska-museo


Onko mielessä lomareissu Suomenlahden eteläpuolelle? Ylen Viron toimittaja Silja Massa vastasi lukijoiden matkailukysymyksiin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 28.5.2019


Koiran kanssa Tallinnaan – Tässä vinkit onnistuneeseen matkaan


Mikä sen hauskempaa, kuin pieni matkailu Suomenlahden yli parhaan ystävän kanssa. Reipas laivamatka, uuden maan ja kaupungin tuoksut virkistävät myös nelijalkaista kaveria. Koiran kanssa matkaaminen on vaivatonta, mutta vaatii huolellista suunnittelua; siten matkasta saakin tulla todellinen seikkailu!
Lue lisää: tallinna24.ee 28.5.2019


Julkisen liikenteen aikataulut muuttuvat Tallinnassa kesäkuussa


Tallinnan liikennelaitoksen ilmoituksen mukaan kaupungin julkinen liikenne siirtyy kesäaikatauluihin 1. kesäkuuta alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.5.2019


Etelä-Viron tehtaiden henki elää


Advertoriaali
Monet Viron vanhat tuotantolaitokset ovat jääneet pois alkuperäisestä käytöstään ja toimivat nykyään matkakohteina, jotka kutsuvat tutustumaan Viron mielenkiintoiseen teollisuushistoriaan.
Lue lisää: balticguide.ee 28.5.2019


Kesällä Sipulitielle!


Sipulinviljely on Peipsijärven rannoilla perinteinen elinkeino. Loppukesästä matkailija pääsee hankkimaan tuoretta satoa.
Lue lisää: balticguide.ee 26.5.2019


Vuoden 2019 ruoka-alue: Vanha Võrumaa


Rehti kunnon ruoka on ollut Vanhalla Võrumaalla aina arvossaan. Raaka-aineina on käytetty oman tilan tai muiden lähiympäristön maatilojen tuotteita. Niin on voinut olla varma, että ruualla on oma aito makunsa, uma mekk.
Lue lisää: balticguide.ee 27.5.2019


Tässä ovat Tallinnan kesän huipputapahtumat!


Kesäinen Tallinna tarjoaa monta hyvää syytä hypätä laivaan ja risteillä Suomenlahden yli. Verkkolehti Tallinna24 listasi kaupungin huipputapahtumat koko kesän ajalta.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.5.2019


Aja sivuun ja koe erilainen Viro


The Baltic Guide esittelee kymmenen Viron luonnon erikoisuutta, joita ei Suomessa pääse kokemaan. Elämys on taattu, kun viitsii poiketa pääväyliltä sivuun ja malttaa pysähtyä katsomaan tarkemmin ympäristöään.
Lue lisää: balticguide.ee 27.5.2019


Viro aikoo alentaa alkoholiveroa kesällä: Viinapullon hinta voisi laskea 1,50 euroa


Jos hallituksen esitys menee parlamentissa läpi, veron on määrä laskea heinäkuun alusta alkaen.
Lue lisää: hs.fi 27.5.2019


Baltian paronit


Viron lukuisat kartanot kertovat yläluokan elämästä. Oli aika jolloin Viro ja virolaiset kuuluivat aatelisille. Näistä aatelisista puhutaan ”Baltian paroneina”.
Lue lisää: balticguide.ee 26.5.2019


Museovierailujen määrä laski Virossa viime vuonna


Viron tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan maan museoihin tehtiin 3,4 miljoonaa vierailua vuonna 2018. Se on 100 000 vierailua vähemmän kuin ennätysvuonna 2017.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.5.2019


Tässä virolainen näkemys ruotsalaisesta kansanautosta: Saab 900 lava-auto.


Rakasta sukulaiskansaamme ei enää voi kohdella pelkkien autonosien entisöinnin halpamaana, jonne on kiva lähettää vanhan ’57 Chevyn puskurit kromattaviksi edulliseen hintaan.
Lue lisää: jokamies.fi 25.5.2019


TSOJ tekee suomalaista opiskelijatoimintaa tutuksi Virossa


“Terveisiä TSOJ:sta! Olen Amanda Suomala, 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija Tallinnassa. Huhtikuussa minusta tuli myös Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat ry:n uusi puheenjohtaja.
Lue lisää: balticguide.ee 25.5.2019


Sunnuntaina Tartossa on itäisen Euroopan suurin pyöräilytapahtuma


Tartu Rattaralli -pyöräilytapahtuma järjestetään sunnuntaina 26. toukokuuta Tartossa jo 38. kerran. Kyseessä on itäisen Euroopan suurin maantiepyöräilykilpailu.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.5.2019


Tallinnan Laulukentän laulukaaren remontti valmistui – laulujuhliin on enää reilu kuukausi


Tallinnan Laulukentän laulukaarelle tehty perusteellinen remontti valmistui virallisesti 22. toukokuuta. Laulukaari on yksi Viron tärkeimmistä symboleista.
Lue lisää: balticguide.ee/ 23.5.2019


Tallinnan synkin paikka jälleen auki yleisölle: Patarein vankilassa esitellään kommunismin rikoksia


Vuosikymmeniä vankilana palvellut entinen sotilaskasarmi Patarei on kaikessa karuudessaan vaikuttava näky. Se sijaitsee Tallinnan Kalamajassa aivan suositun museon Lentosataman naapurissa.
Lue lisää: iltalehti.fi 23.5.2019


Ensi kesänä Tallinnassa pääsee taksiveneellä Lentosataman merimuseosta Piritaan


Viron yleisradion uutisen mukaan kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen taksivene alkaa liikennöidä viikonloppuisin Lentosataman merimuseon ja Piritan kaupunginosan välillä.
Lue lisää: tallinna24.ee/ 23.5.2019


Tallinnan Fotografiska avaa ovensa kuukauden päästä


Telliskiven luovan keskuksen keskusaukion laidalla, Fotografiska-museon työmaalla paiskitaan hommia kiihtyvällä vauhdilla, sillä kuukauden päästä 20. kesäkuuta pitäisi olla valmista.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.5.2019


Uusi kesälehti on ilmestynyt


Viron kesä 2019 -lehti on nyt luettavissa nettisivuillamme. Muhkea kesän erikoisnumero esittelee koko Viron Narvasta Saarenmaalle ja Lahemaalta Latvian rajalle.
Lue lisää: balticguide.ee 20.5.2019


Aegnan saarelle pääsee taas Vesta-laivalla


Tallinnan lähellä sijaitsevalle Aegnan saarelle pääsee perjantaista alkaen taas yhteysalus Vestalla.
Lue lisää: balticguide.ee 21.5.2019


Viru-keskuksen kattoterassille on avattu uusi urheilullinen teemapuisto


Tallinnan keskustassa, Viru-keskuksen kattoterassilla on avautunut uusi PARK´la-teemapuisto, jossa voi osallistua erilaisiin urheiluaktiviteetteihin sekä nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Paikan erikoisuus on koko Viron ensimmäinen baseball-simulaattori.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.5.2019


Tunnetko jo Tallinnan kaupunginosat? Katso, mikä kuudesta alueesta sopii sinulle


Tallinna on monipuolinen kaupunki, johon syntyy uusia matkailualueita jatkuvasti. Katso, mikä näistä Tallinnan kaupunginosista sopii sinun lomakohteeksesi!
Lue lisää: rantapallo.fi 20.5.2019


Itä-Virossa on Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuinen kaivosmuseo


Kohtla-Nõmmella, Itä-Virossa sijaitsee Viron kaivosmuseo, jossa pääsee tutustumaan vanhaan palavankivenkaivokseen ja uskomattoman raskaisiin työoloihin, joissa kaivosmiehet aikanaan työskentelivät.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.5.2019


Ylellistä vapaa-ajan asumista


Matkailijalle on Virossa tarjolla yhä monipuolisempia majoitusmahdollisuuksia. Suomalaiset matkailijat yöpyvät Virossa yhä useimmin muualla kuin hotelleissa. Monet varaavat asunnon esimerkiksi Airbnb:n tai booking.com:in kautta.
Lue lisää: balticguide.ee 18.5.2019


Tulossa kevättapahtumien aurinkoinen superviikonloppu – valitse listalta oma suosikkisi!


Tulevana viikonloppuna ei ole Virossa pulaa erilaisista tapahtumista, joihin matkailijankin on helppo osallistua. Myös sääennusteet näyttävät erittäin lupaavilta.
Lue lisää: balticguide.ee 17.5.2019


Viikonloppuna vietetään Kalamaja-päiviä!


Lauantaina ja sunnuntaina 18.-19. toukokuuta järjestettävät Kalamaja-päivät ovat yksi Viron suurimmista kaupunginosafestivaaleista.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.5.2019


Tallinna24 vertaili hintoja: Viroko muka kallis maa? – Lonkerokin maksaa yli puolet vähemmän kuin Suomessa


Viime aikoina mediassa on puhuttu paljon siitä, kuinka hinnat ovat Virossa kallistuneet. Uutisten johdosta moni suomalainen miettii, että kannattaako Tallinnaan enää tulla ostoksille
Lue lisää: tallinna24.ee 16.5.2019


Viro on muutakin kuin keskiaikaista komeutta, esimerkiksi otollinen alusta perustaa startup-yrityksiä


Viro on muutakin kuin keskiaikaista komeutta, esimerkiksi otollinen alusta perustaa startup-yrityksiä – ”Mietin, miten saisin ystäväni innostumaan muustakin kuin Vanhan kaupungin baareista”
Lue lisää: kauppalehti.fi 16.5.2019


Pärnussa pääsee taas laivaristeilylle – kauden ensimmäinen risteily on perjantaina


Viime vuoden tapaan tänäkin kesänä pääsee Pärnussa laivaristeilylle. Jokiristeilyitä operoi koko kesäkauden Pärnu Cruises -yritys.
Lue lisää: balticguide.ee 16.5.2019


Nurkallinen ajattomia aarteita


Tommy Kilponen perusti ensimmäisen vintage-liikkeen Tallinnaan jo kaksi vuotta sitten. Tänä keväänä avatussa uudessa puodissa on myös sisustustavaraa.
Lue lisää: balticguide.ee 15.5.2019


Autioitunut kerrostalo Tallinnassa sai uuden elämän tyylikkäänä huoneistohotellina


Narva maanteen varressa, vastapäätä Tallinnan yliopistoa, sijaitsee kaunis, mintunvihreä jugend-kerrostalo. Vielä muutama vuosi sitten talo oli surkeassa kunnossa ja ikkunoita peittivät puulevyt.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.5.2019


Viro tekee työeläkkeistä vapaaehtoisia - Takana laaja kannatus


Työeläkerahastojen tyhjentämissuunnitelma herättää myös kritiikkiä.
Lue lisää: kauppalehti.fi 14.5.2019


Keskipalkka oli Virossa viime vuonna 1 234 euroa


Viron tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan vuonna 2018 keskimääräinen bruttopalkka Virossa oli 1 234 euroa. Se on 79 euroa enemmän kuin edellisvuonna. Virossa bruttopalkat ovat kasvaneet vuodesta 2011 lähtien.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.5.2019


Suomalainen Peke Eloranta viljelee viiniä Muhun saarella Virossa – Vuoden 2016 sadosta valmistui ensimmäinen viini


Muhun saarella, muutaman kilometrin päässä Kuivastun satamasta, jonne saapuvat lautat manner-Virosta, sijaitsee idyllinen Muhu Veinitalu.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.5.2019


MÖÖ – tulossa on museoiden yö!


Virossa yli 200 museota avaa 18. toukokuuta ovensa iltakuudelta ja jatkaa puolille öin.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2019


Tallinnan tultua tutuksi mennään idylliseen Tartoon, jossa nykyhetki ja historia lyövät sovinnolla kättä.


Kahvila Wernerissä tuoksuu vastapaahdettu kahvi ja leivosvitriini notkuu herkkuja. Erikokoisia ja -mallisia leivoksia, kakkuja ja suolaisia piirakoita on tarjolla niin paljon, että kävijälle tulee ähky jo pelkästään valinnan runsaudesta.
Lue lisää: apu.fi/ 11.5.2019


Kesäkuussa Tallinnassa vietetään Street Food -festivaalia


Telliskiven luova keskus täyttyy taas 8.-9. kesäkuuta herkkuja täynnä olevista katuruokakojuista, kun siellä järjestetään jo kuudennen kerran Tallinn Street Food Festival.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.5.2019


M/S Finlandia liehuttaa Suomen lippua


Ahvenanmaalaisvarustamo Eckerö Line juhlii tänä vuonna 25. kauttaan Tallinna–Helsinki-reitillä. Välimeren sinisiä aaltoja aiemmin halkonut M/S Finlandia siirtyi pohjoisemmaksi 2012 ja korvasi edellisen laivan.
Lue lisää: balticguide.ee 10.5.2019


Tallinnan ravintoloissa juhlitaan äitienpäivää brunssin merkeissä


Tulevana sunnuntaina vietettävä äitienpäivä on tärkeä juhlapäivä myös Virossa. Monesti äitiä hemmotellaan viemällä hänet konserttiin tai ravintolaan syömään.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.5.2019


Vakoilusatelliitteja ja astronautin ruokaa – Tarton tiedekeskus Ahhaassa uusi avaruusaiheinen näyttely


Tarton tiedekeskus Ahhaassa avattiin 3. toukokuuta uusi avarussaiheinen näyttely nimeltä Ahhaa, kilpajuoksu avaruuteen!
Lue lisää: balticguide.ee/ 8.5.2019


Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä laski maaliskuussa – Kotimaanmatkailu kasvaa, ulkomaisten turistien määrä laskee


Viron tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 233 000 kotimaista ja ulkomaista turistia, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin maaliskuussa 2018.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.5.2019


Eckerö Line panostaa Helsinki–Tallinna-reittiin – uusi alus liikkeelle jo kesäkuussa


Eckerö Line hankkii toisen aluksen Helsinki–Tallinna-reitille – Suomen lipun alla seilaava alus kuljettaa rahtia ja automatkustajia jo kesäkuussa
Lue lisää: moottori.fi/ 7.5.2019


Matkapojat Oy:n toimitusjohtaja Ari Penttilä kumoaa huhut Tallinnan vetovoiman häviämisestä


Suomen suurimmaksi lähialuematkanjärjestäjäksi itseään tituleeraavan Matkapojat Oy:n toimitusjohtaja Ari Penttilä on seurannut tiiviisti suomalaisten Viron matkailun hiipumisesta käytävää keskustelua.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.5.2019


Toukokuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Toukokuu käynnistää toden teolla kesätapahtumien suman. Ympäri Viroa riittää värikkäitä, keväisiä tapahtumia joka viikonlopulle ja lähes joka päivälle. Kerromme eri tapahtumista monen sivun verran.
Lue lisää: balticguide.ee 3.5.2019


Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksen 10-vuotisjuhlat ovat käynnissä


Tallinnan Telliskiven luovien alojen keskuksen alue on kehittynyt viime vuosien aikana myös monien suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteeksi Tallinnassa
Lue lisää: balticguide.ee 3.5.2019


Tallinnassa järjestetään viikonloppuna ruokamessut


Tallinnan Laulukentällä järjestetään vuosittaiset ruokamessut (Toidumess) perjantaista lauantaihin 3.–4. toukokuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 2.5.2019


Kyllästyttääkö Tallinna? – Tässä viisi vinkkiä Tarttoon


Yliopistokaupunki Tartto tarjoaa nykyään paljon nähtävää. Verkkolehti Tallinna24 listasi viisi näkemisen arvoista paikkaa kaupungista.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.5.2019


Haaveiletko häistä Virossa? – Lue Tallinna24:n kokoama tietopaketti aiheesta!


Häiden järjestäminen Virossa on helppoa, kunhan muistaa muutaman asian, jotka ovat eri tavalla kuin Suomessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.5.2019


”Samppanja” virtasi, hetekka narisi, poliisit toimivat ”taksikuskeina”… Muistatko vielä Tallinnan vodkaturismin villit vuodet?


Vodkaturismi Tallinnaan on hiipunut, mutta siihen liittyvät villit muistot elävät vielä pitkään. Viinaturismi Viroon saattaa saada jatkossa taas uusia kierroksia, jos Viro todella laskee alkoholiveroaan.
Lue lisää: iltalehti.fi 1.5.2019


Virossa sijaitseva Rummun louhos on seikkailunhaluisten vierailukohde, joka tarjoaa kesäisin rentoa rantaelämää


Viro on kesällä myös mainio rantakohde. Tallinnan lähellä sijaitseva Rummun louhos on jännittävä vierailukohde sukelluksesta kiinnostuneille.
Lue lisää: www.napsu.fi/matkailu 1.5.2019


Tallinnan yöelämä on hyvin erilaista kuin kymmenen vuotta sitten: "Meno on kovempaa kuin Suomessa"


Tallinnassa klubien rotaatio on nopeaa ja kilpailu kovaa, mutta kaupungin teollisuusalueille on syntynyt myös uusia vaihtoehtoklubeja
Lue lisää: yle.fi/uutiset 30.4.2019


Etsikö kivaa ruokapaikkaa Tallinnasta vapuksi?


Varaa pöytä kaupungin parhaimpiin ravintoloihin Tallinna24:n kautta!
Lue lisää: tallinna24.ee 29.4.2019


Lue kolme vinkkiä vapun viettoon Tallinnassa!


Tässä verkkolehti Tallinna24:n toimituksen keräämät viimehetken menovinkit vapuksi Tallinnaan!
Lue lisää: tallinna24.ee 29.4.2019


Lähde yölliselle seikkailulle Tallinnan eläintarhaan!


Tallinnan eläintarha järjestää taas tänä kesänä yöllisiä tutustumiskierroksia. Ne alkavat toukokuun lopulla ja kierroksia järjestetään heinäkuun puoliväliin saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.4.2019


Tänä viikonloppuna Tallinnassa ei ole pulaa tekemisestä!


Tallinnassa vietetään tänä viikonloppuna muun muassa Telliskiven 10-vuotissyntäreitä, kahvifestivaaleja ja kalasatamien päivää.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.4.2019


Hylätty teollisuuslaitos muuttui kulttuurikeitaaksi - Aparaaditehas on Tarton tuore helmi


Telliskiven alue Tallinnassa on viime vuosina tullut monelle suomalaiselle tutuksi. Alueelle löytyy hurmaava vaihtoehto Tartosta.
Lue lisää: iltalehti.fi 25.4.2019


Open House Tallinn tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Tallinnan suljettujen ovien taakse


Oletko aina miettinyt, miltä Linnahallin sisällä näyttää tai minkälainen paikka on Koplin professoreiden kylä? Viikonloppuna 27.-28. huhtikuuta Tallinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa Open House Tallinn -tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden vieraille muuten suljetuissa rakennuksissa.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.4.2019


Jokin Tallinnassa muuttui parissa vuodessa - Vironsuomalaiset ilmapiirin kiristymisestä: ”Enää ei arastella sanoa suoraan, jos suomalainen ei miellytä”


Paikallisten suomalaisten mielestä Tallinna kehittyy kahteen suuntaan: väkivaltaa ja turvattomuutta on vähemmän kuin ennen, mutta suullinen soimaaminen ja herjaaminen ovat lisääntyneet.
Lue lisää: iltalehti.fi 25.4.2019


Tässä on Tallinnan haastaja, edullinen ja kiehtova Tartto – näin halpaa siellä on


Kulttuuria, historiaa, kauniita maisemia – ja Tallinnaa edullisempi hintataso. Pikkumatkan päästä Tallinnasta sijaitseva Tartto haastaa Viron pääkaupungin kesän matkakohteena.
Lue lisää: is.fi 23.4.2019


Matkailujohtaja IL:lle: Viron kalleutta liioiteltu Suomessa


Viron matkailunedistämiskeskuksen johtajan Margus Samelin mukaan Viron kalleutta on liioiteltu Suomessa, kertoo Iltalehti.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 22.4.2019


”Nyt tuli hätä pöksyyn” - suomalaiset hylkäsivät Tallinnan ja näistä syistä se johtuu


Suomalaisten matkailu Viroon ottaa nyt nopeasti takapakkia.
Lue lisää: iltalehti.fi/ 22.4.2019


Viisi vinkkiä pääsiäisen viettoon Tallinnassa!


Tässä verkkolehti Tallinna24:n toimituksen keräämät viimehetken menovinkit pääsiäisviikonlopuksi Tallinnaan!
Lue lisää: tallinna24.ee 18.4.2019


Tallinnan uusin nähtävyys vie huipulle – ostoskeskuksen katolla oleva maailmanpyörä nostaa 120 metriin


Skywheel of Tallinn tarjoaa kaupungin hulppeimman näköalapaikan.
Lue lisää: rantapallo.fi 18.4.2019


Tutustu Tallinnaan pyöräilemällä vanhastakaupungista Kalamajaan ja takaisin


Tallinnasta ei löydy liiemmälti pyöräteitä, mutta kaupunkiin voi silti tutustua pyöräillen. Retki alkaa vanhastakaupungista ja etenee Kalamajan kautta lähtöpisteeseen.
Lue lisää: apu.fi 15.4.2019


Kerro se virolaisin kukkasin


Viro on keväisin puutarha-aiheisten tapahtumien runsaudensarvi. Osa tapahtumista on vain puutarhatuotteisiin keskittyviä ja osa taas monipuolisia kevätmarkkinoita, joiden ohjelmassa on paljon muutakin
Lue lisää: balticguide.ee 15.4.2019


Tallinnan pikaopas: vaeltele antiikkitorilla, syö viidakkoravintolassa ja nuku urbaanissa hostellissa


Etsimme Tallinnan parhaat ravintolat, kahvilat, shoppailupaikat, nähtävyydet, baarit ja hotellit.
Lue lisää: apu.fi 15.4.2019


Viro haluaa suomalaismatkailijat takaisin – Tavoitteena palata vuoden 2013 tasolle


Tilastot puhuvat karua kieltä. Muutaman viime vuoden aikana suomalaismatkailijoiden määrä Virossa on kääntynyt laskuun. Asiasta kertovat myös matkailualan yritysten kokemukset. Ovipumppu ei laula enää samaan tahtiin, varsinkaan Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.4.2019


10 syytä valita Tallinnan sijasta Tartto


Mitäpä jos seuraavalla Viron-matkalla suuntaisitkin Tallinnaa kauemmas?
Lue lisää: iltalehti.fi 12.4.2019


Kun Viron lintukärpänen puraisi suomalaista


Viro on vienyt monen suomalaisornin sydämen mennessään, yksi heistä on Timo Nuoranen.
Lue lisää: balticguide.ee 12.4.2019


Tarkista tästä Tallinnan kauppakeskusten ja nähtävyyksien aukioloajat pääsiäisenä!


Tallinnassakin pitkäperjantai 19.4. ja ensimmäinen pääsiäispäivä 21.4. aiheuttavat joitakin muutoksia kauppojen ja nähtävyyksien aukioloajoissa. Toinen pääsiäispäivä eli maanantai 22.4. puolestaan on Virossa normaali arkipäivä.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.4.2019


Tallinnan outleteilla on huipputarjouksia


Pohjois-Tallinnassa, pienen matkan päässä meri- ja ilmailumuseo Lentosatamasta sijaitseva ostoskeskus Arsenal on kehittynyt kuin huomaamatta kiinnostavaksi outlet-liikkeiden keskukseksi.
Lue lisää: balticguide.ee 10.4.2019


Kansainvälinen valokuvataiteen keskus Fotografiska tulee Tallinnaan


Tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska avaa kesäkuussa ovensa Telliskiven luovassa keskuksessa.
Lue lisää: visittallinn.ee 10.4.2019


Mitä uutta tuore Tallinnan ulkomaalaisten matkailijoiden tutkimus kertoo suomalaisista?


Vuoden 2018 ulkomaalaisten matkailijoiden tutkimuksen mukaan Tallinna on suomalaiselle matkailijalle miellyttävä lomakohde ja myönteisten elämysten antaja. Tallinna on kaunis, sympaattinen, kompakti, historiallinen, hyvä ostoskohde, mielenkiintoinen, tuttu ja kotoisa, sanovat suomalaiset.
Lue lisää: visittallinn.ee 10.4.2019


T1 Mall of Tallinn -keskuksen maailmanpyörä avataan huhtikuussa


Maailmanpyörästä ennakoidaan yhtä Tallinnan uusista matkailuvetonauloista. Pyörä nousee merenpinnasta 120 metrin korkeuteen.
Lue lisää: balticguide.ee 9.4.2019


Tee rantaloma lähelle! Kylpyläparatiisi Viron pisimmällä rannalla


Viron ja Venäjän rajalla sijaitsevassa Narva-Jõesuussa lomailtiin jo tsaarin aikaan. Nykymatkailijallekin läheltä löytyvä rantakohde tarjoaa paljon.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.4.2019


Kevätaurinko helli ulkoilijoita Pärnussa – katso kuvat!


Pärnun uusi rantareitti oli viikonloppuna ahkerassa käytössä. Sunnuntaina upeasta auringonpaisteesta oli nauttimassa runsaasti ulkoilijoita.
Lue lisää: balticguide.ee 8.4.2019


Lakimuutos Virossa: viinat ja oluet viedään kokonaan piiloon kaupoissa


Viro ottaa käyttöön uudet keinot taistelussa alkoholin haittoja vastaan. Myös tupakat pannaan piiloon.
Lue lisää: aamulehti.fi 6.4.2019


Itä-Viron Sillamäelle rakennetaan uusi rantapromenadi


Itä-Virossa sijaitsevaan Sillamäen kaupunkiin rakennetaan uusi rantapromenadi, joka valmistuu arvion mukaan vuonna 2021.
Lue lisää: balticguide.ee 3.4.2019


Tallinnaan avautuu syksyllä uusi, upea konserttisali, kun Viron musiikki- ja teatteriakatemian odotettu konserttitalo valmistuu


Syyskuun 28. päivä Tallinnassa avautuu Viron musiikki- ja teatteriakatemian uusi, upea konserttisali. Samalla päättyy myös korkeakoulun 20 vuotta kestänyt odotus kunnon esiintymistiloista opiskelijoilleen.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.4.2019


Viljandin kansanmusiikkifestivaali


Vuosittain heinäkuussa Viljandin linnamäellä ja keskustassa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali ilmentää vahvasti yhtä erityistä, 1990-luvun alussa leviämään alkanutta ajattelutapaa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.4.2019


Suomalainen ”Viron Gordon Ramsay” kertoo, millaisiin ravintoloihin Tallinnassa ei kannata mennä – tämä on ”vaarallinen yhdistelmä”


Suomalainen, Virossa pitkään vaikuttanut kokki antaa ravintolasuosituksia Tallinnaan reissaaville.
Lue lisää: is.fi/ruokala 3.4.2019


Uusi 2 800-paikkainen pikalaiva Helsingin ja Tallinnan välille – Kuva: tältä näyttää pian merillä seilaava 250 miljoonaa maksanut ilmestys


Tallink-konserni ja Rauma Marine Constructions ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen uuden laivan rakentamisesta.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 1.4.2019


Huhtikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Huhtikuu herättää puutarhaharrastajat. Taiteilija ja puutarha-asiantuntija Sonja Lumme on kokenut Viron-kävijä. Hän kertoo vinkkinsä siihen, millaisia puutarha-aarteita Virosta voi löytää. Esittelemme myös kevään ja kesän puutarhamarkkinoita ympäri maata.
Huhtikuun The Baltic Guidesta selviää myös, mikä upea uusi matkailukohde Tallinnassa tässä kuussa avataan.
Lue lisää: balticguide.ee 1.4.2019


Tunnetko tätä Viron aavekaupunkia, jossa aika on pysähtynyt paikoilleen?


Viivikonna on Viron virallinen aavekaupunki, joka sopii pistäytymispaikaksi rappioromantiikkaan viehtyneille.
Lue lisää: is.fi 29.3.2019


Lue vinkit pääsiäisen viettoon Tallinnassa!


Vuonna 2019 pääsiäistä vietetään vasta huhtikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 19.-22. huhtikuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.3.2019


Viron matkailun monta kautta


Haapsalun asemarakennus on pikkukaupungin kokoa, mutta aseman asemalaituri on todella pitkä ja koko matkaltaan katettu. Katoksen pilaritkin on kauniisti puuleikkauksin koristeltu.
Lue lisää: balticguide.ee 21.3.2019


Näin toimii Tallinnan matkakortti eli Ühiskaart – Katso video!


allinnan julkisessa liikenteessä matkustaminen sujuu vaivatta, kun taskussa on paikallinen matkakortti eli Ühiskaart. Sen avulla matkailijakin liikkuu helposti ympäri Tallinnaa ja mikä parasta, hyvin edullisesti.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.3.2019


Viro ei ole enää halpa, mutta suomalaismatkailijaa kiinnostavatkin nyt muut asiat


Viroa on markkinoitu Suomessa kohta 30 vuotta hinta edellä. Todellisuudessa Viro ei enää ole erityisen edullinen.
Lue lisää: talouselama.fi 19.3.2019


Suomalaiset alkoivat karsastaa Viroa – paikalliset ymmällään: ”Suomalaisturisti on muuttunut oleellisesti”


Viron matkailuala aktivoitui romahtaneen suomalaismatkailun oikaisemiseksi.
Lue lisää: kauppalehti.fi 18.3.2019


Uusi kaupunkisuunnitelma voi tuoda veneet Tallinnan vanhan kaupungin Snelli-lammelle


Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan uusi kaupunkisuunnitelma voi tulevaisuudessa tuoda vanhassa kaupungissa sijaitsevalla Snelli-lammelle soutu- ja polkuveneitä.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2019


Pärnun aallonmurtaja täyttää tänä vuonna 150 vuotta – kaupungin symboli on suosittu kävelykohde


Pärnun uimarannan toisessa päässä sijaitseva aallonmurtaja on tuttu monelle suomalaisellekin. Harva kuitenkaan tietää, että pari kilometriä pitkä aallonmurtaja on Viron pisin lajissaan.
Lue lisää: balticguide.ee 13.3.2019


“Rakenna kotisi vain itsellesi”


Sisustussuunnittelija Lea Rosbäck rohkaisee ihmisiä sisustamaan kotinsa omista lähtökohdista.
Lue lisää: balticguide.ee 13.3.2019


Tallinnan-tunnelia aletaan suunnitella ensisijaisesti Helsingin keskustan kautta – Peter Vesterbackan Espoo-linjaus kärsi takaiskun


Peter Vesterbacka: ”Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten Helsingin hanke on ajatellut hoitaa rahoituksen ja rakentamisen.”
Lue lisää: hs.fi 11.3.2019


Kevät on Virossa kukkamarkkinoiden ja puutarhamessujen aikaa


Jo helmikuussa virolaiskauppojen valikoimiin saapuvat niin kukkien, yrttien kuin vihannestenkin siemenet ja kotipuutarhurit aloittavat taimien kasvatuksen.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.3.2019


Noblessnerin vanhaan valimoon syntyy koko perheen viihdekeskus Proto-keksintötehdas


Vielä maaliskuussa valimorakennus on vain tyhjä kuori, jossa ei ole paljon muuta kuin seinät. Lokakuuhun mennessä se saa uuden elämän virtuaalitodellisuutta hyödyntävänä keksintötehtaana.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.3.2019


Suomalaiset muuttuivat tärkeiksi


Virossa on näihin päiviin asti ajateltu, että suomalaismatkailijat ovat itsestäänselvyys. He tulevat joka tapauksessa ilman, että virolaisten tarvitsisi tehdä asian eteen yhtään mitään.
Lue lisää: balticguide.ee 6.3.2019


Näin teet asuntokauppaa Virossa – Kaupanteossa on yksi suuri ero verrattuna Suomeen


Moni suomalainen haaveilee kodista tai ainakin kakkosasunnosta Virossa. Asuntokauppojen tekeminen eteläisessä naapurissa on helppoa ja turvallista, kunhan muistaa muutaman asian, jotka ovat eri tavalla kuin Suomessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.3.2019


Upouusi kaksio maksaa Tallinnassa alle 100 000 euroa – ja ero suomalaiseen kotiin näkyy heti


Asuntojen hinnat Tallinnassa ovat edelleen edullisia suomalaisille. Suosituimmat alueet suomalaisille ovat Kalamaja ja Tallinnan keskusta.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 4.3.2019


Maaliskuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Esittelemme laajasti Tallinnan huimaa sisustus- ja remonttiliikkeiden valikoimaa ja kuulemme sisustussuunnitelijan suosituksia. Monipuolisessa lehdessä on myös asiaa auton kevätkuntoon laittamisesta, virolaisesta muodista ja jopa oluessa kylpemisestä.
Lue lisää: The Baltic Guide 4.3.2019


Patarein vankilaan perustetaan kommunismin uhrien museo


Tallinnassa sijaitsevaan entiseen Patarein vankilaan perustetaan kommunismin uhreille omistettu museo. Asiasta kertoi tänään muun muassa Viron yleisradio ERR.
Lue lisää: balticguide.ee 2.3.2019


Viimsi Spa K18+ -kylpylä tarjoilee elämyksiä aikuiseen makuun


Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä sijaitsee monipuolinen Viimsi Spa, jossa on yhden katon alla niin hotelli, elokuvateatteri kuin kolme erilaista kylpylääkin.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.2.2019


Katso, miltä näyttää Tallinnan sataman uusi risteilyterminaali!


Pealinn-lehden uutisen mukaan Tallinnan satama suunnittelee parhaillaan uutta risteilyterminaalia kansainvälisten risteilyalusten käyttöön.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2019


Asuntojen hinnat ovat Tallinnassa edelleen edullisia suomalaisille – Uuden kaksion saa alle sadalla tonnilla!


Suomalaisten Virossa tekemien kiinteistökauppojen huippuvuosi oli 2010, jolloin kauppoja tehtiin lähes tuhat. Viime vuonna kauppojen määrä oli enää alle viisisataa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.2.2019


TT: Tallinna jo Helsingin hinnoissa – vain lihatuotteet halvempia


Monet elintarvikkeet ovat Tallinnassa kalliimpia kuin Helsingissä.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 15.2.2019


Tässä ovat Tallinnan uudet kylpylät!


Tallinnassa on viime aikoina avannut ovensa useampikin uusi kylpylä. Lisäksi vanhat tutut kylpylät ovat uudistuneet remontin myötä.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.2.2019


Viron parhaimmaksi matkailukohteeksi valittiin Tallinnan Maarjamäen linna


Viron parhaan matkailukohteen palkinnon saanut Maarjamäen linna on parin kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.
Lue lisää: balticguide.ee 13.2.2019


Plácido Domingo esiintyy Tallinnassa 19.2.


Yksi Viron musiikkitalven suurtapahtumista on espanjalaisbaritoni Plácido Domingon konsertti Tallinnan Saku Suurhallissa 19. helmikuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 12.2.2019


Hintojen nousulla on merkittävä rooli suomalaisten Viron-matkailun jatkuvassa laskussa, arvioivat ETV:n uutiset.


Lue lisää Viron kielellä: err.ee 8.2.2019


Liput Viron tanssijuhlille on jo myyty loppuun – Laulujuhlille lippuja on vielä saatavilla


Viron yleisradion uutisen mukaan liput ensi kesänä järjestettäville tanssijuhlille Tallinnassa on jo myyty loppuun. Laulujuhlille on vielä lippuja saatavilla.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.2.2019


Uudistunut Tallinnan Teletorni kasvatti kävijämääräänsä viime vuonna


Vuonna 2018 Tallinnan tv-tornissa eli Teletornissa vieraili lähes 158 000 ihmistä. Heistä 60 prosenttia oli virolaisia ja 40 prosenttia ulkomaisia turisteja. Kävijämäärä oli neljän edellisen vuoden suurin.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.2.2019


Tallinnassa järjestetään Tourest-matkamessut ensi viikonloppuna


Baltian kenties suurimmassa matkailualan tapahtumassa esittäytyy tänä vuonna yli 500 näytteilleasettajaa 32 eri maasta.
Lue lisää: balticguide.ee 4.2.2019


Tallinnan eläintarhassa pääsee viikonloppuisin seuraamaan norsujen ja sarvikuonojen kylpemistä


Erikoisohjelmaa on luvassa eläintarhan norsutalossa joka viikonloppu 2.2.-31.3.2019. Kävijät pääsevät näkemään muun muassa sekä norsujen että sarvikuonojen pesemistä ja treenaamista.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.2.2019


Helmikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Helmikuun The Baltic Guide on omistettu talvilomalle ja kauneudelle.
Viro tarjoaa talvilomalle tulijalle paljon tekemistä, oli sitten hurjapäinen aktiivilomailija tai rauhallisten kultuurielämysten ystävä.
Lue lisää: http://balticguide.ee/helmikuu-2019/ 2.2.2019


Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat


Reissu tuttuun Tallinnaan sujuu paremmin, kun pidät mielessä muutaman nyrkkisäännön.
Lue lisää: rantapallo.fi 1.2.2019


Helpotusta Jätkäsaaren liikennesumppuun? Maailman vilkkaimman matkustajasataman ruuhkia avataan älyratkaisuilla


Helsingin Jätkäsaaren liikennesumppuun haetaan helpotusta älyliikennekokeiluista.
Lue lisää: is.fi 29.1.2019


Virosta voi ostaa reseptilääkkeitä aiempaa helpommin – hinnat jopa 60 % halvemmat


Lääkkeiden osto suomalaisella digireseptillä onnistuu nyt myös Virossa. Kela-korvaukset mutkistavat kuitenkin reseptilääkkeistä saatavaa hintahyötyä.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 29.1.2019


Vuosi 2019 on huippukonserttien vuosi Virossa – Moniin konsertteihin on lippuja vielä satavilla!


Konserttitarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Viroon saapuu esiintymään niin indie rock -yhtyeitä, kuin klassisen musiikin huippunimiäkin. Stadionluokan rockbändejä unohtamatta.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.1.2019


Viron taidemuseo keräsi ennätysmäärän kävijöitä viime vuonna


Vuosi 2018 oli tapahtumarikas Viron taidemuseolle. Se järjesti yhteensä 32 näyttelyä ulkomailla, kuusi näyttelyä Virossa ja keräsi ennätyksellisen kävijämäärän.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.1.2019


Saarten tunnelma on ainutlaatuinen


Saarenmaan saaren ruokokattoiset talot, kiviaidat ja tuulimyllyt tuovat mieleen menneen maailman. Liikkuminen Viron suurimmalla saarella on helppoa omalla autolla, linja-autolla, polkupyörällä, patikoiden tai vaikkapa veneellä.
Lue lisää: balticguide.ee/ 21.1.2019


Luontoa, historiaa ja rantaelämää


Pärnun asema Viron suosituimpana kesälomakohteena ei ole uhattuna. Eikä ihme, sillä kesäpääkaupungin tärkeimmät matkailuvaltit, puhdas ja turvallinen merenranta sekä vehreät puistot, hurmaavat matkailijoita vuodesta toiseen.
Lue lisää: balticguide.ee 20.1.2019


Tässä on Tallinnan uusi, nouseva alue – ”Tallinnan Eiranranta” on oluen- ja kulttuurinystävän paratiisi


Mitä tekemistä keksisi Tallinnassa, vanhassa suosikissa, jossa moni suomalainen on käynyt, ei vain yhtä tai kahta kertaa, vaan useaan otteeseen?
Lue lisää: Iltasanomat 18.1.2019


Eckerön Finlandia palasi liikenteeseen - tältä uudistetulla laivalla näyttää


Helsingin ja Tallinnan välillä kulkeva m/s Finlandia on uudistunut. Uudistukset lisäävät matkustusmukavuutta.
Lue lisää: Iltalehti 18.01.2019


Tarton ravintolakuu on huippusuosittu


Tarton alkuvuoden tärkeimpiä tapahtumia on koko helmikuun kestävä Tarton ravintolakuu Maitsev Tartu (Maistuva Tartto).
Lue lisää: balticguide.ee 17.1.2019


Tämän rakennuksen ohi sinäkin saatat kävellä Tallinnassa – et uskoisi, miten kylmääviä asioita siellä tapahtui


Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevalla komealla rakennuksella on karmea historia.
Lue lisää: rantapallo.fi 16.1.2019


Suomalaisten Viron-matkailu hienoisessa laskussa – Porvoolainen matkailuasiantuntija Mikko Savikko: "Perhematkailu on kasvussa"


Suomalaisten matkustaminen eteläiseen naapuriin ei ole isossa kuvassa vähentynyt merkittävästi, vaikka julkisuudessa puhutaan paljon halvemman Latvian saamasta suosiosta.
Lue lisää: itavayla.fi 16.1.2019


Lähes 300 000 virolaista eli vuonna 2017 köyhyysriskissä – Määrä kasvoi vuodesta 2016


Viron tilastokeskuksen mukaan vuonna 2017 virolaisista 22,6 prosenttia eli 295 000 ihmistä eli köyhyysriskissä. Määrä kasvoi 1,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.1.2019


Viljandi vei runoilijan tunnelmallaan


Runoilijana ja lastenkirjailijana tunnetuksi tullut Ville Hytönen tykästyi Viljandin fiilikseen ja ihmisiin.
Lue lisää: balticguide.ee 14.1.2019


Ensi viikonloppuna Balti Jaam -torilla on mahtava kirpputoritapahtuma


Sunnuntaina 20. tammikuuta Balti Jaam -torin yläkerta muuttuu suureksi kirpputoriksi, jonne voi sekä tulla myymään aarteita kaappiensa kätköistä että tekemään edullisia ostoksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.1.2019


Hansa ja kaupunki


Tallinna oli hansakaupunki. Tietenkään hansakaupunki Tallinnan nimi ei ollut Tallinn, vaan saksalaisittain Reval, olihan Hansa saksalainen.
Lue lisää: balticguide.ee 12.1.2019


Mustamäen kylpyläkeidas


Nyt viimeistään voi unohtaa nuhjuiset kokemukset 1990-luvun Tallinnan Mustamäen alueesta toreineen. Mustamäen kerrostalojen keskellä kohoaa syksyllä avattu Mustamäe Elamuste Keskus, jonka yksi osa on Elamus Spa, Elämysten kylpylä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.1.2019


Oletko menossa keväällä Viroon? Viking Linella on sinulle hyviä uutisia


Vaikka Suomessa on jo uutisoitu Viron matkailun suosion hiipumisesta niin varustamoyhtiö Viking Line näkee asian toisin.
Lue lisää: iltamakasiini.fi/ 12.1.2019


Viron pelottavimmat paikat - kuusi selkäpiitä karmivaa kokemusta


Kummitustarinoita, rapistuva vankila ja makkaraa ihmislihasta. Virosta löytyy nähtävää kauhusta kiinnostuneille.
Lue lisää: iltalehti.fi 11.1.2019


Viro–suomi-verkkosanakirja on ilmestynyt – viron kielellä on juhlavuosi


Keskiviikkona 9. marraskuuta 2019 julkistettiin Tallinnassa Kotimaisten kielten keskuksen ja Eesti Keele Instituutin yhteistyönä laatima Viro–suomi-verkkosanakirja, joka on netissä vapaasti kaikkien käytettävissä. Sanakirjahankkeen suojelijana on toiminut rouva Jenni Haukio.
Lue lisää: balticguide.ee 11.1.2019


Kansallispuistojen Viro


Viron kansallispuistot johdattelevat lintulahdille, korpimaille, soille ja saaristoon.
Lue lisää: balticguide.ee 9.1.2019


Prisma avaa Tallinnaan lähivuosina 10-15 uutta supermarketia


Prisma on lähtenyt Virossa vahvalle kasvu-uralle muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Päivittäistavarakaupan kovaan kilpailutilanteeseen Tallinnassa vastataan mittavalla laajentumissuunnitelmalla, jonka tavoitteena on avata 3-4 seuraavan vuoden aikana Viron pääkaupunkiin 10-15 uutta Prisma-supermarketia.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.1.2019


Koe Länsi-Viron historialliset teollisuushelmet


Monet Viron vanhat tuotantolaitokset, rautatieasemat ja vesitornit ovat jääneet pois alkuperäisestä käytöstään ja toimivat nykyään matkailukohteina, jotka kutsuvat tutustumaan Viron jännittävään teollisuushistoriaan.
Lue lisää: balticguide.ee 5.1.2019


Tammikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Vuosi alkaa huiman monipuolisella Viron matkakohteita esittelevällä paketilla.
Lue lisää: balticguide.ee 4.1.2019


Helppous ja edulliset hinnat houkuttavat Tallinnaan – lue viisi syytä matkustaa Viron pääkaupunkiin


Halpa hintataso, lyhyt välimatka ja hyvä palvelutarjonta houkuttavat suomalaisia Tallinnaan kerta toisensa jälkeen.
Lue lisää: rantapallo.fi 3.1.2019


Alet ovat alkaneet! – Nyt kannattaa tulla ostoksille Tallinnaan!


Heti uudenvuoden jälkeen osassa Tallinnan kaupoista ja kauppakeskuksista käynnistyivät alennusmyynnit.
Lue lisää: tallinna24.ee 3.1.2019


Tallinkin toimitusjohtaja uskoo suomalaisten paluuseen Viroon, muttei näe tarvetta tunnelille


Tallinkin toimitusjohtajan Paavo Nõgenen mukaan Virosta ovat tehneet kalliin polttoaineet, ei alkoholivero. Suomalaisille sijoittajille hän lupaa Tallinkista hyvää ja varmaa osinko-osaketta.
Lue lisää: kauppalehti.fi 2.1.2019


Vuodenvaihteessa juhlitaan myös Viron 100-vuotisjuhlan päätöstä – yleisö voi osallistua yhteistansseihin


Vuoden loppuminen tarkoittaa Virossa myös satavuotisjuhlavuoden päätöstä.
Lue lisää: balticguide.ee 28.12.2018


Neljä vinkkiä uuden vuoden viettoon Tallinnassa!


Tallinna tarjoaa tänäkin vuonna monta tapaa juhlistaa vuoden vaihtumista. Tallinna 24:n toimitus keräsi neljä vinkkiä uuden vuoden viettoon Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.12.2018


Katso tästä laivojen matkustajaterminaalien aukioloajat jouluna!


Helsingin Sataman matkustajaterminaalit palvelevat laivamatkustajia jouluna poikkeusaukioloajoin.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.12.2018


Näin toivotat hyvää joulua viroksi!


Vietätkö joulu Tallinnassa? Tässä muutama vironkielinen fraasi ja jouluun liittyvä sana, joilla pärjäät, vaikka et viroa puhuisikaan!
Lue lisää: tallinna24.ee 22.12.2018


Oletko tulossa joulun viettoon Tallinnaan? – Muista varata pöytä ravintolasta etukäteen!


Tallinnan suosituimpiin ravintoloihin kannattaa ehdottomasti varata pöytä etukäteen varsinkin jouluksi, kun liikkeellä on paljon ihmisiä ja ravintoloissa tarjolla erityinen joulumenu tai joulubuffet.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.12.2018


Katso tästä joulun sää Tallinnassa – Luvassa on vähäistä lumisadetta ja jopa auringonpaistetta!


Tänä vuonna Tallinnaan saatiin kuin saatiinkin valkea joulu. Jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna on vielä luvassa lumisateita, joten eiköhän lumi myös maassa pysy.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.12.2018


Tässä viisi kivaa joulukohdetta Tallinnassa – Pyhien aikana ehdit piipahtaa niissä kaikissa!


Keskieurooppalainen joulutunnelma toreineen on Suomesta vain lyhyen laivamatkan päässä. Tallinnan keskiaikainen vanha kaupunki ja monet tapahtumat tarjoaa erityisesti joulun aikaan paljon nähtävää ja koettavaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.12.2018


Tallinnan joulutori on vuosi vuodelta upeampi – katso kuvat!


Iloinen joulutunnelma täyttää Tallinnan Raatihuoneentorin joka vuosi joulun alla. Katso, miltä kuuluisa joulutori näyttää tänä vuonna!
Lue lisää: rantapallo.fi 20.12.2018


Etsitkö jouluksi viihtyisää ruokapaikkaa Tallinnasta? – Herkullinen joulubuffet on tarjolla useammassakin ravintolassa


Tallinnassa useampikin ravintolan tarjoilee joulunpyhinä herkullista joulubuffetia. Tarjolla on sekä virolaisia että suomalaisia jouluruokia.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.12.2018


Nauti Tallinnan talvitunnelmasta – katso hienot kuvat talvisesta vanhastakaupungista


Lue lisää: balticguide.ee 18.12.2018


Vielä ehdit jouluostoksille Tallinnaan! Viime hetken shoppailuvinkit


Aiotko vielä joulun alla käväistä ostosreissulla Tallinnassa? Näistä paikoista löydät täytettä pukinkonttiin.
Lue lisää: iltalehti.fi 17.12.2018


Vuosi vaihtuu komeasti


Tallinnan suuri ilotulitus päättää 100-vuotisjuhlavuoden.
Lue lisää: balticguide.ee 17.12.2018


Virosta löytyy useita maailman parhaiksi valittuja matkakohteita – Oletko jo käynyt näissä paikoissa?


Pääkaupunkinsa lisäksi Viro tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa. Pienestä maasta löytyy useampikin kohde, jotka on listattu maailman parhaiden matkakohteiden joukkoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.12.2018


Viru-hotellin ympäristö mullistuu lähivuosina, kun Tallinnan kaupunki uudistaa keskusta-aluetta – Katso kuvat!


Taustalla on Tallinnan kaupungin uusi Peatänav- eli pääkatuprojekti, jonka tarkoituksena on muuttaa noin puolentoista kilometrin mittainen katuosuus, joka kulkee Vapaudenaukiolta Pärnu maanteeta pitkin Viru-aukion liikenneympyrään ja siitä Narva maanteeta pitkin aina Jõe-kadun risteykseen asti, viihtyisäksi ja jalankulkijaystävälliseksi kaupunkitilaksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.12.2018


Katso tästä Tallinnan kauppakeskusten ja nähtävyyksien aukioloajat jouluna!


T24:n toimitus kokosi Tallinnaan joulunviettoon tuleville käytännöllisen joulumuistion, josta löytyvät kaikki kaupungin joulunajan tärkeimmät tapahtumat, aukioloajat ja käyntikohteet.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.12.2018


Pärnun uusi kävelyreitti avattu – katso kuvat!


Pärnun aallonmurtajalle vievä kävelytie on valmis. Noin puolen kilometrin pituinen puinen kävelysilta kulkee Estonia-laivan muistomerkiltä kohti merta.
Lue lisää: balticguide.ee 16.12.2018


Tallinnan joulutorilla poliiseja automaattiaseiden kanssa


Raskaasti aseistetut poliisit ovat turvanneet joulutoria keskiviikosta lähtien.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 15.12.2018


Virossa minimipalkka nousee ensi vuonna 540 euroon


Lue lisää: tallinna24.ee 14.12.2018


Tallinnan ihana Katariinankuja henkii keskiaikaa ja käsityöperinteitä


Joko tunnet tämän viehättävän Tallinnan-kohteen? Katariinankuja on myös mainio ostospaikka.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.12.2018


Tallinnan laivat menevät tammikuussa joukolla telakalle – Osalla aluksista ei ole korvaavaa liikennettä


Tammikuun on Tallinnan laivoille perinteistä telakointiaikaa. Vuodesta ja remontointi- ja korjaustarpeesta riippuen laivat viettävät telakalla muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.12.2018


Uusi kiinnostava käyntikohde Tallinnassa on taidetehdas ARS – Ainutlaatuinen luovien alojen keskus avaa nyt oviaan myös matkailijoille


ARS-taidetehdas Tallinnan Tondissa on yli 90 taiteilija, muotoilijan ja designyrityksen koti. Kristinen kaupunginosassa sijaitseva perinteikäs luovien alojen keskus on nyt avaamassa oviaan myös matkailijoille ja muotoutumassa uudeksi kiinnostavaksi käyntikohteeksi Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.12.2018


Matka: Tallinnan joulutori – tunnelmaa, lahjoja ja makuelämyksiä


Keskiaikaisen Raatihuoneentorin joulutoria valvoo komea joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1441.
Lue lisää: moottori.fi/matkailu 6.12.2018


Tallinnassako kalliit hinnat? Näiden ostosten takia kaupunkiin kannattaa yhä matkustaa


Apteekkituotteita, käsitöitä ja erikoisuuksia, joita ei Suomesta löydy. Muun muassa näiden tuotteiden perässä Tallinnaan kannattaa yhä matkustaa.
Lue lisää: is.fi/matkat 5.12.2018


Laita talteen: Tallinnan suurimpien ostoskeskusten aukioloajat joulunpyhinä


Virossa joulunpyhät ja uusivuosi eivät hiljennä kaupantekoa samaan tapaan kuin Suomessa. Tyypillistä on, että kauppakeskus voi olla kiinni, mutta sen sisällä oleva market on avoinna.
Lue lisää: balticguide.ee 4.12.2018


Oletko tulossa itsenäisyyspäivänä minilomalle Viroon? – Tässä vinkit maaseudun ravintolahelmistä!


Virossa kannattaa pistäytyä suomalaisille hyvin tuttujen Tallinnan, Tartton ja Pärnun ulkopuolelle myös talviaikaan. Pienen maan suurkaupunkikolmion väliin jää valtavasti nähtävää ja koettavaa, ja Viron keskieurooppalaishenkinen maaseutu poikkeaa oleellisesti suomalaisesta kansallismaisemasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.12.2018


Joulukuun Baltic Guide on ilmestynyt


Nyt on aika nauttia Viron joulusta! Etelänaapuri on täynnä viehättäviä joulumarkkinoita ja -toreja, konsertteja ja hauskoja koko perheen joulutapahtumia. Niistä kerromme joulukuun numerossa. Viron-matkalla kannattaa ostaa pukinkonttiin virolaisia ​​joululahjoja. Esittelyssä paljon kiinnostavia lahjaideoita moneen makuun. Tuttuun tapaan lehtiä roppakaupalla ravintolavinkkejä, ja suklaatakin testaillaan. Ja kun pyhät on otettu rennosti, voi lähteä ulkoilemaan Viron eri kuntoradoille, joista kerromme laajassa luontojutussa. Hyviä lukuhetkiä jouluisen Baltic Guiden parissa!
Lue lisää: The Baltic Guide - Joulukuu 2018


Tallinnan-tunneli tuskin toteutuu tällä vuosisadalla


Riittääkö tunnelin rakentamiseksi taloudellista logiikkaa?
Lue lisää: kauppalehti.fi 4.12.2018


Näin digi-Viro pesee digi-Suomen – vertailimme sähköisiä palveluja


Viro on noussut digitalisaation mallimaaksi. Miksi, miten ja milloin digitaalisuudestaan tunnettu Suomi jäi etelänaapurille kakkoseksi?
Lue lisää: apu.fi 3.12.2018


Viron lähetystötalon varastetut vuodet 1940–1994


Kaivopuiston lähetystö on Viron itsenäisyyden jatkuvuuden tunnus. Johdonmukaisesti tätä korosti Suomen viranomaisille ulkoministeri, lähettiläs ja lopulta presidentti Lennart Meri. Lopulta he sen sitten ymmärsivät. Tämä on tarina siitä puolesta vuosisadasta, jona talo todisti yhtä aikaa Viron tasavallan itsenäisyyttä ja laitonta miehitystä siltä varastettuna omaisuutena Helsingissä.
Lue lisää: estofennia.eu 2.12.2018


Tältä näyttää Tallinnan uusin ostoskeskus T1 – Katso video!

Marraskuun alussa Tallinnassa avasi ovensa hulppea, yli 80 000 neliömetrin kokoinen T1 - The Mall of Tallinn.


Lue lisää: tallinna24.ee 2.12.2018


Suomalaiset kävivät Tallinnan risteilyillä jo 1800-luvulla – tällaista matkanteko oli


Nykyään matkustajamäärät Helsinki–Tallinna-reitillä ovat miljoonaluokkaa, mutta höyrylaivojen aikaan matkustaminen ei ollut yhtä vilkasta.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 1.12.2018


Tallinnan sataman A-terminaalin edustan liikennejärjestelyt ovat muuttuneet – Alueelle on myös avattu uusi lyhytaikainen pysäköintialue


Tallinnan matkustajasataman A-terminaalin edustan liikennejärjestelyjä on muutettu ja selkeytetty jalankulkijoiden turvallisuuden lisäämiseksi. Lisäksi terminaalin edustalla on avattu uusi lyhytaikainen Kiss & Sail -pysäköintialue, jossa pysäköinti on sallittu 15 minuutin ajan.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.11.2018


JOULUOSTOKSILLE TALLINNAAN? SHISHI JA 2 MUUTA UUTUUSKOHDETTA SISUSTAJALLE


Jos kaipaa joulufiilistelyä, kannattaa katsoa merta edemmäksi. Tallinnassa pääsee nauttimaan eurooppalaisesta joulutunnelmasta ja laadukkaista putiikeista, joista löytää joulun ihanimmat lahjat.
Lue lisää: dekolehti.fi 30.11.2018


Esittelemme kolme kylpylää Itä-Virossa – Hemmotteluloma tarjoaa monipuolisesti ihonhoitoa, aromirituaaleja ja mutakylpyjä


Pietarin aristokraattien luoma kylpyläperinne kukoistaa itäisessä Virossa edelleen. Esittelemme kolme kokemisen arvoista kylpylää.
Lue lisää: seura.fi/matkailu 30.11.2018


Tanja ja Ville muuttivat 4 vuotta sitten Viroon, eivätkä enää halua palata Suomeen - nyt he kertovat, miksi elämä on siellä paremmin


Paloheimojen mielestä Viro on yrittäjälle ystävällinen valtio. Suomesta he eivät kaipaa kuin salmiakkia, sukulaisia ja raikasta vesijohtovettä.
Lue lisää: iltalehti.fi 29.11.2018


Otepäällä avataan hiihtokausi joulukuun alussa


Talven ensimmäisien pakkaspäivien myötä ovat lumitykit laulaneet Otepäällä täydellä teholla. Munamäen ja Kuutsemäen hiihtokeskuksissa lunta on tehtailtu yöt läpensä tarkoituksena avata ne lauantaina 1.12.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2018


Lennä saarien talvitunnelmaan


Viron suursaaret Saarenmaa ja Hiidenmaa ovat suosittuja kesänviettopaikkoja, mutta ei ole mitään syytä unohtaa niitä talvilomakohteina.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2018


Tallinnassa on joulumarkkinat joulukuussa joka viikonloppu!


Joulukuussa Tallinnassa järjestetään käytännössä joka viikonloppu vähintään yhdet tai useammatkin joulumarkkinat. Nämä design- ja käsityötapahtumat tarjoavat matkailijalle mitä mainioimman mahdollisuuden jouluostosten tekoon.
Lue lisää: tallinna24.ee 29.11.2018


Prisma avaa ensimmäisen supermarketin Tallinnan vanhaan kaupunkiin


Viron yleisradion uutisen mukaan Prisma avaa ensimmäisen supermarketin Tallinnan vanhassa kaupungissa.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2018


Missä syödä Tallinnassa? Tässä ovat kaupungin parhaat ravintolat


Halpa hinta ja korkea taso ovat syitä, joiden vuoksi Tallinnan-matkalla kannattaa herkutella. Katso lista kaupungin parhaista ravintoloista!
Lue lisää: rantapallo.fi 27.11.2018


Suomalaisten lomailu Virossa hiipui toista kesää – alamäkeä yli 100 000 majoitusvuorokautta


Viron hotellit ja muut majoitusliikkeet menettivät merkittävästi suomalaisia asiakkaita jo toista kesää peräkkäin, osoittaa Viron tilastokeskuksen perjantaina päivittämä majoitustilasto.
Lue lisää: estofennia.eu 7.10.2018


Risteily on yhä suositumpi tapa viettää joulua


Viime vuosina jouluristeilyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Kysyntää on erityisesti juuri jouluaaton risteilylle, mutta entistä suositumpaa on lähteä matkaan myös hieman ennakkoon, aatonaattona.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.11.2018


Kylätavernoista kartanoihin ja gourmet-maatiloihin – kokosimme 5+1 ympärivuotista ravintolahelmeä Virossa


Valitsimme Viron maistuvalta maaseudulta ruokapaikkoja, jotka kannattaa sisällyttää matkareitin varrelle.
Lue lisää: paivanlehti.fi 27.11.2018


Viinatehdas Liviko juhlii 120-vuotissyntymäpäiviään järjestämällä ainutlaatuisia tutustumiskierroksia tehtaallaan Tallinnassa


Tallinnan keskustassa, lyhyen matkan päässä Stockmannista, sijaitsee virolaisen Livikon viinatehdas. Yritys juhlii tänä vuonna 120-vuotisjuhlavuottaan järjestämällä ryhmille ensimmäistä kertaa koskaan tutustumiskierroksia tehtaaseensa.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.11.2018


Viro huolestui suomalaisturistien katoamisesta – IS:n lukijat haukkuvat ”ynseäksi”: ”Jopa suomalaiset ovat heidän rinnallaan kohteliaita”


VIROLAISET ja erityisesti tallinnalaiset yrittäjät kaipaavat taas suomalaisia ja niitäkin turisteja, joita takavuosina kutsuttiin alentuvasti ”poroiksi” heidän ei-niin-eurooppalaisten juomatapojensa vuoksi.
Lue lisää: is.fi/matkat 27.11.2018


Suomalaisten into matkustaa Viroon hiipuu – puoliksi Tallinnassa asuvalla Tapiolla on selvä näkemys, mistä se johtuu


Asiantuntijat kertovat, mikä on syynä Tallinnan matkailumäärien vähenemiseen.
Lue lisää: is.fi/matkat 26.11.2018


Ostoskeskus T1 on Tallinnan uusin ravintolakeskittymä


Marraskuun alussa Tallinnassa avautunut T1-ostoskeskus kätkee sisäänsä mahtavien ostosmahdollisuuksien lisäksi kiinnostavan Taste of Tallinn -ravintolamaailman.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.11.2018


Pää pyörälle vesiputkessa ja varpaat katossa


Majesteetillisen juhlavan Viron kansallismuseon rakennuksen vieressä on talo, jossa kaikki on nurin niskoin. Tagurpidi Maja on katollaan seisova talo.
Lue lisää: balticguide.ee 25.11.2018


Suomalais­turistien kaikkoaminen hämmentää Virossa, lehdistössä se saa enemmän huomiota kuin ilmaston­muutos – ”Tulkaa takaisin, ei haittaa jos on juovuksissa!”


Aasiasta ja Keski-Euroopasta tulee yhä enemmän matkailijoita, mutta Virossa ihmetellään, mihin suomalaiset katosivat.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 25.11.2018


Suomalaisturistien määrä Tallinnassa romahti - 9 euron tuopit ovat liikaa jopa apulaiskaupunginjohtajalle: ”Jos minä saisin päättää, laskisi Viro alkoholiveroa ja nopeasti”


Suomalainen matkailu Tallinnaan vähenee nopeasti, sillä Virosta on tullut liiankin tuttu ja turvallinen ja sen hintataso on noussut liian nopeasti. Tallinnan suomalaisen matkailuasiantuntijan mukaan suomalaismatkailijat eivät kelpaa Virolle entiseen tapaan, sillä he ovat virolaisille liian köyhiä.
Lue lisää: iltalehti.fi 24.11.2018


Porsaanpaistia ja hapankaalia


Keitettyä kieltä, maksakastiketta, hapankaalikeittoa, silliä perunoiden kera. Seinälle käsin kirjoitettu ruokalista tekee vaikutuksen: nyt ollaan virolaisen keittiön ytimessä.
Lue lisää: balticguide.ee 24.11.2018


Tallink on selättänyt Vikingin Itämerellä – Mitä virolaiset tekivät fiksummin kuin ahvenanmaalaiset?


Reilut 14 vuotta sitten ahvenanmaalaiset varustamoammattilaiset vilkuilivat vähintäänkin lievästi vahingoniloisina Viron rannoille. Tallink oli juuri ostanut Silja Linen silloiselta brittiomistajalta 470 miljoonan euron kaupalla.
Lue lisää: talouselama.fi 23.11.2018


Lue T24:n toimituksen vinkit Tallinnan joulutorille! - Näiden kojujen kohdalla kannattaa pysähtyä!


Tänä vuonna Tallinnan joulutorilla on monta kiinnostavaa ja pysähtymisen arvoista kojua. Tallinna24:n toimitus listasi tähän muutaman vinkin viikonloppua varten.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.11.2018


Tallinnan vanhakaupunki saa juhlavuoden kunniaksi uuden valaistuksen


Tallinnan kaupunginmuuri ja sen monet tornit saavat Viron 100-vuotisjuhlan merkeissä uuden ilmeen.
Lue lisää: balticguide.ee 21.11.2018


Jouluhullujen taivas on avautunut Noblessnerin satamassa – Mieletön valikoima joulukoristeita on tarjolla ympäri vuoden!


Virolainen, kansainvälistäkin mainetta nauttiva joulukoristeyritys Shishi on avannut Tallinnan Lentosataman naapurissa sijaitsevaan Noblessnerin satamaan uuden showroom-myymälän.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.11.2018


Virossa flunssakausi selätetään yrteillä ja pippurilaastarilla – luontaistuotteiden arvostus kumpuaa maan historiasta


Virolaislääkärit luottavat lääkeyrtteihin. Sen sijaan kasvisruokavalioon Virossa suhtaudutaan yhä epäillen.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 19.11.2018


Tallinnan satamassa vieraili tänä kesänä ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia ja matkustajia


Viime kesänä Tallinnaan saapui taas ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia. Yhteensä 635 000 matkustajaa 170 eri maasta vieraili risteilysesongin aikana Viron pääkaupungissa. Joka toinen risteilyvieras saapui Tallinnaan joko Saksasta tai Yhdysvalloista.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.11.2018


Virolaisten joulun suosikkiruuat valittu – lue lista parhaista tuotteista


Tallinnassa hiljattain pidetyillä FoodFest-ruokamessuilla järjestettiin 16. kerran äänestys vuoden parhaimmista jouluruokatuotteista.
Lue lisää: balticguide.ee 17.11.2018


Rocca al Maren kauppakeskuksen ympärille rakentuu uusi kaupunginosa– Katso, miltä kauppakeskuksen ympäristö näyttää tulevaisuudessa!


Suomalaisten hyvin tuntema ja Cityconin omistama kauppakeskus Rocca al Mare Tallinnassa on viettänyt tällä viikolla 20-vuotissyntymäpäiviään. Tulevaisuudessa kauppakeskuksen ympäristö kokee suuren muutoksen, kun sinne rakennetaan kokonaan uusi kaupunginosa.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.11.2018


Uusi kävelytie vie aallonmurtajalle Pärnussa


Lue lisää: balticguide.ee 15.11.2018


Tallinna on nykyään turvallinen kaupunki suomalaismatkailijalle – Viron villi pääkaupunki on enää muisto vaan


Nykypäivän Tallinnan katukuvasta ovat käytännössä kadonneet kaikki 1990-luvulla turvattomuutta aiheuttaneet elementit, kuten katuprostituutio, katulapset ja kerjäläiset. Julkisessa liikenteessäkin kohtaa laitapuolenkulkijoita harvemmin kuin Helsingissä.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.11.2018


Viro rakentaa museon Suomeen viinaa trokanneille


Viroon perustetaan EU-rahalla museo vaalimaan Suomeen pimeää viinaa myyneiden trokareiden perinnettä, kertoo virolainen Ärileht.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 11.11.2018


Suomalaisturistien määrä Virossa laskee – Ovatko suomalaiset ja virolaiset kyllästyneet toisiinsa kuin vanha aviopari?


Viro ei näytä panostavan suomalaisiin matkailijoihin: matkailun edistämiskeskus aikoo jättää Helsingin matkamessut taas väliin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.11.2018


Tallinnan uusi T1-kauppakeskus avaa ovensa suurelle yleisölle vasta perjantaina 9. marraskuuta


Kauppakeskus T1 pahoitteli eilen Facebook-sivullaan, että julkisuudessa liikkuneiden monenlaisten tietojen takia....
Lue lisää: tallinna24.ee 7.11.2018


Tallinnasta voi saada uuden kaksion 100 000 eurolla – nämä pitää tietää, jos mielit hankkia asunnon lahden takaa


Suomalaiset ostavat Virosta keskimäärin 300 asuntoa vuodessa. Tallinnassa kauppamäärät ovat sadan paikkeilla.
Lue lisää: is.fi 7.11.2018


Hyvästi kolikot – Nyt Tallinnan julkisessa liikenteessä voi maksaa lähimaksukortilla


Tallinnan julkisen liikenteen lipunmyyntijärjestelmän uudistus saatiin onnellisesti päätökseen viime viikolla. Niinpä kertalipun ostaminen on matkailijalle nyt huomattavasti aikaisempaa helpompaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.11.2018


Viron menetetty maine


Tänä vuonna suomalaiset tiedotusvälineet ovat uutisoineet Viron hintojen noususta. On laskettu, montako prosenttia kuluttajahinnat ovat nousseet vuosituhannen alusta ja kerrottu, kuinka kallista alkoholi on Virossa verrattuna Latvian hintoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 6.11.2018


Tiesitkö että Tallinnassa on koko marraskuun ajan suomalaista designia näytillä?


Tallinnan Telliskiven pop upissa on marraskuun ajan myynnissä suomalaisten muotoilijoiden tuotteita. Turun Uuden muotoilun yhdistyksen järjestämä New Design Market....
Lue lisää: Facebook-sivu 4.11.2018


Viron romanttisin kaupunki? Tältä näyttää kaunis Viljandi


Kaipaatko kohdetta kahdenkeskisen viikonlopun viettoon? Mitäpä jos lähtisit Viroon.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.11.2018


Marraskuussa on väriä ja valoa – uusi The Baltic Guide on ilmestynyt


Marraskuu on kaikkea muuta kuin synkkä. Martin markkinat Helsingissä 24.–25.11. tuovat Viron värejä myös pohjoisnaapuriin. Kerromme markkinoista ja Viron maakuntien talvisista matkailukohteista erikoissivuillamme.
Lue lisää: thebalticguide 2.11.2018


Matkustaliikenne rautateitse Tallinnasta Pärnuun päättyy 8. joulukuuta


Matkustaliikenne rautateitse Tallinnasta Pärnuun päättyy 8. joulukuuta. Seuraavan kerran Pärnuun pääsee junalla, kun suunniteltu Baltian pikarautatie avataan liikenteelle.
Lue lisää Viron kielellä: arileht.delfi.ee 31.10.2018


Viking Line panostaa joulupöydässä kasvisherkkuihin – Myös lapsille on tarjolla oma joulupöytä


Tänä vuonna Viking Linen punaisten laivojen joulupöytään katetaan perinteisten jouluruokien lisäksi runsaasti kasvisvaihtoehtoja. Joulupöydän on suunnitellut ja toteuttanut Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä Viking Linen keittiömestareiden kanssa.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.10.2018


Uuden ohitustien rakentaminen aiheuttaa muutoksia ajoreitteihin Tallinnan sataman D-terminaalin ympäristössä


Tallinnan matkustajasataman D-terminaalin kupeessa käynnissä olevat uuden Reidi-ohitustie rakennustyöt aiheuttavat muutoksia ajoreitteihin.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.10.2018


Tallinnan joulutori avautuu jo reilun kahden viikon päästä!


Perinteinen Tallinnan joulutori avautuu Raatihuoneentorilla perjantaina 16. marraskuuta ja on avoinna 7. tammikuuta 2019 saakka.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.10.2018


Tallinn Card suosittelee: minne mennä ja mitä tehdä Tallinnassa


Tallinn Card on all-in-one -nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn Tallinnan 40 suosituimpaan museoon ja nähtävyyteen, matkustat ilmaiseksi Tallinnan julkisessa liikenteessä sekä nautit rahanarvoisista eduista opastetuilla kierroksilla, viihde- ja ajanvietekohteissa, kaupoissa ja ravintoloissa.
Lue lisää: visittallinn.ee 29.10.2018


Vieraita tuonpuoleisesta – tällainen on virolainen pyhäinpäivä


Vaikka halloween (ja etenkin sen kaupallinen puoli) Virossa tunnetaan, ei sitä maassa erityisesti juhlita. Ovelta ovelle kierretään hieman myöhemmin marraskuussa martin- ja katrinpäivinä, mutta perinteellä ei ole yhteyttä halloweeniin. Virossa ei näihin aikoihin myöskään kaiverreta kurpitsalyhtyjä tai katsella kauhuelokuvia, mutta hiuksia nostattavia perinteitä maasta silti löytyy.
Lue lisää: visittallinn.ee 29.10.2018


Kuin luotu Instaa varten - Viron valokuvauksellisimmat paikat


Viron luonto ja kaupungit tarjoavat matkaajalle roppakaupalla kiinnostavia valokuvauskohteita.
Lue lisää: iltalehti.fi 29.10.2018


Höyrylaivalla Tallinnaan: näin lahden yli matkattiin ennen pika-aluksia


Säännöllinen laivaliikenne Suomenlahden yli on tärkeä asia niin suomalaisille kuin virolaisillekin. Ja sen juuret ovat höyrylaivojen ajassa.
Lue lisää: iltalehti.fi 28.10.2018


19-vuotias Markus takoo nyt rahaa omalla yrityksellään – jo yli 15 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa


Virolainen kyydinvälityspalvelu Taxify käynnisti toimintansa Helsingissä viime viikolla
Lue lisää: iltamakasiini.fi 27.10.2018


Matkustaminen Tallinnassa helpottuu – bussilipun voi maksaa suoraan lähimaksulla


Lähimaksuominaisuudella varustetuilla maksukorteilla voi jatkossa maksaa julkisen liikenteen matkan helposti.
Lue lisää: rantapallo.fi 26.10.2018


Virolainen ja naapurit


Virolainen suhtautuu itse asiassa naapuriinsa kunnioittaen. Virolaiset onnistuivat suomalaisten ystävien avulla hankkimaan neuvostomiehityksen aikana muutaman ”aidon” tavaran, kun suomalaiset kaverit toivat vierailulle tullessaan mukanaan purukumia tai Coca-Colaa, farkkuja tai muita vapaan maailman ihmeitä, joista virolainen oli kuullut vain huhupuheita.
Lue lisää: visitestonia.com 25.10.2018


Vauhtia ja vipinää liikenteessä


Liikennekulttuuri on lahden takana vauhdikkaampaa kuin koto-Suomessa.
Parhaiten eron huomaa maantiellä ajellessa. Vauhdikkaat, viime tipan ohitukset ovat esimerkiksi Via Balticalla arkipäivää.
Lue lisää: balticguide.ee 24.10.2018


Virossa jopa 50 % halvempaa – suomalaiset autoilijat suuntaavat pian Tallinnaan?


Rengastöiden hintaero on Suomen ja Viron välillä huomattava.
Renkaiden vaihto maksaa Virossa noin 10–20 euroa. Renkaiden vaihto vanteille maksaa Virossa noin 20–30 euroa, kertoo T24-uutissivusto.
Lue lisää: iltamakasiini.fi 24.10.2018


Suomalaisturistin käyttävät eniten rahaa per päivä Virossa – Kesällä 107 euroa ja talvella 152 euroa


Viron yleisradio uutisoi Viron matkailunedistämiskeskuksen ja Viron tilastokeskuksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaiset käyttävät ulkomaisista turisteista eniten rahaa per päivä Virossa käydessään.
Lue lisää: tallinna24.ee 24.10.2018


Tallinnan suomalaisten opiskelijoiden Top 3


TSOJ ry antaa joka kuukausi vinkkejä vapaa-ajan viettoon
Lue lisää: balticguide.ee 22.10.2018


Perjantaina alkaa Viron ravintoloiden viikko – Mukana on lähes 40 ravintolaa eri puolilta maata


Tänä vuonna Virossa järjestetään ensimmäisen kerran uusi ravintolatapahtuma, Viron ravintoloiden viikko, jossa on mukana lähes 40 ravintolaa eri puolilta Viroa.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.10.2018


Pääkaupungin parhaat palat koko perheelle


TBG valitsi viisi kohdetta, joita ei kannata ohittaa perheen yhteisellä Tallinnan-matkalla.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2018


Suomalaiset toivat vuonna 2017 Viroon noin 800 miljoonaa euroa


Viron matkailunedistämiskeskuksen ja Viron tilastokeskuksen (Statistikaamet) julkistaman tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät Viron-matkallaan rahaa päivässä eniten verrattuna muista maista tuleviin matkailijoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2018


Tallinnan kuumin uutuus: 21 saunaa samassa paikassa


Mielitkö löylyihin? Tallinnan uutuuskylpylässä se onnistuu hyvin monella eri tavalla.
Lue lisää: iltalehti.fi 20.10.2018


Baltian suurimmat kasvisruokamessut järjestetään Tallinnassa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna


Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut niin suureksi, että tänä vuonna se on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen. Tallinnan kasvisruokamessut järjestetään Kulttuurikattilassa 3.-4. marraskuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.10.2018


Viron kansallismuseon uusi näyttely muistelee suurten muutosten 1990-lukua


Viron kansallismuseossa, Tartossa avatui lokakuun alussa uusi näyttely Itse tehty Viro, joka kertoo Viron uudelleenitsenäistymisen ajasta 1990-luvun alussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.10.2018


Tammi-syyskuussa matkusti Helsingin ja Tallinnan välillä 6,8 miljoonaa laivamatkustajaa


Lue lisää: balticguide.ee 17.10.2018


Oluen ja siiderin tuonti romahti – matkailijat rahtaavat yhä vähemmän alkoholia Suomeen


Suomalaisten matkustajien tuoman oluen ja siiderin tuonti on vuoden sisällä pudonnut merkittävästi. Kun vielä syyskuusta 2016 elokuuhun 2017 maahan tuotiin lähes 35 miljoonaa litraa...
Lue lisää: tallinna24.ee 17.10.2018


Viron sosiaaliministeriö kannattaa Viron siirtymistä kesäaikaan ympäri vuoden


Viron sosiaaliministeriö kertoo tiedotteessaan tukevansa Euroopan komission ehdotusta, jonka mukaan EU-maissa luovuttaisi kellon kääntämisestä kesä- ja talviaikaan.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.10.2018


Muista käyttää heijastinta Virossa – Muuten voit saada sakot!


Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: tallinna24.ee 14.10.2018


Viimehetken vinkit syysloman viettoon Tallinnassa


Ensi viikolla Etelä-Suomen kouluissa vietetään syyslomaa ja suurin osa kouluista pitää ovensa kiinni koko viikon ajan. Jos syyslomasuunnitelmat ovat vielä auki, niin poimi tästä vinkit kivoista kohteista Tallinnassa!
Lue lisää: tallinna24.ee 14.10.2018


Lähteekö lemmikki mukaan syyslomamatkalle Tallinnaan – Tässä vinkit lemmikin kanssa matkustamiseen


Tallinnassa sijaitsevalla Viru-hotellilla on paljon kokemusta myös eläinvieraista. Vuosien saatossa hotellissa on koirien ja kissojen lisäksi yöpynyt papukaija, kilpikonna ja monenlaisia jyrsijöitä.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.10.2018


Suomalaiset yhä suurin matkailijaryhmä – ensimmäisellä vuosipuoliskolla suomalaiset viettivät lähes 2,5 miljoonaa päivää Virossa


Virolaisessa mediassa on viime aikoina käyty keskustelua suomalaismatkailijoiden vähenemisestä. Tarkat numerot ja faktat ovat keskustelussa usein kuitenkin unohtuneet. The Baltic Guide katsookin asiakseen tuoda esiin oikeat numerot.
Lue lisää: balticguide.ee 12.10.2018


Tunnelmallinen Viljandi hurmaa Virossa – onko tässä koko maan romanttisin kohde?


Kauniita puutaloja, vehreitä puistoja ja tunnelmallisia uimarantoja. Tätä kaikkea löydät tunnelmallisesta Viljandista
Lue lisää: rantapallo.fi 11.10.2018


Tallinnan laululava on kuin luuranko – katso kuvat erikoislaatuisesta näkymästä


Tallinnan laululavalla tehdään parhaillaan remonttia, jossa lavan katto kunnostetaan kokonaan.
Lue lisää: balticguide.ee 11.10.2018


Tallinnan uusi T1-ostoskeskus avaa ovensa 8. marraskuuta


Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan uusin kauppakeskus T1 avaa ovensa vihdoin 8. marraskuuta. Alkuperäisen aikataulun mukaan ostoskeskuksen olisi pitänyt avautua jo lokakuun alussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.10.2018


Ensi viikonloppuna Balti Jaam -torilla on suuri kirpputoritapahtuma


Sunnuntaina 14. lokakuuta Balti Jaam -torin yläkerta muuttuu suureksi kirpputoriksi, jonne voi sekä tulla myymään aarteita kaappiensa kätköistä että tekemään edullisia ostoksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.10.2018


Pärnun lentoasema kunnostetaan – tulevaisuudessa myös Suomesta olisi mahdollista matkustaa lentäen Pärnuun


Pärnun lentoasema saa valtiolta 20 miljoonaa euroa uuden kiitoradan rakentamiseen ja lentoaseman kunnostustöihin.
Lue lisää: balticguide.ee 9.10.2018


Suomalaisten lomailu Virossa hiipui toista kesää – alamäkeä yli 100 000 majoitusvuorokautta


Viron hotellit ja muut majoitusliikkeet menettivät merkittävästi suomalaisia asiakkaita jo toista kesää peräkkäin, osoittaa Viron tilastokeskuksen perjantaina päivittämä majoitustilasto. Yöpymisten määrä laski kuluvan vuoden kolmena kesäkuukautena
Lue lisää: estofennia.eu 8.10.2018


Viron syys- ja talvialennusmyynnit


Virossa ei shoppailumahdollisuudet lopu kesken. Suurten kauppakeskusten lisäksi löytyy täältä myös laaja kattaus kirpputoreja, vintage-kauppoja ja markkinoita. Eli kierreltävää, katseltavaa ja ostettavaa löytyy jokaiselle!
Lue lisää: visitestonia.com 8.10.2018


Tallinnan ravintoloitsijat: Suomalaiset katosivat – ”Viina on Viron sisäänheittotuote ja nyt se on liian kallista”


Viron rajut viinaveronkorotukset ovat tehneet pahaa jälkeä Tallinnan ravintoloissa. Suomalaisten suosiman Steak-house Liivin omistaja Raul Renter kertoo, että monen suomalaisiin suuntautuneen tallinnalaisravintolan liikevaihto on romahtanut 40−45 prosenttia.
Lue lisää: iltalehti.fi 8.10.2018


Tietyöt alkoivat Haapsalun keskustassa – varaa aikaa Hiidenmaan-lautalle menoon


Lue lisää: balticguide.ee 7.10.2018


Kansallismaisema huokuu historiaa


Aurinko porottaa syyskuun taivaalta inkkarikesän malliin. Tällaisena päivänä Orun puisto näyttää parhaat puolensa. Perhoset lepattavat nurmen yllä ja puusto hehkuu vehmaana.
Lue lisää: balticguide.ee 6.10.2018


Viisi vinkkiä syysloman viettoon Tallinnassa!


Reilun viikon päästä alkaa Etelä-Suomen kouluissa syysloma. Tallinnasta löytyy monta kiinnostavaa kohdetta eri-ikäisille lapsille, joissa ehtii piipahtaa päiväristeilynkin aikana.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.10.2018


Maisema kuin menneiltä ajoilta - Viljandi on Etelä-Viron nostalginen helmi


Etelä-Virossa sijaitsevassa Viljandissa on helppo kuvitella itsensä menneeseen aikaan. Kaupunki kun henkii viime vuosisadan alun tunnelmaa.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.10.2018


EU:lta 21,4 miljoonaa euroa Helsingin ja Tallinnan välisten yhteyksien parantamiseen – luvassa parannuksia satama-alueille


Euroopan unioni on myöntänyt 21,4 miljoonan euron rahoituksen Helsingin ja Tallinnan satamien, Helsingin kaupungin sekä Tallinkin, Viking Linen ja Eckerö Linen yhteiselle Twin-Port 3 -hankkeelle.
Lue lisää: balticguide.ee 3.10.2018


Tartossa alkoi ilmainen bussikuljetus keskustasta lentokentälle


Lokakuun alusta lähtien on Tarton keskustan ja lentoaseman välillä järjestetty ilmainen bussikuljetus.
Lue lisää: balticguide.ee 2.10.2018


T24 selvitti: Mitä maksaa sisäänpääsy Tallinnan suosituimpiin syyslomakohteisiin?


Parin viikon kuluttua Etelä-Suomessa vietetään koulujen syyslomaa, jonka aikana ehtii hyvin pyörähtää Tallinnassa joko päiväristeilyllä tai yön yli kestävällä hotellilomalla.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.10.2018


Helsinki–Tallinna-tunnelin rahoitusneuvottelut jo pitkällä – "Tunneli maksaa itsensä 17 vuodessa", sanoo liikemies


Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on äskettäin sanonut, että hanke ei ole juuri nyt realistinen.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 2.10.2018


Lehti täynnä syyslomatunnelmaa – lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Lokakuu on suomalaisten syyslomakuukausi, joten uusin The Baltic Guide antaa roppakaupalla vinkkejä siihen, miten viettää perheen kanssa Tallinnassa ja muualla Virossa syksyisiä lomapäiviä.
Lue lisää: thebalticguide 2.10.2018


Hemmottelua ja historiaa kartanoissa


Itä-Virossa on useita vanhoja, upeasti remontoituja kartanoja, jotka toimivat hotelleina tai museoina. Kylpylöiden spa-osastoilla voi rentoutua ja tilata hoitoja, museokartanot kertovat Viron historiasta ja elämisestä entisinä aikoina.
Lue lisää: idaviru.ee 2.10.2018


Tallinnassa avautui uusi kansainvälinen päiväkoti – Kielinä suomi ja englanti


Väike Päike -lastenkerho on avannut tänä syksynä Tallinnan keskustaan uuden, kansainvälisen lastenhoitoyksikön, jossa toimii kaksi päivähoitoryhmää.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.9.2018


Tallinna parantaa julkisen liikenteen esteettömyyttä – Kaikki julkisen liikenteen kulkuvälineet vaihdetaan matalalattiaversioihin


Tallinnan kaupunginhallitus on julkistanut yleiskatsauksen Viron pääkaupungin esteettömyyden kehittämisestä ja ilmoittanut panostavansa tulevaisuudessa voimakkaasti Tallinnan julkisen liikenteen esteettömyyteen.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.9.2018


Paavin vierailu Tallinnassa sujui rauhallisesti


Tänä aamuna Tallinnan aamuliikenne soljui sujuvasti eteenpäin vielä klo 09.00 aikaan. Ainoa asia, mikä kertoi tunnin päästä alkavasta paavin vierailusta, olivat katkukuvassa näkyvät poliisit.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.9.2018


Syyslomalle perheen kanssa Tallinnaan


Syysloma ei ole enää kaukana. Pari aktiivista, hyvin suunniteltua lomapäivää pienellä ulkomaanreissulla Tallinnassa antavat uutta intoa ja ilahduttavat kaikkia perheenjäseniä
Lue lisää: visittallinn.ee 25.9.2018


Kaksi makupalaa arkkitehtuurin ystäville


Tänä syksynä Tallinnaan on avattu kaksi tärkeää modernia arkkitehtuurikohdetta – Kommunismin uhrien muistomerkki Piritalla sekä Viron taideakatemian (EKA) uusi päärakennus Kalamajassa.
Lue lisää: visittallinn.ee 25.9.2018


Tallinn Card suosittelee lokakuussa


Tallinn Cardin lokakuun suositukset tarjoavat syksyistä tuulensuojaa niin kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille kuin liharuokien ja makeiden herkkujen ystäville.
Lue lisää: visittallinn.ee 25.9.2018


Virolaista rauniolinnaa ei saatu koskaan valmiiksi - rakennukseen liittyy traaginen rakkaustarina


Jos perimätietoa on uskominen, ruvettiin Ungrun linnaa rakentamaan rakkaudesta. Nyt se on raunioina.
Lue lisää: iltalehti.fi 24.9.2018


Eläkeläisten puodin valikoima lumoaa


Hieman ränsistyneen ja huomaamattoman talon kellarissa on kahden pienen huoneen kauppa, jossa myydään virolaisten eläkeläisten valmistamia käsitöitä. Valikoimissa on toinen toistaan kauniimpia lapasia, villasukkia, neuleita, huiveja, leluja, puutuotteita, saippuoita, pyyhkeitä ja pöytäliinoja.
Lue lisää: balticguide.ee 24.9.2018


Kiiking on kyläkeinu­perinteistä ammentava hurja virolaislaji


Hiki tulee jo katsellessa: suurella keinulla keinuvat urheilijat pinnistävät hurjasti saadakseen huiman korkean keinun pyörähtämään täyden ympyrän.
Lue lisää: balticguide.ee 23.9.2018


Kaunis Itä-Viro tarjoaa matkailijalle linnoja, kulttuuria ja rentouttavia kylpylöitä


Itä-Virossa odottavat Narva, Peipsijärvi, salaperäinen Sillamäen kaupunki, kartanot ja kylpylät. Siellä lomailija voi kokea myös saunarituaaliin.
Lue lisää: seura.fi 22.9.2018


Miksi paavi vierailee Euroopan vähiten uskonnollisessa maassa Virossa? Näin paavin Baltian-kierros etenee


Paavi Franciscus aloittaa tänään Baltian-vierailunsa Liettuasta. Viroon hän saapuu tiistaina ja sekoittaa Tallinnan liikenteen. Paavimobiilia paavi ei ota mukaan, vaan hän liikkuu Baltian maissa Fiateilla.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 22.9.2018


Yli 10 000 ihmistä saapuu paavin messuun Tallinnassa ensi viikolla


Ensi viikon tiistaina Viroon yksi päiväiselle vierailulle saapuva paavi on houkutellut Vapaudenaukiolla järjestettävään messuun yli 10 000 osallistujaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.9.2018


Jo 89 prosenttia virolaisista käyttää internetiä – Kasvua viime vuoteen on prosentin verran


Suurimmalla osalla kotitalouksista (89 %) oli käytössään kiinteä laajakaistayhteys (kiinteä tai langaton). Mobiiliyhteys oli käytössä 81 prosentilla kotitalouksista.
Lue lisää: tallinna24.ee 21.9.2018


Autottomana päivänä 22.9. Tallinnan julkinen liikenne on ilmainen – yksi keskustan pääkaduista suljetaan autoliikenteeltä


Kuluva viikko on eurooppalainen liikkujan viikko (European Mobility Week), mikä näkyy erilaisina liikunnallisuuteen ja julkisen liikenteen käytön kannustamiseen liittyvinä tapahtumina myös Virossa.
Lue lisää: balticguide.ee 21.9.2018


Viro kärsii pahasta työvoimapulasta – Ekonomisti: "Rakennustyöntekijöitä ja opettajia ei tunnu löytyvän mistään"


Virossa palkkojen ennustetaan nousevan tänä vuonna jopa seitsemän prosenttia. Talous kasvaa ennätysvauhtia, mutta monille aloille ei löydy tarpeeksi uusia työntekijöitä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 21.9.2018


Lehtikysely: lähes kolmasosa virolaisista ei ottaisi Viroon maahanmuuttajia lainkaan


Lue lisää: balticguide.ee 20.9.2018


Hukkunut vankila on hurja näky Virossa


Neuvostoaikaisen vankilan raunioista on tullut erikoinen vapaa-ajan viettopaikka.
Lue lisää: iltalehti.fi 19.9.2018


Erikoisia museoita Virossa


Virossa on laaja kattaus erilaisia museoita ja näytillä on kaikkea taiteesta historiaan. Tavanomaisten ja hyvin tunnettujen museoiden seasta löytyy kuitenkin mitä eriskummallisimpia timantteja, joihin kannattaa tutustua kun kaipaat uusia elämyksiä ja kokemuksia.
Lue lisää: visitestonia.com 16.9.2018


Tallinnan sataman risteilykesä jatkuu – Maanantaina satamaan saapuu viisi risteilijää


Jo huhtikuun lopulla startannut risteilykesä on ollut Tallinnan satamassa tänä vuonna erityisen vilkas.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.9.2018


Viron suursaarten autolauttaliikenne teki uuden ennätyksen – matkustajia oli kesäkuukausina yli miljoona


Viron suursaarten lauttaliikennettä operoiva Viron valtion omistama TS Laevad OÜ kuljetti kesäkuukausien aikana yli miljoona matkustajaa.
Lue lisää: balticguide.ee/ 16.9.2018


Viron maistuva maaseutu


Virossa kannattaa pistäytyä suomalaisille hyvin tuttujen Tallinnan, Tartton ja Pärnun kaupunkien ulkopuolelle. Pienen maan suurkaupunkikolmion väliin jää valtavasti nähtävää ja koettavaa ja Viron keskieurooppalaishenkinen maaseutu poikkeaa oleellisesti suomalaisesta kansallismaisemasta.
Lue lisää: visitestonia.com 13.9.2018


Tallinnassa pelataan ensi kesänä historian ensimmäinen miesten Superpesis-ottelu – lajin harrastamista halutaan taas herätellä Virossa


Virossa pelataan 8. päivä kesäkuuta 2019 historian ensimmäinen miesten pääsarjan Superpesis-ottelu, kun isäntäjoukkue Imatran Pallo-Veikot (IPV) sekä Hyvinkään Tahko asettuvat vastakkain Tallinnassa Sportland Arenalla.
Lue lisää: balticguide.ee 11.9.2018


20 syytä käydä Tallinnassa


Kuvablogi: ESTONIA PHOTO ESSAYS
20 REASONS WHY TALLINN, ESTONIA IS THE PRETTIEST PLACE ON EARTH
Lue lisää: theredheadedtraveler.com 10.9.2018


Virolainen design koki vaikeita aikoja, kun maa itsenäistyi...


Disainiöö-tapahtumassa muotoilijat tapaavat yleisöä ja tuovat tuotteitaan myyntiin. Keraamikko Mariana Laan toivoo, että virolaiset oppisivat rakastamaan muotoiluaan
Lue lisää: hs.fi 10.9.2018


Seuraava pysäkki, Narva!


Uusi kaupunkifestivaali Station Narva houkuttelee EU:n itärajalle rocktähtiä ja kulttuurituristeja.
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2018


Virossa kuluttajahinnat ovat nousseet lähes 80 prosenttia vuoden 2000 jälkeen


Eurostatin tuoreiden tilastojen mukaan kuluttajahinnat ovat nousseet EU-maissa eri tahtiin vuoden 2000 jälkeen. Koko EU:ssa hinnat ovat nousseet keskimäärin 36,5 prosenttia vuosina 2000-2017.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.9.2018


Syyskuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Taksi on kätevä ja edullinen kulkuneuvo Virossa. Suuri taksihintavertailumme selvittää taksien hinnat ja neuvoo, miten valita taksi fiksusti.
Lue lisää: Baltic Guide - Syyskuu 2018


Mitä Narvassa kannattaa nähdä?


Päänähtävyys on Narvan linna, joka on hyvin kunnostettu keskiaikainen linna Narvajoen rannalla. Linnassa on museo, ja 51 metriä korkeaan Pitkän Hermannin torniin voi kiivetä. Sieltä aukeavat hienot näkymät Narvaan ja Venäjän puolella olevaan rajakaupunki Ivangorodiin.
Lue lisää: idaviru.ee 5.9.2018


Sillamäe


Sillamäe on jännittävä kaupunki arkkitehtuurinsa vuoksi. Kaupunki tuhoutui pahasti toisessa maailmansodassa. Se rakennettiin uudelleen 1940- ja 1950-luvun vaihteessa. Tyyliksi valikoitui uusklassismi, jota kutsutaan myös stalinistiseksi arkkitehtuuriksi, koska Viro kuului tuolloin Stalinin johtamaan Neuvostoliittoon.
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com 5.9.2018


Katolinen kirkko Tallinnassa ja Virossa


Paavi Franciscus saapuu Tallinnaan 25. syyskuuta. Paavin vierailun alla on oikea aika tutustua katolisen kirkon historiaan Virossa.
Lue lisää: visittallinn.ee 4.9.2018


Nõmme – Kylä kaupungissa


Aivan Tallinnan lounaisreunalla sijaitsee kaupunginosa, joka ei voisi enää olla kauempana korkeiden lasitornien metropolista ja keskustan vilinästä.
Hiljaisen rauhallinen, metsäinen Nõmme koostuu 1920–30-lukujen omakotitaloista ja on kuin pieni maalaiskaupunki. Nõmmella on oma historiallinen keskustansa toreineen, kahviloineen ja pubeineen. Siellä on jopa ihka aito linna ja monia muitakin nähtävyyksiä.
Lue lisää: visittallinn.ee 4.9.2018


Tallinnan sataman D-terminaalin remontti muuttaa matkustajien kulkureittejä – Seuraa opasteita ja varaa ylimääräistä aikaa!


Tallinnan matkustajasataman D-terminaalissa on käynnissä mittava remontti ja laajennustyöt, joiden takia sisällä terminaalirakennuksessa matkustajien kulkureitit laivaan ja laivasta pois muuttuvat.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.8.2018


Viron mediaanipalkka ylitti ensi kerran 1000 euroa


Viron mediaanipalkka nousi huhti-kesäkuussa 1014 euroon kuukaudessa – ja ensi kerran yli tuhannen euron, kertoo maan verohallinto. Kyseessä on ”keskimmäinen palkka”, jonka ylä- ja alapuolella on yhtä monta palkansaajaa. Tallinnan seudulla eli Harjumaalla se on kohonnut jopa 1242 euroon.
Lue lisää: estofennia.eu 31.8.2018


Tallinnaan kaavaillaan turistiveroa – Matkailuala vastustaa hanketta


Viron yleisradion uutisen mukaan Tallinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mihhail Kõlvart on ehdottanut kaupunginhallitukselle uuden turismiveron perimistä kaikilta Viron pääkaupunkiin saapuvilta matkailijoilta.
Lue lisää: tallinna24.ee 27.8.2018


Viron parhaimmat marja- ja sienimetsät


Virolaiset ovat metsäkansaa ja innostuvat taatusti jos ohjelmassa on sieni- tai marjaretki. Sen sijaan, että ostaisit Virolaisia kanttarellejä torilta, voit seuraavalla Vironmatkalla itse suunnata metsään ja tuoda mukanasi erityisen tuliaisen!
Lue lisää: visitestonia.com 27.8.2018


Tallinnan designkartta on nyt päivitetty!


Viron designkeskuksen (Eesti Disainikeskus) toimikunta on päivittänyt jo 11. kerran Tallinnan designkartan, joka esittelee muotoilun näkökulmasta kaupungin kiinnostavimmat myymälät, näyttelyt ja rakennukset.
Lue lisää: tallinna24.ee 24.8.2018


Tallinnan parhaat näköalapaikat


Tallinnan monipuolisuus on vaikuttava- kaupungista löytyy sekä lumoavaa rantaviivaa että vanhan kaupungin mukulakivillä päällystettyjä teitä, liikenteen vilinää ja hiljaisia puistoja sekä paljon muuta kiinnostavaa.
Lue lisää: visitestonia.com 24.8.2018


Tiesitkö? Nämä tutut Tallinnan kohteet ovatkin muistoja Moskovan olympialaisista


Vuonna 1980 kisatut Moskovan kesäolympialaiset tiesivät melkoista rakennusbuumia Viron pääkaupungissa Tallinnassa.
Lue lisää: iltalehti.fi 19.8.2018


Tiesitkö jo näistä Viron jännittävistä paikoista? Kolme erikoista kohdetta


Viro on paljon muutakin kuin Tallinna, ja lomalla kannattaakin suosiolla suunnata pääkaupungin ulkopuolelle ja tutustua maan kiinnostavaan kohdetarjontaan. Mikä näistä on suosikkisi?
Lue lisää: rantapallo.fi 18.8.2018


Tänään starttaa Viro100-superviikko, jonka aikana on luvassa monenlaisia tapahtumia niin Tallinnassa kuin muuallakin Virossa!


Maanantaina 20. elokuuta tulee kuluneeksi 27 vuotta Viron uudelleen itsenäistymisestä. Juhlapäivän ja jo käynnissä olevan Viro100-juhlavuoden kunniaksi niin Tallinnassa kuin muuallakin Virossa juhlitaan koko viikon ajan 18.-25. elokuuta.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.8.2018


Muovipintojen maalaajasta kartanonherraksi


Koska ihminen on luotu näkemään värejä, niin silloin halutaan myös nähdä värejä. Tämä on Vihterpalun kartanon omistajan Timo Lembergin motto siltä ajalta, kun hän vielä oli teollisuusyrittäjä. Häntä voisi nimittää Suomessa muovin teollisen pintakäsittelyn isäksi.
Lue lisää: balticguide.ee/ 18.8.2018


Tässä ovat Tallinnan uusimmat museot!


Viro100-juhlavuoden kunniaksi Tallinnassa on kuluvana vuonna avautunut useita uusia museoita.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.8.2018


Sipulitiellä kohtaat vanhan Viron


Itä-Virossa sipulia viljelevät vanhauskoiset ortodoksit noudattavat satoja vuosia vanhoja tapoja
Lue lisää: kaleva.fi 9.8.2018


Tässä ovat Tallinnan parhaat kirpputorit – T24 pääsi kierrokselle todellisen kirppisammattilaisen kanssa!


Helteisenä elokuun päivänä T24:n lähti kiertämään Tallinnan kirpputoreja Anna Lutterin kanssa, joka on virolainen DIY-designeri ja kirpputorien kiertäjä jo toisessa polvessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.8.2018


Päivä Tartossa


Elokuussa ehtii vielä nauttia Tarton kesästä. Yliopistokaupunki on lomatunnelmassa: terassit ovat auki, jokiranta hehkuu illan hämyssä ja kiinnostavat kohteet sekä tapahtumat kutsuvat.
Lue lisää: balticguide.ee 8.8.2018


Vieläkö muistat Georg Otsin? Tallinnaan vienyt klassikkolaiva päätyi laittomasti romuksi


Helsingin ja Tallinnan välinen tärkein yhteys oli pitkään virolaislaulajan mukaan ristitty autolautta. Katso, miltä aluksella näytti!
Lue lisää: iltalehti.fi 6.8.2018


Alkeisopas kielimutkiin Viron kuntasuhteissa


Kunta on viroksi vald, opettaa Suomi–viro-suursanakirja. Näin on, ja aivan tarkalleen vain silloin, kun kyseessä on Virossa sijaiseva kunta, joka ei ole itsehallinnolliselta kuntamuodoltaan kaupunki (linn), vaikkakin siihen voi kuulua yksi tai useampi kaupunki taikka kauppala (alev) itsehallinnottomana taajamana ja tilastollisena asutusyksikkönä. – Pitkä virke saattaa vaatia toista lukemista.
Lue lisää: estofennia.eu 1.8.2018


Viru Folk tarjoaa virolaista musiikkia ja laadukasta telttamajoitusta


Meren rannalla Käsmussa, kapteenien kylässä 10.–12. elokuuta pidettävän Viru Folk -festivaalin tämän vuoden teemana on Viro. Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa ovat lähes kaikki artistit virolaisia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.7.2018


Kaipaatko vaihtelua Virossa? Seikkaile kiinnostavaan Sillamäeen


Sillamäe on Stalinin ajan muistomerkki, aikansa ihannekaupunki ja entinen ”suljettu” kaupunki.
Lue lisää: is.fi 28.7.2018


Kolme vinkkiä Kadriorgin puistoon – Nämä paikat kannattaa nähdä 300-vuotisjuhliaan viettävässä puistossa!


Keskikesällä puiston kukkaloisto on kauneimmillaan ja pitkät, varjoisat puukujat tarjoavat kaivattua suojaa paahteiselta auringolta.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.7.2018


Ovatko Tallinnan vanha kaupunki ja Telliskivi jo liiankin tuttuja? Seikkaile päivä keskustan turistikohteiden ulkopuolella sukeltamassa tai elokuvien maisemissa


Korkeintaan tunti matkustamista Tallinnan keskustasta, ja pääset ikimetsään, louhosjärvelle tai vaikkapa osaksi elokuvaa.
Lue lisää: yle.fi 25.7.2018


Viron jännittävimmät seikkailupuistot


Virossa on monta erilaista, toinen toistaan jännittävimpiä seikkailupuistoa, joista löydät pirteätä aktiviteettiä ja ikimuistoisia elämyksiä kaikenikäisille.
Lue lisää: visitestonia.com 23.7.2018


Kartanot katosivat


Kartanot olivat kuuluneet Viron maaseutuun ”aina”, joten niiden katoaminen muutti niin maisemaa kuin maaseutuyhteiskuntaakin. Vuonna 1919 Virossa valtiollistettiin 58 % peltomaasta ja 1 056 kartanoa menetti peltonsa.
Lue lisää: balticguide.ee 22.7.2018


Kartanokiertue Virossa


Baltian maat viettävät kaikki satavuotisjuhliaan vuonna 2018, ja yksi juhlavuoden yhteistyöprojekteista avaa maiden hienoimpien kartanoiden ovet yleisölle.
Lue lisää: visitestonia.com 18.7.2018


Aurinkoa, hemmottelua ja kylpylälomaa virolaisittain - 5 vinkkiä Pärnuun


Parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Pärnu on Viron kesäpääkaupunki. Viehättävä merenrantakaupunki houkuttelee kävijöitä hiekkarantojensa ja kylpylöidensä lisäksi monipuolisella ravintolatarjonnalla.
Lue lisää: napsu.fi 17.7.2018


Oletko tulossa autolomalle Viroon? – Tässä vinkit, joilla vältät ruuhkat!


Myös Virossa kesä on teiden rakentamisen, kunnostamisen ja asfaltoinnin aikaa. Tallinnassa on tänä kesänä erityisen paljon isoja tietöitä, jotka ruuhkauttavat kaupungin liikennettä varsinkin ruuhka-aikoina aamulla ja illalla.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.7.2018


Kurvaillen kesään


Jos on päässyt perheen kanssa Tallinnaan asti, on pääkaupungista helppo hurauttaa perheille sopiviin Harjun maakunnan kesäkohteisiin.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2018


"Suur suvi on käes"


Heinäkuun The Baltic Guide kertoo muun muassa, missä ovat Viron parhaimmat uimarannat, kuinka viettää onnistunut kesäpäivä Pärnussa ja mitä Itä-Virossa kannattaa lomalla kokea.
Lue lisää: balticguide.ee Heinäkuu 2018


Telliskiven pihakirppis on heinäkuussa avoinna joka lauantai!


Telliskiven luovassa keskuksessa järjestetään heinäkuussa joka lauantai mahtava pihakirppis, jossa koko keskuksen sisäpiha on täynnä myyntipöytiä.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.7.2018


Näe ja koe Tallinna pyöräillen! Lyhyiden välimatkojen kaupunki tarjoaa uusia elämyksiä


Tallinna avautuu uudenlaisena, kun sitä katselee pyörän selästä. Kymmenen kilometrin reitille osuu uutta sekä vanhaa ja jopa jo lähes kadotettua kaupunkikulttuuria
Lue lisää: seura.fi 11.7.2018


Aito viikinkikylä kutsuu seikkailuun


Tänä kesänä pitäisi aueta Kuressaareen koko perheelle tarkoitettu vaihtoehtoisen historian elämyskeskus Thule Koda.
Lue lisää: balticguide.ee 9.7.2018


Muhussa on lapsien rakastama eläintarha ja seikkailupuisto


Kun Saarenmaan-matkalla mantereelta tuleva autolautta rantautuu, ei olla vielä Saarenmaalla vaan Muhussa. Pienellä Muhun saarella asuu alle kaksi tuhatta ihmistä. Silti siellä on paljon nähtävää ja koettavaa.
Lue lisää: balticguide.ee 6.7.2018


Tallinnan uusi maailmapyörä avautuu lokakuussa – Maisemista pääsee nauttimaan alle 10 eurolla


Valtavan julkisen kiinnostuksen vuoksi Tallinnan uutta maailmapyörää pyörittävä Super Skypark -yhtiö on päättänyt paljastaa lisätietoja Euroopan ensimmäisestä katolla sijaitsevasta maailmapyörästä, joka aloittaa toimintansa lokakuussa Tallinnassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.7.2018


Varaa aikaa Tallinkin laivoille tuloon – Tallinnan D-terminaalin remontointi alkaa tänään


Tallinnan sataman D-terminaalissa alkavat tänään maanantaina terminaalin laajennus- ja remontointityöt. Tämän johdosta Helsinkiin lähtevät matkustajat aloittavat matkansa toisesta terminaalin osasta kuin aiemmin.
Lue lisää: balticguide.ee 25.6.2018


Itä-Virumaa aikoo haastaa Pärnun matkakohteena


Suomenlahden rannalla ja Venäjän rajalla sijaitseva Itä-Virumaa aikoo kehittyä ”Seikkailumaana” kahdessatoista vuodessa Pärnua suositummaksi matkailukohteeksi. Maakunnan vuosien 2019–2030 kehitysstrategian aiotaan kirjata tavoite nousta Viron kakkoskohteeksi heti Tallinnan jälkeen.
Lue lisää: estofennia.eu 23.6.2018


Tiesitkö, että osa Tallinnasta sijaitsee saarella? 3 saarta, joilla kannattaa käydä ennen kuin kaikki muutkin löytävät ne


Kun mietitään Viron saaria, tulee matkailijoilla usein ensimmäisenä mieleen Saarenmaan ja Hiidenmaan kaltaiset kohteet. Suuri yleisö ei vielä ole löytänyt Tallinnan edustalla sijaitseville saarille.
Lue lisää: rantapallo.fi 20.6.2018


Päiväretkelle Tallinnasta


Mukavat päivämatkat Tallinnan ulkopuolelle tarjoavat miellyttävää vaihtelua kaupungin elämänrytmiin. Vain tunnin automatkan päässä on useita kiehtovia kohteita sekä luonnosta että historiasta kiinnostuneille.
Lue lisää: visittallinn.ee 19.6.2018


Tallinnan tv-tornissa on avautunut ensimmäinen muotiaiheinen näyttely


Toukokuun puolella Teletornissa avautui futuristinen Liike-näyttely, joka kertoo Liike-planeetasta. Sen kautta Viron taideakatemian opiskelijat ovat liikutelleet perinteisiä muodin rajoja.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.6.2018


Bussiliikenne muuttuu heinäkuussa täysin ilmaiseksi kymmenessä Viron maakunnassa – myös turisti matkustaa maksutta


Viron liikennevirasto Maanteeamet vahvisti, että 1. heinäkuuta alkaen bussilla matkustaminen on ilmaista Valgan, Võrun, Põlvan, Jõgevan, Järvan, Tarton, Itä-Virumaan, Hiiun ja Saaren maakuntien sisäisillä linjoilla sekä Läänen maakunnassa niillä bussilinjoilla, joita operoi MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus.
Lue lisää: balticguide.ee 14.6.2018


Oletko tulossa kesälomalla Tallinnaan – Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja mukaan, muuten voit saada mojovat sakot!


Lue lisää: tallinna24.ee 14.6.2018


Päivä aikaa Tallinnassa – kierrä kaupungin parhaat näköalapaikat


Tallinnan parhaat maisemapaikat on helppo kiertää päiväreissun aikana. Näköalat ovat upeita ympäri vuoden.
Lue lisää: rantapallo.fi 13.6.2018


Loiva vasen – antaa mennä vaan!


Viron moottoriurheilumuseossa on hyvää vääntöä.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2018


Virossa luterilaiset ja vapaakristityt perustavat seurakuntia rinnakkain


Etelänaapurissa muutkin kun nuorehkot aikuiset perustavat seurakuntia. Pienryhmät ja kansainvälisyys ovat nosteessa.
Lue lisää: seurakuntalainen.fi 12.6.2018


Viron viinaralli on hiljenemään päin –  lähes 20 miljoonaa litraa jätettiin tuomatta


Suomalaiset matkailijat eivät ole koskaan mittaushistorian aikana tuoneet ulkomailta yhtä vähän alkoholia kuin toukokuun 2017 jälkeen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoraportti.
Lue lisää: Keskisuomalainen 11.6.2018


Suunnitteletko automatkaa Viroon? Pidä mielessä tämä ihana taukopaikka!


Virossa suomalaisella automatkailijalla ei ole maamerkkeinään ABC-asemia, Nesteitä, Shellin simpukoita eikä Teboilin hoveja. Virossa pitää vain osata pysähtyä johonkin.
Lue lisää: kotiliesi.fi 11.6.2018


Tallinna ja Helsinki solmivat yhteistyösopimuksen – kaupungit haluavat kehittää myös yhteistä matkailumarkkinointia


Tallinnan kaupunginjohtaja Taavi Aas ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori allekirjoittivat toissaviikolla Helsingissä kahden pääkaupungin välisen yhteistyösopimuksen. Aiheesta uutisoi muun muassa sanomalehti Postimees.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2018


10 vinkkiä: Tallinna - trendikkäästä rosoisuudesta luontoretkiin


Kaukana alkavat olla ne ajat, jolloin Tallinnaan matkustettiin pelkkä juhlinta tai perässä vedettävän olutkärryn haku mielessä.
Lue lisää: napsu.fi 11.6.2018


Uskomaton hintaero - Tuore vertailu kertoo, miten virolaisten ruokakauppojen hinnat ovat muuttuneet vuodessa


Virolainen uutissivusto Delfi vertailee säännöllisesti Virossa toimivien vähittäiskauppaketjujen ostoskorien hintoja ja tekee listauksia niin kallistuvista kuin halpenevistakin tuotteista.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.6.2018


Ilmainen julkinen bussiliikenne alkaa kymmenessä virolaiskunnassa heinäkuussa


Viron yleisradion uutisen mukaan heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen ilmainen julkinen bussiliikenne alkaa kymmenessä kunnassa eri puolilla Viroa.
Lue lisää: tallinna24.ee


Via Baltica – tie Keski-Eurooppaan


The Baltic Guide ajeli toukokuussa Pärnusta Pohjois-Puolaan.
Virossa Via Balticaa (E67) matkatessa voi tuntua, että mikäs tässä on ajellessa vaikka Puolaan asti. Tie on hyvässä kunnossa, suora ja nopea eikä liikennettäkään ole riesaksi asti.
Lue lisää: balticguide.ee 10.6.2018


Virolaiset ostavat Suomesta yhä enemmän kiinteistöjä: kauppamäärä jo liki kaksinkertainen venäläisiin verrattuna


Venäläisten Suomessa tekemien tonttihankintojen määrä on vähentynyt viime vuosina. Samaan aikaan virolaisten tonttiostot ovat lisääntyneet nopeasti.
Lue lisää: kauppalehti.fi 10.6.2018


Lue vinkit! - Näin onnistuu matkustaminen lemmikin kanssa Viroon


Moni haluaa ottaa myös rakkaan lemmikkinsä mukaan kesälomamatkalle Viroon. Koiran, kissan ja fretin kanssa matka onnistuukin helposti.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.6.2018


Juhannusta vietetään Virossa sen niin sanotulla vanhalla pai-kalla. Juhannuspäivä, jaanipäev, on sunnuntai 24.6.


Lue lisää: balticguide.ee/kesakuu-2018/ HUOM! ARTIKKELI SIVULLA 9.


Loma-asuntojen vuokraus käy kuumana
Pärnustakin voi vielä löytää vapaita kesäasuntoja.


Lue lisää: balticguide.ee/kesakuu-2018/ HUOM! ARTIKKELI SIVULLA 41.


Tallinna Haven Kakumäe on Pohjois-Euroopan ensimmäinen smart port -satama


Lue lisää: tallinna24.ee 2.6.2018


Yli 130 Baltian kartanoa on neljä kuukautta avoinna yleisölle – Yleisö voi nähdä myös harvoin avoinna olevia kartanoita


Yli 130 Viron, Latvian ja Liettuan kartanoa avaa valtioiden satavuotiaan itsenäisyyden kunniaksi neljäksi kuukaudeksi ovensa vierailijoille, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.
Lue lisää: balticguide.ee 1.6.2018


Vuonna 2017 virolaisten keskiansiot olivat vahvassa kasvussa


Viron tilastokeskuksen mukaan bruttopalkat nousivat vuonna 2017 Virossa 7,6 prosentilla.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.6.2018


Tiesitkö, että Tallinnassa on elokuvateatteri, joka näyttää elokuvia ilmaiseksi!


Tallinnan yliopiston tai tarkemmin sanottuna Baltic Film, Media, Arts and Communication Schoolin tiloissa Narva maantee varressa sijaitsee Supernova-elokuvateatteri, joka näyttää joka viikko elokuvia ilmaiseksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.5.2018


Tallinnan matkailukartat uudistuvat alkavan matkailusesongin kynnyksellä


Visit Tallinnan painotuotteet on päivitetty. Täydennetyt ja entistä paremmat kartat koko Tallinnaan ja sen eri kaupunginosiin ovat nyt saatavilla!
Lue lisää: visittallinn.ee 30.5.2018


HS: Ystävällinen taksikuski veloitti 5-kertaisen törkyhinnan Tallinnassa – suu alkoi käydä, kun testi paljastui


Tallinnalainen pitkä perinne taksiasiakkaiden huijaamisesta ei ole kadonnut minnekään. Asia paljastui jälleen, kun Helsingin Sanomat testasi kaupungin takseja.
Lue lisää: tallinna24.ee 28.5.2018


Luonnon livekamerat Virossa huippusuosittuja – merikotkakamera esittelee Sulevin ja Suvin perhe-elämää


Norppakamera on ollut Suomessa suuri hitti, mutta pekkaa pahemmaksi ei jäädä Suomenlahden eteläpuolellakaan.
Lue lisää: balticguide.ee 26.5.2018


Weekend Festival Baltic


Weekend Festival Baltic on popmusiikin festivaali ja osana ikonista eurooppalaista, Pohjoismaissa tasaisesti suosiota kasvattanutta festivaalibrändiä.
Lue lisää: visitestonia.com/ 21.5.2018


Puhelinsovellukset mukaan reissulle


Digiaika helpottaa arkea, myös matkustaessa. Viroon matkustaessa kannattaa jo etukäteen varautumalla etsimällä ja lataamalla sovelluksia puhelimeen jotka voivat auttaa, kun yllättäen tarvitset esimerkiksi taksia tai etsit patikkaretkellä paikkaa missä voisi grillata. Tekniikka on avuksi missä ikinä liikutkaan. Voit aloittaa tutustumalla näihin sovelluksiin ja ladata niitä oman tarpeesi mukaan puhelimeesi ennen seuraavaa matkaa.
Lue lisää: visitestonia.com 21.5.2018


Tallinnan satamassa vierailee tänä kesänä ennätysmäärä risteilylaivoja


Kesän risteilysesonki alkoi Tallinnan satamassa jo 26.4. kun vuoden ensimmäinen risteilyalus Viking Sea vieraili vanhan kaupungin matkustajasatamassa.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.5.2018


Virolaisen ruoan helmiä


Virolainen ruokaperinne on lähellä sekä ihmistä että luontoa. Jos haluat itsekin erityisen hetken perinneruoan kanssa niin mahdollisuuksia on monenlaisia.
Lue lisää: visitestonia.com 17.5.2018


Luksusta lomaan


Jokaisella on oikeus hemmotella itseään välillä. Luksusloman idea ei ole se mitä tehdään, vaan miten se tehdään: laadusta nauttiminen omassa rauhassa, hyvän palvelun saattelemana vie lomakokemuksen askeleen lähemmäksi täydellisyyttä.
Lue lisää: visitestonia.com 11.5.2018


Ensi syksynä Tallinaan avautuu mahtava kauppakeskus – Katolla komeilee 45 metriä korkea maailmanpyörä


Tällä hetkellä vielä Viron suurimman kauppakeskuksen tittelin omaavan Ülemisten naapurissa rakennetaan parhaillaan toista jättikauppakeskusta.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.5.2018


Tutustu Tallinnaan pyöräilemällä vanhastakaupungista Kalamajaan ja takaisin


Tallinnasta ei löydy liiemmälti pyöräteitä, mutta kaupunkiin voi silti tutustua pyöräillen. Retki alkaa vanhastakaupungista ja etenee Kalamajan kautta lähtöpisteeseen.
Lue lisää: apu.fi 6.5.2018


Oletko tulossa autolla Tallinnaan? – Löytyvätkö autostasi nämä Virossa pakolliset turvavarusteet?


Virossa henkilöautossa pitää liikennelain mukaan olla mukana tietyt turvavarusteet. Samat vaatimukset koskevat myös maassa liikkuvia suomalaisessa rekisterissä olevia autoja.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.5.2018


TOP ilmaiset leirintäalueet


Jos haluat viettää unelmalomasi metsän rauhassa ja puhtaassa ilmassa, Viro on matkailukohteena erinomainen vaihtoehto. Maasto on Virossa helppokulkuista aloittelijallekin, mutta tarjoaa ainulaatuista luonnonkauneutta kokeneellekin eräkävijälle.
Lue lisää: visitestonia.com 5.5.2018


7 tapaa nauttia kulttuurista Tallinnassa


Tallinnaan on helppo tehdä kulttuurimatka. Lyhyen lauttamatkan päässä odottaa monipuolinen tarjonta.
Lue lisää: iltalehti.fi 3.5.2018


Viron kesä 2018 – kaikki tieto lomaasi varten yksissä kansissa


Viron kesä 2018 on mahtava lukupaketti Sinulle, joka suunnittelet kesän aikana matkaa Viroon. Esittelemme Viron maakuntien kiinnostavimmat kohteet, tapahtumat ja ruokapaikat.
Lue lisää: balticguide.ee 2.5.2018


Multasormen taimitaivas


Viron taimitarhat tekevät vaikutuksen monipuolisuudellaan ja hinnoillaan.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2018


Päivä Tallinnassa


The Baltic Guide rakensi sinulle valmiin paketin päivään Tallinnassa
Lue lisää: balticguide.ee 20.4.2018


Pintaliitoalus tekee paluuta Tallinnan-liikenteessä


Virolainen Sea Wolf Express -laivayhtiö pyrkii aloittamaan nykyistä huomattavasti nopeamman liikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä.
Lue lisää: tekniikkatalous.fi 19.4.2018


Hurmaava pikkumuseo on Tallinnan tuntemattomia helmiä


Tallinnan-matkaajan kannattaa joskus suunnata keskustaa kauemmaksi.
Lue lisää: iltalehti.fi 19.4.2018


Viro nosti alkoholiveroa ja menetti 158 miljoonaa euroa


Virossa kulutetusta alkoholista 24,5 prosenttia ostetaan nykyisin Latviasta.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 19.4.2018


Evelin Ilves pyörittää kotiravintolaa Tallinnan vanhassa kaupungissa


Viron entisen presidentin Toomas Hendrik Ilveksen edellinen puoliso Evelin Ilves on nykyään ravintoloitsija, joka pyörittää ainutlaatuista kotiravintolaa Tallinnan vanhassa kaupungissa.
Lue lisää: tallinna24.ee 19.4.2018


TOP Virolaiset keksinnöt


Virolaiset yllättävät kekseliäisyydellään ja siksi voit löytää arkea helpottavia ja maailmaa parantavia virolaisia keksintöjä ties mistä.
Lue lisää: visitestonia.com 18.4.2018


Oletko maistanut lanttukeittoa?– Kokkausilta Tallinnassa vei Viron perinteisiin uusin ideoin


Sianliha, kala ja kaali kuuluvat yhä olennaisena osana virolaiseen ruokavalioon. Ja tietysti peruna. Niistä tehtiin herkkuja kokkikoulussa.
Lue lisää: www.maaseuduntulevaisuus.fi 16.4.2018


Kevättä vastassa


Luitemaa Viron lounaiskolkassa vastaanottaa muuttolintuparvet ensimmäisenä.
Lue lisää: balticguide.ee 14.4.2018


Paikalliset asukkaat näyttävät sinulle Tallinnan, jollaista et ole koskaan nähnyt!


Suomalaisyritys Doerzin tavoitteena on yhdistää matkailijat ja paikalliset asukkaat niin, että matkailija pääsee kokemaan jotain autenttista ja paikallista tavanomaisten turistikierrosten sijaan.
Lue lisää: tallinna24.ee 13.4.2018


Perjantaina alkavat Tallinnan kolmipäiväiset käsityömessut!


Tallinnan laululavalla alkavat perjantaina 13. huhtikuuta perinteiset Tallinnan käsityömessut.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.4.2018


Matkailijan kevään merkit


Poksahdus ja pizzalle – huhtikuun The Baltic Guide on ilmestynyt
Lue lisää: thebalticguide 3.4.2018


Keila-Joan kartanossa on esillä historiallista häämuotia


Vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsevassa upeassa Keila-Joan kartanossa on parhaillaan esillä häämuotia eri vuosikymmeniltä.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.3.2018


Sunnuntaina voi tutustua virolaisiin pääsiäisperinteisiin Viron ulkoilmamuseossa


Pääsiäissunnuntaina 1. huhtikuuta on Viron ulkoilmamuseossa Rocca al Maressa koko päivän kestävä pääsiäistapahtuma.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.3.2018


Verkkouutinen:
Taksintilaussovellus Taxify suunnittelee toiminnan aloittamista Suomessa


Virolainen Taxify-mobiilisovellus on levinnyt nopeasti kymmeniin maihin. Tänä vuonna se tulee mahdollisesti myös Suomeen.
Lue lisää: balticguide.ee 29.3.2018


Virolaiset pääsiäisperinteet - Vanha kohtaa uuden


Virossa pääsiäinen merkitsee kevään alkua - on juhlan ja perinteiden aika. Jotkut näistä 1800-luvun perinteistä ovat käytössä yhä edelleen.
Lue lisää: visitestonia.com 28.3.2018


Luonto ja kulttuuri heräävät huhtikuussa


Lue Tallinnan matkailu-uutiset
Lue lisää: visittallinn.ee 28.3.2018


Alkoholin tuonti Virosta jyrkässä laskussa


THL:n ennakkotietojen mukaan alkoholin matkustajatuonti väheni viime vuonna miltei viidenneksellä edellisvuodesta
Lue lisää: kauppalehti.fi 28.3.2018


Pääsiäinen vie kohti kevättä


Pääsiäisellä on Virossa monta nimeä: keinupyhät, kevätpyhät, lihapyhät ja munapyhät.
Lue lisää: balticguide.ee 26.3.2018


Tarkista tästä Tallinnan tapahtumat ja nähtävyyksien aukioloajat pääsiäisenä!


Tuletko tänä vuonna pääsiäisen viettoon Tallinaan ja askarruttavatko ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajat?
Lue lisää: tallinna24.ee 26.3.2018


Verkkouutinen:
Tallinnan kaupunki rakennuttaa kuvausseinän Vanhankaupungin kupeeseen Harjumäelle


Aikana, jolloin matkailijat ja paikalliset kuvaavat itseään yhä enemmän itseään erilaisissa paikoissa, haluaa Tallinnan kaupunki tarjota tähän uuden mahdollisuuden.
Lue lisää: balticguide.ee 25.3.2018


Viron suurin muotitalo Baltika saapuu Suomen markkinoille – Yritys avaa omia myymälöitä ja on lokalisoinut verkkokauppansa suomeksi


Moni suomalainen on jo tutustunut Baltika Groupin muotibrändeihin Montoniin, Ivo Nikkoloon, Mosaiciin, Bastioniin ja Baltmaniin Tallinnan matkoillaan.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.3.2018


Lue vinkit pääsiäisen viettoon Tallinnassa!


Tuletko tänä vuonna pääsiäisen viettoon Tallinaan ja askarruttavatko ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajat? Tallinna24:n toimitus kokosi käyttöösi pääsiäismuistion, josta löytyvät kaikki Tallinnan tärkeimmät tapahtumat, aukioloajat ja käyntikohteet keväisenä viikonloppuna.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2018


Kesätapahtumien TOP 10


Jos jostain syystä kaipaat vielä hyvää syytä vierailla Virossa tänä kesänä, kannattaa perehtyä Viron kesätapahtumien parhaimmistoon. Kesätapahtuma- ja festivaalitarjonnasta löytyy jokaiselle jotain
Lue lisää: visitestonia.com 16.3.2018


Tässä ovat Tallinnan kiinnostavimmat ostoskeskukset


Kyllästyttääkö jo ainainen pyöriminen Viru-keskuksessa ja kaipaatko uusia ostosmahdollisuuksia? Tallinnan keskustassa on muitakin kiinnostavia ostoskeskuksia, vaikka ne kokonsa puolesta eivät Ülemiste-keskukselle ja Rocca al Marelle pärjääkään.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.3.2018


Ystävänkauppaa yli lahden


Suomalaiset ja virolaiset kävivät yli 700 vuoden ajan Suomenlahden yli vaihtokauppaa, jonka pääartikkelit olivat suomalainen suolasilakka ja virolainen vilja. Seprakaupaksi kutsuttu vaihto hiipui toiseen maailmansotaan mennessä.
Katso ohjelma Yle Areenassa: areena.yle.fi


Verkkouutinen:
Keskipalkka Virossa viime vuonna 1221 euroa


Lue lisää: balticguide.ee 13.3.2018


Tavoitteena maailman valloitus


Kymmenen vuotta täyttävä Tallinn Music Week on toiminut virolaisbändien ponnahduslautana maailmalle. Niin myös Trad.Attack!-yhtyeelle.
Lue lisää: balticguide.ee 13.3.2018


Asuntojen määrä on lähes kolminkertaistunut Virossa sadassa vuodessa


Viron tilastokeskus on julkistanut Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi monenlaisia tilastoja, jotka kertovat Viron kehityksestä viimeisen sadan vuoden aikana.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.3.2018


Vieläkö muistat Georg Otsin? Tallinnaan vienyt klassikkolaiva päätyi laittomasti romuksi


Helsingin ja Tallinnan välinen tärkein yhteys oli pitkään virolaislaulajan mukaan ristitty autolautta. Katso, miltä aluksella näytti!
Lue lisää: iltalehti.fi 9.3.2018


Hobby Hall yhdistyy Viron suurimman verkkokaupan kanssa


Uudesta yhtiöstä kaavaillaan merkittävää toimijaa kansainväliselle verkkokauppamarkkinalle.
Lue lisää: marmai.fi 8.3.2018


Verottajan kanssa kannattaa olla muuttohetkellä kaveri


Veroasiantuntija Salla Koivuaho tallinnalaisesta Koivuaho OÜ:stä tuntee suomalaisten verotusmurheet ulkomaille muuton yhteydessä. ”Yleisin harhaluulo on se, että sinä päivänä kun muuttaa Suomesta, niin Suomen verotus ei enää itseä koske”, Koivuaho sanoo.
Lue lisää: balticguide.ee 8.3.2018


Majoituspalveluita Virossa käyttäneiden matkailijoiden määrä kasvoi tammikuussa seitsemän prosenttia - Myös suomalaismatkailijoiden määrä kasvoi


Viron tilastokeskuksen vastikään julkaisemien tilastojen mukaan maassa yöpyi tammikuussa 2018 yhteensä 206 000 kotimaista ja ulkomaista matkailijaa, mikä on seitsemän prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2017.
Lue lisää: tallinna24.ee 8.3.2018


Kiviõlin seikkailukeskus


Kiviõlin seikkailukeskus sijaitsee Kiviõlin kaupungin pohjoisosassa vanhalla tuhkavuorella. Vuori on jaettu kahtia - laskettelumäellä sijaitsevat pisimmät laskettelurinteet, jännittävin lumilautailupuisto ja snowtubing-rata....
Lue lisää: idaviru.ee 6.3.2018


Houkuttaako hammasremontti Viroon? Näin kävi Antille terveysmatkalla Tallinnassa


Antti Kruus laitatti sekä hampaansa että autonsa kuntoon Tallinnassa. Lopputulokseen hän on hyvin tyytyväinen.
Lue lisää: seura.fi 6.3.2018


Lue Terhi Pääskylä-Malmströmin blogi ensi viikolla vietettävästä naistenpäivästä


Verkkolehti Tallinna24:n tänään julkaisemassa blogikirjoituksessa talsinkilaistoimittaja Terhi Pääskylä-Malmström kertoo ensi viikolla vietettävästä naistenpäivästä, joka on Virossa huomattavasti suurempi juhla kuin Suomessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 4.3.2018


Verkkouutinen:
Tallinnan yliopisto lopettaa suomen kielen opettamisen pääaineena


Ensi syksystä lähtien Tallinnan yliopiston suomen kielen ja kulttuurin oppiaineeseen ei enää oteta pääaineopiskelijoita, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.
Lue lisää: balticguide.ee 3.3.2018


Lasnamäen asukkaista venäjänkielisiä on yli puolet: ”Elämme sovussa mutta erillään”


Lasnamäki on Viron suurin lähiö. Alueella on pitkään ollut huono maine, mutta paikallisten mielestä siellä on hyvä asua....
Lue lisää: seura.fi 27.2.2018


Viron kaikki vartioimattomat tasoristeykset saavat liikennevalot ja puomit


Viron yleisradion uutisen mukaan Viron rautateiden hallitus on päättänyt asentaa kaikkiin Viron vartioimattomiin tasoristeyksiin sekä liikennevalot että ajoradan sulkevat puomit Viron Kulnassa viime viikolla sattuneen risteysonnettomuuden johdosta.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.3.2018


Keskipalkat nousivat Virossa – Tallinnan ympäristössä tienestit noin 1200 euroa, saarilla alle tonnin kuussa


Vironkin taloudella menee paremmin kuin vuosiin. Tuoreiden tilastojen mukaan virolaisten keskipalkka on noussut korkeammaksi kuin koskaan maan historiassa.
Lue lisää: mtv.fi/uutiset 1.3.2018


Sikupillin Prisma on Viron ensimmäinen 24/7 avoinna oleva hypermarket!


Prisma tekee tänään Virossa vähittäiskaupan historiaa muuttamalla Tallinnassa sijaitsevan Sikupillin hypermarketin ympäri vuorokauden avoinna olevaksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.3.2018


Oi mutsi mutsi: Lasten kanssa Haapsalussa


Kävimme Kaamoksen kanssa pari vuotta sitten pienessä ihanassa Haapsalun kaupungissa n. 150 kilometrin päässä Tallinnasta. Visiitti ei kestänyt kuin yhden iltapäivän verran ja olen siitä asti haaveillut....
Lue lisää: visitestonia.com 28.2.2018


Suomi ja Viro jatkavat rautatietunneliselvitystä – Uudelta työryhmältä odotetaan tietoja toukokuussa


Ryhmän on arvioitava muun muassa rahoituskysymyksiä ja tulevaisuuden teknologiaa.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 28.2.2018


Verkkouutinen:

Jäätilanne paras pitkiin aikoihin – jääteitä jo avattu Virossa


Kylmän helmikuun ansiosta jäätilanne on Virossa hyvä. Kiintojäätä on muun muassa Pärnunlahdella ja Väinamerellä.
Lue lisää: balticguide.ee 28.2.2018


Tallinnan sataman A-terminaali uudisti ilmettään


Lue lisää: balticguide.ee 27.2.2018


TOP ravintolat jotka tarjoavat perinteistä virolaista ruokaa


Viron ravintolatarjonta on monipuolinen ja laadukas, ja gourmet-keittiöiden ja kokeilevin kokkien lisäksi maasta löytyy myös aitoja virolaisia perinneruokia tarjoavia ravintoloita.
Lue lisää: visitestonia.com/fi 27.2.2018


Satavuotiasta Viroa juhlittiin näyttävästi – katso kuvat Tallinnasta


Viron tasavallan itsenäistymisjulistuksesta on tullut kuluneeksi sata vuotta. Katso, kuinka merkkipäivää juhlittiin!
Lue lisää: rantapallo.fi 26.2.2018


Patarein vankila kunnostetaan museoksi – Suunnittelukilpailu on jo täydessä vauhdissa!


Viron yleisradion uutisen mukaan suljettuna ollut Patarein vankila Tallinnassa muutetaan punaisen terrorin eli kommunismin uhrien museoksi. Viron historiallisen muiston instituutti on jo julistanut kansainvälisen suunnittelukilpailun museosta.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2018


Hynttyyt yhteen talsinkiluonnon puolesta


Tallinnan ja Helsingin yhteishanke loi uusia reittejä Paljassaarelle ja Viikkiin.
Lue lisää: balticguide.ee 25.2.2018


Viron presidentti: Pienen maan pitää tähdätä suuriin asioihin


Kersti Kaljulaid kehotti virolaisia iloitsemaan maansa vauraudesta
Lue lisää: ts.fi/uutiset 24.2.2018


Sijoitusasunto Virosta? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon


Suomalaiset ostavat vuosittain noin sata asuntoa Virosta, jossa asuntojen hinta on viime vuosina noussut 6–7 prosentin vuosivauhtia, mutta hintataso on silti Suomeen verrattuna huokea.
Lue lisää: kauppalehti.fi/uutiset 24.1.2018


Kaikki Virosta – koe monipuolinen sekä halpa lomakohde ja ota kaikki irti lomasta!


Viron monipuolisuus matkakohteena ei ole jäänyt suomalaisille epäselväksi. Lue Rantapallon parhaat vinkit Viroon ja lähde lomalle!
Lue lisää: rantapallo.fi/kaupunkilomat 23.2.2018


Suomi teki Virolle onnitteluvideon – Niinistö lukee klassikkokirjaa viroksi ja hallitus heiluttaa pikkulippuja


"Soome õnniteleb Eestit" -videolla tervehditään satavuotista Viroa presidentin ja hallituksen voimin.
Videolla esiintyvä tasavallan presidentti Sauli Niinistö lukee viron kielellä A. H. Tammsaaren kirjasta Totuus ja oikeus ensimmäisen virkkeen.
Lue lisää ja katso video: yle.fi/uutiset


Maaseudun Tulevaisuus juhlii satavuotiasta Viroa - viikonlopun lehti on Maaelu Tulevik


Itsenäisyyttä on juhlittu Virossa koko viikon. Viron itsenäisyyden satavuotispäivä lauantaina on Suomessa liputuspäivä.
Lue lisää: maaseuduntulevaisuus.fi 23.2.2018


Juhli 100-vuotiasta Viroa Virossa – tässä matkatärpit koko vuodelle!


Nähtävää ja koettavaa on kaikkialla Virossa, ei vain Tallinnassa.
Lue lisää: seura.fi 23.2.2018


Viro on unelmamaa yrittäjälle, sanoo Tallinnassa asuva suomalais-virolainen pariskunta


Kevyempi verotus, joustavampi työkulttuuri ja yleinen yrittäjämyönteisyys ovat syitä, joiden vuoksi Pekka ja Ingrid Eloranta eivät edes mieti muuttoa Virosta Suomeen.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 22.2.2018


Tallinnan matkailussa ennätysvuosi


Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvoi Tallinnassa viime vuonna 7 %. Kaupungissa kävi vuoden 2017 aikana yli 4,5 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa.
Lue lisää: visittallinn.ee 21.2.2018


Viron kieli kuulostaa joskus hämäävän tutulta – kokeile HS:n kielivisassa, tunnistatko 25 sanan merkitykset


TÄLLÄ viikolla itsenäistymisensä satavuotisjuhlaa viettävän Viron kieli herättää monissa suomalaisissa uteliaisuutta. Se ei ole ihme, sillä viro on suomen sukukielenä paljolti tutun kuuloinen mutta silti varsin erilainen.
Lue lisää: hs.fi/kulttuuri 20.2.2018


Nyt on Viron aika juhlia – mitä 100-vuotias maa toivoo Suomelta lahjaksi?


Viro viettää lauantaina 100-vuotisjuhliaan. Juhliin odotetaan Norjan ja Hollannin kuningasperheen jäseniä sekä muita valtionpäämiehiä läheltä ja kaukaa.
Lue lisää: mtv.fi/uutiset 19.2.2018


Tallinnan sataman D-terminaali menee remonttiin – uusi terminaali avataan 2019


Tallinnan satama julkisti tarjouskilpailun D-terminaalin remontoimisesta ja kunnostamisesta
Lue lisää: balticguide.ee 15.2.2018


Satavuotiaan kemut


Viron juhliin voi jokainen osallistua eri puolilla maata. The Baltic Guide kertoo menovinkit
Lue lisää: balticguide.ee 15.2.2018


Viro pysähtyy, kun kello lyö keskiviikkona kahdeksan – maan suosituin tv-ohjelma ruotii niin politiikan kohut kuin ufot


Kestosuosittu Pealtnägija-ohjelman paljastukset ovat häätäneet isokenkäisiä viroistaan ja riistäneet epärehellisten bisnesmiesten maineen.
Lue lisää: kaleva.fi 11.2.2018


Pealtnägija


Täältä näet Pealtnägija-ohjelman uusia ja vanhoja juttuja:
Lue lisää: etv.err.ee 11.2.2018


Lue Terhi Pääskylä-Malmströmin blogi virolaisesta tavasta taistella flunssaa vastaan


Tallinna24-verkkolehden tänään julkaisemassa blogitekstissä talsinkilaistoimittaja Terhi Pääskylä-Malmström kirjoittaa ateistina tunnettujen virolaisten uskosta luontaistuotteisiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.2.2018


Votkaturismin vahinko Viron verotuloille oli odotettua suurempi – Alkoholiveroa kertyi viime vuonna odotettua vähemmän


Postimees-lehden uutisen mukaan Viron vero- ja tullihallitus on todennut Latvian rajalla tapahtuvan alkoholikaupan vähentäneen Viron alkoholiverotuloja viime vuonna 30 miljoonalla eurolla. Se on enemmän kuin valtiovarainministeriö ennusti.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.2.2018


Virolaista rauniolinnaa ei saatu koskaan valmiiksi - rakennukseen liittyy traaginen rakkaustarina


Jos perimätietoa on uskominen, ruvettiin Ungrun linnaa rakentamaan rakkaudesta. Nyt se on raunioina.
Lue lisää: www.iltalehti.fi 2.2.2018


Lauantaina Otepäällä järjestetään vuotuinen Euroopan saunamaraton – Mukana on myös suomalaisjoukkueita


Viron talvipääkaupungissa Otepäällä järjestetään lauantaina 3. helmikuuta jo 9. kertaa Euroopan saunamaraton. Mukana on totuttuun tapaan myös suomalaisjoukkueita.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.2.2018


Kuukauden päästä Viron Otepäällä hiihdetään MM-mitaleista


Otepään Tehvandin hiihtokeskuksessa kilpaillaan helmi-maaliskuun vaihteessa Viron tämän talven suurin urheilukilpailu, nuorten ampumahiihdon maailmanmestaruuskisat.
Lue lisää: balticguide.ee 30.1.2018


Narva hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2024


Viron yleisradion uutisen mukaan Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva asettui viime viikolla ehdokkaaksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2024.
Lue lisää: tallinna24.ee 30.1.2018


Viron presidentiltä ja pääministeriltä onnittelut Sauli Niinistölle suomeksi


Viron presidentti Kersti Kaljulaid onnitteli suomeksi Sauli Niinistöä uudelleen valinnasta Suomen tasavallan presidentiksi.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 29.1.2018


Rosoinen rajakaupunki Narva hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi


Umpivenäjänkielisestä kaupungista toivotaan seuraavaa vetonaulaa Virolle.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 24.1.2018


Balti Jaam -torilla järjestetään ensi viikonloppuna suuri kirpputoritapahtuma


Balti Jaam -torin yläkerta muuttuu sunnuntaina 28. tammikuuta isoksi kirpputoriksi, jonne kaikki halukkaat voivat tulla myymään aarteita kaappiensa kätköistä.
Lue lisää: tallinna24.ee 22.1.2018


Viron vapaus ei tullut vaivatta


Viron itsenäisyysjulistuksesta on 24. helmikuuta kulunut sata vuotta. Samanaikaisesti kun jo itsenäistynyt Suomi oli luisumassa traagiseen sisällissotaan, Viro sinnitteli löytääkseen sopivan hetken omalle itsenäisyysjulistukselleen. Kumpikin maa joutui kokemaan, ettei tule vaivatta vapaus.
Lue lisää: sss.fi 21.1.2018


Tämän hylätyn paikan ohi lähes kaikki suomalaiset kulkevat Tallinnassa – tunnetko sen tarinan?


Tallinnan sataman hylätty betonirakennelma on monelle tuttu näky. Tiedätkö mikä se on?
Lue lisää: rantapallo.fi 19.1.2018


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Tässä kymmenen tärppiä matkakohteiksi itäisessä Virossa.
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.fi 19.1.2018


Viron syntymäkaupunki aloittaa 100-vuotisjuhlat


Harva suomalainen tietää, että Viron itsenäisyys julistettiin Pärnussa ja vieläpä päivää ennen nykyistä itsenäisyyspäivää eli 23. helmikuuta 1918. Juhlallisen manifestin luki silloisen Endla-teatterin parvekkeelta Maaneuvoston jäsen Hugo Kuusner.
Lue lisää: balticguide.ee 18.1.2018


Verkkouutinen:
Matkailutoimittajien kilta palkitsi Viron kansallismuseon vuoden parhaana ulkomaisena matkailukohteena


Lue lisää: balticguide.ee 18.1.2018


Viking XPRS:n aikataulut muuttuvat: lähtöjä aikaistetaan


Tallinnan ja Helsingin välillä risteilevistä aluksista suosituimman, Viking XPRS:n, aikataulut muuttuvat 12. helmikuuta alkaen.
Lue lisää: iltalehti.fi 18.1.2018


Viron aurinkoisin paikka


Tilastojen mukaan aurinko paistaa eniten Saarenmaalla.
Lue lisää: balticguide.ee 17.1.2018


Haapsalu ja Länsi-Viron saaret – TBG suosittelee


Lue lisää: balticguide.ee 16.1.2018


Haapsalun kevään ja kesän kulttuurikalenteri


Pieni merenrantakaupunki tarjoaa kylpyläelämän lisäksi paljon kultturitapahtumia. Tutustu kulttuurikalenteriin ja poimi suosikkisi.
Lue lisää: balticguide.ee 16.1.2018


Verkkouutinen:
Saarenmaalle halutaan rakentaa silta


Viron yleisradio, ERR, kertoi, että virolaiset yrittäjät Raivo Hein ja Raivo Kütt suunnittelevat sillan rakentamista Saarenmaalle.
Lue lisää: balticguide.ee 15.1.2018


Näin onnistuu lemmikin kanssa matkustaminen Viroon


Moni haluaa ottaa myös rakkaan lemmikkinsä mukaan matkalle Viroon. Koiran, kissan ja fretin kanssa matka onnistuukin helposti. T24:n toimitus keräsi kasaan listan, jonka avulla matka sujuu jouhevasti!
Lue lisää: tallinna24.ee 14.1.2018


Tampereelta 1,5 tunnissa Tallinnaan? Peter Vesterbacka haluaa liittää merenalaisen miljarditunnelin Suomen junaverkostoon pikavauhtia


Tunnelia Tallinnaan puuhaava Peter Vesterbacka kävi perjantaina Tampereella varmistamassa, että erilaisten junaratahankkeiden suunnittelu etenee samaan suuntaan. Vesterbackan merenalaisen tunnelin hintalappu on tällä hetkellä 15 miljardia euroa.
Lue lisää: aamulehti.fi 14.1.2018


Virossa jokaisella on perhelääkäri


Jokainen asuinpaikkansa Viroon rekisteröinyt on oikeutettu omaan perhelääkäriin (perearst). Virossa ei ole samantyyppistä terveyskeskusjärjestelmää kuin Suomessa.
Lue lisää: balticguide.ee 13.1.2018


Viime vuonna Viron rautateillä kulki 7,3 miljoonaa matkustajaa


Viron valtion omistama junaoperaattori Eesti Liinirongid AS, joka toimii Elron-brändillä, kuljetti viime vuonna rautateillä yli 7,3 miljoonaa matkustajaa. Se on 8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.1.2018


Miltä maistuu Maitsev Tartu -ruokafestivaali


Maistuva Tartto -kulinaariafestivaali (Maitsev Tartu) järjestetään neljäs kertaa helmikuussa. Tapahtuma tuo esille kaupungin ravintoloiden luovuuden ja monipuolisuuden.
Lue lisää: visitestonia.com 8.1.2018


Suolampia ja suuria elämyksiä


100-vuotias Viro saa RMK:lta lahjaksi maailmassa ainutlaatuisen vaellusreittien verkoston.
Lue lisää: balticguide.ee 11.1.2018


Peter Vesterbacka: Helsinki–Tallinna-tunneli on kuin startup-yritys – lapio maahan jo tänä vuonna


Pelialan konkari alkaisi rakentaa Keilaniemen kautta kulkevaa Helsinki–Tallinna-tunnelia jo tänä vuonna. Valmista olisi jouluna 2024.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 10.1.2018


Tallinnan Ülemisten ostoskeskus laajenee


Tallinnan Ülemisten ostoskeskusta aletaan remontoida suuremmaksi helmikuussa 2018.
Lue lisää: balticguide.ee 10.1.2018


Miiamilla-museot ovat lasten leikkiparatiiseja


Kadriorgin Miiamillan ovat löytäneet myös turistit. Vantaalaiselle Katjalle ja hänen kahdelle lapselleen se on ollut Tallinnan-reissujen suosikkikohde jo vuosia.
Lue lisää: balticguide.ee 10.1.2018


Sillamäen satama haluaa avata laivayhteyden Kotkaan – Viron valtion toivotaan osallistuvan uuden matkustajaterminaalin rakentamiseen


Viron yleisradion uutisen mukaan Pohjois-Virossa sijaitseva Sillamäen kaupunki ja satama...
Lue lisää: tallinna24.ee 10.1.2018


Verkkouutinen:
Vuonna 2017 Tallinnan sataman kautta kulki ennätykselliset yli 10 miljoonaa matkustajaa


Vuonna 2017 kulki Tallinnan sataman matkustajasatamien läpi 10 056 000 matkustajaa. Matkustajamäärä on kasvanut jo kymmenen vuoden ajan joka vuosi.
Lue lisää: balticguide.ee 9.1.2018


Viron hallitus siirtää alkoholijuomat pois asiakkaiden näkyvistä kaupoissa – Uudistus tulee voimaan vuonna 2019


Postimees-lehden uutisen mukaan Viron hallituksella on kiire piilottaa kaupoissa myytävä alkoholi pois kuluttajan näkyvistä.
Lue lisää: tallinna24.ee 9.1.2018


Useat varustamot haluavat palauttaa matkustajalinjan Kotkasta Sillamäen satamaan


Useat varustamot haluavat palauttaa matkustajalinjan Kotkasta Sillamäen satamaan ja avata myös uuden linjan Pietarista, kertoo sataman markkinointipäällikkö Andei Birov, joka on myös Sillamäen kaupunginhallituksen jäsen. Valtiolta on tähän liittyen haettu uudelle matkustajalaiturille kuuden miljoonan euron hankerahoitusta.
https://www.facebook.com/Estofennia
Sillamäe tahab taastada reisilaevaliikluse Soomega, takistuseks võib olla Venemaa
Lue lisää Viroksi: http://kasulik.delfi.ee 9.1.2018


Majapaikkoja laidasta laitaan


Jos haluat vaihtelua samassa tutussa hotellissa asumiseen, tutustu TBG:n majoituspoimintoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 9.1.2018


Viro100-juhlavuosituotteet saivat oman verkkokaupan


Virallinen Viro100-juhlavuoden brändituotteiden verkkokauppa aukesi osoitteessa www.100kingitus.ee jo joulukuun puolella. Kaupassa on myynnissä laaja valikoima Viro100-logolla varustettuja tuotteita.
Lue lisää: tallinna24.ee 9.1.2018


Lahjoja satavuotiaalle Virolle


Viron itsenäisyyden juhlavuotena kansalaiset, järjestöt ja kunnat antavat isänmaalleen lahjoja. Ja Viro antaa vastaan.
Lue lisää: balticguide.ee 7.1.2018


Virolaiset matkatoimistot eivät ole huolissaan suomalaisturistien laskevasta määrästä


Viron yleisradion uutisen mukaan paikalliset matkatoimistot eivät ole huolissaan, vaikka suomalaismatkailijoiden määrä Virossa kääntyi laskuun monen kasvuvuoden jälkeen. Muista EU-maista saapuvat matkailijat paikkaavat kuulemma tilannetta.
Lue lisää: tallinna24.ee 6.1.2018


Linda Line tuomassa uuden aluksen Helsingin ja Tallinnan välille


Lue lisää: sss.fi 5.1.2018


Jouluristeilyt vetivät viime vuotta paremmin – Tallinkin matkustajamäärä kasvoi 6,2 prosenttia


Tallinkin matkustajamäärät kasvoivat viime vuonna lähes kaikilla reiteillä.
Lue lisää: kauppalehti.fi 4.1.2018


Kas 23 aastat Lindaliini kiirlaevaliiklust jõudis lõpule?


Linda Linen aika päättyi Helsingin–Tallinnan liikenteessä? Õhtuleht kertoo varustamon myyneen viimeisen pikalaivansa Karolinin ohella myös Ädala-kadun konttorinsa. Varustamo ei kommentoi eikä ole lähettänyt tiedotteita. Lehti epäilee nimettömään miehistön jäseneen viitaten, että kyseessä on varustamon tosiasiallinen lopettaminen, johon liittyy lopputilien välttely jättämällä henkilöstö pakkolomalle.
Lähde: https://www.facebook.com/Estofennia
Lue lisää Viron kielellä: ohtuleht.ee 4.1.2018


Viron alkoholiverosekoilu
(kolumni)


Viro nosti oluen ja muiden alkoholijuomien veroa heinäkuussa peräti 65 prosenttia. Veronkorotuksia oli suunniteltu myös vuodelle 2018.
Lue lisää: balticguide.ee 4.1.2018


Viro juhlii itsenäisyyttään näyttävästi helmikuussa – Juhliin on kutsuttu 1 500 vierasta


Lue lisää: tallinna24.ee 3.1.2018


Tallinnan sai kaksi uutta retroratikkaa lisää – Nyt liikenteessä ovat myös Jaan ja Julius


Juuri ennen joulu Tallinnan liikennelaitos esitteli Kadriorgissa kaksi uutta retroratikkaa, Jaanin ja Juliuksen, jotka ovat saaneet nimensä Tallinnan kaupunginjohtaja Jaan Poskalta ja vapaussodan sankarilta Julius Kuperianovilta.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.1.2018


   

Tästä linkistä
pääset vanhempiin
uutisiin:
Uutisia 2015-2017
Ylös!