Uutisia


Ironman Tallinn on ensi lauantaina – Tallinnan keskustan liikennejärjestelyihin tulee muutoksia


Ironman Tallinn -kilpailu järjestetään lauantaina 6. elokuuta. Ironman eli teräsmieskilpailu eli triathlonkisa on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji.
Lue lisää: balticguide.ee 5.8.2022


T24: Tästä tallinnalaisapteekista on voinut ostaa lääkkeitä 600 vuoden ajan - nyt siellä toimivat myös suomalaisten digireseptit


Tallinnan Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevan Raadinapteekin tarkkaa perustamisajankohtaa ei tiedetä, mutta ensimmäinen merkintä siitä löytyy historiallisesta Tallinnan raadin pöytäkirjasta vuodelta 1422. Silloin apteekilla oli jo kolmas omistaja. Tänä vuonna koko ajan samalla paikalla ollut ja samoissa tiloissa toiminut apteekki täyttää 600 vuotta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.8.2022


T24: Suutarien hinnat ovat Suomenlahden toisella puolella jopa puolet halvemmat kuin Suomessa - Kengät kannattaa laitattaa kuntoon Tallinnassa


Virossa monet käsityötä vaativat palvelut, kuten vaikkapa suutarintyöt ovat monesti huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.8.2022


Tallinnan Kalarannan kävelykatu avattiin


Pohjois-Tallinnaan rannalle rakennettu Kalarannan kävelykatu ja siihen liittyvä puistoalue ovat olleet virallisesti avoinna vierailijoille viime viikonlopusta alkaen.
Kauan odotettu promenadi avattiin yleisölle vasta nyt, vaikka se oli valmis lähes vuoden.
Lue lisää: balticguide.ee 27.7.2022


T24: Matkailu Virossa kallistuu syksyllä - useat hotellit ja kylpylät suunnittelevat nostavansa hintoja


Nopeana laukkaava inflaatio sekä koko ajan kohoavat energian hinta ja palkkakustannukset ovat saaneet monet hotellit ja kylpylät eri puolilla Viroa nostamaan jo hintojaan. Syksyllä hinnankorotuksia on luvassa lisää.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.7.2022


T24: Raitiovaunuyhteydellä Tallinnan satamaan on muhkea hintalappu – uuden raitiolinja pitäisi valmistu kesäkuuhun 2024 mennessä


Rakennusyhtiöt Merko Ehitus ja KMG Inseneriehituse AS ovat voittaneet Tallinnan kaupungin järjestämän tarjouskilpailun uuden raitiolinjan rakentamisesta Tallinnan matkustajasatamaan. Raitiolinjan kustannusarvio arvolisäveroineen on noin 46 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.7.2022


Ensi viikonloppu on Muhun saarella tapahtumarikas – pääosassa on lammas


Kaikille ilmainen koko perheen lammasaiheinen tapahtuma ”Aita lammas aita” järjestetään Muhun saarella, Liivan kylässä 23.–24. heinäkuuta. Ohjelmaa on molempina päivinä kello 10–16.
Lue lisää: balticguide.ee 22.7.2022


T24: Tästä tallinalaisesta museokahvilasta avautuu kaupungin paras näköala – 1980-luvun legendaarinen kahvila avasi ovensa uudestaan


Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva, jo 1300-luvulla rakennettu Neitsyttorni on vuosisatojen aikana palvellut niin puolustustornina kuin 1980-luvulla suosittuna kahvilanakin. Nykyään tornissa sijaitsee museo ja myös kahvila on avattu tauon jälkeen uudestaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.7.2022


T24: Tallinnan kaupunki laskee nopeusrajoitusta 80 kadulla – tavoitteena liikenneturvallisuuden parantaminen


Tallinnan kaupunki on päättänyt puuttua sekä isojen että pienien katujen nopeusrajoituksiin parantaakseen liikenneturvallisuutta. Nopeusrajoituksia lasketaan yhteensä 80 kadulla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.7.2022


23.–24. heinäkuuta ovat maatilojen ovet avoinna vieraille


Kahdeksas koko Viron kattava ”Avoimien tilojen päivä” on tänä vuonna 23.–24. heinäkuuta. Yli 300 maatilaa ja maaseutuyritystä toivottaa vierailijat tervetulleiksi tutustumaan maaseudun elämään. Laajasta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotain, makujen maailmasta käsitöihin ja kotieläinten kasvatukseen.
Lue lisää: balticguide.ee 15.7.2022


Rammsteinin Tallinnan-konsertti on jo aivan nurkan takana – Tässä infoa käytännön järjestelyistä


aksalainen industrial metal -suuruus Rammstein konsertoi Tallinnan Laululavalla keskiviikkona 20. heinäkuuta. Konserttiin on matkaamassa yli 15 000 fania Suomesta, joten tässä muutamia käytännön järjestelyjä, jotka on hyvä tietää ennen matkalle lähtöä.
Lue lisää: soundi.fi 15.7.2022


T24: Tallinnan tunnetuimman museon pääsylippu maksaa arkiaamuina vähemmän kuin lauantaisin – joustavien hintojen ansiosta mahdollisimman monen toivotaan voivan vierailla museossa


Tallinnassa sijaitseva valokuvataiteenmuseo Fotografiska on ottanut käyttöön sisäänpääsylippujen joustavan hinnoittelun. Tämä tarkoittaa sitä, että lipun hinta riippuu vierailun ajankohdasta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.7.2022


>

Viljandi Folk tarjoaa myös telttamajoitusta


Tänä vuonna Viljandin kansanmusiikkifestivaalin vierailijat pääsevät yöpymään teltassa, eikä omaa telttaa tarvitse ottaa mukaan. Leirintäaluemajoitus teltassa pitää varata viimeistään 20. heinäkuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2022


The Baltic Guide -paperilehti ilmestyi tänään 13. heinäkuuta


The Baltic Guiden tuore suomenkielinen paperilehti on nyt poimittavissa kymmenistä jakelupisteistä Suomessa ja Virossa. Lehti on ilmainen ja se löytyy tavallisesti jakelukorista.
Tärkeimpiä jakelupaikkoja ovat Helsingin ja Tallinnan matkustajasatamat sekä turisti-infopisteet ympäri Viroa. The Baltic Guiden jakelupisteet löytyvät täältä.
Uusi lehti tuo luettavaksi jälleen muhkean paketin uutisia, kiinnostavia ihmisiä, uutuuksia sekä hyödyllisiä vinkkejä. Paperiversion lisäksi lehti on myös pdf-muodossa The Baltic Guiden verkkosivulla.
Lue lisää: balticguide.ee 13.7.2022


T24: Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä jatkaa kasvuaan – ulkomaisten turistien määrä ei ole palautunut koronakriisiä edeltävälle tasolle, kotimaan matkailijoiden määrässä uusi ennätys


Toukokuussa 2022 Viron majoitusliikkeissä yöpyi 249 000 matkailijaa, mikä on 176 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2021. Tiedot selviävät Viron tilastokeskuksen tuoreista matkailijatilastoista.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.7.2022


T24: Tallinnan kupeessa sijaitseva neuvostoaikainen sukellusvenetukikohta on nyt viihtyisä vierasvenesatama – toivottaa suomalaisveneilijät tervetulleeksi


Lahemaan kansallispuiston naapurissa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Haran entinen sukellusvenetukikohta ja vierasvenesatama. Neuvostoarmeijan toiminta tässä vuonna 1953 rakennetussa tukikohdassa loppui vuonna 1994 ja satama palautettiin Viron valtiolle, joka myi sen yksityiselle omistajalle vuonna 1998.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.7.2022


Heinäkuu on Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa ranskalainen kuukausi


Tallinnan kasvitieteellinen puutarhan heinäkuu on omistettu Ranskalle. Puutarhassa järjestetään yhteistyössä Ranskan suurlähetystön kanssa kierroksia, luentoja, työpajoja, näyttelyitä sekä muuta ohjelmaa heinäkuun aikana.
Lue lisää: balticguide.ee 9.7.2022


Älä unohda Viron toiseksi suurinta kaupunkia! ”Tarton Telliskivi” ja muut kohteet, joissa haluat käydä


Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024, mutta hurmaavaan kaupunkiin voi tehdä kesäretken jo nyt.
Lue lisää: ilta-sanomat.fi 9.7.2022


Virolaiskartanon kellarissa piilee ylellinen kylpylä


Kuninkaallista tunnelmaa ja rentouttavan rauhallinen spa-elämys. Vain pienen matkan päässä Tallinnasta.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.7.2022


T24: Autolla Viroon kesälomamatkalle – tiedätkö, mitä asiakirjoja tarvitset mukaan?


Suomen ja Viron välillä kulkeva vapaa-ajanliikenne on jo palautunut lähes ennalleen, kun kaikki koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset matkustamiselta ovat poistuneet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.7.2022


Lasten kanssa Tallinnaan? Poimi tekemistä ja parhaat tärpit reissuun: Lasten oma hotellisviitti, kylpylävinkit, ravintolat...


Tallinna on yksi suomalaisten kesälomareissujen ykköskohteista. Mitä kaikkea Tallinnassa voi tehdä lasten kanssa, ja missä kannattaisi yöpyä tai syödä? Koostimme muutamia matkailuvinkkejä lapsiperheille.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 8.7.2022


Talsa: Nämä hinnat ovat nousseet eniten Tallinnassa


Suomalaisten turisten määrä on lisääntynyt viime aikoina huomattavasti Virossa. Taustalla on erityisesti matkustusrajoitusten ja koronapassin poistaminen.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 8.7.2022


The Rasmus esiintyy heinäkuussa Piritan luostarissa


Yli viisi miljoonaa albumia myynyt, ja tämän vuoden Euroviisuihin osallistunut suomalainen yhtye The Rasmus tekee konsertin heinäkuun 17. päivänä Piritan luostarissa, Tallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 6.7.2022


T24: Moni kauhistelee korkeita kuluttajahintoja Suomessa – katso, kuinka raivokkaasti inflaatio nosti hintoja Virossa


Euroopan unionin tilastonikkarin Eurostatin ennakkotietojen mukaan kuluttajahinnat nousivat Virossa kesäkuussa 22 prosenttia viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna. Kuluttajahintojen nousu onkin nyt Suomenlahden toisella puolella koko euroalueen nopeinta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.7.2022


Matkustatko Viroon? – Tämä kätevä jippo helpottaa kulkemista Tallinnassa


Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) matkakortin haltijat voivat nykyään ostaa kortilleen myös Tallinnan julkisen liikenteen lippuja. Valittavana on 1, 3 ja 5 päivän matkalippuja.
Lue lisää: lansivayla.fi 5.7.2022


700-vuotias Tallinnan raatihuone on tänä kesänä avoinna yleisölle


Tallinnan raatihuone täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Rakennus on ainutlaatuinen. Se parhaiten säilynyt raatihuone koko Pohjois-Euroopassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2022


Tänään alkavat miesten tanssijuhlat Rakveressa


Miesten tanssijuhlat ”4 Venda” järjestetään 2.–3. heinäkuussa 2022 Rakveren stadionilla. Ylivoimaisesti suurin osa tanssijoista on miehiä. Mukana on vain muutama nainen. Tanssiryhmät saapuvat tapahtumaan ympäri Viroa. Pääsyliput tapahtumaan ovat myynnissä sekä Piletilevissä että juhlien nettisivuilla.
Lue lisää: balticguide.ee 2.7.2022


T24: Tunnetko jo nämä matkakohteet Virossa? – kiinnostivat eniten suomalaismatkailijoita viime vuonna


Viron matkailunedistämiskeskus Visit Estonia on listannut verkkosivuillaan suomalaismatkailijoita viime vuonna eniten kiinnostaneet kohteet. Tilastojen mukaan näistä kohteista suomalaiset hakivat sivuilta eniten tietoa vuonna 2021.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.7.2022


On aika navigoida länteen


Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on tuoretta kalaa, erinomaisia ravintoloita ja uudistettuja vierasvenesatamia.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2022


Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.


Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1 Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden kilometrin päässä Tallinnan rajasta. Lähistöltä löytyvät kaikki palvelut, kuten esimerkiksi kaupat. Terveyskeskus sijaitsee vain alle kahden kilometrin päässä.
Lue lisää: balticguide.ee 29.6.2022


T24: Tallinnan suosituimmassa kaupunginosassa vierailtiin pelkästään alkuvuonna lähes 10 miljoonaa kertaa – anturit mittavat nykyään kävijämääriä


Tallinnan kaupunki ryhtyi alkuvuodesta 2022 mittaamaan vanhassakaupungissa liikkuvien ihmisten määrää Virun porteille asennettujen mittausanturien avulla.
Mittausten avulla tiedetään, että pelkästään kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana vanhassakaupungissa vierailtiin lähes 10 miljoonaa kertaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2022


Tallinnan ihanimmat terassit – 12 vaihtoehtoa


Suomalaisturisti suuntaa Tallinnan-matkallaan helposti aina samaan osoitteeseen: Vanhaankaupunkiin. Varsinkin kesäaikaan tie vie usein Raatihuoneentorille ja jollekin sen terasseista.
Lue lisää: iltalehti.fi 28.6.2022


Matkusta kätevästi Itä-Viroon


Itä-Viroon pääsee kätevästi Tallinnasta junalla, bussilla tai omalla autolla. Lähde seikkailemaan Itä-Viron seikkailumaahan.
Helppo liikkua omalla autolla
Omalla autolla matka Itä-Viroon taittuu nopeasti moottoritietä pitkin. Matkan varrella on useita pysähdyspaikkoja ja huoltoasemia, esimerkiksi Haljalassa. Reitti ohittaa myös Rakveren kaupungin, jos sinne haluaa pysähtyä. Tiet ovat hyvässä kunnossa. Sivuteillä voi törmätä tietöihin (E 20). Voit myös vuokrata auton Tallinnasta.
Lue lisää: idaviru.ee/fi 28.6.2022


T24: Suomalaisten suosikkijuoma on edelleen Virossa reilusti halvempaa - hintojen noususta huolimatta


Inflaatio on nostanut hintoja Suomenlahden molemmin puolin ja moni suomalainen miettiikin, onko juomaostoksille tuleminen Tallinnaan vielä kannattavaa. Tämän johdosta Tallinna24 lähti selvittämään, mikä on suomalaisten suosikkijuoma lonkeron hintaero Suomen ja Viron välillä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.6.2022


Viihtyisä päivä tieteen kiehtovassa maailmassa


Tiedekeskus AHHAA:ssa on kaksi perusnäyttelyä, joiden teemoina ovat teknologia ja luonto. Perusnäyttelyiden lisäksi keskuksessa on myös kaksi kertaa vuodessa vaihtuvat näyttelyt.
Lue lisää: balticguide.ee 28.6.2022


Paikkoja Pärnussa, joissa on mukavan kesäinen tunnelma


Pärnu muuttuu joka kesä aidoksi merenrantakaupungiksi, jossa viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta on aina paljon väkeä ja melua. Aurinkoinen ranta, lämmin merivesi, runsaasti tapahtumia sekä viihtyisät ravintolat, kahvilat ja baarit houkuttelevat tänne tuhansia ihmisiä
Lue lisää: visitparnu.com 27.6.2022


Lennä suoraan Pärnuun


Pärnun lentoasemalle saapuvat sekä kansainväliset että kotimaiset lennot. Lentoyhteyksien kautta olemme lähempänä maailmaa ja yhteydessä eri suurkaupunkeihin.
Lue lisää: visitparnu.com 27.6.2022


T24: Tallinnassa avattiin lähes 40 julkista vesihanaa – ilmaista vettä on tarjolla syyskuun loppuun saakka


Viroa piinaava helleaalto on saanut Tallinnan vesilaitoksen (AS Tallinna Vesi) asentamaan maan pääkaupunkiin lähes 40 julkista vesipistettä, jotka tarjoavat ihmisille ilmaista juomavettä syyskuun loppuun saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.6.2022


Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen”


Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästä kesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.6.2022


Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa on nyt nähtävillä satoja erilaisia ​​kukkivia pioneja


20.6.–3.7. Tallinnan kasvitieteellinen puutarha kutsuu kaikki vierailijat tutustumaan pionien kiehtovaan maailmaan. Puutarhassa voi nähdä yli 300 erilaista kukkivaa pionia, ja uusia lajikkeita kukkii joka päivä.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2022


T24: Tallinna saa uuden superterminaalin, kun Rail Baltica -asema avautuu 2026 – Sen kautta kulkevat junat, bussit ja raitiovaunut


Tämänhetkisten tietojen mukaan vuoteen 2030 mennessä Viroon rakennetaan Rail Baltica -hankkeen puitteissa lähes 213 kilometriä pitkä huippunopea rautatie, jota pitkin suurnopeusjunat kulkevat jopa 240 kilometriä tunnissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.6.2022


T24: Tallinnan keskustassa tehdään arkeologisia kaivauksia – yleisö voi seurata kaivausten etenemistä aidan takaa


Tallinnan keskustassa, Kaubamaja-tavaratalon vieressä sijaitsevalla tontilla tehdään parhaillaan arkeologisia kaivauksia. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.6.2022


Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä


Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta. Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. Sitä on perinteisesti vietetty kevään kyntötöiden ja heinänteon päätteeksi.
Lue lisää: balticguide.ee 20.6.2022


Tallinnan ”piraattiparatiisista” tuodaan Suomeen joka päivä tuhansia tuoteväärennöksiä – tästä syystä tuontia ei saada loppumaan


Tallinnan sataman SadaMarketista on tuotu Suomeen 20 vuoden aikana miljoonia tuoteväärennöksiä, ja niiden lisäksi myös ainakin teleskooppipamppuja ja nyrkkirautoja.
Lue lisää: iltalehti.fi 19.6.2022


Suomesta lomarynnistys Viroon – "Autopaikat myydään useilla lähdöillä loppuun", varoittaa Viking Line


Viron-matkailu on vilkastunut huomattavasti kevään aikana ja reittiliikenne on kasvussa sekä Helsingin että Tallinnan suunnasta. Viking Line vastaa kasvavaan kysyntään tuomalla Helsinki–Tallinna-reitille kesän ajaksi lisää lähtöjä.
Lue lisää: lansivayla.fi 18.6.2022


T24: Tulossa on vilkas risteilykesä – Viking Line vastaa Tallinnan reitin kasvavaan kysyntään lisälähdöillä


Viron-matkailu on vilkastunut huomattavasti kevään aikana ja reittiliikenne on kasvussa sekä Helsingin että Tallinnan suunnasta. Viking Line vastaa kasvavaan kysyntään tuomalla Helsinki-Tallinna-reitille kesän ajaksi lisää lähtöjä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.6.2022


T24: Lähdössä kesälomamatkalle Viroon? – lue Tullin hyödylliset vinkit kotiinpalaajalle


Ensimmäinen korona-ajan jälkeinen ulkomaanmatka Viroon tiedossa, ja mielessä pyörii matkakohteen sää ja mitä pakata mukaan. Harva miettii tässä kohtaa paluumatkaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.6.2022


T24: Järkyttävän historian omaava Patarein vankila Tallinnassa on taas avoinna yleisölle


Tallinnassa, Suomenlahden rannalla sijaitseva ja historialtaan synkkä Patarein vankila on jälleen avannut ovensa yleisölle. Kesän ajan vankilan tiloissa on esillä kommunismin ideologiaa sekä sen nimissä eri maissa tehtyjä rikoksia esitelevä Kommunismi on vankila -näyttely.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.6.2022


Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna


Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa koko kompleksin vuoteen 2025 mennessä.
Lue lisää: balticguide.ee 13.6.2022


Monipuolinen Pärnu kutsuu golfareita


Pärnussa pääsee maistamaan links-golfia. Halutessaan voi yhdistää golfin ja nautinnollisen kylpylä- ja rantaloman. Kenttä on hienossa kunnossa kauden molemmissa päissä.
Lue lisää: golfpiste.com 10.6.2022


T24: Tallinnassa sähköpotkulautojen määrä kasvaa samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien kanssa – poliisi suunnittelee kesäksi tarkastusratsioita


Suuren kysynnän vuoksi Tallinnan katukuvaan ilmestyy tänä kesänä lisää sekä sähköpotkulautoja että sähköpyöriä, vaikka samaan aikaan niiden aiheuttamien onnettomuuksien määrä on lisääntynyt. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.6.2022


T24: Virossa on hurja inflaatiovauhti – hintojen nousu on koko euroalueen nopeinta


Toukokuussa kuluttajahinnat nousivat Virossa peräti 20,1 prosenttia, mikä tekee maan inflaatiovauhdista Eurostatin tilastojen mukaan koko euroalueen nopeimman. Tällaista inflaatiota ei ole Virossakaan nähty sitten 1990-luvun.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.6.2022


Tallinnan Piritan ja Pikakarin uimarannat muuttuivat pyörätuolilla liikkuville esteettömiksi


Pyörätuolilla liikkumisen esteettömyys on Piritan ja Pikakarin uimarannoilla parantunut merkittävästi, kun rannoilla otettiin käyttöön kelluvat rantapyörätuolit, patio, puinen ramppi merelle ja tilavat pukuhuoneet.
Lue lisää: balticguide.ee 9.6.2022


Ota suunnaksi Virumaa – ihastu seutuun, josta Viro on saanut nimensä


Tallinnan ohella Viron pohjoisrannikolla sijaitseva historiallinen Virumaan maakunta - on ollut suomalaisten tavaranvaihto- eli seprakauppiaiden sekä kartanoelämästä, hyvästä ruoasta ja luonnosta nauttivien matkailijoiden tietoisuudessa jo yli 700 vuoden ajan.
Lue lisää: toptaste.fi 6.6.2022


Ensimmäinen Tarton Pride järjestetään ensi lauantaina


Lauantaina 11. kesäkuuta Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto isännöi ensimmäistä Pride-tapahtumaansa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.6.2022


T24: Tallinnassa avattiin Viron ensimmäinen rullaluistelupuisto


Tallinnassa Lasnamäen kaupunginosassa avautui kesäkuun alussa Viron ensimmäinen rullaluistelupuisto.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.6.2022


Heinäkuun lopussa järjestettävä Viljandi Folk -kansanmusiikkifestivaali julkisti esiintyjänsä


Viljandin kansanmusiikkifestivaali, Viljandi Folk, järjestetään tänä vuonna 28.–31. heinäkuuta. Nyt Viljandi Folk on julkistanut tämän kesän ohjelmansa ja esiintyjänsä. Mukana on virolaisten taiteilijoiden lisäksi mielenkiintoisia ulkomaisia ​​esiintyjiä eri puolilta maailmaa.
Lue lisää: balticguide.ee 5.6.2022


Ympäri Viroa avautui tällä viikolla viron kielen harjoituskahviloita


Viron integraatiosäätiö kertoi, että tällä viikolla avataan ​​kieliharjoittelukahviloita eri puolilla Viroa. Kahviloissa opiskellaan ja harjoitellaan viron kieltä. Opiskelu niissä on ilmaista. Kahviloita tulee olemaan Tallinnassa, Maardussa, Narvassa, Sillamäellä, Kohtla-Järvellä, Jõhvissa, Narva-Jõesuussa, Tartossa, Pärnussa ja Valgassa.
Lue lisää: balticguide.ee 4.6.2022


Välivuoden jälkeen risteilymatkustajat saapuivat Saarenmaalle


Koronarajoitusten vuoksi ei Saarenmaalla vierailut vuonna 2021 yhtään risteilyalusta. Tämän vuoden risteilykausi avautui 1. kesäkuuta, kun matkustajalaiva Deutschland toi 263 matkustajaa Saarenmaan satamaan.
Lue lisää: balticguide.ee 3.6.2022


T24: Taidemuseo avasi veistosvarastonsa ovet yleisölle Tallinnassa


Tallinnassa sijaitseva Kadriorgin taidemuseo on avannut aiemmin suljetun veistosvarastonsa ovet yleisölle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.6.2022


Viikonloppuna Tallinna juhlii – Vanhankaupungin päivät elävät tätä aikaa


3.–5. kesäkuuta järjestettävät Tallinnan vanhankaupungin päivät nostavat esille Vanhankaupungin lukemattomia kiinnostavia kohteita ja tapahtumia, jotka elävät nykypäivässä, vaikka tapahtumapaikka onkin keskiaikainen.
Tallinnan vanhankaupungin päivät on suurin Vanhankaupungin kulttuuriperinnölle omistettu festivaali.
Lue lisää: balticguide.ee 31.5.2022


Viikonloppuna on Tallinnan laululavalla ruokafestivaali Suur Tallinna Toidutänav


Ruokafestivaali Suur Tallinna Toidutänav eli suomeksi, suuri Tallinnan ruokakatu, järjestetään 4.–5. kesäkuuta Tallinnan laululavalla toista kertaa.
500 metrin pituisella ruokakadulla pääsee maistelemaan sekä klassista katuruokaa että uusimpia ruokatrendejä. Ruokakatu on Baltian suurin gastronominen festivaali.
Lue lisää: balticguide.ee 1.6.2022


T24: Kadriorgin taidemuseon uusi näyttely Tallinnassa esittelee taideperintöä, joka yleensä jää museoissa taka-alalle


Tallinnassa sijaitsevassa Kadriorgin taidemuseossa on avautunut uusi Tyylikkäitä esineitä - huonekaluja ja käyttötaidetta virolaisista kokoelmista -näyttely. Sen pääosassa on taideperintö, joka yleensä jää taidemuseossa taka-alalle tai jota näkee vain näyttelyiden taustana eli huonekalut, astiat ja tekstiilit.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.5.2022


Matkustajien määrä laivoilla kasvaa, mutta uusi ilmiö sumentaa kesän ennustamista: matka varataan jopa vasta samana päivänä


Helsingistä Tallinnaan ja Tukholmaan suuntautuva laivamatkustus on pandemian aiheuttaman pitkän hiljaisen ajan jälkeen selvästi piristymässä, kertovat varustamot.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 24.5.2022


Jo säveltäjä Tšaikovski ihaili Haapsalussa auringonnousuja


Vain alle kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta on keskiaikainen pikkukaupunki Haapsalu. Meren rannalla, Länsi-Virossa sijaitsevalla keskiaikaisella kaupungilla on pitkät perinteet kesänviettopaikkana.
Lue lisää: balticguide.ee 24.5.2022


Tallinnan terassit: näitä Henna suosittelee 2022


Tallinnan terassit: niitähän riittää! Siksi haluan listata omat suosikkini.
Terassilla istuskelu ei ole minulle kaksin käsin oluen vetämistä, vaan rauhallista kesäisestä ulkoilmasta ja tunnelmasta nautiskelua lasillisen tai hyvän ruuan ääressä.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.5.2022


Pärnuun pääsee nyt helpommin kuin koskaan – ja näistä syistä se kannattaa myös kokea


Pärnua kutsutaan usein Viron kesäpääkaupungiksi. Sen väkiluku kasvaakin kesällä roimasti, kun hotellit, täysihoitolat ja loma-asunnot täyttyvät vieraista – myös lukuisista suomalaisista.
Lue lisää: iltalehti.fi 22.5.2022


Lauantaina on Museoyö – tapahtumaan osallistuu yli 200 museota ympäri Viroa


Kerran vuodessa, toukokuisena lauantai-iltana museot ympäri Viroa avaavat ovensa vieraille ilmaiseksi. Museoyö on Viron suurin museotapahtuma.
Lue lisää: balticguide.ee 19.5.2022


T24: Tältä näyttää Tallinnan sataman D-terminaali tulevaisuudessa – katso kuvat!


Parhaillaan Tallinnan matkustajasataman D-terminaalin edustalla on käynnissä mittava uudistus- ja rakennustyö, jonka seurauksena terminaalin edustalle syntyy viihtyisä aukio ja puistoalue.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.5.2022


Kuvareportaasi: Historiallinen kortteli Tallinnassa tarjoaa kiinnostavan yhdistelmän ruokaa, taidetta ja tapahtumia


Sekä historiallisista kalkkikivirakennuksista että nykyaikaista arkkitehtuuria edustavista kerrostaloista tunnettu Rotermannin kortteli Tallinnan keskustassa on sijainnut jo 1800-luvulta lähtien kaupungin ytimessä, vilkkaiden valtateiden risteyksessä.
Lue lisää: lansivayla.fi 18.5.2022


Tartto on idyllinen kulttuurikaupunki: talleta ravintoloiden ja hotellien lista!


Tartto on Viron leppoisa matkakohde, jonne pääsee Tallinnasta kätevästi junalla.
Lue lisää: anna.fi 18.5.2022


Touko-kesäkuun The Baltic Guide -lehti on ilmestynyt


Vuoden 2022 touko-kesäkuun The Baltic Guide kertoo Viron oopperakesästä ja Kalamajan museosta sekä maan tärkeimmistä puheenaiheista.
Taidemuseo Kumu esittelee teoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita Itämeren mytologiasta.
Esittelyssä on uudet ravintolat, kahvilat ja suosittu pikaruokaketju. Ravintolat Moon ja Kolm Sibulat tarjoavat asiakkailleen slaavilaisia makuja ja maailman herkkuja.
Lue lisää: balticguide.ee 11.5.2022


T24: Nopea katamaraani kuljettaa tänä kesänä Tallinnassa matkailijoita Aegnan saarelle


Toukokuun ensimmäinen päivä käynnistyi taas liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä. Tänä kesänä laivalinjalla liikennöi nopea katamaraani, joka kulkee saarelle 30 minuutissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.5.2020


Tallinnan kolme lähisaarta – Aegna, Naissaar ja Prangli


Merikaupunki Tallinnaan kuuluu kolme isompaa saarta – Aegna, Naissaar ja Prangli. Laivamatka jokaiseen niistä kestää noin tunnin. Saarille on helppo matkustaa: reittialukset liikennöivät Tallinnasta Aegnaan ja Naissaareen kesäkaudella, Viimsin niemellä sijaitsevasta Leppneemen satamasta pääsee puolestaan Prangliin ympäri vuoden.
Lue lisää: visittallinn.ee 3.5.2022


Tallinnan uudet ravintolat 2022 – nyt on mistä valita!


Tallinnaan tulee tasaisesti uusia ravintoloita, joita on mukavaa testailla tuttujen ravintolasuosikkien rinnalla. Niinpä koronarajoitusten helpottaessa nyt on aika listata Tallinnan uudet ravintolat.
Lue lisää: sooloiluja.com 6.5.2022


Äitienpäiväjuhlallisuuksia järjestetään ympäri Tallinnaa


Niin kuin Suomessa, sunnuntaina 8. toukokuuta vietetään Virossa äitienpäivää. Tallinnassa järjestetään viikonloppuna useita konsertteja ja tapahtumia.
Lue lisää: balticguide.ee 6.5.2022


Helsingistä pääsee nyt lentäen Pärnuun – tässä ovat kesän uudet reitit


Ensi kesän lentoreittivalikoimassa on luvassa uutuuksia sekä palaavia suosikkeja.
Lue lisää: iltalehti.fi 6.5.2022


T24: Nopea katamaraani kuljettaa tänä kesänä Tallinnassa matkailijoita Aegnan saarelle


Toukokuun ensimmäinen päivä käynnistyi taas liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä. Tänä kesänä laivalinjalla liikennöi nopea katamaraani, joka kulkee saarelle 30 minuutissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.5.2022


T24: Olevisten kirkon näköalatasanne Tallinnassa on taas avoinna yleisölle


Tallinnassa sijaitsevan Olevisten kirkon näköalatasanne avattiin taas yleisölle 1. toukokuuta 2022. Tornista, joka on nykyään 123,7 metriä korkea, avautuu upea näköala yli koko Tallinnan Vanhankaupungin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.5.2022


T24: Tallinnan Birgitta-festivaali luo tänä vuonna virolaissuomalaisen musiikkisillan


Koronapandemian aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen Piritan luostarin raunioilla Tallinnassa järjestetään jälleen Birgitta-festivaalin 6.–14. elokuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.5.2022


T24: Tallinnassa valmistaudutaan turistien paluuseen – Matkailijoiden kannattaa varautua kohonneisiin hintoihin


Viron yleisradio uutisoi Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden odottavan malttamattomina turistien paluuta kaupunkiin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.4.2022


T24: Virossa vappu on kovin erilainen kuin Suomessa


Virossa ei ole tapana kokoontua sankoin joukoin julkisille paikoille juhlimaan vappua. Työläisten juhla ei saa virolaisia lähtemään suomalaisten tapaan turuille, toreille ja puistoihin, eikä haalarikansaakaan näe kaupunkien kaduilla, kuten Suomessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.4.2022


T24: Tältä näyttää Tallinnan uusiin huippuhotelli – katso kuvat!


Toukokuun ensimmäinen päivä Tallinna saa uuden hotellin, kun kaupungin liike-elämän keskuksena tunnetussa Maakrin kaupunginosassa avaa ovensa uusi Radisson Collection -hotelli.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.4.2022


T24: Tallink myi rahtilaiva Sea Windin – Vuosaari-Muuga-reitin liikennöinti järjestetään uudelleen


Tallinkin tytäryhtiö Tallinn Swedish Line Ltd on päässyt sopimukseen rahtilaiva Sea Windin myymisestä Rudniki Shipping Ltd:lle. Laiva toimitettiin uusille omistajilleen tiistaina 26.4.2022 Tallinnan Paljassaaren satamassa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.4.2022


Viron viinitilat ovat ensi viikonloppuna avoinna kaikille halukkaille


Viron viinitilat avaavat ovensa kaikille halukkaille kahden päivän ajaksi 31. huhtikuuta ja 1. toukokuuta kello 11–17. Tiloilla vieraille järjestetään opastettuja kierroksia sekä kerrotaan viinin viljelystä ja valmistamisesta. Viinejä ja tilojen muita tuotteita voi maistella ja ostaa mukaan. Kaikki viinitilat ovat viljelijäperheiden yksityisomistuksessa, joten henkilökohtainen vastaanotto on taattu.
Lue lisää: balticguide.ee 26.4.2022


Vappuna on Viron ulkoilmamuseossa keväiset syntymäpäivämyyjäiset


Vappuna 1. toukokuuta on myös Viron ulkoilmamuseon syntymäpäivä. Tänä vuonna juhlavuosi, sillä museo täyttää 65 vuotta.
Lue lisää: balticguide.ee 25.4.2022


T24: Tässä ovat Tallinnan parhaat ravintolat – Tätä mieltä ovat suomalaisen ruoka- ja ravintolamedian lukijat


Suomalainen ruoka- ja ravintolamedia Toptaste järjesti lukijoilleen Tallinnan paras ravintola 2022 -äänestyksen ja tässä ovat tulokset.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.4.2022


Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta


Tallinnan Kalatorilla järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta ohjelmallinen kalafestivaali. Kalatori sijaitsee lähellä Linnahallia, osoitteessa Kalasadama 5.
Lue lisää: balticguide.ee 24.4.2022


T24: Viron merimuseo rakentaa Tallinnan Naissaareen museon ja vierailukeskuksen


Tallinnan naapurikunnan Viimsin kunnanvaltuuston on myöntänyt Viron merimuseolle luvan entisöidän Tallinnan edustalla sijaitsevan Naissaaren historiallinen rautatie sekä kunnostaa rautatiehen liittyviin rakennuksiin tilat museolle ja uudelle Nargen Nord -vierailukeskukselle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.4.2022


Huomenna aukeaa messukeskuksessa sisustusmessut


Interior-sisustusmessut ovat Viron messukeskuksessa 22.–24. huhtikuuta. Tämä on jo 23 kerta, kun tapahtuma järjestetään.
Messut esittelevät suurelle yleisölle laajan valikoiman sisustustuotteita, tietoa huonekalu-, sisustusmaailman uusimmista trendeistä, ideoita ja inspiraatiota kodin, kesähuvilan tai toimiston sisustamiseen ja remontoimiseen.
Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2022


Viron koronatilanne 20.4.2022 – sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä vähenee


Viron sairaaloissa on nyt 192 covid-19-tautia sairastavaa henkilöä, kun vielä viikko sitten määrä oli yli 300. Tehohoidossa on neljä koronapotilasta. Virossa on koronaan kuollut 2 525 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 20.4.2022


Nightwish esiintyy Tallinnassa Piritan luostarissa 15. heinäkuuta


Nightwish, joka on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä, konsertoi Tallinnassa Piritan luostarissa 15. heinäkuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 19.4.2022


T24: Muutoksia Tallinnan taksiliikenteessä: Tulika Takso muuttui Forus Taksoksi ja venäläisen Yandexin toiminta kiellettiin


Tallinnan taksiliikenteessä puhaltavat uudet tuulet. Viron hallitus vei venäläiseltä Yandex-taksipalvelulta toimiluvan, eikä kyytipalvelu ole saanut tarjota palveluitaan Virossa 11. huhtikuuta jälkeen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.4.2022


T24: Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin aikatauluissa on muutoksia pääsiäisviikolla – syynä laivojen telakoinnit ja korjaustyöt


Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin aikatauluissa on pääsiäisviikkojen 11.-21.4.2022 aikana poikkeuksia, jotka, johtuvat pikalaiva Starin pitkittyneestä telakoinnista sekä viime viikolla vaurioituneen Silja Europan korjaustöistä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.4.2022


T24: Lue vinkit pääsiäisen viettoon Tallinnassa!


Tänä vuonna pääsiäistä vietetään varsin myöhään eli vasta huhtikuun puolessa välissä 15.–18. huhtikuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.4.2022


Maskipakko loppui – Viro on luopunut lähes kaikista koronarajoituksista


Terveysministeri Tanel Kiik ilmoitti viime viikonloppuna, että sunnuntaista 3.huhtikuuta alkaen ei enää vaadita maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa. Ulkona maskin käyttö on ollut tähänkin asti vapaaehtoista.
Lue lisää: balticguide.ee 4.4.2022


Vuonna 2021 asuntojen hinnat nousivat Virossa 15,1 prosenttia


Viron tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 asuntojen hinnat nousivat 15,1 prosenttia verrattuna vuoteen 2020.
Jotkut kiinteistönvälittäjät jopa pelkäävät, että asuntomarkkinat ovat ylikuumentuneet.
Lue lisää: balticguide.ee 31.3.2022


T24: Vipattaako tanssijalkaa? – Tallinnan tanssit käynnistyvät Viru-hotellissa huhtikuussa


Tallinnan legendaarinen Original Sokos Hotel Viru kutsuu tanssin ystäviä huhtikuussa, kun hotellin Merineitsi-ravintolassa käynnistyy uusi tanssitapahtuma Tallinnan tanssit hotellin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 31.3.2022


T24: Tallinnan kaupunki rajoittaa liikennettä rupikonnien vuotuisen kevätmuuton takia


Tallinnan kaupunki sulkee 31.3.–9.4.2022 osan Astangu-kadusta joka ilta helpottaakseen käynnissä olevaa rupikonnien kevätmuuttoa. Katu on suljettuna päivittäin klo 21–06 välisen ajan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 30.3.2022


Koiran kanssa Tallinnaan? Ota avuksi tämä opas!


Tallinna on mainio matkakohde ja erittäin koiraystävällinen kaupunki. Useimmat ravintolat ja museot ovat avoinna hyvin käyttäytyville koirille. Kokemukseni perusteella Tallinnasta löytyy enemmän paikkoja, joihin koira on tervetullut kuin mihin ei olisi. Voit siis hyvin lähteä koiran kanssa Tallinnaan!
Lue lisää: sooloiluja.com 27.3.2022


Tallinnan museoiden ilmainen museosunnuntai ylitti odotukset – vieraiden määrä jopa kymmenkertaistui


Ensimmäisenä ilmaisena museosunnuntaina Tallinnan kaupunginmuseon toimipisteissä kävi noin 5 000 vierasta.
6.maaliskuuta oli Tallinnassa ensimmäinen vierailijoille ilmainen museosunnuntai. Museosunnuntai on jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin kaikilla museovierailla vapaa pääsy Tallinnan kaupungin hallitsemiin museoihin.
Lue lisää: balticguide.ee 25.3.2022


T24: Tallinkin Star lähtee telakalle – Silja Europa liikennöi poikkeusaikataululla Helsinki-Tallinna-reitillä


Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivälle Tallinkin Star-alukselle suositetaan suunniteltu kuivatelakointi Remontowa Shiprepair Yardin telakalla Gdanskissa Puolassa 28.3.-10.4.2022.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.3.2022


T24: Tallinnan satama ryhtyy kehittämään Amiraaliteetin altaan ympäristöä


Kiinteistökehitysyhtiö US Real Estate ja Tallinnan satama ovat ryhtyneet yhteistyössä kehittämään Tallinnan satamassa A- ja D-terminaalien välissä sijaitsevan Amiraaliteetin altaan ympäristöä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.3.2022


T24: Ensimmäinen museosunnuntai houkutteli Tallinnan museoihin yli 5 000 ihmistä


Tallinnassa otettiin maaliskuun alussa käyttöön maailmalta tuttu käytäntö, jossa sisäänpääsy museoihin on ilmainen joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.3.2022


T24: Virossa on edelleen EU-maiden toiseksi suurin sukupuolten välinen palkkaero


Vaikka naisten ja miesten palkkaero on Virossa viime vuosina pienentynyt, on maassa edelleen EU-maiden toiseksi suurin sukupuolten välinen palkkaero. Tiedot selviävät tilastotietoja Euroopan unionin käyttöön tuottavan Eurostatin tuoreesta selvityksestä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.3.2022


Koronarajoituksen poistuvat Virosta tänään – maskipakko jatkuu


Pääministeri Kaja Kallasen mukaan viimeisen kymmenen päivän keskimääräinen sairaalahoitoa vaativien covid-19-potilaiden määrä on Virossa alle 25. Tämän vuoksi hallitus poistaa lupauksensa mukaisesti koronarajoitukset tiistaina 15. maaliskuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 15.3.2022


T24: Myös Tallink ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun – Ei tule käyttöön Helsinki-Tallinna-reitillä


Tallink ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun ensi maanantaista 14.3.2022 alkaen polttoaineen merkittävän hinnannousun vuoksi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.3.2022


Tallinnan ravintolaviikko 11. - 17.3.


Herkullinen ruoka on aina hyvä syy tulla Tallinnaan, mutta maaliskuussa erityisesti. Tallinnan ravintolaviikolla kaupungin kymmenillä ravintoloilla on valikoimissaan erikoismenut kahdessa eri hintakategoriassa.
Valitse laajasta valikoimasta kiinnostava ravintola ja varaa pöytä! Tervetuloa herkuttelemaan!
Lue lisää: tallinnrestaurantweek.ee 10.3.2022


Museosunnuntait alkoivat


Jatkossa kuukauden 1. sunnuntaina pääsee maksutta Tallinnan kaupunginmuseon seitsemään eri museoon sekä Tallinnan kirjallisuuskeskuksen museoihin.
Ensimmäinen maksuton museosunnuntai oli 6. maaliskuuta.
Lue lisää: visittallinn.ee 10.3.2022


Virossa alkaa tänään näkyä Elisan kaapeliverkossa ilmaiseksi Yle TV1 -kanava


Virolainen teleoperaattori Elisa tuo suomalaisen Yle TV1 -kanavan pois maksumuurin takaa ja jakaa kanavan kaikille Elisan tv-asiakkaille ilmaiseksi.
Kanavasta tulee Elisan asiakkaille niin sanottu peruskanava, joka kuuluu yhtiön peruspakettiin.
Tähän asti Yle TV1 -kanava on ollut maksullinen kanava.
Lue lisää: balticguide.ee 4.3.2022


Rauhaa ja rakkautta


Kukat symboloivat monin tavoin rauhaa ja rakkautta. Niitä onkin viime päivinä ostettu paljon muun muassa Tallinnan kukkatorilta, joka lienee monille Tallinnan-kävijöille tuttu paikka Viru-kadun päässä Vanhankaupungin porteilla. Tuttu näky kukkatorilla on myös auringonkukka, joka on Ukrainan kansalliskukka.
Lue Tallinnan kukkatorista täältä: visitestonia.com/fi/tallinnan-kukkatori 2.3.2022


T24: Maaliskuinen Tallinnan ravintolaviikko tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin huippuravintoloihin todella edullisesti


Tallinnan ravintolaviikko järjestetään tänä vuonna jo 11. kerran. Maaliskuun 11.–17. päivä pidettävässä tapahtumassa on tällä kertaa mukana 57 tallinnalaisravintolaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.3.2022


T24: Koronakuolemien määrä Virossa kasvaa – Uusia koronatartuntoja rekisteröitiin tiistaina 4 656 kappaletta


Viron terveysviraston mukaan jätevesitutkimukset osoittavat, että koronavirus leviää maassa edelleen nopeasti ja viruksen määrä jätevesissä on korkea koko Virossa. Tiistaina Virossa rekisteröitiin 4 656 uutta koronatartuntaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.3.2022


Koronatilanne pysyy Virossa vaikeana – nyt ilmaantui toinenkin turismin elpymistä nakertava tekijä


Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on piristänyt selvästi suomalaista turismia Tallinnaan.
Lue lisää: iltalehti.fi 27.2.2022


T24: Laskiaispullat ja mäenlasku kuuluvat Virossakin laskiaisen viettoon


Virossakin laskiaisen viettoon kuuluvat laskiaispullat, jotka ovat kooltaan vielä muhkeampia kuin Suomessa. Viroksi laskiaispullien nimi on Vastlakuklid ja ne ilmestyvät myyntiin kauppoihin ja kahviloihin jo hyvissä ajoin tammikuun puolella.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.2.2022


Onnea, 104-vuotias vapaa Viro!


Tänään on vietetty Itä-Virossa ja muualla maassa Viron itsenäisyyspäivää juhlavissa, joskin Ukrainan tilanteen vuoksi myös totisissa merkeissä.
Lue lisää: Seikkailumaa Itä-Viro 24.2.2022


T24: Finnair aloittaa lennot Tartto-Helsinki-reitillä 28. maaliskuuta


Finnair on ilmoittanut jatkavansa suoria lentoja Tartto-Helsinki-reitillä 28. maaliskuuta alkaen viisi kertaa viikossa. LentoliikenneTarton ja Helsingin välillä on ollut koronapandemian takia poikki maaliskuusta 2021 lähtien.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.2.2022


T24: Koronapotilaiden määrä Viron sairaaloissa kasvaa edelleen – Vaikean koronataudin vuoksi sairaalahoidossa on 320 potilasta


Viron terveysministeriön tiedotteen mukaan tiistaiaamuna Viron sairaaloissa oli 624 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 320 oli sairaalahoidossa vakavan koronataudin vuoksi. Heistä 210 eli 65,6 prosenttia oli rokottamattomia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.2.2022


Hennan opas: Balti jaama torin katukeittiöt


Balti jaama turg eli päärautatieaseman vieressä oleva tori on mainio yhdistelmä kauppahallia, toria, ravintoloita, antiikkia, vaatetoria, kirpputoria, mutta myös katukeittiöitä!
Lue lisää: sooloiluja.com 20.2.2022


Ensi maanantain piti olla Viron vapauden päivä – toisin kävi: sairaalat täyttyivät koronapotilaista, kovennettu koronapassi pysyy käytössä


Vakavan koronataudin takia sairaaloissa on yhtä paljon koronapotilaita kuin Suomessa, vaikka Virossa asuu neljää kertaa vähemmän väkeä. Terveysvirasto arvioi määrän kasvavan lähiaikoina entisestään.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 18.2.2022


Talviset seikkailut odottavat Ida-Virumaalla!


Ida-Viru on seikkailumaa. Tämä on paikka, jossa voit ottaa talvesta viimeiset! Jotta näet kaiken hyvän ja paremman, suosittelemme, että otat muutaman päivän miniloman Ida-Viruun tutustumiseen. Meillä on niin lapsiperheitä kuin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneita, jotka haluavat ladata akkujaan luonnossa.
Lue lisää: idaviru.ee/fi 17.2.2022


T24: Virossa tehtiin uusi koronatartuntojen ja koronakuolemien ennätys


Viron terveysvirasto tiedotti, että maassa tehtiin taas keskiviikkona uusi koronatartuntojen ja koronakuolemien ennätys. Uusia tartuntoja diagnosoitiin 8 439 kappaletta ja uusia koronakuolemia kirjattiin 17.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.2.2022


Uusi parempi aika koittaa Viron hotelleissa


Hotellit ovat panostaneen korona-aikana puhtauteen, turvallisuuteen ja viihtyvyyteen kymmeniä miljoonia.
Lue lisää: balticguide.ee 17.2.2022


T24: Viron ulkoilmamuseon uutuus on aito kolhoosikerrostalo - Siitä kertova näyttely palkittiin Viron museoiden vuoden 2021 parhaana pysyväisnäyttelynä


Tallinnan Rocca al Maressa sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossaavautui kesällä 2021 uusi Kolhoosin kerrostalo -näyttely. Se on esillä aidossa, vuonna 1964 rakennetussa kaksikerroksisessa kolhoositalossa, joka siirrettiin Etelä-Virosta Tallinnaan vuonna 2019.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.2.2022


T24: Liikenneonnettomuuksia määrä nousi Virossa ennätystasolle vuonna 2021


Viron liikennevakuutusviraston (LKF) mukaan tieliikenneonnettomuuksia määrä Virossa nousi vuonna 2021 ennätystasolle, sillä onnettomuuksia tapahtui noin 20 prosenttia edellisvuotta enemmän.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.2.2022


T24: Tiesitkö, että Tallinnan Raatihuoneentorilla sijaitsee Euroopan vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut apteekki


Tänä vuonna Raadinapteekki, joka on seissyt samalla paikalla ja toiminut samoissa tiloissa vuodesta 1422 lähtien, täyttää 600 vuotta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.2.2022


Pärnun keskustassa voi luistella ja laskea mäkeä


Pärnun keskustassa ovat vierekkäin valaistu luistelurata ja suosittu pulkkamäki. Tekojääradalla voi luistella myöhäiseen iltaan asti. Paikan päällä vuokrataan sekä aikuisten että lasten luistimia ja jääkiekkomailoja sekä teroitetaan luistimia. Kaikkiaan vuokraluistimia on yli 350 paria.
Lue lisää: balticguide.ee 10.2.2022


T24: Maaliskuussa Tallinnassa alkavat museosunnuntait – Sisäänpääsy on kaikille maksuton joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai


Tallinnassa otetaan maaliskuussa käyttöön maailmalta tuttu käytäntö, jossa sisäänpääsy museoihin on ilmainen joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Aluksi mukana on kymmenen museota, mutta myöhemmin mukaan hankkeeseen toivotaan lisää museoita.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.2.2022


T24: Viro on kylpyläelämysten maa – Tässä kahdeksan kylpylävinkkiä hiihtolomalle


Virolaisten kylpylöiden historia ulottuu yli 200 vuoden päähän, sillä jo vuonna 1813 Benedikt Georg Witte rakennutti Viron ensimmäisen kylpylälaitoksen Tallinnan, Kadriorgin puistoon. Paikasta tuli nopeasti Venäjän keisarillisen perheen suosima lomakohde ja Tallinnasta Venäjän imperiumin ensimmäinen kylpyläkaupunki.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.2.2022


T24: Virossa sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kääntynyt nousuun


Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kääntynyt nousuun Virossa tällä viikolla. Vielä viime viikolla potilaiden määrä liikkui 220 ja 225 välillä, mutta tällä viikolla se on noussut jo 244:ään.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.2.2022


Polttoaineen ja energian hinta ennätyksellisen korkealla


98-oktaanisen bensiini maksaa Virossa jo paikoin yli 1,7 euroa litralta. Hinta on ennätyksellisen korkea. Litra 95-oktaanisesta bensiiniä maksaa nyt noin 1,65 euroa.
Dieselöljyn hinta on noin 1,50 euroa litralta.
Lue lisää: balticguide.ee 8.2.2022


Viron koronatilanne 4.2.2022 – sairaalahoidossa 386 ja tehohoidossa 12 potilasta


Virossa koronan omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa, mutta sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt jo pitkään samalla tasolla.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, koululaisten säännöllinen testaaminen, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat pitäneet Viron koronatilanteen hallinnassa
Lue lisää: balticguide.ee 4.2.2022


T24: Viro luopuu koronarajoituksista 21. helmikuuta, jos sairaalahoidon kuormitus pysyy kohtuullisena – Terveysviranomaiset kehottavat varovaisuuteen rajoitusten poistossa


Viron hallituspuolueiden, Reformipuolueen ja Keskustapuolueen, puheenjohtajat pääministeri Kaja Kallas ja Jüri Ratas ilmoittivat torstaina päässeensä sopimukseen siitä, että Viro luopuu koronarajoituksista ja rokotetodistuksen esittämisvaatimuksesta 21. helmikuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.2.2022


Virolaiset pääsevät taas Suomeen ilman negatiivista koronatestitodistusta

Suomen ja kaikkien muiden Schengen-maiden välinen sisärajavalvonta päättyy tänään 1. helmikuuta. Myös Schengen-alueen ulkopuolisia EU-maita koskevat maahantuloajoitukset loppuvat.
Tämä tarkoittaa sitä, että muun muassa virolaiset matkailijat pääsevät taas Suomeen ilman negatiivista koronatestitodistusta.
Lue lisää: balticguide.ee 1.2.2011


T24: Virossa tehtiin lauantaina uusi ennätys koronatartunnoissa – Maassa rekisteröitiin yli 7 000 uutta tartuntaa


Viikonloppuna Virossa tehtiin taas uusi koronatartuntojen ennätys, kun maassa diagnosoitiin ensimmäistä kertaa yhden päivän aikana yli 7 000 uutta koronatartuntaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 31.1.2022


T24: Laivaliikenne Tallinnaan on hiljaista – Silja Europan liikennöintitauko jatkuu ja Baltic Queen lähti telakalle


Vaikea koronatilanne näkyy edelleen Tallinnan laivaliikenteessä. Vaikka kaikkien laivayhtiöiden alukset liikennöivät lähes normaalien aikataulujen mukaan, eivät laivojen matkustajamäärät ole vieläkään entisellään.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.1.2022


T24: Vanha Kreenholmin tekstiilitehdas Narvassa saa uuden elämän kulttuurikeskuksena – Viron valtion mittava investointi sai projektiin vauhtia


Narvassa, Narvajoen saaressa sijaitsee vanha Kreenholmin tekstiilitehdas, joka oli aikoinaan Euroopan suurin ja työllisti parhaimmillaan yli 15 000 ihmistä. Tehdasalue on seissyt tyhjillään vuodesta 2008 lähtien.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.1.2022


T24: Virossa voi vihdoin ostaa matkalipun junan lippuautomaatista vain pankkikorttia vilauttamalla


Nyt vihdoin on mahdollista ostaa matkalippu pankkikortilla Viron valtion omistaman junaoperaattori Elronin matkustajajunien lippuautomaateista. Yritys tiedotti asiasta tiistaina.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.1.2022


T24: Omikron leviää vauhdilla Virossa – Koulujen koronatapaukset kolminkertaistuivat viime viikolla ja sairaalahoidossa on jo yli 300 koronapotilasta


Koronaviruksen omikronvariantti leviää nyt vauhdilla Virossa. Maassa diagnosoitiin viikonlopun aikana päivittäin 3 600–4 700 uutta koronatartuntaa ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä nousi yli 300:n.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.1.2022


T24: Tallinnan sataman D-terminaalissa on avattu koronan pikatestauspiste


Terveydenhuollon yritys Farmatar avasi keskiviikkona 19.1. yhteistyössä lääketieteellisiä palveluita tarjoavan Elderd-yrityksen kanssa koronan pikatestauspisteen Tallinnan sataman D-terminaaliin.
Matkustajaterminaalin toisessa kerroksessa oleva testauspiste on avoinna joka päivä klo 9–21 ja ajan testiin voi varata vain paikan päällä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.1.2022


Asunto, talo tai huvila Virosta?


Monella suomalaisella on varmasti käynyt mielessään asunnon tai huvilan hankinta naapurimaasta. Viron kaupungeista voi löytää unelmien kakkosasunnon, omakotitalon tai maalta kesähuvilan. Tällä hetkellä myös asunnon vuokraaminen on Virossa helppoa.
Tähän asti asunto tai kiinteistö Virossa on ollut hyvä sijoituskohde. Niiden hinnat ovat nousseet koko Viron uuden itsenäisyyden ajan, lukuun ottamatta lamavuotta 2009.
Lue lisää: balticguide.ee 20.1.2022


Viron koronatilanne 18.1.2022 – sairaalahoidossa 318 potilasta, tehohoitopotilaiden määrä laskee


Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on nousussa, koska omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, koululaisten säännöllinen testaaminen, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat pitäneet Viron koronatilanteen hallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 18.01.2022


Koronatartuntojen määrä kasvussa – rajoituksiin ei muutoksia, koska terveydenhoidon kuormitus ei ole lisääntynyt


Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on vakiintunut, vaikka koronan omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, koululaisten säännöllinen testaaminen, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat pitäneet Viron koronatilanteen hallinnassa.
Lue lisää: balticguide.ee 14.1.2022


T24: Viron matkailussa on nyt ostajan markkinat – Näin halvalla et ole aikaisemmin päässyt Tallinnaan


Pitkittyvästä koronapandemiasta ja Suomen kiristyneistä matkustusrajoituksista huolimatta laivaliikenne Helsingin ja Tallinnan välillä kulkee lähes normaaliin tapaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.1.2022


T24: Tallinnassa sijaitsevaan Nigulisten kirkkoon rakennetaan lasihissi ja näköalatasanne – Luvassa on 360-asteen näkymä Tallinnan Vanhaankaupunkiin


Pian Tallinnan matkailijoille on tarjolla täysin uusi näkökulma vanhaan kaupunkiin, kunhan Nigulisten museokirkon kellotorniin rakennettava uusi lasihissi valmistuu.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.01.2022


Säännöllinen lentoyhteys Helsingin ja Pärnun välillä aukeaa toukokuussa


Lentoyhtiö Nyxair aloittaa suorat lennot Helsingistä Pärnun uudistetulle lentokentälle toukokuusta alkaen. Edestakaisia lentoja on säännöllisesti kahdesti viikossa. Nyxair toimii tällä hetkellä Ruotsissa ja Suomessa.
”Toive tuli Pärnun yrittäjiltä. Koska toimimme Suomessa, pystyimme tarjoamaan toimivan ratkaisun”, kertoi Nyxairin johtaja Jaanus Ojamets Viron yleisradioyhtiö ERR:n haastattelussa.
Lue lisää: balticguide.ee 12.01.2022


Matkustusmääräykset vuoden 2022 alussa Suomessa ja Virossa


The Baltic Guide kokosi yhteen Suomessa ja Virossa koronan takia voimassa olevat matkustusmääräykset ja -rajoitukset vuoden 2022 tammikuun alussa.
Lue lisää: balticguide.ee 10.1.2022


Yli vuoden tauon jälkeen The Baltic Guide -lehti on taas ilmestynyt


Vuoden ensimmäisessä The Baltic Guidessa on ajankohtaisia aiheita Virosta.
Kannattaako Virosta hankkia asunto? Miten vuokrat ja omistusasuntojen hinnat ovat kehittyneet?
Kirjailija-toimittaja Ville Hytösen ennustus: ”Viro on 2040-luvulla Euroopan menestynein valtio.”
Hotellit ovat panostaneet korona-aikana miljoonia uudistumiseen.
Virolainen ja suomalainen kukkakulttuuri eroavat toisistaan paljon, mutta miksi?
Lue lisää: balticguide.ee 10.1.2022


Hennan listat Tallinnan matkasi suunnittelun avuksi


Kyselin vähän aikaa sitten Tallinnatärpit Facebook-ryhmäni jäseniltä, että millaista käytännön hyötyä he ovat saaneet Sooloiluja-sivustosta. Sain valtavasti vastauksia, mutta yksi asia mainittiin selvästi useimmin: eri teemoilla kokoamani listat.
Lue lisää: sooloiluja.com 6.1.2022


Sairaalahoidossa 231 koronapotilasta – rokotettujen määrä kasvaa hitaasti


Virossa koronatartuntojen määrä on tasaantunut. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä vähenee. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, koululaisten säännöllinen testaaminen, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta käänsivät Viron koronatilanteen parempaan suuntaan.
Lue lisää: balticguide.ee 6.1.2022


T24: Viroon voi matkustaa vaivatta Suomen tiukentuneista matkustusrajoituksista huolimatta


Koronaviruksen uuden omikronvariantin nopea leviäminen sain Suomen hallituksen kiristämään matkustusrajoituksia 28. joulukuuta alkaen. Samalla palautettiin sisärajavalvonta Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen. Uudet rajoitukset ovat tämänhetkisten tietojen mukaan voimassa 16. tammikuuta saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.1.2022


T24: Virossa ei juhlita loppiaista kuten Suomessa - Kaikki kaupat ja nähtävyydet ovat normaalisti auki


Tulevana torstaina 6. tammikuuta vietetään loppiaista, joka on Suomessa pyhäpäivä. Virossa tätä kirkollista juhlapäivää ei vietetä samalla tavalla kuin Suomessa, joten se ei ole vapaapäivä, eikä esimerkiksi vaikuta kauppojen tai nähtävyyksien aukioloaikoihin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.1.2022


Suomalaisilta ei vaadita Virossa eikä Suomeen palatessa negatiivista koronatestiä – Virossa rajoituksia poistetaan vuodenvaihteeksi


Viron johtava korona-asiantuntija Irja Lutsar sanoi 20. joulukuuta ERR:n radiohaastattelussa, että lisärajoituksista Virossa ei ole hyötyä ja että yhteiskunnan sulkemiseen ei ole syytä.
28.12. eli tästä päivästä alkaen ulkomaalaiset matkustajat joutuvat esittämään Suomen rajalla negatiivisen koronatestituloksen rokotustodistuksen lisäksi. Määräys ei kuitenkaan koske Suomen kansalaisia.
Lue lisää: balticguide.ee 28.12.2021


28.12. alkaen ulkomaalaiset matkustajat joutuvat esittämään Suomen rajalla negatiivisen koronatestituloksen


Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen 28.12. Myös virolaiset joutuvat esittämään negatiivisen koronatestituloksen tullessaan Suomeen
Lue lisää: balticguide.ee 26.12.2021


T24: Lue vinkit joulunviettoon Tallinnassa!


Oletko tulossa joulunviettoon Tallinnaan? Tässä muutama vinkki, mitä kaupungissa voi tehdä joulunpyhinä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.12.2021


Viron johtava koronasiantuntija Irja Lutsar: ”Paniikki pois. Yhteiskunnan sulkemisella pitää olla kunnon perusteet. Nyt niitä ei ole.”


Viron johtava koronasiantuntija Irja Lutsar sanoi 20. joulukuuta ERR:n radiohaastattelussa, että lisärajoituksista Virossa ei ole hyötyä ja että yhteiskunnan sulkemiseen ei ole syytä.
Lue lisää: balticguide.ee 21.12.2021


Tallink Siljan Megastar-laiva hajosi ja joutui hinaukseen – kaikki perjantain lähdöt peruttu


Megastarin lähdöt on peruttu, kunnes vian korjaamisesta saadaan uutta tietoa.
Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin Megastarin lähdöt perutaan ainakin perjantailta 17.12.2021 teknisen vian vuoksi, Tallink Silja Oy kertoo tiedotteessaan.
Lue lisää: iltalehti.fi 17.12.2021


Vuodenvaihteena koronarajoituksia höllennetään


Virossa koronatartuntojen määrä on tasaantunut. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä vähenee.
Lue lisää: balticguide.ee 17.12.2021


T24: Virossa koronarajoituksiin ei ole luvassa helpotuksia – Syynä uusi omikronvariantti


Viron pääministeri Kaja Kallas ja terveys- ja työministeri Tanel Kiik ilmoittivat torstaina hallituksen tiedotustilaisuudessa, että koronarajoituksia ei voi vielä höllentää uuden omikronvariantin takia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.12.2021


T24: Uusi virusvariantti kiristi maahantulosäädöksiä molemmin puolin Suomenlahtea – Tällaista on matkustaminen Helsingin ja Tallinnan välillä nyt


Maailmalla leviävä uusi koronaviruksen omikronvariantti on saanut viranomaiset sekä Suomessa että Virossa kiristämään maahantulosäädöksiä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.12.2021


Viisi vähemmän tunnettua museota ja miksi niissä kannattaa käydä


Tykkään tutkiskella Tallinnan reissuillani suosittujen nähtävyyksien lisäksi myös vähemmän tunnettuja kohteita. On hauskaa työntää nokkansa paikkoihin joista en ole kuullutkaan ennen visiittiäni. Tällöin ei tule viritettyä kovia ennakko-odotuksia, vaan koettua aitoa löytämisen riemua.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.12.2021


T24: Tässä ovat Tallinnan halpiskaupat – Näissä teet edullisia ostoksia


Tallinnasta löytyy vielä useampikin edullisia ostosmahdollisuuksia tarjoava kauppa tai jopa myymäläketju, joita ei Suomesta löydy. Tässä listaus Tallinnan kiinnostavista halpiskaupoista ja outlet-myymälöistä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.12.2021


Tästä päivästä alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä maahantuloilmoitus


Koronaviruksen omikronmutaation aiheuttaman uhkan vuoksi 1. joulukuuta alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä ennen maahan tuloa maahantuloilmoitus. Määräys on voimassa 16. joulukuuta asti.
Lue lisää: balticguide.ee 1.12.2021


T24: Viro lisäsi Suomen punaiselle listalle – Rokottamattomat suomalaiset eivät pääse maahan ilman karanteenia ja kahta koronatestiä


Viron ulkoministeriö on ilmoittanut, että maanantaista 29. marraskuuta alkaen Suomi on lisätty Ranskan, Monacon ja Portugalin kanssa niin sanotulle punaiselle koronalistalle.
Suomi joutui listalle, koska koronaviruksen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana ylitti 200 tapauksen rajan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.11.2021


Viron koronatilanne 26.11.2021: 313 sairaalapotilasta, tartuntojen määrä laskee


Virossa koronatartuntojen määrä on laskussa ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat kääntäneet Viron ennätyksellisen huonon koronatilanteen parempaan suuntaan.
Lue lisää: balticguide.ee 26.11.2021


T24: Tutkimus: Suurin osa virolaisista noudattaa kuuliaisesti hallituksen maskiohjeistusta


Virossa marraskuun puolivälissä tehdyn tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia ihmisistä noudattaa hallituksen ohjeistusta käyttää maskia julkisilla paikoilla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.11.2021


White Guide 2022 – Tallinnan ravintoloiden 32 aatelista!


iron White Guide 2022 -opas ilmestyi tällä viikolla, joten päätin koota yhteen kaikki siihen kelpuutetut tallinnalaiset ravintolat. White Guidehan on hyvän ruuan ystävien arvostama tiekartta parhaiden ravintoloiden löytämiseen. Myönnän itsekin kiinnittäväni huomiota White Guide -tarraan ravintolan ovessa – kaipa se on jonkinmoinen takuu laadusta. Paju Villa on oppaassa mukana – hyvästä syystä!
Lue lisää: sooloiluja.com 19.11.2021


T24: Joulukuusi on jo saapunut Tallinnan Raatihuoneentorille – Ensimmäinen adventti käynnistää kaupungin joulusesongin


Tallinnan Raatihuoneentorille torstaina 18. marraskuuta saapunut joulukuusi käynnisti virallisesti adventtiajan odottamisen Viron pääkaupungissa. Ensimmäinen kynttilä kuuseen sytytetään ensimmäisenä adventtina 28. marraskuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.11.2021


Pahin on ohi? Sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä laskussa


Virossa koronatartuntojen määrä on laskussa ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee.
Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, maskin käyttöpakko, lisääntynyt tiedotus rokotteiden hyödyistä sekä koronapassivaatimus ja sen käytön valvonta ovat kääntäneet Viron ennätyksellisen huonon koronatilanteen parempaan suuntaan.
Lue lisää: balticguide.ee 19.11.2021


T24: Uudenvuodenjuhlat päättyvät Virossa tänä vuonna tunnin normaalia aikaisemmin – Syynä koronarajoitukset, jotka sulkevat ravintolat klo 23


Tänä vuonna Virossa uudenvuoden vaihtumisen juhlinta päättyy näillä näkymin jo tuntia ennen varsinaista vuoden vaihtumista. Syynä ovat koronarajoitukset, jotka sulkevat ravintolat ja viihdekeskukset jo klo 23.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.11.2021


T24: Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on lähtenyt laskuun Pohjois-Virossa – Koronarajoitusten nopea vaikutus yllätti lääkärit


Viron terveysviraston mukaan keskiviikkoaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa koronan takia 489 potilasta. Vielä viikko sitten määrä oli 617 potilasta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.11.2021


Koronatilanne kääntyi paremmaksi – Viron hallitus: ”Lisärajoituksia ei tule”


Viron hallitus päätti keskiviikkona 10. marraskuuta, että aiemmin koronaepidemian takia suunniteltuja lisärajoituksia ei tarvita, koska maan koronatilanne on kääntynyt parempaan suuntaan. Tartuntojen määrä on laskussa ja kansalaisten rokotusaktiivisuus kasvussa.
Lue lisää: balticguide.ee 12.11.2021


Viron sairaalat täyttyivät taas


Viron rokotuskattavuus on alle 60 prosenttia, ja maan sairaanhoito on kuormittunut.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 11.11.2021


Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma Mardilaat eli Martin markkinat on tänä vuonna vain verkossa


Koronapandemian ja Viron huonon koronatilanteen takia on Mardilaat myös tänä vuonna vain virtuaalisena internetissä. Myös viime vuonna tapahtuma järjestettiin verkossa. 11.–13. marraskuuta Viron parhaimmat ja tunnetuimmat käsityömestarit esittelevät tuotteitaan Mardilaatin Facebook-sivulla sekä osoitteessa www.mardilaat.ee.
Lue lisää: balticguide.ee 10.11.2021


Haluatko pullantuoksuiselle aikamatkalle? Ota suunnaksi Kohvik Narva!


Tallinnaan aukeaa tasaiseen tahtiin trendikkäitä kahviloita. Karjase Sain herkkuja jopa jonotetaan Põhjalan tehtaan rouhean ”hipsterisessä” ympäristössä, tai Kioskikahvila No 1:n ikkunan ääressä istutaan siemailemassa kauramaitolattea.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.10.2021


T24: Viron koronatilanne: 2 025 uutta tartuntaa, 525 sairaalahoidossa ja 6 uutta kuolemantapausta


Keskiviikkoaamuna Virossa oli maan terveysviraston mukaan sairaalahoidossa 525 koronaviruspotilasta, joista 256 eli 70 prosenttia oli rokottamattomia. Sairaalahoidossa olevista koronaviruspotilasta 45 on tehohoidossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.10.2021


T24: Sillamäe – Kaupunki, jota ei ollut kartoissa


Itä-Virumaalla kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja puolen tunnin ajomatkan päässä Narvasta sijaitsee pieni Sillamäen kaupunki, jolla on kokoaan suurempi historia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 27.10.2021


Virossa ei maanantaista alkaen pääse ilman korona­passia juuri mihinkään


Sairaalat täyttyvät koronapotilaista, vapaaehtoiset keräävät ruokaa hoitohenkilökunnalle.
Lue lisää: hs.fi/ulkomaat 24.10.2021


Miten löytää Tallinnan sisustuskaupat? Tämän oppaan avulla!


Omaan makuuni (ja ennen kaikkea budjettiini) sopivien sisustuskauppojen löytäminen Tallinnassa ei ollutkaan ihan helppo temppu. Sain huomata tämän hakiessani huonekaluja, valaisimia, tekstiilejä ja pienempää sisustustavaraa uuden Airbnb-asunnon sisustusprojektiini.
Lue lisää: sooloiluja.com 23.10.2021


Tallinnassa uutta sekä nostalgiaa – Kokosimme tuoreet tärpit pikavisiitille!


Eri aikakaudet kohtaavat ikiaikaisessa Tallinnassa. Historiasta kiinnostunut matkailija näkee Viron pääkaupungissa eri vuosikymmenten jäljet, ja pilkahduksia tulevaisuudestakin.
Lue lisää: seura.fi/matkailu 20.10.2021


Viron koronatilanne 19.10.2021: 412 ihmistä on sairaalahoidossa – ilmaantuvuusluku on 1 102,7


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 102 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 7 577, joista 14,5 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 174 436 koronavirustartuntaa. Yhden rokotteen on saanut 772 500 ihmistä eli 58,1 prosenttia väestöstä. Viimeisen vuorokauden aikana tehtiin 1 824 koronarokotusta.
Lue lisää: balticguide.ee 19.10.2021


Koronan vastaisia toimia kiristetään Virossa tuntuvasti


Koronatoimia kiristetään Virossa maanantaista 25. lokakuuta alkaen monella tavalla lähes kolmen kuukauden ajaksi tammikuun 10. päivään saakka.
Koronatodistukseksi kelpaa vain joko tieto rokotuksista tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta taudista. Pelkkä testitulos ei enää kelpaa.
Lue lisää: balticguide.ee 20.10.2021


Tallinnan matkailuala toivoo paljon suomalaisten syyslomilta – "Korona-aika on ollut kerrassaan karmeaa"


Viron matkailu on kärsinyt koronasta arviolta parin miljardin euron menetykset. Suomalaiset ovat tärkein matkailijaryhmä ja tänä syksynä he ovat alkaneet hiljalleen palata.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.10.2021


T24: Jätevesitutkimukset osoittavat, että koronaviruksen määrä kasvaa kaikkialla Virossa


Tarton yliopiston tällä viikolla suorittamat jätevesitutkimuksen kertovat karua kieltä Viron koronatilanteesta. Tutkimusten mukaa koronaviruksen määrä jatkaa kasvuaan kaikkialla Virossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.10.2021


T24: Syksyn myötä Tallinnassa on taas avautunut uusia ravintoloita


Vaikeasta korona-ajasta huolimatta Tallinnaan on kesän ja syksyn aikana avautunut myös uusia ravintoloita. Uutta on myös ravintoloiden sijainti vanhan kaupungin sijasta Tallinnan satamassa ja Maakrin bisneskortteleissa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.10.2021


Baltian koronatilanne paheni jälleen nopeasti – nämä asiat matkaa suunnittelevan on syytä ottaa huomioon


Baltian koronatilanne on heikentynyt uudelleen nopeasti. Terveydenhuollon ylikuormittuessa myös matkailijan voi olla vaikea saada terveysapua sitä tarvitessaan.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 14.10.2021


T24: Virossa on taas yksi Euroopan pahimmista koronatilanteista – Vain reilut puolet koko väestöstä on saanut molemmat rokotteet


Virossa koronatilanne on huonontunut uudestaan nopeasti ja tällä hetkellä maassa on yksi koko Euroopan korkeimmista koronaviruksen ilmaantuvuusluvuista eli 859,31 tapausta 100 000 asukasta kohden.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.10.2021


T24: Tallinnan museoissa on paljon kiinnostavaa nähtävää syyslomalaisille


Tallinna24 listasi Tallinnan museoiden kiinnostavimmat näyttelyt, jotka tarjoavat paljon kiinnostavaa nähtävää kaupungissa syyslomaa viettäville.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.10.2021


T24: Koronatartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nousuun – Myös kuolemantapausten määrä on kasvussa


Virossa koronatilanne on huonontunut, kun uusien koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt uuteen nousuun samaan aikaan kun rokotettujen määrän kasvu on pysähtynyt.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.10.2021


T24: Tässä ovat Tallinnan kiinnostavimmat syyslomakohteet


Tallinna24 listasi Tallinnan ja lähiympäristön kiinnostavimmat osoitteet syyslomalle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.10.2021


T24: Tallinnan joulutori aukeaa 26. marraskuuta


Nyt se on virallista! Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn ilmoitti viime viikolla, että Tallinnan joulutori avautuu tänä vuonna 26. marraskuuta ja on avoinna 2. tammikuuta 2022 saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.10.2021


Mitä syyslomalaisen pitää ottaa huomioon, kun matkustaa Tukholmaan ja Tallinnaan? – Sari ja Siru kertovat parhaat vinkit


IS kokosi Tukholmaan tai Tallinnaan syyslomalla matkaa suunnittelevan muistilistan. Suomalaiset Sari Salmela ja Siru Valleala kertovat, mikä on tunnelma kaupungeissa koronan helpottaessa, ja mitä kannattaa juuri nyt kokea ja nähdä.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 25.9.2021


Koronapassi jumiutui Suomessa – näin sitä tarvitaan Virossa


Etelänaapurissa passi on mahdollistanut yhteiskunnan avaamisen.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 25.9.2021


Maanantaina alkaa Tallinnan 16. kitarafestivaali ja keskiviikkona Tallinn Music Week


Tallinnassa on kulttuurin ystäville ensi viikolla tarjolla paljon nähtävää ja kuultavaa. Maanantaina alkaa klassiseen kitaransoittoon keskittyvä Tallinnan 16. kitarafestivaali (Tallinn XVI Kitarrifestival). Kitarafestivaalilla esiintyy niin kansainvälisesti tunnettuja kuin virolaisiakin kitaristeja.
Lue lisää: balticguide.ee 25.9.2021


T24: Patarein vanha vankila Tallinnassa kokee mittavat uudistuksen – Tiloihin on tulossa design-hotelli ja naapuriin hulppea vierasvenesatama


Tallinnassa sijaitseva Patarein historiallinen merilinnoitus, joka on toiminut myös vankilana, kokee tulevina vuosina mittavan uudistuksen. Huonoon kuntoon päässyt rakennus remontoidaan ja uudistetaan osittain täysin uuteen käyttöön. Lisäksi sen kupeeseen rakennetaan muutama nykyaikainen toimisto- ja asuinrakennus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2021


T24: Vieläkö kannattaa lähteä juomaostoksille Tallinnaan? - T24 vertaili hintoja Suomessa, Virossa, Latviassa sekä laivoilla


Koronavuoden aikana on törmännyt uutisointiin, jossa kerrotaan alkoholin hintojen ja myös monien suomalaisten suosikkijuomien hintojen nousseen Virossa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2021


T24: Tallinnan kaupunki jatkaa koronatukitoimia vuoden loppuun saakka


Tallinnan kaupunginhallitus on hyväksynyt tukipaketin, jonka avulla jo käynnissä olevia koronatukitoimia jatketaan syyskuun alusta vuoden loppuun saakka. Tukipaketti sisältää sekä kriisiapua kaupungin asukkaille että yrityksille.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.9.2021


Suomessa 61,68 ja Virossa 20,90 euroa – tämä hinnaltaan alati kallistuva suomalaisten suosikkijuoma on edelleen selvästi halvempaa naapurissa


Koronavuoden aikana on törmännyt uutisointiin, jossa kerrotaan alkoholin hintojen ja myös monien suomalaisten suosikkijuomien hintojen nousseen Virossa.
Lue lisää: lansivayla.fi 16.9.2021


T24: Viron koronatilanne: 525 uutta tartuntaa, 165 sairaalahoidossa ja kaksi uutta kuolemantapausta


Viime päivinä koronavirustartuntojen määrä on Virossa kääntynyt taas nousuun. Viron terveysviraston keskiviikkona 15. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on diagnosoitu 525 uutta koronavirustartuntaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.9.2021


T24: Koronakuolemien määrä on Virossa nyt viisi kertaa suurempi kuin vuonna 2020


Viron kansallisen terveyden kehittämisen instituutin (TAI) alustavat tilastot osoittavat, että vuoden 2021 aikana Virossa on kuollut koronavirukseen jo yli 1 000 ihmistä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.9.2021


T24: Syksyinen Hiidenmaa tarjoaa paljon nähtävää – Tässä viisi vinkkiä


Kesä on Viron saarilla, kuten Hiidenmaalla vilkasta matkailusesonkia. Syksyn tullen tunnelma saarilla rauhoittuu ja ruuhkat häviävät, mutta paljon tekemistä ja näkemistä saarilla on myös syksyllä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.9.2021


Viron koronatilanne 7.9.2021: 391 uutta tartuntaa – Sairaalahoidossa on 144 ihmistä


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 391 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 194, joista 8,1 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 7.9.2021


T24: Keskipalkka nousi Virossa alkuvuonna 7,3 prosenttia – Palkkojen nousu on saavuttanut jo koronakriisiä edeltäneen tason


Viron tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen bruttopalkka oli Virossa vuoden 2021 toisella neljänneksellä 1 538 euroa, mikä on 7,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.9.2021


Viron koronatilanne 31.8.2021: 358 uutta tartuntaa – Yli kymmenen prosenttia virolaisista on sairastanut koronan


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 358 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 6 361, joista 6,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 31.8.2021


Viro juhlii itsenäisyyden palauttamista – erosi Neuvostoliitosta tasan 30 vuotta sitten


Virossa juhlistetaan tänään 30 vuotta sitten tapahtunutta itsenäistymistä Neuvostoliitosta.
Viron korkein neuvosto hyväksyi päätöksen 20. elokuuta vuonna 1991 samaan aikaan, kun Moskovassa oli käynnissä vanhoillisten kommunistien vallankaappausyritys.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 20.8.2021


T24: Tallinnassa ravintolat suhtautuvat uusiin koronarajoituksiin hyvin eri tavalla – Osa kysyy koronatodistusta, osa rajoittaa kävijämäärää


Tallinnassa ravintolat ja muut viihdekeskukset suhtautuvat eri tavalla kohta kaksi viikkoa voimassa olleisiin uusiin koronarajoituksiin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.8.2021


Viron koronatilanne 13.8.2021: 282 uutta tartuntaa – Aikuisväestöstä yli 60 prosenttia on saanut ainakin yhden rokoteannoksen


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 282 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 7 888, joista 3,6 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 13.08.2021


T24: Tallinnan vanhankaupungin päivät alkavat tänään torstaina – Korona siirsi tapahtuman kesäkuusta elokuulle


Tallinnan vanhankaupungin päivät ovat toimineen kesän alkamisen merkkinä Tallinnassa jo vuodesta 1982 lähtien. Viime vuonna koronavirus perui tapahtuman kokonaan ja tänä vuonna tapahtuman järjestäminen siirtyi kesäkuulta elokuulle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.08.2021


T24: Oletko jo nähnyt kaikki Tallinnan 10 tärkeintä nähtävyyttä?


Tallinnan on tuttu kaupunki monille suomalaismatkailijoille, joista useat ovat käyneet kaupungissa jopa kymmeniä kertoja.
Usein askeleet kulkevat tutussa kaupungissa omiin lempipaikkoihin ja pitkin tuttuja reittejä. Mutta ehkäpä tällä kertaa kaupungista löytyisi myös jotain uutta ja ennen kokematonta?
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.8.2021


Viron koronatilanne 5.8.2021: 258 uutta tartuntaa – Koronatartuntojen määrä kasvaa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 258 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 462, joista 7,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 5.8.2021


Joko tunnet nämä Itä-Viron ja Peipsijärven aarteet?


Kun Tallinna ja Pärnu on nähty, kannattaa suunnata Peipsijärvelle. Itä-Viro sopii lomailijalle, joka arvostaa luonnon rauhaa ja historian havinaa. Näitä kohteita ei kannata ohittaa.
Lue lisää: walleni.us 30.7.2021


Viron koronatilanne 30.7.2021: 197 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku jatkaa kasvua


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 197 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 8 016, joista 2,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.7.2021


T24: Entisöity Padisen luostari on mainio päiväretkikohde – Sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta


Läntisellä Harjumalla, vajaan tunnin automatkan päässä Tallinnasta, sijaitsee 1300-luvulla perustettu Padisen luostari. Tämä Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen luostari sai uuden elämän, kun se entisöitin täysin EU:n aluekehitysrahaston tuella. Remontoitu luostari ja uusi vierailukeskus avautuivat keväällä 2020.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 30.7.2021


T24: Unohdetut kartanot -tapahtuma esittelee Viron vähemmän tunnettuja kartanoita ja niiden tarinoita


Tänä kesänä Virossa järjestetään jo 17. kerran Unohdetut kartanot -tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma oli jaettu kolmelle viikonlopulle. Heinäkuussa kartanoihin pääsi tutustumaan 3.–4. ja 17.–18. päivä ja elokuussa tapahtuma järjestetään vielä kerran lauantaina 7.8.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.7.2021


T24: Nyt voit vierailla Viron keskiaikaisissa linnoissa entistä edullisemmin – Linnamuseoilla on yhteinen museokortti


Seitsemän Virossa sijaitsevaa linnamuseota on julkaissut yhdessä Linnus+ -museokortin, jonka omistaja pääsee vierailemaan museoissa tavallista edullisemmin. Museokortin saa käyttöönsä linnamuseoiden lippukassoilta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.7.2021


Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti


Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai karanteenia. Tällainen maa on Viron ulkoministeriön internetsivulla merkitty vihreäksi.
Lue lisää: balticguide.ee 26.7.2021


Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista 3,0 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 23.7.2021


T24: Kadriorgin puisto Tallinnassa viettää tänään 303. syntymäpäiväänsä – Ohjelmassa on kiertokävelyitä ja konsertti


Torstaina heinäkuun 22. päivä Kadriorgin puisto Tallinnassa juhlii 303. syntymäpäiväänsä. Syntymäpäivää vietetään tällä päivämäärällä sen takia, että samana päivänä vuonna 1718 Venäjän tsaari Pietari Suuri ja italialainen arkkitehti Nicola Michetti saapuivat Kadriorgiin ja määrittelivät tulevan palatsin ja puiston sijainnin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.7.2021


Olde Hansa: turistihumpuukia vai todellinen helmi?


Tällä terassilla ei näy muovituoleja tai panimon päivänvarjoja. Puiset kalusteet ja kangasmarkiisit näyttävät kuin ne olisi käsin valmistettu paikan keskiaikaiseen teemaan sopiviksi. Yrtit tuoksuvat kukkalaatikoissa, joiden kylkeen on maalattu niiden latinankieliset nimet. Kahden musikantin soittimista kantautuu suloisia sävelmiä, ja henkilökunta huutelee kutsujaan ohikulkijoille. Istun Olde Hansa -ravintolan terassilla ja nautin ruuasta, juomasta ja tunnelmasta.
Lue lisää: sooloiluja.com 21.7.2021


T24: 3 näyttelyvinkkiä Pärnuun


Viron virallinen kesäpääkaupunki Pärnu tarjoaa monipuoliset puitteet myös kulttuuriloman viettoon. Kaupungissa on useita kiinnostavia museoita sekä gallerioita, jotka esittelevät virolaista taidetta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.7.2021


T24: Virossa hotelli- ja ravintola-ala kärsii mittavasta työvoimapulasta


Vaikea koronavuosi sai Virossa monet hotelli- ja ravintola-alan työntekijät vaihtamaan alaa, kun matkailun loputtua myös työt loppuivat.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.7.2021


Hennan kaupunginosaopas: Uus Maailm


Isot tiet ovat etäällä, joten liikenteen kohinaa ei juurikaan kuulu. Linnut visertävät puutarhojen puissa, ja Koidukadulla hurahtelee autoja vain harvakseltaan. Hevoskastanjat ovat kasvattaneet toukokuun muutamana helteisenä päivänä valtavan kokoiset lehdet, ja vaahteroiden hennon vaaleanvihreät kukinnot ovat satamassa alas tehden tilaa lehvästölle. Olen ihastuttavan vihreässä kaupunginosassa nimeltä Uus Maailm.
Lue lisää: sooloiluja.com 16.7.2021


T24: Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa


Kesä on Virossa erilaisten ruokatapahtumien ja kahvilapäivien huippusesonkia. Yleensä kesä-, heinä- ja elokuussa lähes joka viikonloppu on jonkinlainen ruokatapahtuma jossain päin Viroa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.7.2021


Viron koronatilanne 16.7.2021: 62 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä nousussa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 62 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 665, joista 1,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 16.7.2021


T24: Lauantaina Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietetään kotikahviloiden päivää – Mukana on yli 40 kahvilaa


Viimsissä vietetään jo perinteeksi muodostunutta kotikahviloiden päivää tulevana lauantaina 17. heinäkuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.7.2021


Slaavilainen kansanmusiikki soi Käsmussa 6.–8. elokuuta


Käsmun kapteenien kylässä voi taas kolmen päivän aikana voi nauttia kymmenistä folkmusiikkiesityksistä 6.–8. elokuuta.
Perhefestivaali Viru Folk on tarjonnut folkmusiikkielämyksiä jo yli kymmenen vuoden ajan. Festivaali on esitellyt vierailleen joka vuosi uuden maan, alueen tai kansan folkmusiikkia ja kulttuuria.
Lue lisää: balticguide.ee 15.7.2021


T24: Tunnetko jo Peipsijärven ainutlaatuisen kulttuuriperinnön ja moninaisen luonnon – Tässä kolme matkailuvinkkiä alueelle


Viron ja Venäjän rajajärvi Peipsijärvi on Euroopan neljänneksi suurin järvi, jonka rannoilta löytyy niin ainutlaatuista kulttuuriperintöä, upeita luontokohteita kuin monenlaista historiaakin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 14.7.2021


Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy


Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset nauttivat kauniista ja lämpimästä kesäsäästä.
Eri kielet sekoittuvat yhdeksi puheensorinaksi. Suomea vain kuulee yllättävän vähän.
Lue lisää: balticguide.ee 14.7.2021


T24: Virossa on jo parempi koronatilanne kuin Suomessa


Vielä maaliskuussa Viro sai roppakaupalla negatiivista julkisuutta, kun maa nousi koronaviruksen ilmaantuvuusluvulla mitattuna koko Euroopan pahimmaksi korona-alueeksi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.7.2021


Viron koronatilanne 9.7.2021: 39 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on nousussa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 39 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 369, joista 1,2 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 131 396 koronavirustartuntaa. Rokotteen on saanut 577 556 ihmistä eli 43,5 prosenttia väestöstä. Aikuisväestöstä 52,6 prosenttia on saanut rokotteen. Viimeisen vuorokauden aikana tehtiin 8 116 koronarokotusta.
Lue lisää: balticguide.ee 9.7.2021


T24: Torstaina käynnistyvät Tallinnan keskiaikapäivät


Tänään torstaina käynnistyvät Tallinnassa perinteiset keskiaikapäivät, joita vietetään neljän päivän ajan 8.–11. heinäkuuta.
Koronarajoitusten vihdoin hellitettyä Tallinnan Raatihuoneentorille ja Nigulisten kirkon ympäristöön rakentuu keskiaikainen Hansakaupunki torikauppiaineen, käsityöläisineen, trubaduureineen ja akrobaatteineen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.7.2021


Virossa hätätila loppuu tänään


Viron terveysviraston johtajan Üllar Lannon määräyksestä loppuu koronaepidemian aiheutama hätätila Virossa tänään 1. heinäkuuta. Hätätilan tilalle tulee ”hätätilan vaara” -tilanne. Syynä muutokseen on Viron parantunut koronatilanne sekä ripeästi edennyt rokotusohjelma.
Lue lisää: balticguide.ee 1.7.2021


T24: Viron kansallismuseon pysyväisnäyttelyssä voi vierailla koko loppuvuoden ajan ilmaiseksi


Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo ERM muutti helmikuussa pysyväisnäyttelynsä maksuttomaksi yleisölle. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella maksuttomuutta jatketaan vuoden 2021 loppuun saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 30.6.2021


Viron koronatilanne 29.6.2021: 47 uutta tartuntaa – Yli puolet aikuisväestöstä on rokotettu


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 47 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 778, joista 1,2 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 29.6.2021


T24: Hiiu Folk järjestetään heinäkuussa Hiidenmaalla jo 16. kerran


Hiidenmaan saarella Virossa järjestetään 15.–18. heinäkuuta Hiidenmaan kansanmusiikkifestivaalit eli Hiiu Folk jo 16. kerran. Paikalle odotetaan myös suomalaismatkailijoita nyt, kun matkustusrajoitukset Suomen ja Viron välillä ovat helpottuneet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.6.2021


T24: Tallinn Music Week tuo syksyllä Tallinnaan 155 artistia 16 eri maasta


Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi kaupunkifestivaali Tallinn Music Week järjestetään tänä vuonna vasta syys-lokakuun vaihteessa 30.9.–2.10.2021.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 27.6.2021


Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 584, joista 1,0 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2021


Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista


Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 21.6.2021


Arkea maailmalta: Matkustuskiista antaa Suomen virolaisista yksipuolisen kuvan – suurinta osaa tänään päättyneet rajoitukset eivät edes koskeneet


Media vahvistaa Suomenlahden kummankin puolin kuvaa perheistään erossa olevista rakennusmiehistä. Virolaisuus Suomessa on kuitenkin paljon monitahoisempi ilmiö, kirjoittaa Ylen Viron-toimittaja Rain Kooli.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 21.6.2021


Tallinnan kolme lähisaarta – Aegna, Naissaar ja Prangli


Merikaupunki Tallinnaan kuuluu kolme isompaa saarta – Aegna, Naissaar ja Prangli. Laivamatka jokaiseen niistä kestää noin tunnin. Saarille on helppo matkustaa: reittialukset liikennöivät Tallinnasta Aegnaan ja Naissaareen kesäkaudella, Viimsin niemellä sijaitsevasta Leppneemen satamasta pääsee puolestaan Prangliin ympäri vuoden.
Lue lisää: visittallinn.ee/fin 20.6.2021


Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 832, joista 1,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee/ 18.6.2021


T24: Suomi höllentää maahantulorajoituksia 21.6 alkaen – Työmatkustus Suomen ja Viron välillä on taas mahdollista


Suomen hallitus päätti vihdoin tällä viikolla höllentää tiukkoja maahantulorajoituksia maa- ja merirajoilla. Päätöksen myötä työmatkaliikenne Virosta avautuu maanantaista 21. kesäkuuta alkaen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.6.2021


Rajojen avautuminen on matkailualalle valtava helpotus sekä hienoinen pettymys – työmatkaliikenne on pelastus varustamoille jättitappioiden jälkeen


Suomalaisilla matkailuyrityksillä voi olla aluksi vaikeuksia löytää työntekijöitä, koska yritysten kassat ovat lopussa. Monet matkailualan työntekijät ovat olleet lomautettuna jopa 15 kuukautta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 17.6.2021


T24: Kopli – Historiaa henkivä ja teollisuudestaan tunnettu asuinalue on kehittymässä Tallinnan kiinnostavimmaksi kaupunginosaksi


Jos Tallinnan Vanhakaupunki on jo liiankin tuttu käyntikohde, kannattaa seuraavalla reissulla tutustua Viron pääkaupungin muihin osiin, kuten viime aikoina paljon huomiota saaneeseen teollisuusperinnöstään tunnettuun Koplin asuinalueeseen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2021


Työmatkaliikenne Virosta avautuu – hallitus päättää torstaina rajoitusten keventämisestä Suomen maa- ja merirajoilla


STT:n tietojen mukaan hallitus linjaa torstaina myös, että maahantuloa ei enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta. Helsingin kaupunki valmistelee uusia ohjeita satamiin, vaikka pakollisten terveystarkastusten osalta tilanne on vielä epäselvä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset/ 11.6.2021


Hiiu Folk haluaa jakaa kulttuuriperintöä tuleville sukupolville – Esiintyjinä huippuartisteja niin Virosta kuin muualtakin Euroopasta


Hiidenmaan XVI kansanmusiikkifestivaali (XVI Hiiumaa Pärimusmuusikafestival) eli Hiiu Folk järjestetään 15.–18. heinäkuuta Hiidenmaan saarella. Festivaali kestää neljä päivää. Tämän vuoden teemana on ”Ajan tarina”. Teema pitää sisällään tarinoita Hiidenmaalta sekä muualta Virosta. Festivaali haluaa kunniottaa myös sitä, että vuosi 2020 oli Viron kansanperinnevuosi.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2021


T24: Pysähtymisen arvoiset paikat matkalla Pärnuun, Tarttoon ja Narvaan


Jos kesälomamatkasi kulkee tänä vuonna Tallinnan kautta autolla Pärnuun, Tarttoon tai Narvaan, niin tässä tuore listaus hyvistä taukopaikoista matkan varrella!
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.6.2021


Viron koronatilanne 8.6.2021: 86 uutta tartuntaa – Yli puoli miljoonaa virolaista on saanut rokotteen


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 86 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 085, joista 2,1 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 8.6.2021


T24: Laivamatkustaminen Virosta Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen


Suomen ja Viron välillä liikennöivät laivayhtiöt Tallink Silja, Eckerö Line ja Viking Line ovat kuluvan vuoden helmikuusta lähtien edellyttäneet THL:n antaman suosituksen mukaisesti kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.6.2021


T24: Korona perui Tall Ships Races -purjehdustapahtuman – Tallinnassa järjestetään sen sijaan merelliset satamafestivaalit


Heinäkuuksi suunniteltu kansainvälinen suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtuma on peruttu koronatilanteen takia. Asiasta ilmoitti tapahtuman omistaja Sail Training International, jonka mukaan tapahtuma voidaan seuraavan kerran järjestää Itämerellä vuonna 2024.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 3.6.2021


T24: Viking Line muuttaa Tallinnan-reitin aikataulua kesäsesongin ajaksi


Karanteenivapaat päiväristeilyt ilman maihinnousua Tallinnaan ovat kasvattaneet suosiotaan, kun normaali risteilymatkustus Suomen ja Viron välillä on koronarajoitusten vuoksi vielä hankalaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 2.6.2021


T24: Virossa luovuttiin sisätilojen maskipakosta


Viron hallituksen tiistaina tekemän päätöksen mukaan Virossa ei enää keskiviikosta 2. kesäkuuta alkaen tarvitse käyttää maskia sisätiloissa
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.6.2021


Viron koronatilanne 1.6.2021: 131 uutta tartuntaa – Uusien tartuntojen määrä laskee


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 131 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 386, joista 3,0 prosenttia oli positiivisia.
Pandemian aikana on Virossa todettu 129 675 koronavirustartuntaa. Rokotteen on saanut 473 003 ihmistä eli 35,6 prosenttia väestöstä. Tehokkaan rokotusohjelman ansiosta koronavirustartuntojen määrä on saatu laskuun. Nyt rajoituksia puretaan asteittain.
Lue lisää: balticguide.ee 1.6.2021


T24: Viro höllentää koronarajoituksia – Ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit avasivat ovensa maanantaina


Viron hallituksen päätöksellä koronarajoituksia lievennetään taas maanantaista 24. toukokuuta alkaen Pääministeri Kaja Kallaksen mukaan rajoituksien lieventämisessä on otettu huomioon koronaviruksen tämänhetkinen infektioriski.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.5.2021


Viron koronatilanne 25.5.2021: 160 uutta tartuntaa – Positiivisia koronatestituloksia vain 3,3 prosenttia


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 160 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 907, joista 3,3 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 25.5.2021


Viron ulkoilmamuseoon pystytettiin neuvostoaikaisen kolhoosin asuinrakennus


Tallinnan Rocca al Maren -kaupunginosassa sijaisevassa Viron ulkoilmamuseossa (Eesti vabaõhumuuseum) avattiin yleisölle neuvostoaikainen kolhoosin asuinrakennus.
Lue lisää: balticguide.ee 24.5.2021


T24: Virossa koronan ilmaantuvuusluku on vihdoin tippunut alle 300:aan – Uusia tartuntoja diagnosoitiin 328 kappaletta


Viron terveysviraston torstaina 20. toukokuuta julkaisemien tietojen mukaan maan ilmaantuvuusluku on vihdoinkin laskenut reilusti alle 300:aan. Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 288,6 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.5.2021


Maailman vaikeimmassa koronatilanteessa rypenyt Viro avaa rokotukset kaikille ja purkaa rajoituksia – liian varhain, sanoo asiantuntija.


Koronailmaantuvuus nousee yhä Virossa joillakin alueilla ja joissakin ikäryhmissä.
Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa kaikille yli 16-vuotiaille Virossa maanantaina. Kaikki koululaiset palasivat samalla lähiopetukseen.
Viron tautitilanne on parantunut huomattavasti kahden kuukauden takaisesta, mutta yhä moninkertaisesti esimerkiksi Suomea huonompi.
Asiantuntijan mukaan Viron hallitus hätiköi rajoitusten purun kanssa.
Lue lisää: iltalehti.fi/ulkomaat 17.5.2021


Viron koronatilanne 14.5.2021: 279 uutta tartuntaa – Tartuntojen määrä on taas laskussa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 279 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 089, joista 5,5 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 14.5.2021


Ensitunnelmia Tallinnasta koronatalven jälkeen


Pitkä ja raskaskin koronatalvi on jäämässä taakse. Virus iski Viroon kovaa, joten kaupungissa asuvasta pojastani ja siellä olevasta asunnosta huolimatta talvella ei tullut mieleenkään lähteä Suomenlahden etelärannalle.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.5.2021


Tallinnan terassit aukeavat huomenna, mutta uskaltaako suomalainen jo lähteä koronan riepottelemaan kaupunkiin?


Tallinnan ja etenkin sen vanhan kaupungin terassikesä alkaa toden teolla vasta sitten, kun turistit ja etenkin suomalaiset palaavat Viroon.
Lue lisää: talouselama.fi 2.5.2021


Viro alkaa avautua rankan kevään jäljiltä – nämä suomalaisten suosikkipalvelut selvisivät koronasta Tallinnassa ja Pärnussa


Viro alkaa avautua vapun jälkeisenä maanantaina, kun ravintoloiden terassit, ostoskeskukset ja muun muassa museot avataan.
Suurin osa Tallinnan ja Pärnun palveluista on selvinnyt koronaepidemiasta ja jatkaa toimintaansa, mutta koronan uusi aalto voi muuttaa tilanteen hetkessä.
Virossa jännitetään, uskaltavatko suomalaiset palata Viroon jo tänä kesänä, ja jos uskaltavat, niin kuinka sankoin joukoin
Lue lisää: iltalehti.fi 2.5.2021


Viron koronatilanne 30.4.2021: 362 uutta tartuntaa – Ensi viikolla rokotetaan jo 50-vuotiaita


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 362 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 702, joista 7,7 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 30.4.2021


T24: Koronatartuntojen määrä Virossa laskee – Sairaalahoidossa on kuitenkin vielä yli 400 potilasta


Viron terveysviraston maanantaina 26. huhtikuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on diagnosoitu viimeisen vuorokauden aikana 163 uutta koronavirustartuntaa ja kaksi koronasta johtuvaa kuolemantapausta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.4.2021


Viron koronatilanne 23.4.2021: 392 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku alle 500


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 392 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 037, joista 7,8 prosenttia oli positiivisia.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2021


Viro alkaa purkaa koronarajoituksia vapun jälkeen – ensimmäiseksi päästetään alaluokat kouluun, avataan museot ja terassit


Teatterit, kylpylät ja ravintoloiden sisätilat pysyvät edelleen kiinni. Myös maskipakko ja 2+2 kokoontumissääntö säilyvät.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 20.4.2021


Koronatilanne helpottaa Virossa – uusien tartuntojen määrä on painunut neljäsosaan kuukauden takaisesta


Myös sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on lähtenyt laskuun, vaikka on edelleen suomalaiseen tilanteeseen verrattuna korkealla.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.4.2021


Sooloiluja-opas: ravintolat Vanhassakaupungissa


Vanhakaupunki on turistinen ja kallis, ravintoloissa huonoa palvelua.. höpö höpö, sanon minä! Totta kai Tallinnan historiallisimmassa osassa viihtyvät myös turistit, ja siksi osa sen ravintoloista saattaa täyttää turistirysän tunnusmerkit. Mutta koko totuus se ei ole.
Lue lisää: sooloiluja.com 7.4.2021


T24: Matkustuskupla Viron ja Suomen välillä on ohi – Nyt Suomesta Viroon saapuvien pitää jäädä 10 päivän karanteeniin


Viron hallitus tiedotti ennen pääsiäistä, että Suomea, Latviaa ja Liettuaa koskenut matkustuskupla loppuu 5. huhtikuuta.
Tämä tarkoittaa sitä, että eilisestä lähtien näistä maista Viroon saapuvia matkailijoita koskevat samat säädökset kuin muitakin EU-maiden kansalaisia ja heidän pitää Virossa jäädä 10 päivän omaehtoiseen karanteeniin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 6.4.2021


Viron koronatilanne 23.3.2021: 1 064 uutta tartuntaa – Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on suurempi kuin väkiluvultaan neljä kertaa suuremmassa Suomessa


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 064 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 169 435 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 23.3.2021


T24: Ulkoterasseista toivotaan koronan kurittamien Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden pelastusta


Viron hotelli- ja ravintolayhdistyksen toimitusjohtajan Ain Käppin mukaan kahviloiden ja ravintoloiden ulkoterassien pitäisi saada avautua ensimmäisinä kevään koittaessa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.3.2021


Pärnun ranta uudistuu ensi kesäksi


Pärnun rantapromenadi uudistetaan. Rakennustöiden pitäisi olla valmiina toukokuun lopussa. Rakentajana on Nordecon AS. Peruskorjauksen hinta on vähän yli puoli miljoonaa euroa, josta 350 000 euroa on valtion Covid-19 -investointitukea, loput maksaa Pärnun kaupunki.
Lue lisää: balticguide.ee 21.3.2021


Kyseenalainen ykkönen


Tallinnalaisten ystävysten mukaan koronatilanne on ollut Virossa huono jo niin pitkään, ettei uutinen maan siirtymisestä maailman koronapesäkkeeksi enää juuri hetkauta.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2021


Kohtalon kuukausi


Viron sairaaloissa lähestytään ylintä kriisitasoa. Rajoitusten ja rokotusten uskotaan tuovan tilanteeseen helpotusta kuukauden sisällä. Usko on kuitenkin koetuksella.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.3.2021


Viron koronatilanne 19.3.2021: 1 751 uutta tartuntaa, ilmaantuvuusluku 1 553 – Virossa on maailman pahin koronatilanne suhteutettuna väkilukuun


Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 751 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on pahin tautipesäke. Rokotteen on saanut 157 489 ihmistä.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2021


Virossa asuva Jari matkustaa työnsä vuoksi Suomen ja Viron väliä jatkuvasti: Tällainen hintaero testeissä on maiden välillä: "En voi uskoa korviani"


MTV Uutisiin yhteyttä ottanut yrittäjä, Jari, kertoo koronatestaamisen tulevan kalliiksi Suomen ja Viron välillä matkustavien osalta. Suomen ja Viron testihinnoittelussa on myös räikeä ero.
Lue lisää: mtvuutiset.fi 19.3.2021


Viron upeat saaret lentäen – kannattaa kokeilla


Viron saaret – Saarenmaa, Hiidenmaa, Vormsija Ruhnu – ovat kaikki ainutlaatuisia omalla tavallaan. On kuitenkin harvojen kiireisten matkailijoiden tiedossa, että muutamalle saarelle pääsee myös lentokoneella. Lauttamatkan sijasta pääset Saarenmaalle, Hiidenmaalle tai Ruhnuun lentäen.
Lue lisää: laju.fi/ 18.3.2021


Uuden tiukemman rajoitukset astuvat voimaan tänään – Ravintolat ja kaupat sulkeutuvat


Viron hallitus päätti maanantaina tiukemmista koronarajoituksista, jotka tulevat voimaan tänään torstaina 11. maaliskuuta. Uudet rajoitukset ovat voimassa vähintään kuukauden ajan.
Lue lisää: balticguide.ee 11.3.2021


T24: Viro tukee matkailusektoria uudella 8,5 miljoonan euron tukipaketilla


Edelleen jatkuvat ja maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuvat matkustusrajoitukset kurittavat matkailualaa kaikkialla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.3.2021


Virossa raportoitu lähes 2 000 tartuntaa – kyseessä päiväkohtainen ennätys


Lue lisää: www.mtvuutiset.fi 11.3.2021


T24: Sairaalapaikat uhkaavat loppuvat Virossa – Loppuviikosta sairaalahoidossa arvioidaan olevan jo 1 000 koronapotilasta


Nopeasti levinneet koronavirusmuunnokset ovat täyttäneet sairaalat Virossa. Arvioiden mukaan kuluvan viikon lopussa sairaalahoidossa on jo 1 000 koronapotilasta, mikä johtaa myös vakavaan henkilöstöpulaan. Asiasta kertoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.3.2021


24: Keskipalkka nousi Virossa vuonna 2020 koronakriisistä huolimatta – Palkkojen nousu on jatkunut jo 10 vuotta peräkkäin


Keskimääräinen kuukausipalkka kasvoi Virossa vuonna 2020 vaikeasta koronakriisistä huolimatta. Palkkojen nousu oli kuitenkin paljon hitaampaa kuin ennen kriisiä. Asiasta kertoi Viron tilastokeskus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.3.2021


Hara: retki hylättyyn sukellusvenesatamaan


On taas aika lähteä päiväretkelle Tallinnan ulkopuolelle. Tällä kerralla tiedossa ei ole menneiden aikojen loistoa henkiviä kartanoita tai idyllisiä rannikon kyliä vaan jotain aivan muuta: tämän retken kohde on hylätty neuvostoaikaisen sukellusvenesatama Hara!
Lue lisää: sooloiluja.com 2.3.2021


T24: Tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan Virossa maaliskuussa - Hallitus reagoi nopeasti kasvaviin tartuntamääriin


Viime päivinä koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nopeaan kasvuun ja jo muutamana päivänä peräkkäin on uusien tartuntojen määrässä tehty uusia ennätyksiä
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.2.2021


T24: Tänään vietetään Viron itsenäisyyspäivää


103 vuotta sitten, vuonna 1918, Viro julistautui itsenäiseksi valtioksi helmikuun 24. päivä. Siitä lähtien tätä päivää on juhlittu Viron itsenäisyyspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.2.2021


Mallioppilas Virosta tuli Euroopan toiseksi pahin koronapesäke – nyt rajoituksia kiristetään


KORONAVIRUSTILANNE Virossa on huomattavasti heikompi kuin Suomessa. – Koronavirus leviää Virossa nyt erittäin voimakkaasti, huomautti Viron terveysvirasto lauantaina.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 20.2.2021


T24: Laivayhtiöt aloittavat negatiivisten koronatestien tarkistamisen Tallinna-Helsinki-reitillä ensi viikolla


Tiistaina 23. helmikuuta alkavien tarkistusten syynä ovat THL:n päivittämät uudet matkustusohjeet.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.2.2021


Kuusi kartanoa ja kupsahdus


Virolainen kartanokärpänen on viheliäinen ötökkä. Kerron kohta sen pureman oireista, mutta kysyn ensin, että onko se jo päässyt puraisemaan sinua? Minua on!
Viro on kartanoiden maa. Sen alunperin lähes 2000 kartanosta on edelleen jäljellä satoja. Niitä kierrellessä kannattaa varoa kartanokärpäsen puremaa. Muutamia nähtyäsi sinulle voi nimittäin käydä kuten minulle: haluat bongailla niitä yhä lisää! Kartanoita on paikoittain lähes vieri vierekkäin, jolloin lyhyelläkin päiväretkellä ehtii näkemään monta.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.2.2021


T24: Tallinnan Olümpia-hotellin naapuriin rakennetaan uusi bisnes- ja asuinkortteli – 100 miljoonan euron arvoisen rakennushankkeen pitäisi valmistua vuonna 2024


Kiinteistökehittäjä AS Kapitel ja rakennusyhtiö Merko Ehitus Eesti ovat tehneet sopimuksen rakennustöistä, jotka liittyvät uuteen Liivalaian bisnes- ja asuinkortteliin. Kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen, joista yksi on Viron korkein toimistorakennus, muodostaman korttelin pitäisi valmistua vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Asiasta uutisoi Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.02.2021


T24: Koronavirus koetteli Viron matkailualaa viime vuonna - Maa menetti miljardi euroa matkailutuloja


Viron keskuspankin tuoreet tilastot kertovat siitä, kuinka rajusti koronaviruksen romahdus koetteli maan matkailualaa vuonna 2020.
Erilaiset matkustusrajoitukset estivät matkailijoiden pääsyn Viroon, jonka seurauksena ulkomaiset turistit käyttivät maassa viime vuonna miljardi euroa vähemmän rahaa kuin vuonna 2019.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.2.2021


Müürivahe päästä päähän: lähde mukaan kävelylle!


Müürivahe on yksi suosikkikatujani Vanhassakaupungissa. Miltä kuulostaisi pieni virtuaalinen kävely kadun päästä päähän? Aloitetaan Vapaudenaukion seuduilta Harjukadun risteyksestä, ja jatketaan koko kauniisti kaartuva matka päätepysäkkinämme Munkadetagune torni. Esittelen sinulle matkan varrella mukavia kahviloita ja baareja, kiinnostavia nähtävyyksiä, sekä muutaman ravintolan ja kaupan. Lähdetään!
Lue lisää: sooloiluja.com 5.2.2021


Aarteita vanhan tavaran ystävälle: Aruvalla ja pari muuta


Mies soittaa haitaria ja laulaa, toinen polttelee kessua merkillisen vanhan puilla lämpiävän jättiläiskaminan yrittäessä epätoivoisesti lämmittää valtavan kokoista hallia. Olen keskellä peltoa olevassa eriskummallisessa, lattiasta kattoon vanhaa tavaraa täynnä olevassa ladossa. Tämä Tallinnan ulkopuolella Aruvallan kylässä oleva vanhan tavaran tori on yksi kolmesta vanhan tavaran ystävän pyhiinvaelluskohteesta, jotka haluan nyt esitellä sinulle.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.1.2021


T24: Asuntojen hinnat nousivat Virossa viime vuonna koronasta huolimatta – Tallinnassa keskineliöhinta nousi joulukuussa jopa kaikkien aikojen ennätyslukemiin


Joulukuussa 2020 Tallinnassa asuntojen keskineliöhinta nousi 2 264 euroon, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Marraskuuhun verrattuna hinnat nousivat seitsemän prosenttia ja vuositasolla viisi prosenttia, kertoo Viron yleisradio.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.1.2021


Viron ulkoministeri: Viro ja Suomi hakevat keinoja matkustusrajoitusten lieventämiseksi


Viro esittää rokotettujen päästämistä rajan yli ja digitaalisten terveystietojen hyödyntämistä.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 29.1.2021


Suomen tiukemmat maahantulorajoitukset astuivat voimaan...


Suomen tiukemmat maahantulorajoitukset astuivat voimaan tänään – vain välttämätön työmatkaliikenne sallitaan. Uusien rajoitusten tavoitteena on hillitä koronaepidemiaa ja tarttuvamman virusmuunnoksen leviämistä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.1.2021


Kaikki suomalaiset pääsevät nyt Viroon ilman karanteenia ja koronatestiä


”Pitää kuitenkin muistaa ohjeet ja määräykset, joita Suomen viranomaiset ovat antaneet koskien ulkomailta palaamisen jälkeistä omaehtoista karanteenia”, sanoo Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi.
Lue lisää: balticguide.ee 18.1.2021


T24: Tallinna sijaitsevan Nigulisten museokirkon torniin rakennetaan näköalatasanne – Perille vie ehkä jo ensi vuonna uusi hissi


Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitsevassa Nigulisten museokirkossa käynnistyy tänä vuonna kehitysprojekti, jonka myötä kirkon torniin rakennetaan näköalatasanne sekä hissi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.1.2021


T24: Monet koronarajoitukset jatkuvat Virossa helmikuun alkuun saakka – Museot, ravintolat ja kuntosalit saivat kuitenkin avata ovensa


Maanantaina 18. tammikuuta museot, näyttelytilat, ravintolat ja kuntosalit saivat taas avata ovensa Tallinnan, Harjumaan ja Itä-Virumaan maakuntien alueella. Muut joulukuussa näille alueille asetetut koronarajoitukset jatkuvat vielä kahden viikon ajan, 1. helmikuuta saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 19.1.2021


Tarton ruokakaapit vähentävät hävikkiä ja tarjoavat ilmaista vatsantäytettä kaupunkilaisille


Tartossa on jo kolme ruokakaappia, joihin jokainen voi viedä ruokaa jaettavaksi.
Lue lisää: balticguide.ee 31.12.2020


Pieni jouluinen iltapäiväkävely


Haluatko lähteä kävelylle Toompean mäelle ja Vanhaankaupunkiin minun ja perheeni kanssa? Näytän samalla muutaman kiinnostavan uuden paikan ja esittelen ainakin yhden mielenkiintoisen tyypin.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.12.2020


Tallinnan Maarjamäen keskus on ehdolla Euroopan vuoden museoksi


Viron historiallisen museon Maarjamäen keskus on ehdolla Euroopan vuoden museoksi. Tittelistä kilpailee kaiken kaikkiaan 27 museota eri puolilta Eurooppaa. Voittaja selviää toukokuussa 2021. Palkinnon jakaa vuosittain European Museum Forum.
Lue lisää: balticguide.ee 29.12.2020


Haluatko kierrokselle Patarein suljettuihin osiin? Tule mukaan!


Nyt vien sinut kierrokselle Patarein entisen vankilan niihin osiin, jotka eivät viime vuosina ole olleet auki yleisölle. Onnistuin järjestämään itselleni yksityisopastuksen tuon jyhkeän rakennuksen suljettuihin tiloihin. Kierroksella kuulin myös tulevista suunnitelmista, mutta lähdetään ensin katsomaan miltä siellä tällä hetkellä näyttää.
Lue lisää: sooloiluja.com 14.12.2020


Neljä nettireittiä Tallinnaan


Matkusta Tallinnaan netissä! Näillä neljällä suomenkielisellä sivustolla asiantuntevat tekijät jakavat tietojaan ja kokemuksiaan Tallinnan parhaista kohteista.
Lue lisää: visittallinn.ee 11.12.2020


Viron koronatilanne – 358 uutta tartuntaa, sairaalassa 271 ihmistä


Virossa on todettu 358 uutta koronavirustartuntaa. Testejä tehtiin viimeisen vuorokauden aikana 3 537, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet tänään.
Lue lisää: balticguide.ee 11.12.2020


Viro sulkee koulut ensi viikon alussa – uusia koronatartuntoja tulee enemmän kuin Suomessa


Narvan seudulla pannaan kiinni melkein kaikki mitä voidaan.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 9.12.2020


T24: Asiakaskato rusikoi Tallinnan suosituinta ravintola-aluetta - Moni suomalaisille tuttu ravintola on jo sulkenut ovensa Vanhassakaupungissa


Virolainen talouslehti Ärileht ennusti jo marraskuussa, että monet Tallinnan Vanhankaupungin tunnetut ravintolat joutuvat sammuttamaan valonsa ja sulkemaan ovensa tänä talvena.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.12.2020


Elokuvamuseo, Maarjamäen linna ja takapihallinen diktaattoreita


Kolme kohdetta kerralla, kaikki on Saimaan rannalla… Muistatko missä? Sehän oli Visulahdessa. Mutta Tallinna ei jää jälkeen tästä kolme kohdetta yhden hinnalla -tarjouksesta, vaan pistää jopa paremmaksi. Maarjamäen linnan alueella on nimittäin historiallinen museo, elokuvamuseo, neuvostoaikaisten patsaiden ulkonäyttely ja onpa vielä neljäskin, joihin kaikkiin pääsee yhdellä lipulla.
Lue lisää: sooloiluja.com 5.12.2020


T24: Viro kiristää koronarajoituksia - Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina


Viron hallitus päätti uusista tiukemmista rajoituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi kokouksessaan torstaina 3. joulukuuta. Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 5. joulukuuta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.12.2020


Virossa joka kymmenes koronatesti positiivinen


Ilmaantuvuusluku on yli kolminkertainen Suomeen verrattuna.
Lue lisää: verkkouutiset.fi 4.12.2020


Marraskuinen Haapsalu elää hiljaiseloa – katso kuvat kauniista merenrantakaupungista!


Marraskuisessa Haapsalussa on rauhallista. Rantapromenadilla vastaan tulee vain yksi koiraa taluttava pariskunta.
Merenlahdella näkyy sukeltelevia telkkiä ja ohi lipuvia kyhmyjoutsenia. Kauempaa lahden selältä kuuluu joutsenten töräyttelyä.
Lue lisää: balticguide.ee 29.11.2020


T24: Virossa astui tiistaina voimaan maskipakko – Jos uusia koronarajoituksia ei noudata, voi saada jopa 9 600 euron sakot


Viron hallitus päätti maanantaina 23. marraskuuta uusista koronarajoituksista.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 25.11.2020


T24: Virolaiset ovat Euroopan eniten museoissa käyvä kansa – Tässä kolme käymisen arvoista museota Virossa


Virolaiset ovat varsinaista museokansaa. Viime vuonna virolaiset kävivät museoissa yli 3,5 miljoonaa kertaa, mikä on väkilukuun suhteutettuna eniten koko Euroopassa. Se on lisäksi 100 000 käyntiä enemmän kuin vuonna 2018.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.11.2020


Tallinna panostaa jouluvaloihin – kaupunkiin valmistuu yli 300 valorakennelmaa


Koska Tallinnan perinteinen Raatihuoneentorin joulutori on tänä vuonna aiempaa pienempi, Tallinnan kaupunki pyrkii torin lisäksi luomaan joulutunnelmaa monin muin tavoin.
Lue lisää: balticguide.ee 21.11.2020


Traficom asettaa Helsinki–Tallinna-välille liikennöintivelvoitteen turvaamaan huoltovarmuutta ja työmatkaliikennettä


Tuetusta reitistä järjestettiin kilpailutus, jonka voittivat Tallink Grupp ja Viking Line.
Lue lisää: maaseuduntulevaisuus.fi 21.11.2020


T24: Tallinnassa on sittenkin joulutori tänä vuonna – Liisa-myrskyn takia joulukuusen tuomista Raatihuoneentorille jouduttiin siirtämään


Tänä syksynä Tallinnan perinteinen joulutori on ollut uutisaiheena ehkä useammin kuin koskaan ennen. Epävarmuus joulutorin järjestämisestä on vaivannut niin paikallisia asukkaita kuin matkanjärjestäjiäkin koko syksyn ajan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.11.2020


T24: Viron poliisi muistuttaa heijastimen käytöstä vuoden pimeimpään aikaan – Tiesitkö, että heijastimen käyttö on pakollista Virossa?


Virossa, toisin kuin Suomessa, tieliikennelaki määrää, että jalankulkijan on käytettävä heijastinta sellaisina aikoina, kun näkyvyys on huono.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.11.2020


T24: Korona rokottaa Viron matkailutuloja – Vuoden kolmannen neljänneksen tulot olivat 330 miljoonaa euroa pienemmät kuin viime vuonna


Viron keskuspankin tuoreiden tilastojen mukaan koronavirus ja sen aiheuttamat matkustusrajoitukset rokottivat maan matkailutuloja myös vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.11.2020


COVID-19 ja Viron-matkailu


Ilman 10 pv "kotoilua" eli karanteenimaisiin oloihin vetäytymistä voi Viroon saapua maista, joissa COVID-epidemian ilmaantuvuus kahden viimeksi kuluneen viikon aikana:
- ei ylitä arvoa 50 tapausta 100 000 asukasta kohden (Suomi pe-aamu 13.11. = 53,8); eikä
- arvojen 25 ja 50 välillä ylitä +10%:lla Viron omaa ilmaantuvuuslukua (pe-aamu 13.11. = 144,8)
Lue lisää: visitestonia.com 13.11.2020


Matkustusrajoitukset astuivat taas voimaan – Viroon voi matkustaa 9.11. alkaen ilman karanteenia, jos hallussa on negatiivinen koronatestitulos


Viron hallituksen linjauksen mukaan Viroon voi matkustaa ilman rajoituksia niistä maista, joiden ilmaantuvuusluku on alle 50. Ilmaantuvuusluku näyttää, kuinka paljon maassa on ollut tartuntoja viimeisen 14 päivän jaksolla 100 000 asukasta kohden.
Lue lisää: balticguide.ee 9.11.2020


Laivojen matkustajamäärät ovat romahtaneet murto-osaan – merille pääsee nyt jopa ilmaiseksi


Pelkkä rahtiliikenne ei riitä pitämään risteily-yhtiöitä pinnalla. Tallink Silja pyrkii helpottamaan ahdinkoaan houkuttelemalla matkustajia ilmaisristeilyillä ostosrahojen toivossa.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 3.11.2020


Nyt se on virallista, Suomesta voi ainakin ensi viikon ja viikonlopun ajan (ma 2.11.- su 8.11.) matkustaa Viroon taas myös vapaa-ajanvieton merkeissä.


Tämänaamuinen koronan ilmaantuvuusluku Suomessa Euroopan tartuntatautikeskuksen ECDC:n mukaan oli 48,5 (ja Virossa 53,4), mikä poistaa viikon ajaksi suomalaisia koskevat rajanylitys-, ennakkotestaus- ja Virossa vietettävän omaehtoisen karanteenin määräykset ja suositukset.
On hyvä muistaa, että tämä harmillinen "soutaa ja huopaa"-tilanne EI MUUTA sitä, mitä on matkalta Suomeen palaamisen jälkeistä aikaa koskien viranomaissuosituksin ohjeistettu. Viro on yleisesti turvalilnen lähimatkailukohde, ja laivayhtiöt, hotellit ja ravintolat tekevät vastuullista työtä tauotta, jotta matkustuskokemus olisi mahdollisimman huoleton. #matkustavastuullisesti Eckerö Line, Tallink Suomi, Viking Line Suomi
Mitä Tallinnassa ja Virossa voi ensi viikolla tehdä? Esim.:
- Tallinnan 61 ravintolan kampanjaviikko Tallinn Restaurant Week
- KUMU:n uusi suurnäyttely "Egyptin loisto. Niilinlaakson taide."
- Lennusadamassa uudet suurnäyttelyt "Unseen Oceans" ja "Itämeri maailmanmeressä".
- Etelä-Viron makuviikko Tartossa ja kuudessa sitä ympäröivässä maakunnassa to 5.11. alkaen
- Pärnu Restoranide Nädal eli Pärnun ravintolaviikko la 7.11. alkaen
- Fotografiska Tallinnan uudet näyttelyt: Erik Johansson (SWE) Places Beyond, Alex Prager (USA) Welcome home, Anders Petersen (SWE) Color Lehmitz
Lähde: facebook.com/visitestonia.fi 30.10.2020


T24: Tsooru Potitehas ylläpitää setokaisten vanhoja keramiikkaperinteitä Virossa – Savikulhot valmistetaan perinteisten mallien mukaan


Virolaisen maaseudun hyviin puoliin kuuluu se, että siellä liikkuessaan voi törmätä mitä eriskummallisimpiin yrityksiin
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.10.2020


Martin- ja katrinpäivät eli halloween virolaisittain


Marraskuun pimeät yöt houkuttelevat henget maan päälle. Loka-marraskuun vaihteessa Suomessa vietetään pyhäinpäivää, Virossa henkienpäivää (viroksi hingedepäev). Amerikan-tuliainen, halloween, asettuu samaan aikaan, mutta Virossa karkit ja kepposet korvataan myöhemmin marraskuussa martin- ja katrinpäivien vietolla.
Lue lisää: visitestonia.com 27.10.2020


Tältä näyttää Tallinnan Patarein vankila muutaman vuoden päästä – katso upeat kuvat!


Synkästä historiastaan tunnettu Patarein vankila uudistuu lähivuosien aikana täysin.
Lue lisää: balticguide.ee 23.10.2020


T24: Tallinnan joulu on pelastettu – Kaupunki järjestää koko Vanhankaupungin kattavan joulutapahtuman 29. marraskuuta alkaen


Tallinna saa sittenkin joulutapahtuman, vaikka Raatihuoneentorin perinteisistä joulumarkkinoista vastannut virolaisyritys 5+ Capital Oü pitääkin tapahtuman järjestämisessä välivuoden koronapandemian takia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.10.2020


KORONAKESÄN EKSOOTTISIN MATKA TALLINNAAN


Viime kesänä en maannut paratiisirannnalla palmun alla, en bongaillut viidakossa eksoottisia eläimiä tai sykkinyt suurkaupunkien vilinässä. Kesän eksoottisin lomamatka suuntautui Viroon – mutta jestas että se tuntui kivalta! Siinä on vaan joku juttu, miten ympäristönvaihdos tutusta edes vähän tuntemattomampaan piristää tavalla, jota kotimaassa matkailu ei vaan saa aikaan – niin kivaa kuin sekin on.
Lue lisää: rantapallo.fi/mutkiamatkassa/ 22.10.2020


Laivayhtiöiden tilanne on raporttien mukaan synkkä – yhtiöt sinnittelevät pinnalla valtion tukien, rahtiliikenteen ja rahoittajien armon varassa


Viking Linen kassassa oli syyskuussa alle 30 miljoonaa euroa, mutta valtion lainatakaus ja maksuhelpotukset pelastivat yhtiön tilanteen toistaiseksi.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 21.10.2020


Tallinnan kaupunki järjestää joulutapahtumia vanhassakaupungissa


Tallinnan perinteisen joulutorin tilalla järjestetään monipuolista ohjelmaa vanhankaupungin alueella ja eri puolella kaupunkia.
Lue lisää: balticguide.ee 21.10.2020


T24: Viron koronatilanne: 44 uutta tartuntaa, 29 ihmistä sairaalassa ja 71 kuolemantapausta


Viron terveysviraston tuoreiden, keskiviikkona 21. lokakuuta julkaisemien tilastojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 44 uutta koronavirustartuntaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.10.2020


Maanantaista alkaen Suomesta Viroon tulijan on jäätävä 14 pv karanteeniin, koska perjantaina Suomen ilmaantuvuusluku (49,1) ylitti Viron omaa yli +10% "puskurin" verran.


Vaatimus ei koske työmatkaliikkujia, täkäläisen opiskelupaikan omaajia ja ns. välttämättömin perhesyin matkaajia. Karanteenin voi välttää myös alle 48 tuntia aiemmin saadun negatiivisen koronatestituloksen rajavartijoille esittämällä. Katso lisätietoja matkustusrajoitteista:
Lue lisää: visitestonia.com 16.10.2020


Joulu Tallinnassa on tänä vuonna vähän erilainen


Rakastan joulunaikaa Tallinnassa! Eikä vain Raatihuoneentoria, vaan koko vanhaakaupunkia. Sen kaduille ja kujille ilmestyvät hillityn kauniisti valaistut joulukuuset, ja mukulakivet kiiltelevät kauniisti katuvalojen luodessa niihin lämpimän sävyistä valoaan. Jos tupruttaa lunta, näkymät muuttuvat satukirjamaisemaksi. Syksyn harmaus kääntyy juhlavaan joulusesonkiin. Joulu Tallinnassa: mahtavaa, että tunnelma alkaa hiipiä kaupunkiin jo marraskuun puolella.
Lue lisää: sooloiluja.com 15.10.2020


Tallinnan kirpputorit – haluatko kuulla suosikkini?


Tein viime kesänä niin kivoja kirpputorilöytöjä Tallinnassa, että on aika paljastaa kirppissuosikkini. Tässä siis Sooloiluja-sivuston Tallinnan kirpputorit -lista. Laita talteen tulevia ostosreissuja varten!
Lue lisää: sooloiluja.com 15.10.2020


T24: Koronavirus peruutti suositut Martin markkinat Suomessa ja Virossa


Vuosittain marraskuussa sekä Suomessa että Virossa järjestetyt suositut Martin markkinat on tänä vuonna peruttu koronaviruksen takia.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.10.2020


´

Koronatilanne Virossa: 18 uutta tartuntaa, Viron ja Suomen ilmaantuvuusluvut jo lähellä toisiaan


Virossa todettiin 18 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana, kertoi Viron terveysvirasto tänään. Koronatestejä tehtiin viimeisen vuorokauden aikana yhteensä 882.
Lue lisää: balticguide.ee 12.10.2020


T24: Virossa kotimaan matkailun suosio jatkui elokuussa – Suomalaisten matkailijoiden määrä puolittui viime vuoteen verrattuna


Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset kasvattivat edelleen kotimaan matkailun suosiota Virossa elokuussa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 12.10.2020


Egyptin loisto valaisee Tallinnan


Egyptin loisto -näyttelystä on kohistu jo ennen sen aukeamista sekä Suomen että Viron mediassa – eikä syyttä! Sain mahdollisuuden kurkata näitä uskomattomia aarteita ennen näyttelyn aukeamista, ja nyt vien sinut sinne pienelle kuvakierrokselle.
Lue lisää: sooloiluja.com 9.10.2020


T24: Tallinnan keskustahotelleissa voi nyt asua kuukauden samaan hintaan kuin vuokra-asunnossa Mustamäellä


Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyhjentäneet Tallinnan keskusta-alueen hotellit kansainvälisistä matkailijoista. Niinpä hotellit ovat ryhtyneet markkinoimaan majoituspalveluitaan kuukausihintaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 8.10.2020


Seitsemän virolaista kohdetta valittiin kestävän matkailun top 100 -listalle


Virosta valittiin peräti seitsemän kohdetta maailmanlaajuiselle sadan kestävyyteen tähtäävän matkailukohteen listalle. Mukana listalla ovat Pärnu, Tartto, Rakvere, Saarenmaa, Hiidenmaa, Lahemaa ja Järvamaa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.10.2020


T24: Virossa koronan ilmaantuvuusluku on noussut jo yli 50 tapaukseen 100 000 asukasta kohden


Viron terveysviraston perjantaina 2. lokakuuta julkaisemien tietojen mukaan maan koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 52,22 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.10.2020


T24: Matkustusrajoitukset ovat ajaneet matkustajalauttaliikenteen pahaan kriisiin – Suomen ja Viron välisen lauttaliikenteen tilanne on loppuvuoden osalta epävarma


Kuluvan viikon maanantaina 28. syyskuuta voimaan tulleet hallituksen asettamat uudet matkustusrajoitukset ovat vain pahentaneet matkustajalauttaliikenteen jo entisestää syvää kriisiä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.10.2020


Lokakuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Loka- ja marraskuussa on tarjolla lukuisia herkullisia ravintolatapahtumia eri puolilla Viroa. Myös lokakuun ravintolauutisista huomaa, että virus ei ole pysäyttänyt uusien ravintoloiden vauhdikasta perustamistahtia.
Viroon on muuttanut vuosien varrella lukuisia suomalaisia huippu-urheilijoita. Viimeksi kotinsa toi Tallinnaan rallin MM-sarjassa ajava Teemu Suninen. Nuori kuljettaja kertoo elämästään etelänaapurissa.
Lue lisää: balticguide.ee 2.10.2020


Kolgan kartano on kuin päiväretki Downton Abbeyyn!


Osaatko kuvitella ylionnellisen pikkulapsen jouluaattona: hän on tuhannen tohkeissaan jo pukin tullessa sisään lahjapussi selässään, kunnes näkee pukin takana toisen, paljon suuremman säkin? Saman tyyppisen yllätyksen minulle järjesti Kolgan kartano. Pääsin nimittäin näkemään tämän jyhkeän kaunottaren ulkopuolen lisäksi… no, kun luet eteenpäin, niin tiedät mitä tapahtui!
Lue lisää: sooloiluja.com 1.10.2020


T24: Alkoholijuomien matkustajatuonti väheni historiallisen paljon – Syynä koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan alkoholin matkustajatuonnin litramäärä väheni 19,3 prosenttia elokuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana edelliseen 12 kuukauden ajanjaksoon verrattuna.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.10.2020


T24: Suomen ja Latvian asettamat matkustusrajoitukset vähentävät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitillä ja liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä loppuu kokonaan ainakin kuukaudeksi


Suomen ja Latvian hallitusten viime viikolla asettamat uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat heti laivayhtiö Tallinkin liikennöintiin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 28.9.2020


Keskiaikakierros Viron linnoissa


Viron keskiaika alkoi 1200-luvun alussa ristiretkien myötä ja kesti 1500-luvun lopulla käytyyn Liivinmaan sotaan. Keskiajan tunnelmaan voi virittäytyä yhä lukuisissa linnoissa ympäri Viron. Tässä jutussa esittelemme niistä seitsemän.
Lue lisää: visitestonia.com 28.9.2020


T24: Matkustusrajoituksen Suomen ja Viron välillä kiristyvät maanantaina 28.9. – Työmatkustus ilman karanteenia on sallittu 1.10. alkaen


Viron terveysviraston torstaina24. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli Virossa 35,82 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 24.9.2020


T24: Koronakriisistä huolimatta Tallinnaan on avattu useita uusia hotelleja


Koronakriisin aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat hiljentäneet Tallinnan hotellit tänä kesänä. Matkailijamäärät ovat romahtaneet niin paljon, että useampikin keskusta-alueen hotelli on päättänyt sulkea ovensa remontin vuoksi ja avata ne uudelleen vasta ensi vuoden puolella. Josko tilanne olisi sitten parempi.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 18.9.2020


Löysin tämän ihan vahingossa: Eurooppa elämyskeskus on Tallinnan uusin nähtävyys


Raahustan Rävalan puistotietä niska kyyryssä sadetta ja tuulta vasten. Tähystän kulkureittiä, jolla tossuni säilyisivät edes jotenkuten kuivina. Sateenvarjon reunan alta kurkkiessani silmiini osuu suuri teksti kiiltävän lasitalon kyljessä: Euroopa Elamuskeskus. Askeleeni pysähtyvät ja tuijotan hämmentyneenä tekstiä. Siis mitä ihmettä… nähtävyys, josta en ole kuullut juttuakaan?
Lue lisää: sooloiluja.com 18.9.2020


Viro kieltää alkoholin yömyynnin koronatartuntojen vuoksi


Kielto on voimassa keskiyöstä aamukymmeneen ja koskee kaikkia paikkoja, joissa alkoholia myydään, kuten yökerhoja, baareja ja hotelleja.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 18.9.2020


T24: Viron Rakveressa avautui upea ulkoilma-viihdekeskus – Istumaan mahtuu 4 000 katsojaa


Elokuun ensimmäinen päivä Rakveren Vallimäellä (Vallimägi), Rakveren historiallisen linnan naapurissa avautui valtava, lähes seitsemän hehtaarin kokoinen ulkoilma-viihdekeskus.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 16.9.2020


Tätä on odotettu: syksyn 2020 uutuuksia Tallinnassa!


Kesä oli ja meni, ja minulla Airbnb-emäntänä se tarkoitti töitä – en siis juurikaan ehtinyt reissailla. Syksyn lähestyminen tyhjensi varauskalenterin, joten oli aika lähteä rakkaaseen Tallinnaan nuuhkimaan sekä uusia että ihastuttavia keskiaikaisia tuulia. Nyt on aika kertoa tuoreimmat uutiset myös sinulle!
Lue lisää: sooloiluja.com 12.9.2020


Nyt syödään hyvin! Syyskuu on virolaisen ruuan kuukausi, jolloin kannattaa nauttia satokauden parhaista herkuista ja Viron huiman ravintolavalikoiman tarjonnasta.


Syyskuun lehdessä esittelemme virolaista luomuruokatuotantoa ja kuulemme ravitsemusneuvojan vinkit virolaisten superfoodien arkiseen käyttämiseen.
Lue lisää: balticguide.ee 12.9.2020


Dominikaaniluostari on Tallinnan vanhimpia rakennuksia


Tallinnan keskiaikainen Vanhakaupunki tarjoaa siellä kulkijalle valtavan määrän historian havinaa täynnä olevia rakennuksia, kujia, salaisia käytäviä ja ihastuttavia sisäpihoja. Tavalliselta näyttävä porttikongi voi johdattaa pienelle kujalle, josta pääsee oikaisemaan seuraavalle kadulle tai sisäpihalle. Tuon tuosta päätyyy paikkoihin, jotka näyttävät suoraan satukirjan sivulta napatulta.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 9.9.2020


T24: Viron ulkoilmamuseo esittelee maaseutuarkkitehtuuria ja perinteitä eri vuosikymmeniltä – Viikonloppuna siellä vietetään virolaisen leivän päivää


Tallinnan Rocca al Maressa sijaitsee Viron ulkoilmamuseo. Ainutlaatuisen, 72 hehtaarin kokoisen ulkoilmamuseon alueella on 74 erilaista taloa ja rakennusta, jotka esittelevät virolaista maaseutuarkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.9.2020


Tallinnan joukkoliikenteessä ei myydä paperisia lippuja – kulkuneuvoihin ei myöskään pääse etuovesta


Miten ostaa matkalippu Tallinnassa?
Lue lisää: balticguide.ee 10.9.2020


T24: Tallinnan outlet-myymälöissä voi tehdä edullisia ostoksia ja hyviä löytöjä


Tallinnassa on nykyään monipuolinen valikoima outlet-myymälöitä, jotka myyvät muun muassa urheilubrändien ja muotibrändien edellisen sesongin tuotteita ja jäännöskappaleita.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 10.9.2020


T24: Heinäkuussa Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä laski kolmanneksen viime vuoteen verrattuna


Viron tilastokeskuksen syyskuun alussa julkaisemien matkailutilastojen mukaan Virossa yöpyi heinäkuussa 346 000 matkailijaa. Heinäkuuhun 2019 verrattuna matkailijoiden määrä laski kolmanneksella, mutta oli kuitenkin suurempi kuin viime kuukausina.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.9.2020


Tallinnan sataman terminaalit yhdistävä jalankulkijoiden silta sai peruskiven – silta voi valmistua suunniteltua aiemmin


Tallinnan satamaan A- ja D-terminaalien välille rakennettavan jalankulkijoiden sillan peruskivi muurattiin paikoilleen elokuun lopulla
Lue lisää: balticguide.ee 8.9.2020


Ravintolapäällikkö Viron Tartossa: ”Kun rajoitukset päättyivät, ensimmäisenä tänne tulleet turistit olivat suomalaisia”


Suomalaiset rallifanit eivät ole olleet mitenkään yleinen näky Tartossa, mutta paikallisten mukaan heitäkin löytyy. Lippujen ostaminen oli haastava urakka, mikä saattoi osaltaan vähentää suomalaisten lähtöhalukkuutta.
Lue lisää: aamulehti.fi 5.9.2020


Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin - tilalle pienempi alus


Tallink-konserni tiedottaa keskeyttävänsä Silja Europan liikennöinnin 21.9. alkaen toistaiseksi.
Lue lisää: iltalehti.fi 4.9.2020


T24: Tallinkin syyskuu alkaa mittavilla sopeuttamistoimilla – Luvassa irtisanomisia ja lomautuksia


Tallink-konserni ilmoitti aloittavansa syyskuun ensimmäisellä viikolla neuvottelut irtisanomisista Virossa ja Latviassa. Lisäksi Suomen tytäryhtiössä on käynnissä mittavat maa- ja merihenkilöstön lomautukset.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 4.9.2020


Tallinkin matkustajamäärä laski yli puolella elokuussa


Varustamoyhtiö Tallinkin matkustajamäärä jäi elokuussa alle puoleen edellisvuoden luvuista.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 3.9.2020


Viro on vielä vihreä – Suomen THL julkisti liikennevalomallin matkailun riskien arviointiin


Suomen Terveyden ja ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut 26. elokuuta niin sanotun liikennevalomallin, joka auttaa arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä.
Lue lisää: balticguide.ee 27.8.2020


Katajainen tuulahdus Virosta


Rakkaalla puulla on monta nimeä kuten kadakas, kadagas, kadajas ja kaddak. Erityisesti Viron Saarenmaalla katajakankaat ovat olennainen osa luontoa ja katajasta valmistettuja tuotteita on tarjolla monessa muodossa avaimenperistä lähtien.
Lue lisää: viroskooppi.fi 26.8.2020


T24: Viro-konkari Tapio Mäkeläinen vinkkaa: Nyt kannattaa mennä Pohjois-Tallinnaan


Matkaoppaana, Tuglas-seuran kulttuurisihteerinä, tietokirjailijana ja erityisesti Viro-aiheisten matkaoppaiden kirjoittajana tunnettu Tapio Mäkeläinen on onnellinen mies.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.8.2020


Virossa vietetään 20.8. uudelleenitsenäistymisen päivää


Oletko lähdössä 20.8. Viroon? Huomioithan, että torstai on Virossa kansallinen pyhäpäivä, jolloin juhlistetaan maan 29 vuotta sitten tapahtunutta uudelleenitsenäistymistä.
Lue lisää: viroskooppi.fi 19.8.2020


Viroon voi yhä matkustaa vapaasti – uudet rajoitukset eivät koske Viroa


Suomen hallitus tiedotti tänään uusista rajaliikennepäätöksistä. Viroa uudet matkustusrajoitukset eivät koske.
Lue lisää: balticguide.ee 19.8.2020


Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan


Viron pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu matkakohde, mutta monet tyytyvät vierailemaan vain kaupungin keskustan ja vanhankaupungin alueella. Jos Tallinnassa aikoo viettää useamman päivän, kannattaa uskaltautua tutustumaan myös kaupungin muihin osiin.
Lue lisää: rantapallo.fi 14.8.2020


T24: Entisöity Padisen luostari on jälleen avoinna yleisölle – Luostari on mainio päiväretkikohde omalla autolla liikkuville


Läntisellä Harjumalla, vajaan tunnin automatkan päässä Tallinnasta, sijaitsee 1300-luvulla perustettu Padisen luostari. Tämä Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen luostari sai uuden elämän, kun se entisöitin täysin EU:n aluekehitysrahaston tuella. Remontoitu luostari ja uusi vierailukeskus avautuivat keväällä 2020
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.8.2020


Näin kaunis on Viron kesäsuosikki Pärnu - katso ihanat kuvat!


Kuuluisassa kylpyläkaupungissa voi toki lomailla ympäri vuoden, mutta sen upeat rannat ovat ihanimmillaan kesäaikaan. Pärnua kutsutaankin Viron kesäpääkaupungiksi.
Lue lisää: iltalehti.fi 8.8.2020


Elokuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Elokuvakuvaukset ovat vieneet näyttelijä Krista Kososen monta kertaa Viroon. Hän kehuu virolaisten asennetta ja hyvää tekemisen meininkiä. Lomalla hän lähtee hemmottelumatkalle Tallinnaan.
Elo- ja syyskuussa Virossa on luvassa kaksi suurtapahtumaa: Tallinn Music Week ja Viron historian ensimmäinen MM-ralli. Kerromme laajasti kummastakin.
Uusia ravintoloita on putkahdellut Tallinnaan huimaa tahtia. Esittelemme kiinnostavia ruokapaikkoja myös Pärnusta, Muhusta ja Narvasta.
Yöpymispaikkaa etsivälle Tallinna tarjoaa todella mielenkiintoisia uusia majoitusvaihtoehtoja. Miten mahtaisi nukuttaa kapselissa?
Lue lisää: balticguide.ee 7.8.2020


T24: Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä


Viime viikolla Saarenmaan satamassa elettiin historiallisia hetkiä, kun Tallinkin Victoria I -alus saapui sinne. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen matkustajia mukanaan kuljettavan risteilyaluksen vierailu Virossa vuonna 2020.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 6.8.2020


T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta


Lauantaina 1. elokuuta Tallinnan matkustajasataman kupeessa, Porto Franco -korttelissa avaa ovensa norjalaisen Citybox-hotelliketjun uusi hotelli.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi/ 31.7.2020


T24: Tallinnan julkinen liikenne – Helppo ja edullinen tapa tutustua kaupunkiin


Tallinnassa on sujuva ja hyvin toimiva julkinen liikenne, jonka ansiosta kaupunkiin ja sen eri osiin on helppo tutustua. Julkinen liikenne eli bussit, raitiovaunut ja johdinautot kulkevat Tallinnassa päivittäin klo 6.00-23.00.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 23.7.2020


IL Pärnussa: Viron halpa kesäpääkaupunki houkuttelee nyt aiempaa nuorempia – ”Moni pelkäsi, etteivät suomalaiset tule tänä kesänä lainkaan”


Monen virolaisen lomakaupungin kohtalo oli tänä kesänä Suomen hallituksen käsissä. Esimerkiksi Pärnu on täysin riippuvainen suomalaisista.
Lue lisää: iltalehti.fi 21.7.2020


T24: Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa - Katso lista kiinnostavista tapahtumista


Viime viikonloppuna Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietettiin kotikahviloiden päivää. Tänä vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa oli mukana yli 60 kahvilaa, joista osa sijaitsi venematkan päässä Pranglin saarella.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.7.2020


T24: Suosittu Turku-Tallinna-laivareitti saa jatkoa – Tallink jatkaa liikennöintiä reitillä maaliskuuhun 2021 saakka


Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia Tallinkin Baltic Queen -laiva on liikennöinyt kesän ajan Turku-Tallinna-reitillä.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.7.2020


Tältä näyttää päiväreissu Tallinnassa – suomalaiset palaavat Viroon


Viro on toiminut koronakriisin hoidossa eri tavoin kuin Suomi. Esimerkiksi alkoholin ulosmyynti on ollut sallittua koko ajan. Konkursseilta ei ole silti vältytty.
Lue lisää: kauppalehti.fi 18.7.2020


Ulkoilmamuseo ja retki maaseudun rauhaan


Havumetsän huminaa, merituulta, eläimiä laitumella, kedon kukkien väriloistoa, kiireetöntä istumista laiturilla heinänkorsi suussa, pyöräilyä hiekkatiellä – kaikkea sitä tarjosi pienellä päiväretkelläni Viron Ulkoilmamuseo.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.7.2020


Uusia matkakohteita ja nähtävyyksiä kesään 2020


Kesä 2020 tarjoaa tutut, mutta monelle myös yllättävän monipuoliset puitteet irtautua arkirutiineista.
Lue lisää: viroskooppi.fi 9.7.2020


T24: Kartanoelämää Tallinnan naapurissa - Kernun kartano on mainio päiväretkikohde


Viron on tunnettu linnoistaan ja kartanoistaan, jotka olivat aikanaan rikkaiden venäläisten ja saksalaisten aatelisten omistuksessa. Maassa on yli 1 000 linnaa ja kartanoa, joista vanhimpien historia ulottuu 1200-luvulle saakka.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 6.7.2020


Tiesitkö jo tästä? Tallinnan lähellä sijaitsee upea vesiputous – katso kuvat


Viron pääkaupunki Tallinna on täynnä yllätyksiä, sillä perinteisen kaupunkiloman lisäksi Tallinnan-matkan voi viettää myös esimerkiksi sukeltamalla vanhassa vankilassa tai viettämällä rantalomaa Piritassa. Luontomatkailijoiden kannattaa nähdä vaivaa ja matkustaa kaupungin ulkopuolelle, missä voi nähdä näyttävän vesiputouksen.
Lue lisää: rantapallo.fi 4.7.2020


Heinäkuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Muutaman kuukauden tauon jälkeen painettu The Baltic Guide -lehti on jälleen ilmestynyt.
Lue lisää: balticguide.ee 3.7.2020


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Kerroksittaista jälkiruokaa on vaikuttavinta tarjota lasiastiasta – silloin kaikki kerrokset näkyvät hyvin. Valasten putoukselle ja törmälle avautuu portaikon ja retkipolun ansiosta hieno näkymä. Satojen miljoonien vuosien kuluessa muodostuneita kerroksia voi tarkkailla ylhäältä, alhaalta ja sivulta päin.
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com 29.6.2020


Matkalla Itä-Virossa - seikkailuja ja elämyksiä


Viron itäisimmässä maakunnassa on seikkailumaan tuntua ja paljon jännittäviä nähtävyyksiä
Lue lisää: matkaita-viroon.blogspot.com/ 23.6.2020


T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan


Viimeisen kahden viikon aikana (17.-30.6.2020) Virossa on diagnosoitu 15 uutta koronavirustartuntaa. Näiden tilastojen varjolla voidaankin sanoa, että koronaviruksen leviämisvauhti Virossa jatkaa hidastumistaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 1.7.2020


Tallinnan kiinnostavimmat kaupunginosat – löydä naapurin uudet houkutukset


Tallinnassa on kaksi nousevaa kaupunginosaa, jotka on syytä tietää: idyllinen ja historiallinen Nõmme sekä sukellusvenetelakasta urbaaniksi kulttuurikohteeksi kasvanut Noblessner. Lähdimme kierrokselle niihin.
Lue lisää: apu.fi 1.7.2020


T24: Kiinnostaako lähimatkailu? – Viron uudet nähtävyydet ovat mainio kesälomakohde


Koronakriisin myötä yhä useampi miettii tänä kesänä, mihin uskaltaa matkustaa. Kotimaa tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää, mutta silti monen mieli halajaa myös ulkomaille.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2020


T24: Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja mukaan Tallinnan matkalle, muuten voit saada mojovat sakot


Viro on monelle suomalaiselle kuin toinen kotimaa, jossa on helpompi pistäytyä päiväristeilyllä kuin hypätä Tampereen junaan.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 29.6.2020


Tallinnan Little Italy


Tunnetko käsitteen Little Italy? Se tarkoittaa italialaisen väestön asuttamaa kaupunginosaa jossain muualla kuin Italiassa. Little Italy -termiä käytettiin ensimmäisen kerran 1800-luvun lopulla New Yorkissa, josta se on levinnyt vähitellen muuallekin.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.6.2020


Lasten kanssa Pärnuun


Pärnu tunnetaan upeasta hiekkarannastaan, mutta kaupunki lähiympäristöineen tarjoaa lapsiperheille paljon muutakin mielenkiintoista. Perhebloggaaja Kristan kokemusten ja uusitun vinkkilistamme avulla suunnittelet helposti seuraavan perheloman Pärnuun!
Lue lisää: visitestonia.com 25.6.2020


Seikkailu Kiviõlissa


Seikkailupuistoissa riittää valikoimaa Viron puolella ja mikäpä ettei, kiipeily ja hauskuuttelu vehreän vihreässä ympäristössä tuntuu oikein tervehenkiseltä!
Lue lisää: viroskooppi.fi 23.6.2020


T24: Patarein vankilan piha-alue avautuu yleisölle jo heinäkuussa


Virolainen liikemies Urmas Sõõrumaa osti Tallinnassa sijaitsevan Patarein vankilakompleksin viime vuoden lopulla Viron valtion kiinteistöyhtiöltä 4,6 miljoonalla eurolla.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 26.6.2020


Boheemi kesäkeidas Pootsmani suvekohvik


California dreamin’ laulaa The Mamas & The Papas, ja Kaliforniassa joskus asuneena samaa harrastan myös minä. Siis en niinkään laulamista, vaan Kaliforniasta unelmointia. Tallinnan seudulla se toisinaan onnistuu, koska silloin tällöin törmään samanlaiseen rentoon beach-meininkiin kuin Los Angelesissa.
Lue lisää: sooloiluja.com 25.6.2020


Historiallinen Hirvepark on keidas Vanhankaupungin reunalla


Vanhankaupungin ympärillä on paljon vehreitä puistoalueita, joissa on mukava käydä piknikillä tai muuten vaan virkistäytyä päivän kaupunkikierroksen välillä. Puistoista pidetään hyvää huolta ja runsaat kukkaistutukset sekä korkealle kurottelevat vanhat puut tarjoavat silmänruokaa ja viilentävää varjoa.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 16.6.2020


Viron juhannus on 23.–24.6. – ohjelmaa on, vaikka suuria juhannusjuhlia ei olekaan


Virossa juhannusta juhlitaan aina perinteisellä paikallaan, eli juhannuspäivä on keskiviikkona 24.6.
Lue lisää: balticguide.ee 22.6.2020


T24: Viron taidemuseo avasi uuden suomenkielisen kotisivun – Viiden museon näyttelytarjontaan tutustuminen on nyt helppoa


Suomalaisten taiteenystävien iloksi Viron taidemuseo on avannut uuden suomenkielisen kotisivun, jossa pystyy tutustumaan kaikkien viiden Tallinnassa sijaitsevan taidemuseon menneisiin, avoinna oleviin ja tuleviin näyttelyihin.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 22.6.2020


Lasten kanssa Viroon?


Lapsiperheiden täydellisessä lähilomakohteessa löytyy tekemistä maalta, kaupungista, museoista ja seikkailupuistoista sekä perheen pienimmille että teini-ikäisille – isejä, äitejä ja isovanhempiakaan unohtamatta. Aloita matkasi uusitulta teemasivultamme, jolle kokosimme kaikki Viron lapsiperhekohteet alasvetovalikoin helposti lajiteltavaksi kokonaisuudeksi.
Lue lisää: visitestonia.com 21.6.2020


T24: Oletko tulossa kesällä autolla Viroon


Tiedätkö, mitä asiakirjoja tarvitset mukaan?
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2020


Onko Viro jo nähty? Ei todellakaan! Listasimme maan tuoreimmat nähtävyydet, jotka ovat joko täysin uusia tai merkittävästi uudistuneita.


Joko olet ehtinyt käydä jossakin näistä? Mitä pidit? Entä mikä on seuraavana listalla?
Lue lisää: visitestonia.com 17.6.2020


T24: Suunnitteletko matkaa Tallinnaan


Tässä ovat kaupungin erikoisimmat hotellit
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.6.2020


Tallinnan risteilyillä on vielä väljää, vaikka karanteeni poistettiin – Tallink Silja: "pallomeri on suljettu, mutta kaljahana auki"


Viroon matkustetaan nyt työasiossa tai sukuloimaan. Länsisatamassa ei maanantaina nähty ruuhkia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.6.2020


Turusta laivaristeilyjä Tallinnaan heinäkuussa


Tallink Siljan mukaan suoria risteilyjä etelänaapuriin on kaivattu. Viron matkailun rajoitukset lievenivät maanantaina.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.6.2020


T24: Muista nämä koronarajoitukset, kun matkustat Viroon!


Tallinna24 listasi Virossa edelleen voimassa olevat koronarajoitukset, joita myös matkailijoiden pitää noudattaa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.6.2020


T24: Tallinnassa avautuu kaksi uutta Prismaa vuonna 2021


Prisma Peremarket on tiedottanut avaavansa uuden Prisman Tallinnan suurimpaan kaupunginosaan Lasnamäelle.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 13.6.2020


Pärnusta Viron kesäpääkaupunki jo 25. kerran!


Pärnulla on pitkät perinteet Viron suosituimpana kesäkohteena. Tänä vuonna Pärnu vastaanottaa kesäpääkaupunki-tittelin jo 25. kerran.
Lue lisää: balticguide.ee 12.6.2020


Keski-Viron helmi, Raplan maakunta lumoaa vehreydellä ja vanhoilla kartanoilla


Tallinnan lähellä sijaitseva Rapla sopii mainiosti päiväretkikohteeksi.
Lue lisää: balticguide.ee 11.6.2020


Mallen mansikkapaikat Virossa


Viro on pieni maa – aivan maailman paras paikka. Hetkellä, jolloin kotipihan nurmikon leikkuu tai kukkapenkin kitkeminen alkavat kyllästyttää voin hypätä autoon ja ajaa vain parissa tunnissa vaikka maan toiseen ääripäähän.
Lue lisää: ikkunapaikka.fi 8.6.2020


Terasseja ja taas terasseja: sunnuntain matkapäiväkirja


Mahtaakohan kukaan uskoa jos kerron, että terassien sijaan minun oli oikeasti tarkoitus käydä museoissa? Itse laatimassani ohjelmassa olisi ollut Arkkitehtuurimuseon Komendant-näyttely, mutta enpä ollut suunnitelmia tehdessäni tajunnut että olikin pyhäpäivä ja museot kiinni. Vaan eipä siinä mitään, onneksi olen hyvä keksimään muutakin ohjelmaa.
Lue lisää: sooloiluja.com 11.6.2020


T24: Nyt se on vihdoin mahdollista - Viron ja Suomen välillä voi matkustaa vapaasti 15.6. alkaen


Suomen hallitus purkaa odotetusti lähimatkailun rajoituksia ja sallii tämän päiväisen ilmoituksensa mukaan matkustamisen kuuteen maahan ilman rajoituksia 15.6. alkaen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 11.6.2020


Hallitus lieventää rajoituksia: yli 500 hengen ulkotilaisuudet sallitaan heinäkuussa, matkailu Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vapautuu maanantaina


Muun muassa Baltian maihin ja Pohjoismaihin matkustaminen helpottuu maanantaista alkaen. Sisärajavalvonnasta luovutaan Suomen ja Viron, Latvian, Liettuan, Tanskan, Norjan ja Islannin välisessä liikenteessä. Näihin maihin voi myös matkustaa ilman karanteenia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 11.6.2020


T24: Pikksilm-promenadi on Tallinnan uusi rantakatu


Tallinnan matkustajasataman kupeeseen on avautunut 100 metriä täysin uutta rantakatua.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 9.6.2020


Suomi mukaan Baltian kuplaan jo ensi viikolla? Ulkoministeri toiveikas: Edellytyksiä matkustusrajoitusten kevennykselle


Hallitus linjaa torstaina, miten ulkomaiden vapaa-ajan matkustusrajoitusten suhteen toimitaan.
Lue lisää: iltalehti.fi 9.6.2020


Saunakylä luonnon syleilyssä ihastuttaa!
Aika ihana vai mitä?


Jos suunnittelet kesäistä roadtrippiä Viroon ja kaipaat vinkkejä reitin varrelle, niin Lammasmäen Lomakeskus Kunda-joen varrella on huikea vierailukohde. Keskukseen suhauttaa suht’nopeasti Tallinnasta, sillä matkaa on vain noin sata kilometriä idän suuntaan.
Lue lisää: viroskooppi.fi 7.6.2020


Portugali? Kuuba? Kreikka?


Portugali? Kuuba? Kreikka? Ei, vaan Suurupi Tallinnan länsipuolisessa osassa Harjumaan maakuntaa! Pohjois-Viron rannikko klinttitörmineen ja esim. 7,5 km pitkine rantahietikoineen (Narva-Jõesuu, Itä-Virumaa) tarjoaa upeita yllätyksiä niille, jotka uskaltautuvat matkaamaan tutuista Tallinnasta ja Pärnusta "vain piirun verran sivuun"
Lue lisää: visitestonia.com 6.6.2020


T24: Tänä kesänä Tallinnan julkisessa liikenteessä ei voi ostaa matkalippuja kuljettajalta


Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana Tallinnan joukkoliikenteessä poistettiin mahdollisuus ostaa matkalippu suoraan kuljettajalta.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.6.2020


Mennään maalle!


Koronaepidemian jälkimainingeissa suomalainen haluaa tutkitusti matkustaa lähelle ja ennen kaikkea rentoutua lomallaan. Viro on tuttu ja turvallinen lähilomakohde, jonne suomalaismatkailijat ovat tervetulleita tänäkin kesänä.
Lue lisää: visitestonia.com 5.6.2020


T24: Korona romahdutti Virossa yöpyneiden turistien määrän huhtikuussa – Laskua oli 95 prosenttia


Viron tilastokeskuksen tuoreen tiedotteen mukaan koronakriisin takia Virossa huhtikuussa yöpyneiden turistien määrä laski huikeat 95 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 5.6.2020


Tallink lisää lähtöjä Helsingin ja Tallinnan välille torstaista alkaen


Matkarajoitusten helpottuessa Tallink lisää lähtöjä reitin toiselle pikalaivalle Starille.
Lue lisää: iltalehti.fi 3.6.2020


Elämystorni Tuuletorn (Tuulitorni) avattiin tänään!


Hiidenmaa on tunnettu luonnostaan ja majakoistaan. Tänään avattiin saaren etelärannikolla, Kassarin lähellä Käinassa koko perheen elämyskeskus Tuulitorni ja sen osana suomalaisen alan yrittäjän neuvoin rakennettu Baltian korkein (20m) sisäkiipeilyseinä. Uskaltaisitko itse nousta majakankorkuiseen rakennukseen ilman hissiä tai portaita, sen kylkeä pitkin? Katso kuvagalleria Viron yleisradioyhtiön uutisjutusta.
Lähde: facebook.com/visitestonia.fi 2.6.2020


Sympaattinen Tartto yllättää Viron-matkailijan – Tästä löytyvät parhaat matkavinkit Tarttoon


Tallinnasta kannattaa välillä jatkaa matkaa Viron vanhimpaan kaupunkiin, Tarttoon. Se vetoaa sympaattisuudellaan ja yllättää monipuolisuudellaan.
Lue lisää: seura.fi 2.6.2020


Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.


Koronavirus pisti Tallink Silja kesän risteilykauden suunnitelmat uusiksi. Laivayhtiö on ilmoittanut tekevänsä kaikki kesäsesongin suunnitelmat eri maiden hallitusten linjausten ja päätösten pohjalta, jotta matkustajien turvallisuus voidaan taata.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 2.6.2020


Lauantai: auto alle ja päiväretkelle


Lauantaiksi oli luvassa kesäisen lämmin ja pilvetön päivä, joten oli aika toteuttaa pitkään haaveissa ollut päiväretki Tallinnan ulkopuolelle. Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta on paljon kiinnostavia retkikohteita, joita olen kerännyt ”nähtävää Tallinnan ulkopuolella” -listalleni. Päätän tällä kerralla suunnistaa länteen ja käydä katsastamassa Keilajoen vesiputouksen ja -kartanon, sekä niiden lähellä olevan Arvo Pärt keskuksen. Auto alle ja menoksi siis!
Lue lisää: sooloiluja.com 2.6.2020


Perjantai: uusia tuulia Telliskivessä ja paljon muuta!


Matkapäiväkirja jatkuu taas! Eilinen oli huoltopäivä: sovittuja palavereja ja taloyhdistyksen kokousta. Ei siis mitään sellaista, josta kannattaisi kirjoittaa muille. Mutta tänään on sitten taas senkin edestä. Ensinnäkin saan paljastaa teille ihka ensimmäistä kertaa Telliskiveen tulevan uuden paikan! Se on päivän isoin juttu.
Lue lisää: sooloiluja.com 30.5.2020


Suomesta saa jälleen maanantaina matkustaa Viroon, ja tänä kesänä suomalaisturistit ovat maalle erityisen tärkeitä


Virossa tautitilanne on Suomea parempi.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 30.05.2020


Tallinnan keskustasta pääsee kesällä vesitaksilla Piritan kaupunginosaan


Tallinnan keskustasta voi kesällä ajaa vesitaksilla Tallinnanlahden toiselle puolelle Piritan kaupunginosaan. Vesitaksi Gundel aloittaa liikennöinnin 6. kesäkuuta.
Lue lisää: balticguide.ee/ 29.5.2020


Tallinnan sataman lähelle uusia opastetauluja matkailijoille – merenrannassa on paljon nähtävyyksiä


Tallinnan sataman luota alkunsa saavan Kulttuurikilometri-ulkoilureitin varrelle on toukokuussa pystytetty neljä uutta opastetaulua. Opasteet ovat viroksi ja englanniksi.
Lue lisää: balticguide.ee 28.5.2020


Viro on vastuullinen matkakohde, jossa panostetaan ympäristötietoisuuteen, paikallisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tutustu maan moniin vihreisiin yrityksiin ja vietä ekoloma etelässä!


Virossa on paljon majoitus-, seminaari- ja tapahtumapalveluja tarjoavia yrityksiä, jotka noudattavat toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita.
Lue lisää: visitestonia.com/fi/nae-ja-koe/matkan-tyyppi/ekolomat? 28.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu: keskiviikko ja kohtaamisia Koplissa


Keskiviikon kalenterissa oli monta tapaamista Koplissa, joten heti aamulla otin suunnan kohti pohjoista. Ilman aamukahvia ei toki sovi lähteä höntyilemään, joten pieni pit stop Telliskivessä antoi hyvän startin päivään.
Lue lisää: sooloiluja.com 28.5.2020


Viro päästää suomalaiset vapaasti maahan


Viro sallii kesäkuun alusta lähtien 16 Schengen-maan kansalaisten pääsevän maahan, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina Viron yleisradiolle ERR:lle.
Suomi on yksi näistä maista. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan tultuaan kahden viikon karanteeniin.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 28.5.2020


Tallinnan kaupunginmuseon yksiköt avasivat ovensa – tutustu seitsemän museon valikoimaan


Tallinnan kaupunginmuseon seitsemän eri museoyksikköä avasi ovensa Viron muiden museoiden tapaan viime viikolla. Museot olivat kaksi kuukautta suljettuina koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 27.5.2020


Matkapäiväkirja jatkuu Kaliforniassa… ei vaan Piritassa!


Pakollisen Tallinna-tauon aikana tajusin, että yhtä asiaa minulla on ikävä enemmän kuin ehkä mitään muuta: merenrantaa! Kotiseudullani Turussa meri on kyllä lähellä, mutta sittenkin matkan päässä. Rakastan sitä, miten läsnä meri Tallinnassa on. Lokit kirkuvat kaupungin kaduilla, eikä keskustasta tarvitse montaa askelta ottaa ollakseen veden äärellä.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.5.2020


Matkapäiväkirja: erilainen kevätreissu Tallinnaan


Edellisestä Tallinnan matkastani on nyt vajaat kaksitoista viikkoa, mikä tuntuu pieneltä ikuisuudelta. Viimeisimmän reissuni jälkeen rajat menivät kiinni kumpaankin suuntaan, ei kukaan tiennyt milloin pääsisimme taas matkustamaan. Kuukauden, kahden, kolmen päästä…? Kesällä, syksyllä… vai eikö ollenkaan enää tänä vuonna? Ainoa varma asia oli epävarmuus.
Lue lisää: sooloiluja.com 24.5.2020


Pärnun uimaranta valmistautuu kesäkauteen


Pärnun uimarantaa on kunnostettu koko kevät tulevaa kesäkautta varten. Rantapromenadi on puhdistettu hiekasta ja uimaranta roskista sekä meren tuomista ruokokasoista.
Lue lisää: balticguide.ee 23.5.2020


Tallinnan Patarein vankila avataan taas yleisölle


Tallinnan kenties yksi synkimmistä ja samalla kiinnostavimmista nähtävyyksistä, museona toimiva Patarein vankila, avataan yleisölle 22. toukokuuta 2020. Vankila on muiden matkailukohteiden tapaan ollut suljettuna koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Viljandi Folk jää tänä kesänä väliin – korona kurittaa Viron kesätapahtumia


Viljandin perinnemusiikkifestivaalia eli Viljandi Folkia ei järjestetä tänä kesänä koronaepidemiasta johtuvien rajoitusten takia.
Lue lisää: balticguide.ee 22.5.2020


Oletko käynyt? Adamson-Ericin museo


Tunnelmallisen pienen Lühike jalg -kadun varrella oleva Adamson-Ericin museo keikkui ”vielä käymättä” -listallani pitkään, kunnes vihdoin tänä kevättalvella kävelin sinne sisään. Museo oli jäänyt käymättömien listalle, koska Herra Adamson-Eric oli ollut minulle tuntematon suuruus. Vaan museokäyntipä avasi silmäni tämän taitavan ja arvostetun virolaistaiteilijan elämäntyölle! Jos sinäkään et ole tutustunut häneen, niin lue ihmeessä eteenpäin: tämä herra oli todellinen taiteen ja muotoilun moniottelija!
Lue lisää: sooloiluja.com 22.5.2020


Kun matkailutoimittaja laivalle lähti – ensimmäinen matka Virosta Suomeen tauon jälkeen


Ensimmäinen laivamatka Virosta Suomeen pitkän tauon jälkeen sai The Baltic Guiden toimittajan miettimään pallomeren kohtaloa ja kiittämään Schengen-aluetta.
Lue lisää: balticguide.ee 18.5.2020


Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna jo yhdeksättä vuotta peräkkäin


Tämän verran esimerkiksi Tallinnassa tienaa nyt kuukaudessa
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 15.5.2020


Alkuvuoden Viron-matkailu rikkoi ennätyksiä


Ennen koronavirusta suomalaisten Viron-matkailu ehti kivuta kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Viime vuoteen verrattuna yöpymisten määrä nousi tammikuussa 28 % ja helmikuussa 20 %. Voidaankin hyvillä mielin todeta, että huhut suomalaisten Viron-matkailun kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.
Lue lisää: visitestonia.com 14.5.2020


Pääseekö kesälomalla Viroon? "Baltian kupla” avataan perjantaina, ja Suomen liittymistä siihen on jo väläytetty


Rajat alkavat hiljalleen avautua Euroopassa, mutta ulkomaanlomaa ei vielä voi varata mihinkään. Massaturismi ei palaudu entiselleen ainakaan vuosiin.
Lue lisää: aamulehti.fi 14.5.2020


Koronakriisi uhkaa Viron 200-vuotista kylpyläperinnettä


Viron kylpyläliiton johtaja Aire Toffer on huolissaan Viron kylpylöiden tulevaisuudesta. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vesipuistot ja saunakeskukset voidaan avata aikaisintaan heinäkuun lopussa.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Suurkillan talo ja 11000 vuotta Viron historiaa


Jos 600 vuotta vanha talo esittelee yli kymmenentuhatta vuotta Viron historiaa, niin onhan se nyt vähän noloa myöntää, että itse kävin kunnolla tutustumassa siihen vasta tänä vuonna. Tarkoitan Vanhassakaupungissa olevaa Suurkillan taloa, jossa majailee Viron historiallinen museo.
Lue lisää: sooloiluja.com 13.5.2020


Drive in -tapahtumat alkavat Virossa – tiedossa useita autoelokuvia ja -konsertteja


The Baltic Guide uutisoi hiljattain, että Virossa on 15. toukokuuta alkaen sallittua järjestää drive in -elokuvia ja muita tapahtumia, joihin katsojat saapuvat autollaan ja joissa istutaan esityksen ajan autossa. Yleisötapahtumien järjestäminen perinteiseen tapaan ei ole sallittua koronavirusepidemian takia.
Lue lisää: balticguide.ee 13.5.2020


Lomamatkailu Viroon saattaa käynnistyä kesällä – suomalaisten työmatkat Viroon alkavat toukokuussa


Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi torstaina 7. toukokuuta hallituksen tiedotustilaisuudessa, että suomalaiset työntekijät saavat matkustaa Viroon 14. toukokuuta lähtien.
Lue lisää: balticguide.ee 8.5.2020


Kapselihotelli ja Japanitunnelmia Tallinnassa


1970-luvun Japanissa Kisho Kurokawa avasi ensimmäisen kapselihotellin. Sittemmin tämä majoituskonsepti on adoptoitu ympäri maailmaa. Nyt kapseleiden ilosanomaa Tallinnaan tuo Capsule Hostel Tallinn.
Lue lisää: sooloiluja.com 2.5.2020


Eckerö Line vahvistaa aloittaneensa Viron ja Suomen välisten työmatkojen lipunmyynnin


Laivavarustamo Eckerö Line tiedottaa aloittaneensa työmatkaliikenteen lipunmyynnin. Samasta aiheesta tiedotti aiemmin tällä viikolla ensimmäisenä Tallink.
Lue lisää: balticguide.ee 7.5.2020


Viron kylpylähotellit ovat ongelmissa – Kylpylät saavat pahimmassa tapauksessa avata ovensa vasta elokuussa


Viron kylpyläpääkaupunkina tunnetussa Pärnussa on ollut hiljaista viime kuukaudet. Koronan aiheuttama poikkeustila sulki kylpylät, eivätkä hallituksen käskystä kotona pysyttelevät virolaiset tuoneet ravintoloille tarpeeksi asiakasvirtaa. Niinpä suurin osa kylpylähotelleista sulki ovensa jo maaliskuussa.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 7.5.2020


Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"


Ilkka Porkka ja Raija Merilä saivat Virosta kodin, jossa he voivat elää ja harrastaa juuri niin kuin itse haluavat.
Lue lisää: etlehti.fi 7.5.2020


Viro avaa ravintolat ja kauppakeskukset maanantaina – Tallink odottaa lisäohjeita Suomen hallitukselta


Tallink aloittaa lippujen myynnin ainakin työmatkalaisille tiistaina.
Lue lisää: iltalehti.fi 5.5.2020


Näin korona muuttaa suomalaisten Tallinnan-matkailua – hintataso laskee, yöelämä rauhoittuu, alkoholin merkitys korostuu...


Viron-matkailussa muuttuu moni asia. Muutokset saattavat olla myös myönteisiä.
Lue lisää: iltalehti.fi 2.5.2020


Visit Tallinnan Mall Oja: ”Ilman suomalaisia Tallinnassa ei ole oikeanlaista tunnelmaa”


Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja toivoo kriisin jo hellittävän. Hän uskoo, että keskikesällä Tallinnan kaduilla näkee jo paljon suomalaisia.
Lue lisää: balticguide.ee 1.5.2020


Kellarikierros ja 100 Õllekoht


Vasta illalla tajusin, että olimme tehneet sinä päivänä todellisen kellarien kierroksen! Mikäs sen parempaa ohjelmaa, sillä kyseinen lauantai oli niin tuulinen ja sateinen, että Vanhankaupungin kellarit olivat täydellisiä paikkoja sen viettämiseen. Kun päivän saldona oli vielä muutaman itselleni uuden paikan löytäminen, niin sade ei lopulta haitannut ollenkaan! Suorastaan päin vastoin: se oli hyvä tekosyy siirtyä yhdestä kellarista toiseen.
Lue lisää: sooloiluja.com 1.5.2020


Viron tartuntahuipun uskotaan olevan takanapäin, ja nyt kuumimpia kysymyksiä on Suomen ja Viron rajan avautuminen


Virossa tartuntaluvut ovat olleet laskussa jo pari viikkoa. Suomen hallitus keskustelee sunnuntaina rajojen avaamisesta ja Virossa toivotaan, että ylirajaisten työntekijöiden matkustaminen sallittaisiin mahdollisimman pian.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 1.5.2020


Suomi pohtii rajojen avaamista – Viron ja Suomen välinen raja avataan todennäköisesti ensimmäisenä


Suomen hallitus alkaa sunnuntaina käsitellä Suomen ja Viron välisen rajan avaamista, uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR keskiviikkona 29. huhtikuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 29.4.2020


Kesän tapahtumia perutaan Virossa koronaepidemian takia


Koronaepidemian takia Virossakin on jouduttu perumaan liuta suosittuja kesätapahtumia. Tallinnan kaupunki ilmoitti hiljattain, että se peruu kaikki suuremmat kesätapahtumat heinäkuun loppuun asti.
Lue lisää: balticguide.ee 28.4.2020


Toivottu Kalamaja-opas on täällä!


Kalamaja-nimi on varmaankin tuttu Tallinnan kävijöille. Kalamajan kaupunginosaa kuvaillaan sanoilla trendikäs ja hipsteri, mutta myös idyllinen ja historiallinen. Se on varmasti kaikkea niitä – ja paljon muuta.
Lue lisää: sooloiluja.com 27.4.2020


Poikkeustila Virossa jatkuu 17. toukokuuta saakka


Viron hallitus ilmoitti perjantaina 24. huhtikuuta, että maaliskuussa julistettua poikkeustilaa jatketaan 17. toukokuuta saakka. Aiemmin poikkeustilan oli ilmoitettu jatkuvan 1. toukokuuta asti.
Lue lisää: balticguide.ee 25.4.2020


Tallinnan kaupungin suurtapahtumat peruttu heinäkuun loppuun asti


Tallinnan kaupunki päätti perua kaikki omat suurtapahtumansa heinäkuun loppuun asti. Tavoitteena on suojella kaupunkilaisten terveyttä ja välttää uuden korona-aallon tuleminen.
Lue lisää: balticguide.ee 23.4.2020


Laita kalenteriin – Tallinnaan on tulossa näitä tapahtumia, kun poikkeustila päättyy


Myös Virossa kaikki odottavat kuumeisesti poikkeustilan päättymistä ja elämän asettumista lähemmäs normaalia. Viron kesän tapahtumista on vielä vaikea sanoa mitään täysin varmaa, mutta esimerkiksi Tallinnassa on matkailukalenteriin laitettu jo tapahtumia, joiden järjestäminen toivottavasti onnistuu. Moni suurtapahtumista on siirretty keväältä syksyn puolelle
Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


Tällainen on Tallinnan keskustaan tuleva Georg Otsin muistomerkki – katso kuvat!


Lue lisää: balticguide.ee 21.4.2020


T24: Georg Ots -juhlanäyttely Tallinnassa sai lisäaikaa – On avoinna ensi syksyyn saakka


Viron historiallisen museon tiloissa Tallinnan Vanhassakaupungissa esillä olevan Georg Ots, rakastan sinua -näyttelyn aukioloaikaa on jatkettu ensi syksyyn.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 21.4.2020


T24: Tallink avasi Virossa kulutustavaroiden verkkokaupan


Kivijalkakauppa avautuu poikkeustilan jälkeen Balti Jaam -aseman vanhaan odotushalliin
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 20.4.2020


Tallinna pienellä budjetilla


Tallinna on siitä mukava matkakohde, että sinne pääsee suhteellisen pienellä rahalla – ainakin Etelä-Suomesta. Pohjoisempana asuville suurimmat matkakustannukset taitavatkin tulla lauttarantaan pääsemisestä: mitä etäämmältä Suomea lähdet liikenteeseen, sitä enemmän ropoja matkakassaan pitää varata. Mutta kunhan pääset terminaaliin, itse laivamatka ei ainakaan lentomatkailuun verrattuna maksa maltaita. Mutta entäpä siitä eteenpäin: millainen olisi Tallinna pienellä budjetilla?
Lue lisää: sooloiluja.com 21.4.2020


Helpota Viro-ikävää – seuraa Viron kaupunkien, luonnon ja sataman elämää internetin livekameroista


Viroon pääseminen on nyt matkailijalle lähes mahdotonta, mutta ikävää tuttuihin paikkoihin Virossa voi lievittää internetin live-kameroiden avulla.
Lue lisää: balticguide.ee 19.4.2020


Laulavaa vallankumousta Vapaudenaukion laidalla


Tallinna onnistuu yllättämään kerta toisensa jälkeen. Miten on mahdollista, että Vapaudenaukion laidalla piilottelee museo, joka oli jäänyt minulta huomaamatta?
Lue lisää: sooloiluja.com 17.4.2020


Tallinnan sataman uuden jalankulkijoiden sillan rakentaminen alkaa – avattava silta valmistuu 2021


Tallinnan sataman A- ja D-terminaaleja yhdistävän jalankulkijoiden sillan rakennustyöt aloitetaan. Tallinnan satama sekä rakennustyöt käytännössä tekevä rakennusliike KMG Inseneriehitus allekirjoittivat 6. huhtikuuta sopimuksen sillan rakentamisesta.
Lue lisää: balticguide.ee 16.4.2020


Saarenmaasta tuli Viron pahin koronapesäke – "Emme selviäisi ilman vapaaehtoisia", sanoo vanhainkodin työntekijä


Koronavirus levisi saarelle maaliskuun alussa italialaisen lentopallojoukkueen mukana.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 15.4.2020


Viron suurin puutarhatapahtuma jää koronan takia väliin


Türin kukkamarkkinoita ei järjestetä koronavirusepidemian takia tänä vuonna. Tapahtuma oli määrä järjestää 15.–17. toukokuuta.
Lue lisää: balticguide.ee 15.4.2020


Bastionin tunnelit: sukellus maan alle ja historiaan


Onko sinulla sellaisia nähtävyyksiä, josta olet kyllä kuullut lukuisia kertoja, mutta syystä tai toisesta et ole itse innostunut käymään? Minulle Bastionin tunnelit olivat tällainen. Olin nähnyt niistä kuvia ja kuulut kehuja, mutta jostain syystä silti suhtautunut skeptisesti. Kun vihdoin eräänä sateisena alkukevään päivänä laskeuduin näihin historiallisiin käytäviin, tajusin miten väärä ennakkoluulo voikaan olla: Bastionin tunnelithan ovat huikean kiinnostavat ja näkemisen arvoiset!
Lue lisää: sooloiluja.com 11.4.2020


Lauantaisin voit nauttia Viron kansallisoopperan tallennetuista esityksistä kotisohvalta käsin


Koronaviruksen myötä monet taide- ja kulttuurilaitokset ovat ryhtyneet jakamaan tallennettuja esityksiään yleisölle verkossa. Niin myös Viron kansallisooppera, Rahvusooper Estonia.
Lue lisää: tallinna24.ee 11.4.2020


”Matkailusesonki alkaa juhannuksesta” – Timo Raussi Viron matkailun edistämiskeskuksesta arvioi matkailun toipuvan nopeasti


Viron matkailun edistämiskeskuksen viestintäpäällikkö Timo Raussi on iloinen. Syynä hyvään tunnelmaan ovat aiemmin tällä viikolla Viron tilastokeskuksesta (Statistikaamet) saadut tiedot, joiden mukaan alkuvuosi oli suomalaisten Viron-matkailussa ennätyksellinen.
Lue lisää: balticguide.ee 10.4.2020


Tere päevast! – Opi viroa verkossa


Nyt on juuri oikea aika opiskella viroa. Kun rajat taas avautuvat, on mukava matkustaa Viroon, kun naapurimaan kieli on hallussa
Lue lisää: balticguide.ee 9.4.2020


Virolaisten liikkumista seurataan nyt älylaitteiden paikannuksella – tilastokeskuksen johtaja: "Kadut näyttävät tyhjiltä, mutta tarvitsemme dataa"


Hallituksen tilaama tutkimus selvittää, noudattavatko virolaiset koronan vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 28.3.2020


Pärnun uuden sillan suunnittelukilpailu on ratkennut


Viron yleisradion uutisen mukaan Pärnun kaupunginhallitus on valinnut voittajan kaupungin uuden auto- ja jalankulkijasillan suunnittelukilpailussa.
Lue lisää: tallinna24.ee 2.4.2020


Elokuun Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat nyt myynnissä


Elokuun 26.-30. päivä järjestettäväksi siirretyn Tallinn Music Weekin yksittäiset liput ovat tulleet nyt myyntiin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.4.2020


Luulitko jo tietäväsi kaiken Virosta? Lue 9 yllättävää faktaa


1. Skypen kotimaa
Viro on lukuisten menestyneiden start up -yritysten kotimaa, ja myös tunnettu verkkopuheluja tarjoava Skype-palvelu on saanut alkunsa Virossa. Ensimmäisen version.. ..
Lue lisää: rantapallo.fi 31.3.2020


Saarenmaan matkailutoimijat eivät lannistu – ”Saaren hyvää huumoria ei vie yksikään virus”


Viron Saarenmaan saarella on tällä hetkellä eniten vahvistettuja koronavirustartuntoja Virossa. Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna saarelle asetettiin yhä tiukempia rajoituksia liikkumiseen liittyen.
Lue lisää: balticguide.ee 31.3.2020


Tallink-konserni leikkaa henkilöstön palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten vaikutusten takia


Viron yleisradion uutisen mukaan laivayhtiö Tallink leikkaa henkilöstönsä palkkoja 30 prosentilla koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja muiden vaikutusten seurauksena.
Lue lisää: tallinna24.ee 23.3.2020


Väärä Pärnu – miten Pärnusta kehittyi nykyinen tuttu kylpyläkaupunki


Pärnu kylpylöineen, hiekkarantoineen ja kahviloineen on suomalaisille tuttu paikka. Viron kesäpääkaupunki on silti siitä erikoinen, että historiallisesti se on ”väärä” Pärnu.
Lue lisää: balticguide.ee 22.3.2020


Raja sulkeutuu myös Viron työmatkaliikenteeltä – huolestunut RT rakennusmiehille: ”Kannattaa pysyä Suomessa”


Rakennusteollisuuden toimitusjohtajan Aleksi Randellin mukaan rajojen sulkemisella on valtava taloudellinen vaikutus.
Lue lisää: iltalehti.fi 20.3.2020


Suomi kieltää virolaisten työntekijöiden pendelöinnin – Betonimies Janar Liivak joutuu valitsemaan työn tai perheen


Kymmenettuhannet virolaiset kulkevat yli Suomenlahden töiden ja kodin välissä. Koronaviruksen takia suljetut rajat asettavat nämä ylirajaiset työntekijät vaikeaan tilanteeseen.
Lue lisää: Helsingin Sanomat 20.3.2020


Viron ja Suomen välillä saa edelleen matkustaa töihin – elintärkeää niin Viron kuin Suomenkin kansantalouksille


EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: tekniikkatalous.fi 19.3.2020


Tänään Virossa – aiheita, joissa poikkeustila juuri nyt näkyy


Pandemian aiheuttama poikkeustila Virossa ja Suomessa vaikuttaa 19.3. esimerkiksi seuraaviin asioihin: Suomi sulki rajansa ulkomaan kansalaisilta ja otti käyttöön rajatarkastustuksen keskiyöstä 19.3. alkaen. Se vaikuttaa esimerkiksi säännölliseen työmatkaliikenteeseen Suomen ja Viron välillä. Viron pääministeri ja poikkeustilakomitean johtaja Jüri Ratas päätti keskiviikkoiltana, että...
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Viron-matkailijan tietopaketti poikkeustilan aikana: viranomaistiedot, linkit, lähteet ja uutiset


Tällä sivulla on erityisesti Viroon ja Viron-matkailuun liittyviä tietolähteitä koronavirus-epidemian aiheuttaman Viron poikkeustilan aikana. Sivu päivittyy.
Lue lisää: balticguide.ee 19.3.2020


Työperäinen matkustaminen Viron ja Suomen välillä saakin jatkua ilman karanteenia – koskee kymmeniä tuhansia virolaisia


EU-komissio on tehnyt linjauksen, joka vaikuttaa ratkaisevalla tavalla korona-ajan maahantulo- ja karanteenisääntöihin myös Suomessa.
Lue lisää: kauppalehti.fi 19.3.2020


Rajaliikennettä aletaan rajoittaa puoliltaöin – ulkomaisia turisteja ei päästetä Suomeen


Suomi palauttaa rajatarkastukset kaikille rajoilleen ja alkaa rajoittaa henkilöliikennettä tänään puoliltaöin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämä tarkoittaa, että rajanylittäjät otetaan tarkastukseen ja henkilöpaperit on näytettävä kaikilla rajoilla.
Lue lisää: sss.fi 18.3.2020


Miniristeilyt Tallinnaan loppuvat torstaina – Kotimaahan palaavat suomalaiset pääsevät vielä laivojen kyydissä Helsinkiin


Torstaina 19. maaliskuuta Suomi sulkee rajansa ja maahan pääsevät enää omat kansalaiset ja Suomessa asuvat henkilöt. Suomessa olevat matkailijat voivat vapaasti poistua maasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Tallinkin Star-alus jää tänään satamaan – Helsinki-Tallinna-reitin lähtöjen määrä vähenee edelleen


Tallink tekee muutoksia Helsinki-Tallinna-reitin aikatauluihin keskiviikosta 18. maaliskuuta lähtien.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.3.2020


Miniristeilylle Tallinnaan pääsee vielä toistaiseksi, mutta maihin ei ole menemistä


Tiistain jälkeen Viro sallii maahantulon vain Viron kansalaisille, Viron määrä- tai pitkäaikaisen oleskeluluvan ja asumisoikeuden omaaville ulkomaalaisille sekä määräaikaisen tai pysyvän oleskeluoikeiden omaaville EU:n ETA-alueiden ja Sveitsin kansalaisille, samoin heidän lähisukulaisilleen tai puolisoilleen.
Lue lisää: helsinginuutiset.fi 17.3.2020


Viro sulki rajansa, vaikka turismi on maalle elinehto – Monika Jakobson pelkää työntekijöidensä jäävän jumiin: "Rakennusalalla etätyö ei ole mahdollista"


Laivayhtiöt vähentävät tästä päivästä alkaen liikennöintiään Helsingin ja Tallinnan välillä. Kahden maan välillä elävät ihmiset ovat huolissaan tilanteesta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 17.3.2020


Mitä Tallinnan matkailijan pitää tietää Viron koronavirustilanteesta?


Verkkolehti Tallinna24 kokosi yhteen tällä hetkellä ajankohtaiset tiedot Viron koronavirustilanteesta, sen vaikutuksesta matkailuun ja Virossa voimassa olevasta poikkeustilasta.
Lue lisää: tallinna24.ee 17.3.2020


Suomi sulkee rajansa niin pian kuin mahdollista – Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat ulkomaalaiset pääsevät maahan


Rajojen sulkeminen on Suomessa käyttöön otettavan valmiuslain keskeisiä vaikutuksia. Suomi sulkee rajansa pikaisella aikataululla: matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen ja Suomesta päättyy niin pian kuin mahdollista.
Lue lisää: Keskisuomalainen 17.3.2020


Viking XPRS:n aikataulu muuttuu 17.3.2020 alkaen


Koronoviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia Viking Line muuttaa Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n aikatauluja 17.3.2020 alkaen.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.3.2020


Tallink keskeyttää Silja Europan liikennöinnin Helsingistä Tallinnaan


Tallinkin kaksi muuta laivaa jatkaa liikennöintiä tiistain jälkeenkin.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 16.3.2020


Viro ilmoitti sulkevansa rajansa – näin Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyt jatkuvat


Tallink Silja on perunut lähtöjä Ruotsin päästä. Viking Line peruu maanantaista alkaen risteilyt Cinderella-aluksellaan.
Lue lisää: is.fi/taloussanomat 15.3.2020


15.3. klo 3.15: Viro sulkee rajansa tiistaina kahdeksi viikoksi


Viron hallituksen antaman lausunnon mukaan ulkomaalaisia matkustajia ei päästetä enää viroon tiistaista 17. maaliskuuta eteenpäin, kertoo uutistoimisto Reuters. Rajat suljetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Virolaiset ja ulkomaalaiset, joiden perhettä asuu Virossa saavat edelleen matkustaa maahan ja maasta saa poistua myös 17. päivän jälkeen. Hallituksen mukaan kahden viikon matkustuskielto ei koske kaupallisia kuljetuksia. Lisäksi ulkomaalaisten kauttakulku on sallittua, mikäli heillä ei ole oireita. Virossa on todettu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: https://yle.fi/uutiset/3-11212596 15.3.2020


14.3. klo 20.55: Viro sulkee länsirannikon saaret


Poikkeustilassa oleva Viro on tiukentanut koronaviruksesta johtuvia liikkumisrajoituksia entisestään, kertoo Ylen Viron-toimittaja Silja Massa.
Viron pääministeri Jüri Ratas määräsi lauantaina, että Viron länsirannikon saaret eli Saarenmaa, Hiidenmaa, Kihnu, Ruhnu ja Vormsi suljetaan.
Saarilta ei pääse enää matkustamaan lainkaan mantereelle. Mantereelta saarille saavat matkustaa ainoastaan saarten vakituiset asukkaat.
Rajoitus astuu voimaan heti ja on voimassa vähintään kaksi viikkoa. Rahtia tai elintärkeitä palveluja rajoitus ei koske.
Virossa määrättiin lauantaina myös, että kuntosalit, uimahallit, vesipuistot, kylpylät, hiihtokeskukset ja muut vapaa-ajanviettopaikat suljetaan koko maassa välittömästi.
– Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa virus leviää erittäin nopeasti. Ihmisten terveyden suojelemiseksi suljemme paikat, joihin liittyy paljon ihmiskontakteja ja infektioriski on korkea, pääministeri Ratas sanoi lauantaina.
Virossa oli lauantai-iltana diagnosoitu 115 koronavirustapausta.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 14.3.2020


Koronavirus teki Tallinnasta aavekaupungin – Virolaisministeri: ”Laivaliikenne Helsingistä Tallinnaan voidaan katkaista”


Suomalaiset ovat nyt vähissä Tallinnassa, jossa koronavirustilanne pahenee päivä päivältä.
Lue lisää: iltalehti.fi 13.3.2020


Miten Viron poikkeustila vaikuttaa suomalaisiin matkailijoihin? Maihinnousu on hitaampaa, busseissa ei käytetä etuovia ja oopperasta saa rahat takaisin


Virossa maan hallitus otti käyttöön niin sanotun valmiuslain koronaviruksen vuoksi.
Lue lisää: yle.fi/uutiset 13.2.2020


Koronavirus: Tallinnan matkailijan infopaketti


Koronavirus huolestuttaa koko maailmaa, ja tietysti myös matkailijoita, joilla suuntana Viro ja Tallinna. Siksi haluankin kerätä tähän linkit kaikkiin sivustoihin, joilta Viron suuntaan suuntaavan matkustajan olisi helppoa hakea ajantasaista ja oikeaa tietoa.
Lue lisää: sooloiluja.com 12.3.2020


Tallinnan risteilyt jatkuvat toistaiseksi normaalisti – Koronavirus ei ole vaikuttanut merkittävästi alkuvuoden matkustajamääriin


Suomen hallituksen tänään torstaina pitämän tiedotustilaisuuden mukaan Suomessa suositellaan perumaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet toukokuun loppuun saakka. Sen lisäksi työpaikoilla kannustetaan suosimaan etätyötä ja ihmisiä suositellaan perumaan lomamatkansa. Risteilyalukset jatkavat kuitenkin normaalia kulkuaan Helsingin ja Tallinnan välillä. Niihin liittyen hallitus ei antanut mitään suosituksia tai rajoituksia.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Näin Tallinnan laivalla toimittaisiin, jos matkustajalla epäillään koronavirustartuntaa


Tallinnan matkustajasatamassa on jo viime viikosta lähtien seurattu lämpökameroiden avulla kaupunkiin saapuvien laivamatkustajien kehon lämpötilaa. Tallinnan laivoilla miehistö seuraa tilannetta silmämääräisesti.
Lue lisää: tallinna24.ee 12.3.2020


Asuntosijoittaminen Virossa kannattaa – kasvava Tallinna kuhisee asuntotarjontaa


Asuntokauppa on edelleen etenkin Tallinnassa ja sen lähialueilla aktiivista. “Kauppa käy hyvin. Viime vuosi oli hyvin aktiivinen, samoin alkuvuosi 2020”, kertoo kiinteistövälitysfirma Ober Hausin kiinteistövälittäjä Oliver Kulla.
Lue lisää: balticguide.ee 12.3.2020


Virossa yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä jatkoi kasvua tammikuussa – Suomalaisten määrä kasvoi 25 % viime vuoteen verrattuna


Viron tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden tilastojen mukaan tammikuussa 2020 Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 223 000 matkailijaa ja he viettivät maassa yhteensä 411 000 yötä.
Lue lisää: tallinna24.ee 9.3.2020


Linnahall: kaunotar ja hirviö samassa paketissa


Linnahall on se valtava betonihökötys Tallinnan satamassa lähellä A-terminaalia. Möhkäle vaipui ruususen uneen 10 vuotta sitten, jolloin siellä järjestettiin viimeinen yleisötapahtuma. Sen jälkeen siitä on tullut betoninen muistomerkki ajasta, jota harvalla on ikävä. Linnahallin muureilla pääsee kyllä kävelemään, mutta sisään ei ole ollut enää asiaa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.3.2020


Tutustu 2000-luvun Tallinnaan valokuvien kautta – kaupunkia esittelevä valokuvanäyttely avattiin Telliskivessä


Valokuvaaja Andres Teissin Tallinna-aiheisista valokuvista koostuva näyttely Tallinn, mu Tallinn on avattu Telliskiven luovien alojen keskuksen aukion ulkogalleriassa.
Lue lisää: balticguide.ee 7.3.2020


Lauantaiset eläinten ruokintahetket jatkuvat maaliskuussa Tallinnan eläintarhassa


Maaliskuussa joka lauantai-iltapäivä Tallinnan eläintarhassa pääsee seuraamaan harmaahylkeiden eli hallien ja sarvikuonojen ruokintaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.3.2020


Löytöretki Tallinnan teattereihin on elämys kielestä riippumatta


Käytkö matkalla ollessasi konserteissa, taidenäyttelyissä, museoissa ja elokuvissa, mutta teatterin edessä tuntuu kohoavan kielimuuri? Tallinnan teattereissa suomalaismatkailijaa odottavat uniikki arkkitehtuuri, kiinnostavat kiertokäynnit sekä lukuisat sanattomat esitykset. Tervetuloa kierrokselle Tallinnan suosituimpiin teattereihin!
Lue lisää: visittallinn.ee 5.3.2020


Hüttünen maaliskuussa – lähimatkailun suosio kasvaa, ja Viro on lähellä


Lähimatkailu on trendikästä, koska huoli ilmaston lämpenemisestä on muuttanut ihmisten asenteita lentomatkustamista kohtaan. Kaikki eivät halua aiheuttaa suurta hiilijalanjälkeä lentämällä toiselle puolelle maailmaa.
Lue lisää: balticguide.ee 4.3.2020


Maaliskuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Maaliskuun The Baltic Guidessa tavataan yrityksensä Viroon tuonut ralliautoilun maailmanmestari Tommi Mäkinen. Hän ja puolisonsa Mia Miettinen kertovat, miksi firman pyörittäminen etelänaapurissa on hyvä vaihtoehto.
Lue lisää: balticguide.ee 2.3.2020


Kadriorgissa sijaitseva historiallinen puuhuvila entisöidään yksityiskodiksi


Viron yleisradion uutisen mukaan Kadriorgin puiston kulmauksessa vuosikausia tyhjänä seissyt ja ränsistymään päässyt 1880-luvun puuhuvila on vihdoin saanut uuden omistajan, joka aikoo remontoida talosta yksityiskodin.
Lue lisää: tallinna24.ee 1.3.2020


Arvostettu palkinto Vihulan kartanolle


Historiallinen neljän tähden Superior Vihula -kartano noin tunnin matkan päässä Tallinnasta itään sai arvostetun European Hotel Awards -palkinnon sarjassa Parhaat historialliset hotellit Euroopassa 2020
Lue lisää: balticguide.ee 27.2.2020


Ooppera: paikka, jossa Figaro viettää häitään ja joutsenet tanssii


iltä kuulostaisi muutaman tunnin pako arjesta ja kadun vilinästä kristallikruunujen säihkeeseen ja juhlaviin tunnelmiin ilman, että kukkaro kevenee kohtuuttomasti? Minulla on ehdotus: ooppera! Nousiko niskavillat pystyyn ooppera-sanasta? Älä poista varmistinta tai häivy saman tien sivulta, vaan jatka lukemista ainakin hetki.
Lue lisää: sooloiluja.com 26.2.2020


Linnahallin kehityshanke nytkähti vihdoin eteenpäin – Tallink, Tallinnan kaupunki ja Infortar ryhtyvät kehittämään kiinteistöä yhteistyössä


Tallinnan matkustajasatama kupeessa lähes autiona vuodesta 2010 lähtien seissyt neuvostoaikainen kulttuuri- ja urheilukeskus Linnahall kunnostetaan kansainväliseksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi.
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tunnetko jo Viron kaikki pääkaupungit?


Viron virallinen pääkaupunki Tallinnan on tuttu suurimmalle osalle suomalaisista, mutta tiesitkö, että Virolla on myös monta muuta pääkaupunkia?
Lue lisää: tallinna24.ee 26.2.2020


Tallink aikoo rakentaa uuden sataman ja konserttikeskuksen Tallinnan Linnahalliin, kaupankäynti osakkeella keskeytettiin


Hanke tulee Tallinnan Linnahallin yhteyteen. Linnahall on vuonna 1980 valmistunut suuri kulttuuri- ja urheilukeskus Tallinnan sataman läheisyydessä, joka on kuitenkin seissyt jo pitkään käyttämättömänä
Lue lisää: hs.fi/talous/ 26.2.2020


Yhdeksän vinkkiä Telliskiveen – kaikki irti Tallinnan suosikkialueesta


Monipuolinen Telliskivi takaa unohtumattoman Tallinnan-loman. Katso, mitä kaikkea trendikäs kaupunginosa tarjoaa.
Lue lisää: rantapallo.fi 26.2.2020


Pärnussa vietetään maaliskuussa kylpyläviikkoa


Maaliskuussa Viron kesäpääkaupunkinakin tunnetussa Pärnussa järjestetään kylpyläviikko jo viidennen kerran peräkkäin.
Lue lisää: tallinna24.ee 25.2.2020


Bussikilpailu Virossa kiihtyy – FlixBus aloittaa liikennöinnin Tallinnasta Keski-Euroopan suurkaupunkeihin


Jo kuluvan kevään aikana Tallinnasta voi päästä FlixBus-yhtiön bussilla Berliiniin, Varsovaan tai Prahaan, jos eurooppalaisen liikennöintijätin suunnitelmat toteutuvat.
Lue lisää: balticguide.ee 21.2.2020


Tallinnan eläintarhassa voi ensi kesänä hypätä robottibussin kyytiin


Tallinnan eläintarhassa on testattu vuoden 2019 joulukuusta lähtien ilman kuljettajaa ajavaa robottibussia, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ensi kesänä.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Yhä useampi ulkomainen turisti jää Tallinnaan useammaksi päiväksi


Viron keskuspankin käyttämän matkapuhelinpaikannukseen perustuvan datan mukaan ulkolaiset turistit tekivät vuonna 2019 Tallinnaan 4,5 miljoonaa matkaa. Se on 74 prosenttia kaikista ulkomaisten matkailijoiden Viroon tekemistä matkoista.
Lue lisää: tallinna24.ee 20.2.2020


Oletko jo testannut Tallinnan julkista liikennettä? – Muutamalla eurolla kierrät kaupunkia ristiin rastiin


Tallinnassa on helppokäyttöinen ja sujuva julkinen liikenne, joka ei ole hinnalla pilattu. Vaikka matkalippujen hinnat nousivatkin vuoden vaihteessa, niin edelleen matkustat kaupunkia ristiin rastiin koko päivän vain muutamalla eurolla.
Lue lisää: tallinna24.ee 18.2.2020


Suomalaisasiakkaat ovat palaamassa Tallinnaan – Alkoholikauppias: "Ei maksa vaivaa ajaa Latvian puolelle"


Tallinnan satamassa Virossa monet suomalaiset ostavat auton kyytiin alkoholijuomia ennen nousua laivaan. Ostopaikkaan ei vaikuta se, että Latvia on korottamassa alkoholiveroa maaliskuun alussa.
Lue lisää: satakunnankansa.fi 17.2.2020


Françoisen kellarileipomo: hurmaavia tuoksuja Pelgulinnasta


Tämä on tosi tarina paikasta, jollaiset tekevät Tallinnasta niin rakkaan. Se on kaupunki, joka yllättää yhä uudestaan törmätessäni mitä ihmeellisimpiin ja kiinnostavampiin ihmisiin, tarinoihin ja ilmiöihin. Pelgulinnasta löytämässäni pikkuriikkisessä leipomossa yhdistyi nämä kaikki: hurmaava belgialainen mies leipoo talon kellarissa ranskalaisia maalaisleipiä, jota maistettuaan luulee tulleensa leipätaivaaseen. Kertomuksen nimi on Kellarileipomo. Kellarileipomo: minun tarinani En edes muista mistä kuulin tästä leipomosta…
Lue lisää: sooloiluja.com 17.2.2020


Tallinnan laululava hehkuu uusissa valoissa


Yksi Tallinnan ja koko Viron tärkeimmistä symboleista, Laulukentän laululava, sai tammikuussa uuden pysyvän valaistuksen. Laululava hohtaa nyt eri aikoina eri värisissä valoissa. Erilaisia tilaisuuksia varten valaistusta voidaan säätää paremmin tapahtuman luonteen mukaan.
Lue lisää: balticguide.ee 17.2.2020


Kuusi vinkkiä hiihtoloman viettoon Tallinnassa!


Verkkolehti Tallinna24:n toimitus keräsi kuusi kiinnostavaa menovinkkiä hiihtolomaviikoksi Tallinnaan. Kaupunki tarjoaa monenlaista tekemistä sekä sisällä että ulkona, huonosta säästä ei tarvitse välittää. Jo päiväristeilynkin aikana ehtii piipahtaa useammassa kohteessa.
Lue lisää: tallinna24.ee 16.2.2020


Viimsi on muutakin kuin kylpylä – Tallinnan naapurikunnassa voi piipahtaa kivoissa museoissa


Tallinnan itäpuolella oleva naapurikunta Viimsi on suomalaisille tuttu erityisesti kylpylänsä ja vesipuistonsa puolesta, mutta ei kannata unohtaa kasvavan kunnan muita kohteita.
Lue lisää: balticguide.ee 15.2.2020


Tässä ovat Tallinna tämän hetken kiinnostavimmat kahvilat


Virolainen sisustuslehti Divaani listasi uusimmassa, helmikuun numerossaan Tallinnan kiinnostavimmat kahvilat.
Lue lisää: tallinna24.ee 15.2.2020


Helmikuun yllättäjä: Nukketeatterimuseo!


Nukketeatterimuseo. Heti ei tule mieleen, että aikuisen kannattaisi kävellä sinne ilman lapsia sisään, mutta osoitin viikko sitten nämä ennakkoasenteet täysin vääriksi. Viihdyimme erinomaisesti – ja innostunpa suosittelemaan sitä muillekin!
Lue lisää: sooloiluja.com 14.2.2020


Tallinna yhden yön taktiikalla – Fotografiska, 3 ravintolaa + 1 kahvila


Tallinnasta on tullut yksi lempikaupungeistani, jossa vierailenkin 4-6 kertaa vuodessa. 2010-luvulla Tallinnan ravintolat ovat kivunneet sellaiselle kansainväliselle gastronomiselle tasolle, että syöminen kaupungin ravintoloissa on pääsääntöisesti aina elämys. Myös hinta-laatusuhde on suomalaiselle kukkarolle yhä edelleen enemmän kuin kohdallaan.
Lue lisää: kotiliesi.fi 7.2.2020


Patarein vankila Tallinnassa avautuu taas toukokuussa 2020


Viron historiallisen muistin instituutti avaa taas toukokuussa Patarein vankilan tiloissa Kommunismi on vankila -nimisen näyttelyn, joka esittelee kommunismin ideologiaa, sen nimissä eri maissa laajalti tehtyjä rikoksia, kommunismin ja natsismin uhrien tarinoita sekä Patarein merilinnoituksen historiaa.
Lue lisää: tallinna24.ee 5.2.2020


Tallinnan bordellielämän pitkä ja värikäs historia vuodesta 1284 alkaen: ”Ilotalossa asioiminen oli miehille usein ainoa tapa päästä purkamaan nuoruuden intoa”


Viron pääkaupunki Tallinna on ollut Helsinkiin verrattuna edelläkävijänä monessa. Tuo eteläinen hansakeskus sai osakseen nekin historian ilot ja kiroukset, joista Suomen puolella voitiin korkeintaan uneksia.
Lue lisää: seura.fi 31.1.2020


Tallinnassa avautui Baltian maiden ensimmäinen kapselihostelli


Perjantaina 31. tammikuuta 2020 Tallinnassa avasi ovensa Baltian maiden ja todennäköisesti myös koko Skandinavian ensimmäinen kapselihostelli.
Lue lisää: tallinna24.ee 31.1.2020


Helmikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Viron kylpylät ovat upeita! Pienessä maassa on lähes neljäkymmentä kylpylää, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto, etsii sitten wellness-lomaa, terveyspalveluja tai koko perheen vesipuistoelämystä. Esittelemme laajassa kokonaisuudessa Viron kylpylävalikoimaa ja kylpylöiden uusimpia trendejä.
Helmikuussa suomalaiset suuntaavat talvilomalle. Annamme runsaasti vinkkejä, mitä tehdä perheen kanssa lomalla Tallinnassa ja muualla Virossa.
Lue lisää: http://balticguide.ee/helmikuu-2020/


Lääkkeitä automaatista – apteekkiketju Benu toi käsikauppalääkeautomaatit Tallinnaan ja Tarttoon


Apteekkiketju Benu toi tammikuussa ensimmäisenä virolaisena apteekkiketjuna katukuvaan myyntiautomaatit, joista voi ostaa käsikauppalääkkeitä. Automaatteja on tällä hetkellä viisi: kolme Tallinnassa ja kaksi Tartossa.
Lue lisää: balticguide.ee 29.1.2020


Näin koet Tallinnan halvalla – 7 säästövinkkiä lähilomalle


Tallinna on suomalaiselle edullinen lomakohde, mutta hinnat nousevat siinä missä muuallakin. Näin lomailet kaupungissa pikkurahalla.
Lue lisää: rantapallo.fi 21.1.2020


Virolainen design on kaunista ja laadukasta – Katso lista parhaista myymälöistä


Mitä Tallinnasta kannattaa viedä mukanaan Suomeen? No ainakin virolaista designia, joka on edullista, hyvin usein ekologiset arvot huomioon ottavaa, laadukasta ja skandinaaviseen makuun sopivaa. Virolaisessa designissa yhdistyvät kekseliäisyys ja käytännöllisyys. Designkauppoja löytyykin Tallinnasta useita keskeisiltä paikoilta mm. Rotermannista, Solaris -ostoskeskuksesta ja Telliskivestä.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 17.1.2020


Tästä syystä suomalaisten into matkustaa Viroon hiipui – syynä ei olekaan hintataso tai palvelu


Suomalaisten Viron-matkailu koki notkahduksen. Suomalaismatkailijoita eivät kuitenkaan karkottaneet noussut hintataso eikä palvelu, vaan se, että ”Viro on jo nähty”.
Lue lisää: Ilta-Sanomat 15.1.2020


Viro houkuttelee jälleen – nyt suunnataan Tallinnaa kauemmas


Tuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet Viroon aikovista suomalaismatkailijoista suuntaa myös Tallinnan ulkopuolelle.
Lue lisää: moottori.fi 15.1.2020


Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa


Juomaraha-asiat saattavat mietityttää matkailijaa Virossa.
Lue lisää: rantapallo.fi 13.1.2020


Sota, merten roskaantuminen ja julkkikset ovat aiheena Tallinnan Fotografiskan talvinäyttelyssä


Tallinnan valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa on parhaillaan esillä kolme hyvin erilaista valokuvanäyttelyä.
Lue lisää: tallinna24.ee 10.1.2020


Tallinn Cardin uudet edut 2020


Tiesitkö, että Tallinn Card sisältää yli 80 erilaista alennusta ja ilmaista sisäänpääsyä, kuten ilmaisliput Tallinnan parhaisiin museoihin, muihin nähtävyyksiin ja joukkoliikenteeseen? Etuluettelomme täydentyy jatkuvasti uusilla kohteilla. Lue tästä, mitä mielenkiintoista Tallinn Card tarjoaa sinulle vuonna 2020!
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Huipputapahtumia Tallinnassa 2020


Tallinnan kulttuurikalenteri on ympäri vuoden täynnä monipuolisia tapahtumia, joiden joukosta löytyy sekä klassisen musiikin konsertteja, monenlaisia festivaaleja että ennenkokemattomia, erikoisiakin esityksiä.
Lue lisää: visittallinn.ee 9.1.2020


Näin ostat matkalipun Tallinnan julkisiin – lipunhinnat nousivat vuoden 2020 alussa


Tallinnan julkinen liikenne koostuu busseista (buss), raitiovaunuista (tramm) ja johdinbusseista (troll). Kaikissa näissä käy sama matkalippu. Matkalipun ostamiseen on useita eri tapoja.
Lue lisää: balticguide.ee 8.1.2020


Tältä Patarein vankila näyttää tulevaisuudessa – Katso kuvat!


Viron yleisradion uutisen mukaan Viron valtion kiinteistöyhtiö solmi viime vuoden puolella aiesopimuksen Patarein merilinnoituksen myynnistä Nikolai Esimene OÜ:n kanssa. Lopullisten kauppojen on tarkoitus toteutua tammikuussa 2020.
Lue lisää: tallinna24.ee 7.1.2020


Pieni Telliskivi-opas


Telliskivi on trendikkäämpi kuin koskaan – ehkä ennen kaikkea Fotografiskan auettua alueelle. Yksi jos toinenkin media ja blogi on kirjoittanut Telliskivestä, ja sen vuoksi yhä useammat kävijät löytäneet sinne. Itse ihastuin alueen tunnelmaan jo 10 vuotta sitten käytyäni ensimmäistä kertaa ravintola F-hooneessa.
Lue lisää: sooloiluja.com 8.1.2020


Tammikuun The Baltic Guide on ilmestynyt


Tammikuun The Baltic Guide on Helsingin Matkamessujen myötä todellinen Viron-matkailun superpaketti. Paikalliset ihmiset ovat aina parhaita matkaoppaita. Niinpä haastattelussa on paljon ihmisiä Hiidenmaalta Rakvereen ja Haapsalusta Võruun. Lisäksi esittelemme Viron kesän 2020 tärkeimmät tapahtumat ja kerromme perusteellisesti, miten Virossa kannattaa käyttää julkista liikennettä sekä Tallinnassa että muualla maassa.
Lue lisää: balticguide.ee 3.1.2020


Tallinnan kasvitieteellinen puutarha tarjoaa viherterapiaa pimeyden keskelle


Mikäli pimeys ja kylmyys alkavat painaa, tarjoaa Tallinnan kasvitieteellinen puutarha edullisen matkan tropiikkiin ihanaa viherterapiaa. Piritassa sijaitseva puutarha pitää sisällään valtavan kokoisen ulkoalueen sekä tietysti trooppisempia kasveja esittelevät kasvihuoneet.
Lue lisää: parastatallinnassa.com 3.1.2020


Ylös!